Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-08, 15:11   #1051
entertete
Rozeznanie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Mój tż też mięsny, ale delikatnie na szczęście Ale już Michalinka jest wege
mojemu małżowi się nie chce robić osobno jedzenia więc je rzadko

A mały, na razie mam plan dać, najchętniej bym dawala ze słoika bo o gotowaniu mięsa nie mam pojęcia, ale większość z marchewką jest, która na razie nie przyjęła się (czerowne poliki). Na pewno mięso nie będzie promowane, w sensie "ojejku zjedź mięska bo musisz duży urosnąć", tyle by nie było niedoborów. Zresztą co tu o mięsie jak na razie przetestowane na dobre mamy tylko brokuły i dynię, ech....
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 15:18   #1052
chomiczek00000
Raczkowanie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

wlazłam na wizaż i zeżarła mi jakaś cholera interneta

entertete u nas tak jak większość- chrzestna kupuje szatkę chrzestny świecę, a o tym "sponsorowaniu" pierwsze słyszę.

zabcia, glooria śliczne dziewczynki
a ja myślę że Milenka sama by sobie doskonale poradziła z rozbieraniem choinki
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 15:29   #1053
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość

entertete u nas tak jak większość- chrzestna kupuje szatkę chrzestny świecę, a o tym "sponsorowaniu" pierwsze słyszę.
No pamiętam wtedy tak siostra małżowi powiedziała i chodził po mszy płacił, a to jeszcze wg mnie było niefajne, że on był wtedy studentem i kasą nie grzeszył. Mój brat teraz kończy studia i wolałabym go za bardzo nie obarczać, bo też na razie za bogaty nie jest. Dlatego pytałam, czy to w moje rodzinie bylo inaczej niż wszędzie czy nie.
Stary 2011-01-08, 15:36   #1054
glooria
Raczkowanie

też myślę że dałaby sobie radę z jej rozebraniem z resztą już się za nią zabrała - cały dół już nie ma koralików i bombek

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
mojemu małżowi się nie chce robić osobno jedzenia więc je rzadko

A mały, na razie mam plan dać, najchętniej bym dawala ze słoika bo o gotowaniu mięsa nie mam pojęcia, ale większość z marchewką jest, która na razie nie przyjęła się (czerowne poliki). Na pewno mięso nie będzie promowane, w sensie "ojejku zjedź mięska bo musisz duży urosnąć", tyle by nie było niedoborów. Zresztą co tu o mięsie jak na razie przetestowane na dobre mamy tylko brokuły i dynię, ech....
spokojnie wszystko wprowadzisz... moja koleżanka na 6 miesięczne dziecko i dopiero od wczoraj daje baby rice- kaszkę ryżową a od połowy lutego idzie do pracy i trochę żałuje że szybciej nie dawała
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 15:52   #1055
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mi sie nie podoba tylko to drewno bo nie lubie no ale nie mozna miec wszystkiego. a auto pewne i serwis dozywotni gratis u niego
tez nie przepadam za drewnem

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
U Was też wizaz szwankuje?
mi wczoraj wogole nie wchodzil

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

kupcie 5 a tez w kombi? jaki silnik i ktory rok damian wlasnie negocjuje ze znajomym i jak zwroca nam kase z ubezp. to bierzemy jego 5

http://forum.bmw-3city.pl/viewtopic....efb207856cd5c2
pewnie bedzie 5 bo tz sie uparl chociaz to moj samochod chcemy kombi 2002-2003 rok 530d no i tez bedzie cos z bogatszym wyposazeniem planujemy tak 25-30tys na auto przeznaczyc choc wolala bym te 25

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
o takie buty kupilam za 29. 99zl rozmiar 20 na zdj. sie wydaja duze byc, ale sa malutkie mysle, ze jak bedzie miala MAja rok/poltora beda dobre

super my za pierwsze placilismy 30euro a za drugie 20euro na promocji

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Dziołchy.. mam pewną zagwozdkę okresy miałam regularne już jakiś czas.. a tu powinnam dostać okres 3go stycznia a do dzisiaj nic
No i nie dostałam tego 3go, ani 4go, ani 5go, ani 6go ani dziś to już razem 5 dni i nie wiem czy mam panikować czy jeszcze spokojnie na relaksie czekać na opóźnioną @
hie hie hie bedziesz pierwsza z kolejna ciaza? czekam na dalsze info

Cytat:
dziewczyny czy wszystkie macie ceratkowe obicia krzesełek do karmienia? ma ktosia materiałowe?
ja bede zamawiala materialowe

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
a to obiecane zdjęcia
super ja wlasnie tez zamowilam chodzi w tyg bedzie babcia dala Hubciowi za chodzi za pierwsze zabki

Cytat:
Napisane przez zabcia87 Pokaż wiadomość
wstawiam zdjęcia Wikusi z świąt ... na 2 zdjęciu jest ze mna i tż'tem na 3 z moimi rodzicami
super a niunia jaka ma swietna spodniczke moge spytac ile masz lat?

Cytat:

Kto płacił u Was za chrzest? Mi małż oznajmił, że za chrzest płaci chrzestny, i nie powiem, że pierwsze słyszę bo sam 5 lat temu płacił u siostry, ale w mojej rodzinie tak nigdy nie było. I teraz nie wiem czy to od miejsca zamieszkania zależy czy od rodziny.

u nas my sami placilismy

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

ide za chwile na zakupy!!!sciagnelam tz 150ml mleczka i niech sobie radzi.mnie nie bedzie dlugo!!!

wogle to jestem na niego wsciekla!!! tak sie poklocilismy ze szok, a on udaje teraz ze nic sie nie stalo!!!i to najbardziej wkurza, bo ja na przeprosiny czekamno nic odreaguje na zakupkach
pochwal sie pozniej co kupilas

u mnie do jutra babcia jest troche sie czuje jak bym drugie dziecko miala bo non stop mnie wola

aniaa jak Misiu?
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 16:19   #1056
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
spokojnie wszystko wprowadzisz... moja koleżanka na 6 miesięczne dziecko i dopiero od wczoraj daje baby rice- kaszkę ryżową a od połowy lutego idzie do pracy i trochę żałuje że szybciej nie dawała
Moja mała dzisiaj pierwszy raz dostała ryż brązowy z moim mleczkiem Chociaż też chciałam na początku dopiero po pół roku dawać coś poza mleczkiem i kaszką manną
Stary 2011-01-08, 16:56   #1057
glooria
Raczkowanie

oglądam właśnie na tvp 2 o tych lalkach co wyglądają jak dzieci ... szok

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

dalej jestem w szoku... te kobiety sa chore, nie dziwię się że chcą mieć dzieci lub tęsknią za wnukami ale robić lalki na podstawie ich zdjęć lub nazywać je jak swoje dzieci
a to jak je traktują jak żywe ale jak kobita zobaczyła pęknietą główkę lalki to ja oddaje bo jest uszkodzona... ma wadę... więc oddaje ale jeszcze 5 minut temu kąpała i czesała lalkę jak żywe dziecko...
czy którać z was też ten program ogladała
Stary 2011-01-08, 16:59   #1058
anoxa
Zakorzenienie

glooria ja wlasnie ogladalam z babcia brak slow!
Stary 2011-01-08, 17:15   #1059
glooria
Raczkowanie

a ten wnuczek mówi że to lalka a ona że to dzidziuś...szczęka opada
Stary 2011-01-08, 17:16   #1060
anoxa
Zakorzenienie

hehe no masakra
Stary 2011-01-08, 17:33   #1061
glooria
Raczkowanie

anoxa a widziałaś jak te niby dzieci były wożone w fotelikach, wózkach te wszystkie rzeczy przygotowane jakby te lalki tego potrzebowały... ludzie nie maja co z pieniędzmi robić pomogli by prawdziwym dzieciom w sierocincach a nie... bawią sie w DOM

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 17:48   #1062
scoobs
Rozeznanie

Entertete, ja mam fotelik z obiciem materialowym, ale takim innym
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:51   #1063
bajka1807
Zakorzenienie

masakra, ja tez ogladalam ten program z tz... tez stwierdzil ze zamiast wydawac kase na lalki to powinny pomoc dzieciom w sierocincach. ogolnie ta blondyna miala totalnie nawalone w glowie. szok dosolownie.

a co do oplat za chrzest... to my tez placilismy sami.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:25   #1064
anoxa
Zakorzenienie

tez tak mowilysmy ze lepiej by sierotka pomogli
Stary 2011-01-08, 18:42   #1065
entertete
Rozeznanie

scoobs, anoxa a jakie marki tych krzesełek, bo ja teraz szukam czegoś, najlepiej estetyczne (ciężko, bo większość krzesełek kompletnie mi się nie podoba), nie bardzo drogie i materiałowe.

W ogóle to dół mnie dopadł, małż na desce od 3 dni, a ja nie poszłam z koleżankami na koncert (a ostatnio znowu mało wychodzę i by mi się przydało), bo moja mama marudziła jak stara baba i w końcu nie przyjechała małego popilnować. No i siedzę jak trąba, mały pójdzie spać a ja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 19:33   #1066
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
pochwal sie pozniej co kupilas
kupilam niewiele, bo tylko http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BWITH%2BBELT ale tu slabo wyglada, ogolnie jest sliczna, na zdjeciu jest biala, a naprawde jest taka w kolorze ciala, zoltawa
Cytat:
W ogóle to dół mnie dopadł, małż na desce od 3 dni, a ja nie poszłam z koleżankami na koncert (a ostatnio znowu mało wychodzę i by mi się przydało), bo moja mama marudziła jak stara baba i w końcu nie przyjechała małego popilnować. No i siedzę jak trąba, mały pójdzie spać a ja
nie martw sie. ja tez dzis sama siedze-tz poszedl na impreze urodzinowa do znajomych blok obok a ja siedze jak ta ... zaraz zrobie sobie kapiel, naloze maske na wlosy i wlacze jakis fajny film, tylko ze nic w tv ciekawego dzis nie ma...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:34   #1067
chomiczek00000
Raczkowanie

Cytat:
oglądam właśnie na tvp 2 o tych lalkach co wyglądają jak dzieci ... szok
Ja też oglądałam Te kobiety jak nie mają co ze sobą zrobić to może w ramach wolontariatu by np w domu małego dziecka pomogły. I pieniądze na foteliki, ubranka, wózki......
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:15   #1068
glooria
Raczkowanie

fakt w tv nic nie ma same powtórki zostaje ci wieczór z wizarzem
my mamy krzesełko do karmienia z ceratki nawet nie szukałam jakiegoś z materiałem bo nie widzę sensu przecież Milena nie siedzi na nim godzinami a pampersy też odpażają
Stary 2011-01-08, 20:40   #1069
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam niewiele, bo tylko http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BWITH%2BBELT ale tu slabo wyglada, ogolnie jest sliczna, na zdjeciu jest biala, a naprawde jest taka w kolorze ciala, zoltawa

nie martw sie. ja tez dzis sama siedze-tz poszedl na impreze urodzinowa do znajomych blok obok a ja siedze jak ta ... zaraz zrobie sobie kapiel, naloze maske na wlosy i wlacze jakis fajny film, tylko ze nic w tv ciekawego dzis nie ma...
bardzo ladna

ja sie przylaczam do wieczoru z lapkiem

Cytat:
fakt w tv nic nie ma same powtórki zostaje ci wieczór z wizarzem
my mamy krzesełko do karmienia z ceratki nawet nie szukałam jakiegoś z materiałem bo nie widzę sensu przecież Milena nie siedzi na nim godzinami a pampersy też odpażają
a ja mysle ze ma to znaczenie bo zrobi cie cieplo to dupka i nozki beda sie przyklejaly do ceratki

entertete ja bede to zamawiala http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...388850351.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 20:54   #1070
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ladna

ja sie przylaczam do wieczoru z lapkiem

dziekuje kochana!
ja chyba zaraz spac lece, bo nudy tu niemilosierne
Stary 2011-01-08, 21:01   #1071
niezawsze
Zakorzenienie

Zabcia bardzo ladna rodzinka

Ja mam ceratkowe nie pomoge.

Moja gadzinka nie spi tylko "kląka" odkryla to wczoraj i sie bawi tak mlaskajac hihi smieszne to moje male jest i dzis sie wykapalysmy, chyba z pol godziny plywala ze mnai bawila sie roznymi plywajacymi rzeczami w wodzie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:19   #1072
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Moja gadzinka nie spi tylko "kląka" odkryla to wczoraj i sie bawi tak mlaskajac hihi smieszne to moje male jest i dzis sie wykapalysmy, chyba z pol godziny plywala ze mnai bawila sie roznymi plywajacymi rzeczami w wodzie
czesto kapiecie sie razem? my chyba jutro sprobujemy po raz pierwszy)
Stary 2011-01-08, 21:25   #1073
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
czesto kapiecie sie razem? my chyba jutro sprobujemy po raz pierwszy)
oj zalezy czasami raz na tydzien czasami raz na 2, uwielbiamy w sumie to obie, ale najabrdziej lubi Maja "plywac" na brzuszku, na pleckach sie boi

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:45   #1074
glooria
Raczkowanie

Milena uwielbia z tatusiem pływać... po takiej kąpieli szybko zasypia a łazienka cała mokra tak się chlapia wodą
Stary 2011-01-08, 21:53   #1075
scoobs
Rozeznanie

Entertete, ja mam takie krzeselko http://www.youtube.com/watch?v=BojK7UwgILo ale ono do tanszych nie nalezalo. Fajne jest ale ma pare wad. Sa szparki, ktore trudno wyczyscic, ten material mozna prac w pralce, ale troche zachodu, zeby to pozdemowac, no i mozna go fajnie zlozyc, zeby nie zajmowalo duzo miejsca, ale nie jest wtedy bardzo stabilne, zdarzylo nam sie pare razy,ze Amelia jak biegala, to w nie uderzyla i sie rozlozylo. Ale to ze dwa, trzy razy i teraz czasem zapinamy je take guma na wypadek
Stary 2011-01-08, 22:27   #1076
glooria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Entertete, ja mam takie krzeselko http://www.youtube.com/watch?v=BojK7UwgILo ale ono do tanszych nie nalezalo. Fajne jest ale ma pare wad. Sa szparki, ktore trudno wyczyscic, ten material mozna prac w pralce, ale troche zachodu, zeby to pozdemowac, no i mozna go fajnie zlozyc, zeby nie zajmowalo duzo miejsca, ale nie jest wtedy bardzo stabilne, zdarzylo nam sie pare razy,ze Amelia jak biegala, to w nie uderzyla i sie rozlozylo. Ale to ze dwa, trzy razy i teraz czasem zapinamy je take guma na wypadek
fajne też chciałam kupić ale drogie 120 funtów więc dałam spokój
Stary 2011-01-08, 22:36   #1077
scoobs
Rozeznanie

ja kupowalam za 110 prawie dwa lata temu ale nam zalezalo, zeby ladnie wygladalo i podobalo nam sie, ze mozna je tak zlozyc.
Stary 2011-01-09, 00:26   #1078
olakola
Zadomowienie

(nic nie nadrobiłam, proszę nie krzyczeć)

dzisiaj Kuba wymiotował po zupce krem dyniowy z żółtkiem
właściwie to wymiotował wieczorem, ale poza tą zupką jadł tylko cyca; masakra ile z niego wyleciało; taki biedny był

a poza tym to w dzień moje dziecko się rozpędziło i zasuwa na 4 po całym mieszkaniu, jak wcześniej się bujał i zastanawiał gdzie pójść, robił 4 "kroki" na czworakach to teraz zapitala po całym domu, jak go gdzieś zostawiłam, to po 2minutach szukać trzeba bylo

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2011-01-09 o 00:27
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 00:56   #1079
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mysle ze ma to znaczenie bo zrobi cie cieplo to dupka i nozki beda sie przyklejaly do ceratki
nie ma co przesadzać, przecież dziecko nie siedzi w tym krzesełku godzinę żeby niewiadomo co mu się robiło. Fakt, że ciałko się poci.. ja podkładam Sebkowi pod głowę tetrę i problem rozwiązany. A i przynajmniej nie zapominam o dodatkowej pieluszce do wytarcia buzi po jedzeniu słoiczka.. wyciągam tę spod głowy i już a małego wyciągam bo po co ma tam siedzieć dalej Goły nie siedzi tylko ma gacie czy pajaca to mu się ani dupka ani nóżki do niczego nie kleją, co innego jakby gołego sadzać. A jak będzie lato to można podłożyć cokolwiek, kocyk nawet czy ręcznik i zero problemu. A z ceratki zetrzeć brudy łatwiej niż bawić się w zdejmowanie tapicerki i jej pranie. No i pozostaje kwestia czy roczne dziecko będzie chciało siedzieć w naszym krzesełku bo przecież niewiadomo co mu się może uwidzieć

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:00   #1080
scoobs
Rozeznanie

Amelia do dzisiaj je w krzeselku, ale to dlatego, ze nie siedzimy przy stole, a zdarzylo jej sie pare razy usnac. Rowniez sadzam Ja w krzeselku jak chce malowac, bo nie ma biurka, ale bedzie trzeba cos wymyslec, bo Ali bedzie je uzywal.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości