Suknia marzeń cz. IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 11:23   #151
kasiakg
Rozeznanie

Dot.: Suknia Ślubna cz. IV

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
Tasiorku juz ja pokazywalam ale proszę jeszcze raz:
Im dluzej na nia patrze, im dluzej ogladam wasze suknie to moja mi sie juz nie podoba. Wezcie poprawcie mi humor
http://www.hermsbridal.com/hermspl/g...ture-18433.jpg
Dlatego ja jak kupiłam swoją suknię dużo wcześniej przed ślubem to obiecałam sobie, że będę ja oglądać tylko od czasu do czasu
kasiakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:43   #152
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Im dluzej na nia patrze, im dluzej ogladam wasze suknie to moja mi sie juz nie podoba. Wezcie poprawcie mi humor
Kochana masz piękną suknie i mówię to szczerze !!! Ja mam ślub 2 lipca a suknia jeszcze nie wybrana :/ ale ja szyję także do marca mam czas
Pamiętam jak poszłam podpisać umowę z moja krawcową to opowiadała mi jak właśnie jedna dziewczyna uparła się, żeby uszyć jej sukienkę dużo wcześniej i miała około pół roku przed ślubem suknie w domu i mierzyła ją co najmniej raz w tygodniu !!! Przed samym ślubem przybiegła do krawcowej mama PM i powiedziała, że jej córka jest załamana bo po prostu nienawidzi już swojej sukienki i to właśnie spowodowane jest ciągłym oglądaniem i mierzeniem.
Także...uważajcie
Ale i tak wydaje mi się, że jak się ubierze już w tym dniu z odpowiednią fryzurką i makijażem to to będzie się wyglądało rewelacyjnie nawet jak już się ona, że tak powiem opatrzy

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 12:10   #153
Tasiorek86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zurawina144 Pokaż wiadomość
.....
Oj nie, krawcową zupełnie wykluczam. Chociażby z tego względu, że nie mam takiej dobrej, zaufanej. W tym salonie Splendor jest też komis. Dopiero się wdrażam w rolę przyszłej PM, niewiele salonów miałam okazję do tej pory odwiedzić. Widziałam tam właśnie sukienkę White One, w moim rozmiarze. Z tym, że to jest kolejny aspekt. Wiem, że to kwestia indywidualna. Jedni wolą pewnie kupić choćby najbardziej kiepskiej jakości, ale nową suknię, dla innych, jak już trafią na swoją wymarzoną suknię, jest już wszystko jedno, czy kupiona nowa, czy z drugiej ręki, czy wypożyczona. Co do używanych sukienek mam pewne opory, ale to i tak lepiej, niż wypożyczyć suknię na jedną noc- za podobną sumkę. Co myślicie?
Wiesz ja też miałam straszne opory przed kupnem używanej sukni. Zawsze myślałam że to musi być koniecznie nowa suknia, taka specjalna tylko dla mnie;p Jak ktoś mi mówił o używanych sukniach to od razu nastawiałam się na nie, że chce mieć swoją i koniec. Później jednak zaczęły pojawiać się kolejne wydatki związane ze ślubem a szczególnie z weselem. Pomyślałam wtedy że co z tego że będę miałą tę swoją nową wymarzaną suknię, jak i tak założę ją dwa razy (ślub,wesele i plener) i po tym wszystkim nawet nie zdołam sprzedać:/ Przeznaczę tyle kasy na suknie, która będzie mi tylko zalegać w szafie. Tak sobie rozmyślałam, ale i tak byłam nastawiona na kupno nowej. Miesiąc temu poszłam do pierwszego salonu sukien ślubnych przymierzyłam moją Clarę i wiedziałam że to ta (szczególnie że moja przyjaciółka to strasznie się wzruszyła jak mnie w niej zobaczyła więc tym bardziej wiedziałam że suknia będzie robiła wrażenie). No i cóż tylko się cieszyć że tak szybko znalazłam tę swoją wymarzoną, ale niestety jak dowiedziałam się ile kosztuje (7 tys) to sama nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać:/ Jedno było pewne-nie kupię sukni za taką kwotę. Postanowiłam poszukać innej sukni, ale niestety tak to już jest chyba z tymi kobietami że jak coś im się spodoba to wszystko inne wydaje się nie dorastać tej rzeczy do pięt;p Wyszukałam więc ofertę sprzedaży tej mojej jedynej, pojechałam przymierzyć i kupiłam. Sama byłam w szoku bo kupiłam "używana suknię ślubną". Ale wiecie co kompletnie tak o niej nie myślę, w chwili jak ją przymierzyłam w domu tej babeczki która wystawiła ją na sprzedaż, to wiedziałam że suknia jest MOJA. Miałam na tyle szczęścia że sukni nie muszę praktycznie wcale przerabiać, jest szyta jak na mnie a co śmieszniejsze już jedna kobitka jest zainteresowana odkupieniem sukni po moim ślubie, ale na razie jeszcze o tym nie myśle tylko ciesze się moja wymarzoną;p

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Karo_lka masz piękną suknie ślubną, faktycznie dopiero teraz jak przejrzałam wątek to zobaczyłam że już wcześniej ją pokazywałaś i wtedy jak sobie ją obejrzałam to pomyślałam że jest taka prosta ale za razem piękna (ja lubię prostotę i klasykę). Nie przejmuj się mi też podoba się wiele modeli sukien i czasem żałuje że ich nie przymierzyłam zanim kupiłam moją, ale wtedy przypominam sobie wyraz twarzy narzeczonego gdy mnie widział w sukni i wiem że to jest ta
Każdy kto dowie się że kupiłam suknie ślubną to pierwsze co mówi "jak to już?!" (ślub mam w sierpniu) a ja odpowiadam z uśmiechem "tak już" i każdy ma taką dziwną minę szczególnie gdy dowiaduje się że zakupu dokonałam w dwa dni, odwiedzając jeden salon i mierząc 4 suknie;p nie wiem czemu ale wiele osób sądzi że jak kupisz suknie szybko to na pewno jest brzydka i dokonałaś złego wyboru;p Ale Karo_lka liczy się tylko to czy ty dobrze się czujesz w tej sukni, a nie to co myślą inni.

p.s:Moja przyszła teściowa jak zobaczyła moją suknie na zdjęciu to tylko powiedziała że modelka ma łady bukiet kwiatów;p
Tasiorek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:28   #154
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie się bardzo podoba twoja suknia

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:36   #155
emillia006
Zadomowienie

Czesc dziewczyny. Wrzucam zdjecie mojej sukni. Moze kogos zainspiruje. Szukam dodatkow i pomocy w doborze fryzurki. Mam nadzieje, ze jestem na dobrym forum Za wszelkie rady i opinie bede bardzo wdzieczna Caluje Was.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia 111.jpg (48,4 KB, 241 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1395-2.jpg (34,1 KB, 94 załadowań)
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:43   #156
emillia006
Zadomowienie

Cytat:

Kochana nie martw sie ja codziennie wieczorem mysle o swojej sukni i mam ochote plakac Chyba za czesto ja ogladam i taki jest tego efekt. Ja "zaszalalam" i bylam tylko w jednym salonie zanim ja kupilam. Nie jestem na miejscu w Polsce i nie mialam czasu na maraton po sklepach. Mam nadzieje, ze w dniu slubu odejda wszelkie watpliwosci. I tego zycze rowniez i Tobie.
Stary 2011-01-07, 22:59   #157
mylady21
Wtajemniczenie

Nie chcę być wredna - ale z narzeczonym też tak masz? :P

Złota zasada - suknia wybrana - to na inne się już nie patrzy...
Człowiek zawsze chce mieć to czego nie ma, albo to czego mieć nie może, a nie docenia tego co ma.
Stary 2011-01-08, 00:03   #158
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Nie chcę być wredna - ale z narzeczonym też tak masz? :P

Złota zasada - suknia wybrana - to na inne się już nie patrzy...
Człowiek zawsze chce mieć to czego nie ma, albo to czego mieć nie może, a nie docenia tego co ma.

Eh no wiesz, na szczescie na narzeczonego moge patrzec 24/24 i nigdy mi sie nie znudzi To pewnie przez ten maly stresik przedslubny. Wszystkie chcemy jak najlepiej wygladac i dlatego robimy z igly widly
Stary 2011-01-08, 11:53   #159
edytkadan
Raczkowanie

Ja swoją sukienkę wybrałam pod koniec października, a dodam że ślub mam 2 lipca, i jak na razie nie oglądam innych sukienek, bo moja wydaje mi sie być moim najlepszym wyborem czego i wam życzę !!!!!!!

edytkadan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:26   #160
nadya69
Raczkowanie

GG do nadya69

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Jest prześliczna! Sama ją przymierzałam, była moim faworytem dopóki nie założyłam zamówionej już Ladery Jestem dość wysoka i szczupła, Eboli jeszcze bardziej mnie wyszczuplała i wydłużała- niestety... Ale za to poprosiłam, żeby moja Ladera też miała tą piękną długą szarfę z tyłu
Podsumowując- szczerze gratuluję wyboru

EDIT: Zobaczyłam kieckę i od razu zabrałam się do skrobania odpowiedzi nie doczytując do końca Twojego postu :p Ja szukałam tylko prostych, zwiewnych krojów i (moim zdaniem) w Madonnie jest ich dość sporo, także jeśli jeszcze tam nie byłaś, to bardzo polecam
Dziękuję bardzo

Przymierzałam ją właśnie, ale tylko jeden raz jak narazie i też boję się z tego względu, że też jestem szczupła i wysoka, że ona jeszcze bardziej to podkreśli i dodatkowo podkreśli mi moje szerokie biodra
Ale jest jeszcze jedno ale, ta sukienka http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek.../savannah.html
wczoraj ją przymierzałam, i choć to nie był mój typ to zachwyciłam się nią.(choć ceną zresztą tez ;-/)
Hmm... i co tu wybrać teraz..
nadya69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 15:46   #161
sylwusiaaniolek
Wtajemniczenie

GG do sylwusiaaniolek

To ja wkleje moja sukienke Dzisiaj zamowiona. Jak Wam sie podoba??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (24,9 KB, 353 załadowań)

Uczę się szyć na maszynie

Moje małe "dzieła" Galeria - zajrzyj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=737889
sylwusiaaniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 16:40   #162
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwusiaaniolek Pokaż wiadomość
Jest prześliczna Gratuluje wyboru !!

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:28   #163
agusiar
Przyczajenie

Ja już mam suknie ślubną ale teraz mam wątpliwości (...) co o niej myślicie?
Mama trochę źle mi ją związała ale do sierpnia jeszcze czas więc się nauczy

Edytowane przez agusiar
Czas edycji: 2011-01-09 o 10:43
agusiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:59   #164
Karo_lka
Raczkowanie

dzieki dziewczyny za pocieche i ciesze sie ze sie Wam podoba. Duzo dziewczyn bierze slub 2 lipca. Ah to bedziemy mialy o czym pisac bo tez jestem w tym gronie

mylady21 Osz Ty wredna babo :P

sylwusiaaniolek suknia piękna! Cudowna! Ale jestes pewna ,ze sie nie zagotujesz w satynie w srodku lata? (o ile ten najwazniejszy dzien jest w lecie?

agusiar suknia super ale nie podoba mi sie, ze Ci biustu nie eksponuje. Nie dalo by sie tego serduszka bardziej wyciac? Taka moja sugestia. Widze, ze juz masz nawet kolczyki - bardzo mi sie podobaja. Podobaja mi sie tez zgobienia i tren.
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:39   #165
sylwusiaaniolek
Wtajemniczenie

GG do sylwusiaaniolek

Dziekuje

Karo_lka mysle ze nie bedzie mi za goraco. To bedzie 28 maj. I obawiam sie ze nie bedzie za cieplo. Przynajmniej w 2010r w maju bylam u kuzynki na weselu i bylo chlodno, a miala jakos w polowie maja

Stary 2011-01-08, 23:08   #166
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadya69 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo

Przymierzałam ją właśnie, ale tylko jeden raz jak narazie i też boję się z tego względu, że też jestem szczupła i wysoka, że ona jeszcze bardziej to podkreśli i dodatkowo podkreśli mi moje szerokie biodra
Ale jest jeszcze jedno ale, ta sukienka http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek.../savannah.html
wczoraj ją przymierzałam, i choć to nie był mój typ to zachwyciłam się nią.(choć ceną zresztą tez ;-/)
Hmm... i co tu wybrać teraz..
Ja mam 175 cm wzrostu przy wadze 52 kg, więc chudzinka ze mnie, a w Eboli wyglądałam na 185 i 42kg
A w jakiej cenie jest ta falbaniasta suknia? Przymierzałaś jeszcze jakieś inne suknie?

Cytat:
Nie w moim stylu, ale robi wrażenie
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 06:55   #167
fiolusiek
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze was o pomoc przy wyborze sukni
Slub biore w kwietniu. Wtedy bede w 6 ms ciazy Na dodatek moj rozmiar wtedy to bedzie pewnie 50-52 Mozecie mi cos doradzic
Czytalam ze dla kobiet w ciazy najlepsze sa sukienki 2 cześciowe.
Przyjecie bedzie skromne. W domu spotka sie tylko najblizsza rodzina.
Sama juz nie wiem jaka sukienke wybrac
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 09:43   #168
HerbADKA
Raczkowanie

To zależy jaką chcesz suknię. Myślałaś o standardowej ślubnej w bieli/ ecru czy też o czymś zupełnie innym? Chcesz podkreślić brzuszek czy raczej ukryć?
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 09:51   #169
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HerbADKA Pokaż wiadomość
To zależy jaką chcesz suknię. Myślałaś o standardowej ślubnej w bieli/ ecru czy też o czymś zupełnie innym? Chcesz podkreślić brzuszek czy raczej ukryć?
ja bym raczej chciala ukryc brzuszek i wole chyba inny kolor sukni niz biel, moze ecri
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 10:01   #170
mylady21
Wtajemniczenie

Co do maja : Maj w tym roku ma być gorący i burzowy. Zresztą od 20 do końca miesiąca, to jest taki okres w którym zwykle temperatury sięgają 25 stopni. Nie wiem skąd to czarnowidztwo, że ma być zimno?

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci...gnoza-sezonowa

Co do P.M. w ciąży.
Nie chcę oceniać i nie chcę na Ciebie napadać, choć szanowne wizażanki i tak powiedzą zaraz, że to napad natomiast czy nie wygodniej i bezpieczniej byłoby urodzić dziecko i zrobić ślub połączony ze chrzcinami? Ani się nie pobawisz, ani nie popijesz nic i jeszcze kombinuj tu w co się ubrać.
Tak do trzeciego miesiąca, to rozumiem, szkoda przekładać ślub, ale powyżej to już masochizm.

Jeśli się jednak zdecydujesz. Zaiste w ciąży szczególnie zaawansowanej, nie ma nic bardziej estetycznego niż suknia dwuczęściowa. Szczególnie jak gorset odstaje dołem od brzuszka.
Dodatkowo oprócz tego, że mocno naciska na brzuch, co może byc niebezpieczne, to jeszcze skraca i poszerza sylwetkę.
Suknia dwucześciowa odpada, z powodów stylizacyjnych i praktycznych, absolutnie.
Odradzam też empire.
Najlepsza suknia powinna być w literkę A, z draperiami, w zależności od kształtu Twoich ramion z dekoltem amerykańskim, w V lub w serducho.

http://www.vipbridalbcs.com/images/Sincerity-Plus.jpg
http://www.weddingdressessouthafrica...idal-1148w.jpg
http://bios.weddingbee.com/pics/3194..._the_model.JPG
http://media.theknot.com/ImageStage/...rger_image.jpg

http://media.theknot.com/ImageStage/...rger_image.jpg
Stary 2011-01-09, 11:49   #171
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
na pierwszy rzut oka jest bardzo zjawiskowa

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 13:45   #172
sylwusiaaniolek
Wtajemniczenie

GG do sylwusiaaniolek

Dziekuje Wam bardzo Ciesze sie ze Wam sie podoba. Kurde zaluje ze nie zrobilam sobie w niej fotki... no ale coz... Napewno zrobie na przymiarce...

Stary 2011-01-09, 14:23   #173
Maripossa
Zakorzenienie

mylady21: a czemu jej empire odradzasz? takie wlasnie najladniej podkreslaja brzuszek i nie sa takimi bezami jak wkleilas dziewczyna bedzie grubsza jak twierdzi, to nie ma nic gorszego jak wcisnac ja w rozkloszowane kolo... a fuj! zadna z tych kiecek ktore wkleilas nie sa ladne
Fiolusiek: wrzucam swoje typy...
http://www.suknie-slubne.poznan.pl/s...iaza-hope.html

http://www.suknie-slubne.poznan.pl/s...a-malakia.html

http://www.suknie-slubne.poznan.pl/s...bna-lubna.html

http://www.suknie-slubne.poznan.pl/s...lubna-ibi.html

Edytowane przez Maripossa
Czas edycji: 2011-01-09 o 14:26
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 15:02   #174
mylady21
Wtajemniczenie

Ekhm... Chyba coś nie doczytałaś.
Ona nie chce nic podkreślać. Dziewczyny się pytały, czy nie?
Dziewczyna chce UKRYĆ brzuszek ZATUSZOWAĆ go.
Tymczasem w empire nawet Panna Młoda która w ciąży nie jest, wygląda jak panna Migotka.

Empire jest krojem dla bardzo szczupłych i dość wysokich dziewczyn.

Bez obrazy, ale to co ja wkleiłam, może sie podobac lub nie podobać, ale chodziło mi o krój.
Natomiast linki do zdjęć które wkleiłaś... to maja być profesjonalnie uszyte suknie? Tu krzywo, tam się marszczy. Cudowne są po prostu.
Kwestia gustu, kwestią gustu ale sposób szycia...
Stary 2011-01-09, 16:25   #175
Karo_lka
Raczkowanie

Ja uwazam jak mylady21, ja bym nie brala slubu w ciazy. Po 1 to masochizm po 2 zadna radosc, po 3 meka. Ale robta jak chceta Suknie , ktore wkleila Maripossa sa bardzo ladne.

mylady21 kiedy Ty bierzesz slub? Jaka masz suknie?
Stary 2011-01-09, 16:31   #176
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Ekhm... Chyba coś nie doczytałaś.
Ona nie chce nic podkreślać. Dziewczyny się pytały, czy nie?
Dziewczyna chce UKRYĆ brzuszek ZATUSZOWAĆ go.
Tymczasem w empire nawet Panna Młoda która w ciąży nie jest, wygląda jak panna Migotka.

Empire jest krojem dla bardzo szczupłych i dość wysokich dziewczyn.

Bez obrazy, ale to co ja wkleiłam, może sie podobac lub nie podobać, ale chodziło mi o krój.
Natomiast linki do zdjęć które wkleiłaś... to maja być profesjonalnie uszyte suknie? Tu krzywo, tam się marszczy. Cudowne są po prostu.
Kwestia gustu, kwestią gustu ale sposób szycia...
ekhm tak, nie doczytalam
uwazam jednak, ze w 6 m-cu (zalezy w sumie u kogo) to zadna kiecka brzuszka nie 'zatuszuje'... wogole, po co brac slub w 6 m-cu jak sie chce jeszcze brzuch tuszowac? no tez nie kumam w sumie.

A suknie ktore wkleilam owszem, mnie sie baardzo podobaja nie widze by byly zle uszyte, jesli natomiast bym taka mierzyla i widzialabym, ze cos zle lezy, jest zle szyta na pewno bym takiej sukni nie kupila a kzala robic poprawki poprostu.

Edytowane przez Maripossa
Czas edycji: 2011-01-09 o 16:37 Powód: poprawka
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:19   #177
Karo_lka
Raczkowanie

Teraz się tak przypatrzyłam i stwierdzam,ze suknie sa bardzo ladne.
Stary 2011-01-09, 22:03   #178
zurawina144
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Owszem, są bajońsko drogie ale ja osobiście widzę różnicę w jakości i wyglądzie sukien z madonny a takich zwykłych szytych przez krawcowe lub z tanich salonów. Wiadomo, jednych stać na tańsze, jednych na droższe. Z resztą nie trzeba koniecznie wydawać majątku żeby mieć suknie z madonny. Zawsze można kupić używaną w atrakcyjnej cenie
Z tym, że Splendor to nie jest tani, podrzędny salon. Ceny ich sukienek określiłabym po prostu jako rozsądne. Nie mówię też o sukniach uszytych przez krawcową, do której nie ma się zaufania, czy najzwyczajniej w świecie nie zna jej możliwości. Myślę, że ich sukienki są dobrej jakości. Co do wyglądu, to już chyba kwestia gustu, czego kto oczekuje od swojej sukni ślubnej
zurawina144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 23:18   #179
xxKasiax
Wtajemniczenie

Hej Wizazynki
Moje pytanie odnosnie sukni to:
Dokad powinno siegac kolo,zeby wygodnie sie chodzilo i tanczylo???
Powinno byc do kostek,czy powyzej?
Pozdrawiam
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:18   #180
Karo_lka
Raczkowanie

Tak żeby było Ci wygodnie chodzić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości