|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
weraa - ja pewnie jestem do tyłu i gdzieś pisałaś.. ile on ma lat?
|
|
|
|
#1712 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() Ja mam już łóżeczko dla małej,torba też już spakowana...chyba instynkt mnie nie zawiódł,bo spakowałam ją wcześniej ![]() Wiesz co,myślę,że powoli możesz wszystko robić,ale jednocześnie na tyle szybko,żebyś się wyrobiła ze wszystkim przed porodem ![]() Ja też jestem ciekawa co u Make_up_istki i Gosiaczka... No i zauwazyłam,że już od dłuższego czasu nie odzywa się Marlena_19_19(jeśli się pomyliłam,przepraszam). Ona miała termin na poczatek stycznia,więc pewnie się rozpakowała... |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Jelly mi zawsze fryzjerzy wyskakuja z najwyzsza cena ;/ bo mam dlugie i wg nich geste wlosy, do tego ciezkie do robienia z nimi cokolwiek to sobie pozwalaja na taka cene...ale siedzialam tam 4h :P az mama przyszla po mnie, bo mialam wyciszony telefon i zaczela sie stresowac ze pewnie juz rodze albo cos :P
A TŻ jest niedojrzaly...ale gdzies tam gleboko licze ze jak sie odetnie od tych swoich 'kolegow', braciszka i skupi sie na mnie i na dziecku to moze w koncu zmadrzeje... A jak bedzie za pozno, to jego strata
|
#1714 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz mam do połowy pleców,wycieniowane i z grzywką,ale znalazłam tani i świetny salon,gdzie za ścięcie włosów płacę 17 zł. Oczywiście bez koloryzacji. Słuchaj,jest szansa,że TŻ się zmieni..tak,jak mówiłam,jestem pewna,że jego ta sytuacja przerosła. Ale jeśli po porodzie wszystko pozostanie bez zmian,to może lepiej się rozstańcie... |
|
|
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
justine ja jeszcze nie zamowilam lozka...;/ bo nie wiem na jakie sie konkretnie zdecydowac....ale jak juz przyjdzie to chyba bede powoli rozkladac..moze posciel zostawie rodzicom moim zeby ubrali jak bede w szpitalu, zeby sie nic nie zakurzylo...
a torby tez jeszcze nie mam ale tez niedlugo zaczynam pakowac ![]() mysiopez on ma juz 27 lat.....
|
#1716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem mamą lutowa i mam rozłożone już łóżeczko, gdzieś tu nawet je prezentowałam, wstawiłam dwie fotki, taki "misiowy kącik" - tak nazwały go dziewczyny ![]() I torba też juz spakowana, czeka. Pewnie wiele uznało, że to za wcześnie, ale ja jestem w srodku spokojna, lubię mieć takie rzeczy pod kontrolą
|
|
|
#1717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie chcę żeby zaraz wszyscy zaglądali . Torby też nie mam jeszcze spakowanej, w poniedziałek mam wizytę i jeśli wszystko będzie pozamykane to też myślę ze pod koniec stycznia przygotuję. Poza tym , jeszcze nawet nic nie poprałam , ale mam zamiar na dniach się za ciuszki wziąć ![]() Wera faktycznie odmieniona , z Twojego ostatniego postu ,sama pozytywna energia bije nawet przez monitor ![]() Jelly37 ach, jak to cudownie że wszystko będzie dobrze
|
|
#1718 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też się cieszę ![]() Słuchajcie,zrobiłam nowy suwaczek-miesiączkę miałam 18.04,i wobec tego tu mi pokazało,że jestem w 37 tc i 6 dn ciąży ![]() Nie wiem,czy to jest wiarygodne,ale jesli tak,to Marta faktycznie jest terminowym dzieckiem
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
werko powinnaś napisać, ona ma dopiero 27 lat............ bo ja 27 latków spotykałam bardzo niedojrzałych. Mój mąż ma 33 lata i też do dojrzałych nie należy
Justine ja mam rozłożone łóżeczko, a pościel w trakcie suszenia i prania się Tak więc nie za wcześnie. A Torba nie spakowana, myślę, że zastanowię się nad tym pod koniec stycznia tak ok 27, bo wtedy mam wizytę Też nie mam jeszcze wszystkich rzeczy kupionych. zostały mi biustonosze i apteczne rzeczy i będzie git---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-01-08 o 16:13 |
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1721 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kurde,kochaliśmy się 23.04,potem nasze figle i co się okazało?![]() Że będzie Martusia
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czuję się strasznie dziwnie. Jakoś tak mi słabo, głowa pobolewa, a właściwie to ćmi mi cały czas........ kawa nie pomogła.......
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
23.04 to ja byłam na stole operacyjnym poddawana laparo, potem 12.05 okres i ok 27-30.05 ciach ciąża
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
ach
|
#1724 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Haha ![]() Wiesz,w końcu jestesmy tyle lat małżeństwem,że możemy robić wiele rzeczy ![]() Ale jaja,no ![]() W takim razie proszę o wpisanie mnie na listę mam styczniowych,z terminem 22.01. Imię dziecka znane,moje chyba nie jest potrzebne(ale jesli tak,to Dorota jestem )
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedyna jego wada jest jego ciezar, ale dzieki bazie nic sie nie suwa i dziecko jest bezpieczne Kamil jezdzil w nim jakies 7-8 m-ce ale spokojnie mogl duzo dluzej, choc na przyszla zime mimo nie osiagniecia wago 13 kg juz mialby ciasno bo kombinezon dochodzi
|
|
#1726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cały czas zapewnie mnie, że niewidac tych 25 kg, że jestem piękna. I nieraz z nienacka usłysze od niego " ślicznie wyglądasz kochanie" takie miłe słowa bardzo wiele znacza dla ciężarnej kobiety, szcególnie takiej ktora nigdy nie borykała się z problemami nadwagi. Pozatym jak uważam , że jak ktos kogos kocha to siła rzeczy nie moze mu się nie podobac, zawsze ta druga osoba bedzie atrakcyjna...bo patrzy sie na nia z miłością.
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my się zabawiliśmy raz w Wiśle, wg moich wyliczeń 6 dni przed środkiem cyklu [czyli była jakaś nadzieja na bezpieczny seks] a tu wpadeczka
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i czym Ty się kobieto w takim razie przejmujesz?? to, że mała się urodzi w poniedziałek to w terminie
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Mamy wieści od Gosiaczek071 Cytat:
|
|
#1730 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam idealny cykl,co 28 dni,a jednak zaliczylismy wpadkę ![]() Cytat:
Teraz juz sie nie przejmuję,bo wiem,że urodzę terminowo
|
||
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
kolejny dzidziuś!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!GRATULUJE!!!1
ja miałam ost @ 18.04, a pózniej od 24 USG co 2-3 dni i 5/6 miałam owulację a 5.05 dostałam zastrzyk, żeby móc zajść...
|
|
|
|
#1732 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny! potrzebny jest mi nawilżacz powietrza do pokoju! czy któraś ma godny polecenia?
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
u mnie wg tego co lilijka podała kalkulatora wychodzi 2.02. wg gin na 2usg wyszło też 2.02. a wg gin na 1 wizycie i na 1 usg wyszło że na 6.02.
hmm... ale ja chcę by poczekał... ostatni egzamin mam 2go lutego aaaaaaaaaa!jaja by były jakby na egzaminie chciał wychodzić (choć moze uda mi się zaliczyć zerówkę więc będzie mniej strachu... bo wtedy ostatni egzamin wypada mi na 31go)---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
o ile sie nie myle to Gosiaczek ma jakis
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczku gratuluje Kubusia
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
z nowinek,to dzis dunska ksiezna urodzila bliźnieta, syna i córkę
|
#1737 |
|
Rozeznanie
|
lJelly dobrze, ze juz w domku, i ze z mala wszystko ok.
A, powiedz co Ci wykazalo pierwsze usg? Bo podobno ono najwiarygodniejsze jest, mi caly czas od poczatku wlasnie pokazuje, ze ciaza jest o 2 tygodnie starsza, i tez sie zastanawiam jak to mozliwe, ja wiem ze w maju juz przeczuwalam, ze ktosik sie tam "zagniezdzil", ale szybko ta mysl odganialam od siebie, no ale usg wskazywalo, a ginka nie mowila nic, jednak co usg to wlasnie mi o te 2 tygodnie pozniej pokazuje, wiec tez jest mozliwe, ze zaszlam szybciej tylko o tym nie wiem. Podobno najbardziej liczy sie pierwsze usg, bo pozniej nie mozna wieku ciazy stwierdzic, jako ze dzieci rosna i rozwijaja sie roznie. A i nie zdziw sie jak Martusia przy porodzie bedzie miala 3000 kg , usg klamie co do wagi, w kazda strone ![]() Co do miesiaczki, ja mialam z obiema dziewczynami wlasnie takie krotkie inne krwawienie, i to po 2-3 miesiace, wiec mozna krwawic i w ciazy byc, jak najbardziej ![]() Tak czy tak, najwazniejsze, ze ok jest, ale rozwarcie masz bardzo duze, w kazdej chwili, moze ruszyc akcja ![]() Wera a, ja myslalam, ze Twoj TZ 33 lata ma, pomylilam pewno z TZ Lilijki, tak czy siak, trzymam kciukasy, zeby dojrzal w koncu. Ja, jestem lutowa (wedlug terminu z miesiaczki), ale jak mnie ginka zrypala, ze nie mam torby spakowanej, to wczoraj spakowalam. Lozeczka nie mam, i nie bede miala, bede miala wiklinowy kosz, ale poki co trzeba go przywiezc i zlozyc, ale w razie czego po porodzie tez mozna, nie spiesze sie z tym za nadto. Bylam na tych zakupach i...pod sklepem sie zorientowalam, ze torby do auta jednak nie zabralam , ale skurcze ustaly, wiec malusia sie podraznila ze mna , ma czas dziecko niech siedzi jeszcze .Za to moja tesciowa dzwonila, i pyta co ja robie, wiec mowie, ze pranie nastawiam, a ona zrypala TZ, ze ja mam siedziec, a on robic , powiedziala, ze mam paluszkiem wskazujacym mu mowic, co ma robic, niech chlop sie wprawia, co by po porodzie pomagal .No i dobrze, ze zadzwonila, bo TZ sie przypomnialo, ze chcialam prac jego kurtke, pralka juz wlaczona, ja go zapewnialam, ze kieszenie sprawdzilam, a jednak portfel w jednej z kieszeni byl , na szczescie tylko zewnetrzna strona sie zmoczyla, wyjelismy szybko, a TZ sie smieje, ze Zajaczek jestem i zajaczka urodze ![]() No siedzenie to dzis ostatnie na co mam ochote, jakos mnie energia rozpiera, wiec mysle, jak ja pozytecznie zaraz spozytkowac ![]() My mamy celibat, sami sobie zarzadzilismy jakis tydzien czy 2 temu, i tak zostanie do konca pologu , nie chce ryzykowac niczym.Narobiliscie mi smaku na chipsy, do tego stopnia, ze szukalam ich w sklepie jaka jakas opetana , jak na zlosc nie moglam znalezc takich jakie lubie, juz z nosem na kwinte chcialam odpuscic, ale starsza corka wygrzebala gdzies, i sie zajadam wlasnie ![]() A, ja lubie jedynie naturalne solone ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Gosiaczku Gratulacje, niech maluszek zdrowo rosnie |
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i pomogło, odcieła go całkiem od kupli i się chłopak musiał zmienić. Wyjechali za graniece i teraz mają już 2 dzieciaków ![]() Tak że z facetm czasem trzeba chyba konkretnie i na temat żeby coś dotarło GRATULACE DLA MAMY |
|
|
|
|
#1740 |
|
BAN stały
|
Marleen,moja tez była starsza o 2 tyg,lekarz się śmiał i mówił,że po prostu szybko się rozwija.
A tu co? Po prostu byłam w ciązy o te 2 tyg dłużej,i tyle ![]() Rozwarcie mam duże,teraz czekam,az odejdą mi wody. Na razie Marta śpi,bo jest cichutko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

Nie mam do siebie pretensji , bo wiem , że ja zrobiłam wszystko by nie wystąpiły a jednak...moja mama tez w ciązy miała straszne rozstępy, na brzuchu....ja mam tylko kilka, niewiele widoczne ( najgorsze mam na udach) więc podejrzewam, że skłonność do rozstępów odziedziczyłam po mamie...i co zrobić,..pocieszam sie tylko, że moze gdybym wcale nie smarowała byłoby gorzej
panika ra ze mnie...

, na szczescie tylko zewnetrzna strona sie zmoczyla, wyjelismy szybko, a TZ sie smieje, ze Zajaczek jestem i zajaczka urodze