|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Widzę, że wczoraj sporo osób miało makaron z sosem
ja wczoraj zaliczyłam mega lenia, to znaczy, przez 2 godziny leżałam i sie patrzyłam w sufit. Przez ten czas mój mąż posprzątał sobie w szafie i zrobił obiad. Makaron penne + kurczak pociapany w kostkę i przesmażony + sos pieczarkowy z dużymi kawałkami pieczarek i dużą ilością ziół i curry A dziś mam pierogi (ze świąt zamroziłam jeszcze). Ale nie wiem czy sama jem obiad czy z mężem , to zależy czy go szefowa na obiad w drodze powrotnej zaprosi Nie lubię jeść sama .... Tak samo jak zawsze rano jem z mężem śniadanko i piję kawkę. Dziś zdążyłam tylko kawkę z nim wypić bo się spieszył i teraz nawet mi się śniadania nie chce jeść ![]() Gucia fajnie, że Was tak wspominają. To ja nie wiedziałam, ze wy ślub na zamku mieliście SuperAgatka ja na temat mieszkania z teściami pod jednym dachem (nawet przy oddzielnym wejściu) sie nie wypowiadam Ale nie wszyscy są tacy sami ![]() Kasiu trzymam kciuki za małego i ekspertyzę. Swoją drogą ciekawe jak oni ją robię, skoro im wyszło, ze wszystko jest ok, a tak nie jest. Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-01-07 o 08:59 |
|
|
|
#2642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
niby przez wzdęcia itp. ale wcześniej wzdęcia były a hemoroidów nie... a teraz akurat nie mam, ale czasem się pojawiają... podejrzewam, że w moim przypadku to może być dziedziczne, bo obie babcie mają i mama też... Hehe na o mi to i za jakie grzechy... ja już tak sobie myślę nie wiem jakoś dociera do mnie myśl, że ten czas się nieubłaganie zbliża i coraz więcej o tym myślę, a jak myślę to się boję i ot takie koło Tym bardziej, że zarówno babcia jak i mama porodów lekkich nie miały... Cytat:
Trzymam kciuki za Miłoszka, na pewno będzie dobrze, musi być! Wracaj do zdrowia! ![]() Brzuś śliczny Cytat:
Cytat:
ale sprawa ciekawa... bo rozumiem, że niższych grupach przedszkolnych dzieci nie maja obowiązku chodzenia w iluś tam % ? a w zerówce hmmm no tak to w sumie przygotowanie do pójścia do szkoły...Cytat:
no to teście wychodzą z inicjatywą
|
|||||
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) . Tak się też zastanawiam, bo na początku lutego mam wywiadówkę kończąca semstr 1 i wiem, ze w klasach starszych są takie karteczki z ocenami i frekwencją, a ja też mam coś takiego zrobić?? To znaczy nie z ocenami, ale np. z wiadomości, które sa w podstawie programowej i czy dziecko to opanowało czy jeszcze ma problemy?? |
|
|
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe...otóż to...ja też należę do tych co niezbyt cieszy wizja mieszkania z teściami pod jednym dachem. Wkurzałabym się tylko non stop. Mimo iż R rodzice są mega wyluzowani i można z nimi o wszystkim pogadać jak z kumplami, to niezbyt mi się podoba ta wizja.
|
|
#2645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pokazywałaś jakies fotki z waszego slubu na tym zamku, bo ja coś nie kojażę. Pewnie będziecie się czuli troszkę jak znowu u siebie, fajnie tak powspominać Cytat:
Cytat:
byłam wczoraj u przyjaciułki w szpistalu, dzidzia jest śliczna, taki duży i silny jest i będzie miał na imię Wojtuś. Po cesarce jednak cięzko jest, brzuch cały ja boli i ciężko jej karmić ale chłopak bardzo jej pomaga, az miło popatrzeć jak facet się tak cieszy i angażuje.
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu:
Z dziennika ustaw: "3. Dziecko w wieku 6 lat jest obowiązane odbyć roczne przygotowanie przedszkolne w przedszkolu albo w oddziale przedszkolnym zorganizowanym w szkole podstawowej. 3a. Obowiązek, o którym mowa w ust. 3, rozpoczyna się z początkiem roku szkolnego w tym roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 6 lat. W przypadku dziecka, o którym mowa w ust. 1a, obowiązek ten rozpoczyna się z początkiem roku szkolnego poprzedzającego rok szkolny, w którym dziecko rozpocznie spełnianie obowiązku szkolnego." ale znalazłam jeszcze coś takiego, to jest z procedury egzekwowania obowiązku szkolnego jakiejś szkoły "6)Wychowawcy muszą mieć na uwadze, że nieusprawiedliwiona nieobecność w okresie jednego miesiąca na co najmniej 50% obowiązkowych zajęć edukacyjnych jest traktowana jako niespełnianie obowiązku szkolnego i rodzi określone skutki prawne!" "12)Przez niespełnienie obowiązku szkolnego lub obowiązku nauki należy rozumieć nieusprawiedliwioną nieobecność w okresie jednego miesiąca na co najmniej 50% obowiązkowych zajęć edukacyjnych w przedszkolu (oddziale przedszkolnym zorganizowanym w szkole podstawowej), szkole podstawowej, gimnazjum."
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-07 o 09:10 |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też taka była Najpierw był pełen luz, róbcie co chcecie, 100% prywatności a potem?? ech...---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Ana dzięki wielkie. zaraz to sobie zapiszę. Kurcze, tylko problem jest taki, ze oni tym dzieciom to usprawiedliwiają |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My się dopiero kapnęliśmy jak poszli, że tego nie zdjęliśmy ![]()
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by było dobre na moją teściową
|
|
|
|
|
#2650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ekspertyzy, to trzymam kciuki! Myślę, że to jest tak, że jak jest kolizja, to wtedy nie ma problemu, ale jak jest wypadek, to wtedy musi być sprawa w sądzie. Pamiętaj, że warunki były jakie były i to ona wyskoczyła na ulice, a nie TŻet w nią wjechał, więc trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło. Cieszę się, że powtórzą ekspertyzę i że możecie przy tym być. daj znać jak poszło! Kochana, mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy! Cytat:
Faktem jest, że nasz zamek jest mocno odrestaurowany i w sumie, gdyby nie średniowieczna wieża, to nikt by nie wiedział, ze to zamek Ale mają piękną salę, którą wykorzystaliśmy![]() Cytat:
edit: piękna wtopa heheh!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-01-07 o 09:20 |
|||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia wkleisz jakieś zdjęcie z dnia ślubu?? Z chęcią bym zobaczyła ten zamek.
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co wydaje mi się, że jak dziecko chorowało to inaczej się to może przedstawiać, ale nie wiem czy tutaj nie jest potrzebne zwolnienie lekarskie, a nie zwykłe wypisane przez mamę... z tego co pamiętam, to miałam w klasie (w podstawówce) dziewczynę, która właśnie chorowała i bardzo dużo nie chodziła do szkoły, a do kolejnej klasy przeszła... ![]() Cytat:
A przeczytajcie sobie to: "Dzieci 4-latki z przedszkola nr 200 im. Gąski Balbinki w Ursusie (które uczęszczały już przez miniony rok do tej placówki) trafiły w tym roku do grup połączonych z dziećmi 3-letnimi z nowego naboru. Stało się tak tylko i wyłącznie dlatego, że dyrekcja przedszkola chce za wszelką cenę utrzymać jeden etat pomocy przedszkolnej - w wyniku połączenia grup 3-latków i 4-latków stworzone zostały dwie grupy, do których dzięki temu, że znajdują się tam dzieci mniejsze, mogą zostać przyporządkowane wykwalifikowane pomoce przedszkolne. Gdyby zostały stworzone dwie grupy jednorodne wiekowo - tylko 4-latków i tylko 3-latków - jeden etat pomocy przedszkolnej byłby niepotrzebny. W ten sposób obecne 4-latki zostały cofnięte znów do maluchów." Dla mnie to jest niedopuszczalne... |
||
|
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
madziu ta ekspertyza to wiesz jak wyglądała.... wsiadł ponaciskał pedał hamulca poruszał kierownicą i stwierdził że ok, patrząc się na to że to mój tż powiedział żeby zabrali samochód do ekspertyzy a nie oni , a tu chodzi że zaciął się pedał gazu tzn wbił się w podłogę i na nic było hamowanie samochodu on zwolnił ale nie do końca sie mógł zatrzymać bo gaz był wciśnięty czyli to było takie siłowanie się gazu z hamulcem, co innego jak była by to skrzynia manualna to by wychamował wrzucił na jedynkę ale to automat i tu samochód zachowuje się zupełnie inaczej
przez to że tż jest mechanikiem samochodowym i po wypadku wsiadł do samochodu bo musiał wjechac na lawetę tzn manewrowac kierownicą to to zauważył i przedwczoraj jak był na parkingu też zauważył że pedał gazu w podłodze tnz. że jednak coś było na rzeczy i nie możemy pozwolic na olanie tego bo może tż miec duże kłopoty , a ja ponieważ tż jest bardzo dokładny w tym co robi i wszystko dokładnie tłumaczy stąd też moja duża wiedza na temat samochodów , co się przydaje gucia ja wiem że będzie sprawa w sądzie tylko chodzi o to żeby nie było tak że cała wina spadnie na tż, bo ona mimo iż to bardzo dobra koleżanka to może wyskoczyć nagle z jakąś renta albo odszkodowaniem a na prawdę nie było by z czego jej to zapłacić , zresztą to nawet nie ulica była tylko kawałek drózki między blokami a do tego ona wyskoczyła, śliska brukowana nawierzchnia i ten nieszczęsny pedał gazu , także wszystko jest w miarę oczywiste , tż jechał może jakieś 5-10 km na godzinę przecież to żadna prędkość , gdyby było to auto normalne to nic by się nie stało ale ponieważ top busik to tak się to skończyło a nie inaczej prędkość nie musiała być duża żeby coś się stało, samochód duży prędkość 10 na godz i do tego wszytskie sytuacje które się na to złożyły i nieszczęście gotowe , także narazie jestem dobrej myśli
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2011-01-07 o 09:28 |
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Ana w każdym bądź razie muszę to sprawdzić.
Kasiu będzie dobrze, zobaczysz. Przy was już będę musieli staranniej to sprawdzić. |
|
|
|
#2655 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale to tylko w tamtej chwili. teraz nadale (chyba) wole poród sn, ale ja poza tym z emialam dlugi porod to wiekszych komplikacji nie bylo, ale i tak potem nie bylo lekko. ale mam jako takie porownanie bo lezalam na sali z dziewczyną po cc. urodzila kilka godizn przedemną. i jak widzialam jak ona musi lezec litry kroplowek w nia wlewali, zero jedzenia dziecko ja jej nieraz podawalam zeby ciagle nie wzywac poloznych...troche przerąbane ale przynajmniej mogla normalnie uściąść bo ja mimo ze nacieta nie bylam to kilka szwow mialam no i te hemoroidy - masakra przez kilka dni karmilam malego na stojąco ale to tez zalezy od kobiety jedna po cc dojdzie do siebie szybciej niz niejedna po sn. i odwrotnie ![]() Cytat:
ktore mialy niby same odpaść ale teraz juz chyba jest ok. za tydzien ide do gina ale mam takiego stracha ze szok.mam uraz po porodzie chyba nie dam mu sie dotknąć ![]() nieźle Cytat:
z relacji moich towazyszek z sali szpitalnej - ból po porodzie jest okrutny.... mnie bolalo w trakcie a potem juz spokój (pomijajac rane i hemoroidy no ale nie bolalo tak jak poród) a ich bolalo po kiedy to wlasnie trzeba sie dzieckiem zajac a pomysl siwetny - czary mary - tak to ja moge miec drugie dziecko ![]() i zgadzam sie w 100% poród to dopiero początek Cytat:
ja tez chce sie rozliczac z mezem nas jednak ulga ominie przez moj staz - mamy tyle podatku a nie mamy sobie co odliczyc - oprocz 2 miesiecy za tomka
|
|||||
|
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
koleżanka dochodzi już do siebie , jeszcze nie może chodzić bo to po operacji , ale ostatnio wogóle nie mamy z nimi kontaktu tzn gadamy raz na jakiś czas ale wcześniej to potrafił jej mąż kilka razy dziennie dzwonić i wpadać raz na tydzień co najmniej a teraz no nie wiem dziwne .... ale w sumie to nie ma co się dziwić nia trzeba się zając więc czasu niema tym bardziej że mają córkę 8 letnią którą też trzeba się zająć
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jeśli i ja i mąż razem w tym roku pracowaliśmy to jak nam się bardziej opłaca rozliczać??
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() musze sie zabrac za ksiegowosc u mez a taaaaaaaaaaaak mi sie nei chce lenia mam niech mnie ktoras trzepnie na opamietanie
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka i jak wyszło z tym TV?? Mąz go ustawił??
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
dużo masz z tym pracy??Ja właśnie wcinam śniadanko, dzis wyjątkowo nie mam lenia więc zaraz zabieram się za pracę.
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
więc tak Guciu
to są 4 przepisy dipów które lubimy ale nie do wszystkiego się nadają 1. podstawowy pomidorowy do np. grzanek czy natchosów - 2 łyżki koncentratu pomidorowego, mały jogurt naturalny 4 łyżki twarożku najlepiej homogenizowanego jak nie ma to go zblenderować żeby grudek nie było, natka pietruszki czosnek przyprawy 2. niezbędny do ziemniaczków - rewelacyjny na ogniskach z pieczonymi ziemniaczkami czy grilach pycha albo też do ziemniaczków pieczonych czy frytek- 25 dag tłustego twarogu, 100ml kwaśnej śmietany, majonez ze 3-4 łyzki posiekany szczypiorek posiekana natka pietruszki i posiekany koperek plus dużo soli i pieprzu można dać zioła 3. długo się do niego przekonywałam ale jest pyszny jeśli lubi się rzeczy słodko kwaśne - przyjaciele zrobili takie małe kawalki kurczaka z dipem - dżem brzoskwinowy, pikantny ketchup, majonez (wszytko w takich samych ilościach - my dajemy po 3 łyzki) i koniecznie!! 2 łyżki curry pycha słodko kwaśny ale do kawałków kurczaka pycha hmm no i 4 pomidorowo mozzarellowo słonecznikowy któy znasz my lubimy robić jeszcze zapiekanki małe małe kanapeczki posmarowane serkiem almette na to szyneczka ogórek kiszony pomidor i ser i ziołą ale to standard ![]() Aniu prosiłaś o książki więc piszę ![]() dla mnie podstawa to B. Kaja - zarys terapii dziecka - bosko opisane malowanie 10 palcami, Sherborne, mds, czy symbole dźwiękowe ponad to : do edukacji polonistycznej I.Majchrzak - wprowadzenie dzieci w swiat pisma- genialna metoda do alternatywnej nauki czytania do edukacji mat. Gruszczyk-Kolczyńska - dziecięca matematyka - najlepsze jest to wydanie ze scenariuszami, bo są 3 dla rodziców, scenariusze i coś jeszcze Bogdanowicz MDS ale to myślę wszystko na studiach przerabiałaś więc pewno masz jakąś fajną pozycje no i moje ukochane książki - do edukacji środowiskowej - mój konik doświadczenia z dziećmi: Jak zadziwić przedszkolaka tym, co świeci, pływa, lata to są 4 ksiażki z doświadczeniami - wiosna lato jesien zima no i jeszcze: Z wody, waty i kostek cukru Pierwsze eksperymenty przedszkolaków idę nadrabiać
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kilkadziesiat faktu zakupowych do wprowadzenia... a wlasnie sobie przypomnialam ze przy reinstalacji systemu maz nie zainstalowal mi programu a na dodatek jest nowa wersja z nowymi stawkami vatu i mam podwojna robote bo musze wszystko na kartke spisac a potem dopiero wprowadzic
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia, nie mam pojęcia. U mnie się tym księgowa zajmuje i sama powie jak się będzie opłacać
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym Vatem to jest problem. Jak mi mąż opowiadał (on ma ponad 2 tys różnych produktów) to porażka. Np. Same nasiona wszystkie mają jakąś tam stawkę ale jest jedna nazwa która mi inną stawkę, potem nasiona warzyw jest 7 z inną stawką i tak masa tego. Porażka. Jakby nie mogło być: nasiona jedna stawka, sprzety ogrodnicze inna stawka
![]() Marta też sobie zapisałam te książki, jak mi umowę przedłużą to się w nie zaopatrzę teraz mam tylko część. np. Bogdanowicz MDS - super ze scenariuszami, bardzo pomocna przy wprowadzaniu literek.
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher bądźcie dobrej myśli....
stokrotka24 no po cesarce jest ten ból że boli jak już jest dziecko.. i nie ma zmiłuj.. a Wojtuś BOSKOO będzie Wojujący Śmiechem ![]() AgatkaL skoro są wyluzowani to myślę że nie mają żadnych dziwnych myśli myszka_maj jak słyszę o tych hemorodiach i bólu po nacięciu to myślę że jestem w czepku urodzona, bo naprawdę i jedno i drugie mnie ominęło, nie wiem czy to kwestia natury czy jak ale jedno wiem na pewno moje dobre wspomnienia są ogromną zasługą położnej bo mogła ciąć krocze i mieć to w d. a ona je chroniła itd, no i jej proste komendy kiedy co robić, kiedy zamykać oczy, kiedy łapać oddech nie przeć, myślę że te moje wspomnienia to ogromna zasługa jej, i wszystkich pań które potem "skakały" koło nas jednak dobry szpital to podstawa szkoda że to jeszcze wyjątki bo myślę że dobra opieka powinna być wszędzie mnie to dziwi że szpital w którym ja rodziłam utrzymuje się tylko z porodów (dostają kasę z nfz) , a jaki mają sprzęt opiekę itd.. więc da się, no ale jak zwykły szpital musi łatać dziurę to robią porody po najmniejszej linii oporu żeby kasa została na inne oddziały... atomufka cześć ![]() anika222 a proszę
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-07 o 10:19 |
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lalunie
ja dzisiaj mam wolne jupi!! jeszcze zaległy urlop mam to pomyslalam ze dzisiaj bedzie odbrze go wykorzystac mezulo wywozi snieg z podwórka a ja jade z mama na zakupy bo chciala cos tam do ubrania sobie kupic a potem chyba na plotki z kolezanka a wieczorek z męzulem
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja już prawie się odrobiłam... jeszcze bieżące rzeczy i chyba będę mogła uciec...
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia no to brawo.
Ja już posprzątałam mieszkanie , jeszcze tylko zmywanie mi zostało. I zabieram się za układania rozkładu materiału na ten tydzień pracy. No i czekam na sygnał od męża.... juz powinien dojechać. |
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj zafascynowałas mnie ta książką z doświadczeniami i tą z wody, waty, cukru... lubię takie rzeczy... no a co do Bogdanowicz to pisałam ostatnio, że właśnie ja tez zamierzam zakupić, ale to jak już konkretnie będę wiedziała, gdzie ta praca szkoła czy przedszkole bo z tego co oglądałam to właśnie tam są części... przygotowanie do nauki pisania i nauka pisania ![]() A moja droga masz coś do polecenia z zabawami ruchowymi? albo z jakimiś piosenkami? bo u nas na ed. muzycznej to były gra na flecie, dzwonkach, klawiszach (ale to bardzo mało) a literatury i czegoś typowo dziecięco to nic.... Cytat:
jak będe bardzo zrozpaczona i w przyszłości nie znajdę odpowiedniego szpitala to na miesiąc przed porodem przeprowadzę się w okolice tego "Twojego" szpitala ![]() ![]() hahaha
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

ja wczoraj zaliczyłam mega lenia, to znaczy, przez 2 godziny leżałam i sie patrzyłam w sufit. Przez ten czas mój mąż posprzątał sobie w szafie i zrobił obiad. Makaron penne + kurczak pociapany w kostkę i przesmażony + sos pieczarkowy z dużymi kawałkami pieczarek i dużą ilością ziół i curry

niby przez wzdęcia itp. ale wcześniej wzdęcia były a hemoroidów nie... a teraz akurat nie mam, ale czasem się pojawiają... podejrzewam, że w moim przypadku to może być dziedziczne, bo obie babcie mają i mama też... 

zaraz to sobie zapiszę. 

to by było dobre na moją teściową
po takich tekstach odechciewa mi się dziecka i porodu jeszcze bardziej