|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cześć Dziewczyny, mam ten specyfik od scott'a cornwall'a w domu jeszcze nie stosowałam daje skład dla zainteresowanych.
Str8 forward extra conditioning Straightening Gel Aqua, ammonium hydroxide, ammonium thioglycolate, hydroxyethylcellulose, PEG-75 lanolin, hydroxyprpyltrimonium hydrolyzed collagen, hydroxyprpyltrimonium hydrolyzed wheat protein, benzyl alcohol, methylchlorosothiazolinon e, methylisothiazolinone, sodium gluconate. Keratin protein aqua, hydrolyzed keratin, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, glycerin, hydroxyprpyltrimonium hydrolyzed collagen, citric acid, hydroxyprpyltrimonium hydrolyzed wheat protein, parfum, hydroxyprpyltrimonium honey, benzyl alcohol, methylchlorosothiazolinon e, methylisothiazolinone, Limonene, Citronellol. Fixing Cream aqua, sodium bromate, PEG-40 hydrogenated castor oil, polysorbate 20, xantham gum,disodium phosphate, benzyl alcohol, methylchlorosothiazolinon e, methylisothiazolinone, glycerin, lamium album leaf extract, potassium sorbate, sodium benzoate, chanomillia recutita flower extract. mam nadzieje ze nie zrobiłam nigdzie literówek ![]()
#4862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o fajnie dzieki za wstawienie skladu ..moze niech jeszcze dziewczyny sie wypowiedza .z tego co widze to ty masz ta 2-ga wersje delikatniejsza tak????bo z tego co doczytalam ten produkt wystepuje w 2-ch wersjach jedna do wlosow nie farobwanych, o mocniejszym skrecie (i ta wersja jest silniejsza) ,a 2-ga to ta do wlosow poddanych koloryzacji i to chyba jest ta twoja wersja .A czy napisane jest jaka temeperatura nalezy prostowac? kurcze teraz tak doczytalam ten opis jak wykonac zabieg ?czyli nie jest on analogiczny do encanto bo z tego co piszesz tutaj prostuje sie wlosy bez preparatu (bo za kazdym razem kazdy kolejny nalozony preparat trzeba splukac?) wiec jak ma wygladac to wbudowanie keratyny ?? ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- tak nielada gratka bo najtansza prostownice znalazlam na ebayu uk i tam kosztuje 49 funtow wiec w bootsie naprawde fajna ta promocja mam nadzieje ,ze jutro jeszcze beda ![]() ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2010-12-30 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
mogła by mi któras z was powiedzieć ile procent formahelydu(przepraszam za błąd w pisowni) ma ecanto?
#4866 |
Przyczajenie
|
HAPPY NEW YEAR 2011 DLA WSZYSTKICH WIZAZANEK
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich, zaglądam do tego wątku po raz pierwszy od długiego czasu, bo czuję się w potrzebie podzielenia się z Wami moimi spostrzeżeniami
![]() Mam za sobą jeden zabieg, przeprowadzałam go w sierpniu. Dodam, że włosy mam naturalnie kręcone, cienkie i skłonne do wysuszania. Po zabiegu byłam bardzo zadowolona, mimo iż włosy nie były idealnie proste. Efekt utrzymywał się dość długo. po jakichś 4 miesiącach chciałam powtórzyć zabieg, ale włosy zaczęły mi masowo wypadać, więc zrezygnowałam bo bałam się, że to wina zabiegu i poza tym chciałam przekonać się czy włosy aby na pewno wrócą do swojego poprzedniego stanu. Tak więc, teraz jestem przekonana, że wypadanie nie miało związku z zabiegiem a z okresem jesienno-zimowym w którym po prostu mój organizm jest słabszy. Obecnie na moich włosach nie mam już keratyny w ogóle i stwierdzam, że włosy powróciły do swojej dawnej "postaci" ![]() W najbliższym czasie mam zamiar znów zrobić prostowanie, bez żadnych obaw. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ![]()
#4868 |
Wtajemniczenie
|
jakie specyfiki stosujecie na końcówki po zabiegu keratynowym ?
#4869 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co myślicie o wodzie brzozowej do włosów z Rossmanna? Czytałam sporo pozytywnych opinii o niej. Z tego co patrzyłam to silikonów chyba nie ma w niej tylko zastanawiam się nad tym alkoholem ... Może niech ktoś bardzie zaawansowany rzuci na to okiem, chociaż szczerze powiedziawszy keratyne mam juz 2 raz nałożoną i wiem że najważniejsze jest unikanie silikonów i SLS a alkohol schodzi jak dla mnie na drugi plan
![]() Skład: Aqua, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, Glycerin, Betula Alba Leaf Extract, Betula Alba Juice, Alcohol Denat., Sodium Benzoate, Panthenol, Parfum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, CI 19140 i link na KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ar.html&next=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podbijam ![]()
![]() |
#4871 |
Przyczajenie
|
Cześć wam
![]() wie może ktoś z was, czy szampon o składzie: Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Urtica Dioica, Cetrimonium Chloride, Sodium Chloride, Sodium Hydroxypropyl Oxidized Starch Succinate, Hydrolyzed Wheat Protein, Parfum, Phenoxyethanol, Benzoil Acid,Dehydroacetic Acid,Ethylhexylglycerin, Polyaminopropyl, Biguanide, Citric Acid, Disodium EDTA może być używany po encanto ? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Wtajemniczenie
|
Sodium Laureth Sulfate to właśnie SLS
![]() więc nie powinien
#4873 |
Zakorzenienie
|
Sodium Laureth Sulfate to nie SLS tylko SLES. Jest to detergent myjący a nie silikon
![]()
![]() |
#4874 |
Wtajemniczenie
|
ale taki detergentów nie powinno sie uzywać po encanto. zresztą SLS to tez środek myjący a nie silikon
![]() w każdym razie uzywać sie nie powinno, tylko takie informacje są na pierwszej stronie wątku, nie trudno znaleźć ![]()
#4875 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Raczkowanie
|
wyjaśnię wam, dlaczego nie wolno dotykać skóry głowy preparatem. prostowałam sobie grzywkę, a że mam włosy kręcone od samej góry dotykałam przypadkiem skóry, trochę piekło. po dwóch tygodniach tylko w tym miejscu pojawił się "łupież" - takie duże odpadające płatki skóry. trwał 3 dni i z łatwością można było go wyczesać, ale ja miałam to tylko na fragmencie skóry a ktoś na całości mógłby miec problemy tak więc ostrzegam
![]()
#4877 |
Raczkowanie
|
NA DNIACH PLANUJE ZROBIC prostowanei encanto, boje sie ze sama zrobie tgo nei dokladnie, robila ktoras z was to prostowanie sama na dlugich wlosach ? tzn grubo za ramiona
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! dzisiaj dostalam swoje encanto i dzisiaj tez mam zamiar wykonac zabieg
![]() -najpierw specjalny szampon -potem treatment (ten straightening tak ? bo drugi jest post-treatment) - po 15 minutach suszenie, prostowanie. -po kolejnych 30 minutach znowu mysie wlosow specjalnym szamponem - potem odzywka z keratyna, ale jaka odzywka ? czy ten post-treatment to jest ta odzywka ? -potem splukac 50% i wlasnie nie rozumiem co dalej. wszystko od pkt 2 od momentu suszenia, czyli straightening treatment juz nie nakladam ? prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. U mnie trwa to na pewno dłużej niż 3 dni ![]() ![]()
![]() |
#4880 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Raczkowanie
|
dziewczyny któras pomoże w związkuz moim powyższym zapytaniem ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Raczkowanie
|
Wczoraj robiłam ponowne ecanto koleżance ale ponieważ moje włosy są jeszcze w porządku wymyśliłam że nałoże samą odżywkę żeby trochę wyprostować końcówki. Umyłam więc włosy szamponem z zestawu, potem nałożyłam odżywkę z odrobiną treatmentu, wysuszyłam, wyprostowałam włosy a dopiero dzisiaj rano umyłam głowę babydreamem. Efekt proste i gładkie włosy jak po ecanto ale bez tego strasznego przylizu
![]() ![]()
![]() |
#4883 |
Raczkowanie
|
a jakiej odżywki używasz ? ten zestaw encanto zawiera 3 produkty wśród nich jest odżywka ? kupiłam encanto i chciałam zastosować, ale nie do końca rozumiem całą procedurę, kilka postów wyżej zamieściłams woje pytanie..
znalazłam odpowiedź na dręczące mnie pytania tutaj: http://anwena.blogspot.com/2010/08/n...lse-false.html ![]() Edytowane przez tonik Czas edycji: 2011-01-06 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Raczkowanie
|
a ja zrobila i po miesiącu znów mi sie robi siano na końcówkach i kręcone..ale ja codziennie myje głowe co 2 dzień bo muszę tak tak sie przetluszczaja trochę sie zawiodłam ale włosy fajnie były proste 1 tydzień
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na allegro tak są oryginalne, sama kupowałam 2x z all
Zapuszczamy i dbamy o włoski ![]() Go włoski Go! (70cm) ![]() Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!! Edytowane przez pszczola2000 Czas edycji: 2011-01-07 o 07:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Przyczajenie
|
Hej.Ja tez niedługo bedę robić włoski keratyną.Czy moge pofarbować je tydzien przed keratyna jesli bede farbowac szamponetką?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny ja akurat nie robię encanto ale coppola
robiłam drugi raz w salonie (bo sama to bym chyba nie poradziła sobie tego zrobić ![]() i co się ostatnio dowiedziałam, że salony które to wykonywały w moim mieście już nie mogą stosować produktu coppola bo jest zakazany ze względu na działanie rakotwórcze niektórych wydzielanych przy prostowaniu substancji (nie pamiętam nazwy) - trochę się przeraziłam .... bardziej to pewnie ma neidobre skutki dla frzyjerek bo one robią tego masę a człowiek robi raz na jakiś czas, ale sam fakt ze to tak piecze w oczy świadczy ze chyba za super nie jest ![]() ale efekt i czas który zaoszczędzam na suszenie i układanie włosów powoduje że chyba i tak zrobię sobie następnym razem ![]() a nie wiecie czy na włosy po keratynie można stosować jakieś naturalne olejki ze sklepu BU, celem ich pielęgnacji? |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Przyczajenie
|
Mam encanto!
wczoraj kupiłam też pędzelek do nakładania i Babydream na później. Nie mam tylko prostownicy nagrzewającej się do 230 stopni. prostownica musi być tak bardzo rozgrzana? bo mam tylko taką do 200 stopni.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.