|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
no faktycznie malusio tych zabawek
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Natomiast mata ma glownie slyzyc maluchowi nie mamie hehe, wiec pomysl, ze to dla jego dobrego rozwoju :P
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-01-07 o 23:21 |
|
|
|
|
#1173 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam dwa Was dwa super linki, znalazłam na innym forum, w jednym jest lista rzeczy do szpitala a w drugim ogólnie wyprawka dla dzidzusia, tylko nie zwracajcie uwagi że jest napisane dla dzieci lutowych
Może się komuś przyda, wydaje mi się że listy są ok, może parę rzeczy jest niepotrzebnych ale to już sobie każdy zmodyfikuje pod swoje potrzebY![]() http://www.kaema.republika.pl/Torba%20do%20szpitala.pdf http://www.kaema.republika.pl/Wypraw...zieciaczka.pdf |
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
To ja Was jeszcze pomecze, bo znalazlam cos takiego na temat stosowania podgrzewaczy do modyfikowanego mleka
Ja mam całą noc i caly dzien włączony podgrzewacz w którym zawsze stoi przygotowana butleka z odpowiednia ilością wody. Jak mały zaczyna krzyczeć to woda jest juz podgrzana, wsypuje tylko odpowiednia ilość proszku, mieszam i gotowe. zdecydowałam się na podgrzewacza własnie po przebojach nocnych, bo zbyt długo trwało tradycyjne podgrzewanie wody (w garnku) - a to bylo zbyt gorace a to zbyt zimne. Zanim udało mi sie odpowiednio podgrzac to maly zdazyl sie juz rozbudzic i rozwrzeszczec na dobre Iznalazlam cos takiego. Co prawda o ile dobrze rozumiem to zanim uzyje tego urzadzenia to i tak musze ta wode tradycyjnie zagotowac, wiec czas sie wydluza, ale generalnie po opiniach widze, ze mamy sobie to chwala http://www.rzeczydladzieci.pl/nietes.../cool-twister/
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-01-07 o 23:58 |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
nuna kupiłam dokładnie ten
http://allegro.pl/m-lekki-szlafrok-s...389492471.html Jest super w dotyku i ładnie leży ![]() Castia no u mnie jest to samo...wszystko wskazuje na chłopca,a tu widzisz! Oby nasze dzieci nie zrobiły nam takiej nispodzianki...
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
N.I.K.A mnie tak bolał żołądek w okresie świątecznym i nic nie pomagało, jedynie jadłam mało i lekie rzeczy. Całe szczęście przeszło!
Iza to Ty chcesz mieć cesarkę??? A czemu? Weź mnie przekonaj,bo ja jestem pełna obaw...
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
aja1 dobrze, że mieszkam na parterze i okno z kuchni mam na taras i klatkę schodową, więc jak coś to wylezę
![]() Castia ja ostatnio też mówię do męża, że co będzie jak urodzę chłopaka ( a wszystko szykujemy dla dziewczynki) chyba na następnej wizycie poprosze lekarza żeby jeszcze raz sprawdził co dzidziuś ma między nogami i mnie upewnił - choć na prenatalnym potwierdzono, że będzie dziewczynka marsylia też mi się spodobał to okrycie ale wzięłam tamto bo dwa za cene jednego no i widziałam je wczoraj w smyku. Fajne nie grube ale ładnie zrobione ![]() Montii ja mam chyba tylko dwa zdjecia brzuszka i już załuję, że nie robiłam bo w tym albumie dla małej co kupiliśmy wczoraj są miejsca na takie fotki z różnych tygodni ciaży- muszę zacząć się fotografować mokra6 wczoraj już wieczorem mi przeszło, nawet zjadłam eklerka i dziś tez spoko ale mam zamiar nie jeść nic cięzkostrawnego. A espumisan w ciazy można brać kojarzę, że coś o tym pisałyście ale nie chce mi się szukać
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
cześć piękne
Wczoraj bylismy z mężem u niego w klubie na balu piłkarskim Wytańcowałam się ku mojejmu zaskoczeniu.Super się czułam ! nawet kostki mi nie spuchły konsumpcja też była![]() fotka - ja i mój brzucholek w 31 TC
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
kampasiula nic dodać nic ująć, po prostu pięknie
|
|
#1180 |
|
Zadomowienie
|
była tez dziewczyna w 28 TC,miała brzuszek jakby ją wzdęło.Ja to landara przy niej straszna
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jasne, że można tak robić tylko, że to nie jest niezbędne, tzn. ja nie będę kupować podgrzewacza, żeby wodę podgrzewać, bo też zamierzam karmić butlą moja siostra trzyma zawsze w butelce przegotowana wodę, i jak mały chce pić, to wodę podgrzewa w mikrofali, tą ilość co teraz mały pije to chyba w 30 sekund podgrzewa
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-08 o 10:02 |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
W końcu podniosłam się z łóżka i pora brać się za sprzątanie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
kampasiula ale elegancka mamuśka!
Ślicznie wyglądałaś ![]() ![]() A ja właśnie wybieram się do Rossmana na zakupy.Odwiedzę też może Pepco i dokupię coś dla małej... Miłego dnia,ciężaróweczki
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
Świetnie wyglądasz. Tylko widać twój śliczny brzuszek żadnych dodatkowych kilogramów. U mnie znowu większość poszła w tyłek i nogi, ale na dziewczynę podobno tak jest .
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to nie mam żadnych konkretnych argumentów, po prostu sn wydaje mi się taki nie przewidywalny, coś nad czym nie będę miała zdanej kontroli a będzie to mnie bardzo dotyczyć, nie wiem ile to będzie trwało jak będzie przebiegało, jak się zakończy a cc to dla mnie zwykła operacja, umwaiwam się na termin, idę, wiem co mi zrobią i tyle poza tym ja akurat ma 2 siostry które mają dzieci, jedna rodziła sn a druga cc, pisałam już o tym, i ta co miała sn maiła fatalną rekonwalescencję, a ta co cc wyglądała dzień po jakby się nic nie wydarzyło
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki.
A ja chyba dzisiaj pojadę na IP bo od wczoraj mam jakieś dziwne bóle, niby boli mnie brzuch ale jakoś tak bardziej z tyłu niż z przodu, ale to takie dziwne uczucie, taki ucisk czuje. Jak zjem nospę to przechodzi na 2-3 h i potem spowrotem wraca ból, więc wolę to sprawdzić. Mam nadzieję, że się okaże, że to tylko mały gdzieś mnie uciska... TRZYMAJCIE KCIUKI |
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem weż zgub ten brzuch,a raczej tą wiszącą skóreJa przy córce miałam bardzo pyzatą buzię i strasznie grube stopy i kostki równe z łydkami jakoś zeszło po porodzie
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie dlatego uważam że podgrzewacz to właśnie jest bardziej jak ktoś karmi swoim mlekiem bo tak to by trzeba w garnuszku z wodą podgrzewać chociaż nie wiem bo żadna z sióstr nie karmiła piersią, trzeba by się zapytać innych mam chciaż tak sobie myślę, że pewnie to obojetne czy mleko czy wodę wkłada się do mikrofali
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kampasiula ja też się boję, że skóra z pupy i nóg pozostanie. Chociaż przed ciążą schudłam 12 kg i skóra też zniknęła. Oby tak było w tym przypadku. |
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie sie zastanawialam jak sie ona trzyma.....oby bylo dobrze niech odpoczywa......tzrymam kciuki ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Fiu,fiu powiedzialby swirek jakby umial mowic.....Slicznie wygladasz..mamuska jak sie patrzy
|
||
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
no no to byś musiała to mleko zagotować, a to tylko na kilka sekund się wkłada żeby podgrzac do temperatury takiej do spozycia na pewno po kilku razach juz się wie ile to sekund potrzeba, tak jak z wodą
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
iizabelaa masz racje
tylko jakoś tak dziwnie mi się skojarzyło. Człowiek uczy się na błędach więc jak zagotuję to następny raz wstawię na krócej.Kurcze jak tak będę siedziałą przy kompie to mieszkanko samo się nie posprząta a szkoda ![]() Zajrzę do was później
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
No to podgrzewacz kupiony. Moze i macie racje z ta woda w termoisie czy cos, ale jak bede stawac w nocy to nie bede latac do mikrofali, bo po 1 glosno chodzi, a niestety sami nie mieszkamy, a po 2 zawsze jest ryzyko, ze bedzie za gorace, albo za chlodne i cudawniaki, a w podgrzewaczu nastawie temp i niech stoi.
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,,27 przyjęli mnie na oddział. Skurcze były, bólu nic. Byłam 1 pacjentka na położnictwie!!! 4 piętro niżej dopiero rodziły. Inaugurowałyśmy prace nowego oddziału. Przyszedł wieczorem ordynator i pieprznął nie będziemy raczej czekać dłużej, bo są skurcze a tętno za wysokie. Zapytałam, co to dokładnie oznacza. A on: że coś jest nie tak. Zaje... sama i z takim newsem. Zaczęłam buczeć i wydzwaniać i sprawdzać;-) Następnego dnia podsłuchałam jak mówią na korytarzu, ze tu leżę i chyba trzeba dziś ciąć. Potem wizyta i pytanie czy piłam. Ja -no tak. No ale dziś może tniemy! Przyszła położna i wzięła mnie na KTG na łóżko porodowe, gdzie obok rodziła jakaś. Nic nie widać to takie boksy, takie jak w biurowcu, ale słyszałam;-) Zrobili mi KTG 50 min i podali dożylnie oksytocynę w tescie. Potem trzech lekarzy i hasło: to co? sala za pół godziny wolna to niemy? Dziś???Nie czekamy. Skurcze mega, wszyscy się dziwią, że nie czuję. Podali mi ponownie okso. już normalną, antybiotyk, weflon. Przyszedł lekarz i zrobił megabolesne badanie, b głęboko, żeby główkę sprawdzić. Bolało!!!! Byłam w stresie bo oddział się przeprowadził i siostryy cały czas czegoś szukały. Na szczęście postanowiono mnie kroić na chirurgii, na starym bloku, bo nowa sala była jeszcze nie gotowa. Poszłam na lewatykę, zadzwoniłam do TŻ- to dziś!!! Tak się zdenerwował, że zapomniał torby z rzeczami dla małej;-) Potem było do naga, prześcieradełko i cewnik. Zabolało, ale myśłałam, ze będzie gorzej. Miałam wrażenie, że się posikam;-). No i wjechało łóżko i tak sobie jechałam patrząc jak na filmie w lamy na suficie zziębnieta.Ale dowiedziałam się, że szpital ma wewnętrzne korytarze;-) Podjeżdżamy na Blok Operacyjny, a tam kotłowanina. Tyle ludzi! Przerażająco bo oni byli na czerwono już w maskach. Około 15 osó: anestezjolog+zespól ginekolodzy+zespól neonatolog+zespół instrumentariuszki. Przerzucili mnie na kolejne łóżko, potem na nastepne już na sali. Gdzie na środku stół, lampy właczone, monitory, a ja w tym prześcieradełu. Super zespól! Pielęgniarka coś tam do mnie gdała, a ja dostałam zastrzyk. A jadąc jeszce anestezjolog dał mi do podpisu zgodę na zniecz. przewodowe. Super lekarz. Przemiły No i zaczęło robić mi się ciepło i drętwo. Za chwilę nic nie czułam, zaczęłam się strasznie bać, robiło mi się duszno. Rozebrali mnie, co sprawiło, że było mi jeszce gorzej. Czułam mrowienie aż w dłoniach, po biust. Przywiązali nogi pasami, rękę jedną wyciągnięta-założyli pulsoksymetr, na drugą ciśnieniomierz i ona ood pupę, potem zasłonka na stelażu zaraz za brodą, czepek, maska tlenowa. Chcało mi się płakać, było mi duszno i czułam, ze nie mam już wpływu na NIC. Wszystko działa się bardzo szybko. Skrocony oddech i te sprawy. Anest. kazał zamknąć oczy jak powie, bo czasem wody chlustają. Dziewczyny, byłam przerażona.I się zaczęło...Czułam jedynie takie szturchanie jak powłoki poszły na hak i przepychali dziecko do dołu macicy. Anestezjolog stał za głową i tłumaczył terapeutycznym głosem;-) A ja z moją klaustrofobią i przerażeniem czekałam na koniec. Mała wyciągnęli może po max 10 min, słóychać było stłumiony płacz, pól godziny we mnie babbrali i mnie szyli. Potem dziewczyny pokazały od tyłu głowy mała, ale nie bardzoo widzę bez okularów;-) A potem przerzucanie mojego bezwładnego cielska na wózki i mnie wywieźli. Było mi strasznie zimno. Miałam mega dreszcze, od razu mnie ubrały i zaczęły podawać butle elektrolitów i glukozy, antybiotyki. Mną telepało. Jak zniecz. zaczęło schodzić przynieśli na chwilkę mała. Ale do mnie to jeszcze nie docierało. Potem zaczęło już definitywnie schofzić zastrzyg oi zaczęly się 48 godziny z potwornym bólem, rana piekła, macica się kurczyła- b boolesne. Niestety mogę leki tylko na bazie paracetamolu, a ten źle uśmierza ból. W 2 dobie doszły potworne koli, noospa troche pomogła, a najbardziej lewatywa w 3 dobie. Jak Mała przynosili było cięzko, bo trzymanie jej sprawiało mi ból. TŻ cieszył się dzidzią a ja płakałam. w 3 dobie była jeszcze pionizacja. Nie wiedziałam, ze może tak boleć, zawyłam z bólu, a pierwsze kroki to był płacz. Tak naprawdę dopiero w domu mogłam swobodniej wstawac. No ale zmuszałam si edo spacerów, bo rozchodzenie znacznie ułatwia rehabilitację"
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie brzmi to zbyt miło... dziewczyny czy mogą nam teraz występować mdłości? jakoś mi tak od wczoraj mdło...
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne,że mogą :P
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety
Kampasiula jaka laska ![]() Lustereczko daj znać co i jak. Mokra, ale opis ![]() Fakt, że nie mamy większej kontroli ani w jednym ani w drugim przypadku. Ja miałam sn i było spoko, dwa szwy mi tylko założyli. Na drugi dzień już siadałam, delikatnie, bo delikatnie, ale siadałam i chodziłam. Dobrze jest dużo chodzić, bo mięśnie krocza trzeba rozchodzić. |
|
|
|
#1199 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() laseczka ile ciuszków!! śliczne ![]() łał ale piłeczka okrąglutka! zgrabny brzusio! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
może wystarczy jak odpoczniesz, daj znać co tam lekarz powiedzial |
||||
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy mogą nam teraz występować mdłości? jakoś mi tak od wczoraj mdło...
[/QUOTE]Pewnie ,ze moga ..... ja juz zaliczylam 2 bawiki w ostatnim miesiacu ![]() ![]() Dziewczzyny pochwale sie ciuszkami dla malej.... pierwsze 3 zdjecia to uzywane ciuszki, anastepne juz nowe ![]() Oczywiscie te uzywane sa na dzidzusia 3/6 miesiecy i 6/9 mc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

i dziś tez spoko ale mam zamiar nie jeść nic cięzkostrawnego. A espumisan w ciazy można brać kojarzę, że coś o tym pisałyście ale nie chce mi się szukać

nie brzmi to zbyt miło...