W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 10:26   #1861
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

mój maz własnie jedzie po sąsiadkę i Juliana:P

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:31   #1862
Jelly37
BAN stały

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
mój maz własnie jedzie po sąsiadkę i Juliana:P

To teraz kolej na Ciebie
Wiecie,że teściowa już mnie zdązyła zdenerwować?
Zadzwoniła,że zamierza złożyć mi wizytę...kategorycznie zabroniłam,powiedziałam,ż e chcę teraz być tylko z małą i z Jackiem,na co ona,żebysmy w takim razie sami martwili się o to,gdzie w tym czasie będzie Marcin(bo teraz jest właśnie u niej).
Boże,co za baba...
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:35   #1863
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
To teraz kolej na Ciebie
Zadzwoniła,że zamierza złożyć mi wizytę...kategorycznie zabroniłam,powiedziałam,ż e chcę teraz być tylko z małą i z Jackiem,na co ona,żebysmy w takim razie sami martwili się o to,gdzie w tym czasie będzie Marcin(bo teraz jest właśnie u niej).
Boże,co za baba...

Głupia baba, ale nie martw sie przeciez tam jest jeszcze twoj teść, a chyba ma cos do powiedzenia
Stary 2011-01-09, 10:35   #1864
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam się z późnego ranka......... dziewczyny z tą migreną to przechlapane nadal mnie trzyma, jak dzisiaj będę miała 3 atak to nie wiem co zrobię, po ścianach już chodziłam, gryzłam, pościel też pogryzłam.....

Jelly GRATULACJE poród błyskawiczny, córeczka śliczniutka Oczywiście listę modyfikuję

Make_up_istko trzymam kciukasy kolejny dzień, oby wszystko się dzisiaj dobrze skończyło

Magdaka za szybkie rozwinięcie akcji i szczęśliwe zakończenie

e_rosa oby dzisiaj wszystko się ruszyło i dzidzia była z Wami

Jak to dobrze czytać takie wiadomości A nie wiecie, kiedy zaczyna się pełnia??
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:36   #1865
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
saj ja tez mam termin na 12 lutego dopiero, biorac pod uwage ze moge dwa tygodnie przenosic to koniec lutego, tutaj poczatek stycznia, a ja ciagle mysle kiedy sie zacznie, czy mi wody nie odchodza, czy czop nie odpadl, czy ze wszystkim zdaze
Ligotka...ja mam tp na 22 lutego i ciągle myślę o tym czy własnie tej nocy nie zacznę dziś się młody przekręcał tak strasznie boleśnie że myślałam, ze zejdę...spać nie mogłam!
wiecie- jak on leży głową do góry (pośladkowo) to mi wygodnie i dobrze sie oddycha...jak się przekręci (tak jak w nocy) i leży głowką w dół- jeżu! oddychać nie mogę, jeść nie mogę, spać nie mogę masakra...

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:38   #1866
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Głupia baba, ale nie martw sie przeciez tam jest jeszcze twoj teść, a chyba ma cos do powiedzenia
Owszem,mąż już do niego dzwonił,i teść powiedział,że mamy się nią nie przejmować,bo ona głupia jest

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Witam się z późnego ranka......... dziewczyny z tą migreną to przechlapane nadal mnie trzyma, jak dzisiaj będę miała 3 atak to nie wiem co zrobię, po ścianach już chodziłam, gryzłam, pościel też pogryzłam.....

Jelly GRATULACJE poród błyskawiczny, córeczka śliczniutka Oczywiście listę modyfikuję

Make_up_istko trzymam kciukasy kolejny dzień, oby wszystko się dzisiaj dobrze skończyło

Magdaka za szybkie rozwinięcie akcji i szczęśliwe zakończenie

e_rosa oby dzisiaj wszystko się ruszyło i dzidzia była z Wami

Jak to dobrze czytać takie wiadomości A nie wiecie, kiedy zaczyna się pełnia??

Dziękuję
Stary 2011-01-09, 10:39   #1867
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
To teraz kolej na Ciebie
Boże,co za baba...
co za baba!!!
ja się rozpakuje dopiero jutro.. rano jade do mojego kochanego lumpa

zazdroszczę takiego porodu!!!! niecałe 2 h + bez nacinania krocza!!! bajka

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:41   #1868
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
co za baba!!!
ja się rozpakuje dopiero jutro.. rano jade do mojego kochanego lumpa

zazdroszczę takiego porodu!!!! niecałe 2 h + bez nacinania krocza!!! bajka

Heh
To trzymam kciuki

Ja też jestem zadowolona,położna powiedziała,że to dlatego,że już wcześniej rodziłam,no i poza tym,Martusia jest drobniutka
Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw.Myślałam,że będą mnie nacinać...a tu proszę
Stary 2011-01-09, 10:43   #1869
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz kolej na Ciebie
Boże,co za baba...
Jelly jeszcze raz GRATULACJE
a teściową olej ciepłym moczem, co za porąbana baba, niech spada na drzewo- taka pomocna..jeżu, naprawdę nie ma kobieta wyczucia...ale jak to czytam, to aż sie boję myślec co mojej odwali...

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2011-01-09, 10:44   #1870
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Stokrotko wszystkiego najlepszego , oczywiście spóźnione ale jakże szczere

Chantalle
śliczności te twoje dziewczyny, a 3 tygodnie zleci jak z bicza czasnął

Jelly oh te nasze teściowe, to tylko z buta potraktować bo cóż innego nam zostało

Olbka widzę, że pomału przestawiasz się na tryb karmieniowy

la'Mbria to samo miałam dwa dni temu...... tylko moje to raczej się nie przekręcało tylko wciskało nóżki i rączki gdzie się da........ A ponieważ teraz cierpię migrenowo, to dziecię jakieś dziwnie spokojne, tylko cały czas śpi lub ciutkę się porozpycha i daje znaki życia. Mam łóżysko przodujące (przednie, czy jak, to tam się zwie) co oznacza, iż mam słabą wyczuwalność ruchów dziecka ..........
Stary 2011-01-09, 10:45   #1871
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Jelly jeszcze raz GRATULACJE
a teściową olej ciepłym moczem, co za porąbana baba, niech spada na drzewo- taka pomocna..jeżu, naprawdę nie ma kobieta wyczucia...ale jak to czytam, to aż sie boję myślec co mojej odwali...
Dziękuję
Ogólnie,dziękuję Wam wszystkim
Teściową mam głęboko w d....
Nie bój nic,jestem pewna,że Twoja nie jest taka,jak moja
Nie powinno jej odkorować
Stary 2011-01-09, 10:45   #1872
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiecie, kiedy zaczyna się pełnia??
oj Lilijka, toś ty wilkołaczyca? może cię tak na pełnie bierze

Stary 2011-01-09, 10:51   #1873
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
oj Lilijka, toś ty wilkołaczyca? może cię tak na pełnie bierze
nie nie nie, to taka moja ciekawość bo coś zaczynamy hurtowo się sypać
ja mam termin na 19 lutego, więc nie maleństwo siedzi sobie do tego początku lutego, a potem może wychodzić
Stary 2011-01-09, 10:52   #1874
cytrynka3002
Zadomowienie

Lilijko - pełnia jest 19 stycznia teraz. Biedna jesteś z tą migreną.

Jelly - bezbłędna jest Twoja teściowa.... Nie ma to, jak denerwować Ciebie z rana. Tak, jak piszą dziewczyny - olać ją i tyle...nagle taka zainteresowana się zrobiła synową i wnuczką...3maj się dzielnie. No i życzę, żeby Mała nie miała żółtaczki!

A my nadal w łóżku siedzimy...jakiś dzień, że się nic nie chce dosłownie. Ale już się pomalowałam, także teraz to już kwestia czasu, kiedy się ruszymy z chałupy.

Miłego dnia.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:56   #1875
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Lilijko - pełnia jest 19 stycznia teraz. Biedna jesteś z tą migreną.

Jelly - bezbłędna jest Twoja teściowa.... Nie ma to, jak denerwować Ciebie z rana. Tak, jak piszą dziewczyny - olać ją i tyle...nagle taka zainteresowana się zrobiła synową i wnuczką...3maj się dzielnie. No i życzę, żeby Mała nie miała żółtaczki!

A my nadal w łóżku siedzimy...jakiś dzień, że się nic nie chce dosłownie. Ale już się pomalowałam, także teraz to już kwestia czasu, kiedy się ruszymy z chałupy.

Miłego dnia.
Teściową olałam,wiadomo
Też mam nadzieję,że mała nie będzie miała żółtaczki.
Heh,niedługo będę mogła legalnie wychodzić na spacery
Stary 2011-01-09, 10:57   #1876
Jessy_
Raczkowanie

Z wami to strach się kłaść spać - jedna noc a tyle wiadomości!!!

Chantalle - maleństwa śliczne
Magdaka - trzymam kciuki za szybką akcję
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:59   #1877
vilya
Zadomowienie

mnie moja mama wywróżyła że urodzę 18 stycznia - ciekawe .

No i była zdziwiona jak się dowiedziała, że chcę do szpitala jechać tylko z TŻ, bo ona myślała, że też pojedzie. Jak stwierdziła nie wytrzyma w domu tego napięcia.

Trzymam kciuki za wszystkie, bo nikt nie zna dnia i godziny hihi

jerry ta twoja teściowa to chyba z dnia na dzien coraz głupsza jest.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2011-01-09 o 11:00
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:09   #1878
Jelly37
BAN stały

No niestety,faktycznie jest coraz głupsza.
Zajrzę do Was później,bo teraz przyszli Jacek,Gosia i Sebastian
Miłego dnia,kochane
Stary 2011-01-09, 11:58   #1879
marleen32
Rozeznanie

Stokrotko wszystkiego naj, przepraszam ze dopiero dzisiaj, ale dziecko mi zaczelo wymiotowyc, wiec odeszlam od kompa i pozniej juz glowy nie mialam.
Lekkiego porodu i spelnienia marzen .
Magdaka, Makupistka kciukasy zacisniete mocno
Jelly sliczna Martusia, i zazdroszcze takiego przebiegu porodu, tez sie ludze, ze bedzie troche latwiej, ale tesciowa mi powiedziala, ze mialam 7 lat przerwy, wiec mam sie nastawic na porod ciezejszy (czego mi oczywiscie nie zyczy), a potem milo sie rozczarowac najwyzej .

Ja mialam koszmarna noc, pomijam co mala w brzuchu robila, w kazdym badz razie akrobatka mala tam siedzi , ale srednia co chwile wymioty, plus pies biegunka, wiec biedny TZ biegal od pokoju dziecinnego, do psa i z psem na dwor, mi zabronil wstawac, ale usnac nie usnelam i tak do 7 rano, TZ zreszta tez, pozniej usnelismy, o 10.30 wstalismy, bo dzis koleda (wlasnie poszli), TZ szybko jeszcze odkurzal, podlogi pomyl, bo wczoraj nie bylo czasu, a dzieciaki spia, ciekawe jak do szkoly rano wstana...
TZ jeszcze jako tako oko zmruzyl miedzy przerwami, ale narobil sie, bo i posciel zmienial i najgorsze wychodzenie z psem bylo, ja tylko pilnowalam, by dziecko duzo pilo .
Ide zaraz pod prysznic, bo siedze w pizamie jeszcze (tu koleda do domu nie wchodzi, maz im otworzyl, mnie nie widzieli nawet ), i chyba jednak obudze dzieciaki, bo nie moga calego dnia przespac.
Jelly tesciowa pewno po prostu chce wnuczke budzic, nie denerwuj sie, ja tam bym jej pozwolila zobaczyc, w koncu nowy maly czlowieczek, a zawsze lepiej w szpitalu niz w domu ma Ci glowe zawracac
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:09   #1880
s_a_j
Rozeznanie

a ja zabieram się właśnie za niedzielny obiad; dziś mamuśka serwuje warzywa z kurczakiem i ryżem z kurkumą; dzień mi się tak jakoś miło zaczął, miałam fajną rozmowę z przyjaciółką o dzieciaczkach i przygotowaniach Liczę też dziś na jakiś niedługi spacerek, głowę trochę przewietrzyć, ale to może po południu
Stary 2011-01-09, 12:13   #1881
Jelly37
BAN stały

Kochane,Gosia z Sebastianem już poszli,bo wpadli tylko na chwilkę.
I wiecie co?
Wystarczyło na nią spojrzeć,a następnie na jej rękę-miała na palcu pierścionek zaręczynowy
Jest taka szczęśliwa
Zostanę nie tylko babcią,ale i teściową
Niezły numer,co?
Stary 2011-01-09, 12:19   #1882
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Jelly tesciowa pewno po prostu chce wnuczke budzic, nie denerwuj sie, ja tam bym jej pozwolila zobaczyc, w koncu nowy maly czlowieczek, a zawsze lepiej w szpitalu niz w domu ma Ci glowe zawracac
no właśnie- jak wy uważacie- lepiej w szpitalu, czy lepiej w domu?
Ja nie wiem jak się do tego jeża zabrać...w sumie- to najchętniej bym ani teściowej ani rodziny TŻa nie oglądała w szpitalu, ale tym bardziej w domu...nie wiem jak rozwiązać sytuację tym bardziej że wszyscy "przyjezdni" i jak już się zwalą to nie na godzinkę tylko pewnie na cały dzień

Stary 2011-01-09, 12:21   #1883
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
I wiecie co?
Wystarczyło na nią spojrzeć,a następnie na jej rękę-miała na palcu pierścionek zaręczynowy
Jest taka szczęśliwa
Niezły numer,co?
to super cieszyć się nic więcej
a Jacek to dostał coś od przyszłego zięcia
a zięć spytał się Was o zgodę, o rękę
bo pamiętam, że mój tata ładnie zaszachował przyszłego zięcia, udawał głuchego
Grzegorz prosił o moją rękę (taka tradycja w moich stronach) oczywiście cały zdenerwowany, a mój tata do niego "co mówiłeś, bo nic nie słyszałem" mina mojego bezcenna , a ja wiedziałam, że tata sobie jaja robi.........
Stary 2011-01-09, 12:24   #1884
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
I wiecie co?
Jest taka szczęśliwa
Niezły numer,co?

zakręciła mi się łezka szczęścia w oku to zdecydowanie jedne z najlepszych chwil w Twoim życiu

i popatrz 2500g Martusi to całkiem nieźle

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:28   #1885
Jelly37
BAN stały

Cytat:
to super cieszyć się nic więcej
a Jacek to dostał coś od przyszłego zięcia
a zięć spytał się Was o zgodę, o rękę
bo pamiętam, że mój tata ładnie zaszachował przyszłego zięcia, udawał głuchego
Grzegorz prosił o moją rękę (taka tradycja w moich stronach) oczywiście cały zdenerwowany, a mój tata do niego "co mówiłeś, bo nic nie słyszałem" mina mojego bezcenna , a ja wiedziałam, że tata sobie jaja robi.........
Wiesz,jak tylko weszli,to widać było,że Sebastian jest lekko zdenerwowany.
Jacek powiedział do Gosi:''Córciu,pokaż mi rękę'' i zaczął oglądać pierścionek.
Mój przyszły zięć był coraz bardziej blady,a wtedy Jacek powiedział:''Chciałbyś mi coś powiedzieć?''.
Tamten,że tak,i czy może wziąć sobie Gośkę za żonę,na co mężuś:''Tak,ale pamiętaj,że ma jej się nie stać żadna krzywda.Masz ją kochać,wspierać,troszczyć się o nią...''
Tamten odetchnął z ulgą,widac,że zadowolony,podali sobie ręce,i wyszli na ''męską rozmowę'',a ja zostałam z córką,która wypytywała o szczegóły porodu-w końcu niedługo sama będzie przez to przechodziła.

Ale Twój tata to niezły numerant-udawał,że nie słyszy
Chciałabym widzieć minę Twojego Grześka

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
zakręciła mi się łezka szczęścia w oku to zdecydowanie jedne z najlepszych chwil w Twoim życiu

i popatrz 2500g Martusi to całkiem nieźle
Dokładnie
A wiesz,że mojej pierworodnej rośnie powoli brzuszek
Wygląda tak pięknie...
No,jak widac pomylili się,bo na wczorajszym USG było 2300g,a urodziła się z 2500
Stary 2011-01-09, 12:31   #1886
marleen32
Rozeznanie

LaMbria ja wole gosci w szpitalu niz w domu, powiedzialam TZ, ze Ci co chca mala szybko widziec, moga sobie do szpitala przyjsc, w domu jak juz jak sie ogarne, a to moze byc i za tydzien i za dwa albo i miesiac .
Pamietam jak meczyly mnie takie wizyty, juz nawet nie chodzi o to ciagle sprzatanie (chociaz tez, bo po porodzie lepiej sily oszczedzac troche), ale taki maluszek chce jesc, trzeba przebrac, a w szpitalu po prostu wyjde do pokoju dla karmiacych i tyle mnie beda widziec .
No i to cale "czekanie" na gosci, moi maja tak, ze sie zapowiedza na ktoras godzine, a przychodza 3 pozniej.
Ja, mam jeszcze dwojke starszych dzieci, ktore sa samodzielne, ale nie do konca, wiec bede miala wiecej pracy po przyjsciu, bo szkola itd. i jeszcze stresowac sie goscmi, nie dziekuje
Tesciowa zapowiedziala, ze zrobi TZ kontrole podczas mojej nieobecnosci, ale nawet sie nie zdenerwowalam, jego problem

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Moj TZ tez pytal i mamy i ojca o moja reke.
Mama odpowiedziala, ze w sumie ma mnie pytac, ojciec jak sie kochacie, to sie pobierajcie,tylko zeby jej sie krzywda nie dziala a TZ zadowolony, bez spytania o co kolwiek wcisnal mi pierscionek na palec i zadowolony .
Ale ojciec wypytal go ze szczegolami, czy da rade utrzymac mnie i przyszla rodzine, itd
I ja dzis czasem zartuje, ze wlasciwie to zgody mojej nie dostal, bo mnie nie spytal :P, a cale zareczyny i slub, to ja bylam nieswiadoma, bo chora bylam, pod wplywem silnych lekarstw (to akurat prawda).
Zlosci sie wtedy jak nie wiem

Edytowane przez marleen32
Czas edycji: 2011-01-09 o 12:33
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:39   #1887
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Wiesz,jak tylko weszli,to widać było,że Sebastian jest lekko zdenerwowany.
Jacek powiedział do Gosi:''Córciu,pokaż mi rękę'' i zaczął oglądać pierścionek.
Mój przyszły zięć był coraz bardziej blady,a wtedy Jacek powiedział:''Chciałbyś mi coś powiedzieć?''.
Tamten,że tak,i czy może wziąć sobie Gośkę za żonę,na co mężuś:''Tak,ale pamiętaj,że ma jej się nie stać żadna krzywda.Masz ją kochać,wspierać,troszczyć się o nią...''
Tamten odetchnął z ulgą,widac,że zadowolony,podali sobie ręce,i wyszli na ''męską rozmowę'',a ja zostałam z córką,która wypytywała o szczegóły porodu-w końcu niedługo sama będzie przez to przechodziła.

Ale Twój tata to niezły numerant-udawał,że nie słyszy
Chciałabym widzieć minę Twojego Grześka
no ja myślałam, że umrę ze śmiechu..... a mina Grześka na długo w mej pamięci pozostanie

w ogóle gadam z nim, że trzeba jakąś kasę wykombinować na ten wózek i resztę pierdółek (bo takowe zostały). I mówię, że może jakaś mała pożyczka lub co....... to pierwszy raz się odezwał, że mogliby coś mi moi rodzice dać, bo ja to nawet spłacam "za nich" pożyczkę na ślub. oczywiście to moja decyzja była, bo wiedziałam od początku, że nie dadzą niczego.
Na co rzekłam: "że moi to przynajmniej nic nie obiecują, a nie tak jak Twoja mama, obiecuje, potem zmienia zdanie, grozi, rozkazuje itd. Więc wolę sama coś wykombinować niż potem wysłuchiwać od niej co to ona nie zrobiła".
Temat nie skończony, bo nie zgodził się na to aby wziąć pożyczkę..... i jesteśmy dalej w kropce..... a ja nie lubię takich niewiadomych, po prostu drażni mnie to.

marleen hehe dobre, nie no mi wcisnął na palec pierścionek, a potem jak zostaliśmy sami (bo był rodzinny grill z okazji zaręczyn) to spytał się na poważnie
Stary 2011-01-09, 12:42   #1888
Jelly37
BAN stały

Cytat:
no ja myślałam, że umrę ze śmiechu..... a mina Grześka na długo w mej pamięci pozostanie

w ogóle gadam z nim, że trzeba jakąś kasę wykombinować na ten wózek i resztę pierdółek (bo takowe zostały). I mówię, że może jakaś mała pożyczka lub co....... to pierwszy raz się odezwał, że mogliby coś mi moi rodzice dać, bo ja to nawet spłacam "za nich" pożyczkę na ślub. oczywiście to moja decyzja była, bo wiedziałam od początku, że nie dadzą niczego.
Na co rzekłam: "że moi to przynajmniej nic nie obiecują, a nie tak jak Twoja mama, obiecuje, potem zmienia zdanie, grozi, rozkazuje itd. Więc wolę sama coś wykombinować niż potem wysłuchiwać od niej co to ona nie zrobiła".
Temat nie skończony, bo nie zgodził się na to aby wziąć pożyczkę..... i jesteśmy dalej w kropce..... a ja nie lubię takich niewiadomych, po prostu drażni mnie to.

marleen hehe dobre, nie no mi wcisnął na palec pierścionek, a potem jak zostaliśmy sami (bo był rodzinny grill z okazji zaręczyn) to spytał się na poważnie

No popatrz,alez on jest uparty...
Przeciez skoro nie macie,to mała pozyczka byłaby dobrym rozwiązaniem.
Kurde,co Ty masz z tym facetem...
Stary 2011-01-09, 12:46   #1889
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
no właśnie- jak wy uważacie- lepiej w szpitalu, czy lepiej w domu?
Ja nie wiem jak się do tego jeża zabrać...w sumie- to najchętniej bym ani teściowej ani rodziny TŻa nie oglądała w szpitalu, ale tym bardziej w domu...nie wiem jak rozwiązać sytuację tym bardziej że wszyscy "przyjezdni" i jak już się zwalą to nie na godzinkę tylko pewnie na cały dzień
ponieważ to moje pierwsze dziecko, to postanowiłam, że do szpitala nikt nie przyjdzie poza mężem no ewentualnie osobą, o którą poproszę o pomoc (może moja siostra, raczej pewnie tak) gdyby mąż nie mógł coś tam załatwić.
do domu myślałam, że tak z tydzień lub dwa zakazu odwiedzin i potem kto chce. Mam małą rodzinkę więc nie nastawiam się na tłumne odwiedziny . z pracy nie liczę nikogo....... Poza tym pewnie babcia z dziadkiem nie przyjdą bo babcia jest po poważnym zabiegu... tak więc to prawnuk/prawnuczka przyjadą do nich jako pierwsi, a nie odwrotnie. Moi rodzice...... hm nie wiem. tato pewnie wpadnie na sekundę, a matka któż ją tam wie. Teściowa coś tam gadakała, że przyjedzie pomóc, ale po ostatnich perypetiach nie ma mowy, muszę sobie dać radę sama. A jak będę potrzebowała pomocy to ją o to sama poproszę. Teściu spokojny człowiek może przychodzić, ale też ciut później. Siostra...... sama powiedziała, że wpadnie tak po 2 tygodniach (albo wcześniej, ale to jak ja będę potrzebowała coś i ją o to poproszę0. Tak więc............ nie wiem czy Ci pomogłam
Stary 2011-01-09, 12:47   #1890
e_rosa
Raczkowanie

jelly37 to nic tylko się cieszyć że wszytko się wam tak super układa, teraz jeszcze niech córcia urodzi dzidzie i będziecie w komplecia
Ale ci zazdrosze że bez nacinania, moje największe marzenie w tej chwili ale wg mnie to nie fizyczne nie realne.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości