|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
właśnie oglądam na allegro wkładki laktacyjne,
bo u nas w szpitalu trzeba karmić piersią zauważyłam, że są takie żelowe, chlodzące ale strasznie drogie ![]() chyba jednak zamiast nich bardziej opłaca się kupić jakąś maść łagodzącą do brodawek i tyle
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
dziewczyny ale mi się podoba ten komplet (pomarańczowe paski)
http://allegro.pl/my-sweet-baby-7-cz...386192757.html zamawiala go może któraś
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
trzeba o jakims obiadku pomyslec
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
trzyrazyi dopiero jutro bedzie skonczony 32 tydzien i we wtorek zaczne 33
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale miałam lenia, wcale mnie się z wyrka wstać nie chciało. Jok3r w tyłek chcesz?? Coś Ty robiła??Co do pępka to ja i tak będę przemywać spirytusem, bo on po prostu wysusza o to tylko chodzi. Ja dziś na obiadek mam golonkę w piwie, zobaczymy pierwszy raz robię. A na deser gofry z bitą śmietaną
|
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
Ja oszalalam na punkcie tych paskow tz nie tylko tych pomaranczowych, ale sa tez cukierkowe i zielone. Tylko, ze ja tych poscieli juz mam troszke, ze nawet nie wiem kiedy je zuzyje, ale mam za to piluszki flanelowe wlasnie w takie paseczki pomaranczowe i slicznie to wyglada, bo sa takie zywe. Jakbym miala kupowac posciel to na bank bym jakies te paski wziela.
Aja w sumie to nic takiego po molochach biegalam Najpierw apteka, pozniej jeden moloch na szybko, bo obiad trzeba bylo robic i zaraz po obiedzie kolejny moloch. Wszystko niestety z buta,a ze SC to kraina gor i dolin to sie troche nameczylam. Jeszcze deszcz zaczal padac i w ta pluche szlo sie kijowi, bo slisko. Jak wrocilam do domu to myslalam, ze urodze, ale to co bylo w nocy to juz byla przesada. Maz nie wiedzial biedny co robic, bo nic nie pomagalo. No, ale juz jest ok. Tz pobolewa jeszcze troche tu i tam no i krocze czuje tak jakbym wczoraj caly dzien na rowerze jezdzila, ale juz sie uspokaja.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-01-09 o 13:12 |
|
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
tak wstawiacie swoje brzuszki że muszę .wstawić swój :oto mój w 27 tc - przepraszam za strój ale to typowo domowy
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzyłam na ten Octenisept.
W składzie ma między innymi, alkohol, najsilniejszy wodorotlenek i sól. Czyli też służy do wysuszenia, ale jest o wiele droższy od zwykłego spirytusu. Laseczka jaka piłeczka
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkładek mi szło aaduzo i zastanawiam sie nad wielorazowymi z Avent. Do brodawek zakupie n apewno nakładki silikonowe i chyba maść z Mendela http://www.e-zikoapteka.pl/product/d...7g-medela.html dziewczyny chwalą i nie trzeba zmywać przed karmieniem Iza do chłodzenia do kapusta najlepsza
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
laseczka ale ładny brzuszek!
|
|
#1361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
śliczny
Cytat:
jej ty już 33 tydzień matko kochana za 3 tygodnie możesz rodzić![]() : brzydal: ja za 8 bo konczę 28 tydzień masakra Cytat:
mnie też niektóre dzieci denerwują ale swoje to swoje Cytat:
ja mam dwa jeden cienki jeden taki średni - od mamy po bracie jeszcze i więcej nie kupuję bo mam 3 rożki i zamierzam je jako przykrycie wykorzystać a do wózka myślałam nad pościelą raczej tzn komplet podusia + kołderka a potem jak będzie cieplej to cienki kocyk jakiś może spotkam jeszcze taki milusi jakiś to wezmę zobaczymy Cytat:
ja tam może jestem dziwna tak jak ty hehe ale wolałabym cc zaplanowaną ![]() Jok3r już zamówiłam właśnie łóżeczko takie jak ty masz też miałam tego sprzedawcę w polecanych więc zamówiłam. i to dobrze że to bardziej ecru niż biały biały jakoś tak nie bardzo ![]() i ty uważaj na siebie jesteś w takim tygodniu że już może się coś dziać leż a widziałyście na wątku styczniowym mamusia jedna myślała że jest w 33tygodniu czy 34 jakoś tak i miała rozwarcie i już bóle i się okazało że jednak jest w 37 bo źle było wyliczone i pojechała na luzie do szpitala i urodziła a tak się biedna bała że mała wcześniaczkiem będzie, fajnie tak Cytat:
niektórzy gadają: a masz czas, teraz w sklepach wszystko jest nie trzeba się spieszyć. no tak, ok. ale ja sobie nie wyobrażam żeby mąż musiał wszystko kupować albo po porodzie latac za wózkiem łóżeczkiem... poza tym jakie ubranka mam do szpitala zabrać? a jak wrócę to w czym dziecko przewiozę? na rękach?? no kiedyś tak wozili. bez sensu takie podejście. jakby któraś miała ochotę i czas na zakupy po porodzie. co ma być to będzie takim tokiem myślenia to nigdy bym nic dziecku nie kupiła, ach te zabobony... laseczka śliczny brzunio
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Orientujecie się,czy w Waszych szpitalach pielęgniarki robią lewatywę...czy może trzeba się tym zając osobiscie...na przykład jeszcze przed wyjazdem do szpitala?
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dzisiaj tylko na chwilkę i chciałabym wam wrzucić linka na temat wkładek laktacyjnych. Co prawda opinie są różne ale zawsze można poczytać http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=172237Życzę wam miłej niedzieli
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() i co narobiłaś, teraz ciągle widzę gofry Cytat:
![]() takie zwykłe wkładki na pewno kupię, kurcze droga ta maść, myślałam, żeby kupić Bepanthen, ale skoro mówisz że dobra
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-09 o 13:47 |
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używałam Bepanthen, ale jego chyba trzeba zmywać.
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() na rozweselenie wczorajsza fota naszej kici: |
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
blackrose haha,świetne zdjęcie!
Słodką macie tą kicię Przyjemnego leberstwa
|
|
#1370 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie nie rozczulaja inne dzieci poza własnymi ![]() Cytat:
Poza tym skoro dla dziecka niby jest bezpieczniejsza cc i z tego powodu podejmowana jest decyzja o tym, to dlaczego w ogóle dzieci nie zamieszkaja w szpitalach, przeciez to o wiele bezpieczniejsze, niż normalne zycie, gdzie dziecko jest narażone na wiele niebezpieczeństw. z cała pewnością jakbysmy zrobili eksperyment i umieścili dzieci w szpitalach versus dzieci żyjące naturalnie, to te szpitalne statystycznie miałyby mniej urazów, chorób, wypadków śmiertelnych itd... czyli statystycznie bezpieczniejsze byłoby zycie w szpitalu ale badania mówia o innych aspektach porodu sn versus cc, o niezbednych procesach fizjologicznych podczas porodu sn, które nie mają miejsca przy cc, a które maja wpływ na dalsze zycie dziecka, jego zdrowie fizyczne i psychiczne... Nie mozna brac pod uwage tylko gołych wskaźników śmiertelności okołoporodowej i na tej podstawie podejmowac decyzji, bo tak samo nie podejmujemy decyzji w róznych innych sytuacjach zdrowotnych/życiowych samymi wskaźnikami śmiertelności, ale i innymi aspektami. jakbysmy sie kierowali tylko tymi gołymi wskaźnikami, to niektórzy by w ogóle z domu nie mogli wyjść, bo porównanie statystyczne wychodziłoby na korzyść niewychodzenia z domu ![]() no to tak sie rozpisałam ![]() Cytat:
![]() Takie bóle itd to moga byc po prostu skurcze/bóle przygotowujące do porodu, ale one moga wystepowac przez cały 8 i 9 msc, czasem są tez takie silne przepowiadające, co prawda bliżej 9 msca, ale wczesniej tez mogą być. Tak więc jesli bóle te sa połączone z tym, że maluch sie nie rusza, to na IP, a w innym przypadku, jeśli dzidzia jest bardzo aktywna to raczej spróbowac z no spą i leżeć spokojnie, gadac do dzidzi i odpoczywać. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Ja na pewno polecam ta purelan, nie trzeba jej zmywac do karmienia, jest naprawde dobra, a bepanthen dostałam próbke w szpitalu i była do niczego, nic mi nie poprawiła, sutki miałam zmasakrowane, w dodatku trzeba było ja zmywac, a jak ja miałam pobudzic laktacje i karmiłam/ściagałam co godzina, to dopiero połozne mi poleciły ta purelan i mąż kupił w sklepiku w szpitalu i pomogła. Poza tym to małe opakowanie to starczy naprawde na bardzo długo, na rok chyba, bo sie smaruje bardzo cieniutka warstewką
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że tak powiem na własne życzenie ![]() tobie dupsko zlać to mało ![]() masz leżeć dziś i nic nie robić bo inaczej lanie podwójne ![]() laseczka black zakochałam się w oczach twojego kotka
|
|
#1372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Różnie to bywa, tam gdzie ja rodziłam nie robi sie w ogóle, mozna sobie samemu zrobić w domu ( ale nie każą tego robić, tylko jak ktoś chce) i ja sama zrobiłam w domu. Przy drugim porodzie to już nic nie zdążyłam zrobić, bo mały się tak szybko urodził ![]() generalnie jak sie rodzi, to z reguły wczesniej, przy skurczach niexle tez "pędzi" do kibelka, więc nie każdy bęzie tej lewatywy w ogóle potrzebował
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-09 o 14:10 |
|
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
izunia - pytałaś o materacyk kokos - pianka -gryka. moim zdaniem jest ok, nie za cienki. Jest ok 9 - 10 cm gruby.
deneb - ja mam jeden cienki kocyk, ten z Carrefoura, jeden średni z lidla i dwa rożki. Jak bedzie potrzeba to dokupie taki grubszy, ale to pewnie dopiero na jesień
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisząc statystyki, miałam na myśli statystyki śmierci około porodowej i ciężkiego niedotlenienia, ale nie sądzę, żeby to było miejsce i czas na takie rozmowy natomiast decyzje każdy może podjąć na podstawie przesłanek jakie wg niego są najistotniejsze, i oczywiście, że np. kierując się statystkami nie można by np. wychodzić z domu, ale to jest kiepskie porównanie, bo od tego mamy mózg żeby wiedzieć kiedy się statystkami można kierować a kiedy nie, nie wychodzenie z domu w obawiając własne życie choroba psychiczna, i ograniczenia sobie życia, które niby byśmy chcieli w ten sposób chronić, tylko to już nie życie a wybór sposobu porodu nie ma nic wspólnego z takimi rzeczami I dzięki za info o maści, w takim razie na pewno kupie Purelan cudna kocina
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-09 o 14:16 |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
ja nie pokazuje swojego brzucha, bo nie mam takiej ładnej piłeczki tylko taki rozlazły na boki
i chce rodzić sn - mam nadzieję, że dam rade.
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
niutka czyli tą kwestię też muszę załatwic w szpitalu,jak pojadę na 'wywiad'
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie jest już watek Mam wrzesień-październik
![]() kiedy to było, II kreseczki na teście ![]() Jok3r ![]() siedź na tyłku w domku, niech mały jeszcze trochę posiedzi w brzuszku
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i fajne te poduchy z żabami w tle![]() super zdjęcie, słodkie zwierzątko Jok3r, mam tak samo, najchętniej sama bym wszystko pozałatwiała i urządziła, bo inni zrobią tylko gorzej, ale odzwyczaić się trzeba od takiego myślenia, bo teraz to pikuś, ale po porodzie z dzieckiem jeszcze też będziesz sama chciała wszystko robić? także do łóżka leżeć! ciąża to świetna szkoła zenAnessa, to świetną masz szefową, naprawdę! I bardzo współczuję bezsenności - ja generalnie śpię jak kamień, ale wczoraj sąsiedzi urządzili sobie imprezkę do 5 nad ranem ![]() więc spać nie mogłam absolutnie, nie wyobrażam sobie tak codziennie w tej chwili...
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku, u mnie juz mniej niz 60 dni do TP
z jednej strony wydaje mi sie, ze to juz zaraz, a z drugiej, że jeszcze tak długo dzis moja malutka wysunęła do tatusia swoja rączke lub stópke, no w każdym razie cos małego i tatus to wyczuł bardzo wyraxnie. a ja jak spałam na lewym boku, to mała cała "spadła" na ten lewy bok i miałam asymetryczny brzuch, było widac, że lewa strona wypchnięta, pupke wyraxnie wymacałam, plecki... a po prawej stronie pusto, brzuch niemal wklęsły
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

ale przeszło mi po chwili, kurczę zaraz zacznie się 33 tc ten czas leci za szybko ! 
wczoraj znaleźlismy fajna hurtownie z art.dziecięcymi i mielismy dzisiaj jechać, ale musimy poleżeć w domku

więc spać nie mogłam absolutnie, nie wyobrażam sobie tak codziennie w tej chwili...