|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
też nie potrafię się doczekać...... ja to mam kiepskie tygodnie siedząc samej całymi dniami i nocami..............
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi do końca 7 miesiąca ciąża sprzyjała- chodziłam jak nakręcony zajączek z baterią duracell- praca, sex, praca w nocy (wiem ze nie wolno, ale się wkręcałam i ukrywałam ciążę)sex, sex, sex...rower, ćwiczenia, basen- wszystkiego mi się chciało i byłam taaaaka uśmiechnięta- jakbym sie jakiegoś zielska napaliła a potem- z dnia na dzień- dół i płacz...i co noc siedziałam w wc i ryczałam że TŻ mnie zostawi, albo, że ja go powinnam zostawić, że duży brzuch, że gruba, że brzydka, że mało kasy...kurde nawet z powodu moich kotów płakałam...jakby tak posłuchać, to gdyby katastrofa smoleńska zdarzyła się później- to też bym sobie wkręciła,że to przeze mnie Weraa, ty masz o tyle ciężko, ze z facetem musisz się jeszcze użerać...ja chociaż miałam tego swojego milczka, który może i wylewny super nie jest, ale jak widział, ze "świruję" to był przy mnie cały czas i po prostu przytulał i to też pomagało.
|
|
|
#2254 |
|
Rozeznanie
|
laMbria to ja mialam na poczatku tak, ale to glownie wina zlego samopoczucia, czasem mialam dni ze co nie zjadlam to zwrocilam, kurcze ja nawet z domu nie wychodzilam caly dzien! A lato bylo, park pod nosem... Teraz chyba mi lepiej maz nawet ostatnio stwierdzil ze jestem taka pozytywnie nastawiona do zycia
Czesto to go pocieszalam. Ale lapia mnie dni takie jak dzis i wtedy lapie dolka.lilijko ja to swojego mam przynajmniej w nocy, ale co z tego jak on pada ze zmeczenia, a mnie sie wtedy gadac chce
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w takim pier-dol-niku mieszkamy teraz, na walizkach, że myślę tylko o naprawdę naj-naj-najpotrzebniejszych rzeczach...jakby miał jeszcze leżaczek wjechać do tego pokoju, to byśmy chyba na linach musieli nad synkiem wisieć, żeby miejsce zrobić ![]() Poza tym- moja rodzinka ma tendencję do obdarowywania dzieci taaaką furą i górą prezentów, że całkiem prawdopodobne jest otrzymanie takiego ustrojstwa U nas w rodzinie jest strasznie mało dzieci, więc hołubi się każde i rozpieszcza...
|
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem po ktg. wynik prawidłowy
, brak skurczów szyjka dalej na 2,5 mam czekac do czwartku jak nic to znowu na ktg jak będzie ok to czekać do poniedziałku i jak nic to do szpitala na indukcje porodu. No tak że tego... jestem już cała w nerwach... A się lekarka zdziwiła jak mnie zobaczyła, aż ręce jej opadły, hehe ciekawe co powie jak zapukam znowu w czwartekmeak_up_istka - ja myślałam że dzidzię już tulisz, biedna ale się wymęczyłaś już do tej pory a tu jeszcze nic, ja tez czekam ale chociaż mnie nie boli póki co Cytat:
Ja pierdziele ale numer z tą jelly całą, wiecie ja od wczoraj nie byłam na forum, dziś jak zobaczyłam posty że coś się jej dzieje i do tego jeszcze ban odrazu na ostanią stroną przeskoczłam co z nią się stało do dziś, a tu taki numer. Wiecie co to jest naprawde chore, Najbardziej co mnie zdziwiło to fakt że lakska po porodzie mało co się nie przekręca a jej mąż siedzi i pisze na forum - to mi się wydało odrazu podejżane. Druga rzecz to ktoś kto pisał z drugiego konta które jest też zablokowane teraz już nie pamiętam nazwy to jasne że to ta sama osoba - styl pisania - każde zdanie zaczynane od nowej liniki. Heheh wiadomości od "męża" też były tak soamo pisane (teraz sprawdziłam) a w sumie to nikt tak nie pisze więc się w ocz rzucało. Faktyczni to zdjęcie dziecka też było dziwne bo dzieciak zaraz po urodzeniu raczej atak nie wygląda - troszkę byłam zdziwione że ona taki ładny kolor skóry ma i wogóle taka masywna mi się wydała jak na dzieciaka który miał ważyć 2500 z tego co pamiętam. Co do samego jej wymyślonego życia strasznie to wsztko kolorowe było, no ale moze ktoś ma tak kolorowo. I jeszcze nie wiem czemu ale ja byłam cały czas przekonana że ona jest z warszawy z nie z krakowa i dopiero jak pisała o szpitalu w którym będzie rodzić to wyszło że z krakowa jednak (mi się wydawało że to córka miała się wyprowadzić do krakowa, ktoś nawet pisał że kraków to takie miasto jak warszawa - chyba że mi się coś pokręciło) Naprawde nie wiem po co ktoś coś takiego robi, dobrzez że wczoraj nie siedziałm tu bo bym chyba zawału dostała, dziś mi ciśnienie skoczyło. Cholera wiecie co ja bym szukała takich ludzi i przed sąd - to nie są żarty - to jest naprawde garnie na emocjach a w naszym stanie może mieć to różne skutki. Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2011-01-10 o 13:01 |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Wera, to hormony ciążowe, ja mam jazdy od czwartku, aż się dziwię, że TŻ ze mną wytrzymuje... Także nie martw się. Potem jeszcze baby blues zaliczymy i będzie z głowy
ja tez podejrzewam, że dostaniemy furę różnych rzeczy dla małej, więc nie ma co szaleć z zakupami. Tym bardziej, że na razie nie mamy gdzie tego wszystkiego już stawiać... Na środku dużego pokoju stoi wózek...
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupiutkie to z mojej strony ale ja się tak napaliłam na ten poród do wody, że głowa mała. Ubzdurałam sobie (no bo jak to nazwać inaczej?) że jak do wody- to nie będzie bolało... a jak w jakiejkolwiek innej pozycji, w innych warunkach itp- to umrę z bólu i koniec kropka! Ja co prawda na razie jestem z Tarcho...tu wynajmuję, a nasze mieszkanko będzie na Bielanach- niestety to już po porodzie- dopiero w maju odbieramy ale cały swój pobyt (oprócz ostatniego roku) w Wawie mieszkałam w okolicach bielan i starego żoliborza i jakoś tam się czuję u siebie..w sumie- najbliżej pewnie mam Bródnowski- ale tamte rejony omijam szerokim łukiem- nie za dobrze mi się kojarzą. Inflancką wszyscy chwalą, więc albo Inflancka mi zostaje, albo Bielański...a skoro się na wannę nie załapię,to może chociaż na koło porodowe się uda Gabishing, a chodziłaś może do nich (na inflancką) do szkoły rodzenia? Ja wiem, ze teraz to już późno...ale sie zastanawiam czy się nie zapisać- ja dopiero wybłagałam własciciela mojego mieszkania o tymczasowy meldunek, wiec mogłabym skorzystać teraz, ale nie wiem czy warto. ooo...zapomniałam o mazidłach- a u nich też czasem zamawiałam fajne te biochemiczne maziajki, jak myślisz mozna młodego smarować tłuszczem kakaowym, czy to jednak za intensywny zapach dla noworodka?
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2011-01-10 o 13:07 |
|
|
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
Jessy, my na początku nie będziemy kupować leżaczka, dopiero jak mały troszkę będzie większy. A matę dostaniemy od znajomych, ale to też będziemy jej używać jak będzie miał z 2 miesiące już. Na początku się nie przydaje.
|
|
#2261 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie chodziłam wogóle na szkołę rodzenia ale ponoć jest na Inflanckiej jakaś niezła szkoła choć rzeczywiście nei wiem czy to już troszkę nei za późno ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
wiesz trzeba sprawdzić w końcu kosmetyki dla dzieci też jakoś tam pachną i niektóre mocniej więc zobaczy czy Twój Młody nie będzie jakoś marudził jak go nasmarujesz masłem kakaowym które pachnie poprostu obłędnie a jak się na to opala... ech
|
||
|
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie czakam na przesylke maty i karuzeli
http://allegro.pl/tiny-love-mata-mal...406366199.html i http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...387121461.html moj synek jak byl malutki lubil sie hustac na hustawce takie co Marika pokazywala, ale pozniej juz mu sie odpodobalo, no i teraz znow sie chce hustac, ale juz za ciezki niesterty jest
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a koleżanka niedawno rodziła w Bielańskim- wspomina dobrze, ale nacięli ją, oczywiście za ZZO płaciła...ale ona pojechała do szpitala jak już miała rozwarcie chyba na 3 palce i skurcze co 5 minut to nie bardzo mieli gdzie odesłać...akurat trafiła na luźniejszy okres- nie było nikogo na porodówce..szczęściara Ja się tylko nasłuchałam, ze z Inflanckiej to strasznie szybko wypisują- to w sumie jedyny minus tego szpitala, a że samo rodzenie tam to super sprawa...zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- a o opalaniu na masło kakaowe nic nie wiem...powiedz coś? szybciej się opala czy jak?
|
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ktoras z was zamawiala na all kalendarz ze swoimi zdjeciemi i mogla by cos polecic, bo chcemy babciom i dziadkom prezent zrobic
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
na all nie ale ja zamawiam wszystko zawsze na superfoto
|
#2266 |
|
Rzabbocop
|
Zawsze mi się wydawało, że jestem kobietą
|
|
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
ile za niego dalas??
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
e rosa, ja też po ktg dzisiaj i też 0 skurczy. Kiedy masz termin porodu bo ja teoretycznie na 15 kwietnia. Z tym, ze niy ciąża młodsza o około tydzień - 2 ale nie wiem co z tą wiedza zrobią lekarze. A mam jedną dobrą wiadomość - chociaż jednego nie mam tych j...ch paciorkowców. |
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
drugie takie koło mają właśnie w Bródnowskim co do reszty obiecuję Ci osobną relację na priva ![]() co do masła... no opala się na nie pięknie na cudny odcień - no przynajmniej ja - i skóra pachnie czekoladą ale trza uważać na oparzenia ale myślę ze jakby sobie wykombinować mazidło z filtrem mineralnym - nie wiem czy można kupić to byłby specyfik cudo ![]() jak to na wątku bab w ciąży można się nowych rzeczy o sobie dowiedzieć hihihi tak czy inaczej dziękujęmy bardzo Pani Rzabbo---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
VILYA to jesteś na złym wątku hihihihihih |
||
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
oj to zalezy jaki
ja zawsze kupowalam biurkowe na 12m-cy to po 18zl sa - czasem jest promocja ze kosztuja okolo 14zl (a ostatnio przesylka byla gratis jako promocja) a na sciane 1 kartkowe sa po 10zl a 12stron A4 to okolo 50zl , maja gdzies cennik na stronie
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde już mi się wszystko myli 15 stycznia termin porodu a w kwietniu to okres ostatni był z tym ze 10 .A oglądałam te filmiki, tańczący bobas po prosytu się o mało nie popłakałam ze śmiechu, za to ten o tatusiach to bardziej zniesmaczył, w sensie zachowania tych facetów - ich dziecko a oni nawet pieluchy mu nei przebiorą. jeden rękawiczki gumowe wkładał - debil.
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2011-01-10 o 13:47 |
|
|
|
|
#2272 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
zwracałam się do Moderatora, Złośliwca w rodzaju męski, ponieważ tak wychodzi z nicka
![]() jeżeli nastąpiła pomyłka to bardzo przepraszam i oczywiście Dziękujemy Pani Rzabbo ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewentualnie pod drzwiami można chyba pogadać. Za to jeśli ktoś Ci coś ma do przekazania to nie ma najmniejszego problemu - podadzą. Muszę się pochwalić, że moja Ala była pierwszym niemowlakiem, jaki urodził się w naszej gminie. Gratulowała nam sama burmistrzowa. Cytat:
Napiszę Ci na PW, gdzie. (Oczywiście jak chcesz wiedzieć.) Ja tak wybrałam, bo mam blisko i wyszłam z założenia, że jak ma być źle, to gdziekolwiek bym nie rodziła, to tak będzie. U nas może płytki nieszczególne Dwa prysznice na oddział (ale to powiatowy szpital, nie jakiś moloch), duże sale ogólne, a mimo to nie mogę narzekać - personel naprawdę pomocny i fachowy. I ponoć ordynator noworodkowego bardzo rzetelna i dokładna.Co do krocza - nie pytali, ale jak podpisuje się papiery przed, to prawdopodobnie oni by to pod któryś z punktów podciągnęli. Czy było konieczne ciężko mi stwierdzić. Prawdopodobnie bym pękła trochę. A Ty gdzie zamierzasz rodzić, bo rozumiem, że z Krkowa jesteś? Cytat:
Nie było tak strasznie Każda relacja jest jak widać inna.Trzymam kciuki, żeby Kubuś był nadal spokojny a mamusia ekspresowo doszła do siebie. Póki co nadal więcej CC... Cytat:
ale uważam, że warto było. Za to u nas nawet za salę matki z dzieckiem nie trzeba płacić. Mam nadzieję, że wszystko ok. Swoją drogą dziwne, bo co druga z Was pisze o napinaniu brzucha. ![]() Masz odległy termin, to ma jeszcze czas się odwrócić - z tym nigdy nie wiadomo. Cytat:
GRATULACJE! Duży ten Wasz Filipek. Wracajcie szybko do domu! Teraz tylko make_up_istka się musi rozdwoić. BTW. Make_up_istko - ja z doskoku na forum - będziesz w końcu rodzić SN? Cytat:
Nacięcie krocza to indywidualna sprawa. Ciężko powiedzieć, czy będzie konieczne, czy nie. Możesz brzydko popękać... Może czasem lepiej odpuścić, nie jest tak tragicznie. A filmów o porodzie nie oglądaj. Z boku to po prostu MUSI wyglądać źle... A Ty podczas rodzenia 3/4 tych rzeczy nie zauważysz. Nie warto się schizować już. Mnie też się wydawało, że nie wytrzymam, że nie dam rady - już tam. Dałam radę, Ala jest na świecie. Ty też dasz radę. ![]() BTW. W sprawie fotelika nadal mi nie odpisali... ![]() Cytat:
Czyli to było 3 szczepienie, tak? Bo dwa pierwsze już w szpitalu? Ropiało Sarze ramię? My póki co z 5 nocy przespaliśmy dwie. Która z Was może, to niech śpi. Zastanawiałam się jeszcze nad jedną sprawą - mi się brzuch nie napinał - i w pierwszej kolejności odeszły. Ciekawa jestem, czy jak komuś się tak napina brzuch to będzie miał w pierwszej kolejności skurcze i duże prawdopodobieństwo przekłuwania pęcherza? Z wodami jest łatwiej, bo tu mniejsze prawdopodobieństwo fałszywego alarmu. ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Tak na szybko, bo muszę ziemniaki obrać, już prawie 14
za godz TŻ wraca. dodaje zdj brzucha, goły i ubrany (tylko się nie przestraszcie) jak inaczej wygląda w zależności od perspektywy ![]() i łóżeczko, |
|
|
|
#2276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brzunio no no nie powiem sporawszy i łóżeczko cudne jaki jest kolor ścian?? czy to jakiś pastelowy fiolet czy mój monitor tak głupieje
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Sorki jak wyskoczylam jak z konopii, ale probuje Was poczytac, i do tego momentu doszlam wlasnie .Poza tym zastanawialo mnie, skad ona ma internet i niby taka super sytuacje finansowa, jak maz na kazde zawolanie w domu siedzi, ona tez, czyli bezrobotny by musial byc ![]() Eh szkoda naszych nerwow
|
|
|
|
|
#2278 |
|
BAN stały
|
U mnie dzisiaj cisza... Normalnie wszystko ucichło. Brzuch napina sie bardzo rzadko i w szoku jestem. Mogę odpocząć tylko nie wiem czy się cieszyć czy nie takim stanem rzeczy. Może to cisza przed burzą...? Mała za to rano nieziemsko się wierciła
Teraz ciut spokojniej.la'Mbria jakie piękne muffiny!!! mysiopez może na Ciebie zadziała, ale na mnie nie działa ani chodzenie spacery, ani schody ani TŻ ![]() wera mnie też na koniec ciąży dopadła taka emocjonalna huśtawka. A już ostatnio nie wiem czy się śmiać ze swojej sytuacji czy płakać. Same problemy. Co do huśtawek/leżaczków i mat edukacyjnych oraz karuzelek, to na razie czekamy. Przez pierwsze tygodnie i tak się nic z tego nie przyda, a później może po prostu mała dostanie od kogoś w prezencie. Anka-bzzz tak, będę rodzić SN ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Aha, co do nacinania i podpisywania papierów przy przyjęciu do szpitala, to kiedyś wyczytałam i na stronie "Rodzić po ludzku" i w jakiejś gazecie dla kobiet w ciąży, że mimo tego papierka, teoretycznie nie mają prawa nie zapytać o zgodę na zabieg, bo jakieś tam przepisy się zmieniły i ten papierek nie daje im takiego prawa. Więc w teorii można ich zaskarżać (oczywiście nikt tego nie robi). Ale u nas jak to w Polsce - nikt o nic nas nie pyta... (w większości) |
|
|
|
#2279 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytrynko - dobre nastawienie. Bez bólu się niestety nie da... Jakoś przed porodem słyszałam niepochlebne opinie o ZZO. Justine - a jak tam sprawa z tatą? Bo doczytuję z doskoku, niektóre rzeczy do mnie docierają, niektóre nie. A co do wieku dziadków, to nie wiem, czy ma znaczenie, jeśli mieliby być tymczasową rodziną zastępczą. A tu Ala z tatą: |
|||
|
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
ja to swojego mam przynajmniej w nocy, ale co z tego jak on pada ze zmeczenia, a mnie sie wtedy gadac chce

szyjka dalej na 2,5 mam czekac do czwartku jak nic to znowu na ktg jak będzie ok to czekać do poniedziałku i jak nic to do szpitala na indukcje porodu. No tak że tego... jestem już cała w nerwach... A się lekarka zdziwiła jak mnie zobaczyła, aż ręce jej opadły, hehe ciekawe co powie jak zapukam znowu w czwartek

Swoją drogą dziwne, bo co druga z Was pisze o napinaniu brzucha. 
.