Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 12:05   #3901
LadyInBlack2
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

..ale nie popadłam w niełaskę z tym "apelem porodowym" ?
bo wiecie, ja jestem z tych, co to się nakręcają i potem wizualizują sobie horrory w głowie.. i pewnie jak będę na sali i położna powie "robimy masaż szyjki" to spierniczę stamtąd jak najdalej, a tak wiecie- jak się czegoś nie wie i nie zna, to inaczej. Tak jak nerolka chyba pisała- że przy 1 dziecku czekała na "relaks", bo nie wiedziała, co ją czeka. To ja chyba też wolę taką nieświadomość

ale ok, pewnie macie rację, że im bliżej lipca/sierpnia, tym ten temat częściej będzie się przewijał, pewnie i ja zasięgnę nie raz opinii im bliżej finału i tego się w naszym przypadku nie uniknie. Więc nie ma tematu, ok? Na razie będę przeskakiwać posty "porodowe"..

Ja się po prostu wczoraj przeraziłam tym masażem szyjki

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Wczoraj miałam USG wszystko w porządku, serduszko biło jak szalone, kamień spadł mi z serca. Lekarz był bardzo miły, wszystko wytłumaczył, zbadał piersi, zrobił listę potrzebnych badań. Ja u rodziców do poniedziałku, jeszcze tylko jeden egzamin i po sesji. Pozdrawiam.
super DaKaro

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
a u mnie pojawila sie opryszczka na wardze, jak myslicie to grozne
miałam tydzień temu taką opryszczkę, jakiej jeszcze w życiu- cała górna i dolna warga- masakra smarowałam się erazabanem (już podobno nie ma w aptekach) a potem amolem odkażałam i czekałam aż zaschnie.
Musisz przede wszystkim uważać, żeby nie przenieść opryszczki na narządy płciowe bo ten rodzaj jest groźny. Wargowa przy odpowiedniej higienie nie jest groźna dla dziecka. Używaj osobnych ręczników, myj porządnie ręce po każdym dotknięciu ust, staraj się nie moczyć miejsca zakażenia bo wtedy tylko dłużej się babrze. No i są różne opinie odnośnie maści ale to już musisz indywidualnie podjąć decyzję (lub po konsultacji z lekarzem) czym zamierzasz się smarować. Generalnie maści z acyklowirem są chyba bardziej bezpieczne niż te z antybiotykiem (jak np. tribiotic)

Powodzenia w walce z paskudztwem. Mi już zostały tylko blizny, ale takie brzydkie
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:14   #3902
iwonap79
Raczkowanie

ale opryszczka narządów płociowych to chyba inny wirus, więc nie da się jej przenieśc z ust
czy ja coś już mieszam?
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:18   #3903
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
ale opryszczka narządów płociowych to chyba inny wirus, więc nie da się jej przenieśc z ust
czy ja coś już mieszam?
iwona
da się, da, dlatego tak bardzo trzeba uważać na higienę..
Stary 2011-01-09, 12:22   #3904
Zmalowana
Zakorzenienie

Da się np. jak będziesz z TŻ się buziakować i on da Ci buzi w inne wargi niż powinien mam nadzieje, że zrozumiale wytłumaczyłam
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:23   #3905
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ja tam wolę się przygotować na najgorsze zawsze lepiej się pozytywnie rozczarować że nie było tak strasznie
To chyba tak jak ja. Wiem jakie porody moja mama miała (zakończone transfuzjami krwi), więc nie nastawiam się na nic lepszego. Za to ciągle powtarzam sobie, ze jak zobacze malucha to zapomne o wszelkich trudach.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Dziewczyny robiłyście badania na cytomegalie?
Ja robiłam. Ginka mi zaleciła.

Ja w środe mam wizyte, Boże żeby wszytsko było dobrze, nigdy sie tak nie denerwowałam jak teraz jakies głupie mysli mnie nachodzą

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:24   #3906
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Da się np. jak będziesz z TŻ się buziakować i on da Ci buzi w inne wargi niż powinien mam nadzieje, że zrozumiale wytłumaczyłam
hehe ooooj tak))
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:34   #3907
Zmalowana
Zakorzenienie

Scio my jutro mamy wizytę i doskonale rozumiem Twój stres
Stary 2011-01-09, 12:38   #3908
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, powiedzcie mi co jest dobre na podniesienie cisnienia?

jestem niskocisnieniowcem i od wczoraj od rana non stop mnie leb nap*** tak ze nie moge wytrzymac, w nocy na balkon wychodzilam kilka razy bo nie moglam spac ale to nic nie dalo
tez porykam sie z niskim cisnieniem, przed ciążą zdarzały mi sie z tego powodu omdlenia gdy naprzykład za szybko wstałam z łóżka
lekarz zalecił... gimnastyke z rana aby sie dotlenić, mysleże mała słaba kawa raz na kilka dni tez nie zaszkodzi

Cytat:
Co do wózka to pełen bajer http://www.youtube.com/watch?v=Mx5iGTAu3tc
WOW mojemu mezowi napewno sie spodoba

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam, od dłuższego czasu Was podczytuję, ale jeszcze nie miałam odwagi dołączyć.
Odkąd zobaczyłam dwie kreski na przemian odczuwam radość i strach- czy wszystko będzie dobrze.
Na dodatek we wtorek te obawy się powiększyły, bo wystąpiło krwawienie- myśleliśmy z tż, że straciliśmy tego malucha.
Na szczęście w szpitalu okazało, że dziecko żyje i ma się dobrze.
Biorę teraz luteinę i jestem pełna nadziei, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku.
W szpitalu zobaczyłam bijące serduszko i byłam w szoku, że tak szybko z pęcherzyka ciążowego dzieciątko zamieniło się w człowieczka z wyraźną głową machające rączkami i nóżkami.
Maluch ma w tej chwili 17 mm i przewidywany termin porodu mam na 17 sierpnia (chociaż mam nadzieję, że dzidzia się trochę pospieszy i będzie z nami 7 sierpnia- w naszą pierwszą rocznicę ślubu )
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona, bo kto inny zrozumie lepiej przyszłą mamę jak inna przyszła mama.
witamy

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
SCio, będę musiała to Tżtowi powiedzieć:P

A oto Juniorek mamusiowy i tatusiowy ukochany
ale ślicznusi zazdroszcze bo mam badanie dopiero za 10 dni ajeszcze nie słyszałam seruszkka swojego malucha

co do autka to swoje kupowałam ponad rok temu i w sumie juz chciałam zeby było dostosowane do dzieciaczka i wybrałam Q5 generalnie stac mnie było na wersje podstawową i wszystkie możliwe zabezpieczenia dla dzieci hihi no sie myślenie przez pryzmat instyktu macierzynciego
Stary 2011-01-09, 12:46   #3909
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły:
czy brałyście ze sobą do szpitala wszystkie zdjęcia z usg z opisami? Bo ja głupia wzięłam to mi je zabrali razem z kartą ciąży, ledwo udało mi się wyprosić o 2 na pamiątkę, a tyle ich było...Niestyty zostały w karcie w szpitalu, jak zapytałam dlaczego, to mi powiedzieli że trzeba je było sobie w domu zostawić i nie brać ze sobą...tak się zastanawiałam czy wszędzie tak robią?chyba tym razem ich nie wezmę ze sobą, albo wcześniej poskanuję...

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:49   #3910
Stapelka
Rozeznanie

witam nową mamusię
LadyinBlack - ja też się zwykle nakręcam, ale pomógł mi dawany gdzieś tu link do wątku na gw o porodach na wesoło - ja wiem, ze w dramatycznych sytuacjach najczęściej łapie mnie głupawka więc może i tym razem tak będzie
przed operacją tarczycy naczytałam się takich rzeczy o znieczuleniach, zwiotczeniach pavulonem, że jak na sali operacyjnej zaczęłam o tym opowiadać pielęgniarkom i anestezjolog to miały oczy jak denka. No i te spojrzenia mi wystarczyły)) a potem nie minęły 3 sek i usłyszałam "Pani Agnieszko budzimy się"
Będzie jak będzie, każda z nas będzie miała inne doświadczenie w tej kwestii i porównywać nie ma co.

A mnie w nocy obudziło takie parcie na pęcherz, że myślałam że oszaleję - chyba jakaś infekcja mi się przyplątała Mam Femisept uro, wzięłam końską dawkę, piję wodę z cytryną, bo pewnie Furaginu nie można nie?

a tak to doktoryzuję się w wózkach. Mąż powiedział, że polskie wózki to podobnie jak jachty nasz towar eksportowy ponoć super jakości więc chyba poprzeglądam rynek. Ponoć w okolicach Częstochowy jest zagłębie firm produkujących dobrej jakości wózki. Jakoś znając nasz tryb życia mam przeświadczenie, że muszę wybrać coś porządnego.

i kupiłam bluzeczkę: http://allegro.pl/hm-mama-zielona-el...398477534.html
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:50   #3911
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hello.

beata_1988
dobrze, że napisałaś o rozkręcaniu męża, bo się bałam że tylko ja mam taki tygrysi popęd w ciąży Wszystkie tu pisały o braku ochoty na przytulanko, więc się nie odzywałam. Przede mną mój Małż czasem ucieka, bo mówi że nie wolno tak często, bo się dziecko nasłucha Za to ja nie mam skrupułów i nie zważam na to czy śpi czy nie W sumie jak już się obudzi to nie narzeka
Witam Panie w ten nudny niedzielny dzień

Jak ja wam zazdroszczę, że macie w ciąży taki temperament. U mnie chłodem wieje na maksa, a przed ciążą miałam taki temperament, że tż czasami uciekał. Nawet nie podejrzewałam, że może się tak wszystko zmienić, zwłaszcza jak wcześniej nie miało się tego typu dylematów. Liczę, że w II trymestrze coś drgnie, bo tak gdzieś czytałam, że w I kobieta może nie mieć ochoty, a na ogół w II powinno to ulec zmianie. Mam taką nadzieję...

Cytat:
Dobre Wytłumaczyłaś to jak najbardziej zrozumiale

Cytat:
Scio my jutro mamy wizytę i doskonale rozumiem Twój stres
Ja też mam jutro wizytę i stresik już jest. Ale staram się nie nakręcać i powtarzam sobie, że musi być wszystko ok!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:54   #3912
Zmalowana
Zakorzenienie

karolinee1983 o której masz wizytę ? Bo ja na 17.40 ale pewnie wejdę gdzieś 20-21 I który tydzień u Ciebie ?
Stary 2011-01-09, 12:57   #3913
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
karolinee1983 o której masz wizytę ? Bo ja na 17.40 ale pewnie wejdę gdzieś 20-21 I który tydzień u Ciebie ?

Ja na 18.40. I pewnie też sobie troszkę poczekam, ostatnio jakoś dobre 30 minut później weszłam do gabinetu, także pewnie będziemy w podobnym czasie.

U mnie w/g moich obliczeń zaczynam jutro 11 tc. Liczę po cichutku na usg brzuszne, bo mój tż nie może się doczekać, ale coś wątpię... W sumie to też zależy od lekarza. Zobaczymy jutro...

A u Ciebie który tydzień?

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-01-09, 13:00   #3914
Zmalowana
Zakorzenienie

A u mnie jutro się zaczyna 15 tc ale ten czas leci...
Stary 2011-01-09, 13:05   #3915
weruczek
Zadomowienie

hejhej!
Zmalowana, no szybciutko leci.

Ja sie staram na razie nie myslec o porodzie, poki co rzygi mnie mecza

Bleeeee

czekam na 2 trymestr:/

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 13:06   #3916
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie jutro się zaczyna 15 tc ale ten czas leci...
Oj to Ty już troszkę dalej na placu boju. A czas, faktycznie, leci jak opętany

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-01-09, 13:36   #3917
weruczek
Zadomowienie

inutil,a co sie stalo, ze mialas okropny dzien? Pocieszacz

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

A co do opisów porodówZ: ja to ciekawska jestem i wolę być przygotowana Także zawsze czytam i sie moge dowiedzieć jeszcze czegoś.

Beata, to ty nocny marek jesteś:P

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 13:43   #3918
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
czy brałyście ze sobą do szpitala wszystkie zdjęcia z usg z opisami? Bo ja głupia wzięłam to mi je zabrali razem z kartą ciąży, ledwo udało mi się wyprosić o 2 na pamiątkę, a tyle ich było...Niestyty zostały w karcie w szpitalu, jak zapytałam dlaczego, to mi powiedzieli że trzeba je było sobie w domu zostawić i nie brać ze sobą...tak się zastanawiałam czy wszędzie tak robią?chyba tym razem ich nie wezmę ze sobą, albo wcześniej poskanuję...
nie brałam bo nie mialam nawet. ale i tak bym nie brałą. maja usg to mi moga zrobic jak chca. ale im i tak ktg do szczescia starczyło. wlasciwie bralam tylko karte ciazy i wyniki badan krwii oraz swoje dokumenty.

mam pierwsze zachcianki - wciagnelam torbe sliwek i torbe marchewek

lady - znam jedną wlasnie z takim horroystycznym podejsciem jak ty... i troche dzis narzeka ze do szkoly rodzxenia nie chodzila i nie czytala imformacji o porodach, dziecku itd. bo miala straszna depresje poporodowa, aż musiala byc hospitalizowana... wiec moze dobrze ze chociaz z nami jestes, to wiesz juz chyba wszystko. wg mnie lepiej znac nawet te wersje jak z horroru, nikt cie nei zaskoczy masazem (ciekawe kto ta nazwe wymyslil...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-01-09 o 13:45
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 13:45   #3919
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Asiago ja do porodu mialam tylko karte ciazy z ostatnimi badaniami krwi i moczu i jeszcze jakims tam. Reszte mialam w domu. Karte ciazy dostalam przy wypisie, a tylkon badania chyba zostawili, tego juz nie pamietam. W kazdym razie zdjec z usg nie bralam, u nas nie ma wymogu.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 13:48   #3920
aania_20
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny

jak tak czytam o tych porodach... to współczuję Wam przejść... a jednocześnie na szczęście nie działają na mnie stresująco, nie boję się na razie, bardziej ciekawa jestem jak ja zniosę

Bartessa, widzę że tp mamy podobny, też już maleństwo czułam
a na ciśnienie...mam ten sam problem, trochę mi kawa pomaga, ewentualnie lekkie ćwiczenia fizyczne

a w ogóle to niby drugi trymestr i wg niektórych źródeł powinnam energią tryskać..a przez dzień się snuję, wieczorami padam jak nieżywa, mąż to ze mnie pociechy nie ma
Witajcie dziewczyny

jak tak czytam o tych porodach... to współczuję Wam przejść... a jednocześnie na szczęście nie działają na mnie stresująco, nie boję się na razie, bardziej ciekawa jestem jak ja zniosę

Bartessa, widzę że tp mamy podobny, też już maleństwo czułam
a na ciśnienie...mam ten sam problem, trochę mi kawa pomaga, ewentualnie lekkie ćwiczenia fizyczne

a w ogóle to niby drugi trymestr i wg niektórych źródeł powinnam energią tryskać..a przez dzień się snuję, wieczorami padam jak nieżywa, mąż to ze mnie pociechy nie ma
zdecydowanie większą nad ranem

Piękna pogoda u mnie..szkoda że to jeszcze nie prawdziwa wiosna

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 13:51   #3921
Zmalowana
Zakorzenienie

A ja ani ruchów, ani brzuch mi zbytnio nie rośnie, ani waga nie skacze...już się wbiłam w stres
Stary 2011-01-09, 13:58   #3922
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Zamlowana nie denerwuj się...

u mnie tylko brzuszek widać a ruchów też nie czuję...
Stary 2011-01-09, 14:54   #3923
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
a u mnie pojawila sie opryszczka na wardze, jak myslicie to grozne
ja mam teraz końcówkę, używałam plastrów. Pan w aptece mówił, że najbardziej bezpieczne no i paluchami się nie dotyka...

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
inutil,a co sie stalo, ze mialas okropny dzien? Pocieszacz
Wczoraj sprzedawałam w sklepie, za teścia bo go jelitówka złapała. No i ślisko tam było, kilka razy poślizgnęłam się tak że nie na żarty się przestraszyłam... potem bolał mnie brzuch do końca dnia. A dziś z rana plamienia...

Jak powiedziałam TŻ, to nie było gadania, zadzwonił do szpitala, pojechaliśmy za izbę... Trafiłam nawet na miłe panie. I położną i lekarkę. Byłam trochę zdenerwowana. Mimo, że krwawieniem tego nazwać nie można, plamienia, ale krew czerwona. No i panie mnie uspokoiły, że dobrze, że przyjechała że w środku wygląda wszystko ok, nie będzie mnie zatrzymywać bo to dodatkowy stres jest. Wracać do domu, wziąć dwie nospy i leżeć. A plamienia z tego ze bolał brzuch i tak to jest jak się nospy nie bierze...

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-01-09 o 16:59
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:21   #3924
Natka_
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Jak się dzisiaj czujecie? U mnie pogoda się fajna zrobiła to i ja się lepiej czuje

Cytat:
A ja ani ruchów, ani brzuch mi zbytnio nie rośnie, ani waga nie skacze...już się wbiłam w stres
U mnie też nic a nic, ani brzucha, ani ruchów...

Też mam jutro wizytę u gina, już się doczekać nie mogę, ale stresik już jest

Dzisiaj oglądałam już na allegro ubrania ciążowe, ale jeszcze nie umiem sie przełamać żeby cokolwiek kupić

Mam pytanie do już mam doświadczonych, czy któraś z Was w poprzednich ciążach (pierwszej?) stresowała się tak czy wszystko będzie dobrze i w ogole? Jeśli tak to jak długo to trwa, bo ja juz bym sie nie chciała przejmować, ale kurcze nie porafie Kiedy ja wkońcu wyluzuje?! ...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:51   #3925
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

asiaago ja brałam tylko karte i ost wyniki
natka ja sie dopiero wyluzowalam jak byłam w domu po porodzie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:57   #3926
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
lady - znam jedną wlasnie z takim horroystycznym podejsciem jak ty... i troche dzis narzeka ze do szkoly rodzxenia nie chodzila i nie czytala imformacji o porodach, dziecku itd. bo miala straszna depresje poporodowa, aż musiala byc hospitalizowana... wiec moze dobrze ze chociaz z nami jestes, to wiesz juz chyba wszystko. wg mnie lepiej znac nawet te wersje jak z horroru, nikt cie nei zaskoczy masazem (ciekawe kto ta nazwe wymyslil...)
Monia, nie no ja aż taką desperatką nie jestem Do szkoły rodzenia się jak najbardziej wybieram i nie zamierzam także znaleźć się na sali porodowej zupełnie zielona, nie wiedząc co to parcie itp. Tylko wiesz, chodzi o to, że każda kobieta jest inna i każda inaczej przechodzi poród- jedne długo, inne szybko, jedne w bólach, inne w mniejszych. A ja po prostu nie chcę robić sobie prania mózgu, bo tak naprawdę nie wiadomo jak to będzie w moim przypadku. To jest na swój sposób wyjątkowa chwila dla każdej kobiety i chciałabym po prostu i ciążę i poród zrozumieć i przeżyć po swojemu. Dlatego celowo nie pytam koleżanek ani mamy ani teściowej, itp. jakie miały porody itp. Chcę się po prostu nauczyć sama swojego ciała przez ten czas. Może i jestem dziwna i może życie to moje "chcenie" zweryfikuje ale co tam. Oczywiście co innego zapytać kogoś doświadczonego czy o wybór łóżeczka, czy o to jaki rozmiar powinny mieć ciuszki czy też o to, czy kłucie w brzuchu w danym tygodniu jest prawidłowe czy trzeba się martwić, itp. Z resztą- teraz jestem na etapie przeżywania bicia serca, oczekiwania na pierwsze ruchy, na poznanie płci.. Myślę, że na przygotowywanie się czy to fizycznie czy psychicznie na sam poród przyjdzie odpowiedni czas ale nieco później.
No takie sobie założyłam podejście do ciąży i co mam zrobić.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

zdecydowanie większą nad ranem
Cytat:
i ja jestem już w II trymestrze a też mdłości nie mijają, waga leci w dół, mój największy przyjaciel do sen a brzuch mam większy raczej po jedzeniu..
myślę, że taka nasza uroda i nie ma się raczej czym przejmować

w ogóle, dziewczyny, oglądała może któraś z Was wczoraj dokument na TVP2 pt. "Prawie jak żywe" (My Fake Baby) ? Wstrząsnęłam się po obejrzeniu. Podrzucam opis dokumentu http://tv.mediarun.pl/opis-programu/...e,id3533722750 i link: http://www.veoh.com/browse/videos/ca...565477Tt8Gmz96

Ciekawe która z pań zaszokuje Was najbardziej

i trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze badania !!!

Edytowane przez LadyInBlack2
Czas edycji: 2011-01-09 o 16:59
Stary 2011-01-09, 17:01   #3927
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dziewczyny, pocieszcie... bo nie wiem jak wytrzymam do jutra do wizyty i gina. A to dopiero po południu...
Stary 2011-01-09, 17:07   #3928
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
asiaago ja brałam tylko karte i ost wyniki
natka ja sie dopiero wyluzowalam jak byłam w domu po porodzie
To widzę tylko ja taka głupia, nosiłam je wszystkie razem z kartą, to mi je zabrali teraz zostawię w domu

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 17:12   #3929
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
dziewczyny, pocieszcie... bo nie wiem jak wytrzymam do jutra do wizyty i gina. A to dopiero po południu...
Inutil, wierzę, że wszystko będzie dobrze i mocno
Stary 2011-01-09, 17:24   #3930
Zmalowana
Zakorzenienie

Inutil kochana damy radę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości