|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2423777 8]
Dla mnie przyrost 3-4 cm na miesiąc jest efektowny [/QUOTE]nic tylko pogratulować i oczywiście pozazdrościć
|
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz odstawiłam zioła, nie mam siły walczyc z włosami, jedyne co teraz robie, to olej kokosowy, maski nawilazające+ dbałosc przed mechanicznymi uszkodzeniami(nie stosuje suszark, prostownice jezeli musze). Zioła na mnie raczej nie działają
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
Wielkie dzięki za odpowiedź
Przyrost bardzo duży. Tylko tej wcierki używałaś?
|
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
co do ziółek...ja piję pokrzywę tak myśle od jakiś 3 miesiecy(mała przerwe miałam też) i jeśli chodzi o włosy i cere to raczej niestety nic nie zauważyłam... ale odstawiłam też czarna herbatę na rzecz różnych zielonych... może jeżeli teraz nie widać szczególnych rezultatów to ziólka odwdzięczą nam się za pare lat lub więcej...będziemy pieknymi i zdrowymi kobitkami
będziemy mieć 40lat a bedziemy wygladać na 30 ja w to wierze ziółka są zdrowe i warto pić nie tylko dla tych włosków,ale całego organizmu by był zdrowy-a jak zdrowy organizm to i piekne włosy i skóra! no i w zdrowym ciele zdrowy duch!
|
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włosy leciały jak szalone więc go odstawiłam i o taki porost obwiniam rzepkę ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- U mnie jeszcze neril zadziałał podobnie Ale tylko za pierwszym razem Przy drugiej buteleczce zero efektów
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
Neril nie przyspieszyl mi wzrostu, ale trochę zmniejszył wypadanie.
|
#909 |
|
Przyczajenie
|
skrzyp optima czy ha-pantoten ? ;>
|
|
|
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#911 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2424212 8]Zazdrośnice
![]() Moja siła tkwi w ziołach po prostu [/QUOTE]ale chyba nikt ich nie pija w takich ilościach co Ty
|
|
|
|
#913 |
|
Konto usunięte
|
Mam taką dobrą znajomą, która też ma fioła na punkcie ziół.. obie pijemy w ciekawych ilościach, aczkolwiek ona nieco inne niż ja. Ale nie żałuję, że wciągnęłam ją w ten nałóg, ona zdaje się też nie ma nic przeciwko temu
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za jakiś tydzień dwa skończy mi się pierwsze opakowanie i tak się zastanawiam czy od razu kupić następne, bo słyszałam, że trzeba stosować co najmniej 3 miesiące, czy może zrobić przerwę. bo nie wiem czy z czasem nie wysuszy.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
Mam do was nietypowe pytanie. Spotkałam się z moją bardzo daleką kuzynką, która ma piękne i długie włosy, więc oczywiście zapytałam ją jak o nie dba. Powiedziała, że przed myciem naciera je moczem, a gdy zapuszczała, to wcierałam także w skórę głowy. I bardzo szybko jej urosły. Nie wiem, co o tym myśleć. Niby mocznik wchodzi w skład wielu kosmetyków, ale żeby tak mocz na włosy.
Dziś się przełamałam i zastosowałam go przed myciem, metodą podgrzewania suszarką. To była dla mnie ból psychiczny choć nie było tak źle, praktycznie brak zapachu, czego się najbardziej bałam. Ale dziwnie się z tym czuję, nie wiem, czy kontynuować ten eksperyment. Zobaczę jak będą wyglądać włosy, gdy spłuczę odżywkę. Słyszała któraś z Was o czymś takim? |
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Jest specjalny watek na temat stosowania moczu, poczytaj tam
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Własny mocz podobno ma zalety.
Skąd wzięłaby się urynoterapia gdyby było inaczej? Ale ja osobiście podziękuję za takie eksperymenty nie umiałabym się przełamać
|
#918 |
|
Konto usunięte
|
Bueee, mocz nie dla mnie
Skoro to wysiusiuję i usuwam z organizmu - znaczy już się nie nadaje Dziewczęta, pewnie to pytanie już było 100 razy, ale czy któraś poleci mi jakiś Seboradin? Planuję kupić coś z tej serii, ale nie wiem - balsam? lotion? Chciałabym raczej wcierać w skórę głowy, niż dawać na kosmyki.
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Ciamajda ze mnie
Sama się tam kiedyś wypowiedziałam, ale on zaczął w pewnym momencie dotyczyć wpływu włosów na cerę. Trądzik udało mi się wyleczyć, więc może na włosy też podziała![]() Ja mu dam nie pomóc, po takim czymś to z 5 cm się należy
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja psikam, wcieram i idę spać ![]() A rano myję głowę.
|
|
#921 |
|
Konto usunięte
|
I koniecznie rano trzeba myć głowę? jestem śpioch ![]() ja nie wiem czemu mi nie ładują się załaczniki. Taki czerwony?
Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2011-01-08 o 16:51 |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trzeba.
Ja myję bo chodzę do pracy. Poza tym Seboradin ma strasznie intensywny zapach ![]() Fioletowy
|
#923 |
|
Konto usunięte
|
ten ??
|
|
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
Witam
I jak chciałabym dołączyć do grona włosomianiaczek postanowiłam sobie zapuścić w końcu zdrowe włosy co prawda farbuję je regularnie, ale mam nadzieję, że uda się nad nimi zapanować. eksperymentowałam z moimi włosami już tysiące razy, najgorszym posunięciem było ich rozjaśnienie, włosy tak mi się zniszczyły że pomogło tylko drastyczne ich obcięcie. aktualnie moje włosy po zauroczeniach krótkimi fryzurami mają jakieś 30 cm... i tak, aby polepszyć ich stan i porost łykam aktualnie wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami i minerałami, właśnie siedzę wysmarowana olejkiem rycynowym, staram się regularnie używać odżywki do włosów, ponieważ myję je codziennie... no i to na razie tyle. teraz przymierzam się do zakupu oleju kokosowego.ah, się rozpisałam... sama trzymam za siebie kciuki :P |
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#926 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli już mowa o tym lotionie to ja mogę powiedzieć, że mi ograniczył przetłuszczanie włosów
Zazwyczaj po nocy miałam już przetłuszczone włosy, natomiast gdy na noc psiknęłam skalp lotionem (leniwiec byłam, więc nawet za bardzo nie przykładałam się do wcierania) rano włosy były świeżutkie
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
Mi przy regularnym stosowaniu od połowy października (3 tygodnie używam, 1 tydzień przerwy) w znacznym stopniu ograniczył wypadanie włosów, mam baby hair i możliwe , że włosy troszke szybciej rosną (widze po odrostach) . Włosów nie mierze bo to jest bez sensu
raz przyłożę troszke inaczej metr krawiecki i całe pomiary nie mają sensu .![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- a na przetłuszczanie nie pomógł nic a nic
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
http://pieknieje.pl/artykuly/dieta-dobra-dla-wlosow -fajny artykuł ..... witaminki witaminki a będziemy piękne dziewczynki!
same odżywki nam nic nie dadzą bez witaminek
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

[/QUOTE]

nie umiałabym się przełamać 
Skoro to wysiusiuję i usuwam z organizmu - znaczy już się nie nadaje
Planuję kupić coś z tej serii, ale nie wiem - balsam? lotion? Chciałabym raczej wcierać w skórę głowy, niż dawać na kosmyki.