|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
ojej żeby się szybko poprawiło.
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Oye ja tez mam zamiar z dziewczynkami jak najwiecej czasu w szpitalu spedzac
, bo ja mam z kolei taki szpital, ze TZ i dzieciaki moga siedziec nawet cala dobe, a reszta gosci od 15 do 17 , jak komus nie bedzie pasowalo, to jego pech ![]() Ale zobaczymy jak to wyjdzie w rezultacie, bo moje maja obowiazek szkolny, wiec musza najpierw lekcje odrabiac itd... Gosiaczek, Jelly wracajcie szybko do formy ![]() Mi wszelkie objawy ustapily, tak myslalam, ze jak torbe spakuje to tak bedzie , grzeczna dziewczynka draznila sie tylko z mamusia , za tydzien moze sobie wylazic, albo i nie, w kazdym badz razie ten tydzien potrzebuje, co by wszystko do konca doszla, a pozniej to mi obojetne, moze nawet w polowie lutego wyjsc
|
|
|
|
#1953 |
|
Rozeznanie
|
Jelly to zdrowiej szybciutko!
gosiaczek szybkiego powrotu do domku zycze i czekamy na zdjecia dzidziusia! No niestety ja cale zycie ustepowalam mojej mamie, jak zaczela sie organizacja slubu to byl koszmar, z jednej strony mama z drugiej maz i co bym nie zrobila bylo zle. Wtedy duzo sie klocilam z mezem i on mi ciagle uswiadamial ze nie chce zeby nasze zycie bylo podporzadkowane mamie, no i wiem ze ma racje. Teraz czesto staram sie jej stawiac, ale te ciagle wyrzuty sumienia.... Ach i ja znow mam dylemat, brat nie ma co zrobic z malym (rok i 4 miesiace) wczesniej bralam go do siebie, ale ostatnio mu odmowilam bo nie czuje juz sie na silach, on biega wszedzie, ciagle za nim trzeba chodzic, no i boje sie troszke, a z drugiej strony jakos glupio mi ze musi malego zostawic u moich rodzicow 60km dalej na caly tydzien... Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-09 o 17:51 |
|
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj tam daj spokój głupio, głupio to masz sie źle czuć żeby ci nie było głupio?? daj spokój tym razem chodzi o TWOJE DZIECKO |
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Jelly - zdrówka!!
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1957 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak tak czytam o Waszych mamach czy teściowych, to ja nie mam żadnych zastrzeżeń do moich. Czasami moja mama wkurza mnie, że codziennie dzwoni i dopytuje się o samopoczucie, ale teraz aż mi głupio, że o takie coś się denerwuję...Kurczę, ciężko mi sobie wyobrazić taki brak kontaktu i zrozumienia...Mojej mamy jedyną wadą jest to, że przy ojczymie zachowuje się, jak nastolatka, taki beztroski podlotek - ale tłumaczę to sobie zakochaniem
. A teściowej wścibstwo mnie denerwuje, ale z drugiej strony ją rozumiem - mieszka sama, z nami widuje się bardzo rzadko, bo daleko mamy, to i nie dziwota, że z tej samotności kobieta chce wszystko o naszym życiu wiedzieć...Cytat:
.A co do zgagi - ja miałam może ze 2-3 razy, także moje dziecko też łyse będzie ![]() .Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Po co mam się stresować niepotrzebnie . Jestem gotowa na przyjście Małego na świat (no mówię o torbie, wyprawce etc., bo psychicznie czasami mam stresa, że hej ), także teraz pozostaje mi cierpliwie czekać. Może mam takie podejście dlatego, że już ciąża jest donoszona - nie stresuję się już tak bardzo z tego powodu. Teraz chcę w 100% wykorzystać czas do porodu dla siebie, męża, przygotowania domku, odprężenia i relaksu .
|
|||||
|
|
|
#1958 |
|
BAN stały
|
U Doroty wystąpiło podejrzenie wstrząsu anafilaktycznego-obecnie jest nieprzytomna,i została przewieziona na OIOM.
Prawdopodobnie jest to reakcja na jakiś lek,na który jest uczulona. Lekarze walczą o jej życie.. |
|
|
|
#1959 | |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------
Cytat:
Edytowane przez marleen32 Czas edycji: 2011-01-09 o 18:27 |
|
|
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Trzymajcie się, na pewno będzie wszystko dobrze.
|
|
|
|
#1961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja póki co chyba też jakoś bardzo nerwowo nie podchodzę do tematu, chociaż są momenty, że mam wszystkiego dosyć. Ale ja to mam jeszcze dość daleko do terminu, zobaczymy co się bedzie działo im bliżej godziny zero
|
|
|
#1962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciesze sie ze moglam pomoc, my wlasnie dzis przywiezlismy od rodziców, musze go troszke odswieżyc Jelly trzymaj sie dzielnie i nie daj sie infekcji buziaczki, wlasnie doczytalam ze jestes nieprzytomna zeby wszystko bylo ok
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2011-01-09 o 18:36 |
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Jezu, Jelly, trzymaj się....
![]()
|
#1965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Panie Jacku, niech Pan się trzyma Dorota jest napewno pod dobrą opieką. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
ja poszłam dziś do szpitala się dowiedzieć co i jak, pani w rejestracji taka sobie...za dużo nie gadała, nawet powiedziała że nic mi pokazać nie może;
okazało się że oddział nowy będzie otwarty pod koniec lutego (a miał być pod koniec grudnia) więc nie załapię się na niego, podsumowała to tak że każdy przychodzi i ogląda płytki a liczy się atmosfera...a nie wnętrze pomieszczenia; no jasne - ale jak na nowym oddziale są same sale 2os+łazienka a w tym starym 2-3os i łazienka WSPÓLNA NA CAŁY ODDZIAŁ to jest różnica? Mimo wszystko chyba chcę tam rodzić bo w innych szpitalach zmuszają do porodu na leżąco a ja nie chcę...a tu mogę jak chcę; No i co... 200zł za dobę sali - jeśli chcę toaletę osobno (oczywiście wtedy sama jestem na tej salce z małym) 50zł za poród rodzinny (rany... ale i tak jest dobrze bo 2lata temu płaciło się 150!) Potem spytałam jej czy to normalne że tak brzuch mi się napinał wczoraj i bolał a ona od razu lekarkę zawołała... i ochrzaniły mnie że nie chciałam tego skontrolować tylko "przy okazji spytałam"; więc spędziłam 1.5h na "ZWIEDZANIU SZPITALA" - najpierw badanie, potem ciśnienie, usg, ktg mam rozwarcie na 1.5palca, mały dalej pośladkami w dół i jakoś nie pocieszali mnie że jest duża szansa obrócenia - aż się boję, nie chcę CC; kazali mi się oszczędzać, a TŻ i teściowa już mnie pakują w wyro i jedzenie do wyra... no i zakaz wychodzenia gdziekolwiek samej i na pieszo. Aaaaaaaaaaaaaaaa...nie chcę być uwiązana
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się!!!! aż się przestraszyłam!!!
|
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
a Ty jak się miewasz?? Bo my mamy poród na ten sam dzień
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tylko będzie Pan miał taką możliwość - prosimy o informacje, co z Dorotą, bo teraz żadna z nas pewnie od kompa nie odejdzie, póki się nie upewni, że wszystko jest w porządku i Dorotka już jest bezpieczna!!!
|
|
#1970 |
|
BAN stały
|
Potwierdzono-to jest wstrząs anafilaktyczny,doszło równiez do obrzęku krtani.
Jednak lekarze powiedzieli,że Dorotka dostanie kortykosterydy,adrenalinę i jeszcze inne leki. Nie jest w strasznym stanie,poniewaz nie doszło do niewydolności krążenie,za co chwała Bogu. Mam byc dobrej myśli. Tylko jak tutaj byc dobrej mysli,jak na oddziale noworodków leży nasze dziecko? Na razie będzie karmiona mlekiem modyfikowanym. Jeśli nastąpi poprawa-a powinna być już dzisiejszej nocy,to postaram się Was zawiadomić. |
|
|
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie, (znaczy się ja witam - TŻ Magdaki) dziś, o 14:54 urodził się nam synek Filip. Waży 3870 gram i mierzy sobie 54 centymetry długości. Do tego ma 10/10 punktów w skali Apgar. Poród odbył się siłami natury i bez większych komplikacji. Przyszłe i obecne mamuśki niech się czują poinformowane i niech przynajmniej do jutra, te które mają numer mojej żonki, się wstrzymają z gratulacjami i pytaniami, ponieważ bidula jest nieźle wypompowana porodem. W szpitalu raczej dostępu do neta mieć nie będzie, więc sobie z wami pogada jak już wróci do domku.
|
#1972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A z tym napinaniem brzucha trochę mnie wystraszyłaś - ja mam tak samo już długo, ale traktowałam to jak normalny objaw...na IP jeszcze nie byłam, nie licząc zwiedzania porodówki ze szkoły rodzenia...najważniejsze, że Ty się dowiedziałaś, co masz robić - skoro mus jest, to musisz iść do wyrka leżeć i tyle - poleżysz te trochę i zobaczysz, że będzie dobrze |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
Jelly, trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok.
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Filipek spory Dobrze, damy Madgace spokój na razie
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No i życzę zdrowia dla Magdy, zda nam relację, jak wróci do domku - czekamy na fotki |
|
|
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla Magdaki
![]() Panie Jacku no to czekamy na pozytywne informacje! i przekaz buziaków oraz uścisków dla kobietek. Cytrynko no no...ja też myślałam w sumie że tak ma być, w ciąży jest tyle dolegliwości że w pewnym momencie człowiek już nie zwraca uwagi na pewne "drobnostki" ; swoją drogą to już sama nie wiem, oni twierdzą że wg OM 30.04. (cykle co 27) to mam termin na 6go więc jestem w 36tc (a wg roznych kalkulatorow to juz praktycznie 37) - także kazali mi trzymać nogi chociaż tydzień; ja chcę trzymać do końca stycznia bo już się śmiałam że nie mam czasu (jak lekarka powiedziała że mogą w sumie mnie zostawić na oddziale) bo mam sesję także mam być podwożona na egzamin i nie łazić nigdzie;a mały waży 2780g...nie szczędzi mnie
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2011-01-09 o 19:01 |
|
|
|
#1978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a synio sporawy jak na taka chudziutka mamusie niech zdrowo sie chowaA z Dorotka napewno bedzie ok, lekarze juz wiedza co robić, a tym ze mała na modyfikowanym to nie ma sie co przejmowac, Dorotka szybko dojdzie do siebie i bedzie karmic piersia za dziewczyny
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję nowego malucha w naszych szeregach
Dużo zdrowia dla mamy!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

żeby się szybko poprawiło.

, bo ja mam z kolei taki szpital, ze TZ i dzieciaki moga siedziec nawet cala dobe, a reszta gosci od 15 do 17
, jak komus nie bedzie pasowalo, to jego pech 

. Jestem gotowa na przyjście Małego na świat (no mówię o torbie, wyprawce etc., bo psychicznie czasami mam stresa, że hej

Filipek spory