|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
No właśnie mi nie zależy żeby pasował do stelaża, nie zamierzam wozić małego w foteliku. Fotelik potrzebny mi jest tylko i wyłącznie do samochodu. Zerknę na allegro na te co poleciłaś, dzięki.
|
|
#1652 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
. Ja tam czasem rogaliki drożdżowe kupujęCytat:
.Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#1653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale za to w życiu da sobie radę ze wszystkim.Tak samo Tomki i Michały to tak świderki .
|
|
#1654 |
|
BAN stały
|
Cytrynko-pojadę,maż zapowiedział,że będzie odliczał czas....
Jak na razie,strasznie mnie boli. Justynko-no cóz,w końcu Martusia musi byc uparta,jak na kobietę przystało ![]() Spróbuję się zdrzemnąć,chociaż kwadrans.... |
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytrynka, no właśnie samego nacięcia to ja się nie boję bo wiem, ze nie boli chyba że natną nie w tym czasie co trzeba. ale jednak jest to okaleczenie dla kobiety, boli później i czasem przeszkadza w normalnym współżyciu nawet. Wera, no masz dużo do przemyślenia. Kiedyś miałam też faceta co to za chuda dla niego byłam, co chwilę coś mu się nie podobało. Właśnie był taki jak twój TŻ - idealna figurka musi byc, idealny makijaż, ubranie, paznokcie w odpowiednim kształcie. Ja się akurat nim nie przejęłam i byliśmy bardzo krótko ze sobą. Później poznałam mojego męża, który nigdy nie miał nic do mojej figury zawsze byłam dla niego idealna, nawet jak widziałam sama że źle wyglądam to dla niego było wszystko ok. Jak się go pytałam że co będzie za 30 lat jak sie zestarzeję, albo przytyje itp to zawsze mi powtarza że dla niego będę zawsze najpiękniejsza i że tamto jest nie istotne. A pomyśl faktycznie co będzie za 20 lat, jak może trochę przytyjesz czy pojawią ci sie zmarszczki, jesteś pewna że będzie wtedy z tobą i nie zmieni cię na nowszy model - bo jego zachowanie przynajmniej jak je opisujesz właśnie na to wskazuje - że tak jak napisała cytrynka - on nie szuka kobiety, żony tylko szuka modelki której wszyscy mu bedą zazdrościć i z którą będzie mógł pokazać aby podziwiali z jaką laską jest - tym bardziej że jak piszesz sam nie jest ideałem. |
|
|
|
|
#1656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A placki ziemniaczane zjadłabym chyba zawsze, tylko robić nigdy mi się nie chce Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1657 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Heh,mój mąż jest takim uparciuchem,i jestem pewna,że jego ukochana córeczka będzie taka sama ![]() Ale on znowu stwierdził,że mała ''wdała się w matkę''
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
a wogóle muron chyba jest w szpitalu z małą. Wczoraj miała jechać zbadać jej poziom bilirubiny i się nie odzywa...
Make_up_istka pewnie rodzi, albo urodziła... Jelly - gdybyś Ty nie daj Boże wylądowała w szpitalu to dawaj ciotką znać. My się tu martwimy o CIebie! |
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Dziewuszki ja spadam się malować, bo ruszamy z mężem na starówkę się przejść, pewnie nawiedzimy rossmanna, może jakieś ciasteczko małe się zje
Uważajcie wszystkie na siebie i swoje brzuszki Jelly - pamiętaj, co obiecałaś mężowi i nam tu wszystkim - my tutaj zaciskamy kciukasy i martwimy się wszystkie, także masz nasze wsparcie Make_up_istko - mam nadzieję, że jak wrócę, to już będzie jakaś wiadomość od Ciebie i Gabi .Gosiaczek - Za Ciebie też zaciskam kciuki i cieszę się, że już dziś z dzidziusiem swoim się przywitasz Miłej i leniwej soboty Dziewczynki |
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
cytrynko zazdroszczę spacerku
z mężem ![]() tylko nie objedz się za dużo tymi ciastkami a ziemniaki na placki, to za mnie maszynka będzie tarła , bo dostałam w prezencie od dziadków , ja tylko muszę obrać ziemniakia jak doproszę się jabłek, to może zrobię jabłka zapiekane z kruszonką i migdałami ![]() vilya zgadzam się z Tobą, przecież doba szczupłych modelek już wyszła z mody....... facet przy zdrowych zmysłach szuka normalnej kobity, a nie lalki na pokaz ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
Jelly jak tak boli to rzeczywiscie ubieraj sie i jedz, nic sie nie stanie jak pojedziesz i wrocisz a bedziesz spokojniejsza ty, maz i my wszystkie!
lilijko ups nadal w pizamce jestem troszke z mamusia gadalam ale mnie wkurzyla tylko od rana i teraz zla jestem, ale pojde bo jak piszecie otych paczkach i drozdzowkach...Ja mam fotelik z wozkiem, w sumie czasem moze sie przyda, bo my autko mamy male wiec nie zawsze bede zabierac gondole, wiem ze to nie najlepsza pozycja dla malucha, ale jak bede potrzebowac zrobic szybkie zakupy to chyba nie bedzie zle |
|
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
No Cytrynka w końcu możesz legalnie pochodzić, bez obawy że za wcześnie urodzisz .
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mi się nie chcepoza tym pieczywko to ja mam świeże z dostawa do domu i dzisiaj był baton
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-01-08 o 10:56 |
|
|
|
|
#1664 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie kupiłam małemu kremu na wyjście ze szpitala, żeby mu buźkę posmarować. Myślę, że ta propozycja jest ciekawa:
http://www.*******/apteka/p7699-Aqua...oroslych_50_ml tym bardziej że ja mam bzika na punkcie preparatów typowo aptecznych ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- oczywiście link nie działa ![]() http://www.doz. pl/apteka/p7699-Aquastop_preparat_ochronn y_dla_niemowlat_dzieci_i_ doroslych_50_ml po doz zlikwidować spację
|
|
#1665 |
|
BAN stały
|
No nic moje kochane,jednak jadę do szpitala,bo skurcze są coraz silniejsze.
Takie jak przy porodzie,z tym,że pęcherz płodowy nadal cały,bo wody jeszcze nie chlusnęły. Trzymajcie kciuki,mam nadzieję,że mnie nie zostawią,ani że nie urodzę. Do zobaczenia i miłego dnia wszystkim
|
|
|
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki oby wszystko było w porządku, daj znać, co i jak
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
Trzymamy kciuki mocno!!!! Daj znac jak tylko wrocisz!
lilijko zazdroszcze tej porannej dostawy!!! U nas w klatce mieszka jeden pan co w piekarni pracuje i codziennie o 7:20 przywozi go dostawy pod domek, juz sie z mezem smialismy ze poprosimy zeby przy okazji jakas dostawe nam przywiozl no nic jedno pranie zrobilam, drugie wstawilam, umylam sie czas sie ubrac i wyjsc!
|
|
|
|
#1669 | |
|
Raczkowanie
|
czesc Dziewczyny... ale sie wyspałam!!! muszę sie pochwalic moim mezusie kochanym... Wstał dzisiaj przed 8, zrobił sniadanko sobie i naszemu synkowi, posprzatał w domu i wzial Mlodego na sanki-tak, by sie mamunia z Kają wyspały.
A Mała?? Spała chyba pierwszy raz cala noc od miesiecy grzecznie, bo nie pamietam kiedy oststnio sie obudziłam i nie mialabym poobijanych zeber ;P Acha.. i jeszcze jedno.. martwie sie troche bo nie wiem co zrobic, by ta Nasza malizna jeszcze urosla.. Bo w 36 tyg. miala 2350 g. i wydaje mi sie, ze to straaaaaaaasznie malo... Ile wazyły wasze kruszynki?? ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
bedzie dobrze
|
|
#1670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja w 37 2400 - ale też malizna. W sumie lekarka uspokaja że dzieci się przecież różne rodzą. Niekóre mniejsze niektóre większe. Czasem większe są w gorszym stanie niż te maleńskie więc nei ma co panikować. |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma się co martwić, jeśli dzidziuś się prawidłowo rozwija i regularnie przybiera na wadze, pomyśl, że będzie łatwiej przy porodzie może dzięki temu
Edytowane przez s_a_j Czas edycji: 2011-01-08 o 11:28 |
|
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
Jelly37
![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:a tak swoją drogą to ciekawa jestem czy Tż Werki to taki ideał jeśli chodzi o wygląd oczywiście , bo z charakteru to wiemy że nie Bo czepia się dziewczyny o jakieś pierdoły ,a przypuszczam że sam do najprzystojnieszych nie należy
|
#1673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedactwo
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tu sie okazało, ze Nasza Dziewuszka, podobnie jak 7 lat temu synus, po mamuni-jakies takie malizny wyjątkowe hihihiihi
|
|
#1675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam ok 3500 g więc też jakimś kolosem nie byłam
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Jelly - 3mamy mocno kciuki
Papillon - a to wyjaśnia wszystko bo sprzedawczyni w naszym sklepie pytała o miejsce zamieszkania i wlasnie odradzała
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Jelly, trzymam kciuki!!!! Daj znać co i jak jak tylko będziesz mogła!
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
A ja wrocilam z tego sklepu i przez te Wasze rozmowy o pysznosciach kupilam sobie serniczek z kruszonka ... Ojc...
Jelly to chyba pojechala.... monika nie martw sie moja kolezanka 10 dni po terminie urodzila mala 2700 a dzidzius zdrowy i swietnie przybiera na wadze! |
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzwonił dziadek i mogłam z babcią porozmawiać oczywiście pierwszym jej pytaniem było jak tam się chowa prawnuczek w ogóle miała wczoraj strasznego farta, bo zrobili jej operację, a resztę zabiegów odwołali, bo za dużo połamańców poprzywozili karetkami. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

.

.
z mężem 
troszke z mamusia gadalam ale mnie wkurzyla tylko od rana i teraz zla jestem, ale pojde bo jak piszecie otych paczkach i drozdzowkach...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jeśli chodzi o wygląd oczywiście , bo z charakteru to wiemy że nie