|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
powodzonka życzę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1532 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Cytat:
- za gotową wyprawkę . Ja się prasowania nie podejmę, wybacz, nienawidzę tegoCytat:
Cytat:
. Ja poczułam na spacerze, że coś za mnie leci...jak przyszliśmy, to na wkładce miałam b. dużo takiej gęstej wydzieliny...ale to chyba nie czop, bo piszesz, że Ty miałaś bezbarwny śluz...ja już schizy dostaję pomału .Cytat:
. Zresztą faceci tak chyba mają, że u innych to pełno wad widzą, a siebie za ideały chodzące uważająCytat:
. Cytat:
.
|
|||||||
|
|
|
#1533 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Heh,dobry pomysł ![]() Na razie plus jest taki,że skurcze ustały. Tylko że Marta coś cichutko siedzi..podejrzane.... Cytrynko,chyba jestes jasnowidzem czy cuś ![]() To była taka przezroczysta kulka...od razu poznałam,że to czop,bo zwykle wydzielina była rzadsza,i nie formowała się w kulki
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-07 o 19:28 |
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
make_up_istko
oby już się zaczęło i szybko skończyłokaskup jaki Ty masz malutki ten brzuszek ![]() Chantalle szybko zleci a najważniejsze że kruszynki są pod dobrą opieką ![]() Jelly już??!! ja mam termin na tydzień chyba po tobie... mam ostatnio problemy z zaparciami i tak ostatnio 3 dni w kibelku nie byłam i żadne śliwki suszone czy woda z cytryną na czczo nie pomagało i przeczytałam wczoraj o tych waszych problemach z hemoroidami i od razu w kibelku wylądowałam ![]() torba do szpitala juz prawie spakowana jeszcze 5 tygodni ale ja lubie miec wszystko pod kontrola![]() w czym wynosicie dzieci ze szpitala? nie wiem, co na wyjscie spakowac
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A widać Twój facet to by mnie za słonia brał . Pączków i nutelli codziennie nie jem, czasem skuszę się na słodkie, jem zdrowo, a i tak utyłam...a mężowi to wcale nie przeszkadza - ba, nawet mówi, że mu się podobam bardziej.Werko, nie przejmuj się...na pewno wyglądasz dobrze, a za takie teksty to serio, ja bym w czapę mu dała . A on to taki playboy jest![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1537 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No,niby od 37 tc,ale jestem dość blisko tego bezpiecznego tygodnia. Ciekawa jestem,ile Martunia będzie ważyła. Mam nadzieję,że lekarz przy USG się pomylił,i to dziecko waży min.2400 g.... ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
No właśnie już....ciekawa jestem,ile dzidzia wytrzyma... Kurde,przechlapane macie z tymi zaparciami-ja ani razu nie miałam
|
||
|
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a TŻ się nie przejmuj - opierdziel go od nas bo jak można w ogóle ciężarnej powiedzieć że jest grupa??!!
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
agape ja to bladego pojecia nie mam w co ta dzidzie ubrac, czekam az wypiore wszystko i wtedy zdecyduje, ale pewnie zrobie tak ze przygotuje kilka kompletow i maz wszystkie przywiezie a ja zdecyduje na miejscu
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to chce naszykować TŻtowi dwa komplety: w zależności czy będzie Paulinka czy Szymonek to różowy albo niebieski
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
Jelly - skoro Martusia się tak do Ciebie spieszy, to mocno wierzę, że i wagę ma odpowiednią
. Zobaczysz, będzie dobrze, musimy w to wierzyć wszystkie, tylke osób 3ma tutaj kciuki każdy za każdego, że musi się udać .Idę oglądać Lilijki przedszkole .agape - wszystko zależy od pogody, u nas położna każe nałożyć 2 czapeczki - cienką i grubszą, albo kaptur, szalik i rękawiczki jeszcze...ja planuję body, na to pajaca, na to dresiki i skarpetki, może kaftanik (ale kaftanik i dresiki to jakby super zimno było...) i na to kombinezonik i na przykrycie kocyk pewnie... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-07 o 19:47 |
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie widziałam reklame i bardzo mnie zaciekawiło ze względu na tą sama branże ![]() Z niecierpliwością czekam na reportaz i już zazdroszczę takiego miejsca pracy ![]() Ty tez tam wystąpisz ?
|
|
#1543 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Myślę,że taki zestaw w zupełności wystarczy. No i obowiązkowo czapeczka na główkę. |
||
|
|
|
#1544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A on playboyem wcale nie jest...nawet mi czasem znajomi mowili, ze jakis gruby sie zrobil... ![]() Cytat:
|
|
#1545 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochane-Ty i wszystkie dziewczyny,którym faceci robią docinki z powodu wagi-nie przejmujcie się,naprawdę! Każda kobieta w ciąży przybiera na wadze-jedna mniej,druga więcej. Szybko się to zrzuca,a poza tym,widzę,że wielu z Was te ciążowe kg dodały wiele uroku-bo byłyście za chude,jak same mówicie. Ja wazyłam 49 kg przed ciążą,pzy 173 cm wzrostu-teraz ważę jedynie 54... I chciałabym zostać przy tej wadze,a znając życie,po porodzie będę ważyła mniej,niż przed ciążą. Także mówię-tymi Waszymi gnomami się nie przejmujcie-oni chyba oczu nie mają,no! ![]() Tak,wiem,że rodzą się mniejsze dzieci,tylko że jestem ciekawa,czy lekarz się pomylił,czy Marta naprawdę będzie malutka
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-07 o 20:08 |
|
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
lilijko - przedszkole cudowne! razem z mezem jesteśmy zachwyceni takim miejscem! Nie wiedziałam nawet, że można w taki sposób prowadzić przedszkole
te dzieciaczki wyglądają na bardzo szczęsliwe![]() Ja lece do znajomej.. idę kawe pić może odwiedze wc..
|
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Jelly, Cytrynko dzięki
ta moja sklero kiedyś mnie zgubi Lilijko bardzo fajne te twoje przedszkole i ten pomysł z babciami naprade super! |
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
popłakałam się............. bo widziałam moje dekoracje z szatni
, sala niestety już nie po mojemu przygotowana ![]() mnie tam nie było, za to przez sekundę była moja koleżanka po fachu ![]() wierzcie mi to były wybrane najgrzeczniejsze dzieciaczki
|
|
|
|
#1549 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki
ja tak tęsknię za nimi, a najgorsze jest to, że jak wrócę do pracy to mojej grupy w większości już nie będzie. A materiał był nagrywany chyba z 3/4 roku zeszłego |
|
|
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
lilijko super przedszkole!
agape na pewno body z dlugim rekawem i teraz mam dwie wersje mam takie dwa komplety spiochy plus bluzeczka (sweterek) jeden rozowy drugi zielony, skarpetki beda jak wybiore ten rozowy bo on nie ma nozek, na pewno dwie czapki, cienka i gruba, kombinezon, w kocyk i do fotelika A propo kocyka to dzis wreszcie kupilam! Maz sie juz ze mnie smial ze ja to chyba doktorat pisze a przeciez to tylko kocyk i jakie ma znaczenie co ma narysowane skoro bedzie poskladany....I znow mnie jeden skurcz zlapal.... poza tym nadal piersi mnie bola masakra
|
|
|
|
#1552 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale to przecież urocze,wybierać kocyk dla dziecka ![]() Współczuję bólu piersi,mnie moje też bolą.... Miałam 15 minut temu jeden maleńki skurcz-aż podskoczyłam,tak się wystraszyłam-ale na razie cisza.... |
|
|
|
|
#1553 |
|
Rozeznanie
|
Jelly ja co bym nie kupowala to musze przejrzec cale alegro wzdluz i w poprzek i ciagle mam dylemat
wiec maz cieszy sie jak coraz mnie rzeczy do kupna... w sumie zostala torba do wozka ale ta mam wybrana, bo kolezanka kupila i bardzo mi sie podoba, ale jakos zdecydowac sie zeby juz kupic nie potrafie! Ja tez ostatni skurcz mialam 10 minut temu ....
|
|
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
lilijko- w super miejscu pracujesz! i co Ty robisz między tymi babciami, czyżby to była dodatkowa praca, bo pisałaś, że pracowałaś w kilku miejscach! Mam prośbe, czy mogłabyś zmienić na 1 stronie imię mojego synka?? Niestety Adaś nie nazwiemy, bo za dużo dookoła tego imienia i teraz mamy dylemat; Tomuś/ Grześ/ Szymon. Piszę, bo w szpitalu nie wiem czy niezapomne się podpisać pod smsem
![]() makeupistka- powodzenia Kochana, oby teraz poszło znacznie szybciej i nie przejmuj się tymi telefonami, ludzie to tez z drugiej strony mają tupet wydzwaniać do rodzącej..ehhagape- co do ubierania, to mnie siostra doradziła, by założyć koszulke taką wiązaną, na to kaftanik, śpioszki, skarpetki i czapeczka i nie zakłądać body, bo takiemu maleństwu strach zakładać cokolwiek przez głowę, a tak to tylko sie przewraca z boku na bok! ![]() opowieści o porodach ehh... musimy je poprostu znieść i koniec kropka! Ja przy bólach @ zwijałam sie zwykle w nocy z bólu, ale nie takie bóle zniosłam do tych nie do opisania zaliczam, wrzoda na głowie i wycinanie i wyciskanie na zywca- przepraszam jeśli kogoś przeraziło i tak samo jak Jelly, dostałam czopka na rozwarcie kiedy miałam obumarłą ciążę, ból gorszy od miesiączkowego! a swoją drogą Jelly- trzymaj jeszcze troche małą u mnie bez zmian, przy wstawaniu bolą pachwiny, jak powiedziałam siostrze o skurczu w nocy i bólu pachwin to stwierdziła olewająco, że schizuje, bo dzień wcześniej szwagier przewidział mi termin na 19 stycznia a wczoraj mnie zobaczyła, wiesz jednak obniżył Ci się brzuch!cytrynko, olbka- mamy podobnie terminy, więc podczytuje co u Was sie dzieje, dziś kończę 37 tydzień także moge rodzić |
|
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
Fajny ten reportaż no i fajne babcie w przedszkolu
![]() Co do ubioru na wyjście to ja body plus pajac plus kombinezon, oczywiście, czapka, rękawiczki i szaliczek. Takie zestaw na 3 metry do samochodu myślę, że jak najbardziej wystarczy.
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u nas nie wolno zgadzam się że to fajny pomysł z tymi babciami, szczególnie jeśli dziecko nie ma takiej prawdziwej
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-01-07 o 20:24 |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Któraś z Was pisała o pizzy własnej roboty..ale mi się zachciało..a mój kochany męzulek własnie robi ![]() ![]() ![]()
|
|
#1558 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() To oczywiste,że zanim się cokolwiek kupi,chce się to obejrzeć na wszystkie strony-choc mój mąż na początku tez nie mógł tego zrozumieć ![]() Ja się boję skurczów,bo skoro nie mam czopa,to nie wiem,kiedy Marta wpadnie na genialny pomysł przyjścia na świat ![]() Mika,chcialabym ją potrzymać jeszcze z 10 dni,ale ona chyba sama chce decydować o wszystkim
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj po figlach z mężem poczułam taki kujący ból w podbrzuszu...napiął mi sie brzuch i czułam takie kucie bardzo nisko w brzuchu wrecz nawet jakby w pochwie. paralizujący ból., ąz nie mogłam sie ruszyć..miałam stracha. Co to mogłobyc???Chyba dośc juz takich ekscesów
|
#1560 |
|
Rozeznanie
|
Justine ja to co prawda w skurczach to jestem laikiem bo te kilka to na palcach mozna policzyc, ale mysle ze to wlasnie to bylo, a propo pizzy to maz mnie namawial skonczylo sie na tortilli, juz oczywiscie zjadlam, z sosem meksykanskim mniaaam, a swoja droga musze taki kupic gdzies...
Jelly oby ona tam siedziala jak najdluzej! No moj maz to juz sie nauczyl, ale dopoki on na tym nie cierpi tzn nie musi po sklepach biegac to jakos znosi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Byłam ciekawa,czy zadzwoni do Jacka czy nie.Jak widać,moja córka nie wytrzymała i powiedziała tatusiowi wszystko
Najgorsze mam za sobą
ja na tego mojego narzekam czasem, a bidok dzis rano pojechal auto naprawil, potem kontakt, odkurzyl i umyl podlogi - nawet klatke! poszedl po zakupy, ech i nawet piwa nie chce bo obiecal ze od 1 stycznia nie pije bo musi byc w gotowosci 
ktoś chętny do prasowania?
- za gotową wyprawkę
Skurcze cały czas, na godzinkę udało mi się przysnąć, więc lekko się wyciszyły i na spacerze powrót do stanu poprzedniego. Tyle że akcja dalej się nie rusza. Skurcze 5-7min ale nie nasilają się (miałam całe dwa przeokropne a reszta do zniesienia) no i szyjka się nie rozwiera... Tętno dziecka w normie i na razie po prostu mam czekać. Może się zacznie dziać coś więcej. Jestem wykończona psychicznie
A ja nie potrafię wyplewić tego u niego. Tłumaczę mu, że nie każdy może być szczupły, że to choroba, z którą trzeba walczyć i co...... dalej jak osioł..... tempy
oby już się zaczęło i szybko skończyło
. Pączków i nutelli codziennie nie jem, czasem skuszę się na słodkie, jem zdrowo, a i tak utyłam...a mężowi to wcale nie przeszkadza - ba, nawet mówi, że mu się podobam bardziej.