|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() Ja tak miałam pamiętam w 26 tc-dokładnie to samo,a to dlatego,że trochę przesadziliśmy ![]() Kurde,a ja nie mogę na razie kochac się z mężem..a teraz to już szczególnie.... |
|
|
|
|
#1562 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
. Ale on ma taką przemianę materii, że wystarczy, że tydzień nie poje słodyczy, a już jest 3kilo na minusie...Cytat:
.Cytat:
. Już niedługo...a z drugiej strony w kalendarzu jeszcze tyyyle dni .
|
|||
|
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() #mam kciuki za Ciebie i maluszka..powodzenia.
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . Kolejność ustalona, hehe. Ale faktycznie, co to się dzieje na forum...co dziennie nowe wieści...z jednej strony czuję takie podniecenie, że i ja niedługo będę rodziła, ale z drugiej strony strach...boję się, jak nie wiem co |
|
|
|
|
#1565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na poczatku myslalam, ze to moze jakies 'zakwasy' po kaszlu...ale kaszel minal a bol pozostal... ![]() Cytat:
Ja nigdy slodyczy nie lubilam i moze dlatego tak latwo tez mi bylo utrzymac taka wage jaka mialam... Ale w ciazy to normalnie jadlam slodycze za dwoch w koncu dziewczynka bedzie Zazdroszcze ze juz masz 37 tydzien
|
|
#1566 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zależy,co postanowi moja córeczka ![]() Znów miałam skurcze..kurde,no...są leciutkie,prawie bezbolesne,ale jednak.... |
|
|
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
Myslalam, ze makupistka juz sie rozpakowala, trzymam w takim razie dalej kciuki.
Widze, ze wiekszosc z nas w 35 tygodniu ma skurcze, wiec moze to zupelnie normalne,a dzieciaki nas potrzymaja troche, zobaczymy , ja tam dalej twierdze,ze sie przeterminuje.Jelly kciukasy zeby mala sobie posiedziala jeszcze u Ciebie, ale to fakt podobno kolejne dzieciaki szybko sie rodza. Ja, mam skurcze, ale to jeszcze nie te, wiec poki co na spokojnie podchodze, bardziej mnie wkurza bol posladkow, czy jak to zwac, polozna powiedziala, ze albo mala na nerw naciska, albo mi miednica sie rozchodzi, a to czasem konczy sie w gipsie .Wzielam dzis zwiekszona dawke magnezu, i poszlam na zakupy,oczywiscie z TZ i tak jak lekarka kazala odpoczywalam co chwile, zeszlo nam sie troche, ale mam do malutkiej juz wszystko, oprocz kocyka i torby na wozek, ale ta czeka juz na poczcie, az ja odbiore z kocykiem razem, bo jak kurier byl,to nas nie bylo .Ja jak chodzilam, to skurcze sie wyciszaly, tylko brzuch twardnial, wiec albo rozchodzilam, albo magnez dzialal , bo w domu wrocily, ale po magnezie znow spokoj mam .Torby spakowalam, TZ sie smieje,ze moja torba za mala, ale ja uwazam ze wystarczy, spakowalam lacznie 2 koszule nocne plus jedna do rodzenia, kapcie, szlafrok cieniutki satynowy, kapcie, 2 staniki i rzeczy osobiste typu pasta do zebow, szampon, jakies kosmetyki, wszystko weszlo w sportowa torbe szkolna corki ![]() Plus wezme aparat fotograficzny, komorke, dokumenty, ale to do podrecznej torby. Malutkiej spakowalam spioszki, kaftanik, body, 2 czapeczki, ale jedna z nich zaloze, bo nie wiem jaka temperatura bedzie, i kombinezon, chyba ze bedzie cieplo jak dzis (+10 stopni), to TZ zamieni go na kurtke. Ale rzeczy dla malej ze soba nie biore, TZ dowiezie razem z fotelikiem jak bedzie nas odbieral. No i kocyk dopakuje, jak jutro lub w poniedzialek odbiore z poczty. Torby spakowane, wiec mysle, ze dziecko sie uspokoi, a skurcze wycisza ![]() TZ wlasnie poszedl choinke wyrzucic i z psem, bo u nas jutro zbieraja, rozebralismy ja razem (wiekszosc ja na siedzaca), ale sprzatal bedzie jutro on. O prasowaniu nie wspominajcie, bo ja na sama mysl chora jestem. Dziewczyny ktore maja generator na pare, czy jest duza roznica miedzy nim, a zelazkiem parowym? Bo korci mnie, zeby sobie zamowic Tefala 52 cos tam, ale nie znam sie zupelnie, a ze zelazko na pare mam, to sie zastanawiam, czy naprawde duzo latwiej sie prasuje tym. Ja, tam najlepiej robota prasujacego bym chciala
|
|
|
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
cytrynka szybko zleci zobaczysz
Ja dzis przeglądałam nasz kalendarz i zobaczyłam kto pokolei będzie się rozpakowywał, niby ja daleko na liście...ale nigdy nic nie wiadomo! oj poprawiłam sobie humorek.. mój mężulek z bratem składali łóżeczko, ale miałam ubaw, szybciej im poszło z szafą taką dużą ![]() uciekam na ogladanie meczu! |
|
|
|
#1569 |
|
Rozeznanie
|
cytrynko ja dzis obliczylam ze zostalo mi 35 dni! Napisalam na kalendarzu w kuchni i jeszcze ktory tydzien skonczony, bo moj maz potrafi mnie pytac kilka razy na dzien ktory to juz
![]() wera moj maz mnie odstawil dwa miesiace temu, jak po figlach w nocy brzuszek mi sie stawial, obiecal ze po 36 wrocimy... wiec zostal jeszcze tydzien
|
|
|
|
#1570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na poczatku ciazy zaczynalam z 58kg teraz to juz strach patrzec na dodatkowe 15kg ale oporcz brzucha gory ud i pelnego tylka to nic nie widac za bardzo wiec nie czyje sie masakrycznie gruba tylko wierze ze to ciąza i ze wrócę do ok 56kg bo wtedy najlepiej sie czulam mniej bym nie chciala bo zebra mi i łokcie wystawały śmiesznie ![]() przytycie ciazowe a utuczenie się bez ciazy to nie to samo i nie rozumiem facetow ktorzy tego nie rozumieją.. wogole nierozumiem facetow co wmawiaja chudym dziewczyom że są grube a sami brzuchole piwne noszą..
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=cytrynka3002;242285 04]Ło matko, nie zrozumiem nigdy niektórych facetów...ja przy 1,69 ważyłam między 60, a 63 kg przed ciązą i byłam bardzo zadowolona ze swojej figury...mężulek tym bardziej
. A widać Twój facet to by mnie za słonia brał . Pączków i nutelli codziennie nie jem, czasem skuszę się na słodkie, jem zdrowo, a i tak utyłam...a mężowi to wcale nie przeszkadza - ba, nawet mówi, że mu się podobam bardziej.Werko, nie przejmuj się...na pewno wyglądasz dobrze, a za takie teksty to serio, ja bym w czapę mu dała . A on to taki playboy jest![]() Cytrynko Pewnie nie martw sie..pociesze Cię..a co ...uwaga..ja mam ropzstepy 3 na prawym cycku, na pośladkach, na biderkach i na udach....i mąz jeszcze wypatrzył , że troszkę na brzuchu na samym dole...jeśłi moge cos polecic...Perfecta mama...uzywam teraz i mąąztwwierdzi, że są efekty , rozstepy sa mniej widoczne i skóra taka gładka i elastyczna mi sie wydaje... a po porodzie to bede stosowała preparat z avonu..moze pomoże.Make_Up-istko mocno 3mam za ciebie kciuki i życze dużo siły, wytrwałości i spokoju..telepatycznie jestesmy z Tobą...
|
#1572 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój ginekolog,gdy potwierdził ciążę,to był nieźle zdziwiony-powiedział,że z moją waga zajście,bądź utrzymanie ciąży jest dużym ryzykiem. Ale jak widac-dało się i bez tycia ![]() Ja też nie rozumiem takich facetów...nie odróżniają kobiet naprawdę grubych(i nie mam tu na myśli tuszy powstałej w wyniku choroby) od kobiet,które-co jest jak najbardziej normalne-nabierają ciążowych kragłości
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie ze to calkowicie normalne, to skurcze braxtona-hicksa ktore zaczynaja sie jakies 6 tyg przed porodem Ja w srode bylam u lekarza (za tydzien znow wizyta teraz juz co tydzien) wszystko super. CC data ustalona na 10 lutego juz wsumie wszystko w szpitalu tez ustalone o 730 rano bedzie cc i zabieg. Chyba ze dziecko zdecyduje wyjsc wczesniej to mam jechac do szpitala i dzownic po lekrza i on przyjedzie zrobic cc. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2011-01-07 o 20:58 |
|
|
|
|
#1574 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ma swoje zdanie - typowa kobietka . Cytat:
. A co do naszych terminów...też mam nadzieję, że teraz to już szybciutko zleciCytat:
Ciekawe, czy jutro dowiem się, że Gabrysia make_up_istki już jest na świecie .![]() Justine - ja używałam Perfecty Mama, niedawno zmieniłam na Ziajkę, ale jutro jadę po Perfectę jednak... Ja też zmykam do łóżeczka...miłej i spokojnej nocki Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-07 o 21:00 |
||||
|
|
|
#1575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja planuje taki strój na wyjscie: body z długim rekawkiem+ kaftanik+ śpioszki+ dresik (ciepla bluza i spodenki) na to kobinezon, jedna cienka czapeczka i jedna ciepła z szalikiem i rekawiczkami i oczywoscie cieple skapetki pod kombinezon( a kombinezon mama ze stopkami)
|
|
#1576 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Martusia jest uparta,bo znów mam skurcze....lekkie,ale są. Tak się boję ![]() Z jednej strony chcę ją miec przy sobie,ale z drugiej...nie wiem,czy ona jest gotowa do narodzin... To w końcu końcówka 35 tc.... |
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez się żegnam, miłego wieczorku i spokojnej nocki.
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2011-01-07 o 21:08 |
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra, ja naprawdę uciekam, buziaki dla Mam i spokojnej nocki |
|
|
|
|
#1579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj sobie teraz niezle wyobraznie musi rozwijac skoro chce sie ze mna kochac ale mi przy okazji mowi ze nie wie jak kobieta w ciazy moze byc wg kogos sexy ![]() Cytat:
![]() Ale teraz postanowilam regularnie tego uzywac, bo raz, ze przeciez musze to wyczerpac zanim ciaza sie skonczy, bo co ja potem z tym zrobie? (po ciazy sobie kupie nowe ) a po drugie to zalamalabym sie gdyby w ostatnim momencie mi sie pojawily jakies dodatkowe krechy na ciele...
|
|
#1580 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Mąż później bał sie za mną kochać,bo mówił,że orgazm wywoła poród ![]() Swoją drogą,pytałam raz z ciekawości ginekologa,czy mała czuje,gdy się kochamy i gdy mam orgazm-powiedział,że ona czuje tylko te lekkie skurcze macicy,nic więcej ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() To skoro tak,to ja już mogę rodzić,ot co!
|
||
|
|
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
Jelly dokladnie jak zaczniesz myslec ze mala moze juz wyjsc, to pewnie zaprze sie rekami i nogami i bedzie tam siedziec jeszcze z dwa tygodnie, w koncu to kobieta
![]() wera ja to sie boje ze im blizej tym rzeczywiscie wywolamy sobie tym porod wiec nie wiem czy mi sie przypadkiem nie odechce...
|
|
|
|
#1582 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Haha,co racja to racja ![]() Stuprocentowa kobieta ![]() Jak powiedziałam Jackowi,że małej się spieszy i jest narwana,to stwierdził:''Wdała się w matkę'' Moja mina-bezcenna...
|
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aha powiedzcie mi, po co dwie czapki? wiekszosc z was pisze o cienkiej i grubej... nie lepiej tylko gruba i ew. nalozyc kaptur od kombinezonu? czy np ta gruba chcecie w aucie zdjac i zostawic tylko cienka? my bedziemy jechac autem ok pol godz... zaloze tylko ciepla czapke i kaptur, w aucie kaptur zdejme i zakze mezowi brdzo grzac, uwazam, ze zestaw SAJ jak najbardzoej odpowiedni ide cos poogladac. lilijko ta babka co sie wypowiadala w blond wlosach to twoja szefowa? wydaje sie sympatyczna. fajne dzieciaczki, a czemu akurat tego jednego chlopca wybrali i jego dom pokazywali?? ja juz nic nie moge jesc o 19.45 zjadlam kolacje i teraz nie moge nawet pic, a wody bym sie napila. planuje wstac o 8.... ciekawe jak nocka przebiegnie, pewnie mi sie beda snily bzdury odnosnie jutrzejszego dnia.... łoooooo jezuuusiku jak ja sie boje.....
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2011-01-07 o 21:40 |
||
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Jelly male dziewczynki lubia byc przewrotne
, moja srednia tak mnie straszyla od pazdziernika do stycznia , wiec moze Twoja wytrzyma te 2 tygodnie ![]() Oye tak te skurcze Braxtona sa normalne, ale dopoki rozwarcia nie powoduja, to moga sobie byc, u mnie rozwarcie podejrzewam od niedzieki do czwartku powstalo, ale ginka powiedziala, ze to nic nie znaczy, wiec sie nie przejmuje za bardzo, jak mowie ja tam sie bardziej nastawiam na to, ze przeterminowana bede , w kazdym badz razie do 22 nie mam zamairu rodzic, a potem nawet jakby, to juz w terminie bedzie, byle malutka problemow zadnych nie miala, bo to ona jest najwazniejsza w tym wszystkim , dlatego tez lykam magnez, i odpoczywam, moze nawet do przesady, ale jak mowie, do 37 tc. niewiele zostalo, wole podmuchac na zimne, a potem niech sie dzieje co chce .gosiaczek zgadzam sie z Toba, najgorzej jest dziecko przegrzac po prostu, ja biore kocyk z mysla o tym, ze pod pupke podloze, ale jak bedzie temperatura na plusie, to przywioze ja jak srednia corke w body, kaftaniku (nie wiem jak to sie nazywa taki tshirt w komplecie ze spioszkami), spioszki i kombinezon lub kurtka, plus czapka, zalezy od pogody. Body zapakowalam na krotki rekaw, na dlugi tez mam, ale to jak bez kaftanika w domu bedzie lezala , do body na dlugi rekaw dokupilam cienkie spodenki, i bedzie za pizamke czasem "robic" ![]() Ja, wlasnie doczytalam, ze bez czopa mozna i 4 tygodnie chodzic , ale to chyba dziewczyny co pierwszy raz rodza
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam plan body z krotkim, pajac, czapka i spiworek, na to kocyk lub cos takiego na fotelik http://www.google.com/products/catal...d=0CC4Q8gIwAA# Trzymam kciuki za jutro, mnie czeka to samo 9 lutego, to czekanie najgorsze nei boj sie wszystko bedzie dobrze, jakie znieczulenie bedziesz miec? |
|
|
|
|
#1586 |
|
BAN stały
|
Gosiaczku,będę trzymała za Ciebie kciuki
![]() Marleen,moja to taki uparciuch i złośnica ![]() Ale ja juz chcę urodzić.... |
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a znieczulenie najprawdopodobniej zewnatrzoponowe (to takie w kregoslup) tak mi sie wydaje, bo w 1 ciazy takie dostalaam... Ehh juz za kilkanascie godzin sie dowiem ![]() Patrilla widzialam na kilku watkach ze wypowiadalas sie na temat tego RIBOMUNYLU, napiszesz mi cos wiecej? moze byc na prv. widze, ze teraz nie mam co podawac, bo nalezy to niby dawac od maja gdzies i na wrzesniu zakonczyc. skuteczne to to wogole? albo poleć jakis Tran... Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2011-01-07 o 22:01 |
|
|
|
|
#1588 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja bym nie usnęła,z wrażenia,że już niedługo zobaczę maluszka
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek, trzymam kciuki za jutro
![]() też bym nie mogła z wrażenia usnąć... |
|
|
|
#1590 |
|
BAN stały
|
Jejku,ale mam skurcze
![]() Niby dość delikatne,ale wkurzające! Mąż zrobił mi herbatę,i mała zrobiła sie od razu spokojniejsza-przestała się wiercić,ale skurcze nie ustały,wiadomo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

.

. Pączków i nutelli codziennie nie jem, czasem skuszę się na słodkie, jem zdrowo, a i tak utyłam...a mężowi to wcale nie przeszkadza - ba, nawet mówi, że mu się podobam bardziej.

Haters Gonna Hate