"Jaki pasztet!" - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-08, 17:57   #91
sensualangel
Wtajemniczenie

Dot.: "Jaki pasztet!"

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
chyba nie zrozumiałaś Miriuri czytajcie czasem od początku ...
to chyba Ty mnie nie zrozumiałaś mnie nie chodziło oto co pisała wcześniej tylko TO jak nazwała tą dziewczynę na foto, a to wielka różnica
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 17:57   #92
XYXYXY30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
chyba nie zrozumiałaś Miriuri czytajcie czasem od początku ...
Miriuri ,zgadzam się z Tobą .Pocieszanie na zasadzie -nie przejmuj się ,ciesz cię ,że nie jesteś fuj tleniona blond tipsiara jest nie na miejscu .To zachowanie a la te dresy tylko w drugą stronę .
Na podbudowywaniu się kosztem innym trudno zbudować poczucie własnej wartości .Dobrze jest być dumnym z tego kim się jest ,ale nie trzeba z tego powodu obrażać innych ludzi ,którzy mają prawo być takimi jakimi są i wcale nie muszą marzyć o tym,aby być takimi jak my.Żyjcie i dajcie żyć innym .
Posiadanie własnego zdania na temat określonego stylu ubierania się jest obrażaniem innych? Posiadanie określonego poczucia estetyki to "podbudowywanie się kosztem innych"? Dawno nie słyszałem bardziej kuriozalnej opinii.
Dla mnie (jako faceta ) kobiety ubierające się na różowo, z toną tzw. tapety i silnym znakiem pobytu w solarium na twarzy są brzydkie. Daję im żyć, nie nakłaniam kogokolwiek by ubierał się tak, jak mi się podoba. Ale swój pogląd w kwestii takiej urody mam. Jeśli ktoś pyta, to nie mam oporów, by go ujawnić.
Miruiri, Noa, jeśli nie chcecie w żaden sposób oceniać innych, to OK - nie róbcie tego. Ale nie żądajcie, aby wszyscy inni również, tak jak wy, nie posiadali własnego zdania na wymieniony temat, bo jest to cokolwiek absurdalne.
Czym innym jest natomiast powiedzenie innej, konkretnej osobie np. czegoś takiego, co usłyszała autorka wątku - chamskie zachowanie, które nawet trudno skomentować. Przejawem kultury osobistej jest właśnie niemówienie bez uzasadnionej przyczyny innym osobom rzeczy, które mogą sprawić im przykrość. Nawet jeśli widząc kogoś wyjątkowo otyłego pierwszą myślą (której trudno uniknąć) jest np. "ale gruby", to przecież nie wygłaszamy tego zdania owej osobie w twarz. Czyż nie?
XYXYXY30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 18:01   #93
elf01
Zadomowienie

nie przejmuj się takimi baranami Jeden przed drugim się chce popisac. Żal mi takich ludzi . A ty olej to gęstym moczem
Stary 2011-01-08, 18:05   #94
miriuri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
to chyba Ty mnie nie zrozumiałaś mnie nie chodziło oto co pisała wcześniej tylko TO jak nazwała tą dziewczynę na foto, a to wielka różnica
Rany, dziewczyno, skoncentruj się Czyli czytałaś moje wcześniejsze wypowiedzi i nie zauważyłaś, że ta wypowiedź, do której się odniosłaś, to ciąg dalszy tamtych? Żart z wyolbrzmieniem? W celu pokazania absurdu takiego myślenia? Z którym, jak można wyczytać z tego co napisałam wcześniej, się absolutnie nie zgadzam?

XYXYXY30, rozchodzi się o hipokryzję, jeżeli chodzi o ocenianie wyglądu innych osób. Myśleć to sobie możesz co chcesz. W twarz nie wolno, ale w internecie, generalizując o całej grupie społecznej, wypisując chamskie inwektywy, to już można, c'nie? Bo to przecież tylko internet Anonimowy na dodatek
Stary 2011-01-08, 18:11   #95
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
A nie zauważyłaś, że to ironia? Że dziewczyna uderzyła w tych, którzy się wcześniej z solarek śmiali, a nie w tę ze zdjęcia?

PS. miriuri, a gdzieś Ty mnie widziała?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 18:22   #96
XYXYXY30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miriuri Pokaż wiadomość
XYXYXY30, rozchodzi się o hipokryzję, jeżeli chodzi o ocenianie wyglądu innych osób. Myśleć to sobie możesz co chcesz. W twarz nie wolno, ale w internecie, generalizując o całej grupie społecznej, wypisując chamskie inwektywy, to już można, c'nie? Bo to przecież tylko internet Anonimowy na dodatek
I powiedzieć, że osoby ubierające się na różowo, z toną tapety i solarką wyglądają brzydko, też mi wolno. Bardzo mi przykro.
Nie mam żadnych oporów, by ujawnić swoje zdanie na temat różnych stylów ubierania się przez ludzi (dodajmy, że nie jest to to samo co tusza, która często jest niezależna od człowieka). Zarówno w rozmowie twarzą w twarz, jak i w internecie. Gdyby zdarzyło się (aczkolwiek to raczej mało prawdopodobne ) że taka panienka pytałaby mnie : "ładnie wyglądam, ładne wyglądam", odpowiedziałbym, że niezbyt ładnie. Kłamanie w takiej sytuacji to dopiero byłby przejaw hipokryzji.

Edytowane przez XYXYXY30
Czas edycji: 2011-01-08 o 18:23 Powód: literówka
XYXYXY30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 18:25   #97
miriuri
Raczkowanie

A Wizażanki rzuciły się z pazurami na chłopaczka, który to uczynił właśnie, nie miał oporów przed wyrażeniem swojej opinii i to nie jest hipokryzja?

Futbolowa, a bo i bywam w Twoim mieście, widziałam Twój wątek a potem przedefilowałaś mi przed nosem
Stary 2011-01-08, 18:26   #98
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naftalia1990 Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Sama kiedyś usłyszałam od znajomego, że wyglądam na głupią. Jak spytałam czemu, to odrzekł, że ładna jestem, a ładne dziewczyny nie są inteligentne. Załamałam się... Skąd taki sposób myślenia u dwudziestoletniego chłopaka, studiującego na Wyższej Szkole, powiedziałoby się - inteligenta. Tak więc- nie generalizujmy
ooo skąd ja znam takie stwierdzenia,a jedna mama mojego faceta nie lubia mnie mówiąć Z ŁADNEJ MISKI SIĘ NIE NAJESZ.
nie ma to jak budująca krytyka
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 18:42   #99
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
o ironio
Cytat:
Napisane przez XYXYXY30 Pokaż wiadomość
Posiadanie własnego zdania na temat określonego stylu ubierania się jest obrażaniem innych? Posiadanie określonego poczucia estetyki to "podbudowywanie się kosztem innych"? Dawno nie słyszałem bardziej kuriozalnej opinii.
Dla mnie (jako faceta ) kobiety ubierające się na różowo, z toną tzw. tapety i silnym znakiem pobytu w solarium na twarzy są brzydkie. Daję im żyć, nie nakłaniam kogokolwiek by ubierał się tak, jak mi się podoba. Ale swój pogląd w kwestii takiej urody mam. Jeśli ktoś pyta, to nie mam oporów, by go ujawnić.
Miruiri, Noa, jeśli nie chcecie w żaden sposób oceniać innych, to OK - nie róbcie tego. Ale nie żądajcie, aby wszyscy inni również, tak jak wy, nie posiadali własnego zdania na wymieniony temat, bo jest to cokolwiek absurdalne.
a czy ja gdzieś napisałam ,że nie warto mieć własnego zdania ?
pisałam o obrażaniu

czym innym jest posiadanie własnego zdania oraz wyrażenie go ,ale w kulturalny sposób a czym innym obrzucanie kogoś .Przecież można je wyrazić nie obrażając .
Możesz uważać ,że dziewczyna ,która ubiera się na różowo ,nosi tipsy ,chodzi na solarium jest brzydka .Taka osoba też nie jest moim guście ,ale nie mówię "ciesz się ,że nie wygladąsz jak różowa tipsiara ,solara ,blachara ,niedomyta tapeciara ,taka to na pewno ma pustkę w głowie " -takie stwierdzenia są obraźliwe .Zachowanie osoby,która się tak wyraża (np.Memie ) nie różni się dla mnie poziomem od zachowania tego dresa ,który na ulicy powie obcej dziewczynie ,że jest pasztetem.
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 19:15   #100
doriiska
Zakorzenienie

Doskonale Cię rozumiem, ponieważ kiedyś, dawno dawno temu, byłam w podobnej sytuacji i te słowa pamiętam do dzisiaj - pamiętam nawet, gdzie je usłyszałam i jak byłam ubrana..

Postaraj się przypomnieć komplementy jakie kiedyś usłyszałaś. A o dresach staraj się nie myśleć, wypłakałaś się, dałaś upust emocjom, ok. Nie pozwól, by ktoś taki podłamał Twoją samoocenę. Pozdrawiam ciepło
Stary 2011-01-08, 19:37   #101
201608251020
Konto usunięte

Nie przejmuj się Kiedyś PAN PROFESOR (wielce uczony ) spytał się mojej dobrej koleżanki czy może odpowiadać z szafy bo jest tak brzydka że nie może na nią patrzeć

Gość jest zagorzałym szowinistą, jest nawet w jakimś ruchu na rzecz równouprawnienia dla mężczyzn
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 20:09   #102
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Muszynianka, to nie jest osoba To solar, nie mają żadnych praw publicznych

Dedee o wyobraź sobie, że czasem i tak POMYŚLĘ Natomiast z pewnością nie rzucam się z pazurami na chłoptasia co po prostu (i niestety :/) głośno wyraził swoją opinię (jednym przykrym i chamskim słowem) podczas gdy sama na forum piszę epistoły na pół strony na temat tępoty i bazarowości takich dziewczyn. No bo ja tam się brzydzę hipokryzją, a nie tlenionym blondem
Czemu popierasz zwyczajne chamstwo? Opinie to się daje tym, co o nie proszą - i nie w taki sposób. Chamstwo trzeba tępić - bez w względu na to, czy jest autorstwa dresa, dziekana uczelni czy kogoś innego. Wyobraź sobie, że ja do nikogo nie startuję z pazurami. Jeśli już, to sobie pomyślę "swoje" i tyle, ale na takie chamstwo ludzie powinni reagować, bo to jest po prostu agresja słowna.
Mnie tak naprawdę wisi, jak kto wygląda. Wolno mieć mi własne zdanie, ale to nie oznacza, że mam prawo wyskakiwać z komentarzami do ludzi, którzy mnie o to nie proszą.
(Ironia ironią, żarty żartami..)

Edytowane przez Deede
Czas edycji: 2011-01-08 o 20:23
Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 20:43   #103
muszynianka
Zakorzenienie

Oczywiście w tym wątku nie ma chamstwa
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 20:52   #104
Deede
Zakorzenienie

Przykładasz rękę do tego, żeby w nim było
A tak na serio - pamiętasz pierwszy post autorki? O tym mówimy, a nie o tym, że "skwarki" komuś się nie za dobrze kojarzą. Poza tym prawda jest taka, że możemy sobie pisać, że to czy tamto nas śmieszy czy coś, ale na szczęście w realu mało która z nas rzuciłaby głosny komentarz. I dobrze. Czy to jest hipokryzja? NIE. To jest różnica pomiędzy posiadaniem własnego zdania, czy raczej gustu (a te są różne), wrażliwości estetycznej, a zwyczajną słowną agresja, chamstwem, które ma na celu zranić kogoś, aby jakiś imbecyl zabłysnął u kolegów.

P.S. Można się też dowalić do tego, że uogólniamy "dresów" jako takich, bo wśród nich są też fajni goście. Owszem, są - ale nie da się pisać, nie uogólniając. A "dres" to już pewne zjawisko, które oznacza człowieka o specyficznej mentalności..

Stary 2011-01-08, 21:05   #105
miriuri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Oczywiście w tym wątku nie ma chamstwa
A gdzieżby tam. Pełna kultura, picie z filiżanek herbatki z odgiętym małym palcem, po prostu tertulia się tu odbywa

No, także nie mam nic więcej do dodania ponad to, co napisała właśnie muszynianka. Dedee, możesz usprawiedliwiać dyskutantki ile wlezie, no niestety mleko się rozlało i widać, jak to się ludzi różną miarą ocenia

Edytowane przez miriuri
Czas edycji: 2011-01-08 o 21:08
miriuri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 21:13   #106
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzieżby tam. Pełna kultura, picie z filiżanek herbatki z odgiętym małym palcem, po prostu tertulia się tu odbywa

No, także nie mam nic więcej do dodania ponad to, co napisała właśnie muszynianka. Dedee, możesz usprawiedliwiać dyskutantki ile wlezie, no niestety mleko się rozlało i widać, jak to się ludzi różną miarą ocenia
Jak nie widzisz różnicy między 2 różnymi sprawami, to twój problem. Tylko pamiętaj, że jak ci ktoś kiedyś "dla fanu" pojedzie tak, że będziesz godzinę wyć w publicznej toalecie (a każdy ma punkcik, w który jak się strzeli, to bardzo zaboli..), to ten ktoś po prostu "nie był hipokrytą"..

Stary 2011-01-08, 21:34   #107
grupa33
Raczkowanie

dziękuję za słowa otuchy dziś emocje opadły, przemyślałam sobie parę rzeczy i już mi lepiej, choć nie mogę pojąć jak można rzucić taki tekst obcej osobie spotkanej na ulicy, kultura tych osobników dosięgła dna
grupa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 21:39   #108
szmyrk
Zakorzenienie

O, myslalam, ze tylko mnie zbodly takie podwojne normy, ale widze, ze miriuri i muszynianka juz ogarnely temat
Swoja droga, miriuri troszke Ci zazdroszcze tej Twojej hipopotamiej skory

Chamstwo, owszem, nalezaloby tepic, ale raczej intelektem niz znizaniem sie do jego poziomu

Autorko, tak sobie mysle, ze nie pozostaje Ci nic innego, jak dalej nad soba pracowac i uwierzyc w siebie. Bedzie Ci duzo latwiej, jesli zaakceptujesz fakt, ze nigdy sie nie bedziesz wszystkim podobala, nie ma osob, ktore by sie wszystkim podobaly. Jak to mowia, nie to ladne, co ladne, ale co sie komu podoba. Nie warto sobie brac do serca opinii kazdego napotkanego czlowieka. Uszy do gory
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 21:41   #109
201607231707
Konto usunięte

Post Dot.: "Jaki pasztet!"

Cytat:
Napisane przez grupa33 Pokaż wiadomość
ehh... no cóż zdarzyła mi sie dzisiaj taka niamiła sytuacja... Byłam w centrum handlowym stałam i pisałam smsa i obok mnie przechodziła grupka dresów... Boże no w życiu nikt mi nie zrobił takiej przykrości jeden z nich zatrzymał się, spojrzał na mnie i ryknął do kolegów ze śmiechem zdanie z tematu wątku i jeszcze pare takich rzeczy... poszłam do najbliższej łązienki i sie poryczałam miałam właśnie jechać na zajęcia ogarnęłam się i poszłam na przystanek. Stoję i czekam i co?? po prostu nie wierze w taki zbieg okoliczności... kolejna grupka dresów... i jeden z nich ta sama reakcja co tamten tyle że tym razem do mnie "Grubas!"... ;( ;( wsiadłam do busa ale nie mogłam, wysiadłam na najbliższym przystanku i poszłam do domu, ryczałam z godzinę. Dziewczyny byłam już o 1 krok od zaakceptowania siebie, nabycia pewności, zwalczeniu kompleksów nad czym pracuję już z rok no po prostu już prawie mi się udało a tu takie **********(nie napisze bo dostane bana) podeptały wszystko... dodam że miałam kompleksy owszem ale nigdy nie uważałam się za centralnie brzydką w dodatku jestem wrażliwa i wszystkim się przejmuje więc no po prostu... brak mi słów, nikt jeszcze nigdy (od 3 klasy SP kiedy to nazwano mnie świnią) mi nie powiedział czegoś tak prostackiego nigdy... po prostu wyje i wyje, niczym sobie na to nie zasłużyłam...musiałam sie wygadać ;(
Tym się nie przejmuj, ludiom nigdy nie dogodzisz. Ja mam niedowagę i ciągle słyszę, że jestem ćpunką i anorektyczką. I tak źle i tak niedobrze.

Cytat:
Napisane przez wiedzma_com_pl Pokaż wiadomość
Swoją drogą za czasów licealnych jakieś dresy krzyczały za mną "Ave Satan!", a starsza pani w busie stwierdziła, że wyglądam jak "pomiot szatana" i mocno podejrzewała mnie o jedzenie kotów Jakoś przeżyłam
Ja tak mam od 1 gimnazjum . Wrzucają mi też do szafki pentagramy - wisiorki(śliczne są swoją drogą). Ale mnie coś ogólnie ludzie nie lubią.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 22:15   #110
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
- jedna profesorka kazała mi wyjść z zajęć, bo to skandal, żeby takich brzydkich ludzi musiała oglądać na zajęciach
Poważnie mówiąc, zastanawiałabym się, czy z panią rzucającą takimi tekstami, jak do Ciebie, nie spotkać się w sądzie.

Cytat:
art. 216 K.k.: „kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności”.
Cytat:
Zarówno pomówienie jak i zniewaga podlegają trybowi ścigania z oskarżenia prywatnego, co oznacza, że jedynie od woli pokrzywdzonego i od jego inicjatywy będzie zależało wszczęcie postępowania karnego, gdyż jedynie on może wnieść akt oskarżenia (zasadniczo nie zajmie się tym ani prokuratura ani policja).
http://www.eporady24.pl/pomowienie_a...,6,63,350.html

Poważnie poświęciłabym trochę czasu i pieniędzy.
Może coś by dotarło do zakutego łba, albo chociaż by się przestraszyła.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 22:20   #111
annonim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się Kiedyś PAN PROFESOR (wielce uczony ) spytał się mojej dobrej koleżanki czy może odpowiadać z szafy bo jest tak brzydka że nie może na nią patrzeć
Urban legend.
annonim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 22:25   #112
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez annonim Pokaż wiadomość
Urban legend.
Może dla Ciebie

Ja przy tym byłam. Pan profesor wykłada prawo gospodarcze na mojej uczelni. Kasia popłakała się i wybiegła z sali. Profesor W. nie wyglądał na specjalnie zmieszanego.

Zastanów się dwa razy zanim posądzisz kogoś o zmyślanie.
Stary 2011-01-08, 22:29   #113
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Poważnie mówiąc, zastanawiałabym się, czy z panią rzucającą takimi tekstami, jak do Ciebie, nie spotkać się w sądzie.

Poważnie poświęciłabym trochę czasu i pieniędzy.
Może coś by dotarło do zakutego łba, albo chociaż by się przestraszyła.
Przez jakiś czas poważnie zastanawialiśmy się nad tym z grupą. Zwłaszcza, że nie jest to jedyny taki przypadek - jeden gość lubił gnoić u nas kobiety [nawet poświęciłam mu wątek na Wizażu ] i sądziło się z nim wiele, a i tak przegrywały, pomimo nagrań, że pali na sali i rzuca mięchem co trzy słowa.
Przestałam wierzyć, że na mojej uczelni można jeszcze cokolwiek zdziałać z tym chamstwem. Na szczęście już go nie doświadczam, ale poprzednie lata były straszne i podejrzewam, że wykładowcy dalej używają sobie na młodszych rocznikach...
Stary 2011-01-08, 22:33   #114
annonim
Rozeznanie

Cytat:
Może dla Ciebie

Ja przy tym byłam. Pan profesor wykłada prawo gospodarcze na mojej uczelni. Kasia popłakała się i wybiegła z sali. Profesor W. nie wyglądał na specjalnie zmieszanego.

Sorry, ale na mojej uczelni też krążyły pogłoski o tym, że pewien profesor (nie W. i nie od prawa gospodarczego) powiedział identyczny tekst do pewnej dziewczyny. Potem okazało się, że na większości uczelni ten tekst jest znany - oczywiście za każdym razem z ust innego profesora
annonim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 22:33   #115
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Wiem co czujesz. Gdzieś tak od 9 roku życia do 16 słyszałam same obelgi na mój temat. Nikt nie był odważny, by podejść i powiedzieć mi to w twarz, tylko jak stał wraz z kolegami. Nie przejmowałam się, olewałam. Lecz gdy ktoś naprawdę wprowadził mnie w furię to podchodziłam i sprzedawałam złoty liść... nie ma sensu się przejmować, zwróć uwagę na znajomych, którzy Cię otaczają, oni nie widzą w Tobie czegoś brzydkiego, złego. Obok takich prostaków należy przechodzić obojętnie, to ich najbardziej wkurza, że nie okazujesz bezsilności czy upokorzenia
Stary 2011-01-08, 22:34   #116
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Może dla Ciebie

Studiujesz w Katowicach? Bo mój znajomy studiuje tam prawo i słyszałam od niego [a raczej: od jego mamy] tę historię - miałam nawet wspomnieć o niej
Stary 2011-01-08, 22:39   #117
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za słowa otuchy dziś emocje opadły, przemyślałam sobie parę rzeczy i już mi lepiej, choć nie mogę pojąć jak można rzucić taki tekst obcej osobie spotkanej na ulicy, kultura tych osobników dosięgła dna
BO OBCEJ JEST ŁATWIEJ
bo trzeba się dowartościowac kosztem innych
bo łatwiej jest oceniac innych niż siebie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 22:44   #118
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Studiujesz w Katowicach? Bo mój znajomy studiuje tam prawo i słyszałam od niego [a raczej: od jego mamy] tę historię - miałam nawet wspomnieć o niej
Tak Dodam że tych panów jest dwóch Jeden tata, drugi syn. Na szczęście teraz mam zajęcia z tym młodszym, bardziej 'ludzki pan'

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez annonim Pokaż wiadomość
Sorry, ale na mojej uczelni też krążyły pogłoski o tym, że pewien profesor (nie W. i nie od prawa gospodarczego) powiedział identyczny tekst do pewnej dziewczyny. Potem okazało się, że na większości uczelni ten tekst jest znany - oczywiście za każdym razem z ust innego profesora
to może czerpią od siebie wzorce, nie wiem nie obchodzi mnie to. Albo studiujemy na tej samej uczelni.
Stary 2011-01-09, 00:37   #119
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie była babcia, tylko jakaś wypachniona pańcia po 40-ce Miałam wtedy 15 lat, byłam strasznie zaszczuta przez ludzi i bałam się cokolwiek odezwać. Teraz sobie wyobrażam, że wszystkim innym bym coś odszczekała Chociaż szkoda nerwów na takich ludzi...
aż się wqurwiłam na samą myśl o takiej sytuacji...

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 01:18   #120
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
ehh... no cóż zdarzyła mi sie dzisiaj taka niamiła sytuacja... Byłam w centrum handlowym stałam i pisałam smsa i obok mnie przechodziła grupka dresów... Boże no w życiu nikt mi nie zrobił takiej przykrości jeden z nich zatrzymał się, spojrzał na mnie i ryknął do kolegów ze śmiechem zdanie z tematu wątku i jeszcze pare takich rzeczy... poszłam do najbliższej łązienki i sie poryczałam miałam właśnie jechać na zajęcia ogarnęłam się i poszłam na przystanek. Stoję i czekam i co?? po prostu nie wierze w taki zbieg okoliczności... kolejna grupka dresów... i jeden z nich ta sama reakcja co tamten tyle że tym razem do mnie "Grubas!"... ;( ;( wsiadłam do busa ale nie mogłam, wysiadłam na najbliższym przystanku i poszłam do domu, ryczałam z godzinę. Dziewczyny byłam już o 1 krok od zaakceptowania siebie, nabycia pewności, zwalczeniu kompleksów nad czym pracuję już z rok no po prostu już prawie mi się udało a tu takie **********(nie napisze bo dostane bana) podeptały wszystko... dodam że miałam kompleksy owszem ale nigdy nie uważałam się za centralnie brzydką w dodatku jestem wrażliwa i wszystkim się przejmuje więc no po prostu... brak mi słów, nikt jeszcze nigdy (od 3 klasy SP kiedy to nazwano mnie świnią) mi nie powiedział czegoś tak prostackiego nigdy... po prostu wyje i wyje, niczym sobie na to nie zasłużyłam...musiałam sie wygadać ;(
strasznie prostackie jest co oni powiedzieli :/ ale z drugiej strony przez rok mogłaś nie pracować nad samooceną tylko nad wagą. Po co akceptować się w złym wydaniu ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości