W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 11:29   #2221
gabishing
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a bardzo dobrze, wyczołgałam się z pozycji siedzącej do stojącej , włączyłam pranie (oczywiście przypomniało mi się w ostatnim momencie, że czegoś tam nie dołożyłam), w międzyczasie woda do wanny i fruuuu plusku, plusku..........
teraz tabletki........ i w międzyczasie śniadanie, bo małe wierzga nóżkami..... a ja nie czuję się głodna
dla odmiany założyłam dzisiaj jaśniejsze ciuszki domowe i poczułam się o wiele lepiej

czy zgodnie z zaleceniami lekarza wszystkie czynności wykonujesz na czworaka ?
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:33   #2222
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
nie
ale mam metodę, jak idę do kuchni to po dywanie na czworakach
nie wierzę, że dziecko się przekręci, za bardzo przeszkadza mu blizna... która mi ostatnio bardzo dokucza
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:34   #2223
Patrilla
Zakorzenienie

[QUOTE=cytrynka3002;242789 18- a tu tak szybko zleciało.

Dobra, ja zmykam trochę na balkonie posiedzieć - dotlenię się minimalnie.
Od kilku dni ciągle głodna chodzę...co zjem, to zaraz mnie ssie w żołądku, już dziś chyba ze 3 śniadania zjadłam.[/QUOTE]

Cytrynko ja sie zbieram na zakupy cudnie jest ptaszki cwierkają nawet doteleniaj się co do głodu ja ma jak w zegarku ssanie
Stary 2011-01-10, 11:34   #2224
kopikos
Raczkowanie

Cytat:
wszystko masz na pierwszej stronie w pierwszym i drugim poście........ jako linki, trzeba tylko najechać kursorem
O dziękuję bardzo Nie zauważyłam
Stary 2011-01-10, 11:35   #2225
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:38   #2226
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
może tak, a może nie...
Ja wyraziłam tylko moją opinię, ponieważ jest to dla mnie bardzo dziwne bo jeszcze jakieś 9 miesięcy temu czyli mając 29 lat ja osobiście nie wpadłam na pomysł podczytywania forum o ciąży - jakie wózki wybrać, jakie kosmetyki i komu już odszedł czop a komu jeszcze nie... dlatego jestem zdziwiona takim zainteresowaniem - ale cóż co osoba to inne hobby
A przestań, t jest śmieszne co ta dziewczyna wypisuje. Tak juz w to wierzę, 18latka siedzi całymi dniami na forum i czyta post po poscie na forum dla mam styczniowow-lutowych??A dlaczego nie akurat marcowo-kwietniowych czy innych? Albo dlaczego nie siedzi na forum z pierwszymi objawami ciązy..co już tak zaawansowanie się dokształca????Nie ma co robić tylko czyta wypowiedzi dojrzałych kobie..zamiast zając sie swoimi przyziemnymi sprawami, wierzyć mi sie niechce...

Jak masz zaległości w szkole to weź się za naukę a nie tu przesiadujesz i bezsensu ciągniesz temat , który ciebie nie dotyczy.Jakim prawem w ogóle się tu udzielasz??? nie jesteś w ciązy nie rodzisz w styczniu ani lutym to waraNie chcę Cię tu więcej widzieć...

poniosoło mnie

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:43   #2227
s_a_j
Rozeznanie

matko boska 52 osoby na wątku hahaha co to się porobiło
Stary 2011-01-10, 11:45   #2228
Justine1988
Zadomowienie

[QUOTE=cytrynka3002;242776 53]Hej dziewczyny - ja dziś dla odmiany prawie nie spałam - nie mogłam znaleźć dobrej pozycji...kręciłam się, aż mąż mnie ochrzanił.

Lilijko- odbierałaś mój poród też??
Co do numerów komórek ja podałam JeSuis, myślałam, że macie dużo numerów, bo każda rozpakowana Mama dawała nam na forum znać właśnie przez Ciebie, albo JeSuis. A co do aktywności ciężarówek naszych - faktycznie - udzielają się praktycznie te same osoby - wczoraj analizowałam to sobie - na szczęście Lutoew dziewczyny dzielnie się trzymają - sama nie zostanę na forum pod koniec stycznia, jakby co.

Wiesz co, po takim strasznym weekendzie prognozuję, że Gabi wyskoczy z Ciebie z prędkością światła. Będę trzymała kciuki za szybciutki poród...byleby Mała zechciała w końcu wyjść...bądź dzielna.

Podpisuję się pod tym. Nie ma co gdybać dalej nad tą sprawą - fakt faktem, wiele z nas dało się zrobić w balona i tyle.

Werka - Widzisz - wyjście do ludzi wystarczy, żeby trochę humorek poprawić...no i super, że fryzurka została pochwalona. Na pewno poczułaś się kobieco bardziej, co? A szkołą się nie przejmuj - pewnie szybko Ci zleci, może będzie coś ciekawego - ja nieraz z nudów poszłabym sobie na jakiś wykład czy coś takiego, żeby mi czas zleciał.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
a ja takie dobre babeczki upiekłam (sama się pochwale) i stoją smutne na oknie w kuchni, bo ich nikt nie je...cynamonowe z jabłuszkiem i migdałami QUOTE]

Jak stoją takie smutne, to ja poproszę o zapakowanie ich i wysyłkę do Torunia...tu się nie zmarnują.

Dzięki za przydatne informacje na temat serii BabyDream - ja na razie mam jedną paczkę ich chusteczek nawilżanych, waciki i patyczki dla Małego i to chyba tyle...nie byłam pewna, czy jest dobra, ostatnio zastanawiałam się nad ich kremem na mróz dla niemowlaka, także powiem mężowi, że bez obaw moze kupować.

A co do wyliczeń z kółka lekarskiego: ostatnia @17 maja, więc termin porodu to teoretycznie wychodzi idealnie 20 luty, ale że masz nieregularne cykle, to nie da się tego tak jednoznacznie określić - wychodzi między 20, a 22 lutego data.

Nie ma problemu - przy regularnych, 28 dniowych cyklach wychodzi 17 luty, ale że masz krótsze, to wychodzi 16 luty z tego kółeczka.

Tobie się spieszy, a ja powolutko, małymi kroczkami dochodzę do terminu. W sumie mam 1 dzień starszą ciązę, więc moze się zdarzyć, że urodzimy tak samo.
A czy ja mogę tez prosic o takie wyliczenie
Ostatnia miesiączka 19 maj, cykle 31 dniowe około.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:48   #2229
kopikos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
matko boska 52 osoby na wątku hahaha co to się porobiło
afera na wątku, to wszystkie się zebrały
mika_am widzę że czytasz jak już będziesz po porodzie to proszę napisz mi wiadomość jak Ci się rodziło na Kościuszki
Stary 2011-01-10, 11:50   #2230
madelinem
Zadomowienie

witam po okropnej nocy,
odespałam do 10, ale i tak nie mam siły na nic.

w nocy strasznie bolał mnie brzuch, jak na okres, myślałam, że padnę, ale przeszło na szczęście....
jutro do gina

la'Mbria ale mi narobiłaś ochoty na muffinki jeszcze nie robiłam, ale dziś kupie foremki i spróbuje...

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no dziewczynki jadę na ktg. Kurcze ja bym chciała już rodzić, bo niedługo mi minie termin od @ i nie wiem co będę musiała robić. Bo jak byłam w patologii ciąży to kazali mi tam przyjechać po 40 tygodniu a ja nie chce rodzić w tym szpitalu tylko innym. A w tym innym nie mam ani lekarza ani położnej. Jakby się wszystko normalnie zaczęło to ok a jak sie nie zacznie? Muszę porozmawiać z moją gin na ten temat. może daje się skierowanie do szpitala w takiej sytuacji. Nie wiecie jak to jest?
słyszałam, że dają skierowanie. ale może to zależy od gina?
jutro zapytam mojego, bo mam termin na 16 stycznia, blisko, a nic się nie dzieje...oprócz bólów brzucha
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:53   #2231
Eirene1987
Zakorzenienie

Witam dziewczyny jestem mamusią kwietniową piszę bo aż mnie samą poruszyła ta sytuacja u was przyznaję bez bicia że podczytuję sobie wasz wątek coby się przygotować psychicznie na to co mnie niedługo czeka. I niedawno jak wczoraj opowiadałam tżtowi o tej lasce z tą zmianą terminu i w ogóle a dziś rano czytam takie wiadomości... Przykre to że takie osoby mają ubaw z ciężarnych. Wiem jak musicie się czuć i naprawdę to aż przykre...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:55   #2232
s_a_j
Rozeznanie

dobra dziewczyny, zabieram się za obiad, dziś w menu sola - filety już się w mleku moczą, mąż ma upiec fryty a ja idę przyrządzić kapuchę kiszoną

dużo słońca dla wszystkich
Stary 2011-01-10, 12:00   #2233
weraa11
Zadomowienie

A ja kurde znowu bez humoru tzn.nie wiem czy to brak humoru czy dol...;/

Wrocilam z praktyk...bylo fajnie, dostalam 4,4+ i 5...wiec u niej to normalnie najlepsze oceny... Wiec bym powinna byc szczesliwa dzis... Potem sie poklocilam z tata ze musialam na niego czekac 10min. (jak jakies rozpieszczone dziecko sie zachowalam ;/) i bylo mu smutno, ze tak z nim rozmaiwam... Chciclam go przeprosic..usmiechnac sie nie umialam... wrocilam do domu i sie rozryczalam oczywiscie...;/
Ja juz nie wiem co mi jest...co chwile sobie cos wymyslam, wkrecam...potem 5min. jest fajnie i znowu marudze, ze mi zle, wszystko jest do dupy...i w ogole
Az sie naprawde zaczynam obawiac czy ja w jakas depresje nie wpadam...bo ja nie potrafie panowac ostatnio nad pewnymi emocjami...czuje sie jakby ktos we mnie wszedl i sterowal mna po swojemu...gdzie ja taka nie jestem i wcale nie chce byc
Juz naprawde wole wszystkich unikac, zeby sobie przez to o mnie jakiegos zdania nie wyrobili... niby rodzice i TŻ tlumacza mnie wciaz ciaza...ale ja sie boje, ze po porodzie jeszcze bardziej mi odwali albo tak jak pisalam, w jakas depresje wpadne
A jeszcze dalej do szkoly zaraz musze isc...A ja juz mam naprawde dosyc tego wszystkiego...nie chce tam isc, usmiechac sie i udawac ze jest fajnie jak mi sie chce po porstu zaszyc w lozku i plakac sobie...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:02   #2234
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

DZIEWCZYNY Jelly37 i Adzia15 dostały BAN STAŁY
Stary 2011-01-10, 12:03   #2235
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Adzia15 Pokaż wiadomość
Naprawdę ciągle była na forum?!
Kurcze blade,ja wiedziałam,że ona całymi dniami się szwędała po kafejkach etc.,u mnie tez często bywała,ale cały dzień
A nie,wie Pani,przeziębiona jestem od zeszłego tygodnia,niestety,i mam trochę zaległości w szkole.
I nie świruje Pani,serio,rozumiem to wzburzenie,bo przecież ta laska narobiła tutaj takiego rabanu,że aż głowa boli...

Do pani Marleen32-a jak mogę sprawdzić,czy logowała się akurat z konta Jelly?
Bo nie bardzo wiem.
\

wez dziewczyno lepiej sie za nauke a nie zasmiecasz nasz watek swoimi wpisami.Wszystko co piszesz to sciema a ty to jedna i ta sama osoba co twoja kolezanka a nawet jej maz.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
dzień dobry że tak się prawie z rana przywitam
Kobity, ja tak się zastanawiałam nad Jelly...bo wiecie- no sprawa z mężem przegięcie totalne, ale poza tym, ona dla mnie jednak wiarygodna była- w sumie nie wgłębiałam się za bardzo, w wątku jestem z wami dopiero chyba od 3 czy 4 części, bo wczesniej przyznaję bez bicia- nawet jak widziałam tytuł to tylko czytałam-czasu nie było, to się nie zapisywałam...moze też wychodzi na wierzch moja naiwność...no ale dałam się nabrać
Tylko mnie zastanawia motywacja takiej osoby...bo rozumiem post, dwa- no można sobie jaja porobić (jak sie ma naście lat i dużo czasu po szkole)...ale żeby tak cały czas siedzieć na wizażu i odpisywać, tworzyć jakąś rzeczywistość wyimaginowaną.
W jakim celu ja chcę wiedzieć?!
Powiem Wam, że w sumie to bardzo bym chciała, zeby ona wróciła i napisała po jaką chorobę takie rzeczy robi?
ot tak, dla mnie i mojej wiedzy...
Z drugiej strony- dziewczyny...a jakby tak babka (nie mówię akurat konkretnie o Jelly, ale tak hipotetycznie) naprawdę miała "pseudo-super męża, dzieci, dom itp" a do tego była koszmarnie samotna w tym wszystkim,nieszczęśliwa i zagubiona (a wstyd się przyznać do tego publicznie jak niby wszystko się super układa) to gdzie jak nie na forum internetowym szukałaby "przyjaciółek"?
Bo może kobita najzwyczajniej w świecie przekoloryzowała swoje opowieści o wspaniałym mężu, uroczym życiu, szybkim porodzie itp...a jedyne co jej zostało to okropny brak akceptacji, zainteresowania ze strony bliskich no i kilka, choć pośrednio zainteresowanych jej problemami dziewczyn w ciąży rozrzuconych po całej Polsce?
Tak tylko sobie pomyślałam dziś, że to by było znacznie bardziej tragiczne i smutne, niż to, ze Jelly jest po prostu TROLLISKIEM wrednym...
no ale ja mam miękkie serce i w największej szui będę sie człowieka doszukiwać eh...
tez myslalam o tym ze jest to pewnie biedna psychicznie niezrownowazona osoba ,mozliwe ze stracila dzieci ,maz moze ja zostawil bo zbzikowala i teraz snuje marzenia o wyimaginowanym zyciu....wtedy wiadomo ppowinna szukac pomocy u specjalisty a nie na forum ,no ale skoro teraz ma czelnosc podawac sie za 18 latke to chyba jest z nia gorzej niz myslalam i nie ma co zalowac tej osoby ze moze los ja skrzywdzil

[QUOTE=cytrynka3002;242776 53]

dziekuje za wyliczenie terminu tez mysle ze mi polozna za pozno wyliczyla bo ze strony ktora podala lilijka dokladnie wychodzi 15 luty a poczecie 26.05 tak jak sie staralismy

Ja jestem tez na watku z innymi mamusiami juz od 4 lat i my rowniez zalozylysmy sobie inne prywatne forum do ktorego tylko wybrane osoby maja dostep i nikt nas nie podczyta,rowniez pamietam ze byl incydent z jakimis osobami ktore wprosily sie na watek i robily zamieszanie

czyli juz te osobki nic nie wpisza na watek??

Wera
to wszystko powoduja hormony ,przejdzie tylko nie mysl ze to depresja bo pewnie kazda z nas w ciazy miala takie drazliwe dni,mi czesto zdaza sie zaplakac a za chwilke juz sie cieszyc z czegos innego

Edytowane przez karinaaa
Czas edycji: 2011-01-10 o 12:08
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:06   #2236
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dziękujemy Panu Moderatorowi

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość

Wrocilam z praktyk...bylo fajnie, dostalam 4,4+ i 5...wiec u niej to normalnie najlepsze oceny... Wiec bym powinna byc szczesliwa dzis... Potem sie poklocilam z tata ze musialam na niego czekac 10min. (jak jakies rozpieszczone dziecko sie zachowalam ;/) i bylo mu smutno, ze tak z nim rozmaiwam... Chciclam go przeprosic..usmiechnac sie nie umialam... wrocilam do domu i sie rozryczalam oczywiscie...;/
Ja juz nie wiem co mi jest...co chwile sobie cos wymyslam, wkrecam...potem 5min. jest fajnie i znowu marudze, ze mi zle, wszystko jest do dupy...i w ogole
Az sie naprawde zaczynam obawiac czy ja w jakas depresje nie wpadam...bo ja nie potrafie panowac ostatnio nad pewnymi emocjami...czuje sie jakby ktos we mnie wszedl i sterowal mna po swojemu...gdzie ja taka nie jestem i wcale nie chce byc
Juz naprawde wole wszystkich unikac, zeby sobie przez to o mnie jakiegos zdania nie wyrobili... niby rodzice i TŻ tlumacza mnie wciaz ciaza...ale ja sie boje, ze po porodzie jeszcze bardziej mi odwali albo tak jak pisalam, w jakas depresje wpadne
A jeszcze dalej do szkoly zaraz musze isc...A ja juz mam naprawde dosyc tego wszystkiego...nie chce tam isc, usmiechac sie i udawac ze jest fajnie jak mi sie chce po porstu zaszyc w lozku i plakac sobie...
Weraa to się nazywa HUŚTAWKA EMOCJONALNA = CIĄŻA............ tak więc głowa do góry, bo gorzej być nie może, a tylko lepiej!!!!! Po prostu hormony u Ciebie szaleją, nic więcej
Stary 2011-01-10, 12:06   #2237
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:

wera spokojnie to naprawdę hormony + nowa sytuacja stres przed nią - będzie dobrze, a nawet jakby Ci sie deprecha poporodowa przyplątała są na nią dobre metody, a w ostateczności leki trzymaj się !!
lilijka3 a wiesz od modów czy pisały z tego samego IP i czy nie mają jeszcze jakiś klonów??
Stary 2011-01-10, 12:07   #2238
Jessy_
Raczkowanie

Grrrrrrr....
Powiem Wam, że ta Adzia vel Jelly skuteczniej mnie dzisiaj obudziły niż poranna kawka
ale najlepiej je faktycznie olać i nie przejmować się głupotą ludzi

A teraz mam do Was pytanie bo magluje ten temat od jakiegoś czasu i nie potrafię cały czas podjąć decyzji... chodzi mi mianowicie o wybór leżaczka/huśtawki... Już niby się zdecydowałam, ale koleżanka powiedziała mi, że jej dziecko nie znosiło elektrycznej huśtawki więc szkoda na nie pieniędzy - więc padło na leżaczek - i tutaj do Was pytanie czy już kupiłyście leżaczki dla maluchów czy kupujecie później i jak tak to jakie....
I czy kupujecie już też maty edukacyjne czy dopiero za jakiś miesiąc?
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:11   #2239
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
lilijka3 a wiesz od modów czy pisały z tego samego IP i czy nie mają jeszcze jakiś klonów??
niestety nie , ale może dostanę jakieś wyjaśnienie, trzeba poczekać. Myślę, że takie wiadomości dla nas mogą być poufne...........

Jessy_ dziewczyny kupują fisher price leżaczek bujaczek rainforest chyba do 18kg czy jakoś tak, taki polecają
ja na razie nie mam ani leżaczka, ani maty...... kupię ewentualnie po porodzie, albo może, ale to może dostanę w prezencie (takim sugerowanym)
Stary 2011-01-10, 12:12   #2240
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Grrrrrrr....

jeśli chodzi o leżaczek - będziemy miec Fisher Price z allegro, są naprawdę fajne i nie tak drogie. Ale to jak mała będzie miała jakiś miesiąc. Na razie będzie bujana w foteliku samochodowym A maty edukacyjne to tez fajna sprawa ale na razie tylko będą zagracać nam mieszkanie, bo na początek maluch też nie reaguje. Myslę, że spokojnie można się wstrzymać z zakupem.
Huśtawki w ogóle nie rozważałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:12   #2241
kopikos
Raczkowanie

Cytat:
Weraa to się nazywa HUŚTAWKA EMOCJONALNA = CIĄŻA............ tak więc głowa do góry, bo gorzej być nie może, a tylko lepiej!!!!! Po prostu hormony u Ciebie szaleją, nic więcej
Oj, to prawda. Ja parę tygodni temu też tak miałam, na szczęście przeszło.
Za to teraz śmieszą mnie wszelkie głupoty. Wczoraj nawet dostałam takiego ataku śmiechu, że po 15 minutach aż mamuśka przeleciała do nas na górę bo nie wiedziała co się dzieje - czy czasem nie zaczęłam rodzić
Stary 2011-01-10, 12:14   #2242
karinaaa
Zadomowienie

mam mate z tiny love z muzyka klasyczna -kupilam uzywana juz dosyc dawno i lezaczek pewnie jakis z fisher price pewnie bede niedlugo sie rozgladac ,bo przy pierwszym dziecku u nas spelnil sie super
acha i jesli znajde hustawke uzywana to pewnie tez kupie
ale ja stawiam na uzywane rzeczy bo na nowe szkoda mi kasy i tak na dlugo nie posluza a tez w uk latwo takie kupic bo ludzie wysprzedaja swoje rzeczy czesto w ekstra stanie
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:15   #2243
weraa11
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
wera spokojnie to naprawdę hormony + nowa sytuacja stres przed nią - będzie dobrze, a nawet jakby Ci sie deprecha poporodowa przyplątała są na nią dobre metody, a w ostateczności leki trzymaj się !!
No dobra ale ile mozna miec tych hustawek ja je mam co chwile...do tego sama doprowadzam do glupich sytuacji a potem przez to rycze...jak jakas masochistka bo przeciez wiem ze mnie to potem boli... Poza tym tylko ja mam tutaj takie jazdy...albo tylko ja o tym tutaj pisze...ale naprawde czasem musze sie Wam wyzalic co znowu glupiego zrobilam czy wymyslilam

Cytat:
Grrrrrrr....
Powiem Wam, że ta Adzia vel Jelly skuteczniej mnie dzisiaj obudziły niż poranna kawka
ale najlepiej je faktycznie olać i nie przejmować się głupotą ludzi

A teraz mam do Was pytanie bo magluje ten temat od jakiegoś czasu i nie potrafię cały czas podjąć decyzji... chodzi mi mianowicie o wybór leżaczka/huśtawki... Już niby się zdecydowałam, ale koleżanka powiedziała mi, że jej dziecko nie znosiło elektrycznej huśtawki więc szkoda na nie pieniędzy - więc padło na leżaczek - i tutaj do Was pytanie czy już kupiłyście leżaczki dla maluchów czy kupujecie później i jak tak to jakie....
Ja postanowilam z tymi 2 zakupami poczekac bo wiem tez, ze rozni ludzie do mnie wpadna, sa tez tacy co maja gest i beda chcieli cos drozszego kupic, a ze juz kazdy wie ze mam pelno ciuszkow to wypytuja juz o takie powazniejsze sprawy... Wiec do chrztu raczej wstrzymuje sie z zakupami typu mata edukacyjna czy lezaczek... Chociaz to drugie mysle ze by sie dosc wczesnie przyadlo...
No ale na razie nie planuje kupowac

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:18   #2244
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
No dobra ale ile mozna miec tych hustawek ja je mam co chwile...do tego sama doprowadzam do glupich sytuacji a potem przez to rycze...jak jakas masochistka bo przeciez wiem ze mnie to potem boli... Poza tym tylko ja mam tutaj takie jazdy...albo tylko ja o tym tutaj pisze...ale naprawde czasem musze sie Wam wyzalic co znowu glupiego zrobilam czy wymyslilam
9 miesięcy, a nawet dłużej
i uważam, że nie tylko Ty masz takie jazdy...... tylko masz odwagę o tym napisać wprost......
Stary 2011-01-10, 12:21   #2245
ligotka
Rozeznanie

Przydalo by sie u nas troszke tego sloneczka, bo mnie jakas chandra lapie a to prze zta ponura pogode...
A propo lezaczka itp tez maz mi kazal sie wstrzymac bo nie wiadomo co dostaniemy, no i ostatnio od znajomych pozyczylismy hustawke taka
http://allegro.pl/hustawka-bujak-lew...391050133.html
Moj brat tez taka mial i zadowolony byl, wiadomo jak mala pouzywa to sie odda.
Mata podoba mi sie ta
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-we...387078292.html
Ale to komus powiemy jak by pytal, no chce jeszcze karuzele ale nie znalazlam zadnej ladnej za rozsadna cene.
Poza tym wlasnie przyszedl moj kocyk ufff na szczescie mi sie podoba, bo ja czesto mam tak ze cos dlugo szukam a i tak kupie beznadziejna...
Pani od fryzjera dzwonila ze mam byc o 15...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:26   #2246
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
\
czyli juz te osobki nic nie wpisza na watek??
nie, już nic nie napiszą.......

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Przydalo by sie u nas troszke tego sloneczka, bo mnie jakas chandra lapie a to prze zta ponura pogode...
A propo lezaczka itp tez maz mi kazal sie wstrzymac bo nie wiadomo co dostaniemy, no i ostatnio od znajomych pozyczylismy hustawke taka
http://allegro.pl/hustawka-bujak-lew...391050133.html
Moj brat tez taka mial i zadowolony byl, wiadomo jak mala pouzywa to sie odda.
Mata podoba mi sie ta
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-we...387078292.html
Ale to komus powiemy jak by pytal, no chce jeszcze karuzele ale nie znalazlam zadnej ladnej za rozsadna cene.
Poza tym wlasnie przyszedl moj kocyk ufff na szczescie mi sie podoba, bo ja czesto mam tak ze cos dlugo szukam a i tak kupie beznadziejna...
Pani od fryzjera dzwonila ze mam byc o 15...
a ja czekam na "NASZĄ" paczkę i spotkanko !!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-01-10, 12:28   #2247
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
WERA wszystko OK to ciąża urodzisz to i humory się skończą

Cytat:
DZIEWCZYNY Jelly37 i Adzia15 dostały BAN STAŁY
i bardzo dobrze
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:29   #2248
ligotka
Rozeznanie

ja tez lilijko nie moge sie doczekac! Mam jakis taki kiepski tydzien, bo maz pracuje caly poza jutrem, kiedy musi isc pomoc tacie i tez go nie bedzie caly dzien. No i tak sama siedze od 8 do 19, czasem zwarjowac mozna...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:31   #2249
mysiopez
Zadomowienie

to na poprawę humoru:
http://demotywatory.pl/2530831/andqu...a-jest-brzydka

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:34   #2250
MARIKA.S
Zadomowienie

Jessy Sara bardzo lubi huśtawkę, kupuliśmy taka z Fisher Price na gwiazdkę. Ale wczesniej nie ma sensu, dopiero ponad miesięczne dziecko bedzie z tego korzystac
http://allegro.pl/fisher-price-husta...389653608.html

Znikamy na spacerek póki słoneczko świeci
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości