|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
agaaga ja dzisiaj kupiłam w Rossmanie z babydream...
trzyrazyi nie przemywa się? pierwsze słyszę muszę dopytac...
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Ja przemywałam spirytusem. "Przemywaj pępek noworodka spirytusem – najlepiej kilka razy dziennie. Użyj 70-proc. spirytusu (dwie łyżki 96-proc. ze sklepu monopolowego wymieszaj z łyżką zimnej, przegotowanej wody). Im częściej będziesz osuszała kikut, tym szybciej odpadnie. Bez obaw możesz go unosić. Dokładne oczyszczanie spirytusem zakamarków pępka uniemożliwi zadomowienie się tam groźnych bakterii. " https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4423.html Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-08 o 20:53 |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w SR położna mówiła, że najnowsze standardy mówią o utrzymaniu pępka w czystości,
i ewentualnym spryskiwaniu Octenisept-em
|
#1294 |
|
Wtajemniczenie
|
a propos torby podróżnej, wydawało mi się, że mam taką dobrą do szpitala, a tu kolejna rewelacja ze strony: prosimy nie wnosić do szpitala toreb i walizek, rzeczy wziąć w plastykowej torbie
znaczy trzy torby plastikowe mam brać, hehehe |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas także nie wolno toreb podróżnych itp, do porodu można wejść jedynie z 1 plastikową torbą to ze względów sanitarnych i pewnie chodzi o to, że do porodu najlepiej przyjechać z jedną, a potem żeby ktoś ci dostarczył rzeczy potrzebnego dla maluszka i dla ciebie po porodzie chyba ze wszystko zmieścisz w jedną
|
|
#1296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
diatoma, kolba i lustereczko - trzymajcie się dzielnie. Oby wszystko było dobrze! czarna - ale super brzusio Dzieki za linka. Szukałam dziś takiego cieńszego szlafroczka, bo mam puchaty i za dużo miejsca w torbie by zajął. Zamówiłam.kampasiula - laska z ciebie. za miesiąc ide na wesele brata, też chciałabym się tak prezentować. trzyrazyi - piękne ubranka. a te sukieneczki .... cudne eirene - też kupiłam tą torbę z biedronki. Ale mi to chyba ze dwie albo i trzy by się przydały ![]() Ja od wczoraj jakiś kaszel mam straszny, ból głowy ... pół dnia leżałam, w nocy spać nie mogłam. masakra! Jeny jaka ociężała się ostatnio zrobiłam i taka nieporadna. łazić za dużo nie mogę, bo zaraz mam skurcze. A mała tak kopie, że się zastanawiam czy ona sama tego pęcherza płodowego nie przebije?
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wystarczy delikatnie osuszać gdy zamoknie pępuszek i on nawet szybciej sie goi niz przemywany spirytkiem
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
no nareszcie udało się
![]() 1. mój brzuszek 27 tc 2. ręcznik babyono zakupiony na alle u r_p77, termometr do wanienki hipcio, tak jak na ręczniczku mąż wybierał![]() 3. rożek kupiony dzisiaj w hurtowni, też mąż wybierał ![]() 4. i 5. ciuszki od teściów
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne te granatowe bodziaki ![]() i brzusio też ładny
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam taki materacyk ale zastanawiam się czy nie będzie za cienki? Jak sądzicie?
http://allegro.pl/materac-kokos-gryk...389645619.html |
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
A ten recznik jest fajny? Taki grubszy i troche puchaty? bo wlasnie zastanawiam sie nad nim i jeszcze kilkoma rzeczami od tej osoby
|
|
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
ego śliczny brzusio no i rzeczy też
![]() coś strasznie tnie mi dziś net ogólnie to jestem już padnięta i chyba pójdę zaraz spać. dobrej nocy dziewczyny |
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
megi a to nie Tobie net muli tylko wizaz muli dzięki za brzusio )))
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarna Ty chyba zamawiałaś szlafroczek ??? podałabys linka?? bo zanim ja znajdę....... a stwierdziłam, że ten co mam taki frotkowy jest za gruby i zajmie mi pół torby szpitalnej
|
|
|
|
|
#1306 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jok3r my rozwiązaliśmy to tak, że mamy czajnik który gotuje wodę do konkretnej temperatury 40, 60 100 stopni i coś jeszcze pomiędzy. Ja chcę karmić piersią więc najwyżej butlę włożymy do cieplej wody, a jesli niestety się nie uda to dla takiego malucha temp chyba 40 stopni? Ehh zupełnie się na tym nie znam, wydaje mi się ze powinna być w temperaturze czlowieka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że z lustereczko i resztą szybko się sytuacja wyjaśni i będzie wszystko dobrze! Dziewczyny które wstawiacie siebie i brzuszki to każda piękna Muszę się zebrać i też się cyknąć. Żeby była jakaś pamiątka. A zdjęc ego ego nie widzę.. nie wiem co z wizazem
|
|||
|
|
|
#1307 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() a zostało jeszcze dla mnie ? ![]() Cytat:
A Ty kupiłaś tą pościel i kocyk ?? Cytat:
ps. mężem się nie przejmuj - oni tak reagują zawsze uważają ze mamy wszystkiego za dużo a potem to nie oni będą stali nad pralką tylko my ![]() Cytat:
Cytat:
ja już zaczynam się bać ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki by wszystko było ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciuszki też fajne . ręczniczek super
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja sie pochwale moim bebenkiem
skonczony 24 tydzien od jutra leci 25
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
mi w tym roku tez jakoś szybko zbrzydła choinka,
ja już ją rozebrałam w czwartek
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
lustereczko trzymam kciuki za ciebie
![]() co do pępka to własnie jakies nowe zasady panują i u mnie, moja kolezanka rodzila po swietach i położna tez nie kazała w zadnym wypadku stosowac spirytusu, w ogole nic nie robic z tym pepkiem ![]() przmywac wodą i mydłem normalnie podczas kapieli ![]() no ale nie wiem czemu to teraz tak się zmieniło.... ![]() jak mnie zgaga męczy, z dnia an dzien coraz gorzej, nie daje rady juz z nią |
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja planując co muszę upchać w regulaminową w naszym szpitalu reklamówkę, nie biorę pod uwagę szlafroka ani klapek, bo to i tak trzeba założyć na siebie już w IP
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi cytowanie działać nie chce...
![]() iza, dzięki, może faktycznie ze względów sanitarnych lepiej takich podróżnych nie wnosić, ale kurczę, muszę poszukać większej plastikowej torby i kupić cieńszy szlafrok, bo mi się nie zmieści ten co mam aa, doczytałam, że u Ciebie to już w IP się zakłada na siebie, heh, będę musiała się do tego szpitala w końcu przejechać i dopytać co i jak ![]() ego_ego, dzięki za opinię na temat ręcznika właśnie się nad tymi z babyono zastanawiałamno i dziewczyny, śliczne te brzuszki!!! Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-01-08 o 22:49 |
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny aguś i ego_ego śliczne brzuszki no cuda maliny tutaj
ktoś tu pytał o cienki szlafrok ja mam ten co czarna : http://allegro.pl/1389207670-i1389207670.html polecam
|
#1314 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale naskorobałyście, czytałam i czytałam i juz po północy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wolno naturalnego mleka zagotowywac ani podgrzewac w mikrofali tutaj sa zasady dotyczące naturalnego mleka- przechowyuwanie, podgrzewanie itd... http://www.we-dwoje.pl/przechowywani...ykul,4583.html okropne, w życiu bym na cos takiego z własnej woli nie poszła wiadomo, że jakby było trzeba dla dobra malucha , no to operacja konieczna, ale tak, żeby z wyboru na takie straszne chwile sie narażąć, brrrr ![]() Cytat:
mleka kobiecego nie wolno podgrzewac w mikrofali Cytat:
Na pewno trzeba zbierac te brudki, które tam sie gromadza w zagłebieniu, np patyczkiem hmmm, może nie kupię spirytusu w takim razie
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||||
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
hejka ja dzis padam na twarz po uczleni wrrrr...
mokra bylam w duzym Tesco i jak juz ostatnio Wam pisalam nie ma tam jakis mega promocji na ciuszki no chyba ze asortymentem i cenami roznia sie sklepy Tesco miedzy soba nie wiem ?? za to w carrefourze sa promocje na ciuszki bylam dzis i troche zakupialm tż mnie eksmituje z domu razem z tymi ciuszkami ![]() lustereczko trzymaj sie kochana eirene ja tez kupilam taka torbe jestem zadowolona jest jak to ujelas w sam raz fajne macie zgrabne brzuszki ego i agusia Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-01-09 o 01:11 |
|
|
|
#1316 |
|
Raczkowanie
|
Witam porannie,
Wyprawiłam męża na służbę i już jakoś ponownie zasnąć nie mogę. Kurcze, z dnia na dzień nas więcej w szpitalu. Zaczynam mieć niezłego stresa i chyba za bardzo się wsłuchuję w swój organizm. Warto by było sie czymś zająć, ale mąż i rodzice odganiają mnie od cięższych prac domowych, a przy tych lżejszych jakos nie wyłącza mi sie myślenie .Dziewczyny trzymajcie sie tam w tych szpitalach cieplutko i dużo zdrówka dla Was i Maleństw!!! |
|
|
|
#1317 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczeta!
a jednak pisze ![]() Prawdopodobnie tylko dlatego, ze nie spie od 4 ale dopiero teraz zdecydowalam sie opuscic wyrko, zeby TZa nie budzic lub nie przestraszyc ![]() Koszmar jakis z tym niespaniem... I nie mam pojecia co robic, zeby to zmienic, bo ja tak dlugo nie pociagne, zwlaszcza, ze do pracy chodze![]() Lustereczko - trzymam kciuki i za ciebie! Kolba, diatoma - caly czas w ruchu!!Co do rad Kolby aby odpoczywac wiecej, to ja sie juz stosuje od wczoraj za sprawa mojej kochanej szefowej W piatek wieczorem zadzwonila do mnie i powiedziala, ze dziecko i ja jestesmy najwazniejsze i skraca mi dzien pracy, zebym nie miala zadnych problemow ![]() Oczywiscie pensja mi troche zjedzie ale w tym momencie nie to jest najwazniejsze Zebym jeszcze tylko mogla wykrzystac ten poranny dodany czas na spaie Milej niedzieli wszystkim zycze i zaczynam szukac na e-bay'u wanienki dla malego
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
ego pokażny i fajny brzuszek.
Co do pępka - u nas też teraz nie mówią,żeby przemywać spirytusem czy innymi medykamentami.Wietrzyć i pryskać octiseptem. Co do torby szpitalnej.pnurelle będziesz wchodzić jak bazarówka z siatami Może i lepiej.Jakby połozna miała coś Ci przynieśc z rzeczy to w 1 torbie by się zgubiła a tak masz posegregowane
|
#1319 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje za info iza rzeczywiście malutko przytyłaś ![]() Cytat:
ja kupiłam jedne rossmanowskie za ok 5 zł 30 szt i w realu z bella za 13 zł 60 szt, wypróbuje i zobaczę czy któreś są fajne Cytat:
ego_ego super brzuszek no i fajne rzeczy dla maluszka agus super piłeczka Cytat:
nad kobiecym nawet się nie zastanawiałam bo prosto z cyca ciepłe leci poczytam sobie te informacje odnośnie przechowywania kobiecego mleka jakby córa musiała z mężem zostać sama
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
ego_ego agus87 piękne macie brzucholki
![]() ![]() iweczka oto link do szlafroczka http://allegro.pl/m-lekki-szlafrok-s...389492471.htmlDziewczyny,jak ja się dzisiaj rano przestraszyłam...wydawało mi się,że brzuch mi opadł...zaczęłam siac panikę! Teraz wygląda tak samo jak przedtem...nie wiem,jak to możliwe?!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

muszę dopytac...

znaczy trzy torby plastikowe mam brać, hehehe
może któraś z was poleci/odradzi jakąś firmę, żeby trochę rozjaśnić mi w głowie...

ogólnie to jestem już padnięta i chyba pójdę zaraz spać. 

caly czas w ruchu!!