|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Jezusie, zostawić Was na 6 godzin, to jedna od razu zaliczy 2 tygodnie do przodu, a na końcu jeszcze wody straci...
Jelly, trzymam kciuki teraz za Ciebie!!! i pamiętaj o zdjęciach dla ciotek!!!Gosiaczek, gratulacje!!! ja też już chcę...
|
#1772 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Aaaaaaa..... . Daj koniecznie znać, co i jak! Już jutro, albo może i dzisiaj jeszcze Mała będzie na świecie!!!!Cytat:
. Skoro paracetamol nie pomaga, to nie wiem, co jeszcze zostało . BidulkoWłaśnie w Faktach widziałam z mężem, jak jacyś pijacy pieska huskiego za samochodem ciągnęli na smyczy...aż mu głowę urwali .
|
||
|
|
|
#1773 | |
|
BAN stały
|
Olbko,ja się nawet nie spodziewałam
![]() Po prostu poczułam parcie,myslałam,że to siku,a tu..wody ![]() Kurde,miałam własnie skurcz...jeden,ale mocny...ale obiecuję,że będę z Wami dotąd,dopóki nie będą regularne ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
No wiesz,to w końcu Marta wybrała ten moment Mam nadzieję,że poród będę mieć szybki...
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mało go używali no i wiem że nie brał udział w żadnej stłuczce ale kolejny to zamierzam kupić na podstawie jakiegoś niezależnego rankingu Jelly oby było szybko i bezboleśnie i dużo sił dla córyLilijko biedactwo, niestety ja to z tym nie mam problemu więc nie pomoge uciekam już bo TŻ się troche źli że ciągle siedze na necie |
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.petycje.pl/petycja/6148/n...psu_glowe.html Jelly, dzisiaj ponoć są urodziny Presley'a i Davida Bowiego. Ja bym rodziła dzisiaj w sumie to się przymierzałam ale jak zwykle nic z tego... :P
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia Edytowane przez olbka Czas edycji: 2011-01-08 o 19:25 |
|
|
|
|
#1776 |
|
Rozeznanie
|
Jelly w takim razie zaciskamy kciuki
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- I jedz lepiej do szpitala, bo Ci cora w domu sie urodzi
|
|
|
|
#1777 |
|
BAN stały
|
agape,olbka,marleen-ok,to rodzę dzisiaj
![]() Jadę zaraz do szpitala,bo przed chwilką miałam tak mocny skurcz,że aż się zgięłam w pół. Trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
|
#1778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Twarda jesteś" - ja po takiej akcji już bym pędem do szpitala leciała...Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Martusię!! Powodzenia!!
|
|
|
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
Jelly to szczesliwego i szybkiego porodu życze
![]() Saj jesli chodzi o ten fotelik to ja mam z baza, teraz na all wiekszosc bez bazy jest, nie wiem czym sie roznia, ale generalnie te z baza sa bezpieczniejsze, ja tez mialam fotelik tylko do samochodu bo do x-landera sie on nie nadaje, a poza tym dla mnie to glupota w foteliku zamiast gondoli wozic dziecko... ale to juz decyzja kazdego rodzica
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
olbka - za dużo osób chce wejść na stronę i na razie jest d***, ale będę co chwila na lina wchodziła
Jelly - czekamy na relację Męża w takim razie. Trzymaj się dzielnie - szybkiego i bezbolesnego porodu Kochana .Chyba dziś nie zasnę z wrażenia... .Jeszcze mnie make_up_istka ciekawi...co z nią się dzieje, czy wszystko okej z nią i Gabi...mam nadzieję, że da niedługo znać! |
|
|
|
#1781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oooo dobrze wiedzieć, ja w ogóle na to uwagi nie zwracałam. A ta baza to co to jest dokładnie? Chodzi o taką wkładkę dla niemowląt? Skoro bezpieczniejsze to muszę popatrzeć czy te co nam się podobają maja tę bazę. Buziak dla Ciebie
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Przez przypadek znalazłam taką stronę z objawami przepowiadającymi poród: http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm
A tutaj pozostałe strony tej internetowej szkoły rodzenia: http://isr.atspace.com/ Wszystko całkiem fajnie przedstawione - może komuś się przyda
|
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
saj, a nie chodzi przypadkiem o bazę isofix? na niej się mocuje fotelik w samochodzie...
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Jelly - to się doczekałaś już, teraz to już poleci jak z płatka - powodzonka, szybkiego i bezbolesnego porodu i czekamy na dalsze niusy
|
#1785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już wiem o co chodzi, sprawdziłam w necie tę bazę isofix, ja myślalam, że wszystkie foteliki sprzedawane są od razu z taką bazą...
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Saj, nie wszystkie samochody mają możliwość założenia takiej bazy. No i to jest cholernie drogie ;/ i niektórzy wolą po prostu zapinać pasami...
|
#1787 |
|
Raczkowanie
|
jelly no to piękny numer wywinełeś
![]() jak najmniej bólu życzę i powodzenia ![]() a co z meak_up_istką? kurcze bo jak się do tej pory męczy od wczoraj w nocy to ja jej współczuje, ale myśle że do tej pory to już jest po wszytkim. |
|
|
|
#1788 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie wskazówki, kurcze, jaki człowiek jest zielony w niektórych tematach...
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
s_a_j, wklejam txt z artykułów:
Mocowanie z użyciem ISOFIX ISOFIX jest systemem mocowania fotelików bez użycia pasów bezpieczeństwa. Dwa sztywne elementy mocujące fotelika (zaczepy ISOFIX) zatrzaskuje się na punktach kotwiczenia (uchwytach ISOFIX) znajdujących się pomiędzy oparciem a siedziskiem siedzenia samochodowego. Dodatkowo stosowane są różne systemy antyrotacyjne, np. górny pasek mocujący, podpórka, rama. ISOFIX jest rewelacyjnym rozwiązaniem zapewniającym stabilny i łatwy montaż fotelików w samochodzie. Wydatnie podnosi bezpieczeństwo Twojego dziecka w samochodzie. Szerzej na temat ISOFIX przeczytasz w artykule "ISOFIX - nowoczesny system mocowania fotelików" http://fotelik.info/pl/art/isofix,15.html Baza montażowa Odłączalna baza montażowa stanowi dodatkowe opcjonalne wyposażenie niektórych fotelików dla niemowląt 0-13 kg. Rozwiązanie to znacznie ułatwia i przyśpiesza często powtarzalną, a niezbyt łatwą i przyjemną (zwłaszcza w małych, dwudrzwiowych samochodach) czynność montowania fotelika w samochodzie z użyciem pasów bezpieczeństwa. Bazę mocujemy do siedzenia samochodu "na stałe" pasami bezpieczeństwa lub za pomocą mocowania ISOFIX, a sam fotel wpinamy w bazę z pomocą zintegrowanych z nią zaczepów i zamków. Do nie dawna za tą wygodę płacimy obniżeniem bezpieczeństwa. Zasadniczo foteliki dla niemowląt spełniały swoją funkcję lepiej bez użycia bazy, niż z jej zastosowaniem. Ostatnie wyniki crashtestów pokazują jednak, że jakość baz montażowych uległa znacznej poprawie. Ale uwaga!!! Czasem ten sam fotelik bez bazy osiąga znacznie lepsze wyniki niż z użyciem bazy. Czasem okazuje się nawet, że fotelik z bazą ISOFIX jest gorszy od fotelika bez bazy. Nie ma generalnej reguły. Nie można też już "ślepo" ufać w ISOFIX. Pojawiło się bowiem wiele kiepskich fotelików wyposażonych w ten system mocowania. Wyniki dla konkretnego fotelika zawsze sprawdzaj w niezależnych testach, patrz: http://fotelik.info/pl/testy/ Na koniec zobacz film: http://www.fotelik.info/responder/li...5156234/419468
|
#1790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam nadzieje ze wszystko u ciebie ok już albo jeszcze przed tobą.. trzymam mocno kciuki bo masz prawie moj termin ![]() ja mialam OM 17.04 a termin w okolicach 21-22styczen bo ostatnie 3miesiaczki byly niergularne.. a na malego w swieto pracy zapracowalismy kurde jak ty rodzisz to ja tez musze sie spodziewac ze to juz tuż tuż aaaaaaaaaaaa![]() tylko ze moja dzidzia z kilo cięższa...niz twoja... w porownaniu do twojej martusi ja urodze kotlecika bo 2 tyg mial okolo 2750 a teraz to pewnie ponad 3kg jak nic bo ciagle glodna jestem wiec maly pewnie ciagle wcina i rosnie..ale mam teraz stresaaaaaaaaaaa
Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2011-01-08 o 21:03 |
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- byłam się przejść, po drodze wstąpiłam do apteki po pojemnik na mocz...... dobrze mi to zrobiło, trochę przeszło...... walczę jednak dalej to jednak ta pogoda jest paskudna |
|
|
|
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
jak tu się teraz nie stresowac
aaaaaaaa ![]() tym bardziej ze jeszcze nie przygotowane wszystko!!!! a mąz dopiero listwy podlogowe klei w wielkim fochu bo mu nie wychodzi i marudzi co to za listwy sobie wymyslilam dobrze ze dzisiaj laktator i poduszkę do karmienia juz mam.. zaraz sie konczy kolejne pranie i jeszcze tylko z 3 przede mną ![]() firaneczki jutro mam uszyje a ja chyba sie zabieram za kończenie dekoracji do powieszenia i na scianki bo jeszcze nie zdążę.. kurdę ale na pewno imienia nie zdąze zrobić na scianę ...lipa. Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2011-01-08 o 21:33 |
|
|
|
#1793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() troszkę się dokształciłam
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
wow!!! gratulacje!!!
ale syneczek malutki
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 10 lutego jestem umuwiona na cc ale jutro konczymy pokik dziecka,. Lozeczko, szafka skrzynia juz jest. TZ musi powiesic karnisz i zaslony, plus pare rzeczy na sciane, reszta deokracij po urodzeniu jak juz bedziemy wiedziec co bedzie. Plus musze wyprac posciel i ciuszki i to wsyzstko poukladac. Dzis bylam jeszcze na zakupach pokupilam trosze ciuszkow. Potrzebne mi jeszcze ze dwie czapeczki, skarpetki, butelki, kosmetyki i pampersty;. I chyba bede gotowa. |
|
|
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli jest wysokie-to jedz na IP...
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mi zostalo 5 dni do porodu w tej chwili ..jakos wielkiej paniki nie odczuwam...tylko jakos tak podswiadomie cos tam mi migocze, ze moze byc wczesniej-ale zadnych boli nie mam, moze skurcze przepowiadajace, bo mi czasem brzuch twardnieje...Jelly-trzymam kciuki by szybko poszlo.
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie do konca jest izofix te sa faktycznie masakrycznie drogie w chicco wyglada to mniej wiecej tak http://allegro.pl/chicco-z-baza-tani...400318860.html i baza moze byc caly czas w samochodzie a z fotelikiem sobie chodzisz gdzie chcesz ![]() a tu taki nowy http://allegro.pl/super-fotelik-chic...404128859.html jednak nie nowy:P 2 lata temu jak kupowalismy fotelik mial 4 gwiazdki , nie wiem jak teraz
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2011-01-08 o 21:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

Jelly, trzymam kciuki teraz za Ciebie!!! i pamiętaj o zdjęciach dla ciotek!!!

. Daj koniecznie znać, co i jak! Już jutro, albo może i dzisiaj jeszcze Mała będzie na świecie!!!!
. Skoro paracetamol nie pomaga, to nie wiem, co jeszcze zostało
. Bidulko
.
w sumie to się przymierzałam ale jak zwykle nic z tego... :P

Haters Gonna Hate