Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 10:09   #1321
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
okropne, w życiu bym na cos takiego z własnej woli nie poszła
wiadomo, że jakby było trzeba dla dobra malucha , no to operacja konieczna, ale tak, żeby z wyboru na takie straszne chwile sie narażąć, brrrr
no wiadomo że poród sn jest lepszy dla maluszka ale zależy od podejścia ciężarnej są kobiety jak ty że tylko sn i cc to masakra a np ja należę do tych że wolę cc... wiem że będzie mnie bolało i tu i tu bez bólu się nie obejdzie ale wolę żeby było cc, no nie wiem jakoś mniej bym się bała jakbym wiedziała że będzie cc... może się boję popękania, nacinania, jak to się będzie potem goiło dyskomfort i w ogóle... i takie tam...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:11   #1322
mokra6
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
mokra bylam w duzym Tesco i jak juz ostatnio Wam pisalam nie ma tam jakis mega promocji na ciuszki no chyba ze asortymentem i cenami roznia sie sklepy Tesco miedzy soba nie wiem ?? za to w carrefourze sa promocje na ciuszki bylam dzis i troche zakupialm tż mnie eksmituje z domu razem z tymi ciuszkami
Dzięki za info. Przejadę się do carrefoura w takim razie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:16   #1323
gosiawolna
Rozeznanie

witam sliczne brzuszki dziewczyny
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:19   #1324
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Dziewczyny,jak ja się dzisiaj rano przestraszyłam...wydawało mi się,że brzuch mi opadł...zaczęłam siac panikę! Teraz wygląda tak samo jak przedtem...nie wiem,jak to możliwe?!
czarna teraz to pewnie będziemy na każdym kroku panikować już do końca ciąży mi wczoraj teściowa powiedziała że mam strasznie nisko brzuch i co ja teraz robię non stop przed lustrem stoję i oglądam czy rzeczywiście jest nisko

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:23   #1325
gosiawolna
Rozeznanie

a to moj brzusiio ;p 26 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (57,8 KB, 42 załadowań)
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:28   #1326
87czarna
Zakorzenienie

waniliaani nie mów...! Z każdym dniem będzie coraz gorzej! Matko,zaczynam panicznie się bac porodu!

gosiawolna rośniemy,rośniemy... Ślicznie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:32   #1327
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
waniliaani nie mów...! Z każdym dniem będzie coraz gorzej! Matko,zaczynam panicznie się bac porodu!

gosiawolna rośniemy,rośniemy... Ślicznie

przyszykuj swojego tż na swoje nowe wcielenie panikara

mój ze mną już wytrzymać nie może bo albo jestem w euforii albo wkurzona albo beczę

dosłownie zero normalności

gosiawolna
śliczny brzuszek

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:35   #1328
Montii
Zakorzenienie

dz dobry Mamusie
Ja nadal u rodziców, już marzę o nowej łazience, wczoraj koleś wymierzył nam kuchnie i czekamy na projekt. Małą mamy, szkoda,że nie mamy pola do popisu, po obiadku jedziemy do rossmana po kosmetyki dla małego i będzie wsio.. chcę mieć wszystko gotowe, wczoraj normalnie myślałam,że rodzę, bóle w krzyżu i później biegunka ale przeszło mi po chwili, kurczę zaraz zacznie się 33 tc ten czas leci za szybko !
A pokój małego w rozsypce, chcę już wejść tam i posprzątać...

Buźka

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

a brzuszki macie prześliczne, każdy inny , cudo

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:38   #1329
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

jak jak zwykle wstałam przed 10,
ale mogłabym spać dalej

wczoraj na tych chrzcinach było pełno małych dzieci,
i nadal mnie nie rozczulają
i nadal nie lubię hałasu
Stary 2011-01-09, 10:41   #1330
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
agaaga ja dzisiaj kupiłam w Rossmanie z babydream...

trzyrazyi nie przemywa się? pierwsze słyszę muszę dopytac...

Ja pamietam ze sie przemywalo kiedys jakims fioletem czy jakos tak...ale teraz jak pytalam tutaj poloznej to ona mowi ze niczym mam nie przemywac...rozmawialam ze szwagierka rodzila w zeszlym roku i tez nie przemywala niczym...pepuszek odpadl po 4 czy 3 diach i znajome ktore rodzily niczym nie przemywaly...takze ja tez nie bede...jedyne co to polozna mowila aby pepka nie zamoczyc jak bede kapala dziecko....
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:44   #1331
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi możliwe,że teraz robi się inaczej... Ja w każdym razie zakupiłam Pioktanine(tzw. fiolet) i będę tym przemywac U mnie praktycznie każdy to stosuje

Stary 2011-01-09, 10:53   #1332
trzyrazyi
Zadomowienie

w Anglii, Irlandii i innych krajach sie nie przemywa pepka, tylko wietrzy.
Na pewno trzeba zbierac te brudki, które tam sie gromadza w zagłebieniu, np patyczkiem
hmmm, może nie kupię spirytusu w takim razie [/QUOTE]

No ty mnie rozumiesz hihihihi...ja pamietam ze sie przemywalo ale tutaj sie tego nie robi...i widze ze te pepuchy odpadaja szybko powaznie...a nawet teraz zadzw.do poloz.i ona powiedziala ze po urodzeniu czesto bedzie przychodzic i sprawdzac pepuszek i inne rzeczy takze nie mam soe co martwic...bo juz zwariowalam czy ja dobrze gadam czy nie hehheheh
Stary 2011-01-09, 10:56   #1333
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

brzuszek śliczny taka piłeczka
ciuszki też fajne . ręczniczek super
dziękuję

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
to i ja sie pochwale moim bebenkiem
skonczony 24 tydzien
od jutra leci 25
śliczny

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny aguś i ego_ego śliczne brzuszki no cuda maliny tutaj

ktoś tu pytał o cienki szlafrok ja mam ten co czarna :

http://allegro.pl/1389207670-i1389207670.html

polecam
dziękuję
ja tez mam ten szlafrok, znaczy się jeszcze nie mam, bo czekam na przesyłkę, ale ten zamówiłam

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

fajne macie zgrabne brzuszki ego i agusia
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
W piatek wieczorem zadzwonila do mnie i powiedziala, ze dziecko i ja jestesmy najwazniejsze i skraca mi dzien pracy, zebym nie miala zadnych problemow Bylo 9 - 17.30 a teraz jest 10-16
Oczywiscie pensja mi troche zjedzie ale w tym momencie nie to jest najwazniejsze
Zebym jeszcze tylko mogla wykrzystac ten poranny dodany czas na spaie

Milej niedzieli wszystkim zycze i zaczynam szukac na e-bay'u wanienki dla malego
no to w sumie fajna masz szefową
a co do spania, to nie wiem co Ci poradzić, bo ja czasami wstaję w nocy po 5 razy, bo spać nie mogę

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ego_ego super brzuszek no i fajne rzeczy dla maluszka
Cytat:
ego_ego agus87 piękne macie brzucholki
dzięki dziewczynki

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
a to moj brzusiio ;p 26 tc
zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dz dobry Mamusie
Ja nadal u rodziców, już marzę o nowej łazience, wczoraj koleś wymierzył nam kuchnie i czekamy na projekt. Małą mamy, szkoda,że nie mamy pola do popisu, po obiadku jedziemy do rossmana po kosmetyki dla małego i będzie wsio.. chcę mieć wszystko gotowe, wczoraj normalnie myślałam,że rodzę, bóle w krzyżu i później biegunka ale przeszło mi po chwili, kurczę zaraz zacznie się 33 tc ten czas leci za szybko !
A pokój małego w rozsypce, chcę już wejść tam i posprzątać...

Buźka

Montii nie przejmuj sie tylko pomyśl jak bedziesz miała ładnie

a mój mąż się rozchorował i to tak nieźle wczoraj znaleźlismy fajna hurtownie z art.dziecięcymi i mielismy dzisiaj jechać, ale musimy poleżeć w domku a myslałam, że dzisiaj kupimy wózek
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:02   #1334
Montii
Zakorzenienie

ego ego zdrówka dla męża, dbaj o niego , postaram się to do jutra wyzdrowieje!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:04   #1335
ego_ego
Wtajemniczenie

dbam, dbam
mam nadzieję, że mu przejdzie, bo oczywiście idzie jutro do pracy
Stary 2011-01-09, 11:15   #1336
deneb3
Zadomowienie

Hej
ja juz od 6.30 nie śpię
jakoś ostatnio budzę się albo o 2-3 w nocy bo mnie bolą plecy - w okolicach prawej łopatki teraz (dziwne,ze nad ranem już nic nie boli) więc nie śpię w nocy 2-3 godzinki
albo budzę się wcześnie

na uśmiech od samego rana - przeczytajcie ten wątek LINK
prawie się posikałam ze śmiechu

P.S. Ile kupujecie kocyków dla maleństw?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:26   #1337
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
No ty mnie rozumiesz hihihihi...ja pamietam ze sie przemywalo ale tutaj sie tego nie robi...i widze ze te pepuchy odpadaja szybko powaznie...a nawet teraz zadzw.do poloz.i ona powiedziala ze po urodzeniu czesto bedzie przychodzic i sprawdzac pepuszek i inne rzeczy takze nie mam soe co martwic...bo juz zwariowalam czy ja dobrze gadam czy nie hehheheh

ja też nie będę przemywać niczym,
u mnie w rodzinie jest dużo dzieci i nikt nie przemywa spirytusem

zresztą na szkole rodzenia mówili tylko o tym Octenisepcie

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
no wiadomo że poród sn jest lepszy dla maluszka ale zależy od podejścia ciężarnej są kobiety jak ty że tylko sn i cc to masakra a np ja należę do tych że wolę cc... wiem że będzie mnie bolało i tu i tu bez bólu się nie obejdzie ale wolę żeby było cc, no nie wiem jakoś mniej bym się bała jakbym wiedziała że będzie cc... może się boję popękania, nacinania, jak to się będzie potem goiło dyskomfort i w ogóle... i takie tam...

a ja nie uważam żeby był lepszy dla maluszka,
wg mnie sn jest bardziej ryzykowany dla dziecka niż cc,
za to dla kobiety odwrotnie,
zresztą gdzieś widziałam takie statystyki
Stary 2011-01-09, 11:32   #1338
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
ja chciałam kupić tradycyjna gruszkę ale teraz zdecyduję się na tą fridę -nawet nie wiedziałam ze takie coś jest . a bardziej opłaca się kupić ją na allegro czy gdzie ??

iizabelaa brzuszek śliczny

Śliczny brzuszek

trudno się powstrzymać

Pewnie ,ze moga ..... ja juz zaliczylam 2 bawiki w ostatnim miesiacu

Dziewczzyny pochwale sie ciuszkami dla malej....
pierwsze 3 zdjecia to uzywane ciuszki, anastepne juz nowe

Oczywiscie te uzywane sa na dzidzusia 3/6 miesiecy i 6/9 mc
W zasadzie az takiej roznicy nie ma, bo w zaleznosci od sprzedawcy to wychodzi, albo na to samo, albo mniej wiecej ok 3-5zl taniej niz w aptece.

Cytat:
Jestem z powrotem

Kasy wydawał w trzy i trochę,ale przynajmniej mam wszystko,co potrzebne do szpitala Kupiłam te majtki poporodowe z siateczki,tylko nie wiedziałam na jakim rozmiar się zdecydowac...wzięłam 40 (L) ...mam nadzieję,że będą dobre

Zaopatrzyłam się też w Pioktanine do przemywanie pępka-któraś z Was też taki ma? ;>

Powoli lista się zapełnia,a w pokoju coraz ciaśniej
Ja mam Leko.

Cytat:
Jok3r a kupiłaś w końcu ten tańszy czy droższy podgrzewacz? ja tam mam zamiar wodę w termosie trzymać ale się zbombiłam bo jak będę piersią karmić to przydałby się taki tani podgrzewacz.

ja też taki sam zakupiłam jest świetny cienki taki jak chciałam i ładnie wygląda się w nim

a ile w ogóle taki podgrzewacz prądu ciągnie? orientuje się któraś?

Kampasiula ale laska z Ciebie ślicznie wyglądasz

co do pępka ja już mam na równi z brzuchem niedługo mi wyjdzie na wierzch

my dziś byliśmy na zakupkach kupiliśmy kołderkę i poduszeczkę do łóżeczka wiem że dziecko na poduszce nie śpi ale za 10zł była to wzięliśmy do kompletu mała rzecz a cieszy i pierwszy raz skorzystałam z kasy pierwszeństwa w ikei. podeszłam na początek a jakas stara babka do mnie: a czy pani stała przede mną? ja rogal na pół twarzy i mówię: nieee ale korzystam z kasy pierwszeństwa. i pokazałam jej obrazek. nic nie powiedziała tylko coś tam do drugiej komentowała. olałam nie miałam dużo rzeczy w kolejce były moze ze 4 osoby ale juz się czułam tak sobie myślę sobie a co mi tam trzeba korzystać
Drozszy, ale znalazlam babeczke, ktora miala nowy za polowe ceny, wiec wyszlo mnie tyle ile bym dala za ten tanszy
Ile pobiera mocy nie mam pojecia, bo nigdzie nie jest napisane, ale akurat ten moj jest ponoc energooszczedny.

Cytat:
no a jeszcze specjalnie popatrzyłam do nie było napisane: kasa dla os. niepełnosprawnych (bo mogłyby powiedzieć że takie są ) tylko: kasa dla osób na wózkach inwalidzkich i kobiet w ciąży i z dziećmi więc luzik

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

no a jeszcze specjalnie popatrzyłam do nie było napisane: kasa dla os. niepełnosprawnych (bo mogłyby powiedzieć że takie są ) tylko: kasa dla osób na wózkach inwalidzkich i kobiet w ciąży i z dziećmi więc luzik

Jok3r mam pytanie od jakiego sprzedawcy kupowałaś łożeczko? i w ogóle dziewczyny które macie łóżeczka klupś żyrafa to od jakich sprzedawców? prosze o pomoc
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=18354998 Polecam. Lozeczko super, bez ryski i bardzo szybko przyszla paczuszka.

Cytat:
Eirene ja tez planuję kupic to łóżeczko z żyrafą... oglądałaś może w sklepach? Zauwazyłam,ze większośc z Was kupuje je przez Allegro...opłaca się?
Na alle dajesz powiedzmy te 360zl i masz z materacem i szuflada, a w sklepach samo lozeczko kosztuje ok 330zl, wiec na pewno sie oplaca z alle brac

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
U mnie w sklepach różnica była ok 50-80 zł drożej niż na allegro. Jeszcze cena zależy od tego czy chcesz z szufladą czy nie. A le gdzieś czytałam, że niektórzy mieli problem z przykrywą szuflady bo się blokowała przy rozsuwaniu.
Ta pokrywa jest z takiej cienkiej plyty pilsniowej i nie ma zawiasow nic. Po prostu sobie lezy na tej szufladzie. I to jest troche do bani, bo tzreba celowac w takie rowki, zeby lezala dokladnie na szufladzie, a jak cos z niej bedzie wystawalo czyli ta klapa nie bedzie przylegac do kantow to sie odksztalca. Ja mialam przez jakis czas w srodku koldre, a na tej pokrywie lezal materac od lozeczka i sie pokrywa znieksztalcila. Maz mi dzisiaj bedzie dorabial zawiasy wiec moze poprawi sie funkcjonalnosc.

Cytat:
któras tu mi mówiła z dziewczyn że ma ten ciemny kolor i on jest trochę jaśniejszy więc chyba będzie jasniejszy... nie wiem ja bym wolała żeby był jaśniejszy troszkę
Ten orzech jest dosyc ciemny, bo dla mnie to on nawet prawie w taka ciemna czekolade wpada, zalezy jak swiatlo oswietla, a te biale boki to sa takie jakby ecru. Nie sa sniezno biale.

UOTE=agaaga89;24251484]Kobietki, kupowałyście może wkładki laktacyjne? Bo właśnie buszuję po allegro, a nie chcę kupić jakiegoś szajsu może któraś z was poleci/odradzi jakąś firmę, żeby trochę rozjaśnić mi w głowie...[/QUOTE]

Ja mam economy pack Bella i poniewaz nie zamierzam karmic piersia i byc moze jesli zajdzie potzreba zastosuje srodki na zatrzymanie laktacji to raczej mi to wystarczy.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja niczym nie bede przemywac pepka...pytalam poloznej i mowi ze sie tego nie robi..pamietam jak mam mojej malesj siostrez przemywala dlatego dziwne mi sie to wydalo.....ale znajome ktore rodzily zadna nie przemywala
No ja mam Leko, bo akurat w moim szpitalu kaza przemywac. Polozna srodowiskowa tez kazala szwagierce, wiec moze co rejon i szpital to obyczaj.

Kurde laski wczoraj przecholowalam. I juz sie zarty skonczyly, bo w nocy wylam z bolu, lzy mi lecialy i maz chcial juz na pogotowie dzwonic. Nie spalismy praktycznie nic. Maly to jakby jakiegos ataku dostal, bo tak jeszcze nigdy mi nie szalal i to tez dodatkowo bolalo i to jak jasna cholera. Krocze mam zdretwiale, pachwiny napieprzaja jak smok. Brzuch na szczescie juz nie jest napiety, bo sie nafaszetrowalam Nospa i Magnezem i lezalam plackiem caly wieczor, ale kurka juz na prawde myslalam, ze dzieciak zaraz mi wyskoczy z brzucha. Jutro jade na usg do szpitala to bede mam nadzieje wiedziala co sie tam wyrabia.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2011-01-09 o 11:36
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:38   #1339
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Kurde laski wczoraj przecholowalam. I juz sie zarty skonczyly, bo w nocy wylam z bolu, lzy mi lecialy i maz chcial juz na pogotowie dzwonic. Nie spalismy praktycznie nic. Maly to jakby jakiegos ataku dostal, bo tak jeszcze nigdy mi nie szalal i to tez dodatkowo bolalo i to jak jasna cholera. Krocze mam zdretwiale, pachwiny napieprzaja jak smok. Brzuch na szczescie juz nie jest napiety, bo sie nafaszetrowalam Nospa i Magnezem i lezalam plackiem caly wieczor, ale kurka juz na prawde myslalam, ze dzieciak zaraz mi wyskoczy z brzucha. Jutro jade na usg do szpitala to bede mam nadzieje wiedziala co sie tam wyrabia.
kurcze niedobrze
Ty to lepiej dziś leż i się nie ruszaj nigdzie, tylko do WC
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:40   #1340
87czarna
Zakorzenienie

Jokr No to ładnie... synusiowi chyba nudzi się już w brzuszku :P Ja już pewnie spanikowałabym na całego! A jak teraz się czujesz?

Stary 2011-01-09, 11:43   #1341
Jok3r
Zadomowienie

No ja wlasnie panikowac nie panikuje, bo w ostatecznosci zazwyczaj siegam po tel, zeby dzwonic po pomoc, ale troszke sie przestraszylam. Dzis juz jest spoko tz brzuch juz zwiotczal, maly odzywa sie, ale juz delikatnie tylko jeszcze krocze mam obolale. Tylko ja to taka glupia jestem, ze jak juz wiem, ze za niedlugo nastapi godzina zero to chce wszystko na raz robic i miec zapiete na ostatni guzik. I oczywiscie ja zrobie wszystko najlepiej, bo inny sie nie znaja
Stary 2011-01-09, 11:45   #1342
Ewelqa1985
Zadomowienie

jok3r dbaj o siebie i odpoczywaj

zmasakrowana jestem dzis cala nie moglam dlugo zasnac bo mnie bolaly plecy i czuje sie jakbym byla po jakiejsm mega imprezie i na kacu
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:46   #1343
87czarna
Zakorzenienie

Jokr ale Ty już chyba wszystko masz 'zapięte',co ? ;> Mnie jeszcze trochę tego zostało,chociaż przyznac muszę,że tylko te większe rzeczy (mam na myśli wózek,łożeczko,fotelik samochodowy,itp.)

Stary 2011-01-09, 11:47   #1344
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wlasnie panikowac nie panikuje, bo w ostatecznosci zazwyczaj siegam po tel, zeby dzwonic po pomoc, ale troszke sie przestraszylam. Dzis juz jest spoko tz brzuch juz zwiotczal, maly odzywa sie, ale juz delikatnie tylko jeszcze krocze mam obolale. Tylko ja to taka glupia jestem, ze jak juz wiem, ze za niedlugo nastapi godzina zero to chce wszystko na raz robic i miec zapiete na ostatni guzik. I oczywiscie ja zrobie wszystko najlepiej, bo inny sie nie znaja

a ty w związku z tym mięśniakiem masz planowana cc przed terminem
czy możesz czekać aż się zacznie poród?
Stary 2011-01-09, 11:54   #1345
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jokr ale Ty już chyba wszystko masz 'zapięte',co ? ;> Mnie jeszcze trochę tego zostało,chociaż przyznac muszę,że tylko te większe rzeczy (mam na myśli wózek,łożeczko,fotelik samochodowy,itp.)
No grubsze rzeczy mam i w zasadzie spokojnie moglabym rodzic, ale zostaly jeszcze *******y i komoda, bo ciuszki mi sie nie mieszcza w tej jednej. Torba do spzitala spakowana, lozeczko naszykowane, wozek stoi. no, ale ja to lubie miec absolutnie wszystko nawet takie gowienko jak plyn do kapieli

QUOTE=iizabelaa;24259541]a ty w związku z tym mięśniakiem masz planowana cc przed terminem
czy możesz czekać aż się zacznie poród?[/QUOTE]

Wiesz co ja juz sama nie wiem jak to bedzie z ta cc, bo moj gine na tego miesniaka nie zwraca az takiej uwagi co na astme. I jak kiedys pytalam jak to jest z ustalaniem cc to powiedzial,ze zwykle robi sie ja na dzien przed terminem, ale jak to bedzie w moim przypadku to nie mam pojecia, bo ja nie moge az tyle czekac, bo jak mi dzieciak zacznie sie cisnac do kanalu rodnego, a tam miesnior i glowka sie nie zmiesci to przeciez meczarnie beda jak smok.
Stary 2011-01-09, 12:01   #1346
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

no to zamiast się oszczędzac, to Ty szalejesz
leżeć w łóżku i to już
Stary 2011-01-09, 12:15   #1347
Jok3r
Zadomowienie

No widzisz sama sobie szkodze, ale taki juz ma charakter, ze wszystko musi byc na tip top.
Stary 2011-01-09, 12:16   #1348
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
W zasadzie az takiej roznicy nie ma, bo w zaleznosci od sprzedawcy to wychodzi, albo na to samo, albo mniej wiecej ok 3-5zl taniej niz w aptece.

Ja mam Leko.

Drozszy, ale znalazlam babeczke, ktora miala nowy za polowe ceny, wiec wyszlo mnie tyle ile bym dala za ten tanszy
Ile pobiera mocy nie mam pojecia, bo nigdzie nie jest napisane, ale akurat ten moj jest ponoc energooszczedny.

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=18354998 Polecam. Lozeczko super, bez ryski i bardzo szybko przyszla paczuszka.

Na alle dajesz powiedzmy te 360zl i masz z materacem i szuflada, a w sklepach samo lozeczko kosztuje ok 330zl, wiec na pewno sie oplaca z alle brac

Ta pokrywa jest z takiej cienkiej plyty pilsniowej i nie ma zawiasow nic. Po prostu sobie lezy na tej szufladzie. I to jest troche do bani, bo tzreba celowac w takie rowki, zeby lezala dokladnie na szufladzie, a jak cos z niej bedzie wystawalo czyli ta klapa nie bedzie przylegac do kantow to sie odksztalca. Ja mialam przez jakis czas w srodku koldre, a na tej pokrywie lezal materac od lozeczka i sie pokrywa znieksztalcila. Maz mi dzisiaj bedzie dorabial zawiasy wiec moze poprawi sie funkcjonalnosc.

Ten orzech jest dosyc ciemny, bo dla mnie to on nawet prawie w taka ciemna czekolade wpada, zalezy jak swiatlo oswietla, a te biale boki to sa takie jakby ecru. Nie sa sniezno biale.

UOTE=agaaga89;24251484]Kobietki, kupowałyście może wkładki laktacyjne? Bo właśnie buszuję po allegro, a nie chcę kupić jakiegoś szajsu może któraś z was poleci/odradzi jakąś firmę, żeby trochę rozjaśnić mi w głowie...
Ja mam economy pack Bella i poniewaz nie zamierzam karmic piersia i byc moze jesli zajdzie potzreba zastosuje srodki na zatrzymanie laktacji to raczej mi to wystarczy.

No ja mam Leko, bo akurat w moim szpitalu kaza przemywac. Polozna srodowiskowa tez kazala szwagierce, wiec moze co rejon i szpital to obyczaj.

Kurde laski wczoraj przecholowalam. I juz sie zarty skonczyly, bo w nocy wylam z bolu, lzy mi lecialy i maz chcial juz na pogotowie dzwonic. Nie spalismy praktycznie nic. Maly to jakby jakiegos ataku dostal, bo tak jeszcze nigdy mi nie szalal i to tez dodatkowo bolalo i to jak jasna cholera. Krocze mam zdretwiale, pachwiny napieprzaja jak smok. Brzuch na szczescie juz nie jest napiety, bo sie nafaszetrowalam Nospa i Magnezem i lezalam plackiem caly wieczor, ale kurka juz na prawde myslalam, ze dzieciak zaraz mi wyskoczy z brzucha. Jutro jade na usg do szpitala to bede mam nadzieje wiedziala co sie tam wyrabia.[/QUOTE]

Kurde...no to faktycznie niedobrze......powinnas miec kare od meza..hihihih caly dzien lezec w lozku i tyle....daj znac co ci powiedza na usg...a znajac mnie panikare to pewnie juz bym byla w szpitalu hihihihi
Stary 2011-01-09, 12:22   #1349
n.ik.a
Zadomowienie

iizabelaa jak urodzi ci się córcia to ci przejdzie dopiero będziesz się rozczulać - na wszystko przyjdzie właściwa pora

Jok3r masz leżeć bo jak nie to zobaczysz jakie ci baty sprawimy
wiem jednak to jest, ja też mam dużo leżeć ale kurcze jestem wiercipięta i nie moge usiedzieć w domu. ciągle mnie korci, żeby coś zrobić lub jechać na jakieś małe zakupy

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:40   #1350
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ego ego zdrówka dla męża, dbaj o niego , postaram się to do jutra wyzdrowieje!

Monti u ciebie juz 33 sie zaczal tak???ale ten czas faktycznie leci u mnie dopiero 31tc sie zaczal.......przed 36 mam nadzieje ze nie bedzie sie pchac na swiat

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
czarna teraz to pewnie będziemy na każdym kroku panikować już do końca ciąży mi wczoraj teściowa powiedziała że mam strasznie nisko brzuch i co ja teraz robię non stop przed lustrem stoję i oglądam czy rzeczywiście jest nisko

Pewnie dzidzia sie jakos tak ulozyla i dlatego tak sie wydawalo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości