|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: *Dziewczyny jak maliny* Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz. X
widzę, że wieczorek spokojny na fotum
![]() co do ubrań to ja różnie kupuję, czasami w sieciówkach, a czasami w jakiś normalnych sklepikach na mieście albo na targowisku mam też jeden fajny lumpek w którym idzie znaleźć naprawdę super rzeczy ![]() ja na pewno nie będe kupowała specjalnych ciążowych bluzek czy tunik bo spokojnie można teraz znaleźc coś w normalnych sklepach w co się zmieszcze i kosztuje to 1/3 ceny jedyne co, to pewnie spodnie zakupie z pasem i spódniczke jakąś, ale na allegro planuje bo też jest duuużo taniej zmykam już dobranoc |
|
|
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: *Dziewczyny jak maliny* Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz. X
ja też uciekam ,bo mnie rozłożyło
Dobranoc kobitki
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam fotke tak wyglądałam w około 11 tygodniu-jakiś tydzień później wyądowałam w szpitalu
![]() a3b4fdca67.jpg |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, pamietam te fotke.... rzeczywiscie brzuszek jak na 11 tc pokazny
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
noo pokaźny dlatego wiem ze jak bede w ciaży to będzie duzy -choć z drugie jstrony na jakimś etapie moze sie po prostu zatrzymać-nie zamierzam sie tym martwić najwazniejsze zeby była dzidzia
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie kochana
![]() moze mialas duzo wod wtedy? powiedz, brzusio byl miekki czy taki twardszy?
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Asia,mnie teraz nie dawno zaczął brzuszek wyskakiwać
ale gin mi powiedział,że macice mam już taka dużą jak 23tydz także jakby był jeden maluszek to byłby mniejszy albo jeszcze wcale. Także myślę,że moje ubrania jeszcze się nadza. Ja uwielbiam szpilki,wąskie spodnie,spódnice,sukienki . Wogóle lubię się stroic także majątku nie wydaje na ubrania,bo zawsze chce coś kupić co nie będzie na 1 raz
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
teraz bedzie wszystko dobrze, zobaczysz
najlepiej nie myslec, choc domyslam sie jak ciezko ... ale mam nadzieje ze nidlugo wynagrodzi Ci to wszystko mala kruszynka ![]() cos spac nie moge....
|
|
|
#4300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czytani e ze zrozumieniem masz na 6 bo moja informacja była następująca ;Jesli chodzi o Montii to chyba Was opusciła bo na watku mam marcowo-kwietniowych pisze jak szalona a tu już bardzo długo się nie odzywa.; a dla mnie się one ZNACZNIE różnią |
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Także Asiu nie martw się,i Wam się uda. Wogóle wszystkim dziewczynom się uda,ja w to wierzę.
Karolcja podziwiam Twoja determinację. Ja się w szpitalu nie pozwoliłam dotknąć,a co dopiero laparo...
|
#4302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie mogłas dodac jeszcze o co ci chodzi bo przekaz był ni z gruszki ni z pietruszki jak aktualizowałysmy liste a czytac ze zrozumieniem umiem no i nie musze pamiętac słowo w słowo co napisałas i moja wypowiedź od twojej różniła sie tym ze ty napisałaś watem jakis tam a ja ze na innych watkach![]() dodam jeszcze ze jedyna twoja wypowiedź na tym watku odnosiła się własnie do listy stąd interpretacja, jesli chodziło o co innego mogłas to napisać moim celem nie było wkurzenie Cie tylko podpowiedx dla Monti ze takowa sytuacja zaistniała co do osób mile widzianych to jesli chcesz sie przyłączyć na pewno bedziesz tu mile widziana jak kazdy (jak podczytujesz wątek to raczej o tym powinnas wiedzieć bo nikogo nie odrzuciłyśmy) i wybacz jesli moja wypowiedxCie w jakiś sposób uraziła bo nie taki był zamiar -wyskoczyłaś po prostu z tym ze Monti nas opuściła-z tak krótkiej wypowiedzi naprawdę mozna tylko zgadywać o co chodziło -pozdrawiamj ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
no to nie spij tylko posiedź ze mną ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() AKarolci szpitala współczuje bo to nic przyjemnego, ja nigdy w zyciu w szpitalu nie byłam -dopieroo wtedy jak starciłam maleństwo i mam nadzieje ze następna moja wizyta w tym budynku bedzie jak zaczne rodzić ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- a i zapomniałabym Bella tobie ze szybciej brzuszek urośnie to normalne bo przeciez ty tam masz dwa dzieciaczki a u mni eto chyba tak wyszło bo ja ogólnie mam tendencje do brzuszków nawet jak w ciąży nie jestem
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-01-09 o 00:06 |
|||
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
aa2 Tak to prawda, ze nie musisz pamietać słowo w słowo tylko ja po Twojej odpowiedzi (teraz już wyjaśnionej) oraz Montii zrozumieniu, ze niby mi zal dupę ściska odebrałam to jakbym w Waszym pojmowaniu faktycznie jej czegoś zazdrościła i źle życzyła. Natomiast też podczytuję wątek mam marcowo-kwietniowych i uważam Montii za osobę bardzo fajną. No a w tym wątku kiedyś się trochę udzielałam chyba w 9 części- były to czasy kiedy Agrafka zastanawiała się nad przeniesieniem do Anglii i ja jej trochę pisałam jak wygląda tam opieka bo jest praktycznie taka sama jak u mnie w Irlandii. Próbowałam się wtedy jakoś wbić w Wasz watek ale ostatecznie zostałam osobą podczytującą bo tak jak też Montii pisała tak i ja uważam Was za zgraną grupę do której trudno się wbić. A nie chce być taką osobą jak pewna inna tu i zresztą na tym mamowym watku też, która raz na rok wpadnie i w obu watkach pisze to samo i praktycznie tylko o sobie lub swoich problemach nie interesując się innymi. No i pomijam fakt, że kiedyś pisałyście jak szalone po kilkanaście stron dziennie, że trudno było ten nawał informacji przyswoić. Teraz trochę spokojnie ale to pewnie dlatego, ze ostatnio dużo dziewczyn się rozpakowało
![]() Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne i żadna moja wypowiedź Ciebie nie uraziła. |
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ciesze sie ze wyjaśnione bo nie chodziło mi o urazenie Cie w jakikolwiek sposób ![]() co do wbicia sie to ja to rozumiem bo pomimo ze jestem tu praktycznie od początku tez czasami przez jakiś czas sie nie udzielałam bo własnie było ciężko sie wbić wiec to akurat dla mnie nie nowość teraz jak napisałas o Agrafce to faktycznie przypominam sobie posty które pisałas (chodziło chyba o opiekę po poporodową prawda?) i chyba wiem o kim piszesz co do tej osoby co wpada i tylko o sobie pisze![]() zresztą już kiedyś pisałyśmy na temat osób które wpadają napiszą 3 zdania w tym dwa są żadaniem odpowiedzi na jakieś pytanie itdmoże tez dlatego tak wyszło z twoja wypowiedzią jak wyszło ale uwierz ze jakbym miała na myśli coś złego to pewnie nie omieszkałabym się tego napisać wprost ![]() a powiedz mi jeszcze dobrze pamietam ze ty albo miałas już dzieciątko albo sie spodziewałas? |
|
|
|
|
#4305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ja już mam dwójkę maluszków (trzylatka i dwulatkę) no i czekam na 3 malucha, który ma być w marcu dlatego jestem podczytująca oba watki bo o Waszym przeczytałam na mamowym gdyż Black Angel się Wami zachwycała i tak tu trafiłam Dobra już spadam spać bo zapewne moje małe szkraby od rana bedą szaleć. Dobranoc Edytowane przez francmal Czas edycji: 2011-01-09 o 01:12 |
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
no Myszka odeszła ale mam nadzieje ze jednak jeszcze wróci
a o użalaniu to chyba napisała Madzia czyli LadyMk![]() a tym milknieciem i powrotem to juz tak chyba mamy wszystkie zauważyłam he he no ale tak to jest czasem trzeba od forum odpocząć ale zawsze miło się wraca ![]() też mykam spac bo znowu jutro bedzie problem żeby sie ponieść wcześniej niż o 11 ![]() dobranoc |
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! O widzę,że dziś od rana pierwsza jestem
|
#4308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień Dobry ![]() u mnie ciąg dalszy choroby Oliwki, Wojtek się trzyma na razie |
|||
|
|
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ale emocje wieczorem były ![]() ja w jakimś średnim humorze, po powaznej rozmowie z tżtem, rozmyślam o dziecku, z jendnej strony chcę, a z drugiej, nie wiem czy nie spadnie to wszytko na moje barki. wszystko to jakies trudne chce mi sie coś słodkiego zjeść, nie mam nic w domu.....
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
ja mimo to chcę,że na mnie wszystko spadnie to i tak ma dość pracy więc Gospella chyba ta główna decyzja należy do Ciebie
|
#4311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czasem to wyobrażamy sobe idylle a tak naprawdę rzeczywistość bywa trudna
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() Gospella masz racje decyzja odziecku musi byc przemyslama i musza chcieć tego obie strony-własnie tak jak napisałaś musi mieć świadomość tego ze jak będzie dziecko to dużo rzeczy sie pozmienia no i na pewno bedzie ci musiał pomóc-czyli po prostu bedzie musiał być ojcem a z drugiej strony moze to teraz tak wygląda bo jeszcze nie jesteś w ciaży ale jak zajdziesz to i On na pewno zacznie inaczejo do tego podchodzići poczuje się ojcem-czesto jest tak ze do główek facetów to ze bedą musieli być odpowiedzialni za dodatkowa osobę przychodzi juz jak kobieta jest w ciązy ![]() popatrz ilu facetów na poczatku mówi ze nie chce dziecki itd a potem jak juz jest to świata poza nim nie widzą ![]() wiec u twojego męza moze to jakas obawa, lęk trzymam kcuki za decyzje
|
|
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja myślę, że każda z nas ma obawy, wątpliowści itp,
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam mysle ze poejscie twojego meza zmieni sie jak juz bedziesz w ciązy, mój jak wtedy zaszłam w ciaze nie był przekonany czy dobry momebt wybralismy ale jak juz w niej byłam to był zadowolony i juz sie nie mógł doczekać, no a teraz to sam czesto mówie ze juz mogłoby sie udac bo che
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś druga 12 w pracy, padam na twarz, spać mi się chce. Do tego szwagierka przyjechała na weekend i mnie wkur*** choć jestem w pracy od 9 do 21 ![]() Co do facetów i podejsciu do ciąży. Ja tak jak słucham moich koleżanek to mam jakiś ekstra model, M. jest zaangażowany w ciąże chyba bardziej niz ja. Nie ma mowy, zeby nie poszedł na usg, sam siega po mamusiowe gazetki i przegląda. Do tego wczoraj sciagnął taki film o dzieciach, dokument o 1 roku zycia dziecka w roznych kulturach, puka w brzuszek itd. Ale mysle, ze to dlatego, ze troche sie na dziecko wyczekaliśmy i miał sznase dojrzec, no i wyczekiwał tego. Izuś co u Ciebie? Do tego mam mega zgage po soku pomaranczowym, ale nie umiem go sobie odmowic
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie tak jak piszesz faceci musza do tego dojrzec ale to ogólnie fajne jest jak facet sie tak przejmuje mówi do brzuszka, całuje itd mój teraz np cały czas łapie mni eza brzuszek i mówi : jak myslisz zamieszkał tam już ktoś? spisały sei moje bojowniki? i całuje i mówi ze całuje po to zeby brzuszek wiedział ze jest kochany i na pewno sie szybko zapełni słodkie to jest![]() no to szwagierka niexle musi dawać czadu skoro nawet Ciebie w pracy złośc na nią dopada nie denerwuj sie kochana nie ma sensu
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Scio u Was tak jak u nas.. tez żeśmy troszkę sie naczekali zanim okazało się,że jest dobrze.... Cieszyliśmy się z piewszej ciązy, którą niestety #. A teraz podeszliśmy do tego z rezerwą dopoói nie zobaczyliśmy serca no akurat są dwa... i mój małż też podczytuje gazetki, więcej sam je kupuje i brzuszek całuje, to takie rozczulające
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny, może faktycznie z moim też tak będzie- jak już bedzie dzidzia, że poczuje,
jakoś mnie naszły dziś refleksje, za dużo o tmy myslę
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Gospella mój małż dopóki dowiedział się, że będziemy mieć bliźnieta stwierdził,że sama dam sobie rade a jak się później okazało to gadał w stylu: "jak ja wezmę takie maleństwo w ręce" zaczął się przejmować...
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
jest tu kto?
laski co robicie? bo ja sie rtroche nudze, chyba zaraz coś upichce bo nie mma co robić męzus juz zaliczony , internet poczytany i teraz sie zastanawiam co dalej , meżuś skoki oglada ja z doskoku WOŚP no i w sumie coś bym porobiła ale sama nie wiem co ![]() najchetniej popisała z wami ale żeście sie wszystkie ukryły!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

chyba sugerowała ze mamy Cie usunąć z listy

itd