|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V
ramoncia: jak zajady to trzeba zadbać sobie o dostarczenie witamin B (tylko już nie pamiętam której dokładnie)
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
Ja na zajady stosowałam jeszcze maść Sachol
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Na zajady to ja używałam Oxycortu do oczu
![]() Jednak się wykąpałam, nabalsamowałam, umyłam włosy, nałożyłam maseczkę na włosy, wysmarowałam twarz kremem i od razu lepiej. Nie wiem czy zauważyłyście moje pytanie o datę ważności?
|
|
#2614 | ||
|
CABIN CREW
|
Cytat:
plan mam , ciekawe jak z jego realizacja bedzie... ale pamietam jak rok temu tak cwiczyłam i naprawdę sporo schudłam i ciało ladniej wyglądało Cytat:
![]() moze nie aż tak, można jesć białkową kolacje tak 2-3 h przed spaniem ja robie własnie pieczonego kurczaka (kawałki takie ) żeby nie smażyć i dostarczyć sobie białka.. i do tego beda pieczarki pieczone też... (żeby nie jesć chleba ) .. chciałam pomidora jeszcze do tego ale nie bylo w sklepie....wrrr....
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki Mniam, brzmi pysznie to jedzonko
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie by było kolacje powinno się jeść lekką, najlepiej białkową, na ok.3 godziny przed snem. a tak ogólnie, jak się chce być szczupłym, to się niestety nigdy opychać nie można
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, kusicie mnie niesamowicie do schudnięcia, też mam trochę do zrzucenia tu i ówdzie
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak się pozbędę kilku kg to też mi się nic nie stanie. Kurczaczka takiego jadłam wczoraj, moja mamusia zrobiła A pieczarek nie lubię. Ja dziś zjadłam tosta na śniadanie i teraz będą placki ziemniaczane, więc to moje odchudzanie - już widzę Tak to jest, jak się mieszka z mamą... Ona nie da mi się odchudzać ![]() Właśnie przeżywa, że ma przeze mnie siwe włosy
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś ćwiczyłam codziennie i jadłam co chciałam - chipsy, pizza, makarony z sosem w dużych ilościach, a i tak chudłam
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewcyny za odpowiedz na temat zajadów, nie wiem czemu mi się zrobiły ale boli jak holera..
co do odchudzania to ja ostatnio też ograniczyłam jedzenie, jem normalnie ale mniej, i ćwiczę na wibro max użadzenie z tv mango, mama sobie zamówiła a że jestem u niej codziennie to sobie ćwiczę oraz w domku mam taki pas na brzuch z sauną wibrujący i to też używam i troszkę jakby kg spadały ale za wczesnie żeby stwierdzić.. a ostatnio zaczeliśmy z tż myślec o dziecku wiec nie wiem czy jest sens to wszystko robić, bo jak bede w ciaży to tego uzywać nie można.. snow super masz bloga, też kiedyś miałam pingera ale ze swoimi zdjeciami , ale Twojego bede odwiedzac bo lubię takie blogi, no i zajżenie na Twój i przeczytaniu recenzji na temat podkładu KOBO zadecydowało o tym że sobię go kupię
|
#2621 | ||
|
CABIN CREW
|
i do tego bardzo proste jest w wykonaniu
ja w ogóle uwielbiam gotować... ![]() Cytat:
no ale fakt- jak się mieszka z rodzicami to ciężko się za dietę wziąć... Cytat:
ale to tak niebawem czy w dalszej przyszłości??
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
Kitka myślę że nie bawem, już dawno o tym myśleliśmy ale ostatnio tż powiediał do mojej mamy że mnie kocha i chce mieć ze mna dziecko i ja to słyszałam
wczoraj na zakupach z mama chodziłam o oglądałam ciuski dzieciece wiec chyba muj instynkt zaczął już działać ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- dziewczyny a jak używacie zalotki ?? bo ja nie wiem zawsze jak ją użyje wydaje mi się że nic rzęsy nie są podkręcone..
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Chyba nie dam rady Was nadrobic, wpadam tylko czasami, cos poczytam co akurat jest pod reka i musze zmykac. Wczoraj wstalam o 5.40, przed 16 bylam w domu i jeszcze wieczorkiem w kinie Potem wypilam doslownie pol piwka z TZ i padlam ![]() Normalnie o mnie zapomnicie W ogole to musze sobie kupic soczewke do badania przy lampie szczelinowej i koszt takiego drobiazgu to ok 1300 zl. Oczywiscie jest taka na oddziale ale fatalnej jakosci i malo co przez nia widac, zwlaszcza dla poczatkujacego. Ogolnie to kazdy okulista kupil sobie wlasna. A pod koniec stycznie jeszcze kurcze musze do warszawy jechac na szkolenie, strasznie mi to nie na reke Co do dbania o siebie to robie glownie podstawe bo nie mam czasu. Ale z tydzien temu sie spotkalam z kolezanka na kawie, ona zaczela pediatrie i jak to kobiety sie zaczal temat urody itd. No i wyszlo na to ze 80-90% mlodych mam sie zali na to ze w ciazy mialy takie piekne wlosy (glownie o wlosy chodzi) takie geste, lsniace, takie piekne gladkie promienne cery a po ciazy wlosy wypadaja, objetosc spadla, sa szorstkie, skora nie ma tego blasku itd. No to przemyslalysmy sprawe i doszlysmy do wniosku ze w ciazy oprocz normalnych standardowych witamin jest kwas foliowy i wiecej zelaza, duuuuzo wiecej. No i przeciez zarowno kwas foliowy jak i zelazo maja duzy wplyw wlasnie na wlosy. Co prawda kwas i tak dziala tylko do 3 miesiaca ale to chodzi glownie o rozwoj cewy nerwowej u plodu, potem jest odstawiany ale jezeli kobieta przyjmuje komplet witamin razem z nim to zwykle jest zestaw w 1 tabletce i do konca ciazy to bierze, zelazo zwykle tez. No i 2-3 dni po naszej rozmowie rozmawialam z pewna pania dr i tak zeszlo na preparaty witaminowe i sie okazalo ze ona bierze na stale wlasnie te dla kobiet w ciazy W ogole to kobiecie nie szkodzi, zwlaszcza jak ma np obfite miesiaczki i sie zrobi badania, wychodzi ze zelazo jest obnizone a cierpi na tym wyglad. A one maja o wiele lepszy sklad niz te preparaty typowo na wlosy, skore i paznokcie. Polecala mi nawet jeden, wlasnie pelen zestaw witamin plus kwasy omega i mysle ze jak skoncze kuracje merzem to sie skusze bo pewnie cenowo bedzie podobnie a sklad lepszy. No to tyle moich wywodow, musze to sobie dokladnie przeanalizowac bo ja mam ogolnie hopla na punkcie wlosow, sa moim nr 1, na drugim stan cery, na 3 ciuchy a potem dopiero cala reszta jak np klorowka, kolor paznokci itd
|
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
Witam dopiero teraz was nadrobiłam.
buahhot buty _blondyneczka_ moim zdaniem nie będzie Ci ładnie w grzywce. marthaaa widziałam twoje metemorfozy i mi sie berdziej bez grzywki i w jaśniejszych włosach podobasz. Snow, Donka94 dodałam wasze blogi do zakładek przejrze w wolnym czasie. Dziewczyny chce się dołączyć do waszego odchudzania też chce pare kilo zrzucic, a razem będzie raźniej. Mi również jak niektórym z was kilogramy idą w brzuch
|
#2625 | ||
|
CABIN CREW
|
Cytat:
czyli Ty też bys juz chciala ![]() ja to o dziecku bede myślala pewnie za jakieś 7 -8 lat Cytat:
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
chciała bym
dlatego już o tym myślę. To poważna decyzja i musimy podjąc ją wspulnie z tż ![]() ja za nie długo spadam do domku, pospamuję i zrobię porządek w kosmetykach do makijażu i włoże do mojego czerwonego kuferka te których używam najwięcej do makijażu codiennego. Bo kuferek stoji i sie kurzy a kosmetyki latają po całym pokoju
|
#2627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie sobie sprawdzilam z ciekawosci sklady i sie ciesze ze sie zdecydowalam na merz (bo byl akurat w promocji ) a nie na h - pantoten bo sie miedzy nimi wahalam, merz ma wiecej kwasu foliowego a zelaza maja tyle samo.Na razie koncze pierwszy miesiac merz i chce jeszcze 2 brac a potem pomysle co dalej ale powiem Wam ze widze roznice, mam mocniejsze wlosy (wczesniej nie bralam zadnych preparatow witaminowych, jedynie popijalam pokrzywe ale raczej nieregularnie). Ogolnie to mam przypominacz ustawiony bo mam fatalna pamiec co do tabletek Ale staram sie regularnie, pierwszy raz w zyciu (nie liczac anty na ktore tez mam przypominacz ).
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2011-01-08 o 17:56 |
|
|
|
|
#2628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ostatnio z TŻ zrobiliśmy sobie piersi z kurczaka, posmarowaliśmy je z wierzchu dość grubą warstwą majonezu, na to podduszone pieczarki i wsadziliśmy do piekarnika, tuż przed wyjmowaniem, położyliśmy plasterki sera żółtego na nie pychota ![]() Cytat:
![]() ) i Max factor lasting performace ![]() Cytat:
|
|
#2629 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
ale mam lenia powinnam sie uczyć ale mi sie nie chce...
|
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
ramoncia fajnei ciesze sie malutka dzidzia mmm... my tez chcielibysmy miec juz drugie ale ze wzgledow fonansowych musimy poczekac
a szkoda...... teraz szukam pracy---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- caate zrobilam te kreski ale bez tej ukosnej bo nie dalam rady wygladalam jak potwor nie umiem ![]()
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Talullah czyli według ciebie dobrze jest brać te witaminy dla kobiet w ciązy tak?? a kupie je nie będąć?? i jakie to? bo ja to sie kąpletnie nie znam![]()
RAZEM PIĘKNIEJEMY ![]() ZAPRASZAM!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22578006 zapraszam do ogladania i komentowania ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/marzec-profil-263172.html |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec mi ten sumpelent pomogł. Jednak jezeli ktos ma diete w miare w porzadku i wie ze np nie leca mu wlosy z przyczyn hormonalnych a typowe suplementy na wlosy nie pomagaja to jednak trzeba siegnac po mocniejsza bron. Powodem oslabienia moze byc wlasnie brak zelaza, zwykle u kobiet spowodowany obfitym krwawieniem miesiaczkowym. No i jednak trzeba czytac sklady bo wyobrazcie sobie ze z ciekawosci spojrzalam na pierwszy lepszy ciazowy zestaw witamin jaki mi wpadl w oko - centum materna i skladowo jest jak h - pantoten Mi ta pani dr polecala jeden taki witaminowy zestaw ktory ona bierze i chcialam porownac sklad ale zapomnialam nazwy i nie moge go w necie znalezc ![]() Kitka - a Ty bierzesz cos? Kiedy ostatnio robilas morfologie i jak stala Hb? Ja wiem ze ogolni czesto przepisuja jakis preparat zelaza kobietom z obnizona hemoglobina i niskim zelazem ktore sie skarza na slabe wlosy, najczesciej Ascofer. Moja kolezanka z pediatrii daje to dzieciom ktore w okresie wzrostu maja niedobor zelaza ![]() Znalazlam te polecane - Matruelle. Skład maja super: 1 kapsułka zawiera:Kwas omega-3 300 mg50 % DHA (kwas dokozahexaenowy) 150 mg Witaminy: Witamina C 85 mg Witamina B3 (niacyna) 18 mg Witamina E 15 mg Witamina B6 1,9 mg Witamina B1 1,4 mg Witamina B2 1,4 mg Kwas foliowy 600 mcg Witamina A 333 mcg Biotyna 30 mcg Witamina B12 2,6 mcg Składniki mineralne: Żelazo 27 mg Cynk 11 mg Magnez 10 mg Jod 200 mcg Selen 60 mcg Molibden 50 mcg Chrom 30 mcgCena jak Merz wiec pomysle o nich za te 2 miesiace. Ramoncia - a Ty jak myslisz o dziecku to powinnas juz teraz rzucic palenie i pomyslec o suplementacji jak nie calym zestawem to chociaz kw. foliowym bo on jest najwazniejszy przed, nawet pol roku wczesniej warto lykac no i w pierwszych miesiacach jezeli chodzi o zdrowie dziecka
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2011-01-08 o 20:53 |
|
|
|
|
#2633 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Talullah dobrze ze mowisz o tych suplementach
Snow fotke wlosow postaram sie wrzucic jutro, bo dzis nie chcialo mi sie och prostowac ![]() Dzis pojechałam do fashion house outlet, weszlam do sklepu queen i w oko wpadla mi dzianinowa tunika/sukienka Kupiłam ją. Nie mam zadnego tak dlugiego swetra/tuniki do legginsów, raczej same letnie tego typu rzeczy, wiec ta jest jak najbardziej na miejscu ![]() kobietasukcesu zdjecie kolezanki
Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2011-01-08 o 21:08 |
|
|
|
#2634 | ||
|
CABIN CREW
|
Cytat:
nie biorę a badania to dość dawno robilam... jakieś półtora roku temu jeżeli chodzi o krew... bo ja się panicznie tego boje... ale pamietam że zawsze jak robiłam to wychodziło mi że mam żelazo tak na granicy, czasmi za małe....Cytat:
|
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czułam myślałam że lepiej bo mnie przez cały dzień kaszlałam a teraz znowu buzia mi sie nie zamyka a dodatkowo przez te leki chodze jak naćpana, jest to ich efekt uboczny i śpię na stojąco... Talullah fajnie że jesteś i jak zwykle z fantastycznymi nowinkami ja ide oglądać "zatańcz ze mna" dobranoc
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa, weszłam z ciekawości zobaczyć co tu ciekawego słychać. Ja mam dylemat z sukienką, tzn. nie wiem jaki kolor butów do nich założyć - a sukienka jest niebieska, prawie chabrowa
|
#2637 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Kitka wstawiam foto
![]() nie umiem dobrze ulozyc tej tuniki ![]() daje zblizenie na jej dół- jest taka jakby pomarszczona ![]() edit: nie widze zalacznikow, wiec nie wiem czy udalo sie wgrac, wizaz znowu muli pelno ludzi jest
Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2011-01-08 o 21:49 |
|
|
|
#2638 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Byly jeszcze takie sweterki koralowe, granatowe, szare, fioletowe i ciemnozielone> Wybrałam czarny, bo czarny wyszczupla
Na wiosne (okres, kiedy bede juz szczuplejsza ) kupię coś kolorowego |
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchaj miałam się jeszcze Ciebie spytać bo napisałam dziś do tej babeczki od legginsów ale nie logowała się od wczoraj, one na dole w łydce ładnie przylegają? Pytam bo przymierzałam ost. takie wszędzie ładnie opięte i w ogóle a na dole jakby rozszerzane No i trochę mój zapał ostygł ![]() ![]() Popisałam dziś trochę w klubie ale jeszcze duużo zostało mi do poczytania, swoją drogą bardzo miło się Was czyta
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Jak wam dzień mija? U mnie baaaaardzo sennie bo wczoraj przez pomyłkę wzięłam mamy tabletkę na nerwy
i taka chodzę przyrąbana 
W ogóle postaram się nie jeść słodyczy i nie jeść po 18, bo u mnie to normalne, że jem kolację o 22... No i jeść śniadania - zazwyczaj ich nie jadam. Niby nie jem dużo, a gruba jestem 
trzymam kciuki
) A może polecicie mi zupełnie cos innego (byle nie Cepan) ?

A pieczarek nie lubię. Ja dziś zjadłam tosta na śniadanie i teraz będą placki ziemniaczane, więc to moje odchudzanie - już widzę
ale to tak niebawem czy w dalszej przyszłości??

W ogole to musze sobie kupic soczewke do badania przy lampie szczelinowej i koszt takiego drobiazgu to ok 1300 zl. Oczywiscie jest taka na oddziale ale fatalnej jakosci i malo co przez nia widac, zwlaszcza dla poczatkujacego. Ogolnie to kazdy okulista kupil sobie wlasna. A pod koniec stycznie jeszcze kurcze musze do warszawy jechac na szkolenie, strasznie mi to nie na reke
Ale staram sie regularnie, pierwszy raz w zyciu (nie liczac anty na ktore tez mam przypominacz
czułam