|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
dziewczyny melduje swoją obecność, podczytuję, ale mało, bo skupiłam się na szykowaniu (pranie, prasowanie, żareło do zamrażarki, coby mi mąż z córcią z głodu nie padli) i generalnie nie za pozytywnie nam się rok zaczął, ale to inna historia
mam pytanie, to chyba bardziej lekarskie, ale może któraś z was się orientuje, na ostataniej wizycie miałam szyjke 4 cm, w jakim tempie może się ona obniżyć? ![]() też mam takie bóle jak na @, małego mam głową w dół i wali mnie po jajniku jak dziki czasami, śpie jak niedźwiedź, po 12h prawie |
|
|
|
#1322 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() A więc widzisz: ja wytrzymałam,porody wspominam miło,a teraz czeka mnie kolejny ![]() A jeszcze przeszłam przez dwukrotne łyżeczkowanie macicy po poronieniach-po tym się czułam strasznie,taki koszmarny ból brzucha.... Zobaczysz,wszystko będzie dobrze ![]() Gosiaczku,słonko,musisz uważać,tym bardziej,że pewnie przez brzuszek jest Ci ciężko dosięgnąć do stóp i możesz narobić więcej zkód niż pożytku. Mogłaś męża poprosić,a nie bawić się tym sama,no ![]() Mam manię czuwania i opiekowania się wszystkimi,wybaczcie mi pouczanie,ale jako matka i już niedługo babcia,lubię się wszystkimi zajmować ![]() Co do make_up_istki-też mam wrażenie,że ona jednak pojechała rodzić.... Kurde,znów musiałam avka usunąć,bo mi komputer strasznie zwalnia...i oczywiście nie widzę Waszych avatarków...a mąż mówił,że teraz będzie wszystko dobrze... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-06 o 22:31 |
|
|
|
|
#1323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
siedzi z teściami odezwie się, jak tylko da radę
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
Jelly niepokojace te Twoje bole, a bierzesz nospe czy cos w tym sensie??, albo magnez chociaz?
Wera mi pierwsze dziecko wyciskali, i to wspominam nie najlepiej, ale to dlatego, ze i polozna i lekarka swoje wazyly, ja wtedy przed ciaza zaledwie 48 kg wazylam, w ciazy przybralam prawie 10, no ale jak one obie mi na ten brzuch skoczyly, bo mala sie cofala, to myslalam, ze slon na mnie nadepnal ![]() Ja, mysle ze jakby mi pozwolili na stojaca lub na kuckach rodzic, to mala sama by wyszla, nie cofajac sie z powrotem, i porod lzejszy by byl. Ale polozna wolala klasycznie, co by nad wszystkim kontrole lepsza miec (bo jak rodzaca lezy, ona wszystko super widzi). Mlodsza rodzilam na stojaca, nikt mi jej nie wyrywal, uczucie hmm raczej parcia jak na kupe, ja wyrywania zadnego nie zakodowalam. A, bol na okres mialam silniejszy jak te porodowe, bo zdarzylo sie, ze nie umialam wstac z WC, a nawet zemdlec, przy porodzie az tak zle nie bylo, bol byl po prostu inny, no i swiadomosc, ze to ma swoj cel, duzo daje ![]() Mysl pozytywnie, bedzie dobrze, najgorsze to w panike wpasc. A, Ty chodzilas do szkoly rodzenia ??, bo to pewno by Cie uspokoilo troche
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Gabishing piczke chyba w sobotę ogole- na świeżo
mam nadzieje ze sobie nic nie utne Supernovaja zazdroszczę snu... Ja kiepsko spie. Liczę po cichu na ta sale pojedyncza... Dzwonilem wczoraj do ginka i mówiłam ze chce na 100% ale ponoć tyle chętnych jest ze nie wiadomo czy cud uda. Siostra tam rodziła w październiku zeszłego roku (2009) i mówiła ze trafiła na sale 4 osobowa, ze dzieci były z nimi i ciagle światło włączone nawet w nocy, spać się nie dało, odwiedzający nie raz byli chorzy i przychodziło po 5 osób do jednej kobiety... Ze ona zalowala bardzo ze się nie postarala o ta sale pojedyncza. Ja niby jestem na liście ale nigdy nie wiadomo... Matko to już w sobotę... Boje się ![]() Jelly mąż by mi pewnie większa krzywdę zrobił, on nie umie takich kobiecych spraw wykonywać On się boi nawet poprawić po mnie jak się gole...
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2011-01-06 o 22:37 |
|
|
|
#1326 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wiesz co,ja mam rozwarcie na 3 cm,szyjka miękka,córcia główką w dół i lekarz mi mówił,że przy normalnym,średnio intensywnym trybie życia może mi się szybko obniżyć,i mogę wcześniej urodzić. Nie chcę Cię jednak niepotrzebnie straszyć,i nie jestem za bardzo pewna,jak to do końca jest,więc może niech się inne mamy wypowiedzą ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- No,to dobrze ![]() Dzięki za info na Jej temat ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Jak na razie bóle i twardnienie są nadal. Ja nie chcę do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() Spokojnie,będzie dobrze ![]() Będę trzymała kciuki ![]() A jak już będziesz się w miarę dobrze czuła,to wrzuć zdjęcie maluszka ![]() No,to w takiej sytuacji jednak lepiej,żebyś sama się tym zajęła. Tylko proszę Cię,uważaj ![]() Mój mąż umie się posługiwać maszynką i plastrami z woskiem,i powiem Ci,że depilacja wykonana przez niego jest lepsza,niż ta przeze mnie
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-06 o 22:39 |
|||
|
|
|
#1327 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ps. ja się ostatanio goliłam sama cudooooownie było ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się dziś zegnam bo muszę wstać raniuchno do szpitala nie naskrobcie mi tu dużo po nocy bo potem nadrabiam godzinami a mam jutro trochę pracy ![]() MAKEUPISTKO jak rodzisz to trzymam kciuki ![]() dobrej nocy Kobity |
|
|
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego bóle krzyża, ale to nie każdy ma. A gdy dziecko wyskakuje dziecko ja poczułam olbrzymią ulgę, a z boku to wyglądało, jakby wypłynęła. Takim ślizgiem. Niesamowite uczucie, gdy się ma świadomość, że to nasze dziecko, już jest na świecie. Trochę mi brakuje brzuszka, ale z drugiej strony cieszę się, że to nie ja czytam relacje z porodów. Muszę przyznać, że mimo tego bólu to będę wspominać to bardzo miło, miałam przy sobie w końcu wreszcie dwie ukochane osoby - TŻa i córkę.Edit. Widzę, że każdy inaczej to odbiera. Ja na szczęście okresowych mocnych nie miałam, jeszcze w trakcie porodu położna mnie pytała właśnie, czy miałam bolesne okresy. Potem to mi się nie chciało gadać, wolałam zamknąć na chwilę oczy i odpocząć między skurczami. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2011-01-06 o 22:49 |
|
|
|
|
#1330 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale wiesz,najważniejsze,żeby minął 37 tc-potem to można rodzić,kiedy się chce ![]() Ja w sumie też nie porobiłam wszystkiego,ale ponieważ mam nakaz leżenia,to wszystko robi mój mąż
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Jelly, będzie dobrze, wszystkie mamy te twardnienia i bóle... W końcu to już niedługo, prawda?
![]() W ogóle to wszystkie urodzimy przecież śliczne i zdrowe dzieciaczki a porody wcale nie będą boleć!!! ![]() ![]() Jutro rano mam badanie krwi. Jezu, jak ja wyjdę z domu bez śniadania...
|
#1332 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A słowa,które są pogrubione powinny dodawać każdej kobiecie otuchy i sił ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Ale nie pojadę do szpitala,bo skurczy jakichś wielkich nie mam-na razie miałam 1 ![]() No pewnie,że już niedługo,ja nie moge się doczekać mojej córeczki
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-06 o 23:03 |
||
|
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
ja mam w przyszłym tygodniu plan iść i tez nie wiem jak to zrobię, osttaanim razem miałam jeszcze glukozę, wiec jak puściłam słodkiego pawia w aucie po badaniu to dopiero mi wszystko przeszło, mam nadzieje, ze teraz będzie bez rewelacji
![]() EDIT: mała zmiana planów, Natalka (make_up_istka) chyba się pospieszy proszę zaciskać kciuki w razie W
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2011-01-06 o 23:07 |
|
|
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
lilijko to co to za nocna koleda byla :/ masakra
![]() marleen ja znow nie moge urodzic w styczniu bo chyba pol rodzinki ma wtedy urodziny a w lutym nikt wiec kazali mi czekac... kma nie przemeczaj sie i dbaj o siebie! wiem jaka przeprowadzka jest meczaca (przechodzilam to we wrzesniu - nigdy wiecej) A ogolnie to wszystkim zycze przyjemnej nocki - zebysmy ja wszystkie cala przespaly, bezbolesnie i spotkaly sie tutaj jutro! Ja na jutro mnostwo planow mam, bo w koncu zas prania nawiozlam to musze prac Buziaki
|
|
|
|
#1335 | |
|
BAN stały
|
Wiecie co?
Tak sobie teraz pomyslałam...mam to rozwarcie na 3 palce,ale nie zauwazyłam,aby odszedl mi czop. Ginekolog w sumie też nic nie powiedział,stwierdził tylko''Ma pani rozwarcie na 3 palce i miękką szyjkę''. Kurde,zapomniałam się go o to zapytać,więc pytam tu:czy jest mozliwe,że czop jest nadal na swoim miejscu? Kurde,jeszcze takiej sytuacji z rozwarciem nie miałam,czop odchodził te parę dni przed porodem,a teraz...sama nie wiem... Normalnie zgłupiałam ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() Kolejna mama może być rozpakowana. Trzymam kciuki,jakby co
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
Jak Was czytam to się stresuje! Ja musze wytrzymać do soboty - z przyczyn czysto samolubnych - chce iść na urodziny do koleżanki
daleko nie mam, bo w tym samym budynku. z drugiej strony jednak... było dziś mizianko i wchodzenie po schodach na 4 piętro...
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Supernovaja nie, ja na klinikach- na chalubinskiego. A ty kamienskiego? Tam chyba makeupistka miała rodzic. Oddali ten szpital juz po dezynfekcji?
Havea a ty który szpital wybralas? Bo Jesli tez kamienskiego to się zaczynam poważnie zastanawiać czy aby ten moj to był gobry wybór... No ale tam mam swojego gina Ha! Wiedziałam ze coś się dziś będzie kroic u makeupistki! Trzymam kciuki i czekam na wieści. Jelly ja fotkę mogę wysłać mms na e- mail to by któraś z was mogła wstawić, tylko niech mi ktoś maila poda, a jak nie to dopiero w czwartek. Idę spać
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie- ja się jakoś tak na nim zafiksowałam- myślę "jak będe rodzić do wody- to będzie extra i zero bólu, poród szybko pójdzie i w ogóle-będzie cudownym przeżyciem...a jeśli jakkolwiek inaczej- to ból będzie koszmarny, rozerwane krocze, tragedia i w ogóle- zostanie mi trauma do końca życia" wiem ze to nieracjonalne, ale lęk to lęk...cieżko samej sobie wytłumaczyć, a TŻ też nie pomaga, on tylko- oj jak bedzie potrzeba to sie zapłaci za wszystko- i tyle jego wsparcia czy gadki o porodzie ![]() dziś zrobiłam listę rzeczy potrzebnych do kupienia dla mojego małego Lwa i dla mnie...bo mnie coś naszło, że muszę się w ten weekend spakować- a niech ta torba leży i się kurzy,ale spakowana ma być! Zadzwoniłam do mamy z tą listą, zeby skonsultować...a ona mi połowę rzeczy "wyrzuciła" bo to ci nie potrzebne, bo to dostaniesz w szpitalu, bo tego nie uzyjesz, bo tamto to w ogóle jakaś bzdura...no i sama nie wiem.. co ciekawe- kazała mi kupić mydło szare do podmywania się, nie jakiś płyn do higieny intymnej, ale właśnie konkretnie szare mydło (bo rany pooperacyjne się właśnie zaleca szarym mydłem przemywać, a nie innymi, zapachowymi czy nawet super-delikatnymi)..jest w tym jakiś sens nie powiem...no i koniecznie kazała mi gencjanę do pępka kupić, a nie spirytus- mówi, ze spirytus za bardzo wysusza, a gencjana troche brudzi, ale nie wysuszy tak tej delikatnej skórki...kurde! no i na co mi ten telefon z wieczora był...teraz pół nocy przesiedzę w necie szukając info co lepsze gencjana czy spiryt?! eh...
|
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2011-01-07 o 00:09 |
|
|
|
|
#1340 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Natalka z tego co mi mówiła ma rodzić właśnie tam na Kamieńskiego Póki co mamy plany na przyszły tydzień, więc może Gabrysia jeszcze posiedzi ![]() Cytat:
![]() dobraaanoc |
||
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to wzięłam na rozumek mój mały- poczytałam skład, poczytałam działanie...mama ma rację- LEO będzie miał pępuszek smarowany gencjaną, choćby mi wszystkie położne nad głową trąbiły że tak się nie robi, ze to przestarzałe metody!
Czasem coś co się sprawdziło na naszych babciach albo nawet prababciach jest dużo lepsze od "nowości" (gencjana była już przed I wojną stosowana) a octenisept to niech sobie atomizerkiem wsadzą w...odrzutnicę ci "polecacze" ![]() gencjana kosztuje pewnie ze 3 pln a octenisept jakieś 25pln...nic dziwnego że polecają
|
|
#1342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W teorii powinno zniknac po 10 dniach kuracji-mi niestety nie zniklo jeszcze. No i dopytalam sie jeszcze czy to moze peknac w trakcie porodu-niestety moze..wtedy zszywaja...no ale potem moze byc inny zonk i wtedy trzeba isc do proktologa-i juz zaczynaja sie schody bo z tego co wyczytalam to musza zrobic jakis zabieg usuwania tych guzkow. Niestety nie mozna sprawy olac i liczyc na to, ze samo przejdzie [jak ja myslalam przez chwile], bo faktycznie jak sie zrobi krwotok to mozna sie nawet wykrwawic. Jak widzisz wieksze krwawienie-to mi lek. powiedzial, ze biegusiem do szpitala!!! No i nieleczone moze prowadzic do raka...wiec zostalam ost. przekonana, zeby kupic ten Posterisan.
|
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
Witam rankiem
![]() Obudzily mnie skurcze brzucha, i....glod , wiec zjadlam sniadanko, lyknelam magnez i leze sobie, choc glodna dalej jestem, ale nie chce mi sie wstac ![]() Ligotko u nas w styczniu tez troch e urodzin jest, wiec jedni mowia, ze lepiej w lutym, inni ze jednak w styczniu (bratowa, bo u nich w lutym co rusz urodzinki), tak czy tak mala wyjdzie jak zechce ![]() Jelly mozna miec rozwarcie i czop, ja wlasnie doczytalam, ze u nas lekkie okreslaja mianem od 1 cm. do 4 cm. he,he, jestem ciekawa ile ja mam, TZ twierdzi, ze mowili 2,5 cm. ale ja nic nie slyszalam, wiec nie wiem, podobno jak sie szyjka skraca, to gorzej jest.. Makupistko trzymam kciukasy
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
cześć
nie mogę spać na dworze masakra- odwilż i wiatr, deszcz ze śniegiem, dziś z domu się nie ruszam, mam lodowisko przed blokiem. dobrze, że mam pieluchy do prasowania, przynajmniej się czymś zajmę. chciałabym już urodzić, mam dość, brzuch mi przeszkadza, kości strzelają i wszystko mnie boli: plecy, nogi, uda pachwiny itp. chyba marudny dzień będzie. ![]() muszę napisać jeszcze plan pracy lic, a tak mi się nie chce. |
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
a mi pielegniarki kazały się okreslic jak chce karmic, bo od tego zalezy kiedy wyjdziemy ze szpitala.
ze wzgl. na to ze mam plaskie sutki i nawet w kapturkach młode słabo je łapią,karmienie sprawia mi potworny ból zaczelam sie zastanawiac nad odciaganiem i karmieniem z butli. Chyba w weekend sprobujemy tego patentu. Malizny przystawione do piersi ssają pare minut potem zasypiają,niewiele naciągną mleka. OBawiam się, że w ten sposób to one zamiast przybierac na wadze zaczeły by tracić, wiec to kolejny argument na butlą. I tak jak mi jedna piguła powiedziała, dla mnie to tez ma byc przyjemność a nie ból. dzis mamy wizyte pediatry,zobaczymy co powie na moje chomiczki sliczne.
|
#1346 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
No,to skoro ginekolog nic nie mówił,to pewnie mam czop. W sumie nie zastanawiałam się nad tym wcześniej,dopiero wczoraj ![]() No,witam Was z rana ![]() Spać nie mogłam,pół nocy lekkie skurcze miałam.... Ale do szpitala tyłka nie ruszyłam,i w końcu samo przeszło ![]() Mąż na mnie nakrzyczał,że tak nie wolno i powinnam jechać,ale ja uparcie twierdziłam,że w końcu przejdzie i tak właśnie było. Mam trochę stracha,żeby skurcze nie wróciły,ale tak,jak mówię-nie widziałam,żeby odszedł mi czop,wody też mi nie odeszły,więc po co miałabym gnić w szpitalu do 37 tc? ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Jeśli dziewczynki nie są dostatecznie najedzone,a Tobie karmienie sprawia ból,to najlepszym rozwiązaniem będzie karmienie z butelki. Daj znać po wizycie,co i jak
|
||
|
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Uff nareszcie Was nadrobiłam. Jakieś 50 stron tego miałam jeszcze ze starego wątku. Ale w końcu jestem na bieżąco.
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!!! |
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Witam, już po badaniach
Makeupistka, trzymamy kciuki! Wiecie co, ja póki co nie mam bolesnych skurczy... Tylko twardnienie. ![]() Chyba pójde się zdrzemnąć ![]()
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dzisiaj bylam ![]() makeupistka - powodzonka ![]()
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
czesc Dziewczyny... mam pytanie-tak z rana... czy ktoras z was zazywa zelazo???? Dostalam recepte na sorbifer durules i co????? mdlosci, mdlosci, mdlosci przez jakies 3 h a potem....PAWIK!!! wiec zmiana sorbiferu na ASCOFAR i .... mdlosci, mdlosci, mdlosci....od ponad godziny. Obawiam sie, ze skonczy sie jak poprzednio...
napiszcie mi prosze jak reagujecie na zelazo??? milego dzionka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

dzieki, ze mnie jakos probujesz pocieszyc 

mam nadzieje ze sobie nic nie utne

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...