Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 07:38   #3721
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dzien dobry

Ja już od 5.40 na nogach, mężul dziś wcześniej musiał wstać do pracy, więc siłą rzeczy było juz po spaniu, a o ponownym położeniu się nie ma mowy bo synal na 8 do szkoły, więc trzeba było wstawać :P A ja śpioch jestem. Dziś muszę lecieć opłaty porobić i małe zakupki spożywcze zrobić.
Do apteki skoczyć bo mi się Duphaston kończy, kupić magnezin i chyba tyle na dzisiaj, do domku gotować obiad, dziś chyba będzie żurek

Dziękuję dziewczyny bardzo za miłe opinie

Trzymam mocno kciuki za wszystkie usg i wizyty
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 08:04   #3722
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to sie dzieje, ze w tak waznym momencie zycia faceci daja ciala. Moj mi powiedzial, ze sytuacja go przerosla. Jego przerosla?! To ja mam mdlosci 3 miesiace, teraz jakies nerwobole nog i kregoslupa, to ja sie mecze chodzac po schodach, to ja bede sie wic z bolu przy porodzie, a on mi mowi, ze sytuacja go przerosla?! To trzeba bylo nie wywijac sie przed zakladaniem prezerwatywy, moj drogi i ponosic konsekwencje wlasnych decyzji. Jezu, faceci sa jak dzieci...
brawo, nie daj się mimi Trzymam kciuki aby go to coś nauczyło

Eweska, Ty ranny ptaszek dzisiaj jesteś Ja ostatnio jak wstałam o tej godzinie to chodziłam cały dzień nieprzytomna
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 08:12   #3723
moniqac
Zadomowienie

anula_81 łacze się z Toba kochana - ja od poniedziałku wracam do pracy - od 16 listopada mnie tam nie było ... nie wiem jak to zrobie, mam już mega stresa.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Dziękuje za kciuki
A więc byłam, mało nie zemdlałam z nerwów ale na szczęscie wszystko jest w porządku Badał mnie ginekologicznie, powiedział ze wszystko ok i potem wziął na USG, wymierzył, wyważył ,pokazał mi głowke, rączki, nóżki i dupcie i pytam czy to nie za wczesnie na pytania odnośnie płci. On mówi ze ma pewne przypuszczenia ale to nie na 100% i pokazał mi ową dupcie z dwoma jajcami Także prawdopodobnie na 90% bedzie Misiek
Od początku czułam chłopca ale jakoś chciałam dziewuszke no ale przecież to moja pierwsza ciąża i niezmiernie sie ciesze ze mam Miśka w brzuszku
Dał mi tez skierowanie na badania i musze zrobić ten test z glukozą. W aptece mam powiedziec ze chce kupic poprostu glukoze do badań??
Aha i wózek wybrany http://allegro.pl/x-lander-xa-2010-m...397693992.html
Tylko kolor nie wiem jaki, myślimy nad Jungle albo wulcano.
gratuluje kochana!
wózek super - tylko czy on jest 3w1? ja sie kompletnie nie znam na wózkach, ale chciałabym mieć wózek, spacerówke, gondole i najlepiej razem z fotelikiem do samochodu .

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Paulizia super

Ja czekam na tż-ta i jedziemy na sanki Tż dziś w pracy niestety, ja z nudów znowu coś zmalowałam foty są na forum moje makijaże :P
Od jutra odwilż, więc synal chce jeszcze poszaleć na wielkiej górce
Dopiero obiadek będziemy jeść z synkiem, późno wstalismy i późno zjedliśmy śniadanko, więc obiadek późny dzisiaj będzie
jakbyś była w okolicach "wielkiej górki" na śoduli to zapraszam na ciepłą herbatkę po szaleństwach .

Cytat:
Pracowalam w 5-10-15 i powiem Wam, ze te ciuszki wcale nie sa takie dobre. Bawelna w dotyku jakas taka przesiana, no i niestety wszystko chinskie. Mamy tez sie czasami skarzyly, ze sie rozciagaja i odbarwiaja w praniu.

W ramach pracowania nad zwiazkiem TZ odkurzyl dzisiaj mieszkanie a teraz myje podlogi - ja jako dj zapuszczam mu punkrocka z Youtube. Jak to cudownie siedziec na kanapie i patrzec jak ktos inny zasuwa na kolanach, tym bardziej, ze on zasluzyl nie tylko na mycie podlogi, ale tez na kamieniolomy i chloste A wczesniej mi zrobil nalesniki.

Nie wiem jak to sie dzieje, ze w tak waznym momencie zycia faceci daja ciala. Moj mi powiedzial, ze sytuacja go przerosla. Jego przerosla?! To ja mam mdlosci 3 miesiace, teraz jakies nerwobole nog i kregoslupa, to ja sie mecze chodzac po schodach, to ja bede sie wic z bolu przy porodzie, a on mi mowi, ze sytuacja go przerosla?! To trzeba bylo nie wywijac sie przed zakladaniem prezerwatywy, moj drogi i ponosic konsekwencje wlasnych decyzji. Jezu, faceci sa jak dzieci...

Jutro wkleje ciuszki kupione na przecenach, ktore Wam obiecalam.
powiem Ci, że Cie podziwiam, nie wiem co TZ nawywija, ale jesli to, co przypuszczam, to nie wiem czy byłabym w stanie z moim byc.

ale ja za Ciebie trzymam mocno kciuki i podziwiam, szczerze!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale mnie perfidnie cycki swedza.......
mnie teeeeeeeeeeeeż!

Cytat:
Dzien dobry

Ja już od 5.40 na nogach, mężul dziś wcześniej musiał wstać do pracy, więc siłą rzeczy było juz po spaniu, a o ponownym położeniu się nie ma mowy bo synal na 8 do szkoły, więc trzeba było wstawać :P A ja śpioch jestem. Dziś muszę lecieć opłaty porobić i małe zakupki spożywcze zrobić.
Do apteki skoczyć bo mi się Duphaston kończy, kupić magnezin i chyba tyle na dzisiaj, do domku gotować obiad, dziś chyba będzie żurek

ja też dziś pobudka o 5.30 - siuku.... i po spaniu. ciekawe jak długo wytrzymam.

my wczoraj pojechaliśmy na narty, tzn TZ na narty do Żywca, na górę Żar. ja wjechałam kolejką na samą górę i wyobraźcie sobie że tak wiało że mnie.... kobietę ciężarną.... 80kg (ale według wklejonego przez Was kalendarza jestem poniżej normy - tak tak.... wielka jestem i byłam ) wiatr był w stanie przesunąć! dosłownie stałam i tak wiało że mnie przesunęło po śniegu.... masakra!

troche przemarzłam, mam nadzieje że małemu było przynajmniej ciepło.

a dziś - rozbieranie choinki (już widze kupę igieł do zamiatania ) i myślę żeby pojechac do sklepu z odzieżą ciążową, w poniedziałek do pracy!

pewnie będe jeszcze rzadziej do Was zaglądała, bo jak mnie zasypią sprawy to się nie połapię.

ide sprzątać pranie.

miłego dnia Kochane i maleństwa!

aha - Eweska - super wyglądasz!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 08:26   #3724
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Ja od 7 na nogach, byłam na badaniu krwi ( TSH, Ft3 i Ft4 ), bo we wtorek wizyta u endo.
U nas odwilż.
Trzymam za dzisiejsze wizyty.
Idę na śniadanko, bo hormon się już chyba wchłonął.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 08:39   #3725
eweska
Moderatoreska

Moniqac właśnie wczoraj byliśmy na wielkiej górce na Środuli Wiało tam u góry jak nie wiem To już sobie wyobrażam jak musiało wiać w Żywcu
Ja pewnie będę w okolicach południa przysypiać, zawsze tak mam jak rano wstanę
Stary 2011-01-07, 08:50   #3726
amarcia
Wtajemniczenie

Dzien dobry my już w pracy. Młode jakby się przyzwyczaiło do takiego trybu życia... buuuuuuuuuudzi się... leniiiiiiiwie...
Przedwczoraj po powrocie do domu po raz pierwszy poczułam Je namacalnie przez skórę tylko raz, musiało się przekręcać chyba albo kopać tymi długaśnymi nogami. Wczoraj za to aż mi talerz na brzuchu podskoczył
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 08:55   #3727
eweska
Moderatoreska

U mnie zaczynają się poranne kopniaki hahha i kopią na zmiane raz jeden raz drugi, później w ciągu dnia tez kopia ale slabiej,a najbardziej dają czasu wieczorem jak się kładę spać

Zrobiłam sobie małą mleczną kawkę, bo przysypiam,wątpię, żeby taka kawka cokolwiek mi pomogła no ale zobaczymy
Stary 2011-01-07, 08:56   #3728
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Wiesz co, u mnie brzucha też prawie nie widać, ale jakoś piesek wyczuł, że coś tam siedzi i to w zasadzie od pierwszych dni. Zanim zaszłam w ciąże, to zawsze jak kładłam się na kanapie przed telewizorem, to on leżał na mnie, a czasami nawet po mnie skakał. A w zasadzie tydzień po tym, jak zaszłam w ciąże (jeszcze sama nie wiedziałam, że jestem w ciąży), to on już tak jakby był ze mną trochę na dystans, a od jakiegoś czasu kładzie się na mnie tak delikatnie, a główkę przykłada do mojego brzucha i nasłuchuje. Bardzo to słodkie

Jutro na 14-tą mamy USG połówkowe, a potem będziemy realizować to, co dzisiaj z powodu Święta nam nie wyszło. Także jutro późnym wieczorem dam znać, co tam u mojej dzidzi słychać.
Ty wiesz, ze cos jest z tymi psami? Moj na przyklad byl po operacji, wiec spala z nami w lozku, zeby ja lepiej kontrolowac czy sobie lize rane. I nigdy sie nie przytulala do mnie jak teraz i to dokladnie do brzucha! jakby nasluchiwala co sie dzieje w srodku. Albo sobie opierala pyszczek delikatnie o moj brzuch. Moze ktos kiedys przeprowadzi badania dot. reakcji psow na ciaze, moze one faktycznie ja wyczuwaja?
Trzymam kciukasy za USG!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale mnie perfidnie cycki swedza.......
Mnie tez swedzialy, a potem TZ mi powiedzial, ze to moga swedziec rozstepy, wiec zamiast sie drapac, to sie ostro smaruj!
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

DZISIAJ WIZYTA POŁÓWKOWA!!!!! 18.45. Juz mam taaaaaaaaaaaaaaaki ściśk żołądka że masakra!!!!!!!!!!
Błagam Was o kciuki!.
Kciuki kciuki kciuki!!!

Cytat:
A pamietasz, ze obiecalas zdjecia z nagroda z Wizazu, he?

Cytat:

powiem Ci, że Cie podziwiam, nie wiem co TZ nawywija, ale jesli to, co przypuszczam, to nie wiem czy byłabym w stanie z moim byc.

ale ja za Ciebie trzymam mocno kciuki i podziwiam, szczerze!
Coz, znalazlam u niego w telefonie jednoznaczne smsy do i od innej kobiety (cala sytuacja byla ogolnie zalosna, bo od 3 lat pracuje w branzy, wiec gdy zaczelam cos podejrzewac, to nie mialam zadnego problemu ze sprawdzeniem jego ruchow w telefonie, nawet tych wykasowanych smsow i rozmow, ktore usunal). Zabolalo mnie to straszliwie, ale mam do tego dosc racjonalne podejscie - jestem dzieckiem z rozbitej rodziny i wiem, ze nic - absolutnie nic w zwiazku - nie dzieje sie bez przyczyny. Oczywiscie nie znaczy to, ze to tylko ja jestem winna, nie, bo nie bede bohatersko winy brala na siebie, ale uwazam, ze obie strony musza nad zwiazkiem pracowac. U mnie w domu bylo tak, ze matka w ogole nie rozmawiala, tylko robila wsciekle awantury i uciekala z domu, w zwiazku z czym wlasciwie nie mam matki, bo uwazam ja za obca kobiete. Postanowilam wtedy, ze nigdy nie zgotuje takiego piekla mojemu dziecku i staram sie pracowac nad wszystkimi emocjami. Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze sie na nim strasznie zawiodlam, choc jak przyjechalo do niego pogotowie, to bylo mi go bardzo zal i balam sie, ze to naprawde cos powaznego.
A zeby bylo zabawniej - w srode zgubil swoj telefon. W zwiazku z powyzszym uwazam, ze los po czesci wzial sprawy w swoje rece

A teraz czekam na wizyte lekarza w domu - bole od kregoslupa w nodze sa tak silne, ze nie moge sie na lozku przekrecic, wiec sie juz wkurzylam i zamowilam lekarza do domu. Pewnie i tak mi nie pomoze za bardzo, bo ani nie wysle na przeswietlenie, ani zadnych silnych lekow, ale niech mnie chociaz obejrzy, moze bedziemy wiedzieli skad sie to wzielo.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 09:02   #3729
amarcia
Wtajemniczenie

A na pierwszej stronie chłopcy jakby delikatnie doganiają dziewczynki
Stary 2011-01-07, 09:12   #3730
eweska
Moderatoreska

Mimbi pamiętam, pamiętam, ale blendera jeszcze nie mam Dane adresowe trzeba było podać do 5 stycznia, więc pewnie będą wysyłać jak zebrali wszystkie adresy
Stary 2011-01-07, 09:29   #3731
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Moniqac właśnie wczoraj byliśmy na wielkiej górce na Środuli Wiało tam u góry jak nie wiem To już sobie wyobrażam jak musiało wiać w Żywcu
Ja pewnie będę w okolicach południa przysypiać, zawsze tak mam jak rano wstanę
nooooooo... dobrze że Was nie zdmuchnęło a mały mial pewnie frajde jak go tak "popychało"
szczerze zaczęlam sie zastanawiać jak Ty sobie poradzisz z 4 facetami!!! to dla mnie szok .... ja nie wiem jak sobie poradze z dwoma (bądź co bądź dzieciakami ). ale widze twoj optymizm i wiem , że dasz rade.
A TZ na stałe już zjechał? bo nie wyłapałam tego nigdzie .

Cytat:
j!

Kciuki kciuki kciuki!!!

Coz, znalazlam u niego w telefonie jednoznaczne smsy do i od innej kobiety (cala sytuacja byla ogolnie zalosna, bo od 3 lat pracuje w branzy, wiec gdy zaczelam cos podejrzewac, to nie mialam zadnego problemu ze sprawdzeniem jego ruchow w telefonie, nawet tych wykasowanych smsow i rozmow, ktore usunal). Zabolalo mnie to straszliwie, ale mam do tego dosc racjonalne podejscie - jestem dzieckiem z rozbitej rodziny i wiem, ze nic - absolutnie nic w zwiazku - nie dzieje sie bez przyczyny. Oczywiscie nie znaczy to, ze to tylko ja jestem winna, nie, bo nie bede bohatersko winy brala na siebie, ale uwazam, ze obie strony musza nad zwiazkiem pracowac. U mnie w domu bylo tak, ze matka w ogole nie rozmawiala, tylko robila wsciekle awantury i uciekala z domu, w zwiazku z czym wlasciwie nie mam matki, bo uwazam ja za obca kobiete. Postanowilam wtedy, ze nigdy nie zgotuje takiego piekla mojemu dziecku i staram sie pracowac nad wszystkimi emocjami. Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze sie na nim strasznie zawiodlam, choc jak przyjechalo do niego pogotowie, to bylo mi go bardzo zal i balam sie, ze to naprawde cos powaznego.
A zeby bylo zabawniej - w srode zgubil swoj telefon. W zwiazku z powyzszym uwazam, ze los po czesci wzial sprawy w swoje rece

A teraz czekam na wizyte lekarza w domu - bole od kregoslupa w nodze sa tak silne, ze nie moge sie na lozku przekrecic, wiec sie juz wkurzylam i zamowilam lekarza do domu. Pewnie i tak mi nie pomoze za bardzo, bo ani nie wysle na przeswietlenie, ani zadnych silnych lekow, ale niech mnie chociaz obejrzy, moze bedziemy wiedzieli skad sie to wzielo.
Dziękuję.

tak własnie przypuszczałam - powiem Ci, że schylam się w pól przed Tobą, ja - ja nie umiałabym, jestem okropna pod tym wzgeldem, zamęczyłabym i jego i siebie psychicznie, jestem chyba niedojrzała do takich problemów (pomimo starego wieku). ale Tobie mogę tylko pogratulować rozsądku - rozumiem, skąd to się wzięlo i jak najbardziej szanuję Twoją decyzję i podziwiam. Padam do stóp a TZ - niech sprząta, zamiata i ani piśnie, bo jak my wizazanki się zbierzemy to mu skopiemy jak zacznie podskakiwać .

jesteś bardzo dzielna i bardzo mi się podoba twoja odpowiedzialność względem dziecka i rodziny .

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

eweska: myslałas o imionach?
mnie bylo jedno ciężko wymyśleć - mój prześmiewca (TZ) do każdego potrafił dorobic rymowankę "że się tak własnie będą w szkole z niego śmiać" - oby mu do szymona nic nie przyszło do głowy, bo mały nie będzie miał imienia .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-07 o 09:26
Stary 2011-01-07, 09:34   #3732
eweska
Moderatoreska

Cytat:
nooooooo... dobrze że Was nie zdmuchnęło a mały mial pewnie frajde jak go tak "popychało"
szczerze zaczęlam sie zastanawiać jak Ty sobie poradzisz z 4 facetami!!! to dla mnie szok .... ja nie wiem jak sobie poradze z dwoma (bądź co bądź dzieciakami ). ale widze twoj optymizm i wiem , że dasz rade.
A TZ na stałe już zjechał? bo nie wyłapałam tego nigdzie .
Nie będzie tak źle Przyzwyczaiłam sie do chłopaków w około To z dwoma następnymi też dam sobie radę Jeśli bliźniaki będą podobni charakterem do synka to będzie super, wiadomo, że nie jest aniołkiem, ale nie mam z nim jakiś wiekszych problemów no i kochany jest z każdym problemem przychodzi do mamy, lubi sie wygadać, o wszystkim mówi jak na razie i mam nadzieję, że tak pozostanie, mam z nim naprawdę świetny kontakt.
Choć wiadomo jak to chłopaki czasem rozrabiają :P
Mąż nie zjechał na stałe do PL nie ma szans, tu są za małe zarobki a teraz nam kasy potrzeba, zwłaszcza że trzeba będzie zamienic mieszkanie, wcześniej przybędzie dwójka dzieciaczków a to wydatek nie mały.
Tż planuje wyjechać koniec lutego, początek marca wszystko zależy od pogody i wróci jak dzieciaczki się urodzą i troszkę z nami będzie w domku
Teraz chodzi do pracy razem z kolegą który ma firme budowlana, nie chce siedzieć w domu bo trochę kasy zawsze wpadnie, a w przyszłym tygodniu spłacamy jeszcze 50% wartości samochodu, bo mieliśmy kredyt 50/50 i do stycznia mamy spłatę.
Na razie nie ma szans na powrót do PL na stałe, 2000zł na 5-cio osobową rodzinę to niestety za mało :/

Nie mam pojęcia co do imion, nic mi sie nie podoba, synal upiera sie przy Pawełku, ale ja nie chcę
Nie wiem, będzie naprawdę bardzo ciężko wybrać, imiona miałam dla dziewczynek

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-07 o 09:35
Stary 2011-01-07, 09:48   #3733
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Nie będzie tak źle Przyzwyczaiłam sie do chłopaków w około To z dwoma następnymi też dam sobie radę Jeśli bliźniaki będą podobni charakterem do synka to będzie super, wiadomo, że nie jest aniołkiem, ale nie mam z nim jakiś wiekszych problemów no i kochany jest z każdym problemem przychodzi do mamy, lubi sie wygadać, o wszystkim mówi jak na razie i mam nadzieję, że tak pozostanie, mam z nim naprawdę świetny kontakt.
Mąż nie zjechał na stałe do PL nie ma szans, tu są za małe zarobki a teraz nam kasy potrzeba, zwłaszcza że trzeba będzie zamienic mieszkanie, wcześniej przybędzie dwójka dzieciaczków a to wydatek nie mały.
Tż planuje wyjechać koniec lutego, początek marca wszystko zależy od pogody i wróci jak dzieciaczki się urodzą i troszkę z nami będzie w domku
Teraz chodzi do pracy razem z kolegą który ma firme budowlana, nie chce siedzieć w domu bo trochę kasy zawsze wpadnie, a w przyszłym tygodniu spłacamy jeszcze 50% wartości samochodu, bo mieliśmy kredyt 50/50 i do stycznia mamy spłatę.
Na razie nie ma szans na powrót do PL na stałe, 2000zł na 5-cio osobową rodzinę to niestety za mało :/

Nie mam pojęcia co do imion, nic mi sie nie podoba, synal upiera sie przy Pawełku, ale ja nie chcę
też tak chceeeeeee ale to chyba praca, praca

a z tą kasa to ja sobie jestem w stanie wyobrazić - 2000 to za młao na 2 osobowa rodzinę.... a co dopiero przy trójce dzieciaków.

dlatego ja niestety zaraz po macierzyńskim tez musze wrocic do praacy - niestety w tym kraju jest tak, że nie można mieć za dobrze, dobre zarobki jedo z małżonków, po to aby spokojnie druga osoba wychowywała w domu dzieciaka/dzieciaki.

jakbyś słyszała o niedrogim m3 do sprzedania daj znać szukam dla moich rodziców - to tak a propos mieszkania .

ciekawe kiedy mnie drzemka dopadnie
jak wstałam o 5.30 - pewnie zaraz .

Stary 2011-01-07, 09:55   #3734
eweska
Moderatoreska

Cytat:
też tak chceeeeeee ale to chyba praca, praca

a z tą kasa to ja sobie jestem w stanie wyobrazić - 2000 to za młao na 2 osobowa rodzinę.... a co dopiero przy trójce dzieciaków.

dlatego ja niestety zaraz po macierzyńskim tez musze wrocic do praacy - niestety w tym kraju jest tak, że nie można mieć za dobrze, dobre zarobki jedo z małżonków, po to aby spokojnie druga osoba wychowywała w domu dzieciaka/dzieciaki.

jakbyś słyszała o niedrogim m3 do sprzedania daj znać szukam dla moich rodziców - to tak a propos mieszkania .

ciekawe kiedy mnie drzemka dopadnie
jak wstałam o 5.30 - pewnie zaraz .
Kochana dużo dało to, że ja z nim byłam na co dzień, dopiero jak miał 3 latka poszedł do przedszkola ja do pracy, później tż wyjechał i musiałam z pracy zrezygnować bo nie miałby kto sie zająć synkiem i tak sobie z nim byłam. Dużo rozmawialiśmy, wspieraliśmy się, synal zawsze mógł przyjść z najmniejszym problemem, ale nie jest takim mamusinym cyckiem że beze mnie ani rusz Taty na co dzień nie było więc mielismy tylko siebie
Choc jak wiadomo wszystko zależy od wychowania, od pracy nad dzieckiem no i od charakteru, my z synkiem mamy bardzo podobne charaktery, chyba po mnie go odziedziczył i świetnie się dogadujemy.
Choc nie powiem łobuziak z niego też nie zły, potrafi pokazac rogi :P Ale co to byłby za dzieciak gdyby tylko aniołkiem był
Mam nadzieję, że będzie tak dalej jak do tej pory, że ten kontakt pozostanie i synal będzie chciał z mamą rozmawiać itp.

Dobra musze się ogarnąć i zbierać w końcu na pocztę
Stary 2011-01-07, 10:12   #3735
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
tak własnie przypuszczałam - powiem Ci, że schylam się w pól przed Tobą, ja - ja nie umiałabym, jestem okropna pod tym wzgeldem, zamęczyłabym i jego i siebie psychicznie, jestem chyba niedojrzała do takich problemów (pomimo starego wieku). ale Tobie mogę tylko pogratulować rozsądku - rozumiem, skąd to się wzięlo i jak najbardziej szanuję Twoją decyzję i podziwiam. Padam do stóp a TZ - niech sprząta, zamiata i ani piśnie, bo jak my wizazanki się zbierzemy to mu skopiemy jak zacznie podskakiwać .

jesteś bardzo dzielna i bardzo mi się podoba twoja odpowiedzialność względem dziecka i rodziny ..
No widzisz, milo mi, ze ktos docenia moja decyzje, ale szczerze mowiac wolalabym nigdy nie musiec jej podejmowac. Coz, zycie mi pewnie jeszcze nie raz da w kosc, jestesmy razem 5,5 roku i raczej sie nie klocilismy nigdy ani nie bylo problemow, wiec i tak kiedys nadszedlby czas na jakis kryzys. A ze nadszedl w ciazy, to jest to tylko bardziej bolesne. Na pewno moje dziecinstwo ma duzy wplyw na to, jak postapilam, ale nie mam natury wojownika, uwazam, ze decyzje trzeba podejmowac wspolnie. Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze jest mi smutno i przykro i pewnie jeszcze przez wiele lat bede do tego wracac. Przezylam taki stres, ze moglam przeciez poronic, wiec dobrze, ze to sie skonczylo tylko moja kilkudniowa wyprowadzka. W sumie nigdy sie nie naplakalismy tyle, ile przez tych kilka dni, rozmawialismy godzinami... Facet jak facet wiadomo czym mysli, ale nie moge zrozumiec tamtej kobiety - sama ma dwojke dzieci, wie, ze jestem w ciazy i robi takie rzeczy innej kobiecie???

Wlasnie pozegnalam lekarza - mam rwe kulszowa, model klasyczny. Lezec na plasko, zadnych ruchow, ewentualnie jeden paracetamol sobie lyknac albo sie natrzec amolem. Wiec tylko na szybko wyskocze z psem (podobno jest mega slisko) i chowam sie do lozeczka.
Stary 2011-01-07, 10:21   #3736
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien doberek!!! Ja zaraz uciekam na wizytke. Mam o 11:00 Waszego czasu dziewczynki i bardzo prosze o kciuki by wszystko tam bylo z Dzidkiem ok
No i co tam skrywa... ciekawe Ahhhh jestes podjarana, bo to moje drugie USG
Tz wrocil z nocki i spac nie moze, bo tez podniecony bede go muslala potem smyrac po pleckach, bo dzisaj tez idzie na nocke
Moniaqc, Eve, Kwiatecek
chyba ktos jeszcze dzisaj ma takze za wszystkie wizytki ogromne kciukasy

Cytat:

Mimbi jestes dzielna i silna kobieta!!!! Takie wlasnie sie stajemy gdy nosimy malenstwo pod sercem, bo wlasnie dla tego malenstwa trzeba walczyc.
Ja osobiscie wierze w karme. Wszystko Twoje zle uczynki wracaja do ciebie... i w tym przypadku tez tak sie stalo. Mam nadzieje, ze zrozumial lekcje i wie co jest teraz najwazniejsze!

Ewesko, ale lachon z Ciebie fiu fiu Naprawde wygladasz nieziemsko Zazdroszcze, bo ja... ach szkoda gadac. Za Twoja sluzke moglabym robic hehehe Mama mi opowiadala, ze jak byla ze mna w ciazy to wygladala mega atrakcyjnie i ja tez mialam nadzieje, ze moze... chociaz tyci... niestety
Pieknie Ci w tym kolorze i makijaz... super
No i to super, ze masz takie relacje z synem. Pewnie bardzo Ci tez pomaga. W koncu to maly mezczyzna i jak taty nie bedzie to pewnie bedzie staral sie Ci pomoc
Stary 2011-01-07, 10:21   #3737
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
W końu po raz pierwszy jestem pierwsza!!!
Dzien dobry mamuśi i malenstwa .

My wstaliśmy zrobić dla Tzta śniadanko i kanapeczkę do pracy, i uwaga:

DZISIAJ WIZYTA POŁÓWKOWA!!!!! 18.45. Juz mam taaaaaaaaaaaaaaaki ściśk żołądka że masakra!!!!!!!!!!
Błagam Was o kciuki!

I ide Was nadrabiać..... miałam jakieś 20 stron, jesteście bezlitosne .
trzymam kciuki

Cytat:
Dzien dobry

twoj synek nie mial dzisiaj wolnego? u nas w szkolach zrobili dzien wolny dzieciakom-do odpracowania w jakas sobote chyba

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Dzien dobry my już w pracy. Młode jakby się przyzwyczaiło do takiego trybu życia... buuuuuuuuuudzi się... leniiiiiiiwie...
Przedwczoraj po powrocie do domu po raz pierwszy poczułam Je namacalnie przez skórę tylko raz, musiało się przekręcać chyba albo kopać tymi długaśnymi nogami. Wczoraj za to aż mi talerz na brzuchu podskoczył
Cytat:
U mnie zaczynają się poranne kopniaki hahha i kopią na zmiane raz jeden raz drugi, później w ciągu dnia tez kopia ale slabiej,a najbardziej dają czasu wieczorem jak się kładę spać

Zrobiłam sobie małą mleczną kawkę, bo przysypiam,wątpię, żeby taka kawka cokolwiek mi pomogła no ale zobaczymy
no ja tez widze roznice w kopaniu, tydzien temu to musialam sie wpatrywac w brzuch zeby zauwazyc gdzie widac kopsy a wczoraj to caly brzuch mi tanczyl od kopania. tak sobie mysle ze sie mowi ze kazda ciaza jest inna(prawda) ale myslicie ze juz po takim zachowaniu w brzuchu mozna powiedziec ze dzieciaczki tez inne? moj pierwszy pozno zaczal kopac, i do samego konca byl malo aktywny, nigdy super nie bylo widac czym kopie(czy reka czy noga, czy sie okreca), a ten to dzien do nocy, bardzo wczesnie zaczelam go czuc, i jak sie rozbryka to daje czadu

Cytat:
Ty wiesz, ze cos jest z tymi psami? Moj na przyklad byl po operacji, wiec spala z nami w lozku, zeby ja lepiej kontrolowac czy sobie lize rane. I nigdy sie nie przytulala do mnie jak teraz i to dokladnie do brzucha! jakby nasluchiwala co sie dzieje w srodku. Albo sobie opierala pyszczek delikatnie o moj brzuch. Moze ktos kiedys przeprowadzi badania dot. reakcji psow na ciaze, moze one faktycznie ja wyczuwaja?
Trzymam kciukasy za USG!

Mnie tez swedzialy, a potem TZ mi powiedzial, ze to moga swedziec rozstepy, wiec zamiast sie drapac, to sie ostro smaruj!

Kciuki kciuki kciuki!!!

A pamietasz, ze obiecalas zdjecia z nagroda z Wizazu, he?

ja sie zgodze co do tego ze najlatawiej jest tupnac noga i sie rozstac i wydaje mi sie takie "modne " to teraz. chociaz mam malo do zarzucenia mojemu tz, to on ma calkiem inn charakter niz ja, co sprzyja niedomowieniom, i tez mimo ze stuknie nam 8 lat to trzeba mocno pracowac nad zwiazkiem, ale poki obydwu osobom sie chce to jest dobrze
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:23   #3738
listopadowa80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Aliczka - gratuluję synka i udanej wizyty

Katarzynka00 - za pozytywny wynik testu

Moniqac - za dzisiejsze usg
p.s. Ja też wczoraj byłam na nartach- oczywiście zjeżdżał tylko Tż i synuś, a ja konkretnie przemarzłam. Już im zapowiedziałam, że następnym razem jadą sami

Eweska - ależ ciąża ci służy! Prześlicznie wyglądasz

Lolka - ja w weekend wybieram się na basen. Muszę tylko kupić strój jednoczęściowy, bo w dwuczęściowym chyba z wielkim brzuszkiem nie przystoi

aha - kwas foliowy łykałam do 14 t.c.

......................... ......................... ......................... ......................... .........................

Dzisiaj byłam z synkiem na pobraniu krwi - musieliśmy zrobić testy alergiczne - panel oddechowy i pokarmowy, jest tak wysypany i ma takie rany, że jak patrzę na jego skórę to zbiera mi się na płacz. Pediatra nie pomógł, zobaczymy jak dermatolog - na razie zmienił leki i czekamy na wynik badania.
A koszt swoją drogą konkretny - za te 2 panele i całk. IgE zapłaciłam 278zł. Szkoda, że nie ma na to refundacji...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:25   #3739
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień doberek Dziewczynki

Moniqac jasne, że trzymamy kciuki!!
Ja połówkowe mam w poniedziałek, nie mogę się już doczekać Już tak bardzo chce zobaczyć moją Dzidzię na USG, że chyba nie wytrzymam przez weekend heh ..i mam tez nadzieję, że poznamy płeć maleństwa

Eweska rzeczywiście pozazdrościć i pogratulować takiego kontaktu z synkiem i.. charakteru A jakie imiona miałaś na myśli dla dziewczynek? Mi akurat wydaje się, że więcej fajnie brzmiących imion jest dla chłopców, a trudniej z kobitkami heh

Armacia jak ja bym chciała, żeby mi tak talerz na brzuchu skakał Ale już sobie wyobrażam, że to musi być fajowe uczucie

Mimbi trzymaj się dzielnie!! Rwa kulszowa to ponoć przepaskudna przypadłość.. aby szybko ci przeszło

Ja zabieram się za prasowanie straaaaszna góra prania mi się uzbierała, chyba pół dnia z żelazkiem będę stała

Macie jakiś pomysł na obiad? Myślałam, żeby risotto z pieczarkami i papryką zrobić, ale nie wiem czy mi się chce kolejne pół dnia w kuchni stać.. muszę pomysleć nad "szybszym" obiadem..
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:36   #3740
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aliczka - gratuluję synka i udanej wizyty

Katarzynka00 - za pozytywny wynik testu

Moniqac - za dzisiejsze usg
p.s. Ja też wczoraj byłam na nartach- oczywiście zjeżdżał tylko Tż i synuś, a ja konkretnie przemarzłam. Już im zapowiedziałam, że następnym razem jadą sami

Eweska - ależ ciąża ci służy! Prześlicznie wyglądasz

Lolka - ja w weekend wybieram się na basen. Muszę tylko kupić strój jednoczęściowy, bo w dwuczęściowym chyba z wielkim brzuszkiem nie przystoi

aha - kwas foliowy łykałam do 14 t.c.

......................... ......................... ......................... ......................... .........................

Dzisiaj byłam z synkiem na pobraniu krwi - musieliśmy zrobić testy alergiczne - panel oddechowy i pokarmowy, jest tak wysypany i ma takie rany, że jak patrzę na jego skórę to zbiera mi się na płacz. Pediatra nie pomógł, zobaczymy jak dermatolog - na razie zmienił leki i czekamy na wynik badania.
A koszt swoją drogą konkretny - za te 2 panele i całk. IgE zapłaciłam 278zł. Szkoda, że nie ma na to refundacji...
listopadowa ja tez robilam mojemu synkowi komplet testow. on od 9mc mial rewolucje zoladkowe, przez to nie przybieral, byl 2x w szpitalu, itd itp, potem gastroskopia ktora potwierdzila alergie ige robione 3x przez 4 lata i zawssze wychodzilo nisko, teraz jest ciagle chory, ciagle cos, w pazdzierniku znowu szpital-niby astma, alergia itd itp, pojechalam na testy, mial spirometrie(wyszla srednio, ale chyba ne umial tak dmuchnac) a testy wszystkie ok! procz kurzu,. takze alergolog rozlozyl rece i nadal nie wiadomo o co chodzi

za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki, bo juz sie pogubilam ktore maja

no i moge dopisac sie do klubu walczacych ze zgaga, jak mnie wczoraj chwycilo tak trzymalo caly czas, nie moglam usnac. dzisiaj lece po zapas rennie

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-07 o 10:39
Stary 2011-01-07, 10:41   #3741
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Oj! Kawa i nadrabiam Was

Wczoraj wieczorem mi odbiło byłam jakaś rozdrażniona, tak mnie wszystko wnerwiało, naprawdę drobiazgi, dobrze, że byłam sama, bo mogłabym wywołać awanturę o byle co. No i ... stwierdziłam, że z tych negatywnych emocji wyjdzie dobry sernik, więc upiekłam pyszny, naprawdę smaczny NERWOWY SERNIK

Moria44, ta kolorystyka Fisher Price też mi średnio podpasowała. No ale jak nie ma wyboru, to nie ma. Coś czuje, że z moim minimalistycznym gustem będzie ciężko coś kupić i na pewno nie uniknę tego typu kolorystyki

A co do karuzelki Bright Starts , to zobacz co mam w obserwowanych
http://allegro.pl/lezaczek-lew-i-zyr...395762759.html Tylko mało opinii o nim znalazłam

Principessino, jak się czujesz?

MoniaK, nie znasz płci, ale wiesz, my niby znamy, a ciekawe ile pomyłek płciowych tu zajdzie

Agnieszko, ciuszki super

Andziot, miałam krótki romansik z minerałami, ale tylko EDM. Podkłady mi nie podpasowały, z cieniami nie poszalałam, ale stale używam różów, rozświetlacza i pudru matującego z EDM. Bardzo sobie chwalę

Ewesko, już pisałam, ale wyglądasz ślicznie. Zgrabna i zadbana Mamusia

Dziewczonka, kupiłam jednego pajaca i spodenki w 5-10-15, śliczne są, nawet kiedyś fotę wklejałam. Z jakością się okaże W PRANIU

Moniqac, a czego się obawiasz, że taka panika przed połówkowym? Ja to się nie mogłam doczekać

Wczoraj któraś narzekała, że obudziła się o 6 i nie mogła spać, a ja miałam to dziś. Obudziłam się, a potem kręciłam się z godzinę. Ale dospałam potem

No i tak sobie obczajałam te wózki wszystkie. Na tapecie X-lander i Mutsy, Implast bolder ecoline schodzi ze sceny. Mam nadzieję, że TŻ mnie poprze

A jeśli chodzi o imię, to ciągle brak decyzji i ciągle Hania/Jagoda/Maja.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:45   #3742
spice1985
Zadomowienie

Cytat:

Tu w PL są zarobki faktycznie masakryczne;/ W ogóle nie dopasowane do cen A myślałaś o tym żeby przenieść się do męża do Francji na stałe? Ja zawsze chciałam mieszkać we Fr Syn na pewno szybko by fr załapał

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:47   #3743
amarcia
Wtajemniczenie

Lolka z maluchami tak to już jest - przychodzi dzień gdy jest na tyle duże, ze je poczujesz i tak już zostaje zacznie się od lekkich muśnięć i uczucia jakby delikatnego wiercenia.
Ja dziś robię naleśniki z dżemem i serkiem homo, Wiktoria już mi żyć nie daje, bo dawno nie było a lubi, więc się chociaż raz nie zastanawiam
Stary 2011-01-07, 10:50   #3744
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
listopadowa ja tez robilam mojemu synkowi komplet testow. on od 9mc mial rewolucje zoladkowe, przez to nie przybieral, byl 2x w szpitalu, itd itp, potem gastroskopia ktora potwierdzila alergie ige robione 3x przez 4 lata i zawssze wychodzilo nisko, teraz jest ciagle chory, ciagle cos, w pazdzierniku znowu szpital-niby astma, alergia itd itp, pojechalam na testy, mial spirometrie(wyszla srednio, ale chyba ne umial tak dmuchnac) a testy wszystkie ok! procz kurzu,. takze alergolog rozlozyl rece i nadal nie wiadomo o co chodzi
Moje dziecię co prawda problemów gastrycznych raczej nie ma, ale oddechowo jest fatalnie. Wiecznie jest chory, zawsze dochodzi do obrzęku krtani. Skóra na chwilę obecną wygląda masakrycznie.

U nas wyniki tych testów będą za tydzień w piątek. Zobaczymy co pokażą. Chciałabym w końcu wiedzieć co go tak uczula. Pasożytów nie ma na pewno - badanie wykonywaliśmy kilkukrotnie.
ehhhhh
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:52   #3745
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Oj! Kawa i nadrabiam Was

Wczoraj wieczorem mi odbiło byłam jakaś rozdrażniona, tak mnie wszystko wnerwiało, naprawdę drobiazgi, dobrze, że byłam sama, bo mogłabym wywołać awanturę o byle co. No i ... stwierdziłam, że z tych negatywnych emocji wyjdzie dobry sernik, więc upiekłam pyszny, naprawdę smaczny NERWOWY SERNIK

Moria44, ta kolorystyka Fisher Price też mi średnio podpasowała. No ale jak nie ma wyboru, to nie ma. Coś czuje, że z moim minimalistycznym gustem będzie ciężko coś kupić i na pewno nie uniknę tego typu kolorystyki

A co do karuzelki Bright Starts , to zobacz co mam w obserwowanych
http://allegro.pl/lezaczek-lew-i-zyr...395762759.html Tylko mało opinii o nim znalazłam

Principessino, jak się czujesz?

MoniaK, nie znasz płci, ale wiesz, my niby znamy, a ciekawe ile pomyłek płciowych tu zajdzie

Agnieszko, ciuszki super

Andziot, miałam krótki romansik z minerałami, ale tylko EDM. Podkłady mi nie podpasowały, z cieniami nie poszalałam, ale stale używam różów, rozświetlacza i pudru matującego z EDM. Bardzo sobie chwalę

Ewesko, już pisałam, ale wyglądasz ślicznie. Zgrabna i zadbana Mamusia

Dziewczonka, kupiłam jednego pajaca i spodenki w 5-10-15, śliczne są, nawet kiedyś fotę wklejałam. Z jakością się okaże W PRANIU

Moniqac, a czego się obawiasz, że taka panika przed połówkowym? Ja to się nie mogłam doczekać

Wczoraj któraś narzekała, że obudziła się o 6 i nie mogła spać, a ja miałam to dziś. Obudziłam się, a potem kręciłam się z godzinę. Ale dospałam potem

No i tak sobie obczajałam te wózki wszystkie. Na tapecie X-lander i Mutsy, Implast bolder ecoline schodzi ze sceny. Mam nadzieję, że TŻ mnie poprze

A jeśli chodzi o imię, to ciągle brak decyzji i ciągle Hania/Jagoda/Maja.

ja sie musze zaraz zbierac a tak mi sie niechce. super ten lezaczek kolorystycznie, ale malo atrakcyjny dla malucha(dziecko widzi tylko same ostry kolory) ja tez wg wlasnego gustu nie kupilabym niebieskiego czy czerwonego. ooo mutsy bierzesz pod uwage? fajne maja wozki
ladne imiona , bardzo podoba mi sie maja.

ciagle mnie swedzi ta skora na rekach pomimo stosowania oliwki, no i w sumie tylko wieczorami. ciekawe czy z tym swedzeniem wytrwam do wizyty 20tego
Stary 2011-01-07, 10:53   #3746
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, z tymi zarobkami, to racja. Rozumiem Waszą sytuację. Jednak wcale tak rzadko się nie widujecie, z tego co widzę, nie ma dramatu i sporą część roku jesteście razem Żona marynarza

Mimbi, dojrzała decyzja, oby tylko TŻ się czegoś nauczył z tej lekcji. A ta druga, no cóż... mnie to wygląda na chęć podbudowania swojej samooceny, jakiś akt desperacji.

Amarciu, u mnie też naleśniory dziś. Z Danio, albo z powidłami śliwkowymi.

No i całe szczęście, że mnie te Wasze zachcianki na McD nie ruszają, bo wczoraj nie miał kto lecieć do McD

vege!
Stary 2011-01-07, 10:56   #3747
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Moje dziecię co prawda problemów gastrycznych raczej nie ma, ale oddechowo jest fatalnie. Wiecznie jest chory, zawsze dochodzi do obrzęku krtani. Skóra na chwilę obecną wygląda masakrycznie.

U nas wyniki tych testów będą za tydzień w piątek. Zobaczymy co pokażą. Chciałabym w końcu wiedzieć co go tak uczula. Pasożytów nie ma na pewno - badanie wykonywaliśmy kilkukrotnie.
ehhhhh

no nasz byl na lekach od 2 r.z takich dla alergikow a tu sie okazuje ze niby jest ok. nasz tez odpornosc zerowa, a jesien jest straszna, gorsza niz wiosna i tylko latem jest w miare dobrze. ze skora problemy ma sporadyczne i raczej tylko na buzi. jak zobaczylam te wyniki to nie wiedzialam czy sie cieszyc czy nie.
Stary 2011-01-07, 10:58   #3748
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie musze zaraz zbierac a tak mi sie niechce. super ten lezaczek kolorystycznie, ale malo atrakcyjny dla malucha(dziecko widzi tylko same ostry kolory) ja tez wg wlasnego gustu nie kupilabym niebieskiego czy czerwonego. ooo mutsy bierzesz pod uwage? fajne maja wozki
ladne imiona , bardzo podoba mi sie maja.

ciagle mnie swedzi ta skora na rekach pomimo stosowania oliwki, no i w sumie tylko wieczorami. ciekawe czy z tym swedzeniem wytrwam do wizyty 20tego
No właśnie, z tymi kolorami, to jednak pstrokacizna górą jeśli chodzi o atrakcyjność dla maluchów. Ech, nie wiem, nie wiem.

Mutsy jest super, też sporo opinii na plus słyszałam. Mam już trochę mętlik z tymi wózkami, więc kiedy przyjdzie godzina zero, to TŻ zadecyduje

To swędzenie, to norma! Ja mam tak z łydkami, smarowanie nie zawsze pomaga

vege!
Stary 2011-01-07, 11:03   #3749
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Mimbi jestes dzielna i silna kobieta!!!! Takie wlasnie sie stajemy gdy nosimy malenstwo pod sercem, bo wlasnie dla tego malenstwa trzeba walczyc.
Ja osobiscie wierze w karme. Wszystko Twoje zle uczynki wracaja do ciebie... i w tym przypadku tez tak sie stalo. Mam nadzieje, ze zrozumial lekcje i wie co jest teraz najwazniejsze!
Cytat:
ja sie zgodze co do tego ze najlatawiej jest tupnac noga i sie rozstac i wydaje mi sie takie "modne " to teraz. chociaz mam malo do zarzucenia mojemu tz, to on ma calkiem inn charakter niz ja, co sprzyja niedomowieniom, i tez mimo ze stuknie nam 8 lat to trzeba mocno pracowac nad zwiazkiem, ale poki obydwu osobom sie chce to jest dobrze
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mimbi trzymaj się dzielnie!! Rwa kulszowa to ponoć przepaskudna przypadłość.. aby szybko ci przeszło
Cytat:

Mimbi, dojrzała decyzja, oby tylko TŻ się czegoś nauczył z tej lekcji. A ta druga, no cóż... mnie to wygląda na chęć podbudowania swojej samooceny, jakiś akt desperacji.
No dziewczynki, zamykamy temat. Nie ma co sie dalej nad tym rozwodzic. Ja sie tylko zastanawiam, jak to sie stalo, ze nie dopadla mnie depresja z tego powodu, co mnie oczywiscie bardzo cieszy - wczesniej sie na nia leczylam szpitalnie, a tu prosze, poplakalam tydzien i jestem jak skowronek. No moze taki ze zlamanym skrzydelkiem i bolaca nozka ale jakos sobie cwierkam

Wklejam Wam obiecane ubranka, moze bedziecie mialy sklepy po drodze to cos Wam wpadnie w oko. Napisalam tez ceny, wydaje mi sie, ze dosc korzystnie kupilam.
[komplet ze Smyka cos dla mnie za rozowy, ale chcialam kupic takie spodenki, zeby byly jeszcze jedne. Te spodenki to sie fachowo nazywaja polspiochy Tak przy okazji - obie pary spodenek to ten sam rozmiar - 56, zobaczcie jaka jest roznica miedzy H&M a Smykiem]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00560.jpg (49,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00561.jpg (58,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00562.jpg (50,9 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-01-07, 11:08   #3750
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, z tymi kolorami, to jednak pstrokacizna górą jeśli chodzi o atrakcyjność dla maluchów. Ech, nie wiem, nie wiem.

Mutsy jest super, też sporo opinii na plus słyszałam. Mam już trochę mętlik z tymi wózkami, więc kiedy przyjdzie godzina zero, to TŻ zadecyduje

To swędzenie, to norma! Ja mam tak z łydkami, smarowanie nie zawsze pomaga

no wlasnie, nie pomaga. meczylam sie ze zgaga i swedzeniem .

pamietam jak do nas przychodzila polozna, a on na nia patrzyl ja zakochany haha. mial takie skupienie na twarzy jak na nia patrzyl, jak do niego mowila, poprostu zastygal. bardzo szybko zaczal ja poznawac, kiedys niewytrzymalam i sie jej spytalam co ona w sobie takiego ma ze moje dziecko tak na nia reaguje no i mowi do mnie ze ma czarne wlosy-wyraziste ktore przyciagaja uwage, malowala usta na jakis czerwono-bordowy, wiec to tez przyciagalo uwage i bluzki miala tez w zdecydowanych kolorach i mowi ze przez to takie maluchy tak reaguja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości