Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 10:03   #1501
nuna_77
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
a ja dopiero 27 zaczynam a mam takie pytanie czy jesli jeszcze nie zauwazylam tej siary w piersiach to oznacza ze moge miec problemy z karmieniem? czy to nie ma wplywu na to
Witajcie
Ja już rano zaliczyłam kosmetyczkę, później ide do fryzjera robię sie na bóstwo

Gosiawolna ja tez zaczynam dzisiaj 27 tydzień, co do siary w ogóle sie nie martw ja przy córci nie miała do porodu, a później pokarmu jak dla bliźniaków, u każdego jest to inaczej.

Ewelqa myślę, że rodziła w Ujastku albo na Kopernika bo tam maja oddziały dla wcześniaków, ale zobaczymy jak się odezwie.

Co do tej styczniowo-lutowej Jelly to masakra, że tez ludzie nie maja co robić

Niutka , Deneb gratuluje 33 tygodnia)

Castia spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia urodzinowe)
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2011-01-10 o 10:06
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:03   #1502
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

dzień doberek
wpadłam na chwile, bo musze jechać na wieksze zakupy, bo dzisiaj zawożę swoje autko do mechanika na wymiane płynów itp. i będę uziemiona w domku bo ode mnie wszędzie daleko

no i chyba mąż mnie trochę zarazil, bo boli mnie gardło, więc i tak muszę leżeć w łóżku

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
moja teściowa wierzy w takie rzeczy. to głupota bo ubranka, kocyki, rożki kupuje już wnuczkowi od dawna, a wózka i łóżeczka nie można trzymać w domu przed porodem. sprowadzi się do tego że zamówimy pod koniec stycznia, a mąż pojedzie je odebrać jak już urodzę i będę w szpitalu. zamiast spędzić chwile ze mną i małym, będzie musiał siedzieć i skręcać łóżeczko
moja mama ani teściowa aż tak nie mają hopla, gorzej z chrzestną moją ona to we wszystko wierzy, także jak np mi się coś śniło czy cos to idę do ciotki i pytam co to oznacza a moja ciocia też jest głęboko wierząca, ale z tym wózkiem, to mi powiedziała moja fryzjerka i nie chciała powiedzieć dlaczego sie nie przynosi do domu, więc żeby nie kusić losu kupimy wózek wcześniej ale wywieziemy do mojej mamy i mąż przywiezie jak urodzę łóżeczko mam nadzieję, że przyjedzie w tym tygodniu i trzeba będzie powoli skręcać i wogóle robić miejsce niuniowi małemu

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja mialam chwile grozy, bo poszlam do wc i patrze na papierze jakas czerwien, a mocz pomaranczowy. Poszlam do tesciowej i szwagierki i pytam co sie dzieje zanim odejda wody, a one od razu co sie stalo. W sumie nie chcialam sie w ogole odzywac, bo nie lubie siac paniki do poki faktycznie cos sie nie zacznie dziac, ale chcialam sie upewnic chyba bardziej, ze to nie to co mysle. No i chcieli mnie wiezc na IP, ale postanowilam poczekac, bo czerwien zniknela, a pomaranczowy mocz byl po buraczkach z obiadu. No, ale wszystkim zrobilo sie goraco, a maz zapobiegawczo zaciagnal mnie do kibelka na wielka depilacje i zmywanie lakieru. Tak jakby jednak w nocy cos sie zaczelo Tylko posiedzialam sobie na lozku i tak mysle, ze dalby mi w sumie chociaz te 2 tyg ten smyk maly, bo musze kupic drzwi do szafki i pieluchy tetrowe i wanienke hehe. No i w niedziele mam chrzciny i stwierdzilam, ze dupa nie jade dzis nigdzie. Jutro na usg i jak cos faktycznie sie dzieje to mnie najwyzej zatrzymaja.
no i już się wystraszyłam jak zaczęłam czytać, że już rodzisz

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
mojego tez bym nie zmusila do wizazu... a co dopiero jakby cos mi bylo... boze to na odleglosc smierdzi , jak juz chciala oszukiwac to mogla sie bardziej postarac tylko przeczytalam relacje jej mezusia i juz mi sie smiac chcialo i tylko czekalam az ktoras sie odezwie ze styczniowek bo nie moglam uwierzyc ,ze biora to na serio...;-P ale tez sie zorientowaly ha ha
tez tak mam czasem tak mi goraco ,ze zaraz jestem mokra! ;/
ja mojego bym nie zmusiła to po pierwsze, a po drugie skąd by wiedział jakie mam hasła, jak ja bym była nieprzytomna? niby czyta ze mną czasami, ale o hasła nigdy nie pytał
a co do nocy Twojej, to przerąbane miałaś, ja też pół nocy nie spalam, ale przez męża, bo dusił się, wydawał dziwne dźwięki, a ja sprawdzałam czy oddycha i się nie krztusi
no i gratulacje za 33tc

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

zaczęłam 33 TC
gratulacje

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
witojcie w 33!!

ja od wczoraj tam juz jestem
to też gratuluję

Cytat:
a ja dopiero 27 zaczynam a mam takie pytanie czy jesli jeszcze nie zauwazylam tej siary w piersiach to oznacza ze moge miec problemy z karmieniem? czy to nie ma wplywu na to
mi jeszcze nie leci i chyba to nie jest problem, moja koleżanka nigdy nie miała czegoś takiego, a dwójke dzieci wykarmiła
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:05   #1503
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam 27 tc i też nie mam jeszcze siary . ale ostatnio czytałam żeby się nie przejmować bo to nie ma wpływu na karmienie późniejsze.

a zapomniałam wam napisać że dzisiaj po raz pierwszy widziałam dziecko moje we śnie wyraźnie zazwyczaj śniły mi się porody dzieci ale nigdy tak dokładnie nie wiedziałam twarzyczki a dziś tak. ostatnio miałam sen ze urodziłam bliźniaki....

a dziś śniło mi się że urodziłam -poród nawet nie był taki bolesny (marzenie) urodził się chłopiec. później wyszłam do domku już z dzieckiem i nie miałam w domu przygotowanego łóżeczka i położyłam dziecko na szafę -bo nie miałam gdzie go odłożyć
jakie czasem dziwne rzeczy potrafią się człowiekowi przyśnić...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:09   #1504
nuna_77
Zadomowienie

Laseczkaa niezły sentylko przecież Ty masz mieć dziewczynkę
8 abs
Stary 2011-01-10, 10:10   #1505
megi2015
Zadomowienie

hey dziewczyny !!!

ta oszustka z wątku styczniowego to faktycznie jakaś pomylona
no cóż różni są ludzie. mam nadzieję że u nas nikt taki się nie ujawni.

co do siary to ja też u siebie nie zaobserwowałam. mam nadzieję że nie ma to wpływu na pojawienie się pokarmu, bo chciałabym karmić piersią.

ogólnie to jakiś taki ponury dziś dzień i nic mi się nie chce. ale musze trochę poprasować, posprzątać, zrobić obiadek itp.

Monti co za noc....trzymaj się biedulko....

Laseczka bo sny tłumaczy się odwrotnie - jak śnił ci się chłopiec, to będzie dziewczynka jak śniło się że nie masz łóżeczka, to pewnie będzie już stało naszykowane w realu

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2011-01-10 o 10:15
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:15   #1506
Castia
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczyny jeszcze raz

niutka gratki, ja zaczynam jutro 33tc wowww
boję się już jak pieron

mi kiedyś coś tam wyciekło siary ale to były takie 2 epizody do dziś spokój

no to wkraczam na allegro
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:16   #1507
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Laseczkaa niezły sentylko przecież Ty masz mieć dziewczynkę
no właśnie tak bardzo bym chciała dziewczynkę... ale coraz bardziej dochodzi do mnie fakt-myśl ze może jednak być chłopak . zobaczymy .
co będzie to będzie byle by zdrowe było

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:17   #1508
Eirene1987
Zakorzenienie

z ta dziewczyną to nieźle... a ja do wczoraj jeszcze w szoku byłam pamiętacie pisałam wam że urodziła 2tygodnie wczesniej bo termin jej się zmienił śledzę ten wątek dlugo i faktycznie...cały czas się u niej dzieje dużo... nic. czytam dalej a dziewczynom z wątku współczuję szczerze takiej osoby...

Cytat:

Dzisiaj snił mi sie synek z blond włoskami i gadał do mnie jak go karmiłam, że mleko niedobre
W sumie to zawsze jak mi się sni maleństwo go ze mna rozmawia, tez tak macie?
tak tak do mnie zawsze gada i zawsze jest kupa

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Właśnie się popłakałam przez moją mamę! Pytam ją czy jak sobie wybiorę wózek to czy złożą się może z teściami i nam kupią, a ona na mnie z mordą, że jeszcze mam czas i żeby sie modlić zeby wszystko bylo dobrze, a nie! No kurna! Mam czas, może. Ale na wózek u nas w sklepach czeka się do 4 tyg! Moja siostra urodziłą w 33 tyg i co?miała czas? Nic nie miała! Nie wiem może to ja jestem nienormalna Ale z drugiej strony to co ona myśli, że będzie źle?! Ja pierdziele
moja teściowa ze swoją (babcią tżta) też uważają że teraz wszystkiego pełno w sklepach i teściowa nawet kocyka nam ostatnio nie kupiła przez zabobony... mam je gdzieś moja mama ma takie same zdanie jak my bo sama kupowała dla nas zawsze w ciąży rzeczy a raz nie miała nic - kompletnie nic i jej dziecko zmarło. sorki że tak pisze ale ja zawsze to powtarzam każdemu co wierzy w zabobony. nie ma na to wpływu...

Castia spóźnione ale szczere Wszystkiego Naj Naj

Jok3r ty leż i nogi zaciskaj jeszcze chociaż te 2 tygodnie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:28   #1509
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a dziś śniło mi się że urodziłam -poród nawet nie był taki bolesny (marzenie) urodził się chłopiec. później wyszłam do domku już z dzieckiem i nie miałam w domu przygotowanego łóżeczka i położyłam dziecko na szafę -bo nie miałam gdzie go odłożyć
jakie czasem dziwne rzeczy potrafią się człowiekowi przyśnić...
laseczka, ale sen hehehe

nuna to dziś szalejesz ale tak szczerze to i ja bym chętnie poszła do kosmetyczki, ale ciagle na wszystko mi brakuje czasu....

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny jeszcze raz

niutka gratki, ja zaczynam jutro 33tc wowww
boję się już jak pieron

mi kiedyś coś tam wyciekło siary ale to były takie 2 epizody do dziś spokój

no to wkraczam na allegro
Castia- tylko nie wykup wszystkiego
ja idę zaraz na miasto, tylko kurde coś deszcz kropi....buuu
zajrzę do rossmana, oblukam co jest dla maluchów z kosmetyków i może wkońcu jakiś rożek bym kupiła gdzieś, tylko jest problem, żaden mi się nie podoba z tych co widziałam w sklepach....chyba i ja zamówię na allegro

eirene - Twoj sen jest the best!!!!, ta kupaaaa hahahaha

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-10 o 10:30
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:31   #1510
agaaga89
Zakorzenienie

Ja wczoraj dopiero zauważyłam na staniku dwie plamki, mniemam, że to wyciek siary ale właściwie nawet nie poczułam kiedy co i jak... Gdyby nie dowód rzeczowy dalej bym myślała, że nic ze mnie nie płynie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:32   #1511
n.ik.a
Zadomowienie

Dzień dobry kochane i pierwsze co to się wam pożalę :/ nie mogę w nocy spać, bo strasznie cierpną mi ręce...już nie dłonie a całe ręce od karku boli i wybija ze snu...żeby przeszło musze podreptac po domu ze rękami w dół...
Castia 100 lat i szczęśliwego rozwiązania w terminie

gosiawolna ja tez mam dziś księdza i juz czekamy na niego od 9 a tu ani widu ani słychu....wkurze się jak nasz blok zacznie dopiero po 16 bo mąż idzie na popołudnie do pracy a ja miałam plan jechać po nowa bieliznę bo się w stare staniki nie mieszczę

u mnie tez mamy jakies takie zabobonne :/ moja mam to jeszcze tak na lajcie, bo sama kupuje ciuszki ale nie chce dać mi ich do domu. Tesciowa natomiast nic nie che kupić do urodzin małej. Nawet o zakup wózka ma jakieś ale bo chcemy zamówić wcześniej, bo w czym małą przywiozę ze szpitala. W rożku i na rękach będą ją wiozła 50 km. Ale dla świętego spokoju zrobimy tak. Pojedziemy wybierzemy wózek 3w1 i na razie weźmiemy tylko fotelik, żeby małą przywieźć a pozostałe części wózka mąż pojedzie z moim tatą jak już wrócimy do domu

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:32   #1512
iizabelaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,

ja jak zwykle piję poranna kawę,
dzisiaj czeka mnie wyprawa na zakupy,
ale może przy okazji zahaczę o sklep z ciuszkami dla dzieci

Nie mogę się doczekać przesyłek z allegro

Cytat:
wiesz co mam już to powoli gdzieś. nie mam zamiaru się denerwować, bo wiem że to odbije się tylko na moim i dzidziusia zdrowiu. a po co....
ogólnie dziś też mieliśmy małą dyskusję. chodziło o baldachim. mówimy że nie kupujemy bo łożeczko będzie stało bardzo blisko ściany, i na dodatek mamy mało miejsca w pokoju, bo tam też będziemy spać z malym. na to teściowa że można zawsze potem dokupić. na to ja że już zdecydowaliśmy że nie bedziemy kupować. ona coś tam jeszcze dorzuciła. na co ja już nie wytrzymałam i powiedziałam że i tak zrobimy po swojemu. temat się skończył....
także z tym łóżeczkiem to jeszcze się zobaczy...
no widzisz ja jestem taka, że na moim zdrowiu odbiło by się to, że nie złożyłabym tego łóżeczka, choć chce, bo ktoś mi nie pozwala,
i tym samy to takie pokazanie temu komuś że ma rację,
cała bym się gotowała w środku z nerwów, i myślała o tym,
i na pewno by mi ulżyło jak bym zrobiła tak jak chcę

a gadanie to dla mnie mniejszy stres

zresztą ja bym tego z nikim nie konsultowała

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
witajcie,
ja dziś od 7 na nogach bo byłam na pobraniu krwi......
iza ja mam tylko 2 cienkie kocyki, a pościeli, rożka, prześcieradeł jeszcze niee..... ale chce jak najszybciej to dokupić!!
Elektryczną nianię też chce kupić przed porodem , mam nadzieję, że się wyrobię, bo jakoś nie moge się do tego zakupu zabrać
zobaczę jak wyjdzie z tą nianią,
ale pewnie to będzie ostatni zakup,
jak już wszystko inne będzie

Cytat:
a mój teściu nie dotyka się do dzieci, póki nie skończą roku....
to tak jak mój tata

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-01-10 o 10:37
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:39   #1513
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
moja też lubi być po lewej stronie
jak lekarz chce posłuchać serduszka to też zawsze jest z lewej strony

ja jeszcze nie widziała stópki czy rączki
Moja tez cala jest po lewej stronie hihihi szaleje jak nie wiem ale stopki czy raczki tez nie widziaalm..czasem pupke wypnie o ile to pupa a nie glowa hhaaahh

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wiadomość od Kolby:

"O 12.40 przyszła na świat Oleńka! 2250g, 46cm. Oddycha z malutkim wspomaganiem . Oby tylko była zdrowa! Pozdrawiamy!"

WOW siuper....trzymam kciuki aby wsio dobrze bylo i na pewno bedzie....... w ktorym tyg.kolba byla..pamieta ktos moze???????
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:42   #1514
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane i pierwsze co to się wam pożalę :/ nie mogę w nocy spać, bo strasznie cierpną mi ręce...już nie dłonie a całe ręce od karku boli i wybija ze snu...żeby przeszło musze podreptac po domu ze rękami w dół...
od paru nocy mam tak samo, najpierw cierpły mi dłonie, a dzis juz cale rece (ale tylko jak mam zgiete w łokciach)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:42   #1515
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia- tylko nie wykup wszystkiego
ja idę zaraz na miasto, tylko kurde coś deszcz kropi....buuu
zajrzę do rossmana, oblukam co jest dla maluchów z kosmetyków i może wkońcu jakiś rożek bym kupiła gdzieś, tylko jest problem, żaden mi się nie podoba z tych co widziałam w sklepach....chyba i ja zamówię na allegro
zostawię troszkę dla was też

dziękuję dziewczyny

mój teściu też nie tyka się niemowląt, może to i dobrze
on bierze dziecko jak trzyma już ładnie głowkę

a moja mała jest po prawej stronie, dzisiaj mi od 6 już spać nie dała
ale tak szaleje jakby jakieś ADHD miała conajmniej
i ciągle się zastanawiam czy nie jest czasem chłopcem

ja też idę po kawusię mniammm
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:42   #1516
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Moja tez cala jest po lewej stronie hihihi szaleje jak nie wiem ale stopki czy raczki tez nie widziaalm..czasem pupke wypnie o ile to pupa a nie glowa hhaaahh

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

WOW siuper....trzymam kciuki aby wsio dobrze bylo i na pewno bedzie....... w ktorym tyg.kolba byla..pamieta ktos moze???????
Na pierwszej stronie są już rozpakowane mamuśki i napisane jest, że Kolba była w 33 tc
Ja mam wrażenie, że synek już tylko na boki się przekręca, raczej na fikołki nie ma miejsca co ma pewnie za złe mamie bo potem tłucze rączkami i nóżkami gdzie popadnie

Stary 2011-01-10, 10:43   #1517
megi2015
Zadomowienie

A odnośnie kosmetyków dla dziecki to na jaką firmę się decydujecie??ja póki co mam oliwkę z bambino, puder z nivei.....a dalej nie mam pojęcia....
chyba zdecyduje się na nivea bo jestem zwolenniczką tej firmy. w razie czego zmienię jak dziecko dostanie wysypki czy uczulenia...
Stary 2011-01-10, 10:45   #1518
agaaga89
Zakorzenienie

Ja patrząc po opiniach napewno nie kupię J&J, myślałam, żeby się zakupić w bambino i babydream, chociaż na kartę DOZu jest rabat na Oillan więc chyba zakupię

Stary 2011-01-10, 10:48   #1519
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Właśnie się popłakałam przez moją mamę! Pytam ją czy jak sobie wybiorę wózek to czy złożą się może z teściami i nam kupią, a ona na mnie z mordą, że jeszcze mam czas i żeby sie modlić zeby wszystko bylo dobrze, a nie! No kurna! Mam czas, może. Ale na wózek u nas w sklepach czeka się do 4 tyg! Moja siostra urodziłą w 33 tyg i co?miała czas? Nic nie miała! Nie wiem może to ja jestem nienormalna Ale z drugiej strony to co ona myśli, że będzie źle?! Ja pierdziele

Nono nie przejmuj sie moze mama miala zly humor i dlatego tak....
Stary 2011-01-10, 10:48   #1520
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
A odnośnie kosmetyków dla dziecki to na jaką firmę się decydujecie??ja póki co mam oliwkę z bambino, puder z nivei.....a dalej nie mam pojęcia....
chyba zdecyduje się na nivea bo jestem zwolenniczką tej firmy. w razie czego zmienię jak dziecko dostanie wysypki czy uczulenia...

Ja chyba zdecyduje sie na Hipp i Babydream, myślałam o Johnsons przy córci używałam, ale wszyscy ganią, wiec chyba zacznę od Hippa.

Znalazłam wyprawkę o taka:
http://allegro.pl/wyprawka-6-cz-spio...392444611.html

Moze nie jest za piękna, myślałam o żółtej, ale do szpitala chyba ok skoro tak pragną kaftaników, co myślicie?
8 abs
Stary 2011-01-10, 10:53   #1521
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczyny nie czytałam całej historii tej laski 9oszustki) z forum mam styczniowo- lutowych ale uważam, że sytuacja jest chora. Forum jest po to aby podzielić się swoimi obawami, uzyskać jakiś porad, wymienić się doświadczeniami a nie straszyć się. Przecież i tak każda z nas denerwuje się przed czekającym porodem. Dziewczyny na tamtym forum mają większy stres, bo są na dniach. Massakra jakaś. Ten kto to pisze powinien dwa razy puknąc się w głowę a 100 zastanowić zanim naskrobie kolejnego bzdurnego posta sprawą powinni zająć się administratorzy forum innego rozwiązania tutaj nie widzę - choć faktycznie trudno dojść czy laska i sytuacja jest zmyślona czy prawdziwa

własnie czytam sobie o banku krwi pępowinowej, bo dostałam ulotkę od swojego lekarza i mówił, żebyśmy się nad tym zastanowili...właśnie na forum styczniówek znalazłam link do artykułu i zabieram się za czytaniemoże coś mi się rozjasni w tej sprawie

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-01-10, 10:53   #1522
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba zdecyduje sie na Hipp i Babydream, myślałam o Johnsons przy córci używałam, ale wszyscy ganią, wiec chyba zacznę od Hippa.
Ja mam już kupione kosmetyki Hippa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:54   #1523
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Nie ma sie co martwic ..ja zaczelam 31tc i tez jej nie mam
Stary 2011-01-10, 10:54   #1524
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziękuję

ja się orientowałam i w moim szpitalu lewatywy nie robią jak ktoś chce to dają czopik na przeczyszczenie jakiś.
i ja myślę że z niego skorzystam jak będzie czas

dziękuję

ale super zakupy

spodobała mi się 1 aukcja ale już zakończona ... szkoda że nie wiedziałam bo teraz ma te pościele droższe a już w tej cenie nie ma ...

dziękuje. z tego co się nie mylę to Ty masz synka w sobie ??
ja jeszcze płci nie znam ... chociaż lekarz sugerował na ostatnim usg chłopaka... ale ja ciągle mam nadzieję na córeczkę.

szok....
trzymamy kciuki by wszystko z małą było ok
i dużo zdrówka dla Ciebie i dla Oleńki

dziękuję.
laseczka ja sie tez nie wyrobiłam z zakupem na all ale napisałam do tej babeczki na gadu gadu i zamówiłam mailem!!! wg aukcji i dała mi tez samą cenę
tytko ja jade ja odebrac osobiscie bo bede w kalwarii w przyszłym tygodniu i mi ta kobietaka potrzyma odłożone dwa komplety

mozesz sprobowac do niej napisac czy mozesz złozyc zamówienie mailem

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:16   #1525
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazłam wyprawkę o taka:
http://allegro.pl/wyprawka-6-cz-spio...392444611.html

Moze nie jest za piękna, myślałam o żółtej, ale do szpitala chyba ok skoro tak pragną kaftaników, co myślicie?
oj ganią
tak sobie myślę, że jak dziecka nie uczula to dlaczego nie używać,
tylko się cieszyć, że małego alergika nie mamy

moja siostra ma atopowca i musi kombinować z kosmetykami jak głupia

a wyprawka do szpitala bardzo fajna, tez żółta mi się najbardziej podoba
Stary 2011-01-10, 11:17   #1526
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupiłam nivea żel do mycia ciała i włosków oliwkę z bambino będę brała pudru nie kupuję bo będę miała mąkę ziemniaczaną. nie chcę brać j&j bo dużo słysząłam że uczulają no i to chyba tyle... aha chusteczki nawilżane wzięłam z nivea póki co

Stary 2011-01-10, 11:20   #1527
Jok3r
Zadomowienie

Ja juz po kawie. Noc zarwana, bo szczury dawaly wiwatu. Usg mam w czwartek dopiero, ale poki co nic sie nie dzieje niepokojacego, wiec jakby juz spokojniejsza jestem. Brzuch mam rozluzniony tylko te pachwiny mnie caly czas bola, ale zwalam to na fakt, ze lazilam ostatnio bardzo duzo, wiec to takie jakby zakwasy Maz sie biedak tak ta akcja wieczorna zdenerwowal, ze jak bylam sie myc w kibelku to mial pozniej pretensje czemu tak dlugo i juz chcial po mnie isc hehe.

Takimi laskami jak ta jely czy jak jej tam to sie nawet nie przejmuje total ignora mam wlaczonego, bo co bede ja karmic swoimi emocjami. Widac chce, zeby jej wspolczuc i odczuwa potrzebe zwrocenia na siebie uwagi, wiec najlepszym sposobem jest taka olewac.

Dzis zabieram sie za prasowanie, wiec moze w koncu pocykam zdjecia wyprawki i jakos tak od wczoraj mnie korci, zeby juz luzeczko naszykowac wiecie, powiesic te wszystkie gadzety ,poscielic itp. Juz mnie denerwuje widok pustego mebla.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:32   #1528
87czarna
Zakorzenienie

Castia spóźnione,ale szczere... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Zaraz muszę podczytac,o co chodzi z tą 'umierającą' :P

A u mnie już jutro 33 tydzień

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:38   #1529
n.ik.a
Zadomowienie

mokra6 u mnie w ubiegłym roku zdiagnozowano dyskopatię ze zwężeniem wiec pomyślałam, że pewnie mała uciska na jakiś nerw i stąd ten problem. Zauważyłam, że ręce cierpna jak np. podkładam sobie je pod głowę albo w ciągu dnia gdy leże i podpieram głowę. Przechodzi gdy opuszę je na dół...może krew mi nie dochodzi za tydzień mam wizytę i powiem o tych strasznych dolegliwościach, może cos poradzi

nuna_77 ta wyprawka bardzo fajna i sie opłaca, bo ja za podobną w sklepie, tylko z haftami zapłaciłam 47 zł. Ja tez kupiłam, żeby zabrac ją do szpitala. Dodatkowo wezme 3X śpioszków, 2Xkroszetki, 1X półśpiochy i 3 Xbodziaki no i ciepłego pajaca na wyjście ze szpitala

Eirene1987 ja mam oliwkę z nivea ale za nim mała się urodzi to pewnie ją zuzyję, bo używam takich specyfików po kąpieli. Teraz jeszcze czekam na szampon i płyn Oillan, bo wezmę go z mojej apteki za punkty. Myślę tez o kupieniu pudru ale jeszcze nie wiem jakiej firmy

już po kolędzie i raczej zakupy odłożę na jutro bo jakoś niewyraźnie się czuję :/

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-01-10, 11:38   #1530
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Takimi laskami jak ta jely czy jak jej tam to sie nawet nie przejmuje total ignora mam wlaczonego, bo co bede ja karmic swoimi emocjami. Widac chce, zeby jej wspolczuc i odczuwa potrzebe zwrocenia na siebie uwagi, wiec najlepszym sposobem jest taka olewac.

Dzis zabieram sie za prasowanie, wiec moze w koncu pocykam zdjecia wyprawki i jakos tak od wczoraj mnie korci, zeby juz luzeczko naszykowac wiecie, powiesic te wszystkie gadzety ,poscielic itp. Juz mnie denerwuje widok pustego mebla.
wiesz my się nie mamy co przejmować ale dziewczyny na styczniówkach były z nią tyle czasu zżyte tak jak my tutaj i nie wyobrażam sobie dowiedzieć się nagle że osoba z którą tyle się pisze to oszust śmiać mi się chce naprawdę że ktoś taką wyobraźnię ma. ja sama się dałam nabrać bo czytam ten wątek sobie i nawet tżtowi wczoraj opowiadałam jakie jaja że jej się termin przesunął masakiera

a ty do terminu już niedaleko to wytrzymasz z tym powieszeniem wszystkiego bo ta pościel by się chyba brudziła nie? ale nie dziwię ci się ja tez lubię mieć wszystko na tip top ja teoretycznie 9 marca będę w 36 tygodniu więc do końca lutego chcę mieć wszystko i już poskładane też. bo potem co? mąż zamiast ze mną w szpitalu siedziec i z synem to będzie łóżeczko składał? a tacie nie dam (chociaż by chciał hehe) bo łożeczko ma złożyć ojciec tak już postanowiłam gdzies wyczytałam że tata czuje się tatą gdy składa łóżeczko dla dziecka wózek będzie stał zapakowany do końca żeby się nie kurzył tylko fotelik wyjmiemy.

n.i.k.a a co to są kroszetki?

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-10 o 11:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości