|
|
#2011 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Może nałożyłaś mało?
Ja co prawda nie wylewam pół opakowania na raz ani ćwierci ( ), ale nakładam do tego momentu, kiedy wyraźnie widzę, że nafta już jest dobrze rozprowadzona.Może ja z kolei trochę za dużo tego dobrodziejstwa daję?
|
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Już sama nie wiem
![]() Za kilka dni spróbuje znowu, może dam więcej
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna i farbowane włosy - do Grażynki
moja mama chce mi zrobić taką kurację z naftą. chce ją pomieszać z żółtkiem i sokiem z cytryny. podobno taka maseczka daje niezły efekt. dam znać jak już będę po
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 -------- Edytowane przez marynr1 Czas edycji: 2011-01-08 o 11:24 |
|
|
|
|
#2014 |
|
Konto usunięte
|
Jak zazdroszczę takiego rodzinnego dbania o urodę
![]() Tak, całkiem niezłe efekty daje, ale ja bym żółtko odpuściła.. po prostu trudno tego się pozbyć, z resztą propaguję wegański styl życia
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2423984 1]Jak zazdroszczę takiego rodzinnego dbania o urodę
[/QUOTE]Ja też, ja też! Do 13-nastego roku życia używałam szamponu "takiego jak wszyscy w domu" i naprawdę nie wiedziałam, że powinno się używać odżywki... ![]() Nafta + żółtko? Kiedyś mieszałam o. rycynowy z żółtkiem, ale.. ten zapach bardzo mi nie odpowiada. Może wymieszam to z jakąś odżywką, która "zabije" zapach żółtka i wtedy się przekonam. Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-01-08 o 11:36 |
|
|
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
ja kiedyś robiłam maseczkę nafta, żółtko, oliwa z oliwek i olej rycynowy i było ok. Fajne efekty. Ale o dodawaniu soku z cytryny nie słyszałam. Nie przesusza on włosów? A może troszkę rozjaśni?
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Konto usunięte
|
Sok z cytryny pomaga utrzymać kwaśne pH, co jest przydatne. Ale tak - rozjaśnia włosy.
I nie wiem jak wypada regularne, długotrwałe stosowanie soku cytrynowego. |
|
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2424220 0]Sok z cytryny pomaga utrzymać kwaśne pH, co jest przydatne. Ale tak - rozjaśnia włosy.
I nie wiem jak wypada regularne, długotrwałe stosowanie soku cytrynowego.[/QUOTE] JA stosowalam przez bardzo długo maseczkę: nafta kosmetyczna, sok z cytryny, zółtko i oliwa z oliwek. Bardzo dobrze działa ta maseczka na moje włosy i systematyczne stosowanie poprawia ich kondycje. Nie sądzę żeby sok z połówki cytryny w połączeniu z rółtkiem i innymi składnikami rozjasnił włosy. Ja nic takiego nie zauważyłąm.
|
|
#2019 |
|
Konto usunięte
|
Bo żółtko to niweluje
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że dopiero się zarejestrowałaś i udzielasz rad takich, które dziewczyny w większości już dawno znają ![]() A teraz powiedz jaki Wax miałaś na myśli- czyżby zagraniczny Henna Treatment Wax?
|
|
|
#2021 |
|
Konto usunięte
|
Oho, niełatwo się wyplączesz
![]() Co jedni chwalą, inni z kolei smalą.. nie każdemu wszystko jednako dobre. |
|
|
|
|
#2022 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
podbijam, podbijam. tą samą sytuację zaobserwowałabyś u mnie.. nie było to złe, po co zatruwać sobie głowę chemią? może z wyjątkiem silnych przekonań, że szampon do blond włosów na moich orzechowych zrobi cuda lepsze niż ten do orzechowych, baaaa nawet, że je roz-blon-dzi. do indiosbrawos nie ma sensu się pompować, ta kobieta wie co włos pomyśli zanim wyrośnie z głowy!, serio ;d |
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj kolejny raz z naftą.
I co raz bardziej zaczyna mi się to podobać - włosy są nie tyle, co może jakoś specjalnie nawilżone jak po olejach, ale są takie gładkie, miękkie.. |
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2430584 7]Dzisiaj kolejny raz z naftą.
I co raz bardziej zaczyna mi się to podobać - włosy są nie tyle, co może jakoś specjalnie nawilżone jak po olejach, ale są takie gładkie, miękkie.. Dokładnie!!! Nałożyłam naftę solo w poniedziałek...po raz pierwszy od wielu miesięcy i jestem...zachwycona! ![]() Włoski mięciutki, błyszczące i lejące... Ach...cud miód i orzeszki ![]() Będę stosować co jakiś czas
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nakładam samą naftę i włoski są po niej fajniutkie
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, ale po nafcie ZAWSZE nakładacie odżywkę co nie?
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Tak.
Mycie i odżywka
|
|
#2028 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie Dziewczyny
Ja używam nafty z olejem rycynowym już od miesiąca i powiem, że efekty są zadowalające |
|
|
|
|
#2029 | |
|
Konto usunięte
|
No ba, po każdym myciu szamponem!
A po nafcie mowy nie ma o innej opcji Cytat:
![]() Co do mycia - wiele zależy od techniki Nie musi być wymyślna, fikuśna, ale sęk w tym, aby masować dobrze skórę głowy, miejsce przy miejscu, a nie na przykład pienić szampon na wierzchu. |
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mycia - wiele zależy od techniki Nie musi być wymyślna, fikuśna, ale sęk w tym, aby masować dobrze skórę głowy, miejsce przy miejscu, a nie na przykład pienić szampon na wierzchu.[/QUOTE] No właśnie...Spróbuj pomasować je bardziej, aczkolwiek delikatnie i może będziesz mogła mniej czasu tracić na jej zmywanie. Mi nafta schodzi po pierwszym myciu.
|
|
|
#2031 |
|
Konto usunięte
|
tatty i Indios Bravos dziękuję Wam za radę
|
|
|
|
|
#2032 |
|
CORELIPS
|
a Ja wychodziłam z założenia , że nafta wyjątkowo odżywia.. ale ona tak głęboko jak odżywka nie nawilża, prawda? włosy są takie jakieś sianowate po samej nafcie z cytryną - przesuszone szczególnie na końcówkach.
oo i spróbuj jeszcze szamponu ZIAJA figowego - wczoraj odkryłam go, jest fantastyyyyczny i nie ma żadnych silikonów sls, proszę jeszcze żeby ktoś ogarnięty przestudiował skład tego produktu
|
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą... na opakowaniu napisane jest 'natrzeć włosy przed myciem...' jak ja myję włosy codziennie, to teoretycznie mogę jej używać codziennie?
|
|
|
|
#2034 |
|
CORELIPS
|
sama nie wiem, spróbuj, zobaczysz jak to tolerować będą włosy. Ale podejrzewam, że wystąpi swędzenie skalpu. nafta nie ejst najdelikatniejszym preparatem jak wiadomo
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Nie radzę, naftę stosuje się najczęściej raz w tygodniu. Gdybyś poczytała troszeczkę wiedziałabyś to
|
|
|
#2036 |
|
Dolce vita
|
SUB
Jeszcze nie próbowałam nafty na moich włosach, ale już niedługo |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czasem więcej mogłoby wypaść niż wyrosnąć ![]() Zapraszam do przeczytania wątku- tam się dowiesz szczegółów
|
|
|
#2038 |
|
Konto usunięte
|
Nie radzę codziennie.. u mnie co 2 dni było już przesadą, już tego nie robię
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musicie mi przypominać o czytaniu wątku, bo to robiłam :P
Tak mi się jakoś nasunęło po przeczytaniu zasady nakładania nafty na opakowaniu, bo zakupiłam nowe. Wcześniej stosowałam codziennie, ale przetrzymywałam spory czas to miałam ostro sianowate włosy. No dobra to się dowiedziałam. :P A dziś nałożyłam sobie naftę i włosy mam mięciutkie, lejące i lśniące. Mniam.
Edytowane przez niczka87 Czas edycji: 2011-01-13 o 11:08 |
|
|
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, jestem tu nowa
tak czytam Wasze posty i chciałabym zacząć używać nafty by poprawić stan moich włosów. tylko mam pytanie, naftę nakłada się na suche czy mokre włosy? i czy jeśli kupię i naftę i olejek rycynowy to mogę te obie rzeczy połączyć przed nałożeniem na włosy? jeśli tak to w jakich proporcjach?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

), ale nakładam do tego momentu, kiedy wyraźnie widzę, że nafta już jest dobrze rozprowadzona.