W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-08, 19:16   #1771
olbka
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Jezusie, zostawić Was na 6 godzin, to jedna od razu zaliczy 2 tygodnie do przodu, a na końcu jeszcze wody straci... oj, laski laski... Jelly, trzymam kciuki teraz za Ciebie!!! i pamiętaj o zdjęciach dla ciotek!!!

Gosiaczek, gratulacje!!!

ja też już chcę...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:17   #1772
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Heh
To ja mam dla Was wiadomość:urodzę chyba dzisiaj,bo właśnie odeszły mi wody
Skurczów brak,póki co,ale zalało mnie pięknie.
Myslałam,że popuściłam,i mąż zaczął się śmiać,że to normalne,ale jak wstałam,to chlusnęły i narobiłam bałaganu.
Także Marta pokazała,co kombinowała
Trzymajcie kciuki,bo już niedługo zobaczę córeczkę

Aaaaaaa.....: jupi:. Jelly, Ty jesteś niemożliwa. Jejku, kobietko ściskam kciuki za Ciebie i Martę mocno. Daj koniecznie znać, co i jak! Już jutro, albo może i dzisiaj jeszcze Mała będzie na świecie!!!!

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

laski co ja mam zrobić??
już drugi dzień atakuje mnie migrena, paracetamol nie pomaga!!!!!!!!!!!!! ałaaaaaaaaaaaaa
a męża jak zwykle nie ma
Kurczę, mnie głowa rzadko boli...nie wiem, może jakiś masaż skroni byś sobie zrobiła, albo okłady zimne. Skoro paracetamol nie pomaga, to nie wiem, co jeszcze zostało. Bidulko.

Właśnie w Faktach widziałam z mężem, jak jacyś pijacy pieska huskiego za samochodem ciągnęli na smyczy...aż mu głowę urwali. Dla mnie to ludzie nie są...podobno w necie jest jakiś protest, żeby poszli siedzieć dłużej, niż 2 lata, bo tyle przewiduje kara za znęcanie się nad zwierzętami...coś okropnego, im powinni zrobić taki rajd za autem.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:20   #1773
Jelly37
BAN stały

Olbko,ja się nawet nie spodziewałam
Po prostu poczułam parcie,myslałam,że to siku,a tu..wody
Kurde,miałam własnie skurcz...jeden,ale mocny...ale obiecuję,że będę z Wami dotąd,dopóki nie będą regularne

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Aaaaaaa.....: jupi:. Jelly, Ty jesteś niemożliwa. Jejku, kobietko ściskam kciuki za Ciebie i Martę mocno. Daj koniecznie znać, co i jak! Już jutro, albo może i dzisiaj jeszcze Mała będzie na świecie!!!!

Kurczę, mnie głowa rzadko boli...nie wiem, może jakiś masaż skroni byś sobie zrobiła, albo okłady zimne. Skoro paracetamol nie pomaga, to nie wiem, co jeszcze zostało. Bidulko.

Właśnie w Faktach widziałam z mężem, jak jacyś pijacy pieska huskiego za samochodem ciągnęli na smyczy...aż mu głowę urwali. Dla mnie to ludzie nie są...podobno w necie jest jakiś protest, żeby poszli siedzieć dłużej, niż 2 lata, bo tyle przewiduje kara za znęcanie się nad zwierzętami...coś okropnego, im powinni zrobić taki rajd za autem.

No wiesz,to w końcu Marta wybrała ten moment Mam nadzieję,że poród będę mieć szybki...
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:20   #1774
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

Agape a Ty jaki masz fotelik, jeśli można zapytać? Kupowałaś w zestawie z wózkiem czy osobno?
dostane od kuzynki jakiś coneco mało go używali no i wiem że nie brał udział w żadnej stłuczce ale kolejny to zamierzam kupić na podstawie jakiegoś niezależnego rankingu

Jelly oby było szybko i bezboleśnie i dużo sił dla córy

Lilijko biedactwo, niestety ja to z tym nie mam problemu więc nie pomoge

uciekam już bo TŻ się troche źli że ciągle siedze na necie

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:23   #1775
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
.

tutaj jest petycja. Podpisujcie!
http://www.petycje.pl/petycja/6148/n...psu_glowe.html

Jelly, dzisiaj ponoć są urodziny Presley'a i Davida Bowiego. Ja bym rodziła dzisiaj w sumie to się przymierzałam ale jak zwykle nic z tego... :P

Kasia

Edytowane przez olbka
Czas edycji: 2011-01-08 o 19:25
Stary 2011-01-08, 19:26   #1776
marleen32
Rozeznanie

Jelly w takim razie zaciskamy kciuki

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

I jedz lepiej do szpitala, bo Ci cora w domu sie urodzi
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:28   #1777
Jelly37
BAN stały

agape,olbka,marleen-ok,to rodzę dzisiaj
Jadę zaraz do szpitala,bo przed chwilką miałam tak mocny skurcz,że aż się zgięłam w pół.
Trzymajcie za mnie kciuki
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:30   #1778
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Olbko,ja się nawet nie spodziewałam
Po prostu poczułam parcie,myslałam,że to siku,a tu..wody
Kurde,miałam własnie skurcz...jeden,ale mocny...ale obiecuję,że będę z Wami dotąd,dopóki nie będą regularne

"Twarda jesteś" - ja po takiej akcji już bym pędem do szpitala leciała...
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Martusię!!
Powodzenia!!
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:37   #1779
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Jelly to szczesliwego i szybkiego porodu życze

Saj jesli chodzi o ten fotelik to ja mam z baza, teraz na all wiekszosc bez bazy jest, nie wiem czym sie roznia, ale generalnie te z baza sa bezpieczniejsze, ja tez mialam fotelik tylko do samochodu bo do x-landera sie on nie nadaje, a poza tym dla mnie to glupota w foteliku zamiast gondoli wozic dziecko... ale to juz decyzja kazdego rodzica
Stary 2011-01-08, 19:40   #1780
cytrynka3002
Zadomowienie

olbka - za dużo osób chce wejść na stronę i na razie jest d***, ale będę co chwila na lina wchodziła.

Jelly - czekamy na relację Męża w takim razie. Trzymaj się dzielnie - szybkiego i bezbolesnego porodu Kochana.

Chyba dziś nie zasnę z wrażenia....
Jeszcze mnie make_up_istka ciekawi...co z nią się dzieje, czy wszystko okej z nią i Gabi...mam nadzieję, że da niedługo znać!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:46   #1781
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Jelly to szczesliwego i szybkiego porodu życze

Saj jesli chodzi o ten fotelik to ja mam z baza, teraz na all wiekszosc bez bazy jest, nie wiem czym sie roznia, ale generalnie te z baza sa bezpieczniejsze, ja tez mialam fotelik tylko do samochodu bo do x-landera sie on nie nadaje, a poza tym dla mnie to glupota w foteliku zamiast gondoli wozic dziecko... ale to juz decyzja kazdego rodzica

oooo dobrze wiedzieć, ja w ogóle na to uwagi nie zwracałam. A ta baza to co to jest dokładnie? Chodzi o taką wkładkę dla niemowląt?
Skoro bezpieczniejsze to muszę popatrzeć czy te co nam się podobają maja tę bazę. Buziak dla Ciebie
Stary 2011-01-08, 19:48   #1782
Jessy_
Raczkowanie

Przez przypadek znalazłam taką stronę z objawami przepowiadającymi poród: http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm
A tutaj pozostałe strony tej internetowej szkoły rodzenia: http://isr.atspace.com/
Wszystko całkiem fajnie przedstawione - może komuś się przyda
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:48   #1783
olbka
Zadomowienie

saj, a nie chodzi przypadkiem o bazę isofix? na niej się mocuje fotelik w samochodzie...

Kasia
Stary 2011-01-08, 20:01   #1784
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Jelly - to się doczekałaś już, teraz to już poleci jak z płatka - powodzonka, szybkiego i bezbolesnego porodu i czekamy na dalsze niusy

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:03   #1785
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
saj, a nie chodzi przypadkiem o bazę isofix? na niej się mocuje fotelik w samochodzie...

już wiem o co chodzi, sprawdziłam w necie tę bazę isofix, ja myślalam, że wszystkie foteliki sprzedawane są od razu z taką bazą...
Stary 2011-01-08, 20:09   #1786
olbka
Zadomowienie

Saj, nie wszystkie samochody mają możliwość założenia takiej bazy. No i to jest cholernie drogie ;/ i niektórzy wolą po prostu zapinać pasami...

Kasia
Stary 2011-01-08, 20:10   #1787
e_rosa
Raczkowanie

jelly no to piękny numer wywinełeś
jak najmniej bólu życzę i powodzenia

a co z meak_up_istką? kurcze bo jak się do tej pory męczy od wczoraj w nocy to ja jej współczuje, ale myśle że do tej pory to już jest po wszytkim.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:12   #1788
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Saj, nie wszystkie samochody mają możliwość założenia takiej bazy. No i to jest cholernie drogie ;/ i niektórzy wolą po prostu zapinać pasami...
Dzięki dziewczyny za wszystkie wskazówki, kurcze, jaki człowiek jest zielony w niektórych tematach...
Stary 2011-01-08, 20:38   #1789
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

s_a_j, wklejam txt z artykułów:

Mocowanie z użyciem ISOFIX
ISOFIX jest systemem mocowania fotelików bez użycia pasów bezpieczeństwa. Dwa sztywne elementy mocujące fotelika (zaczepy ISOFIX) zatrzaskuje się na punktach kotwiczenia (uchwytach ISOFIX) znajdujących się pomiędzy oparciem a siedziskiem siedzenia samochodowego. Dodatkowo stosowane są różne systemy antyrotacyjne, np. górny pasek mocujący, podpórka, rama. ISOFIX jest rewelacyjnym rozwiązaniem zapewniającym stabilny i łatwy montaż fotelików w samochodzie. Wydatnie podnosi bezpieczeństwo Twojego dziecka w samochodzie. Szerzej na temat ISOFIX przeczytasz w artykule "ISOFIX - nowoczesny system mocowania fotelików" http://fotelik.info/pl/art/isofix,15.html

Baza montażowa
Odłączalna baza montażowa stanowi dodatkowe opcjonalne wyposażenie niektórych fotelików dla niemowląt 0-13 kg. Rozwiązanie to znacznie ułatwia i przyśpiesza często powtarzalną, a niezbyt łatwą i przyjemną (zwłaszcza w małych, dwudrzwiowych samochodach) czynność montowania fotelika w samochodzie z użyciem pasów bezpieczeństwa. Bazę mocujemy do siedzenia samochodu "na stałe" pasami bezpieczeństwa lub za pomocą mocowania ISOFIX, a sam fotel wpinamy w bazę z pomocą zintegrowanych z nią zaczepów i zamków. Do nie dawna za tą wygodę płacimy obniżeniem bezpieczeństwa. Zasadniczo foteliki dla niemowląt spełniały swoją funkcję lepiej bez użycia bazy, niż z jej zastosowaniem. Ostatnie wyniki crashtestów pokazują jednak, że jakość baz montażowych uległa znacznej poprawie.
Ale uwaga!!!
Czasem ten sam fotelik bez bazy osiąga znacznie lepsze wyniki niż z użyciem bazy. Czasem okazuje się nawet, że fotelik z bazą ISOFIX jest gorszy od fotelika bez bazy. Nie ma generalnej reguły.
Nie można też już "ślepo" ufać w ISOFIX. Pojawiło się bowiem wiele kiepskich fotelików wyposażonych w ten system mocowania. Wyniki dla konkretnego fotelika zawsze sprawdzaj w niezależnych testach, patrz: http://fotelik.info/pl/testy/
Na koniec zobacz film: http://www.fotelik.info/responder/li...5156234/419468

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:01   #1790
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Też się cieszę
Słuchajcie,zrobiłam nowy suwaczek-miesiączkę miałam 18.04,i wobec tego tu mi pokazało,że jestem w 37 tc i 6 dn ciąży
Nie wiem,czy to jest wiarygodne,ale jesli tak,to Marta faktycznie jest terminowym dzieckiem
no to kurcze Jelly mnie zestresowalas..........aa aaaaaaa
ale mam nadzieje ze wszystko u ciebie ok już albo jeszcze przed tobą..
trzymam mocno kciuki bo masz prawie moj termin
ja mialam OM 17.04 a termin w okolicach 21-22styczen bo ostatnie 3miesiaczki byly niergularne.. a na malego w swieto pracy zapracowalismy kurde jak ty rodzisz to ja tez musze sie spodziewac ze to juz tuż tuż aaaaaaaaaaaa
tylko ze moja dzidzia z kilo cięższa...niz twoja... w porownaniu do twojej martusi ja urodze kotlecika bo 2 tyg mial okolo 2750 a teraz to pewnie ponad 3kg jak nic bo ciagle glodna jestem wiec maly pewnie ciagle wcina i rosnie..
ale mam teraz stresaaaaaaaaaaa

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2011-01-08 o 21:03
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:21   #1791
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
no to kurcze Jelly mnie zestresowalas..........aa aaaaaaa
ale mam nadzieje ze wszystko u ciebie ok już albo jeszcze przed tobą..
trzymam mocno kciuki bo masz prawie moj termin
ja mialam OM 17.04 a termin w okolicach 21-22styczen bo ostatnie 3miesiaczki byly niergularne.. a na malego w swieto pracy zapracowalismy kurde jak ty rodzisz to ja tez musze sie spodziewac ze to juz tuż tuż aaaaaaaaaaaa
tylko ze moja dzidzia z kilo cięższa...niz twoja... w porownaniu do twojej martusi ja urodze kotlecika bo 2 tyg mial okolo 2750 a teraz to pewnie ponad 3kg jak nic bo ciagle glodna jestem wiec maly pewnie ciagle wcina i rosnie..
ale mam teraz stresaaaaaaaaaaa
nie stresuj się tak, bo przestraszysz dziecko i zaczniesz rodzić

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

byłam się przejść, po drodze wstąpiłam do apteki po pojemnik na mocz...... dobrze mi to zrobiło, trochę przeszło...... walczę jednak dalej
to jednak ta pogoda jest paskudna
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:27   #1792
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
nie stresuj się tak, bo przestraszysz dziecko i zaczniesz rodzić

jak tu się teraz nie stresowac aaaaaaaa

tym bardziej ze jeszcze nie przygotowane wszystko!!!! a mąz dopiero listwy podlogowe klei w wielkim fochu bo mu nie wychodzi i marudzi co to za listwy sobie wymyslilam no jak to jakie...ładne niech się uczy bo w salonie 20 listew po 2 metry z tego samego stylu go czeka

dobrze ze dzisiaj laktator i poduszkę do karmienia juz mam.. zaraz sie konczy kolejne pranie i jeszcze tylko z 3 przede mną
firaneczki jutro mam uszyje a ja chyba sie zabieram za kończenie dekoracji do powieszenia i na scianki bo jeszcze nie zdążę.. kurdę ale na pewno imienia nie zdąze zrobić na scianę ...lipa.

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2011-01-08 o 21:33
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:27   #1793
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
s_a_j, wklejam txt z artykułów:

Mocowanie z użyciem ISOFIX
ISOFIX jest systemem mocowania fotelików bez użycia pasów bezpieczeństwa. Dwa sztywne elementy mocujące fotelika (zaczepy ISOFIX) zatrzaskuje się na punktach kotwiczenia (uchwytach ISOFIX) znajdujących się pomiędzy oparciem a siedziskiem siedzenia samochodowego. Dodatkowo stosowane są różne systemy antyrotacyjne, np. górny pasek mocujący, podpórka, rama. ISOFIX jest rewelacyjnym rozwiązaniem zapewniającym stabilny i łatwy montaż fotelików w samochodzie. Wydatnie podnosi bezpieczeństwo Twojego dziecka w samochodzie. Szerzej na temat ISOFIX przeczytasz w artykule "ISOFIX - nowoczesny system mocowania fotelików" http://fotelik.info/pl/art/isofix,15.html

Baza montażowa
Odłączalna baza montażowa stanowi dodatkowe opcjonalne wyposażenie niektórych fotelików dla niemowląt 0-13 kg. Rozwiązanie to znacznie ułatwia i przyśpiesza często powtarzalną, a niezbyt łatwą i przyjemną (zwłaszcza w małych, dwudrzwiowych samochodach) czynność montowania fotelika w samochodzie z użyciem pasów bezpieczeństwa. Bazę mocujemy do siedzenia samochodu "na stałe" pasami bezpieczeństwa lub za pomocą mocowania ISOFIX, a sam fotel wpinamy w bazę z pomocą zintegrowanych z nią zaczepów i zamków. Do nie dawna za tą wygodę płacimy obniżeniem bezpieczeństwa. Zasadniczo foteliki dla niemowląt spełniały swoją funkcję lepiej bez użycia bazy, niż z jej zastosowaniem. Ostatnie wyniki crashtestów pokazują jednak, że jakość baz montażowych uległa znacznej poprawie.
Ale uwaga!!!
Czasem ten sam fotelik bez bazy osiąga znacznie lepsze wyniki niż z użyciem bazy. Czasem okazuje się nawet, że fotelik z bazą ISOFIX jest gorszy od fotelika bez bazy. Nie ma generalnej reguły.
Nie można też już "ślepo" ufać w ISOFIX. Pojawiło się bowiem wiele kiepskich fotelików wyposażonych w ten system mocowania. Wyniki dla konkretnego fotelika zawsze sprawdzaj w niezależnych testach, patrz: http://fotelik.info/pl/testy/
Na koniec zobacz film: http://www.fotelik.info/responder/li...5156234/419468
bardzo Ci dziękuję za fatygę i informacje
troszkę się dokształciłam
Stary 2011-01-08, 21:33   #1794
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja chcę chyba już koniec...ciągle jem!!
ja też ciągle jem, aż się boje ważenia na wizycie we wtorek
cały czas jestem głodna

Jelly, trzymam kciuki

Gosiaczek, gratuluje
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:37   #1795
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Mamy wieści od Gosiaczek071
wow!!! gratulacje!!!

ale syneczek malutki
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:39   #1796
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

Co do rozstępów. Wiecie co ja uważam , że to kwestia organizmu, genów , nie wiem. Ja smarowałam sie jakos od 3 miesiaca ciązy i pilnowałam tego. Smarowałam sie 2 razy dziennie, rano i wieczorem tak jak zalecano na ulotce preparatów, których stosowałam. A stosowałam: Babydream fur mama oliwke, potem emulsje,potem Fissan ( specjalny środek zakupiony w aptece), potem oliwkę bambino i teraz perfecta mama.Moim zdaniem dość obszerny asortyment. Mimo to rozstępy mamNie mam do siebie pretensji , bo wiem , że ja zrobiłam wszystko by nie wystąpiły a jednak...moja mama tez w ciązy miała straszne rozstępy, na brzuchu....ja mam tylko kilka, niewiele widoczne ( najgorsze mam na udach) więc podejrzewam, że skłonność do rozstępów odziedziczyłam po mamie...i co zrobić,..pocieszam sie tylko, że moze gdybym wcale nie smarowała byłoby gorzej

Mam pytanko do Was...czy macie juz przygotowane łożeczka dla waszych dzieciaczków???Czy jakas mama lutowa ma juz rozłożone łozeczko z całym wyposażeniem???Ja się zastanawiam kiedy przygotować łożeczko, nie moge sie już doczekac. A mamusie lutowe maja już spakowane torby do szpitala???Ja jeszcze nie mam wszystkich zakupów, czekam na kaske potem zamawiam na allegro trochę meza poganiam po sklepach i jak zamowienie przyjdzie to bede sie pakowała..czy zdąrze???panika ra ze mnie...

.
geny organizm to jedno ale tez duzo zalezy od tego jak szybko tyjemy, diety i cwiczen

Ja 10 lutego jestem umuwiona na cc ale jutro konczymy pokik dziecka,. Lozeczko, szafka skrzynia juz jest. TZ musi powiesic karnisz i zaslony, plus pare rzeczy na sciane, reszta deokracij po urodzeniu jak juz bedziemy wiedziec co bedzie. Plus musze wyprac posciel i ciuszki i to wsyzstko poukladac. Dzis bylam jeszcze na zakupach pokupilam trosze ciuszkow. Potrzebne mi jeszcze ze dwie czapeczki, skarpetki, butelki, kosmetyki i pampersty;. I chyba bede gotowa.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:39   #1797
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ładną Ci niespodziankę zrobiła Martusia
ale kombinowała .......

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

laski co ja mam zrobić??
już drugi dzień atakuje mnie migrena, paracetamol nie pomaga!!!!!!!!!!!!! ałaaaaaaaaaaaaa
a męża jak zwykle nie ma
zmierz cisnienie..bo moze to od cisnienia-jesli jest normalne to i tak sie przejdz do lekarza jutro, moze ci cos wymysli...
Jesli jest wysokie-to jedz na IP...
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2011-01-08, 21:42   #1798
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesuisunpapillon Pokaż wiadomość
mamy wieści od gosiaczek071
gratulacje!!!!!!!!!

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:45   #1799
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
jak tu się teraz nie stresowac aaaaaaaa

tym bardziej ze jeszcze nie przygotowane wszystko!!!! a mąz dopiero listwy podlogowe klei w wielkim fochu bo mu nie wychodzi i marudzi co to za listwy sobie wymyslilam no jak to jakie...ładne niech się uczy bo w salonie 20 listew po 2 metry z tego samego stylu go czeka

dobrze ze dzisiaj laktator i poduszkę do karmienia juz mam.. zaraz sie konczy kolejne pranie i jeszcze tylko z 3 przede mną
firaneczki jutro mam uszyje a ja chyba sie zabieram za kończenie dekoracji do powieszenia i na scianki bo jeszcze nie zdążę.. kurdę ale na pewno imienia nie zdąze zrobić na scianę ...lipa.
spokojnie..zdazysz wszystko zrobic..ja tak mialam na pocz. grudnia..wiec sie szybko zabralam za robote i juz teraz mam wszystko zorbione i caly czas sie zastanawiam czy jeszcze cos nie zostalo A mi zostalo 5 dni do porodu w tej chwili..jakos wielkiej paniki nie odczuwam...tylko jakos tak podswiadomie cos tam mi migocze, ze moze byc wczesniej-ale zadnych boli nie mam, moze skurcze przepowiadajace, bo mi czasem brzuch twardnieje...

Jelly-trzymam kciuki by szybko poszlo.
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2011-01-08, 21:51   #1800
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
oooo dobrze wiedzieć, ja w ogóle na to uwagi nie zwracałam. A ta baza to co to jest dokładnie? Chodzi o taką wkładkę dla niemowląt?
Skoro bezpieczniejsze to muszę popatrzeć czy te co nam się podobają maja tę bazę. Buziak dla Ciebie

to nie do konca jest izofix te sa faktycznie masakrycznie drogie w chicco wyglada to mniej wiecej tak
http://allegro.pl/chicco-z-baza-tani...400318860.html

i baza moze byc caly czas w samochodzie a z fotelikiem sobie chodzisz gdzie chcesz

a tu taki nowy http://allegro.pl/super-fotelik-chic...404128859.html jednak nie nowy:P

2 lata temu jak kupowalismy fotelik mial 4 gwiazdki , nie wiem jak teraz

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-01-08 o 21:57
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości