|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
ja już się chyba wyleczyłam... przynajmniej nie mam temperatury i głowa mnie nie boli. Mam jeszcze syrop z cebuli więc będę go piła póki się nie skończy to trochę mnie wzmocni. Jedna dzisiaj nigdzie się jeszcze nie wybieram i głowy nie umyłam kolejny dzień (już chyba 4 albo 5, a tak to myję codziennie albo co drugi dzień maks, jednak grzywkę codziennie
). Katar dzisiaj dostałam ale mam maść majerankową, ostatnio mi pomogła to i teraz da radę cieszę się że już tabletek brać nie muszę, mimo że to te dozwolone na paracetamolu.
|
|
#3902 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() Co do następnego 4D to my na pewno będziemy mieli bo lekarz sam przełącza i nie ma różnicy w cenie. Tyle, że może już kiepsko być widać. Cytat:
Brzuszek już masz duży, niech dzidziol też rośnie w siłę. Ja jak siedzę mam wrażenie że mój znikł bo widzę tylko wielkie cyce ![]() W którym tc urodziłaś wtedy? Cytat:
Cytat:
Mnie bolą na dole, w sumie to kość ogonowa mnie boli. Fotel do kuchni przenoszę jak chce sobie posiedzieć bo na zwykłym krześle nie daje rady nawet 5 minut. Moria dzięki za fotkę Młody wpadł do pokoju i dojrzał, od razu w uciechą że dzisiaj mama zrobi mu babeczki...wyjścia chyba nie mam.Masz taką niską formę do nich? bo w samych papierkach takie ładne by nie wyszły chyba
|
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki, wiesz ze juz mi sie zaciera w ktorym tyg go urodzilam? caly czas myslalam ze 35 polecialam sprawdzic do jego ksiazeczki zdrowia i mam napisane ze 34 takze w 34 tca co do cyckow... ja juz niechce zeby rosly!!!!!!!!!!! niech takie zostana!!!!!! ale sie mecze z tymi plecami, w pon pojde do lekarza zapytac co jeszcze moge zrobic, bo ja mam to albo od spania, albo cos mi powyskakiwalo. masaze pomagaja, ale na krotko. a od rana znow sie mecze. zaraz musze sie zbierac, doczytam wieczorem pa Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-08 o 11:27 |
|
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam niską formę na 12 muffinek. Kupiłam w TK maxie Podobno w papierowej, jednorazowej formie do muffinek też wychodzą ale nie próbowałam, zawsze używam takich standardowych foremek, mam jedną niską i jedną wysoką z Ikeii.
|
|
#3905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody zdarzył już 4 razy zapytać czy już idziemy robić babeczki ![]() U nas królują czekoladowe Nigelli i jagodowe
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka sliczny brzucholek i cycusie Bedzie Maly mial co ssac ![]() postaram sie dzisaj Ci odpisac odnosnie tych spodenek Dobra ja zmykam myju-myju szuru-szuru, pozniej sniadanko i wyruszamy na poszukiwania ubranka dla Antoniusza ]
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny,ale mam lenia dzisiaj, wczoraj byłam na zakupach w wiekszym miescie(bo mieszkam w malutkim) i nakupowałam małej(mam nadzieje ze płeć sie nie zmieni) ciuszków prawie na 300zł, bodziaki, bluzeczki spodenki, super spraaaaaawa...jak wróciłam to siedziałam i je przeglądałam az maz sie smiał ze to dziecko sieda mi na głowe
|
|
#3908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Następną wizytę mam tak, jak ty 4 lutego, ale znowu nie zgrałyśmy się z godziną, bo ja mam wizytę o 12:30, a to dlatego że ja i tak jestem na L4, a mojemu mężowi w piątki akurat pasują wcześniejsze godziny. A ty masz przedłużone zwolnienie lekarskie, czy masz zamiar iść dzielnie w poniedziałek do pracy? |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. IgE robiliśmy wczoraj, łącznie z panelami Małemu na razie podaję Claritine, zawsze na wieczór, więc trudno mi stwierdzić czy jest bardziej senny i czy ma większy apetyt Smarować na razie muszę, tak jak piszesz - stan jest ostry i Adi drapie skórę niemiłosiernie (no teraz to już rzadziej, a zmiany mu na noc zaklejam - robię opatrunki). Dziękuję Andziot za poradę ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Agnieszka.M - gratuluję synka ![]() Moniqac - nooooo jaki pokaźny Bąbel ![]() Moria - pytałaś o rozstępy. Ja sama nie usuwałam, choć po poprzedniej ciąży mam co prawda kilka - ale są mało widoczne i jest to naprawdę znikoma ilość. Natomiast z tego co słyszałam to najlepsza jest mezoterapia i radiage (ale to już po ciąży). |
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecku kochany, w dniu Waszego święta życzymy z dzieciaczkiem wszystkiego dobrego, żeby Wasze wspólne życie biegło w szczęściu i zdrowiu
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
czesc Babeczki
![]() Cytat:
![]() kurcze szukam linki sprzedawcow u ktorych mozna kupic duzo rzeczy do porodu, i dla dzidziusia, chodzi mi np o pieluszki itp.. bo nie chce przeplacac z przesylka. mam pytanko, jakie wymiary powinna miec standardowa wanienka?? czy 86 cm to malo?? |
|
|
|
|
#3912 |
|
Raczkowanie
|
nie wiecie moze co z tym becikowym czy przysluguje one czy juz koniec od 2011?
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle witam mamuśki My już po małych zakupach. Zaraz biorę się za pranie ciuszków dla Piotrusia. Potem szybki obiad i jeszcze papiery na mnie czekają ( ale to akurat lubię ).Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Ja krótko, bo zaraz będę miała gości i muszę na szybko jakieś jedzonko robić Niestety wyniki mam do powtórzenia...Wczoraj wyc mi się chciało pół dnia, bo znowu przeciągnięte jest leczenie...podejrzewam, że w laboratorium cos sknocili, bo bardzo długo czekałam na wyniki, a pózniej dostałam informacje ,że sa do powtórzenia.... MasakraZazdroszczę wam, ze czujecie już dzieciaczki, że wiecie jak płeć...Ja tak bardzo bym chciała już czuć kopniaczki... No ale muszę czekać cierpliwie Mam nadzieje, że w końcu będzie lepiej Buziaczki dla was wszystkich
|
#3915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciuszki sliczne, a kolderka przecudowna!!! Cytat:
Ja dzisiaj pierwszy raz skorzystalam z przywileju ciazowego - poszlam na poczte odebrac paczke (z Wizazu i do tego jeszcze mandat za predkosc wrrrr) a tam dwie dlugasne kolejki i jedna krotsza. Wiec sie ustawiam w tej krotszej, a tam jakas babka do mnie ze "Tu jest jedna kolejka do wszystkich okienek i prosze sie za mna ustawic". A ja do niej ze jestem w ciazy i glupio sie jej zrobilo, powiedziala ze oczywiscie moge sobie zostac tam, gdzie chce. Moze faktycznie nie zauwazyla, ja tam sie ludziom na brzuchy nie gapie.Ale zawsze jak jestem na poczcie i wszyscy placa rachunki, to zastanawiam sie, jak mozna zyc bez przelewow przez internet??? Cytat:
![]() Faktycznie bardzo wyrazne sterczydelko ![]() Cytat:
![]() Wklejam sie Wam jeszcze swiatecznie, gruba jestem niebywale, jak taki maly hipek
|
||||
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia wiem cos o jajach w laboratoriach
ja jak czekałam na wynik awidności z toxo to tydzień czekałam i dowiedziałam się że nie do tej próbówki była krew pobrana i że mam powtórzyć, czyli kolejny tydzień czekania. Później się okazało że tam gdzie wyniki robią (z mojej przychodni wysyłają dalej) zaginęła im moja próbówka i krew była pobrana do dobrej tylko się przyznać nie chcieli. A od tego wyniku zależało to czy musze przyjmować leki na toxo czy nie, czyli bardzo ważne.
|
|
#3917 |
|
Rozeznanie
|
mimbi pieknie wyglądasz
, ale najgorsze sie zacznie od poniedziałku, docieplanie ścian i panele na podłoge w dwóch pokojach rozpierducha
|
|
#3918 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny chciałabym sie was zapytać dlaczego juz kupujecie ciuszki i tam nie wiem co jeszcze jak termin macie na kwiecień czy maj ... raczej ciuszki dla maleństwa sie kupuje w pod koniec 7 m-ca bardziej 8m-ca ????
Nie miejcie mi nic zazłe ale nie powinno sie tak szybko spieszyc chyba z zakupami dziewczyny . |
|
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie lece na zakupy kupic cos mojemu Synusiowi I nie ma zasady kiedy sie ciuskzi kupuje... kazdy kupuje i robi kiedy i to co chce A w przesady nie wierze
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żadna z nas niestety nie dysponuje
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
a w dodatku ewci nie bardzo chciało się przyłożyć do pytania...my tu w większości jesteśmy mamusiami majowo czerwcowymi
A poza tym to nasza sprawa kiedy i co kupujemy rozkładamy zakupy na raty a poza tym to takie przyjemne ![]()
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimbi ślicznie wyglądasz
i brzuszek jaki okrąglutki
|
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem
|
|
|
#3925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego kupuje się dopiero koło 8 miesiąca? Jedynym racjonalnym wytłumaczeniem jest dla mnie tylko to, że wtedy wyraźnie płeć widać, hehe ale nawet co do tego nie można być pewnym. Kurcze sama nie mogę uwierzyć, że są jeszcze kobiety które w jakieś zabobony wierzą. Czarne koty, plucie przez ramię, nie mieszanie czyjejś kawy, nie podawanie soli nikomu, nie kupowanie komuś butów itp itd Co ma być to będzie i ciuszki w szafce nic nie zmienią
|
|
#3926 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe co powie mi w poniedzialek nasz gin Cytat:
Cytat:
tz nawet dzielnie ogladal ![]() chyba sie na fride zdecyduje tylo na poczatku myslalam, ze te smarki jakims cudem moga nm do buzi wleciec![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() cudny brzuszek agnieszka pe cudny brzunio, a rozstepami sie nie martw ![]() a ja kochane nie spalam do 3 po 3 dopiero zasnelam jakos nie mialam weny ![]() wiercilam sie wiercilam, wstalam siku co chwile wreszcie ugrzalam kubek mleka i zjadlam pare ciniminisow w nim i poszlam spac....... ![]() dzisiaj konczymy 24 tydzien!!! |
|||||||
|
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kiedy zaczniemy kupowac ciuszki dla naszych dzeci to jest indywidualna sprawa kazdej z nas jedne kupuja od ujrzenia 2 kresek na tescie inne od 6 miesiaca sprawa chole.rnie indywidualna jak ja nie lubie takich tekstow a po co, a za wczesnie jak by sie cos mialo stac to by sie stalo trzeba byc dobrej mysli nasze dzieci pieknie rosna a my je urodzimy wiosna i juz ![]() ide wlasnie kupic piekny zestawic na ll tylko wymecze tz ktory kolor :P |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta przy tym X landerze ewidentnie pisze:
-regulację oparcia od pozycji siedzącej do całkowicie leżącej Tylko ja nie wiem jaki kolor Podoba mi sie vulcano ale ja wiem czy pasuje do chłopca... ![]() http://allegro.pl/promocja-x-lander-...386954789.html
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki ja jeszcze zyje, ale niestety padlo mi na oskrzela, internistka kazal mi isc w pon do ginekologa, bo sama nie moze zadecydowac co mi dac
juz mi 2 siwe wlosy wylazly z tego zamartwiania sie![]() mimbi wspanialy brzuszek i sliczna mloda mamusia Kwietecek wszystkiego naj naj w tym szczegolnym dla Was dniu a my jutro mamy rocznice slubu, no i spedzimy ja w domku, ja przymierajaca pod kolderka a maz ugotuje cos dobrego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

). Katar dzisiaj dostałam ale mam maść majerankową, ostatnio mi pomogła to i teraz da radę
cieszę się że już tabletek brać nie muszę, mimo że to te dozwolone na paracetamolu.

A w ogóle to jakie długie mieliście to 4D my chyba mieliśmy minutkę nagrania 

Młody wpadł do pokoju i dojrzał, od razu w uciechą że dzisiaj mama zrobi mu babeczki...wyjścia chyba nie mam.
takze w 34 tc
Bedzie Maly mial co ssac 

ja jak czekałam na wynik awidności z toxo to tydzień czekałam i dowiedziałam się że nie do tej próbówki była krew pobrana i że mam powtórzyć, czyli kolejny tydzień czekania. Później się okazało że tam gdzie wyniki robią (z mojej przychodni wysyłają dalej) zaginęła im moja próbówka i krew była pobrana do dobrej tylko się przyznać nie chcieli. A od tego wyniku zależało to czy musze przyjmować leki na toxo czy nie, czyli bardzo ważne.

Czekamy na Ciebie fasolko
. Najczesciej z dziewczynki robił się chlopczyk, a ja własnie wylicytowałam 20 szt. bodziaków dla dziewczynki
ale często nie można się bez nich obyć bo one siwetnie dzialaja przciwzapalnie i przeciwalergicznie ... nie ma sie co ich bać ... ale nie mozna też przesadzac, pod kontrola dermatologa i bedzie ok