|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dzien dobry
![]() Ja już od 5.40 na nogach, mężul dziś wcześniej musiał wstać do pracy, więc siłą rzeczy było juz po spaniu, a o ponownym położeniu się nie ma mowy bo synal na 8 do szkoły, więc trzeba było wstawać :P A ja śpioch jestem. Dziś muszę lecieć opłaty porobić i małe zakupki spożywcze zrobić. Do apteki skoczyć bo mi się Duphaston kończy, kupić magnezin i chyba tyle na dzisiaj, do domku gotować obiad, dziś chyba będzie żurek ![]() Dziękuję dziewczyny bardzo za miłe opinie ![]() Trzymam mocno kciuki za wszystkie usg i wizyty
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dzień dobry
![]() Cytat:
Trzymam kciuki aby go to coś nauczyło Eweska, Ty ranny ptaszek dzisiaj jesteś Ja ostatnio jak wstałam o tej godzinie to chodziłam cały dzień nieprzytomna
|
|
#3723 | ||||
|
Zadomowienie
|
anula_81 łacze się z Toba kochana - ja od poniedziałku wracam do pracy - od 16 listopada mnie tam nie było ... nie wiem jak to zrobie, mam już mega stresa.
Cytat:
wózek super - tylko czy on jest 3w1? ja sie kompletnie nie znam na wózkach, ale chciałabym mieć wózek, spacerówke, gondole i najlepiej razem z fotelikiem do samochodu .Cytat:
.Cytat:
ale ja za Ciebie trzymam mocno kciuki i podziwiam, szczerze! mnie teeeeeeeeeeeeż! Cytat:
my wczoraj pojechaliśmy na narty, tzn TZ na narty do Żywca, na górę Żar. ja wjechałam kolejką na samą górę i wyobraźcie sobie że tak wiało że mnie.... kobietę ciężarną.... 80kg (ale według wklejonego przez Was kalendarza jestem poniżej normy - tak tak.... wielka jestem i byłam ) wiatr był w stanie przesunąć! dosłownie stałam i tak wiało że mnie przesunęło po śniegu.... masakra!troche przemarzłam, mam nadzieje że małemu było przynajmniej ciepło. a dziś - rozbieranie choinki (już widze kupę igieł do zamiatania pewnie będe jeszcze rzadziej do Was zaglądała, bo jak mnie zasypią sprawy to się nie połapię. ide sprzątać pranie. miłego dnia Kochane i maleństwa! aha - Eweska - super wyglądasz! |
||||
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Ja od 7 na nogach, byłam na badaniu krwi ( TSH, Ft3 i Ft4 ), bo we wtorek wizyta u endo. U nas odwilż. Trzymam za dzisiejsze wizyty.Idę na śniadanko , bo hormon się już chyba wchłonął.
|
|
|
|
#3725 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac właśnie wczoraj byliśmy na wielkiej górce na Środuli
Wiało tam u góry jak nie wiem To już sobie wyobrażam jak musiało wiać w Żywcu ![]() Ja pewnie będę w okolicach południa przysypiać, zawsze tak mam jak rano wstanę
|
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
my już w pracy. Młode jakby się przyzwyczaiło do takiego trybu życia... buuuuuuuuuudzi się... leniiiiiiiwie...Przedwczoraj po powrocie do domu po raz pierwszy poczułam Je namacalnie przez skórę tylko raz, musiało się przekręcać chyba albo kopać tymi długaśnymi nogami. Wczoraj za to aż mi talerz na brzuchu podskoczył
|
#3727 |
|
Moderatoreska
|
U mnie zaczynają się poranne kopniaki hahha i kopią na zmiane raz jeden raz drugi, później w ciągu dnia tez kopia ale slabiej,a najbardziej dają czasu wieczorem jak się kładę spać
![]() Zrobiłam sobie małą mleczną kawkę, bo przysypiam,wątpię, żeby taka kawka cokolwiek mi pomogła no ale zobaczymy
|
|
|
|
#3728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciukasy za USG! Mnie tez swedzialy, a potem TZ mi powiedzial, ze to moga swedziec rozstepy, wiec zamiast sie drapac, to sie ostro smaruj! Cytat:
A pamietasz, ze obiecalas zdjecia z nagroda z Wizazu, he? ![]() Cytat:
A zeby bylo zabawniej - w srode zgubil swoj telefon. W zwiazku z powyzszym uwazam, ze los po czesci wzial sprawy w swoje rece ![]() A teraz czekam na wizyte lekarza w domu - bole od kregoslupa w nodze sa tak silne, ze nie moge sie na lozku przekrecic, wiec sie juz wkurzylam i zamowilam lekarza do domu. Pewnie i tak mi nie pomoze za bardzo, bo ani nie wysle na przeswietlenie, ani zadnych silnych lekow, ale niech mnie chociaz obejrzy, moze bedziemy wiedzieli skad sie to wzielo. |
|||
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
A na pierwszej stronie chłopcy jakby delikatnie doganiają dziewczynki
|
#3730 |
|
Moderatoreska
|
Mimbi pamiętam, pamiętam, ale blendera jeszcze nie mam
Dane adresowe trzeba było podać do 5 stycznia, więc pewnie będą wysyłać jak zebrali wszystkie adresy
|
|
|
|
#3731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mały mial pewnie frajde jak go tak "popychało" ![]() szczerze zaczęlam sie zastanawiać jak Ty sobie poradzisz z 4 facetami!!! to dla mnie szok .... ja nie wiem jak sobie poradze z dwoma (bądź co bądź dzieciakami ). ale widze twoj optymizm i wiem , że dasz rade.A TZ na stałe już zjechał? bo nie wyłapałam tego nigdzie .Cytat:
tak własnie przypuszczałam - powiem Ci, że schylam się w pól przed Tobą, ja - ja nie umiałabym, jestem okropna pod tym wzgeldem, zamęczyłabym i jego i siebie psychicznie, jestem chyba niedojrzała do takich problemów (pomimo starego wieku ). ale Tobie mogę tylko pogratulować rozsądku - rozumiem, skąd to się wzięlo i jak najbardziej szanuję Twoją decyzję i podziwiam. Padam do stóp a TZ - niech sprząta, zamiata i ani piśnie, bo jak my wizazanki się zbierzemy to mu skopiemy jak zacznie podskakiwać .jesteś bardzo dzielna i bardzo mi się podoba twoja odpowiedzialność względem dziecka i rodziny .---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- eweska: myslałas o imionach? mnie bylo jedno ciężko wymyśleć - mój prześmiewca (TZ) do każdego potrafił dorobic rymowankę "że się tak własnie będą w szkole z niego śmiać" - oby mu do szymona nic nie przyszło do głowy, bo mały nie będzie miał imienia .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-07 o 09:26 |
||
|
|
|
#3732 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Przyzwyczaiłam sie do chłopaków w około To z dwoma następnymi też dam sobie radę Jeśli bliźniaki będą podobni charakterem do synka to będzie super, wiadomo, że nie jest aniołkiem, ale nie mam z nim jakiś wiekszych problemów no i kochany jest z każdym problemem przychodzi do mamy, lubi sie wygadać, o wszystkim mówi jak na razie i mam nadzieję, że tak pozostanie, mam z nim naprawdę świetny kontakt. Choć wiadomo jak to chłopaki czasem rozrabiają :P Mąż nie zjechał na stałe do PL nie ma szans, tu są za małe zarobki a teraz nam kasy potrzeba, zwłaszcza że trzeba będzie zamienic mieszkanie, wcześniej przybędzie dwójka dzieciaczków a to wydatek nie mały. Tż planuje wyjechać koniec lutego, początek marca wszystko zależy od pogody i wróci jak dzieciaczki się urodzą i troszkę z nami będzie w domku ![]() Teraz chodzi do pracy razem z kolegą który ma firme budowlana, nie chce siedzieć w domu bo trochę kasy zawsze wpadnie, a w przyszłym tygodniu spłacamy jeszcze 50% wartości samochodu, bo mieliśmy kredyt 50/50 i do stycznia mamy spłatę. Na razie nie ma szans na powrót do PL na stałe, 2000zł na 5-cio osobową rodzinę to niestety za mało :/ Nie mam pojęcia co do imion, nic mi sie nie podoba, synal upiera sie przy Pawełku, ale ja nie chcę ![]() Nie wiem, będzie naprawdę bardzo ciężko wybrać, imiona miałam dla dziewczynek
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-07 o 09:35 |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z tą kasa to ja sobie jestem w stanie wyobrazić - 2000 to za młao na 2 osobowa rodzinę.... a co dopiero przy trójce dzieciaków. dlatego ja niestety zaraz po macierzyńskim tez musze wrocic do praacy - niestety w tym kraju jest tak, że nie można mieć za dobrze, dobre zarobki jedo z małżonków, po to aby spokojnie druga osoba wychowywała w domu dzieciaka/dzieciaki. jakbyś słyszała o niedrogim m3 do sprzedania daj znać szukam dla moich rodziców - to tak a propos mieszkania .ciekawe kiedy mnie drzemka dopadnie ![]() jak wstałam o 5.30 - pewnie zaraz .
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Taty na co dzień nie było więc mielismy tylko siebie Choc jak wiadomo wszystko zależy od wychowania, od pracy nad dzieckiem no i od charakteru, my z synkiem mamy bardzo podobne charaktery, chyba po mnie go odziedziczył i świetnie się dogadujemy. Choc nie powiem łobuziak z niego też nie zły, potrafi pokazac rogi :P Ale co to byłby za dzieciak gdyby tylko aniołkiem był ![]() Mam nadzieję, że będzie tak dalej jak do tej pory, że ten kontakt pozostanie i synal będzie chciał z mamą rozmawiać itp. Dobra musze się ogarnąć i zbierać w końcu na pocztę
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie pozegnalam lekarza - mam rwe kulszowa, model klasyczny. Lezec na plasko, zadnych ruchow, ewentualnie jeden paracetamol sobie lyknac albo sie natrzec amolem. Wiec tylko na szybko wyskocze z psem (podobno jest mega slisko) i chowam sie do lozeczka. |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek!!! Ja zaraz uciekam na wizytke. Mam o 11:00 Waszego czasu dziewczynki i bardzo prosze o kciuki by wszystko tam bylo z Dzidkiem ok
![]() No i co tam skrywa... ciekawe Tz wrocil z nocki i spac nie moze, bo tez podniecony bede go muslala potem smyrac po pleckach, bo dzisaj tez idzie na nocke Moniaqc, Eve, Kwiatecek ![]() chyba ktos jeszcze dzisaj ma takze za wszystkie wizytki ogromne kciukasy Cytat:
jestes dzielna i silna kobieta!!!! Takie wlasnie sie stajemy gdy nosimy malenstwo pod sercem, bo wlasnie dla tego malenstwa trzeba walczyc. Ja osobiscie wierze w karme. Wszystko Twoje zle uczynki wracaja do ciebie... i w tym przypadku tez tak sie stalo. Mam nadzieje, ze zrozumial lekcje i wie co jest teraz najwazniejsze! Ewesko, ale lachon z Ciebie fiu fiu Naprawde wygladasz nieziemsko Zazdroszcze, bo ja... ach szkoda gadac. Za Twoja sluzke moglabym robic hehehe Pieknie Ci w tym kolorze i makijaz... super ![]() No i to super, ze masz takie relacje z synem. Pewnie bardzo Ci tez pomaga. W koncu to maly mezczyzna i jak taty nie bedzie to pewnie bedzie staral sie Ci pomoc
|
|
#3737 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Aliczka - gratuluję synka i udanej wizyty ![]() Katarzynka00 - za pozytywny wynik testuMoniqac - za dzisiejsze usgp.s. Ja też wczoraj byłam na nartach- oczywiście zjeżdżał tylko Tż i synuś, a ja konkretnie przemarzłam . Już im zapowiedziałam, że następnym razem jadą samiEweska - ależ ciąża ci służy! Prześlicznie wyglądasz Lolka - ja w weekend wybieram się na basen ![]() aha - kwas foliowy łykałam do 14 t.c. ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... Dzisiaj byłam z synkiem na pobraniu krwi - musieliśmy zrobić testy alergiczne - panel oddechowy i pokarmowy, jest tak wysypany i ma takie rany, że jak patrzę na jego skórę to zbiera mi się na płacz . Pediatra nie pomógł, zobaczymy jak dermatolog - na razie zmienił leki i czekamy na wynik badania. A koszt swoją drogą konkretny - za te 2 panele i całk. IgE zapłaciłam 278zł . Szkoda, że nie ma na to refundacji...
|
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek Dziewczynki
Moniqac jasne, że trzymamy kciuki!! Ja połówkowe mam w poniedziałek, nie mogę się już doczekać Już tak bardzo chce zobaczyć moją Dzidzię na USG, że chyba nie wytrzymam przez weekend heh ..i mam tez nadzieję, że poznamy płeć maleństwa Eweska rzeczywiście pozazdrościć i pogratulować takiego kontaktu z synkiem i.. charakteru ![]() A jakie imiona miałaś na myśli dla dziewczynek? Mi akurat wydaje się, że więcej fajnie brzmiących imion jest dla chłopców, a trudniej z kobitkami hehArmacia jak ja bym chciała, żeby mi tak talerz na brzuchu skakał ![]() ![]() Mimbi trzymaj się dzielnie!! Rwa kulszowa to ponoć przepaskudna przypadłość.. aby szybko ci przeszło Ja zabieram się za prasowanie Macie jakiś pomysł na obiad? Myślałam, żeby risotto z pieczarkami i papryką zrobić, ale nie wiem czy mi się chce kolejne pół dnia w kuchni stać.. muszę pomysleć nad "szybszym" obiadem.. |
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki, bo juz sie pogubilam ktore maja ![]() no i moge dopisac sie do klubu walczacych ze zgaga, jak mnie wczoraj chwycilo tak trzymalo caly czas, nie moglam usnac. dzisiaj lece po zapas rennie Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-07 o 10:39 |
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oj! Kawa i nadrabiam Was ![]() Wczoraj wieczorem mi odbiło byłam jakaś rozdrażniona, tak mnie wszystko wnerwiało, naprawdę drobiazgi, dobrze, że byłam sama, bo mogłabym wywołać awanturę o byle co. No i ... stwierdziłam, że z tych negatywnych emocji wyjdzie dobry sernik, więc upiekłam pyszny, naprawdę smaczny NERWOWY SERNIK Moria44, ta kolorystyka Fisher Price też mi średnio podpasowała. No ale jak nie ma wyboru, to nie ma. Coś czuje, że z moim minimalistycznym gustem będzie ciężko coś kupić i na pewno nie uniknę tego typu kolorystyki A co do karuzelki Bright Starts , to zobacz co mam w obserwowanych http://allegro.pl/lezaczek-lew-i-zyr...395762759.html Tylko mało opinii o nim znalazłam ![]() Principessino, jak się czujesz? MoniaK, nie znasz płci, ale wiesz, my niby znamy, a ciekawe ile pomyłek płciowych tu zajdzie ![]() Agnieszko, ciuszki super Andziot, miałam krótki romansik z minerałami, ale tylko EDM. Podkłady mi nie podpasowały, z cieniami nie poszalałam, ale stale używam różów, rozświetlacza i pudru matującego z EDM. Bardzo sobie chwalę ![]() Ewesko, już pisałam, ale wyglądasz ślicznie. Zgrabna i zadbana Mamusia ![]() Dziewczonka, kupiłam jednego pajaca i spodenki w 5-10-15, śliczne są, nawet kiedyś fotę wklejałam. Z jakością się okaże W PRANIU ![]() Moniqac, a czego się obawiasz, że taka panika przed połówkowym? Ja to się nie mogłam doczekać ![]() Wczoraj któraś narzekała, że obudziła się o 6 i nie mogła spać, a ja miałam to dziś. Obudziłam się, a potem kręciłam się z godzinę. Ale dospałam potem ![]() No i tak sobie obczajałam te wózki wszystkie. Na tapecie X-lander i Mutsy, Implast bolder ecoline schodzi ze sceny. Mam nadzieję, że TŻ mnie poprze A jeśli chodzi o imię, to ciągle brak decyzji i ciągle Hania/Jagoda/Maja. |
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A myślałaś o tym żeby przenieść się do męża do Francji na stałe? Ja zawsze chciałam mieszkać we Fr Syn na pewno szybko by fr załapał
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka z maluchami tak to już jest - przychodzi dzień gdy jest na tyle duże, ze je poczujesz i tak już zostaje
zacznie się od lekkich muśnięć i uczucia jakby delikatnego wiercenia.Ja dziś robię naleśniki z dżemem i serkiem homo, Wiktoria już mi żyć nie daje, bo dawno nie było a lubi, więc się chociaż raz nie zastanawiam
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiecznie jest chory, zawsze dochodzi do obrzęku krtani . Skóra na chwilę obecną wygląda masakrycznie.U nas wyniki tych testów będą za tydzień w piątek. Zobaczymy co pokażą. Chciałabym w końcu wiedzieć co go tak uczula. Pasożytów nie ma na pewno - badanie wykonywaliśmy kilkukrotnie. ehhhhh |
|
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie musze zaraz zbierac a tak mi sie niechce. super ten lezaczek kolorystycznie, ale malo atrakcyjny dla malucha(dziecko widzi tylko same ostry kolory) ja tez wg wlasnego gustu nie kupilabym niebieskiego czy czerwonego. ooo mutsy bierzesz pod uwage? fajne maja wozkiladne imiona , bardzo podoba mi sie maja . ciagle mnie swedzi ta skora na rekach pomimo stosowania oliwki, no i w sumie tylko wieczorami. ciekawe czy z tym swedzeniem wytrwam do wizyty 20tego |
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, z tymi zarobkami, to racja. Rozumiem Waszą sytuację. Jednak wcale tak rzadko się nie widujecie, z tego co widzę, nie ma dramatu i sporą część roku jesteście razem
Żona marynarza ![]() Mimbi, dojrzała decyzja, oby tylko TŻ się czegoś nauczył z tej lekcji. A ta druga, no cóż... mnie to wygląda na chęć podbudowania swojej samooceny, jakiś akt desperacji. Amarciu, u mnie też naleśniory dziś. Z Danio, albo z powidłami śliwkowymi. ![]() No i całe szczęście, że mnie te Wasze zachcianki na McD nie ruszają, bo wczoraj nie miał kto lecieć do McD
|
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nasz byl na lekach od 2 r.z takich dla alergikow a tu sie okazuje ze niby jest ok. nasz tez odpornosc zerowa, a jesien jest straszna, gorsza niz wiosna i tylko latem jest w miare dobrze. ze skora problemy ma sporadyczne i raczej tylko na buzi. jak zobaczylam te wyniki to nie wiedzialam czy sie cieszyc czy nie. |
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mutsy jest super, też sporo opinii na plus słyszałam. Mam już trochę mętlik z tymi wózkami, więc kiedy przyjdzie godzina zero, to TŻ zadecyduje ![]() To swędzenie, to norma! Ja mam tak z łydkami, smarowanie nie zawsze pomaga
|
|
|
|
|
#3749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wklejam Wam obiecane ubranka, moze bedziecie mialy sklepy po drodze to cos Wam wpadnie w oko. Napisalam tez ceny, wydaje mi sie, ze dosc korzystnie kupilam. [komplet ze Smyka cos dla mnie za rozowy, ale chcialam kupic takie spodenki, zeby byly jeszcze jedne. Te spodenki to sie fachowo nazywaja polspiochy Tak przy okazji - obie pary spodenek to ten sam rozmiar - 56, zobaczcie jaka jest roznica miedzy H&M a Smykiem]
|
||||
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie, nie pomaga. meczylam sie ze zgaga i swedzeniem . pamietam jak do nas przychodzila polozna, a on na nia patrzyl ja zakochany haha. mial takie skupienie na twarzy jak na nia patrzyl, jak do niego mowila, poprostu zastygal. bardzo szybko zaczal ja poznawac, kiedys niewytrzymalam i sie jej spytalam co ona w sobie takiego ma ze moje dziecko tak na nia reaguje no i mowi do mnie ze ma czarne wlosy-wyraziste ktore przyciagaja uwage, malowala usta na jakis czerwono-bordowy, wiec to tez przyciagalo uwage i bluzki miala tez w zdecydowanych kolorach i mowi ze przez to takie maluchy tak reaguja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Trzymam kciuki aby go to coś nauczyło
i pokazał mi ową dupcie z dwoma jajcami
(ale według wklejonego przez Was kalendarza jestem poniżej normy - tak tak.... wielka jestem i byłam 

.
skopiemy jak zacznie podskakiwać 

. Pediatra nie pomógł, zobaczymy jak dermatolog - na razie zmienił leki i czekamy na wynik badania.