|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
zabiorę może jeszcze jedną awaryjną, pożyczę od siostry, a u nas do porodu tez dają szpitalne koszule, takie króciutkie, wygląda jak dłuższa bluzka i też z prześcieradła uszyte ![]() ale może to i dobrze, bo przynajmniej swojej nie ubrudzę, a podejrzewam że podczas porodu będzie mi totalnie obojętne w czym tam leżę
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Synek kokosi się całymi dniami i ma czkawki, więc wiem, że z nim wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- O super ta karuzelka, a da się w niej głośność regulować? Zabawki są odpinane czy nie? A i co to za odgłosy natury? A i czy da się zamontować np samą pozytywkę potem?
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-01-07 o 11:40 |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Kalinka śliczne imię
Monti ja też puls mam dość wysoki, ostatnio 96 więc może to normalne ![]() co do karuzeli to właśnie zastanawiam się czy wziąć tiny love wyspę marzeń czy może z fisher price misie z projektorem, ze względu na żywe kolory bardziej jestem skłonna kupić tiny love
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
Tity ja liczę już od kilku tygodni, ale nic nie zapisywałam. Liczyłam do 10 ruchów i koniec...ostatnio jednak moja Niunia coś zmieniła sobie rozkład dnia. W nocy w ogóle nie kopie, albo robi to tak, że przez sen nie czuję. W ciągu dnia dostaję kilka kopniaków po śniadanku, potem po obiedzie brykanie i fikanie koziołków i wieczorem przed snem. Od wczoraj zaczęłam jednak skrupulatnie liczyć i zapisywać ale nie da się tego zrobić co do określonej godziny
![]() dzięki jeszcze raz dziewczyny fajnie, że podoba wam się to imie, bo moi rodzice troszkę marudzą, że ruskie imię :/ ale lubimy robić z mężem na przekór więc damy na 100 proc. Kalinka
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-01-07 o 11:33 |
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
n.ik.a imię bardzo ładne
Mi się podoba ![]() wanilia ja myślałam nad rainforest Fisher Price, ale ja wiem czy za taką cenę jest sens? Bo ma skaczące liście...a ta Tiny Love też bardzo ładna
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-01-07 o 11:36 |
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Blackrose4u no to faktycznie głupi sen miałaś
![]() to ze strachu ![]() Lustereczko no jak to oczywiście że pamiętamy masz ten sam termin więc tym bardziej pamiętam mój mały kopie non stop a raczej wierci się no i kocha siedzieć mi na pęcherzu a ja kocham jak on tak się wierci i kopie tylko czasem go proszę ładnie żeby sobie pupcię przełożył gdzie indziej bo latam co 10minut do łazienki nie słucha czort jeden ![]() Coralady koalicja matki z córką ![]() N.ik.a ja nie zapisuję ale liczę trzy razy dziennie. rano jak wstanę to od wstania jak naliczę 10 ruchów to koniec. powinno się 10 ruchów co najmniej na godzinę czuć trzy razy dziennie w okresie największej aktywności. potem liczę po obiedzie i wieczorkiem zazwyczaj liczenie kończy się po 5-10 minutach bo już te 10 naliczę i nie ma sensu dalej. ale póki co nie zapisuję jeszcze jak mi lekarz będzie kazał to będę zapisywać a tak to pamiętam bo w określonych porach liczę N.ik.a Śliczne imię dziś na poczcie pani tak do córeczki wołała Kalinko jejku jak ślicznie to brzmiało naprawdę Iizabelaa trzymam kciuki za babcię będzie dobrze kochana ![]() ![]() Montii zależy jakie miałaś wcześniej generalnie kobiety mają przyspieszony ja mam wciąż ok 90 więc 100 to nie tak źle chyba... Dziś śniło mi się coś cudownego ![]() ![]() ![]() urodził się nasz synek i musiałam go przebrać i tak się śmiał do mnie ![]() ![]() i oczywiście zrobił dużą kuupę (nie wiem czemu ciągle jak mi się moje dziecko śni to jest motyw z kupką ![]() ![]() czy to jakiś znak ![]() ![]() ![]() no i kazałam mu leżeć spokojnie a on tymi nogami tak wierzgał że cały się ubrudził ale był taki malutki taki kochany i taki mój
|
#1027 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a puls normalnie mam ok 70 w sumie nie zwracalam na to uwagi, teraz bede patrzec Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wklejałam nawet tutaj wizualizacje tej karuzeli... Cytat:
![]() zrobilam regulacje i henne brwi... poczekam na mamę z zakupami i za jakies 40 min pojade.. moze tam znajde jhakas pizame.a jak nie to allegro..
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
NIKA bardzo ładne imię mnie też się podoba
![]() Co do liczenia ruchów też nie liczę. ale zwracam na to uwagę i wiem o jakich porach dzidziuś kopie. także pewnie martwiłabym się gdyby nie kopał. ale liczyć nie liczę. dzwoniłam właśnie do położnej która prowadzi szkołę rodzenia. otóż w przyszłym tygodniu mam zadzwonić jeszcze raz, bo do dzisiaj trwa przetarg. pewne jest to że mieszkanki mojego miasta mają za darmo a kobiety z innych miejscowości płacą 250 zł. zajęcia będą 2 razy w tygodniu po 2 godziny![]() prawdopodobnie pierwsze zajęcia 18.01 |
|
|
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie buszuje po allegro i znalazłam rainforest Fisher Price i też ją zaczęłam brać pod uwagę ale karuzele dopiero w marcu będę kupować zobaczę która taniej wyjdzie dziewczyny znowu męczą mnie zaparcia, żadne domowe znane mi sposoby nie działają więc wczoraj użyłam czopka glicerynowego dla dzieci ale hmmm... nie podziałał
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
N.i.k.a śliczne imię,to też był jedej z moich typów.Kalina fajnie dla większej dziewczyny,a Kalinka to tak słodko
Trzyrazyi nie ma za co,pośmiać zawsze jest się fajnie,zwłaszcza z rana to miło tak zacząć dzień ![]() Wanilio mi na zaparcia pomagają suszone śliwki (ja lubie akurat) i jak zjem cała paczke to zawsze idę do wc.Moze spróbuj,choć wiem że na moją kuzynkę nie działa i się biedaczka męczy z zaparciami cała ciążę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-01-07 o 11:59 |
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
nad matą to myślę używaną
wolę 2 używane całkiem inne kolory, itp itd niż jedną nową... zobaczymy
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
A maty edukacyjne jakie macie ?
Nie wiem czy wybrać zwykłą, czy taką z pozytywką i światełkami.Znalazłam takie i nie wiem na którą się zdecydować: http://allegro.pl/zabawki-tiny-love-...362258112.html http://allegro.pl/tiny-love-interakt...367290917.html http://allegro.pl/maty-tiny-love-int...367291534.html Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-01-07 o 12:02 |
|
|
|
#1033 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :k ciuki:i zaciskają nogi jak to mój tz powiedział Cytat:
Cytat:
tak mocno w nocy przywala, zę ledwo muskam go brzuchem a on już czujnie śmi chyba bo wszystkie wyłapuje ![]() Cytat:
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny które kupowały leginsy ciążowe ocieplane - proszę o linka do sprzedawcy
wiem że byłyście zadowolone z zakupu, dlatego proszę dziękuję |
|
|
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Eirene1987 kupa to podobno na kasę
![]() wanilia 83 na pewno bez obaw możesz pic syrop lactulosum- ja pije od połowy grudnia bo też walczę sam lekarz mi go przepisał. No zapomniałabym, że w ostateczności zostanie Kornelia lub Karolcia - choć mąż mówi już do brzuszka Kalinko kochanie kopnij mamusię![]() monikal Matylda też mi się podoba, ale właśnie takie twarde imię ja zamówiłam te ale M jest na mnie za duża :/ http://allegro.pl/getry-leginsy-ciaz...319549802.html
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-01-07 o 12:21 |
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi zawsze pomaga ![]() oj to powinnam być baaardzo bogata ![]()
|
|
#1037 |
|
Rozeznanie
|
nika bardzo ładne imię
![]() Mi przed chwilą przyszedł laktator z TT
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
pati a jaki? bo ja zamówiłam elektryczny
|
#1039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super są wszystkie i ciężko coś wybrać ale chyba z małpką bym wzięła Cytat:
ja jem jabłka codziennie i nic nie pomaga
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
Wanilia na zaparcia woda z miodem - przygotuj ją wieczorem, neich postoi przez noc i rano dodaj łyzeczke soku z cytryny - po kilku dniach mi się wyregulowało, moze nie chodzę codziennie ale chociaż co 3 dzień - a to i tak nieźle
) A tak w ogóle, to byłam dziś na glukozie i powiem Wam, że po przeczytaniu opinii tu, na forum, byłam nieźle tym przerażona, a okazalo się, że w sumie było to calkiem dobre ![]() no może nie jakiś przysmak ulubiony, ale gdybym ktoś mi to kazał pić codziennie to nie byłoby problemu ja również trzymam kciuki za kolbe i diatome!! na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#1041 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1042 |
|
Rozeznanie
|
Montti ja ręczny bo będę go używała tylko w weekendy jak mam szkołę no i na początku jeśli będę miała dużo pokarmu. A z tego co kojarzę to Ty do szkoły będziesz chodziła prawie codziennie więc lepiej, że zamówiłaś elektryczny bo byś się "zajechała" ręcznym
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ,no ja wracam do swiata zywych
![]() przeszlo mi mniej wiecej, tylko w nocy mialam bardzo wysoka temp ok.39 stopni i nie wiedzialam nawet czym ją zbic leze w lozku i chyba pozamawiam sobie na allegro to co niezbedne bardzo czesto mnie boli podbrzusze ostatnio, i sama sie zastanawiam czy z moim rozwarciem wszystko ok, dziewczyny mi stracha napędzily ![]() corolady ale siu usmiałam N.i.k.a śliczne imię |
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK
NATUSIA!!!!! czemu mi sie juz podoba![]() ![]() kiedy idziesz na SR??? bo my w czwartek zaczynamy ![]() ja jutro jade do knurowa na targ połazic za posciela do łózeczka i za kocykiem ![]() taki bym chciała znalesc ![]() http://allegro.pl/gruuuby-kocyk-tloc...383087032.html
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
megi2015 co do tych leginsów to sa one bardzo fajne ale mi się udało kupic na targu zimowe, które sa 3 x cieplejsze od tych z allegro- nie mają jednak tego panelu ciążowego :/
a któraś z was zamawiała te okrycia kąpielowe http://allegro.pl/okrycie-kapiel-z-k...383489516.html bo chciałam się dowiedzieć, czy się opłaca i czy jesteście zadowolone
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tych okryć to któreś laski zamawiały. ja się zastanawiam. czekam na ich opinie
|
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mogłam dojść do siebie ![]() może matce pomoże wtedy finansowo![]() ![]() Cytat:
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogladałam przedwczoraj ale mi sie wydaje ze sa bardzo cieniutki i w koncu nie wziełam mam jeden gruby dostałam od mamy i chyba wiecej nei bede kupowac bo mamy sporo nowych grubych reczników z prezentów slubnych
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- wiecie co - po tym jak wysłali mi próbki kolorów wózków z tako mam totalny mętlik im większy wybór tym większy problem.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

ja jeszcze chcę kupić jedną tak na wszelki wypadek, bo nie wiem ile trzeba zabrać do szpitala...wiem, że tam gdzie prawdopodobnie będę rodzić dają szpitalą, czyli ogromniaste prześcieradło - coś na wzór worka na ziemniaki
Synek kokosi się całymi dniami i ma czkawki, więc wiem, że z nim wszystko ok 

fajnie, że podoba wam się to imie, bo moi rodzice troszkę marudzą, że ruskie imię :/ ale lubimy robić z mężem na przekór więc damy na 100 proc. Kalinka

a kobiety z innych miejscowości płacą 250 zł. zajęcia będą 2 razy w tygodniu po 2 godziny

sam lekarz mi go przepisał.