Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-08, 11:07   #3901
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

ja już się chyba wyleczyłam... przynajmniej nie mam temperatury i głowa mnie nie boli. Mam jeszcze syrop z cebuli więc będę go piła póki się nie skończy to trochę mnie wzmocni. Jedna dzisiaj nigdzie się jeszcze nie wybieram i głowy nie umyłam kolejny dzień (już chyba 4 albo 5, a tak to myję codziennie albo co drugi dzień maks, jednak grzywkę codziennie ). Katar dzisiaj dostałam ale mam maść majerankową, ostatnio mi pomogła to i teraz da radę cieszę się że już tabletek brać nie muszę, mimo że to te dozwolone na paracetamolu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 11:12   #3902
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Widać widać siurka A w ogóle to jakie długie mieliście to 4D my chyba mieliśmy minutkę nagrania

A w ogóle to planujecie jeszcze 4D w okolicach 30 tygodnia? Ja się ciągle zastanawiam, trochę mi szkoda pieniążków bo to w sumie taki bajer dla rodziców, sama nie wiem...
Długie było bo próbował pokazać małego całego, jednak ja mam łożysko na przedniej ścianie i młody się wtulał bardzo, nie było szans. Ps to jest już w przyśpieszonym tempie

Co do następnego 4D to my na pewno będziemy mieli bo lekarz sam przełącza i nie ma różnicy w cenie. Tyle, że może już kiepsko być widać.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
siasiek wg mnie jak przelacza na 4d to wczesniej tez kilka razy smignal ogonek. pierwszy raz widze tak pieknie calego dzidziulka na 4d. te nozki boskie

musze pokombinowac, i moze uda mi sie zrobic z mojego filmiku zdjecia, wtedy powrzucam "klejnoty" mojego

spielam sie wczoraj i porobilam fotki brzucha-wiem wiem, skore mam okropna, starajcie sie na to nie zwracac uwagi
Nóżki takie patyki

Brzuszek już masz duży, niech dzidziol też rośnie w siłę. Ja jak siedzę mam wrażenie że mój znikł bo widzę tylko wielkie cyce
W którym tc urodziłaś wtedy?
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
ja dzisiaj wreszcie dobrze spalam z moja poduszka do karmienia miedzy nogami, pomaga! niestety rano o 9 zgaga mnie obudzila i czekam az moj TZ zrobi dobre sniadanko bo normalnie paliii.. My zaraz bierzemy sie za sprzatanie,bo nie ogarnelismy jeszcze jakos specjalnie po swietach a potem ikea, chcemy zobaczyc komodki do dzieciecego pokoju bo musimy skladowac gdzies te wszystkie zakupowe szalenstwa mamusi
brzuszki piekne!'moja mama jak mnei wczoraj zobaczyla przez skype to powiedziala, ze mam ogromny brzuch i ze ona taki miala jak mnie rodzila(ale rodzila mnie na poczatku 8 miesiaca), no nic musze zyc ze swiadomoscia mojej chudej matki
a jak sie czujecie dziewczyny? widze ze tu sobotnie przepisy muffinkowe, zdjecia brzuszkowe, ja pewnie znowu bede wieczorkiem ale juz sobie rezerwuje czas na czytanie
dzidzia odprawia od rana takie harce ze tylko brzuch mi podskakuje i chyba skacze po przelyku mala bo refluks mam straszny
caluje mocno i zycze milej soboty
Współczuję Ci tej zgagi, możesz mi ją oddać na chwilę bo ja nadal nie wiem co to jest.
Cytat:

NAPRAWDE ZADNA KOBIETKA NIE MA JAKIEGOS ZLOTEGO SRODKA ZEBY SOBIE ULZYC Z TYMI PLECAMI?(MNIE BOLA NA WYSOKOSCI KLATKI PIERSIOWEJ I SZYJA) W PIERWSZEJ CIAZY TAK NIE MIALAM, TERAZ TO DLA MNIE NOWOSC
Mi położna mówiła żeby nacierać amolem ale to chyba i tak nie pomoże.
Mnie bolą na dole, w sumie to kość ogonowa mnie boli. Fotel do kuchni przenoszę jak chce sobie posiedzieć bo na zwykłym krześle nie daje rady nawet 5 minut.

Moria dzięki za fotkę Młody wpadł do pokoju i dojrzał, od razu w uciechą że dzisiaj mama zrobi mu babeczki...wyjścia chyba nie mam.
Masz taką niską formę do nich? bo w samych papierkach takie ładne by nie wyszły chyba

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 11:26   #3903
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Długie było bo próbował pokazać małego całego, jednak ja mam łożysko na przedniej ścianie i młody się wtulał bardzo, nie było szans. Ps to jest już w przyśpieszonym tempie

Co do następnego 4D to my na pewno będziemy mieli bo lekarz sam przełącza i nie ma różnicy w cenie. Tyle, że może już kiepsko być widać.

Nóżki takie patyki

Brzuszek już masz duży, niech dzidziol też rośnie w siłę. Ja jak siedzę mam wrażenie że mój znikł bo widzę tylko wielkie cyce
W którym tc urodziłaś wtedy?

Współczuję Ci tej zgagi, możesz mi ją oddać na chwilę bo ja nadal nie wiem co to jest.

Mnie bolą na dole, w sumie to kość ogonowa mnie boli. Fotel do kuchni przenoszę jak chce sobie posiedzieć bo na zwykłym krześle nie daje rady nawet 5 minut.

Moria dzięki za fotkę Młody wpadł do pokoju i dojrzał, od razu w uciechą że dzisiaj mama zrobi mu babeczki...wyjścia chyba nie mam.
Masz taką niską formę do nich? bo w samych papierkach takie ładne by nie wyszły chyba

dzieki, wiesz ze juz mi sie zaciera w ktorym tyg go urodzilam? caly czas myslalam ze 35 polecialam sprawdzic do jego ksiazeczki zdrowia i mam napisane ze 34 takze w 34 tc

a co do cyckow... ja juz niechce zeby rosly!!!!!!!!!!! niech takie zostana!!!!!!

ale sie mecze z tymi plecami, w pon pojde do lekarza zapytac co jeszcze moge zrobic, bo ja mam to albo od spania, albo cos mi powyskakiwalo. masaze pomagaja, ale na krotko. a od rana znow sie mecze.
zaraz musze sie zbierac, doczytam wieczorem pa

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-08 o 11:27
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 11:39   #3904
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Mam niską formę na 12 muffinek. Kupiłam w TK maxie
Podobno w papierowej, jednorazowej formie do muffinek też wychodzą ale nie próbowałam, zawsze używam takich standardowych foremek, mam jedną niską i jedną wysoką z Ikeii.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 11:44   #3905
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Mam niską formę na 12 muffinek. Kupiłam w TK maxie
Podobno w papierowej, jednorazowej formie do muffinek też wychodzą ale nie próbowałam, zawsze używam takich standardowych foremek, mam jedną niską i jedną wysoką z Ikeii.
W papierowych mi się rozlewają, też mam tą z ikejki ale one nie są wtedy takie ładne jak Twoje.
Młody zdarzył już 4 razy zapytać czy już idziemy robić babeczki
U nas królują czekoladowe Nigelli i jagodowe

It's not about anger
Stary 2011-01-08, 11:45   #3906
Paulizia
Wtajemniczenie

Kwiatecku w dniu Waszego Slubu zycze Wam, duzo milosci, zdrowia, przychylnosci losu no i przede wszystkim Tobie szczesliwego rozwiazania i pociechy z Malenstwa!!!

Agnieszka sliczny brzucholek i cycusie Bedzie Maly mial co ssac
postaram sie dzisaj Ci odpisac odnosnie tych spodenek

Dobra ja zmykam myju-myju szuru-szuru, pozniej sniadanko i wyruszamy na poszukiwania ubranka dla Antoniusza [Moria dziekuje Ci za te miano ]
Stary 2011-01-08, 11:50   #3907
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

dziewczyny,ale mam lenia dzisiaj, wczoraj byłam na zakupach w wiekszym miescie(bo mieszkam w malutkim) i nakupowałam małej(mam nadzieje ze płeć sie nie zmieni) ciuszków prawie na 300zł, bodziaki, bluzeczki spodenki, super spraaaaaawa...jak wróciłam to siedziałam i je przeglądałam az maz sie smiał ze to dziecko sieda mi na głowe
Stary 2011-01-08, 12:02   #3908
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamuśki i maluchy !

rozumiem, że to może jest i komfort psychiczny, natomiast niech się nawet nigdzie póki co nie wybiera .

Kochana - to co Siasiek wkleiła jest super, jedż i sie sprawdź. nie ma żartów, poważnie!

właśnie, ja np. nie wiedziałam .

Cześć Kochana!
Kiedy następna wizyta? ja mam 4.02 o 17.45 - poznamy się w końcu?!

dobrze że z bobasiem wszystko ok i to co powiedział mi lekarz - dziewczynka moze zrobić sie chłopakiem, a chłopak dziewczynką i nie ma co wiedza lekarza, jesli matka ma inne przeczucia .
gratuluje

no kawał kawał .

czesc biznesuoman
bodyguard - kto wie póki co niech będzie większy, potem będzie się to regulowało - byle był zdrowiutki!

to prawda .

cudownie wyglądasz!!!

ja może w końcu wybiore się na te zakupy ciuchowe - od kilku dni się nie mogę wybrać.

gardlo mnie rozbolało nie było mnie w pracy prawie 2 miesiące i nagle cos mnie łapie - będę pierwszą kobietą ciężarną w historii którą zwolnią z pracy - mogę brac rutinoscorbin prawda?! i tantum verde?!

cos Wam miałam jeszcze napisać, ale mam skleroze . miłego dnia Kochane moje!
Żeby się z chłopaka zrobiła dziewczynka są chyba mniejsze szanse, bo przecież to raczej ani nie odpadnie, ani się nie wchłonie chociaż może i wszystko jest możliwe
Następną wizytę mam tak, jak ty 4 lutego, ale znowu nie zgrałyśmy się z godziną, bo ja mam wizytę o 12:30, a to dlatego że ja i tak jestem na L4, a mojemu mężowi w piątki akurat pasują wcześniejsze godziny.
A ty masz przedłużone zwolnienie lekarskie, czy masz zamiar iść dzielnie w poniedziałek do pracy?

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 12:05   #3909
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

listopadowa80
1. po pierwsze na panel pokarmowy i wziewny jest refundacja ale trzeba sie połozyć na dzie do szpitala i wtedy badania sa za darmo
2. po drugie leczenie ok, tyle że zawsze lepiej wiedziec na co dziecko jest uczuclone, bo same leki nie pomoga jezeli dziecko ciągle będzie stymulowane alergenem, a jesli nie wiemy co nim jest to ciezko jest go wyeliminowac
3. co do leczenia przez dermatologa to pewnie on sie bardzie zna niz ja, jezeli stan jest ostry (a taki jest) to trzeba podleczyc tą skóra żeby sie nie nadkazila, pewnie wszystkiego nie uzywasz na stałe, jak się polepszy to wystarczą wtedy same emolienty
4.Moja Zosia tez jest na Xyzalu (to lek nowej generacji, podobno nie powoduje tak senności i zwiększenia apetytu jak np Zyrtec)
5. A mały miał robiony poziom IgE ???

to idę czytac dalej
No proszę, a mi nikt nie wspomniał, że jednak te panele mogą być refundowane.
IgE robiliśmy wczoraj, łącznie z panelami
Małemu na razie podaję Claritine, zawsze na wieczór, więc trudno mi stwierdzić czy jest bardziej senny i czy ma większy apetyt. Raczej nie, ale może to kwestia przyzwyczajenia organizmu.
Smarować na razie muszę, tak jak piszesz - stan jest ostry i Adi drapie skórę niemiłosiernie (no teraz to już rzadziej, a zmiany mu na noc zaklejam - robię opatrunki).

Dziękuję Andziot za poradę
......................... ......................... ......................... ......................... .......................
Agnieszka.M - gratuluję synka

Moniqac - nooooo jaki pokaźny Bąbel

Moria - pytałaś o rozstępy. Ja sama nie usuwałam, choć po poprzedniej ciąży mam co prawda kilka - ale są mało widoczne i jest to naprawdę znikoma ilość. Natomiast z tego co słyszałam to najlepsza jest mezoterapia i radiage (ale to już po ciąży).
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 12:08   #3910
bzyczka1
Zakorzenienie

Kwiatecku kochany, w dniu Waszego święta życzymy z dzieciaczkiem wszystkiego dobrego, żeby Wasze wspólne życie biegło w szczęściu i zdrowiu

Nasz skarb
Stary 2011-01-08, 12:12   #3911
violisia
Zadomowienie

czesc Babeczki

Cytat:
siasiek wg mnie jak przelacza na 4d to wczesniej tez kilka razy smignal ogonek. pierwszy raz widze tak pieknie calego dzidziulka na 4d. te nozki boskie

musze pokombinowac, i moze uda mi sie zrobic z mojego filmiku zdjecia, wtedy powrzucam "klejnoty" mojego

spielam sie wczoraj i porobilam fotki brzucha-wiem wiem, skore mam okropna, starajcie sie na to nie zwracac uwagi
sliczny brzusio, rozstepami sie nie przejmuj, ja do moich plecow i tylka juz sie przyzwyczailam, u mnie sie zadomowily na dobre, niestety jak juz sa mega biale to trudno je leczyc, ja stosuje dlatego oliwke z babydream dla ciezarnych jest przeciwrozstepom, naprawde polecam

kurcze szukam linki sprzedawcow u ktorych mozna kupic duzo rzeczy do porodu, i dla dzidziusia, chodzi mi np o pieluszki itp.. bo nie chce przeplacac z przesylka.

mam pytanko, jakie wymiary powinna miec standardowa wanienka?? czy 86 cm to malo??
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 12:15   #3912
SiLLee
Raczkowanie

nie wiecie moze co z tym becikowym czy przysluguje one czy juz koniec od 2011?
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 12:20   #3913
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
nie wiecie moze co z tym becikowym czy przysluguje one czy juz koniec od 2011?
Przysługuje

A tak w ogóle witam mamuśki
My już po małych zakupach. Zaraz biorę się za pranie ciuszków dla Piotrusia. Potem szybki obiad i jeszcze papiery na mnie czekają ( ale to akurat lubię ).
Miłego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 12:53   #3914
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cześć Dziewczyny
Ja krótko, bo zaraz będę miała gości i muszę na szybko jakieś jedzonko robić Niestety wyniki mam do powtórzenia...Wczoraj wyc mi się chciało pół dnia, bo znowu przeciągnięte jest leczenie...podejrzewam, że w laboratorium cos sknocili, bo bardzo długo czekałam na wyniki, a pózniej dostałam informacje ,że sa do powtórzenia.... Masakra Tak bardzo się boje o dzidzię... Ach... Wyć mi się chce. Minęły już 3 miesiące odkąd mam problemy i do tej pory nie wyleczona, bo albo leki nie pomagają, albo takie jaja w laboratorium... Szkoda Gadać.
Zazdroszczę wam, ze czujecie już dzieciaczki, że wiecie jak płeć...Ja tak bardzo bym chciała już czuć kopniaczki... No ale muszę czekać cierpliwie
Mam nadzieje, że w końcu będzie lepiej
Buziaczki dla was wszystkich Trzymajcie się cieplutko
Stary 2011-01-08, 13:17   #3915
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
nie kojarze w ktorym tygodniu jestesale ja mialam depresyjny humor tak do ok 18 tyg, a potem jak reka odjal. czytalam ze niby to normalne, ze to przez hormony, i ze na ogol po 20 tyg sie polepsza samopoczucie i faktycznie, mam tyyyyle na glowie nie fajnych rzeczy ze normalnie bylabym klebkiem nerwow, a jakos calkiem inaczej to wszystko teraz przyjmuje. moglo by juz tak zostac
Teraz 22 tc. Ale ja juz rok temu leczylam sie szpitalnie na depresje plus do dnia, kiedy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy bralam stale leki na depresje, wiec musialam je od razu odstawic. Lekarz powiedzial, ze jak tylko zobacze u siebie jakies symptomy mam od razu sie do niego zglaszac i polozy mnie na oddziale - bez lekow, ale zeby miec mnie pod kontrola. To jest maly, przytulny szpital psychiatryczny, bez zadnych metalowych lozek i kaftanow, tylko jak taki maly hotelik z cudownymi lekarzami i pielegniarkami, juz raz mi bardzo pomogli, wiec w razie czego mam sie gdzie zglosic po pomoc. No, ale na razie jej nie potrzebuje

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
zdj 6: kołderka z poduszką też z ciucholandu od mojej mamy
Ciuszki sliczne, a kolderka przecudowna!!!

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na malutkich zakupach i kupilam body i skarpetki
W ogole to ide do kasy a tam we wszystkich takie kolejki ze z 30min bym stała. Chodze szukam jak najmniejsza stanełam i woła mnie kasjer. Myle sobie co on ode mnie chce nic nie ukradałam;p a on pokazuje do gory ze kasa z pierwszenstwem to ide. Ludzie w kolejce patrzyli na mnie takim wzrokiem jak by mnie zabic chcieli za to ;/ ale w ogole jak on to zauwazyl ja sie jeszcze chowam z brzuchem bo nie wszyscy wiedza mialam szeroka bluzke hm. zeby az tak było juz widac
Moze jest wytresowany na wyszukiwanie kobiet w ciazy, jak pies policyjny na narkotyki? Ja dzisiaj pierwszy raz skorzystalam z przywileju ciazowego - poszlam na poczte odebrac paczke (z Wizazu i do tego jeszcze mandat za predkosc wrrrr) a tam dwie dlugasne kolejki i jedna krotsza. Wiec sie ustawiam w tej krotszej, a tam jakas babka do mnie ze "Tu jest jedna kolejka do wszystkich okienek i prosze sie za mna ustawic". A ja do niej ze jestem w ciazy i glupio sie jej zrobilo, powiedziala ze oczywiscie moge sobie zostac tam, gdzie chce. Moze faktycznie nie zauwazyla, ja tam sie ludziom na brzuchy nie gapie.
Ale zawsze jak jestem na poczcie i wszyscy placa rachunki, to zastanawiam sie, jak mozna zyc bez przelewow przez internet???

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochane kupujecie dla maluszkow gruszke do noska? czy m,oze apirator frida z ta sola???
boi nie wiem co lepsze
gruszka umiem sie obsdlugiwac a ten aspirator to taka czarna magia mi sie wwydaja............
Frida mnie okropnie stresuje, to jest jedna z rzeczy, ktore bedzie obslugiwal TZ. Frida i obcinanie paznokci, to definitywnie dwie kwestie, do ktorych ja sie kompletnie nie nadaje
Cytat:
Na 3:18 widać "coś" hehe
Faktycznie bardzo wyrazne sterczydelko

Cytat:

Ja sobie natarlam amolem moja rew kulszowa i dzisiaj mnie rypie jeszcze bardziej niz wczoraj, wiec chyba nie dziala
Wklejam sie Wam jeszcze swiatecznie, gruba jestem niebywale, jak taki maly hipek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (64,2 KB, 60 załadowań)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 13:17   #3916
bzyczka1
Zakorzenienie

Antropia wiem cos o jajach w laboratoriach ja jak czekałam na wynik awidności z toxo to tydzień czekałam i dowiedziałam się że nie do tej próbówki była krew pobrana i że mam powtórzyć, czyli kolejny tydzień czekania. Później się okazało że tam gdzie wyniki robią (z mojej przychodni wysyłają dalej) zaginęła im moja próbówka i krew była pobrana do dobrej tylko się przyznać nie chcieli. A od tego wyniku zależało to czy musze przyjmować leki na toxo czy nie, czyli bardzo ważne.

Nasz skarb
Stary 2011-01-08, 13:38   #3917
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

mimbi pieknie wyglądasz cudny brzucholek...... a u mnie dziś zaczyna sie remont trzeba dzidzi miejsce zrobic, brat dostał exmisje do babki(mieszka w tym samym domu tylko w mieszkaniu obok)a zjego pokoju bedzie zrobiona nasza sypialnia i miejsce dla dzidzi, a z naszego taki wizytowy i meblowy, ale najgorsze sie zacznie od poniedziałku, docieplanie ścian i panele na podłoge w dwóch pokojach rozpierducha
Stary 2011-01-08, 13:44   #3918
ewcia78
Raczkowanie

Witam dziewczyny chciałabym sie was zapytać dlaczego juz kupujecie ciuszki i tam nie wiem co jeszcze jak termin macie na kwiecień czy maj ... raczej ciuszki dla maleństwa sie kupuje w pod koniec 7 m-ca bardziej 8m-ca ????
Nie miejcie mi nic zazłe ale nie powinno sie tak szybko spieszyc chyba z zakupami dziewczyny .
ewcia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 13:48   #3919
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny chciałabym sie was zapytać dlaczego juz kupujecie ciuszki i tam nie wiem co jeszcze jak termin macie na kwiecień czy maj ... raczej ciuszki dla maleństwa sie kupuje w pod koniec 7 m-ca bardziej 8m-ca ????
Nie miejcie mi nic zazłe ale nie powinno sie tak szybko spieszyc chyba z zakupami dziewczyny .
Bo tak
Ja wlasnie lece na zakupy kupic cos mojemu Synusiowi
I nie ma zasady kiedy sie ciuskzi kupuje... kazdy kupuje i robi kiedy i to co chce A w przesady nie wierze
Stary 2011-01-08, 13:48   #3920
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
A jakie jest racjonalne wytlumaczenie dlaczego mialoby sie nie kupowac?
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 13:52   #3921
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
I jak tu mądrze odpowiedź pytającej
Żadna z nas niestety nie dysponuje , żeby w niej odczytać ten najbardziej dogodny moment
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:00   #3922
bzyczka1
Zakorzenienie

a w dodatku ewci nie bardzo chciało się przyłożyć do pytania...my tu w większości jesteśmy mamusiami majowo czerwcowymi
A poza tym to nasza sprawa kiedy i co kupujemy rozkładamy zakupy na raty a poza tym to takie przyjemne

Nasz skarb
Stary 2011-01-08, 14:01   #3923
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Mimbi ślicznie wyglądasz i brzuszek jaki okrąglutki
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:11   #3924
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
To chyba indywidualna sprawa każdej z nas, więc nie wiem po co te zaczepki. Jedna ma ochote kupić juz w 3 mscu jakieś bodziaki a inna kupi w 6 mscu...
Nie rozumiem

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:13   #3925
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Wklejam sie Wam jeszcze swiatecznie, gruba jestem niebywale, jak taki maly hipek
I gdzie Ty kobieto gruba jesteś?? Brzuszek bardzo zgrabniutki i ślicznie wyglądasz.
Cytat:
No to się uśmiałam
Dlaczego kupuje się dopiero koło 8 miesiąca? Jedynym racjonalnym wytłumaczeniem jest dla mnie tylko to, że wtedy wyraźnie płeć widać, hehe ale nawet co do tego nie można być pewnym.

Kurcze sama nie mogę uwierzyć, że są jeszcze kobiety które w jakieś zabobony wierzą. Czarne koty, plucie przez ramię, nie mieszanie czyjejś kawy, nie podawanie soli nikomu, nie kupowanie komuś butów itp itd

Co ma być to będzie i ciuszki w szafce nic nie zmienią

It's not about anger
Stary 2011-01-08, 14:16   #3926
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Łoo matko, tak czytam to forum i mi się słabo robi . Najczesciej z dziewczynki robił się chlopczyk, a ja własnie wylicytowałam 20 szt. bodziaków dla dziewczynki . I to są późne usg 22-30 tydzień i takie pomyłki.
ano kochana dlatego ja sie tak boje kupowac narazie ciuszki, ze szok
ciekawe co powie mi w poniedzialek nasz gin
Cytat:
Troszkę przerobiłam filmik
Na 3:18 widać "coś" hehe

chyba idę spać

Nikodem
http://www.youtube.com/watch?v=CC2gSAHWwXU
widze jajeczka
Cytat:
Dzień Dobry babeczki!

U Was też taka odwilż? Szok normalnie, mam zieloną trawkę w ogródku

Gratuluję synusia Co do imienia u nas było tak samo, oboje wiedzieliśmy jak nazwiemy synka a o imię dla córci toczyliśmy batalię

Paulizia masz rację Mamy dzięki Adze remis 21:21

Fridę A sól to się kupuje niezależnie i do gruchy i do aspiratora.
Chociaż powiem Wam, że jak pokazałam mężykowi filmik na Youtubie jak używa się fridy to się mocno skrzywił i zapowiedzał, że tylko ja to będę robić

Widać widać siurka A w ogóle to jakie długie mieliście to 4D my chyba mieliśmy minutkę nagrania

A w ogóle to planujecie jeszcze 4D w okolicach 30 tygodnia? Ja się ciągle zastanawiam, trochę mi szkoda pieniążków bo to w sumie taki bajer dla rodziców, sama nie wiem...
ej ja tez wlasnie widzialam ten filmik
tz nawet dzielnie ogladal
chyba sie na fride zdecyduje tylo na poczatku myslalam, ze te smarki jakims cudem moga nm do buzi wleciec

Cytat:
Wow ja jestem w szoku przy każdej nowej fotce, bo dopiero co brzuszki miałyście takie jak po wzdęciu albo większym obiedzie a teraz proszę z przodu mamy piękne plażowe piłeczki
Brzuszek cuudo

A rozstępy próbowałaś zlikwidować po pierwszej ciąży? Pytam, bo ja zamierzam z nimi intensywnie walczyć. Już teraz chcę iść na mikrodermabrazję diamentową, wiem że w ciąży można więc w przyszłym tygodniu jadę do kosmetyczki. Ale czy uda się je usunąć całkowicie?
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamuśki i maluchy !

rozumiem, że to może jest i komfort psychiczny, natomiast niech się nawet nigdzie póki co nie wybiera .

Kochana - to co Siasiek wkleiła jest super, jedż i sie sprawdź. nie ma żartów, poważnie!

właśnie, ja np. nie wiedziałam

Cześć Kochana!
Kiedy następna wizyta? ja mam 4.02 o 17.45 - poznamy się w końcu?!

dobrze że z bobasiem wszystko ok i to co powiedział mi lekarz - dziewczynka moze zrobić sie chłopakiem, a chłopak dziewczynką i nie ma co wiedza lekarza, jesli matka ma inne przeczucia .
gratuluje

no kawał kawał

cudownie wyglądasz!!!

ja może w końcu wybiore się na te zakupy ciuchowe - od kilku dni się nie mogę wybrać.

gardlo mnie rozbolało nie było mnie w pracy prawie 2 miesiące i nagle cos mnie łapie - będę pierwszą kobietą ciężarną w historii którą zwolnią z pracy - mogę brac rutinoscorbin prawda?! i tantum verde?!
tanum verde i kup sobie prenalen

ja dzisiaj mam pozostalosci po gardle, mam katar
wlasnie pije hrbatke cytrynka i miodkiem]
a do tego jeszcze oczka
ale juz duuzo lepeij
cos Wam miałam jeszcze napisać, ale mam skleroze . miłego dnia Kochane moje!
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25 sterydy na skórę są ok ale w ostrej fazie choroby, przewlekle rzeczywiście nie powienno się stosować, bo dochodzi do jej zaniku ale często nie można się bez nich obyć bo one siwetnie dzialaja przciwzapalnie i przeciwalergicznie ... nie ma sie co ich bać ... ale nie mozna też przesadzac, pod kontrola dermatologa i bedzie ok

agus87 frida jest o wiele lepsza od gruszki !!!!!!!!!!!!! to cudny wynalazek

agnieszka_pe25 piękny brzuszek !!! prosimy na avatarka

buziaki

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Teraz 22 tc. Ale ja juz rok temu leczylam sie szpitalnie na depresje plus do dnia, kiedy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy bralam stale leki na depresje, wiec musialam je od razu odstawic. Lekarz powiedzial, ze jak tylko zobacze u siebie jakies symptomy mam od razu sie do niego zglaszac i polozy mnie na oddziale - bez lekow, ale zeby miec mnie pod kontrola. To jest maly, przytulny szpital psychiatryczny, bez zadnych metalowych lozek i kaftanow, tylko jak taki maly hotelik z cudownymi lekarzami i pielegniarkami, juz raz mi bardzo pomogli, wiec w razie czego mam sie gdzie zglosic po pomoc. No, ale na razie jej nie potrzebuje

Ciuszki sliczne, a kolderka przecudowna!!!

Moze jest wytresowany na wyszukiwanie kobiet w ciazy, jak pies policyjny na narkotyki? Ja dzisiaj pierwszy raz skorzystalam z przywileju ciazowego - poszlam na poczte odebrac paczke (z Wizazu i do tego jeszcze mandat za predkosc wrrrr) a tam dwie dlugasne kolejki i jedna krotsza. Wiec sie ustawiam w tej krotszej, a tam jakas babka do mnie ze "Tu jest jedna kolejka do wszystkich okienek i prosze sie za mna ustawic". A ja do niej ze jestem w ciazy i glupio sie jej zrobilo, powiedziala ze oczywiscie moge sobie zostac tam, gdzie chce. Moze faktycznie nie zauwazyla, ja tam sie ludziom na brzuchy nie gapie.
Ale zawsze jak jestem na poczcie i wszyscy placa rachunki, to zastanawiam sie, jak mozna zyc bez przelewow przez internet???

Frida mnie okropnie stresuje, to jest jedna z rzeczy, ktore bedzie obslugiwal TZ. Frida i obcinanie paznokci, to definitywnie dwie kwestie, do ktorych ja sie kompletnie nie nadaje

Faktycznie bardzo wyrazne sterczydelko

Ja sobie natarlam amolem moja rew kulszowa i dzisiaj mnie rypie jeszcze bardziej niz wczoraj, wiec chyba nie dziala
gdzie ty jestes gruba

cudny brzuszek

agnieszka pe
cudny brzunio, a rozstepami sie nie martw

a ja kochane nie spalam do 3
po 3 dopiero zasnelam
jakos nie mialam weny
wiercilam sie wiercilam, wstalam siku co chwile
wreszcie ugrzalam kubek mleka i zjadlam pare ciniminisow w nim i poszlam spac.......

dzisiaj konczymy 24 tydzien!!!
Stary 2011-01-08, 14:24   #3927
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
No comments
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:40   #3928
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
jestes w ciazy ?? w ktorym tygodniu???

to kiedy zaczniemy kupowac ciuszki dla naszych dzeci to jest indywidualna sprawa kazdej z nas
jedne kupuja od ujrzenia 2 kresek na tescie inne od 6 miesiaca

sprawa chole.rnie indywidualna

jak ja nie lubie takich tekstow
a po co, a za wczesnie
jak by sie cos mialo stac to by sie stalo
trzeba byc dobrej mysli
nasze dzieci pieknie rosna a my je urodzimy wiosna i juz

ide wlasnie kupic piekny zestawic na ll tylko wymecze tz ktory kolor :P
Stary 2011-01-08, 14:43   #3929
Aliczka88
Zadomowienie

Dziewczęta przy tym X landerze ewidentnie pisze:
-regulację oparcia od pozycji siedzącej do całkowicie leżącej

Tylko ja nie wiem jaki kolor Podoba mi sie vulcano ale ja wiem czy pasuje do chłopca...

http://allegro.pl/promocja-x-lander-...386954789.html

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:48   #3930
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki ja jeszcze zyje, ale niestety padlo mi na oskrzela, internistka kazal mi isc w pon do ginekologa, bo sama nie moze zadecydowac co mi dac juz mi 2 siwe wlosy wylazly z tego zamartwiania sie

mimbi wspanialy brzuszek i sliczna mloda mamusia

Kwietecek wszystkiego naj naj w tym szczegolnym dla Was dniu

a my jutro mamy rocznice slubu, no i spedzimy ja w domku, ja przymierajaca pod kolderka a maz ugotuje cos dobrego

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości