Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 17:53   #2731
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Misqa ściskam cie bardzo gorąco, wpadaj do nas częściej. Na temat twojego męża już się nawet nie będę wypowiadała bo aż brak mi słów

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 17:55   #2732
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 17:58   #2733
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hej kobitki
jeju ile wy smarujecie... chyba się dobrze nudzicie

dziękuje za życzenia, ale niestety to okropne święta... ja spędziłam je ze swoją rodziną, a TZ ze swoją... bo my z julka nie jestesmy dla niego rodzina.... ale juz się przyzwyczaiłam i nie rusza mnie to za bardzo

przepraszam, ze nie odnoszę się do wszystkich, ale tak trochę pobieżnie wątek przeglądam ostatnio , może kiedyś w końcu wpadnę na dłużej

buziaczki dla wszystkich i trzymajcie się cieplutko
kochana już pisałam Ci wcześniej, więc nie będę się powtarzać.
będziesz szczęśliwa z Juleńką i w końcu zaczniesz żyć, bo wcześniej to tylko w stresie i smutku.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Nie dałam za wygraną, dzwoniłam aż szanowny mąż odebrał telefon i... Jest jeszcze w Warszawie i będzie za jakieś 2 godziny dziewczyny rzuciłam słuchawką bo nie wyrobiłam.
nie denerwuj się kochana!
Stary 2011-01-07, 18:07   #2734
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
to super
a tylko raz można czy więcej?
mozna tylko raz

agus - sliczny brzuszek!
ja mialam te jednorazowr i bylam zadowolona

ssr - masz ta liste co trzeba miec do porodu na trojce ?
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:08   #2735
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie widzisz, za mną chodzi ten bob, ale sie cykam bo jednak w kucyku jest mi najwygodniej i sie boję, że może mi taki bob nie będzie pasował i co wtedy?? I już się od kilku miesięcy zbieram i nie mogę.
Obetnij ładnie Ci będzie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Miłosz właśnie pierwszy raz usiadł bez niczyjej pomocy. Potrafi już ładnie siedzieć jak się go posadzi, ale samemu mu się nie chciało, aż do dzisiaj No i zauważyłam, że 2 kolejne zębolce mu wychodzę. Razem będzie już sześć

Dzięki serdeczne

Widuję się czasem z dziewczynami i wtedy nie możemy się nagadać, ale czas tak szybko nam mija
Co do koleżanek z pracy, to z tą która została przeniesiona do innego działu, gadam, ale to juz nie jest to samo, co gdy się siedziało biurko w biurko A ta koleżanka, która została zwolniona chyba nie chce utrzymywać z nami kontaktu.
Pakuje walizy i jadę do Tychów

Co do porodu, to twarda ze mnie sztuka i chcę jeeeeeszczeeeee

Ja też mam taka nadzieję, choć czytałam wczoraj w internecie, że mało kiedy to daje efekty, a jeśli już, to krótkotrwałe. Na razie kropimy i masujemy.

A wracając do szalika Wisełki, to ja mam też jeden w domu

Miło, że Was kobiecina z zamku zapamiętała
A Wy jesteście tylko po cywilnym ślubie, bo chyba mi coś umknęło...

Dzięki

kasiaher, trzymam kciuki, żeby się Wam wszystko ułożyło

Dziękuję
Z tego, co wyczytałam, to chyba przebijają te kanaliki...

Dobre

Fantastycznie Mała rośnie jak na drożdżach
Gratulacje dla Miłosza!

Cytat:
Madzia, zgadza się Jutro osiem miesięcy za nami I dzięki

Ana, nie pomogę

Ja jeszcze nie zamierzam rozbierać choinki- jak co roku mi szkoda i będzie stała aż do lutego, albo do czasu aż się z niej zacznie sypać
Ja też nie lubię rozbierać choinki
Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
wow szalejesz
Ja dziś też trochę zaszalałam i vero modzie kupiłam wełniany płaszczyk ,czarny taki klasyczny z dużym kołnierzem-moje marzenie i dwie bluzeczki

Madzia a co Ty taka nerwowa??? Tż nie ustawił telewizora,w ogóle stweirdził że mu się nie podoba i pojedzie wymienić na inny.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:11   #2736
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, ja miałam jednorazowe i polecam
Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Dzięki Nie, nie mówiłam - bo i imię jeszcze nie ustalone.
Udanego weselicha

No tak, najważniejsze No muszę w końcu wrzucić jakąś fotę...

Ja tam się nie znam za bardzo, bo po 15latach ścięłam włosy, więc doświadczenie z fryzjerem żadne. Ale jak dla mnie to są te same fryzurki i rzeczywiście kiepsko z kucykiem - ale są jeszcze opaski, spinki. No i do odważnych świat należy, jak nie teraz to kiedy? Jak Cię korc to ścinaj, przecież odrosną jakby co

No mała rośnie w normie, co mnie cieszy - bo w rodzinie rodzą się teraz same duże dzieci nawet ponad 4,5kg. Wic wolę trochę mniejsze
Brawo dla Miłoszka za siadanie i zębole

No niby pytanie nie do mnie, ale też mnie dotyczy Widziałam te jednorazowe to takie cienkie fliselinowe były a te wielorazowego to własnie te siateczkowe, żeby podkłady wymieniać i ewentuanie je przeprać. Ja biorę te siateczkowe, bo słyszałam że w tych pełnych to się człowiek poci bardzo. No i na porodówkę też nam każą takie brać - te siateczkowe.

Aaaaaa zapomniałam Wam jeszcze napisać, ż ebyliśmy dziśnastawieni na 4d, żeby małej zdjęcia porobić a ta sięzakryła rączkami i tylko uszy było widać - więc zrezygnowaliśmy, bo za chiny nie chciałą się odkryć. No, ale za to swoje skarby od pasa w dół wywalała na prawo i lewo do oglądnia.
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hej kobitki
jeju ile wy smarujecie... chyba się dobrze nudzicie

dziękuje za życzenia, ale niestety to okropne święta... ja spędziłam je ze swoją rodziną, a TZ ze swoją... bo my z julka nie jestesmy dla niego rodzina.... ale juz się przyzwyczaiłam i nie rusza mnie to za bardzo

agus.... to chyba agus brzuszek wklejała jej jaki słodki... ja już zapomniałam jak to było

przepraszam, ze nie odnoszę się do wszystkich, ale tak trochę pobieżnie wątek przeglądam ostatnio , może kiedyś w końcu wpadnę na dłużej

buziaczki dla wszystkich i trzymajcie się cieplutko
Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
mozna tylko raz

agus - sliczny brzuszek!
ja mialam te jednorazowr i bylam zadowolona

ssr - masz ta liste co trzeba miec do porodu na trojce ?
dziekuje kochane

zamowie te jednorazowe
przy okazji innego zamowienia za jedna przesylka

dziekuje za mile komentarze mojego brzunia jestescie kochane
Stary 2011-01-07, 18:14   #2737
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

madzia - obcinaj wlosy, ladnie ci bedzie
ja tezciela,m na boba po tym jak dluuugo mialam dlugie i jestem zadowolona, wlasnie musze isc podciac
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:16   #2738
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
a tak w ogole to Wam nie pisałam, ale tesc sie chyba na mnie obraził dzis TZ obgarnial w salonie, a ja malowałam sufit w łazience, no i przyszedł tesc. Jak zwykle się przygląda i pali faje za fają... ja juz nerwowa... a ten sie nadal gapi i jeszcze daje swoje złote rady (lepiej by pomógł) no i raz mu mówie, żeby sobie poszedł bo ja nie lubie jak mi ktos patrzy na ręce, no a ten dalej mi sie przygląda. wiec powtorzyłam to dosadniej podkreslajac, ze nie lubie jak ktos sie tylko przygląda jak coś robie. Poza tym już nie raz sugerowałam, żeby w tym domu nie palono - widocznie robilam to zbyt delikatnie. no tesc w koncu przerzucil sie do obserwacji TZa, no i tak jak z nami był ok. 40-60 min ciagle z papierochem w gebie, że w domu zrobiło się siwo - i tak jest codziennie!!!!! wiec w końcu napisałam kartkę : OBOWIĄZUJE ZAKAZ PALENIA NA TERENIE CAŁEGO OBIEKTU!!! i powiesiłam kartke na drzwiach wejsciowych i kazałam się z nia zapoznac osoba, ktore do nas przychodza (dot, to równiez mojego TZa).
Tesciowi do smiechu nie było poszedł sobie i juz nie wrócił i do konca dnia mielismy juz spokój
I bardzo dobrze zrobiłaś. Ja też nie znoszę jak ktoś pali w domu

Cytat:
(...)
ktosia, strippi zdrowiejcie szybko!!! Ktosia powodzenia w piciu glukozy i trzymam kciuki za dobry wynik.
(...)
Wynik cukru na szczęście dobry, chociaż samo wypicie glukozy to ekstremalne przeżycie. Po drugim pobraniu krwi pojechaliśmy szybko do teściów i wciągnęłam bułkę z kiełbasą i ostrą musztardą, bo już nie mogłam z tej słodyczy.

Cytat:
(...)
No to my po badaniach, ale żeby dojechać o 7rano po tej drogowej zklance to tragedia. Trzy wypadki po drodze, nas na szczęście ominęło - ale mało co brakowało, żebyśmy nie leżeli w rowie.
Mała ma się dobrze, jest już ułożona do porodu i wszystko ma na swoim miejscu. Wszystkie przepływy, dotlenienia i co tam jeszcze w jaknajlepszym porzadeczku. A i waży już 1,8kg i termina mamy na 6marca - powiało grozą bo to za 2miesiące.
Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku Jejciu jak ten czas leci, jeszcze tylko 2 miesiące

Agus współczuję zapalenia spojówek. Brzusio masz śliczny i jaki już duży, super

Dziś objechaliśmy z mężem sklepy "dzieciowe", kupiliśmy trochę ciuszków, oglądaliśmy wózki no i w tym temacie to już zwariowałam Tyle mi się podoba, że już sama nie wiem.
Wpadłam na chwilę do pracy, usłyszałam dużo miłych słów na temat wyglądu (może będzie chłopak? ), ale ogólnie dziewczyny stwierdziły, że bardziej wyglądam na wzdęcie niż na 19 tydzień ciąży
Stary 2011-01-07, 18:18   #2739
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 18:22   #2740
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa zapomniałam Wam jeszcze napisać, ż ebyliśmy dziśnastawieni na 4d, żeby małej zdjęcia porobić a ta sięzakryła rączkami i tylko uszy było widać - więc zrezygnowaliśmy, bo za chiny nie chciałą się odkryć. No, ale za to swoje skarby od pasa w dół wywalała na prawo i lewo do oglądnia.
Czekam na foto
Ojj następnym razem zobaczycie będzie następny raz?

Misqa a ja tuuule...

Ktosia no to ja na odwrót... jak mam wzdęcie wyglądam jak w ciąży i to nieźle zaawansowanej brzuch mi wysadza, a drobnej postawy jestem i śmiesznie... kiedyś mężowi jak to pokazałam to widziałam przerażenie w jego oczach
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:28   #2741
martucha84
Zakorzenienie

SSr super że księżniczka zdrowa, oby tak dalej!

Ana*** hoki poki jest na kasetach "czerwonej straży pożarnej" ale chyba już nie do zdobycia ja przegrałam sobie je na płytę ale zostawiłam w pracy, na szczęście koleżanka je ma i mi odda
jak coś to pytaj

baja_86 a tam skarbnico już ci pisałam że ja chętnie pomogę, a co do pomocy dyd. to ja akurat miałam super bo nasze przedszkole to miało wyglądać mieć piękne dekoracje dużo pomocy super edukacyjne zabawki a my miałyśmy być na wszystkich kursach żeby było że tu się nie oszczędza... ale za to dzieci i ich zwykła zabawa byłyyyy daleko w tyle... ale np jeśli chodzi o książki to ja prosiłam dzieci o przyniesienie, rodzicom na zebraniu mówiłam że co poniedziałek bajki (oczywiście podpisane) i czytaliśmy jak przeczytaliśmy to oddaliśmy, a niektóre kupiłam sobie sama, tak jak pomoce, do teraz kupuje co jakiś czas tablice dydaktyczne, bo takich pomocy nigdy dość, no i dla mnie gazeta nauczycielka przedszkola jest super kupuje wycinam pomoce laminuje i mam na długiii czas dlatego "nauczycielke" będę polecać zawsze

Rybulka wowwww ale super rewelacja jaki Miłosz już "dorosły" no pakuj ja tu czekam na Ciebie hmm fajnie że czasem się widujesz z dziewczynami takie spotkania są super,
twarda jesteś bardzoooo ale ja tez chce 2 ale za 4 lata cobym awans na mianowanego zdążyła zrobić, jakby nie awans to bym za 2 lata już chciała

agus87 zdecydowanie jednorazowe, ja od razu wywalałam jest higienicznie bardziej, a dwa nie chciało by mi sie bawić w pranie.. 2 paczki po 10 sztuk starczą nie są drogie a naprawdę szybko do kosza razem z podkładem i bez problemu...

Rosette hejjj ale ci fajnie z tymi zakupami, jeśli chodzi o buty to ja w tym roku miałam fajnie kupiłam jedne za 50 zł, a niedawno w promocji krótkie kozaczki - botki za uwaga 45!

MisQa przytulam mocno... twój mąż.. ehsss...

atomufka jaaaaaaaaaaaa vero modaaaaaa uwielbiam ciuchy z vero!!!! bardzo

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

ktosia86 e tam słodkie.. a cytrynę miałaś? nasza kliwia jeszcze pączkiem zagryzła widze już zakupowe szaleństwo cię ogarnia

ja dziś się z siostrą widziałam pół dnia gadałyśmy i nie potrafiłyśmy skończyć uwielbiam to

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-07 o 18:38
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:33   #2742
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 18:36   #2743
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
wiesz to były ostatnie nr a że ja noszę 40 to jeszcze były
trzymam kciuki żeby ci się udało
Stary 2011-01-07, 18:43   #2744
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Obetnij ładnie Ci będzie
Madzia a co Ty taka nerwowa??? Tż nie ustawił telewizora,w ogóle stweirdził że mu się nie podoba i pojedzie wymienić na inny.
Dziękuję

aaaa nerw mnie jakiś złapał, jestem tak wkurzona, że jakby ktoś tu był to bym mu chyba wlała Żartuję oczywiście, ale wkurza mnie wszystko. Poza tym dobijają mnie jeszcze inne rzeczy i to sie tak kumuluje.

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
madzia - obcinaj wlosy, ladnie ci bedzie
ja tezciela,m na boba po tym jak dluuugo mialam dlugie i jestem zadowolona, wlasnie musze isc podciac
Dziękuję
Dobra zetnę się... Postaram się w tym tygodniu umówić, ostatecznie w ferie pójdę (moje zaczynaj,a się 14 lutego)

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
no to ja na odwrót... jak mam wzdęcie wyglądam jak w ciąży i to nieźle zaawansowanej brzuch mi wysadza, a drobnej postawy jestem i śmiesznie... kiedyś mężowi jak to pokazałam to widziałam przerażenie w jego oczach
Mam tak samo jak w 7 miesiącu wyglądam

Marta zazdroszczę tych pomocy w przedszkolu, zabawek edukacyjnych, kursów itp. ech... ja się zapisałam na te dwa moje kursy ale nie wiem kiedy będę.... jak się pytałam, to się dowiedziałam, że do końca roku sporo czasu jeszcze a tak na własną rękę to teraz mnie nie stać, zresztą nawet o niczym nie słyszałam.

Stary 2011-01-07, 18:43   #2745
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 18:45   #2746
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na foto
Ojj następnym razem zobaczycie będzie następny raz?

Misqa a ja tuuule...

Ktosia no to ja na odwrót... jak mam wzdęcie wyglądam jak w ciąży i to nieźle zaawansowanej brzuch mi wysadza, a drobnej postawy jestem i śmiesznie... kiedyś mężowi jak to pokazałam to widziałam przerażenie w jego oczach
Przed ciążą też jak miałam wzdęcia to wyglądałam jakbym w niej była. Od początku ciąży schudłam jednak 8kg, więc to moje sadełko trochę się zmniejszyło i w jego miejsce wszedł dzidziuś, a ja dalej wyglądam na wzdęcie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)ktosia86 e tam słodkie.. a cytrynę miałaś? nasza kliwia jeszcze pączkiem zagryzła widze już zakupowe szaleństwo cię ogarnia

ja dziś się z siostrą widziałam pół dnia gadałyśmy i nie potrafiłyśmy skończyć uwielbiam to
Tak, tak miałam Bez cytryny nie dałabym rady. Przed ciążą byłam okropnym łasuchem, ale teraz słodycze mnie nie ciągną w ogóle, więc te 75g glukozy to dla mnie aż nadto A Kliwia niezła agenciara
Szał zakupowy - oj tak Choć kierują mną też bardzo racjonalne pobudki, bo po pobycie w szpitalu i leżeniu cieszę się każdym dniem kiedy jestem na chodzie i staram się załatwić co mogę, zeby nie obarczać tym tżta

Co do siostry, to szkoda, ze nie da się nagadać na zapas co?
Stary 2011-01-07, 18:47   #2747
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 18:49   #2748
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
codzienność hehe jak to zabrzmiało

Brak pewności co do pracy i kasa, która nam do 1 nie starcza

Więc czasami jak mnie weźmie to chodzę jak na szpilkach, jak taka bomba tykająca.

Stary 2011-01-07, 18:52   #2749
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
codzienność hehe jak to zabrzmiało

Więc czasami jak mnie weźmie to chodzę jak na szpilkach, jak taka bomba tykająca.
Madzia, to pomimo ograniczenia wydatków nadal wam nie starcza kasy? Dlaczego nie masz pewności co do pracy?
Stary 2011-01-07, 18:53   #2750
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana*** hoki poki jest na kasetach "czerwonej straży pożarnej" ale chyba już nie do zdobycia ja przegrałam sobie je na płytę ale zostawiłam w pracy, na szczęście koleżanka je ma i mi odda
jak coś to pytaj
aha szkoda a może da się przegrać?

Cytat:
Treść usunięta
Cytat:
Mam tak samo jak w 7 miesiącu wyglądam
nie bo gdyby to jeszcze troszkę było widać, ale czasami to jest istna masakra szczególnie jak założę koszule nocną to wtedy tak widać, że szok... oczywiście nie zawsze polecam na te przypadłość koper włoski i zieloną herbatę pić i brzuch znika

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Przed ciążą też jak miałam wzdęcia to wyglądałam jakbym w niej była. Od początku ciąży schudłam jednak 8kg, więc to moje sadełko trochę się zmniejszyło i w jego miejsce wszedł dzidziuś, a ja dalej wyglądam na wzdęcie
ja niby jestem szczupła, całe 49kg wagi a brzuch przy wzdęciach jak co najmniej 6/7 miesiąc
Stary 2011-01-07, 18:59   #2751
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 18:59   #2752
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

nie bo gdyby to jeszcze troszkę było widać, ale czasami to jest istna masakra szczególnie jak założę koszule nocną to wtedy tak widać, że szok... oczywiście nie zawsze polecam na te przypadłość koper włoski i zieloną herbatę pić i brzuch znika

ja niby jestem szczupła, całe 49kg wagi a brzuch przy wzdęciach jak co najmniej 6/7 miesiąc
haha nieźle
Stary 2011-01-07, 18:59   #2753
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, to pomimo ograniczenia wydatków nadal wam nie starcza kasy? Dlaczego nie masz pewności co do pracy?
Ograniczyliśmy wydatki . Ostatnio by nam starczyło ale ... nagle: zakupy gwiazdkowe, choinka, wszystkie ozdoby na choinkę (bo pierwszy raz mieliśmy) , wykup gruntu i bach... 700 zł poszło z oszczędności. A tak nie może być, bo co miesiąc będzie coś ponad. W tym miesiącu musimy OC i AC zapłacić za samochód a to ok 1000 zł.

a do pracy nie mam pewności bo umowę mam na rok, po za tym nasze zerówki są dopiero rok w tej szkole a jak mnie przyjmowali to mi sama Pani dyr powiedziała, że nie wie czy zerówki są na rok otwarte czy na dłużej bo sama jest w szoku , że Prezydent je otworzył.

Cytat:
dokładnie, dokładnie. I do tego jest taki twardy i okrągły jak piłeczka

Stary 2011-01-07, 19:03   #2754
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta zazdroszczę tych pomocy w przedszkolu, zabawek edukacyjnych, kursów itp. ech... ja się zapisałam na te dwa moje kursy ale nie wiem kiedy będę.... jak się pytałam, to się dowiedziałam, że do końca roku sporo czasu jeszcze a tak na własną rękę to teraz mnie nie stać, zresztą nawet o niczym nie słyszałam.
wpisz sobie w google kursy szkolenia warsztaty dla nauczycieli i wyskoczy ci mnóstwo stron organizujących takie rzeczy...
my się nie zapisywałyśmy my co miesiąc jak nie częściej szliśmy w ramach godzin do dyspozycji dyrektora, więc hmm niby fajnie tak jak te pomoce super ale czasem wolałybyśmy coś fajnego dla dzieci a nie milionowy kurs czy w każdej sali teka z pomocami z maca juki i wsipu, wystarczyło by ze 2-3 na przedszkole,
tak samo zajęcia dodatkowe co z tego że dzieci się mogą super rozwijać bo mają rytmikę angielski francuski niemiecki gimnastykę z akrobatyką szachy kółko plastyczne kółko teatralne basen grotę solną... jak nie mają się kiedy bawić... my już czasem z zajęć rezygnowałyśmy żeby te boroki mogły się po prostu pobawić...

Cytat:
Treść usunięta
no tak dlatego ja na butach z wymiarem nogi wygrywam ale ciuchy... nigdy nic nie kupie..

Cytat:
Tak, tak miałam Bez cytryny nie dałabym rady. Przed ciążą byłam okropnym łasuchem, ale teraz słodycze mnie nie ciągną w ogóle, więc te 75g glukozy to dla mnie aż nadto A Kliwia niezła agenciara
Szał zakupowy - oj tak Choć kierują mną też bardzo racjonalne pobudki, bo po pobycie w szpitalu i leżeniu cieszę się każdym dniem kiedy jestem na chodzie i staram się załatwić co mogę, zeby nie obarczać tym tżta

Co do siostry, to szkoda, ze nie da się nagadać na zapas co?
ja też byłam łasuchem ale mi to zostało i w ciąży i po ta kliwia miażdzy, kurde teskno mi za nią..
racjonalne pobudki są najważniejsze

Cytat:
uuu to chyba wizja psa się oddala niestety, bo nie mając kasy mało racjonalnie się w niego pchać... szczególnie ze pies kosztuje...

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
jak dostanę to przegram ale kiedy dostanę to nie powiem..

Cytat:
Ograniczyliśmy wydatki . Ostatnio by nam starczyło ale ... nagle: zakupy gwiazdkowe, choinka, wszystkie ozdoby na choinkę (bo pierwszy raz mieliśmy) , wykup gruntu i bach... 700 zł poszło z oszczędności. A tak nie może być, bo co miesiąc będzie coś ponad. W tym miesiącu musimy OC i AC zapłacić za samochód a to ok 1000 zł.
hmm niestety nie ma miesiąca żeby coś nie wyskoczyło.... zawsze są niespodziewanie wydatki..
polecam zachować WSZYSTKIE paragony i pod koniec miesiąca patrzeć co kupowaliście najwięcej a było mało przydatne albo co można zastąpić tańszym odpowiednikiem...
Stary 2011-01-07, 19:04   #2755
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
.......

Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku Jejciu jak ten czas Dziś objechaliśmy z mężem sklepy "dzieciowe", kupiliśmy trochę ciuszków, oglądaliśmy wózki no i w tym temacie to już zwariowałam Tyle mi się podoba, że już sama nie wiem.
Wpadłam na chwilę do pracy, usłyszałam dużo miłych słów na temat wyglądu (może będzie chłopak? ), ale ogólnie dziewczyny stwierdziły, że bardziej wyglądam na wzdęcie niż na 19 tydzień ciąży
hehe
to musisz mieć malutki ten brzusio

Cytat:
Treść usunięta
No wyprzedaże to ściema,a te niektóre szmaty które wiszą w sklepach ,sorry za darmo bym tego nie wzięła

Cytat:
.....

hahaha

Cytat:
.....

atomufka jaaaaaaaaaaaa vero modaaaaaa uwielbiam ciuchy z vero!!!! bardzo

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

ktosia86 e tam słodkie.. a cytrynę miałaś? nasza kliwia jeszcze pączkiem zagryzła widze już zakupowe szaleństwo cię ogarnia

Ja też kocham ten sklep
Zazdroszczę pogaduszek z siostrą ja moją też będę miała niedługo na dłużej boże już nie mogę się doczekać
Cytat:
wiesz to były ostatnie nr a że ja noszę 40 to jeszcze były
trzymam kciuki żeby ci się udało
Marta dużą stopę masz chyba jesteś wysoka ?

Nasza kuchnia podobno się montuje ale się denerwuję mam nadzieję ,że będzie ładna.

szafa

Stary 2011-01-07, 19:05   #2756
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta zaraz poszukam czegoś u mnie ( z kursów) ale to pewnie droga sprawa na własną rękę??

Oczywiście pies to nie tak na 100% będzie. Jeśli pojawi się na świecie to za pół roku, wtedy też wszystko się wyjaśni tzn czy mam dalej pracę , czy nie. I zobaczymy jak stoimy finansowo, jeśli cienko, to oczywiście go nie kupimy

Stary 2011-01-07, 19:07   #2757
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 19:10   #2758
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
haha nieźle
Cytat:
dokładnie, dokładnie. I do tego jest taki twardy i okrągły jak piłeczka
Tak, tak
Stary 2011-01-07, 19:10   #2759
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
hmm niestety nie ma miesiąca żeby coś nie wyskoczyło.... zawsze są niespodziewanie wydatki..
polecam zachować WSZYSTKIE paragony i pod koniec miesiąca patrzeć co kupowaliście najwięcej a było mało przydatne albo co można zastąpić tańszym odpowiednikiem...
Może to i dobry pomysł.

Na razie mam tabele w Excelu i tam wszystko zapisuję. Ale wiem z tego tylko ile poszło np. na jedzenie, rachunki. Np w tym miesiącu po opłaceniu: czynszu, kablówki, internetu, gazu, prądu, obiadów, kredytu + troszkę zakupów wydaliśmy już 2080 zł (sam kredyt to 1060zł) zostało nam do opłacenie woda, telefon + jedzenie. (nie wiem jak z benzyną stoimy jeszcze). Może starczy, może nie. Tyle, że ubezpieczenie samochodu dochodzi

Stary 2011-01-07, 19:13   #2760
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Nie jest lekko,tymbardziej,że nie wszystkie rzeczy idą po naszej myśli,ale coś za coś jakbym była w Polsce to nie mogłabym sobie pozwolić na to wszystko

szafa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości