![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Obrączki po latach...
madziares zamówiliśmy te http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,178
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładne wybraliście, ale to chyba nie są jednak te grubsze... Zastanawiamy się właśnie między 4 a 6 mm... Ja stawiam na 5... ![]() Ale zobaczymy... T'ai i dlaczego właśnie te? ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:44 ---------- W ogóle, to ja zawsze chciałam szersze, takie żeby rzucały się w oczy... Jednak ja biżuterii nie noszę, a pierścionków to nigdy,bo nie mam, oprócz zaręczynowego... I chciałabym powiedzmy obrączki 6 mm, ale powiedziano nam, że to dużo i paluszki mogą się odparzać. W innym salonie pani doradziła 4 mm...hmm, ale wydaje mi się to mało, no i sama nie wiem, ale wydaje mi się,że najbardziej optymalnie to jednak te 5 mm wypadają. Kiedyś srebrne sobie kupiliśmy, właśnie 5 mm i wydaje mi się,że było dobrze,potem gdzieś mi się zapodziała i kupiłam sobie sama taką tylko,że na 6 mm i to już było za dużo...sama nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo te http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,178 i te http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,3590 w rzeczywistości miały prawie identyczną grubość a wręcz bym powiedziała że grubsze ciut wydały się te nr 205 dlaczego te? bo chciałam zawsze klasyczne te nr 267 są bardziej płaskie a te nr 205 okrągłe i tym samym wygodniejsze niż tamte ![]() 4mm bo tak samo były wygodniejsze niż 5mm i TŻ nie chciał szerszych mierzyłam jeszcze takie http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,3587 http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,155 http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,1681 http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,143 ale na moich małych palcach najlepiej wyglądają klasyczne ![]() a te płaskie najgorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli jednak klasyka ![]() Ja też już nie mogę się doczekać, oczywiście dam znać, co wybierzemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mierzyłam inne tylko dlatego żeby mieć jakieś porównanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko przestrzegę przed obrączkami z diamentem. Ja taką mam. Niestety po urodzeniu synka mam szersze palce i obrączka jest za ciasna, a powiększyć się nie właśnie ze względu na ten nieszczęsny diament.
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Moja obrączka już w dniu ślubu dostała pierwszych rys
![]() Może Wy znacie ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
a jakiego typu masz obrączkę? Ja słyszałam o polerowaniu pilnikiem tym takim do paznokci co się poleruje (co mają około4-5 stron do polerki) no i ja w domu miałam jakąś specjalną ściereczkę do polerki, a z domowych to słyszałam jeszcze o gotowaniu złotej biżuterii z wodą i solą, podobno skuteczne, chociaż sama nie próbowałam...
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
My już zamówiliśmy obrączki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dam znać co i jak, bo dziś idziemy zakupić ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Pracownicy nie są fachowcami, po prostu są przeszkoleni i mają mówić określone formułki. Najlepiej iść do jubilera, który wykonuje biżuterię i zapytać dokładnie. Na pewno nie kupiłabym tam swoich obrączek- one wykonywane są i tak przez małych jubilerów na zlecenie sieci...więc po co płacić sieci za wyroby z ich metką? I jeszcze jedno, jakoś na wiosnę zakupiłam przez neta maciupeńki pierścioneczek z brylancikiem w promocji za 150 zł, niestety, ale zmuszona byłam go sprzedać u jubilera.Pani powiedziała, że brylantów nie skupuje, ale i tak powiedziała, że za ten pierścionek jest w stanie mi dać 50 zł, no oki. Przedwczoraj poszłam orientacyjnie zapytać tam o obrączki i w gablotce zobaczyłam mój były pierścionek ![]() A tam na nim cena 460 zł ![]() Wow, to nie dość, że zawyżają ceny dwukrotnie niemal, to jeszcze używaną biżuterię odświeżają i sprzedają jako nową... No po prostu szok ![]() Także to co wydaje się być nowe, czasem wcale takie nie jest, po prostu bywa tylko odświeżone ![]() Edytowane przez madziares25 Czas edycji: 2011-01-13 o 14:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
nam powiedzieli że w ciągu 3 lat możemy 3x dać obrączki do odnowienia za darmo
czy ktoś wie na czym takie odnowienie polega? polerują tylko? i czy to nie powoduje że to złoto się ściera? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odnowienie, czyli w zasadzie głównie polerowanie, no chyba, że zmiana rozmiaru w to wchodzi, ale szczegółów nie znam ![]() Chciałam się pochwalić, dziś byliśmy z TŻ zamówić obrączki. Klamka zapadła: Mamy klasyczne, półokrągłe, z jasnego żółtego złota, gładkie, błyszczące, wypukłe od środka. Grawer gratis i dożywotnia pielęgnacja w tym sklepiku, dodam, że to żadna sieciówka, tylko mały salonik. W żadnej sieci nie chcieli przyjąć złota i z niego zrobić. Tylko ten zakładzik się zgodził, a mnóstwo znajomych robiło tam obrączki i wszyscy zadowoleni ![]() Warte są około 1800 zł,ale że daliśmy ok.17 gram złota zapłacimy za robociznę tylko, ale to nie więcej jak 400 zł, okaże się wszystko przy odbiorze, za ok, 2 tygodnie, najpóźniej do 29 stycznia ![]() ![]() T'ai klasyka to jest to ![]() Wrzucam poglądowe zdjęcie, a nasze jak dostaniemy to też dodam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Zrobiliśmy podobnie, daliśmy swoje złoto do jubilera i przerobilismy wg. własnego projektu - TŻ ma całkowicie z żółtego złota a ja z 3 małymi paseczkami (na skos) z białego (bo mam perścionek z białego i chciałam żeby pasowała). W sumie mieliśmy trochę za dużo złota więc wyszło, że ta reszta złota- prawie pokryła robociznę,a grawer gratis , całość jakieś 100 zł a obrączki 6,5 mm. Nie chciałam takich grubych tylko max 5 mm, ale TŻ wolał grubsze 6 mm, wyszło im 6,5 i zapytali nas czy zwężać ale jak zalozyliśmy to okazało się, że wygladają super i tak zostało. Teraz wartość jakiś 1 800 bo są też dość grube ale bardzo wygodne dlatego polecam grubsze i robione na własne zamówienie - taniej i macie niepowtarzalne egzemplarze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny...
powiem Wam, że lepiej iść do jakiegoś małego salonu jubilerskiego i tam zamówić obrączki wybrane gdzieś już w katalogu apart czy tez yes tudzież kruk... sieciówki mają strasznie cienkie obrączki w standardzie i wystarczy, że potem ktoś mocniej ściśnie Wam rękę przy powitaniu i z obrączki zrobi się jajo... ja z moim TŻ'etem robiliśmy obrączki z własnego wzoru /nie jakieś tam wymyślne.. - z żółtego złota, płaskie, fazowane po bokach, soczewkowe od wewnątrz, szer. 6mm./ i powiem Wam ze są piękne - gruuube i nie do zdarcia ![]() ![]() pozdrawiam A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Dokładnie- my taką samą metodę zastosowaliśmy
![]() Nie jestem przekonana do wyrobów z sieci...tym bardziej, że oni tych wyrobów nie wykonują, tylko małe zakładziki na ich zlecenie... Czy nie lepiej od razu zakupić wzór u jubilera niźli przez pośrednika i dodatkowo dopłacać do interesu? Ale każdy robi jak uważa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy to prawda, że obrączki soczewkowane nie można powiększać??? tak nam powiedział jubiler, który robi obrączki...
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
My mamy takie zamówione i jak pytalismy o korektę rozmiaru, to powiedzieli, że nie ma z tym najmniejszego problemu
![]() Problem jest, gdy obrączki mają dwa kolory złota, lub są grawerowane na zewnątrz, ale jednolite nie sprawiają trudności przy zmianie rozmiaru- są najmniej problemowe...podobno... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
To prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
ja mam z diamentem i mówili że nie będzie najmniejszego problemu jeśli po jakiś czasie okaże się że wybraliśmy złe rozmiary i będzie trzeba poprawić np moją ( bo męża to tym bardziej bez problemu bo jest bez dodatków)
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Mi też tak mówili, a jak przyszło co do czego to okazało się że wcale tak to nie wygląda.
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o obrączki z kamieniami to da się majstrować przy rozmiarze tylko w przypadku kilku firm/producentów.Np. Breuning (ceny są dość wysokie).
Jeśli chodzi o te wszystkie Aparty,Kruki itp. to można próbować,ale na własną odpowiedzialność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
My mamy takie jak w załączniku. Nosimy je niecałe pół roku. Mat pozostaje bez zmian, a ta świecąca część trochę się rysuje, ale ogólnie ładnie wyglądają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To znaczy jakiego skoro próba 585? Większość jest z brylancikami itp. podobno jeśli coś z rozmiarem nie tak, to trzeba odesłać do Niemiec ( u nas nie ma serwisu tej firmy) i trzeba czekać i czekać...słyszałam, że bywały problemy. I jeszcze jedna opinia ( też zasłyszana), podobno oni nie bawią się tam w zmiany rozmiaru itp, bo nie ukrywajmy, ale niektóre są dość skomplikowane, po prostu wykonują tam takie same ze zmienionym rozmiarem już... Nie wiem ile w tym prawdy, ale uwierzyłam i zaufałam małemu zakładzikowi, mnóstwo znajomych tam się zaopatrywało i nikt nie żałuje... Do piątku mają dzwonić- zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Odebrałam swoje w środę i jak dla nas są po prostu idealne
![]() ![]() Jesteśmy bardzo zadowoleni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.php...6&d=1294 141318
My też mamy takie właśnie jak w linku powyżej. Wykonane w grudniu 2006, więc już 5 rok leci. Całe z białego złota. Wykonane na zamówienie u zwykłego, niesieciowego jubilera, z naszego złota (złom - stare czerwone obrączki rodziców, jakieś pojedyncze kolczyki). Koszt z katalogu lżejszych wagowo był ówcześnie 1100 zł, my za robociznę zapłaciliśmy niecałe 200zł ![]() Teraz obrączki mają widoczne ślady użytkowania - ryski, lekko się zmatowiły, ale nadal są czysto białe, wewnątrz gdzie jest grawer - jak nówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie chcę! Chciałam klasyczne, tylko z białego złota, a już te brylanciki mnie totalnie zauroczyły. Jeśli możesz napisać na priv, gdzie kupiłaś i jaka była cena, byłabym wdzięczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Ja dopiero za ponad 3 miesiące będę miała obrączkę na paluszku ale już wiem, że będę ją szanowała i dbała o nią. Nie będę jej miała podczas kąpieli czy zmywania naczyń. No i do snu bo nie lubię spać z biżuterią. Pierścionek zaręczynowy i łańcuszek ściągam. I nie sądze by było coś w tym złego.[/QUOTE]
![]() ![]() Edytowane przez anangeel Czas edycji: 2011-02-25 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sobie nie wyobrażam nie ściągać biżuterii na noc. Czasami mi się zdarzy wziąć prysznic w pierścionku, ale kolczyki zdejmuję zawsze, bo myję włosy, a nie noszę wkrętek. Nie zmywam, bo używamy zmywarki. Poza tym do prac domowych używamy rękawiczek, więc chyba nie będzie problemu z nadmiernym niszczeniem obrączek.
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.