|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24238435]
A my mamy nową umiejętność - stajemy na czworaka, i bujamy się w przód, tył ![]() ![]() Iiiiiiiii.... UWAGA ! zębów dalej brak ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- A w ogóle to się podłamałam cenami ubranek, wczoraj w tesco byliśmy, 5paki bodziaków były po 45zł, teraz od 57 wzwyż ![]() .[/QUOTE] Gratki za nowe umiejetności ![]() obstawiasz że zacznie raczkowac w 3 dni ![]() ![]() ![]() Co do cen ubranek też jestem zgorszona - ceny koszmarne - wyprzedaże marne ![]() ![]() Kupiłam małej ostatnio kilka rzeczy ,a np bodziaki z krótkim które potrzebujemy - nie do zdobycia - dopiero w 5 10 15 kupiłam 3 sztuki po 15 zł za szt. Raczej tatuś młodą okupi bo jak pisałam my na niemieckie wyprzedaże sie tera nie załapiemy . Ale i bez wyprzedaży widziałam na stronie CA bodziaki z krótkim - 5 szt za 8 euro - toż to rozpusta jak tanio ![]() Miałam juz te bodziaki - ta sama firma i naprawde są fantastyczne , jakościowo super - lepszych u nas nie znalazłam... Edzia gratki dla Amelci za 8my miesiączek ![]() Pisałyście o usypianiu dzieci ![]() U nas na samym początku usypianie wieczorne było na rekach , ale dośc krótko . Wprowadziłam nową metode ku zgorszeniu mojej mamy - kąpiel , idziemy do sypialni - flacha , kłade na łóżku , siadam obok lub sie kłade i dziecie po paru minutach zasypia . Teraz oczywiście mama zachwycona jak młoda ładnie zasypia ![]() I tak Gabi zasypia od paru miesiecy - zero noszenia na rekach wieczorem , nauczyła sie że zasypia sama a ja jestem obok. Za to w dzien od samego początku moje dziecko nie umiało spac i od zawsze było noszenie na rekach , wożenie w wózku , na samym początku spanie na klacie , lub usypianie wrecz na siłe . Ale na chwile obecną - nie wozimy bo juz jest spacerówka , nie nosimy na rekach bo młoda sobie nie życzy takiego usypiania na siłe i dostaje wsciku , po prostu zauważyłam że ona sama sobie ustala dzienne drzemki i dałam na luz . Daje jej wolną reke niech sie wymeczy , jak widze że juz ją bierze na maksa to np kłade na sofie , kłade sie obok - pomiziamy sie i usypia ![]() ![]() Albo kłade ją do kojca . tam sie wybawi jak ma dośc woła mnie - daje smoka i kłade ją na boczku i moment usypia ![]() Wiec na dzien dzisiejszy uważam że wreszcie osiągnełam mały sukces - żeby uśpic - nie wozimy , nie nosimy - wystarczy że jestem obok . Za to od trzech dni młoda robi sobie drzemki od 15tej - po 2 godziny nawet - tak długo to ona nigdy nie spała. Tylko że jest mały problem - to są bardzo mocne drzemki , cieżko ją dobudzic , ale jak ją obudze wcześniej to jest marudna i cieżko jej do wieczora wytrzymac - idzie spac koło 19tej. A jak sie sama obudzi po tym czasie to wieczorem owszem - kąpiel flacha i spanie - ale albo nie zasypia od razu talko jest pół godz, chichrania - to jestem w stanie znieśc - albo po pół godz, sie wybudza i tu juz różnie - chichranie od pół godziny do nawet godziny ![]() a wczoraj 1,5 godziny walczyła - poszła spac o 21szej ![]() Nie wiem co jej sie tak poprzestawiało ![]() A cha mąż mi dziś wyjechał ![]()
#4412 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
my sluchamy z Ami http://www.youtube.com/watch?v=qMIkO...eature=related mloda sie giba i spiewa ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
tak prawidłowo ![]() ![]() 1 kiedy nie ma zebów a wsio w buzi swedzi 2 kiedy juz cos tam swita taka silikonowa 3 juz taka z włoskami bardzo mieciusienka ![]() teraz nr 2 stał sie nr 1 mloda mamle ja non stop ![]() ![]() jaka ona kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-01-08 o 15:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() szaja, wieczorem pomierzę (bo wymiary na metce nie zawsze adekwantne), i odpiszę. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Rozeznanie
|
hej kobitki
![]() podczytuje, ale czasu nie ma na pisanie ![]() dzis zaczal juz przyzwoicie raczkowac ![]() ![]() ![]() ja zaczynam karmienie jakby od poczatku, znow starte marcheweczki, z ziemniaczkami, wszystko ladna papka, zagryzamy chrupkami, ktore pieknie jemy ![]() jutro dotra do mnie sloiczki gerbera to jakies miesko wejdzie w ruch, a propos ciuszkow - Stefek dostal od malza taki kombinezon polarkowy do froterowania podlogi ![]() ![]() co do usypiania to u nas od poczatku w lozeczku sam, ostatnio odmawia, ale staramy sie byc konsekwentni z malzem, zazwyczaj Malusio pobekusia troche i pada, jesli jest ostrzej to wchodze, daje raczke, caluje w czolko, dydusia i za chwile wychodze, u nas dziala ![]() butkow Stefek nie ma, po domu bedzie na bosaczka a na wiosne pomysle o jakis kaputkach taniec na rurze? a prosze bardzo, 12 lat tanczylam taniec nowoczesny, mielismy tam i elementy tanca na rurze, wesolo bylo ![]() Araczki Malvinka super w tym kasku wyglada, jest niesamowita ![]() Wszystkim kobietkom z dolem - wielkaaaa buzkaaa ![]() a co do rodzicow i tesciow - doszlam do wniosku, ze nie mam co narzekac, roznie z Nimi bywa, ale uwazam, ze mam fantastycznych rodzicow i super tesciow - jak kazdy maja wady i zalety i juz ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak do końca to nie wiem, ale ona chyba coś podtrzymuje ![]() Boska niunia ![]() Cytat:
![]() Byliście u dentysty? Co teraz, czy trzeba czekać, aż wyrośnie stały ząbek? Bo to jeszcze długo. To straszne. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byliśmy u znajomych, krótko, ale fajnie było. Luizka rozdawała uśmiechy, była grzeczna. Dzisiaj pozdejmowałam wszystkie dekoracje świąteczne i choinkę. Teraz czekam na wiosnę i nowe pomysły, wyzwania, nadzieje ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-01-08 o 20:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj bylismy u dentysty.Powiedziała,że wszystko jest ok...poza tym,że nie ma ząbka na dole;(Niestety nowy wyrośnie dopiero za jakieś 6 lat;(Myśleliśmy,że część ząbka została w dziąśle i poszlismy to sprawidzić ale jednak cały wyrwała.Szybko doszła do siebie ale ja pzeżywam to do tej pory...
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-08 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie napisałam, że nie potrzeba mi bliskości z dzieckiem ![]() Do tej pory byłam z nim 24h. Z tego kilka godzin jest na moich rękach lub kolanach. Mamy bliskości po uszy, jak nie wyżej. Ciągle się nosimy, tulamy, miziamy, całujemy. Jak go nie noszę to przy nim siedzę, albo on mi siedzi na kolanach. Nawet się z nim kąpię, gdy mąż jest w domu. Śpię z nim. W ciągu doby nie było mnie przy nim może z pół godziny, o ile mąż był w domu, a ja w tym czasie np. w kuchni... Mam nadzieję, że ostatnie zdanie padło tak sobie, a nie w kontekście mojej odpowiedzi. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-01-08 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja je mam, jestem b.zadowolona, sa takie grubsze, na te pore super! ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2011-01-08 o 22:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziś miałam bardzo pracowity dzień i w końcu ze wszystkim się wyrobiłam ![]() ok zmykam bo tż czeka ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- szaja wielkie ![]()
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
A ja dalej nie mam okresu
![]() Dziś zaczyna się siódmy dzień jak powinien być a nie ma. Mimo swej regularności przedciążowej co do godziny... i mimo regularności poporodowej co do dnia ... tak kij strzelił i ni ma. Po test nawet nie lecę bo za wcześnie chyba.. okresa powinnam mieć 3go stycznia.. przy ostatnim szuru-buru z mężem nawet owulacji nie powinno być (28grudzień).. no i nie wierzę, że mogliśmy brzydko mówiąc "wpaść". Zaczynam powoli się denerwować całą tą sytuacją ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam, Ja dzisiaj tylko na chwilkę.Zaraz spadamy na wieś do teściów. Jakos tak nie mam weny do wyjazdów. ale już obiecałam, że w piątek będziemy...ale nie dałam rady...a dzis juz prawie muszę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
Co do usypiania w dzien - tak jest nie zle - dałam jej wolną reke i dajemy rade .
Natomiast w nocy - znów śpimy razem ![]() Natomiast wczoraj znów mi sie wybudziła - poszła spac o 19tej i spała do 20.15 ![]() ![]() o 21 ej miałam jej dośc zgasiłam lampke przytuliłam i dopiero usneła . Myślicie że winą tego wybudzania są te jej mocne popołudniowe drzemki ![]() Może jej to skrócic ![]()
#4423 | ||||
Zadomowienie
|
Rzseczywiście niezła słodziaczka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam Ci jeszcze napisać bo pytałaś wcześniej, że mój maluch ma stopę dł. około 10cm, czyli wychodzi nam rozmiar 16 o ile dobrze sprawdziłam. ![]() Zmykam za chwilkę na przeszpiegi do sklepu meblowego. Chcę kupić 2 rozkładane gąbki do spania dla gości i muszę się rozejrzeć w tym temacie. Życzę udanego dnia. Aha miałam jeszcze napisać, że byłam w Zabrzu w tej kopalni co pokazywana była w związku z orkiestrą. Polecam serdecznie. Super wycieczka. W tym roku chcę tam zabrać dziadków. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2011-01-09 o 08:37 Powód: Dopisek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
oferty matrymonialne skrzętnie zanotowałam
![]() Ewcia teraz spi, a jak wstanie, to zje i lecimy. kierunek Decathlon i okolice. tatuś obiecał być szoferem, nianią i bankomatem w jednym, więc zamierzam to wykorzystać ![]() Justin - a jak z dziurą na głowę? jak dziś nic nie upoluję, to chyba się skuszę na te bodziaki, bo mi się obrazki podobają. |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Udanych łowów ![]() Dzień dobry ![]() Dzisiaj w nocy były tylko 4 pobudki ![]() ![]() A teraz 2 fotki z dzisiejszego ranka. Lusia wyglądała jak uczennica ![]() A tak wygląda jak krzyczy na mnie, że za wolno idę do nie z żarełkiem ![]()
![]() |
#4426 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie mogę podać teraz nazwy krzesełka dopóki nie wyjaśnię tego incydentu z jego producentem...
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-09 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj,będzie czarować, będzie... ![]() Uprzejmie donoszę, że Adam nie robił dziś wiekszych problemów przy zasypianiu ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Luizka ma bardzo fajne paluszki- takie szczupłe, smukłe. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas 7 stopni. ![]() ![]() szaja, gg mi wysiadło, od wczoraj wieczora nie działa, także jakbyś chciala mi coś napisać, to na pw. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
Margos, sliczna Ewcia. Super zdjecie
![]() Bydgos, hehe, ale rozkrzyczana Luiza, udalo Ci sie zlapac fajne ujecie ![]() ![]() Dzieki dziewczyny za mile slowa o opancerzonej Malvi ![]() Kask pomaga ale nie lubi miec go za dlugo na glowie bo chyba goraco jej sie robi i moze ja swedzi ![]() Silpe, wiem, ze smutno bo maz wyjechal ale pewnie niedlugo znowu przyjedzie ![]() Moj tez dzisiaj wyjechal a ja czekam na tesciow bo maja pomoc w odsniezaniu. Wolalabym polozyc mala spac i sama pomachac lopata ale jak tak sie rwa to niech im bedzie ![]() Ide wyczekiwac ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- A, jeszcze Curly...straszna historia z zabkiem. Ucaluj dziecinke ![]()
#4430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24259005] ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Nie mogę bo w razie dochodzenia prawnego będzie to traktowane jako ''publiczne obsmarowanie'' i psucie wizerunku firmy... Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-09 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | ||
Rozeznanie
|
oj, to trzymam kciuki za pozytywny final calej sprawy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------------------------------- u nas dzis pogoda pod burym psem, leje, wieje, 3 stopnie na plusie, pierwszy raz od urodzenia Stefcia nie wychodze z Nim na dwor z powodu pogody ![]() a my dzis konczymy 8 mieszkow!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! nie moge uwierzyc jak ten czas leci, Misiek dzis zrobil prezencik rodzicom i usiadl najpierw skosnie a potem hyc i do gory ![]() ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2011-01-09 o 11:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24259800]przecież z imienia i nazwiska się tu nie przedstawiasz, więc...
![]() a teraz inne mamy się stresują niepotrzebnie... ![]() Lea,nie mogę podać nazwy... ![]() Byłam u dentysty wczoraj z małą i powiedziała,że mam jej myć już 1 ząbka pastą elgydium dla dzieci z fluorem,kazała kupić małą szczoteczkę i raz dziennie na noc czyścić ząbka...Przyznam szczerze,że zdziwiło mnie to.Mówiła,że ociupinkę pasty dać na szczoteczkę i niech ona sobie to memli tak...,że trochę fluoru już ząbek powinien dostać.Jak poszłam do apteki i poprosiłam o tę pastę babka zapytała a ile dziecko ma lat?mówię 7,5 mca a ona takie oczy,że chce jej zęby myć...Co sądzicie o paście z fluorem dla takiego maleństwa? Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-09 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mycia zębów to ja czyszczę bez pasty do zębów. Na wizycie zapytam pediatrę o to i dentystę pewnie za miesiąc ja pójdę z moim nieszczęsnym zębem. ![]() Bydgoś Luizka super wyszła na fotkach. ![]() Polowanie nieudane będę szukać dalej. Chyba że wy macie sprawdzone takie materace 3-cześciowe dla gości?? Możecie coś polecić?? Mój młody jest taki szczuplak i żeby mu się spodnie nie zsuwały przy pełzaniu i wstawaniu musiałam mu je z tyłu klamerką zapiąć. Komicznie to wygląda. ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Gratulacje serdeczne ![]() Bo to właśnie ponoć idzie razem - raczkowanie, wstawanie, siadanie. W krótkim czasie dzieciaki te czynności opanowują. I ponoć właśnie tak gdzieś około 9 miesiąca. Gratulacje postępów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a u mnie masakry nocnej ciąg dalszy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-09 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I miałam pisać - Margowa Ewunia również słodkość ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24259005] szaja, gg mi wysiadło, od wczoraj wieczora nie działa, także jakbyś chciala mi coś napisać, to na pw. ![]() Ok, jutro będę pisała, raz jeszcze wsio przejrzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O pastach słyszałam dla takich maluszków, są takie, któe nawet połknięte szkody nie narobią. Cytat:
![]() Dziewczyny, Agu odmawia mleka. Owoce zżera, przerzuciła się na duże porcje, to samo z obiadkiem, a mleka nie chce - dzisiaj tylko rano o 4:30 wypiła 150ml. I teraz nie wiem - czy za mało treściwe? czy znając już inne smaki nie chce nutramigenu? Jedno z dwojga - albo powoli podejmę próbę przejścia na zwykłe mleko modyfikowane, albo zacznę do nutra dodawać herbatkę granulowaną, coby jego smak poprawić. Co myślicie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj ja już bym sie spieszyła na Twoim miejscu po takiej mince ![]() Cytat:
![]() Ja Blance kupuje ścisłe spodenki w nogawkach, czy leginsy bo jak chodzi w luźnych to jej spadaja przy raczkowaniu ![]() Blanka dziś zrobiła 3 pierwsze kroczki ![]() Przy stoliku, aleee ![]() Patrze na nią, probuje wstać, potem stoik. Patrze na nią,a ta pcha ten stolik i śmiga ![]() A ja w szoku wzięłam ją na ręce bo sie wystraszyłam że się przewraca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24263929]Dziewczyny, Agu odmawia mleka. Owoce zżera, przerzuciła się na duże porcje, to samo z obiadkiem, a mleka nie chce - dzisiaj tylko rano o 4:30 wypiła 150ml. I teraz nie wiem - czy za mało treściwe? czy znając już inne smaki nie chce nutramigenu? Jedno z dwojga - albo powoli podejmę próbę przejścia na zwykłe mleko modyfikowane, albo zacznę do nutra dodawać herbatkę granulowaną, coby jego smak poprawić. Co myślicie?[/QUOTE]
o kurka, jakbym o moim Stefciu slyszala ![]() ![]() ja zaczelam mieszac wlasnie smaki, np. na 180 ml 4-5 miarek mleka a do tego 2 miarki kleiku ryzowego albo sinlacu, albo kaszki smakowej (najlepiej lubi bananowa) i jakos szlo, dwa trzy razy i znow musialam zmieniac smak, teraz znowu zaczal wsuwac mleko, pewnie dlatego, ze po chorobie stalo sie Jego glownym posilkiem ![]() ale jak byly problemy z mlekiem zjadal nie wiecej niz 150 ml,w sumie na dobe wychodzilo 450-500 ml jak mial dobry dzien ![]() Cytat:
![]() a ja sie podniecam raczkowaniem i siadem skosnym hihi ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24263929] Dokładnie ![]() Dziewczyny, Agu odmawia mleka. Owoce zżera, przerzuciła się na duże porcje, to samo z obiadkiem, a mleka nie chce - dzisiaj tylko rano o 4:30 wypiła 150ml. I teraz nie wiem - czy za mało treściwe? czy znając już inne smaki nie chce nutramigenu? Jedno z dwojga - albo powoli podejmę próbę przejścia na zwykłe mleko modyfikowane, albo zacznę do nutra dodawać herbatkę granulowaną, coby jego smak poprawić. Co myślicie?[/QUOTE] Agata zaczyna gonic rówieśników ![]() Moja odkryła że można chwicic sie szczebelków łóżeczka i podciągac do góry ![]() ![]() Co do niecheci do mleka - u nas to samo od dwu tygodni z przerwami - było kilka dni że odmawiała flachy i tylko soczki lub herbatki piła , jedzonko z łyżeczki jak najbardziej - wiec z mleka robiłam kaszki. Potem na kilka dni pogodziła sie z flachą i mleczkiem - a dziś po południu głodna jak cholera ale mleka nie chciała tknąc - zrobiłam kaszke i troche zjadła . Myślałam nawet na początku że Bebilon 2 jej nie smakuje , no ale teraz pije juz go chwile , wiec nie wiem o co te fochy . ![]() Młoda śpi -ale przetrzymałam ją troche i zamiast o 15tej - poszła spac o 15,30 - zobaczymy ile pośpi - jak bedzie sie zapowiadało na długą drzemke to obudze przed 17tą. No i na spacerze spała pół godzinki - wiec troche mniej niż ostatnio. Musze obczaic czy te jej pobudki to - za dużo snu w dzien ![]() Cytat:
![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-01-09 o 15:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.