|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Cytat:
oby same takie dobre wiadomosci![]() aaaaaaaaa iii brzucholki cudeńka, co jedna to sliczniejszy i niech mi ktos powie ze kobieta w ciazy nie ejst piekna, baaaa moj maz to twierdzi ze jestem mega sexi.. i powiem wam ze cos chyba w tym jest bo on non stop by... ehhh... szkoda ze zemna nie tak łatwo..![]() |
||
|
|
|
#3842 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mowie ci jak mnie zbuczala ze mam staroswieckie myslenie, ze te leki nowej generacji nie sa szkodliwe i ze wieksza krzywde zrobilam tym ze sie nie leczylam, myslalam ze sie porycze, dlatego ostrzegalalm na forum ze lepiej sie leczyc za wczasu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak cos przeoczylam, albo kogos pominelam, z gory przepraszam aaaa co do hustawek o ktorych pisala sasiek, to moj mlody mial u moich rodzicow jak przyjezdzalismy i jemu sie nie podobalo, kolezanka tez kupila i tez jakos nie bardzo. a co do bujania w lezaczku, to nie wiem jak to jest jak dzeicko sie domaga, maly jak sie rozbrykal to sam sie bujal na tych plozach |
|||||||
|
|
|
#3843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tą wagą to mnie zabiłaś naprawdę duży chłopak, serdecznie gratuluje ![]()
|
|
|
#3844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nie zjadlas czegos felernego? czegos co dluzej stal w lodowce np?? nie denerwuj sie bo nerwy poteguja zrob sobie mietke i poloz sie Cytat:
pare rzeczy juz mam ale spokonie, chce potwirdzic plec ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z suszarką to sposób sprawdzony przez wiele mam i polecany przez naszą położną. A z samochodem tak miał od małego (jak większość dzieci) wystarczyło tylko zapalić silnik i za blok wyjechać moment zasypiał, ale jak twardo nie zasnął a wyciągnęłabyś fotelik z auta to płacz. Dlatego chwilę trzeba było jeździć. Niektóre dzieci, że tak napiszę nie stosownie, są "problematyczne" i trzeba się ich dłużej uczyć i próbować wszystkiego. I są takie co przesypiają całe dnie z przerwami na jedzonko i zmianę pieluchy.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-07 o 21:31 |
|
|
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
przerabane byc samemu. zrobilam dzisiaj troche zakupow, w sumie ilosciowo nie wiele, ale za to wagowo .... no i teraz cierpie. no ale ktos musial to wniesc
|
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Kwiatecek cieszę się, że wszystko dobrze I trzymam kciuki za jutro
|
|
|
#3849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo pod tym podpisze sie rekoma i nogami suszarka, odkurzacz, samochod
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, w końcu was doczytałam, myślałam że nigdy nie skończe. U mnie nieciekawie, pisałam wam ostatnio że mam jakieś zapalenie i dostałam leki dopochwowe. Wczoraj pojawiły się jakieś plamienia, podejrzewam że od tych leków, wystraszyłam się, nie wiedziałam co mam robić, mój lekarz przyjmuje dopiero w poniedzialek, a do szpitala nie pójde bo nie wziełam z pracy żadnego świstka o ubezpieczeniu, dziś jest już lepiej, ale psychicznie czuje sie fatalnie. Dziś nie będe brać już tej tabletki, ale boje się czy nic sie nie stało, na szczęście dzidzia sie rusza, ale i tak mam fatalny humor. Tylko mnie nie ochrzaniajcie, bo wogóle sie załamie.
|
|
|
|
#3851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro wrzucę z rańca ![]() Cytat:
![]() Kasia zapomniałam wcześniej Ci napisać, Ty nie czekaj na zalecenia odnośnie diety przez 2 tygodnie, poszukaj sobie w internecie co można jeść a czego nie, bo też nie dobrze abyś miała teraz jakąś monotonną dietę. Musisz jeść różne rzeczy, oczywiście słodycze i inne przetworzone frykasy odpadają, żadnych chipsów ale to wyjdzie i Tobie i dzidzi na zdrowie Widzisz, kazali Ci ograniczyć węglowodany a w diecie cukrzycowej dzienna porcja ma stanowić nawet 40% - 50% tylko, że zamiast ziemniaków - kasza, zamiast białego pieczywa - ciemne. Musisz odstawić Twoje ukochane mandarynki No z resztą jeśli będziesz miała glukometr to będziesz sama sprawdzać jak Twój organizm reaguje na daną potrawę ale naprawdę nie ma się czym martwić
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-07 o 21:41 |
||
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Życzmy sobie nawzajem takich
i koleżanką też i jeszcze by zdrowe były wszystkie.
|
#3853 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szymon Szymon.... z taim sprzętem nie ma szans an pomyłke ![]() wielgasny, ale to wszystko jeszcze ruchome jest, wiadomo. Cytat:
to samo własnie pomyślałam, ale juz eweska skorygowała Cytat:
dziękujeCytat:
![]() dzięki niunia !taaaaaaaaaaaaaaaaaaka waga jak to rodzić?! ciekawe jak będzie dalej.powiedzial też że to jest waga samodzielnego dziecka, że gdyby odpukać !!! cokolwiek, to dziecko jest w stanie przeżyć. ale ja zaciskam nogi (jak to moria kiedyś powiedziała )aha - mały.....hm....... duży ssał paluszka i machał stopą nie wiem jak on tam daje rade - ciasno ma .ide się myć - zajrze jutro. trzymajcie się mamuśki i bobaski! |
||||
|
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla Twojego spokoju skoro to plamienia idź je sprawdzić. Może faktycznie to od leków a jeśli nie to lekarze będą działać a w domu nie jesteś w stanie nic zrobić.
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Dobra wiadomość dla tych, które nie są ubezpieczone. Dnia 07.08.2008 weszło w życie nowe rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie sposobu i trybu finansowania z budżetu państwa świadczeń opieki zdrowotnej. Zgodnie z rozporządzeniem kobieta jest uprawniona do bezpłatnego leczenia na podstawie faktu, że jest w ciąży. Nie musisz mieć żadnego ubezpieczenia. Bezpłatna opieka ma być zapewniona w czasie połogu oraz dzieciom do 18. roku życia.
Pracownicy placówek medycznych nie mają żadnego prawa żądania od ciebie dokumentów potwierdzających prawo do bezpłatnego leczenia. Jeśli będą z tym jakieś problemy możesz skontaktować się z Narodowym Funduszem Zdrowia np. telefoniczne. Wiele kobiet o tym nie ma zielonego pojęcia więc wkleiłam.
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za rady, nie wiedziałam o tym. Jak dobrze jest z kimś porozmawiać.
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Dziewczonka sorry ze nie odpisałam, gin nie powiedziała co to za zapalenie, a ja nie pytałam, i tak nic bym z tym nie zrobiła, dostałam na to Metronidazol. A co do skurczy, to mi przeszły, nawet nie wiem czy to były skurcze, nie odczuwałam tego tak, ale może sie nie znam. |
|
|
|
#3859 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
melduje się po wizycie u lekarza i zakupach. Najpierw napisze, co i jak, a potem nadrobie czytanie. A więc na ostatnim USG 10 grudnia lekarz się pomylił i na szczęście, to ja miałam rację ... czyli będę miała syneczka. Tak nam dał klejnotami po oczach, że tym razem nikt nie miał wątpliwości i wszyscy widzieliśmy to samo. Mężowi ciężko się z tym pogodzić, bo on chciał córkę i jak 10-go usłyszał od lekarza, że będzie dziewczynka, to żadne argumenty, że coś widziałam między nogami, do niego nie docierały. Ale jak jechaliśmy później na zakupy, to w radiu akurat mówili, że były robione jakieś badania, z których wynika, że wychowanie córki do 18 roku życia kosztuje o 60 000,00 zł więcej, niż chłopca ... widziałam, że trochę go to udobruchało Na badaniu wszystkie parametry prawidłowe, dzidzia dobrze się rozwija, wszystkie narządy działają tak, jak powinny. Termin z USG znowu wyszedł mi dokładnie tak jak termin z okresu i wszystkie wymiary w pełni symetryczne. Dostaliśmy płytkę, ale jak przyjechaliśmy do domu i chcieliśmy ją zobaczyć, to okazało się, że mąż jak zakładał płaszcz, to położył płytkę u pana doktora na biurku i tam została. Ale dzwoniliśmy i będzie na nas czekała, tyle że w Katowicach będziemy najwcześniej w przyszłym tygodniu. Dziewczyny, myślałam że go zamorduje. Mówię do niego "jak mogłeś zostawić swoje dziecko na biurku u lekarza?", a on do mnie "taka mądra jesteś, to trzeba było sobie pilnować, ja byłem w szoku" Mamy też teraz kłopot z imieniem, bo dla dziewczynki już było ustalone, że Amelia i to imię podobało się nam obojgu. Jeśli natomiast chodzi o męskie imiona, to mamy skrajnie różne gusta. Nie wiem jak dojdziemy do porozumienia. Także Moria póki co, napisz przy mnie proszę tylko synek, a jak ustalimy, co z imieniem, to dam znać. Mam nadzieję, że inne dziewczyny też mają same dobre wiadomości po wizytach. Za chwilę wszystko nadrobie, więc będę na bieżąco. |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
kochane kupujecie dla maluszkow gruszke do noska? czy m,oze apirator frida z ta sola???
boi nie wiem co lepsze gruszka umiem sie obsdlugiwac a ten aspirator to taka czarna magia mi sie wwydaja............ |
|
|
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niech maluszek rośnie zdrowo
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
moniqac synek kawal chlopa
![]() Agnieszka.M gratuluje syneczka Catia88 jeżeli nadal się męczysz napij się smecty jest bezpieczna mi przy moim zatruciu pomogla juz jedna porcja
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) no i swietnie ze kolejne dobre wiadomosci. z tymi imionami to tak jak u nas, dla dziewczynki kilka propozycji i kazda byla piekna, a jak zaszlam w ciaze i ktos mi sie zapytal :"co jak bedzei chlopak" to pomyslalam ze jedyne ktore jakos mi pasuje to maksiu, no i tak kombinujemy i wymyslamy ale chyba znowu zostaniemy przy pierwszym typie
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
|
chyba jednak frida bezpieczniejsza dla dziecka, ale wiem ze niektore dzieci za nią nie przepadaja. Synek mojej kolezanki jak tylko go widział to dostawał ataku histeri
|
#3865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy jednym i drugim byl taki ryk ze szok . kurcze bezpieczny jest chyba aspirator(nie wiem jaki to o ktorym piszesz, ja mialam taki zwykly) ale malo uzywalam, bo mlody wpadal w taki szal ze mi bylo go zalsprawdzilam, mialam wlasnie taki Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-07 o 22:40 |
|
|
|
|
#3866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe dobre przeczucia miałaś. Gratulacje.Cytat:
Różni się to tym od gruchy, że to jest delikatniejsze i nie robi takie ciśnienia jak gruszka. Dziecko dzięki temu nie reaguje na nią nerwowo i nie boi się (tzn mniej boi). Uważam za dużo lepszą rzecz. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Nie tylko ![]() Cytat:
hehe
|
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taaa, co dziecko to inna historia, teraz porownuje okres plodowy jednego i drugiego i sie zastanawiam jak bardzo beda innni
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na początku bardzo źle reagowałam, nie mogłam jeść, wchodzić do kuchni, czasem nie mogłam podnieść się z łóżka. Nie mówiąc już o jedzeniowych zachciankach, słodycze, mięso beee, cytrusy, soki pomarańczowe. Wszystko jest inne, a jak ja wyglądam..?! Ta ciąża to przeciwieństwo tamtej. Ale dzieciaki na usg mają takie same noski
|
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siasku drogi, zmienilas awatar i nie chcialabym strzelic glupotki, ale czy dobrze kojarze ze jestes mama czarka? i tez spodziewasz sie kolejnego synka? no wlasnie powiem ci ze u nas jest inaczej, pierwsza ciaza to pieklo, spalam po 3 dni, wymiotowalam na okraglo i nawet po wodzie-ciaza jak z horroru, zapachy kazdy mnei mulil a jak czulam perfumy mialam ochote zabic. a teraz wymiotki chyba ze 4 sporadycznie, żadnego mdlenia, zero reakcji na zapachy, zmeczenie ciut, poprostu jak czarne i biale. a jak chodzi o dzieci z usg to hmmm, sa tez inne. pierwszy byl mneijszy juz na polowkowym, a ten wymiarowy, a z wygladu to moj pierwszy synus mial malenki zadarty nosek, taki idealny, i piekny ksztalt glowki i usteczka takie slodziuchne, a ten juz taki nie jest, nie ma takiego zadartego noska, i wydaje mi sie nie taki drobny jak tamten. jest zdecydowanie bardziej ruchliwy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

pan doktor nas zaskoczyl i nakręcił film.
za to, że przytyłam w sumie 4 kg 

.
za wszystkie dzisiejsze wizyty, szybciutko zdawajcie nam relacje 

naprawdę duży chłopak, serdecznie gratuluje
Czekamy na Ciebie fasolko
zycze ci duzo spokoju i optymizmu