Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 14:15   #4801
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

ja musze w poniedzialek do szwalnii pojechac ob mloda mi juz prawie powyrastala z bodziakow ,body itp.
Znow jakies 3 stowki zostawie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:16   #4802
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny a możecie polecic jakąś książke na temat wychowania takiego malucha?chodzi mi o to jak sobie radzić i zachowywac się w sytuacjach jak dziecko jest niegrzeczne,chcę cos na nas wymusić?jakieś takie mądry rady...
Mi bardzo pomogła ta książka"uśnij wreszczie"czy jakos tak,zrozumiałam dlaczego tak należy zrobić czy inaczej...
Jedyna rozsądna książka polecana przez wszystkich psychologów dziecięcych to "Jak mówić, żeby dzieci słuchały,
jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły"

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:21   #4803
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Jedyna rozsądna książka polecana przez wszystkich psychologów dziecięcych to "Jak mówić, żeby dzieci słuchały,
Czytałam będąc na studiach i faktycznie polecam sama musze ją jeszcze raz przeczytać... bo juz wiele rzeczy umknęło.

P.S. Witam i znikam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:22   #4804
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
dawalam tylko smectę i dictoflor i do pisia orsalit. No ale dietka tylko krupnik ryżowy, kisiel z jagod, lub z soku marchew-banan, banany, i kleik. Tz muszę osobno gotować teraz wygląda to tak coś innego Erwi, coś innego ja, i coś innego Emil, a Eryk na szczęście je w szkole obiady
no to ja mojemu to samo daję tylko oprócz tego z soku marchew-banan, głównie ryż i jagodzianka.
No to się masz z tym gotowaniem ale pewnie już się przyzwyczaiłaś.
Też często robię różne zapiekanki, my lubimy ziemniaczane,łatwe , w miarę szybkie no i dobre i syte.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:24   #4805
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja tu gadu gadu a Erwi po pokoju śmiga, jak przechodził obok to sie do mnie uśmiechnął a mi błysnęło coś złotego z jego paszczy. Zerwał dzwoneczek metalowy z choinki i caly do buzi włożył, a to taki spoty dzwoneczek, ciężko było go wyciągnąć, a wyciągalam od węższej strony do szerszej, on do buzi jakimś cudem wlożył od tej szerszej

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Libra no i u nas jeszcze mleko to bebilon pepti do kaszek(bo on też nie wypija mleka)a ono leczniczo na takie perypetie dziala.

Stary 2011-01-07, 14:29   #4806
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja się mogę z Oliwką zamienić - ja mam apetyt I naprawdę duuuużo mogę wciągnąć.
A nie wyglądasz na taką co ma taki apetyt.
Niestety ale tak się nie da.
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Super! Poczekam - mam czas bo nie robie w swej pracy absolutnie NIC
Oj dziewczyno nie przemęczaj sie tak w tej pracy

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
PoP, a może to jest rozwiązanie Waszego problemu- może Oliwka musi jeść w swoim tempie-nie całą przeznaczoną porcję na raz, wiesz łyżeczka za łyżeczką, haft i łyżeczka i tak ciągle? Może jej więcej czasu trzeba? Może ta wczorajsza przerwa 30 minut sprawiła, że potem zjadła spokojnie? Pewnie Wam to już jakiś lekarz podpowiadał, ale nasunęło mi się po przeczytaniu tego posta. Może jak puści pawika, to trzeba tylko obetrzeć, wziąć np.książeczkę, zabawkę, cokolwiek-zając ją na 15 minut czymś zupełnie innym niż jedzenie i zacząć jeszcze raz?

Kurde, jak komuś człowiek coś radzi to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaki jest mądry, a sam siebie z impasu wyciągnąc kompletnie nie potrafi...
Tego też już próbowałam. Mniej a częściej, lub rzadziej a więcej. Głodzenia też. Ten typ tak ma i tyle. Ale oczywiście sie nie poddają i próbuję różnych metod.

Cytat:
Nina właśnie włożyła sobie do dziobala kilka kocich chrupeknie wiem czy zdążyliśmy wszystko wyciągnąć.Ja przy kompie,tż wlepiony w tv,a dziecko robi co chcę,głupki z nas
Moja to ma jakiś radar. Jak jest tylko cokolwiek jadalnego to na pewno do buzi nie trafi. Ale jak nie jest jadalne to wszystko wpycha do dzioba.
I u mnie nie ma szans aby jedzenia jakiś znalazła na podłodze bo Vasco zjada wszystko. A jak się cieszy jak ta zwymiotuje. Jak polecę po ścierę aby zetrzeć to już nic nie ma bo ten wszystko wyliże - ohyda.

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Anakazar - moja też książki chętnie jada, ale ja z uporem maniaka wyciągam książeczki z jej łapek i próbuje czytać. W końcu się uspokaja i "słucha"
Uwielbia "lokomotywę" czytaną onomatopeją, "zoo" Brzechwy - tu króluje "dzik", a ostatnio dostała Wiersze Konopnickiej dla Dzieci - jestem oczarowana tą książką. Nawet nie wiedziałam, że te wszystkie wierszyki pisała właśnie Konopnicka. Mała się szczególnie uaktywnia na "zimie"

Poza tym bawi się w "zgaduj zgadula" - chowam coś w jednej ręce za plecami a ona zgaduje w której - cieszy ją to okrutnie i oddaje mi z powrotem tą zabawkę, żebym dalej chowała.
i ostatnio odkryła wsadzanie klocków jeden w drugi - tzn mamy takie z Ikei i ona wkłada taki długi okrągły w ten okrągły z dziurką w środku. I potrafi tak z pół godziny
Muszę poszukac tych wierszyków Konopnickiej. Moja uwielbia KATAR Brzechwy .
I też sie pobawię w zgaduj zgadula.

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
POP trzeba cierpliwosci.moja tez wiekszosc pod tylek albo na podloge wyrzucala...ale takie sa poczatki uczenia samodzielnego jedzenia
JA oczywiście będę nadal próbowała - nie mam innego wyjścia. Tylko żeby choć RAZ!!! jej ręka z jedzeniem trafiła do buzi to byłabym szczęśliwa.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:31   #4807
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop jak ona tak z podlogi zbiera to kladz jej no chrupki czy czus na podlodze;D
A.Camus
Stary 2011-01-07, 14:44   #4808
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
.Jajka je bo wierzy że kupuje mu fermowe z niezapladnianych kureka ja wiejskie zawsze wyszukuję

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Zaraz sprawdzę na all tą i zawadzkiej i kupię.Dzięki
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja to ma jakiś radar. Jak jest tylko cokolwiek jadalnego to na pewno do buzi nie trafi. Ale jak nie jest jadalne to wszystko wpycha do dzioba.
I u mnie nie ma szans aby jedzenia jakiś znalazła na podłodze bo Vasco zjada wszystko. A jak się cieszy jak ta zwymiotuje. Jak polecę po ścierę aby zetrzeć to już nic nie ma bo ten wszystko wyliże - ohyda.

.
Obrzydliwe,ale o ile mniej nieprzyjemnej roboty masz dzięki psinie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Teraz szukam i ta książka superniani jest dla dzieci w wieku 6-12 lat,więc odpada.
Ale doczytałam,że wieku 6-12 dotyczy część 2 książki,a 1 najmłodszych.

Teraz mam czas to mogę czytać i czytać.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-01-07 o 14:47
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:49   #4809
P0P70
Zakorzenienie

Darusia -ale nie chodzi o miejsce z którego bierze a czy to jest jadalne czy nie. No i na podłodze to ma konkurenta bardzo szybkiego. A Vasco czujny jest bardzo i szybki. Właśnie dałam małej biszkopta. Nawet go polizała i już jest cały rozkruszony na drobno na podłodze. Teraz okruszki rozciera po całej podłodze. A ja dopiero co odkurzyłam i pościerałam podłogi. A wcześniej dorwała gazetę i prawie cała stronę wcisnęła do pyska.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-01-07 o 14:53
Stary 2011-01-07, 14:50   #4810
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Oj dziewczyno nie przemęczaj sie tak w tej pracy
Tak prawdę mówiąc to ja po takim dniu nic nie robienia jestem bardzie zmęczona niż jak mam zapieprz i nie wiem w co ręce włożyć - nie lubie tak się nudzić Ale wkrótce przejdę do nowej pracy to nawet do Was nie zajrze w trakcie

A jakbyś czekała z jedzeniem aż Oliwka się upomni?? Ile wytrzyma?? Może jak poczuje co to głód to doceni że Ją karmicie

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:55   #4811
P0P70
Zakorzenienie

Próbowałam głodówki - wytrzymała cały dzień nie upominając się o jedzenie. Ale ja tak małego dziecka nie mogę tak trzymać bez jedzenia. Ona chyba z tych co to głodu nie odczuwają

Stary 2011-01-07, 14:58   #4812
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Próbowałam głodówki - wytrzymała cały dzień nie upominając się o jedzenie. Ale ja tak małego dziecka nie mogę tak trzymać bez jedzenia. Ona chyba z tych co to głodu nie odczuwają
No żartujesz!! Ale po tym całym dniu się upomniała i zjadła?? Marcel to stale się dopomina o jedzenie, ja widzi butelkę z mlekiem to wrzeszczy i się trzęsie

Stary 2011-01-07, 15:03   #4813
P0P70
Zakorzenienie

Ja też nie cierpię sie nudzić w pracy bo czas wtedy tak wolno leci. Dobrze ze jest internet.
JA jak byłam młoda i zaczęłam to po jakiś paru miesiącach poszłam do dyrektora generalnego i powiedziała że ja się w tej firmie nudzę i żeby znalazł mi jakieś ciekawe zajęcie. Znalazł zrobił mnie szefem 40 facetów działu automatyki. Wtedy juz sie nie nudziła,

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
No żartujesz!! Ale po tym całym dniu się upomniała i zjadła?? Marcel to stale się dopomina o jedzenie, ja widzi butelkę z mlekiem to wrzeszczy i się trzęsie
Niestety ale sie nie upomniała. Po prostu jej daliśmy i zjadła swoję zwykłą porcję.

Stary 2011-01-07, 15:04   #4814
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Ja też nie cierpię sie nudzić w pracy bo czas wtedy tak wolno leci. Dobrze ze jest internet.
JA jak byłam młoda i zaczęłam to po jakiś paru miesiącach poszłam do dyrektora generalnego i powiedziała że ja się w tej firmie nudzę i żeby znalazł mi jakieś ciekawe zajęcie. Znalazł zrobił mnie szefem 40 facetów działu automatyki. Wtedy juz sie nie nudziła,
Z Ciebie to musi być P0P mega łebska baba Muszę Cię kiedyś poznać! A przy okazji Dyziu Oliwkę

Stary 2011-01-07, 15:19   #4815
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Z Ciebie to musi być P0P mega łebska baba Muszę Cię kiedyś poznać! A przy okazji Dyziu Oliwkę
wtedy to ja byłam młoda i chciałam zawojować świat. A teraz od roku to ja tak właściwie tylko i wyłącznie jestem matką. Bo napracować to się nie napracowałam.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Anakazar - tak mi sie przypomniało że ja właśnie znalazłam w szafie Oliwki te spodnie co ma Ola Ani P. Zupełnie o nich zapomniałam więc jej teraz wyjęłam. Kupiłam rozmiar 80 cm czyli są tak na teraz. A więc ja też mam te spodnie .

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-01-07 o 15:21
Stary 2011-01-07, 15:34   #4816
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Anakazar - tak mi sie przypomniało że ja właśnie znalazłam w szafie Oliwki te spodnie co ma Ola Ani P. Zupełnie o nich zapomniałam więc jej teraz wyjęłam. Kupiłam rozmiar 80 cm czyli są tak na teraz. A więc ja też mam te spodnie .
Z grzecznośći nie napiszę,że Cię już nie lubię

Jezu niech h&m je jeszcze raz wypuśći

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Damskich takich kombinezonów pełno,a na Nine nigdzie nie ma.Nie odpuszcze póki nie znajdę-najwyżej kupię z damskich i będzie na Ninie czekał z jakieś 15 lat

Jeszcze Pop musiałaś mi o nim przypomnieć grrr

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-07, 18:05   #4817
P0P70
Zakorzenienie

Anakazar - bo ja taka miła z natury jestem. I faktycznie nie ma tych spodni na allegro.
Ja mam i te spodnie i taki jeszcze kombinezon dżinsowy .

A tak na pocieszenie to powiem że teraz nie za bardzo mogę chodzić po wyprzedażach

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

A dla innych na pocieszenie napisze że:

TZ i jego brat wrócili dzisiaj około 16 z pracy i:
Oczywiście dostałam kwiaty, Brat TGZ zajął się od razu dzieckiem i poszedł ją uśpić a TZ zabrał się za gotowanie obiadu. JEstem właśnie po zjedzeniu spagetti i wypiciu 2 lampek wina. I dzieckiem już dzisiaj się nie zajmuję bo oni się zajmują

Stary 2011-01-07, 18:22   #4818
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja tylko wpadam się pozalić- moje dziecko dziś dwa razy zwymiotowało i zrobiło 3 rzadkie kupki
Co jej podawać?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-01-07, 18:25   #4819
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Anakazar - bo ja taka miła z natury jestem. I faktycznie nie ma tych spodni na allegro.
Ja mam i te spodnie i taki jeszcze kombinezon dżinsowy .

A tak na pocieszenie to powiem że teraz nie za bardzo mogę chodzić po wyprzedażach

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

A dla innych na pocieszenie napisze że:

TZ i jego brat wrócili dzisiaj około 16 z pracy i:
Oczywiście dostałam kwiaty, Brat TGZ zajął się od razu dzieckiem i poszedł ją uśpić a TZ zabrał się za gotowanie obiadu. JEstem właśnie po zjedzeniu spagetti i wypiciu 2 lampek wina. I dzieckiem już dzisiaj się nie zajmuję bo oni się zajmują
Pop Ty wredotoja nie wiem o jakie Ci spodnie chodzi,bo ja tylko kombinezonu zazdroszczę strasznie

Mój z tej radośći,że zostaje w domu przytargał mi kwiaty i obiecał,że jak zdam prawo jazdy to dostanę w prezencie auto jakie będę chciała.Mam się teraz skupić aby zdać,już ja widzę jak zdałampowiedziałam mu,że taniej go wyniesie jak zafunduje mi mega przystojnego szofera co będzie mnie wszędzie woził-obraził się,wziął dziecko i poszli na góre spaćzazdrośnik jeden

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A ja tylko wpadam się pozalić- moje dziecko dziś dwa razy zwymiotowało i zrobiło 3 rzadkie kupki
Co jej podawać?
Czyli i was cholerstwo dopadło
Podawaj smecte,ja miałam 3 razy dziennie po pół saszetki.Niech mała pije jak najwięcej,najlepiej wody i leć jutro do lekarza.

Stary 2011-01-07, 19:14   #4820
sara 85
Zakorzenienie

Zosia też chora, w nocy dostała gorączke, kaszel i katar. Byliśmy u lekarza i to od zębów chyba bo gardło czyste , idą jej u góry cztery na raz;/

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Anakazar ja też małej chciałam kupić ten kombinezon dżinsowy, ale były tylko małe rozmiary właśnie. Widziałam na allegro kiedyś, ale teraz nie moge znaleźć.;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:20   #4821
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia też chora, w nocy dostała gorączke, kaszel i katar. Byliśmy u lekarza i to od zębów chyba bo gardło czyste , idą jej u góry cztery na raz;/

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Anakazar ja też małej chciałam kupić ten kombinezon dżinsowy, ale były tylko małe rozmiary właśnie. Widziałam na allegro kiedyś, ale teraz nie moge znaleźć.;/
Oby to były tylko ząbki,zdrówka dla Zosieńki

Ja w ich poszukiwaniu allegro trzepie systematycznie i nie ma

Stary 2011-01-07, 19:36   #4822
libra777
Zakorzenienie

dziewczyny co wy z tym kombinezonem, to ten co wyglada jak wiezienny

Asiulek kup jeszcze orsalit płyn w saszetkach przeciw odwodnieniu( takie coś jak kroplówka do picia) podaje się po luźnych stolcach i wymiotach.
U nas smecta jakos nie bardzo pomaga , dzisiaj podałam na wieczór niforoksazyd , zobaczymy co po tym czy się uspokoi.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:43   #4823
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no fakt, anakazar to by zabiła za kombinezon;D
wiec ja Cię pociesze ze takiego nie mam;D, ale tez nie specjalnie moj gust.
A.Camus
Stary 2011-01-07, 20:00   #4824
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki. Mam nadzieję, że szybko przejdzie... Dziś niania się umęczyła bo mała marudna była, w ogóle spać nie chciała. Teraz tż-towi usneła o 16.30 i do tej pory śpi. Pewnie już usnęła snem nocnym. Wierci sie ale śpi. Także nocka pewnie z głowy... Albo obudzi sie jak mama z pracy wróci

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-01-07, 20:12   #4825
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
dziewczyny co wy z tym kombinezonem, to ten co wyglada jak wiezienny

Asiulek kup jeszcze orsalit płyn w saszetkach przeciw odwodnieniu( takie coś jak kroplówka do picia) podaje się po luźnych stolcach i wymiotach.
U nas smecta jakos nie bardzo pomaga , dzisiaj podałam na wieczór niforoksazyd , zobaczymy co po tym czy się uspokoi.
Rany jaki więzienny?
Nam smecta też za bardzo nie pomaga.Ale nic innego nam w sumie nie dali,oprócz tego enterolu,ale to dałam tylko 2 razy,bo kazali dawać smecte.
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no fakt, anakazar to by zabiła za kombinezon;D
wiec ja Cię pociesze ze takiego nie mam;D, ale tez nie specjalnie moj gust.
No i dobrze,że nie masz,bo już bym was wszystkie znielubiła

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

cynamonkowa ja się dopiero dokopałam do fotek Nadusi i pierwsze zdjęcie jest superPiękna dziewczynka.

Stary 2011-01-07, 20:20   #4826
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my jeszcze zadnych problemow PUK PUK ( odpukać!!!) nie mieliśmy oprucz tych kolek, jakichś rozwolnien czy cos bym co kolwiek musiala malej dawac.
Poki co raz mielismy katar i kaszel ale wyleczony blyskawicznie
A.Camus
Stary 2011-01-07, 20:25   #4827
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Zaraz sprawdzę na all tą i zawadzkiej i kupię.Dzięki

Obrzydliwe,ale o ile mniej nieprzyjemnej roboty masz dzięki psinie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Teraz szukam i ta książka superniani jest dla dzieci w wieku 6-12 lat,więc odpada.
Ale doczytałam,że wieku 6-12 dotyczy część 2 książki,a 1 najmłodszych.

Teraz mam czas to mogę czytać i czytać.
Z ksiżek polecam
http://www.nokaut.pl/ksiazki/drugi-i...375100334.html
ogromne tomisko ale jest w nim wszystko od jedzenia przez choroby do wychowania . podzielona na działy wiekowe . ja mam wszystkie trzy : w oczekiwaniu na dziecko , pierwszy rok życia dziecka . masz czas to przeczytasz
Kombinezon drugi to taki unisex , dziecie w tym jak mechanik wyglada
teś jest boski
http://allegro.pl/h-m-kombinezon-a-l...389522792.html
o taki

cigi - pytałaś o tą maść tego się powinno używać koło tygodnia dwa razy dziennie , nawet jak zoabzcysz poprawę po trzech dniach np to używaj tydzień , tak mi kazał lekarz

mamy już zarezerowane wakacje , a własnie Pop Namów TZta na bułgarie , chciałaś gdzieś blizej to zapraszamy

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-01-07 o 20:27
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:38   #4828
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Asiulek trzymam kciuki żeby szybko przeszło Ja podawałam smectę jedną saszetkę na cały dzień, rozrabiałam w 50 ml wody i strzykawką do buzi, do tego cos co ma kulturalne bakterie, orsalit do nawadniania, i jeść i pić dawaj w mniejszych niż zwykle porcjach, bo lepiej w 3 ratach niż wszystko zwróci. No i dietka, krupnik ryżowy, marchwianka, kisiel z jagód lub marchewki, banany.

Stary 2011-01-07, 21:15   #4829
P0P70
Zakorzenienie

AniaP - oglądałam tę Twoją Bułgarię i nawet mi się podoba. Ja jak na razie to myślę o Chorwacji albo o Grecji - tak na dłużej. I być może w Maju na długi weekend wyskoczymy do moich ukochanych Włoch bo nie byłam tam już 2 lata.

Anakazar - no bo jedne to takie spodnie na szeklach a drugi ten co Ania dała Linka to kombinezon. Ja mam oba.
Ale Ty lubisz różowy dla dziewczynki to muszę Ci wstawić zdjęcie do różowych spodenek dżinsowych na szelkach na lato. Też kupiłam w H&M na letniej wyprzedaży.

A Ty nie ubrań tylko samochód zacznij szukać. Albo przystojnego szofera

Asiulek - biedna Wercia. Kurują ja to szybko przejdzie.

Stary 2011-01-07, 22:15   #4830
Asiuulka89
Zakorzenienie

hej :0

my od srody jestesmy w centrum zdrowia dziecka w warszawie i sie badamy jak narazie zrobione dwa EEG wyniki w poniedzialek aczkolwiek pani doktor powidziala ze dla niej to nie jest padaczka (widzac na zywo te odruchy) wspomniala o wiotkosci i refluksie i o przelyku badania w przyszlym tygodniu wiec narazie nic nie moge powiedziec wiec bujamy sie w szpitalu pozdrawiamy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości