Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 11:59   #4981
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Mrowak - Gabrysi to faktycznie dawno nie było i bardzo się zmieniła. Jakie już włoski ma, i jaka duża jest. Śliczna i z opisu wynika że mądra

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:04   #4982
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Dla Igusia i Gabrysi za 10 - miesięcy

Dla Karinki za stanie, ale Ona sprytna!!

Ferrou mój też wypada blado na tle dzieci tutaj, ale może w końcu nadrobi Aktualnie uczę Go "żółwika" bo mój tata stale chce z nim przybijać

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:10   #4983
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja tez nie chodzi przy meblach bo wszystkie sa wysokie nie ma nawet jak sie zlapac zeby cokolwiek pokombinowac.
No obiad zjadlam mialam sie wybrac na spacer a tu tz dzwoni zeby na 14 przyjechac po niego na godzinke bo musi cos tam zalatwic i poznej wraca do pracy .... no ale moze wezme mala ze soba wozek w bagaznik podjade do mamy do pracy zostawie samochod i sie z nia przejde troche chociaz.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

dla wszystkich dzieciaczkow za nowe umiejętności, moja poki co dzieli sie wszystkim co ma, ja musze sie napic z butelki musze zjesc lyzeczke kaszki musi mi wszystkie zabawki pokazywac po kolei i pokazuje paluchem co chce.
Do chodzenia jeszcze chyba nam daleko, stoi juz sztywno w miare ale sama poki co jak ja trzymalam pare kroczkow zrobila.
rowniez dla wszystkich "miesiączek:
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:14   #4984
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
P0P ciekawe jest to że Oliwka książeczkę chce zjadać a produktów spożywczych już niekoniecznie ... Moja Hanka jest takim niejadkiem że dramat ... ma skończone 7 lat i wazy 19kg... nie je nic i baaardzo lubi słodkie rzeczy - Ona chyba ma robaki ... mam skierowanie na liczne badania z Nią bo wygląda jak anorektyczka i ciągle jest chora - teraz znowu... ehhhhh koszmar już lepsze dziecko jedzące zawsze i wszędzie wszystko.
Bo ona ma radar. I jak tylko jest coś jadalnego to na pewno do buzi nie trafi a wszystko inne to owszem.
I nie pocieszyłaś mnie za bardzo. JA mam nadzieję ze jak Oliwka będzie większa to będzie łatwiej bo będę mogła z nią tak : "Coś za coś".
Zjesz obiad będzie zabawa czy TV czy coś innego.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Megi - spóźnione gratulacje dla Igorka za 10 m-cy wytrzymywania z rodzicami
Marowak - dla Gabrysi także gratulacje za te 10 m-cy bo i Wy łatwi we współżyciu nie jesteście.

Stary 2011-01-10, 12:26   #4985
ania p
Zakorzenienie

Moja nie pokazuje noska ani nie robi pa pa he he
ale za to gra ladnie piłką rzuca się do niej ona rzuca do ciebie .
nadal pełza a nie raczkuje i bawi się samochodami dziwczęce zabawki ma w nosie .
Stary 2011-01-10, 12:35   #4986
anakazar
Zakorzenienie

Brawa dla zdolnych dzieciaczków

agnieszka widzę,że z Ciebie to jest mega fanka hk
też miałam Nine kupić tą sukienkę,ale w efekcie nie kupiłam i teraz żałuje

My byliśmy na spacerku i tak fajnie i lekko się jezdzi,bo śniegu już tak mało na chodnikach.

Telefon mi się zepsuł komórkowy,przestał się ładować i pojechaliśmy kupić mi nowy.Co z tego,że w domu kilka leży jak albo bateria w nim zepsuta albo ładowarki brak.

Zapisałam się jeszcze na fitnes-żebym całkiem nie zdziczała w domu
Jeszcze chciałam na jakąś sztukę walkisię zapisać,podobno kravmaga fajna(moja siostra ćwiczy) i takewondo,ale nie wiem czy ja dam radę.Muszę poczytać sobie o nich wszystkich i coś sobię wybiorę.Bo zawsze marzyłam o czymś takim,tylko czasu na to nie było.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

aniap dla Oli z h&m bluzki na lato z krótkim rękawem będziesz brała 80 czy 86?bo moja mała nie ma nic w tym rozmiarze z ubrań na lato i muszę jej pokupować,a nie wiem jaki rozmiar,a nasze dziewczyny wagowo podobnie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:39   #4987
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

P0P ja to jedzeniem własnej córki jestem załamana. I bez bicia przyznaję się że jak tylko jest temat jedzenia Hani to my chodzimy cali w nerwach i szlag nas trafia, Ona to czuje i wiecznie nic ale to nic jeść nie chce Ja to chyba do jakiegoś psychologa się wybrać muszę a może któraś z Was może polecić książkę o wychowywaniu już nieco większych dzieci tj w wieku szkolnym...?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja nie pokazuje noska ani nie robi pa pa he he
ale za to gra ladnie piłką rzuca się do niej ona rzuca do ciebie .
nadal pełza a nie raczkuje i bawi się samochodami dziwczęce zabawki ma w nosie .
O to mnie pocieszyłaś Bo mój nie raczkujący i bawiący się zabawkami Hani więc to chyba norma jak się ma starsze rodzeństwo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 12:49   #4988
anakazar
Zakorzenienie

gmyrelka ja jak książki szukałam to wpadła mi książka superniani część druga o grupie wiekowej 6-12 "moje dziecko"chyba taki tytuł

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:51   #4989
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

nowy watek!!!

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497125

tu zapraszam niedługo.. a ja muze spadac

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:52   #4990
P0P70
Zakorzenienie

Gmyrelka - ja to od roku się męczę z jej niejedzeniem i też jak tylko zbliża sie pora karmienia to jestem cała w nerwach. Staram się ale to nie zawsze da sie tak na spokojnie do tego podchodzić. A najgorzej jest jak ona już zje i wtedy wymiotuje. Wtedy to mi nerwy puszczają.

AniaP - moja też piłeczką lubi się bawić, nie rzuca, ale ją turla do kogoś. Albo powiem jej aby podała mi piłeczkę z drugiego końca pokoju to mi ją przyturla (oczywiście nie tak po prostej i to trochę trwa).

A dzisiaj mała dorwała mój telefon służbowy i trochę podzwoniła. Zaczęli do mnie oddzwaniać przedstawiciele różnych firm.

I ma jeszcze jedną ulubioną zabawę. Wyrzuca wszystko co jest wstanie poza kojec i czaka aż ktoś jej to pozbiera.

Dobra idę czytać małej - 30 min raz dziennie

Stary 2011-01-10, 13:00   #4991
libra777
Zakorzenienie

Anakazar to fajnie że się zapisałaś , ja tez bym z chęcią ale nie mam możliwości, musiałabym gdzieś jeździć a to odpada.

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
pochwale sie jeszcze zdjeciem z wczoraj
sama stanela i bardzo dlugo stala

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

JA śpię w zatyczkach do uszu. Ajak nei wytrzymuję to wyrzucam do drugiego pokoju.
oj ja bym nie mogła, po pierwsze nie słyszałabym dziecka a po drugie bym się czuła jak w jakiejs próżni, wystarczy że go szturchne i się na bok obróci i już nie chrapie
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja już około miesiaca staje przy czym się da. W łózeczku najlepiej jej to idzie- w sekundę ale nadal słabo stoi na stópkach. Myśle, że raczej rączki ma silne a nóżki jeszcze słabe. Czy wasze dzieci tez tak mają?? Ona raczej staje na palcach i tak jakby tymi palcami (stopami) kręci i jej się te nóżki wyginają... nie wiem czy powinnam cos z tym zacząć robić??

No i odkąd staje już nic nie mogę zrobić bo łazi za mną i podciaga sie na moich nogach...
mój tez stawał na palcach to zaczęłam mu zakładać kapciuszki z twardą podeszwą i dzieki temu zaczął stawać na całej stópce
za zeba i za postepy

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Igor ma 10 miesięcy....
dla Igorka wszystkiego najsłodszego

-daje cześć
-papa
-pokazuje całą rączką "tam"
-pokazuje jaki duzy
-robi halo
-robi mojemoje(tuli się jak chce bo nie zawsze nie raz jest aty aty!)
-robi tany tany trzęsie cała dupką
-w sylwestra zaczął sam chodzić i później jeszcze 2 dni po tym i cisza od tamtej pory zaciął się
-daje mi chrupki do buzi
-wie gdzie jego kapciuszki stoją i że trzeba na nogi je nałozyć
chyba to tyle
acha i dzisiaj sie nauczył jak konik rży u niego to jest huhuhuhuhu ale tata nie chce powiedzieć

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Gmyrelka nie wiem jak z dziewczynkami ale chłopaki niejadki w pewnym wieku zaczynają jeść (ok.13 lat) tak u nas było rośnie więc więcej potrzebuje, a dziewczynki trudno stwierdzić, najgorzej że panuje stereotyp kościotrupa chuderlaka jako piekności( sorry jesli kogoś uraziłam)
może to coś pomożehttp://merlin.pl/Twarozek-Bialej-Dam.../1,457594.html
P0P to może też coś dla Ciebie na przyszłość

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-01-10 o 13:08
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 13:08   #4992
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
A dzisiaj mała dorwała mój telefon służbowy i trochę podzwoniła. Zaczęli do mnie oddzwaniać przedstawiciele różnych firm.
Haha - mój Iguś w wigilię zadzwonił do eksa - jest pierwszy na liście jak się naciśnie 3 I dzięki temu odbyłam miłą, niemal godzinną rozmowę z moją pierwszą miłością
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 13:10   #4993
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak - Gabrysi to faktycznie dawno nie było i bardzo się zmieniła. Jakie już włoski ma, i jaka duża jest. Śliczna i z opisu wynika że mądra
no wiesz, przebywanie na tym wątku zobowiązuje, tak?

Cytat:
Dla Igusia i Gabrysi za 10 - miesięcy

Dla Karinki za stanie, ale Ona sprytna!!

Ferrou mój też wypada blado na tle dzieci tutaj, ale może w końcu nadrobi Aktualnie uczę Go "żółwika" bo mój tata stale chce z nim przybijać
a właśnie- my jeszcze umiemuy robić "tryk" baranki czółkiem do czyjegoś czoła- opiekunka nauczyła

Cytat:
Marowak - dla Gabrysi także gratulacje za te 10 m-cy bo i Wy łatwi we współżyciu nie jesteście.
no jakbyś zgadła
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 13:14   #4994
megi-megi
Zakorzenienie

Dziękujemy ciociom za wszystkie gratulacje z okazji miesięcznicy
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 13:18   #4995
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar dzięki za podpowiedź, już na all kupiłam obie części superniani i tę drugą książkę "jak mówić by dzieci nas słuchały ..."

libra ja myślę że podesłana przez Ciebie książka to raczej dla P0P i Oliwki bo moja już na takie typowe bajki nie jest chętna Daje jej teraz proboptyki na poprawę pracy jelit z nadzieją że coś to zmieni ale póki co ... dupa ehhh... ja totalnie nie umiem sobie poradzić z tym problemem

Stary 2011-01-10, 13:22   #4996
libra777
Zakorzenienie

O! Gabi ma urodzinki, dołanczam do życzeń

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Gmyrelka to nie wiem co Ci doradzić, może faktycznie psycholog by pomógł
Stary 2011-01-10, 13:35   #4997
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Własnie dzwoniła niania - Hania się bardzo źle czuje a Marci nie chce jeść Ja kupuje bilet i wypier.... na koniec świata

Stary 2011-01-10, 13:42   #4998
P0P70
Zakorzenienie

Gmyrelka - to ja z Tobą, albo za Tobą

Stary 2011-01-10, 13:46   #4999
libra777
Zakorzenienie

Ostatni gasi światło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 13:47   #5000
P0P70
Zakorzenienie

Jeszcze 2 godziny i dziecko będzie TZ-ta

Stary 2011-01-10, 13:54   #5001
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny na nowy wątek
Stary 2011-01-10, 14:38   #5002
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Haha - mój Iguś w wigilię zadzwonił do eksa - jest pierwszy na liście jak się naciśnie 3 I dzięki temu odbyłam miłą, niemal godzinną rozmowę z moją pierwszą miłością
czyzby cos to mialo znaczyc??
Stary 2011-01-10, 14:49   #5003
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asia ale Wercia to zdolniacha Mój to robi kosi kosi (przypomniał sobie na nowo ), elegancko siada, ale nadal tylko czołga się jak żołnierz i nie raczkuje - czy któreś dziecko jeszcze nie raczkuje czy tylko mój taki .... ?? Nosa nie pokazuje, podciąga się i klęczy, zdarzyło Mu się wstać ale nie powtarza tego zbyt często (ahhh ta ciężka dupka ) Robi papa ale tylko niani I ogólnie jego ulubione zabawki to domek little people oraz pet shopy, a także zestaw spinek i gumek Hani Jak Jego i Hani pokój stoi otworem to jeszcze się nie zdarzyło że poszedł do siebie - ja nie wiem po co nakupowałam Mu zabawek jak nawet ostatnio Hania Mu dała jedną lalkę barbie i ma ją dumnie w swoim pokoju a po swoje niechętnie sięga.

.
A masz dywany w domu? Bo u nas mała ciągle stawała jak do raczkowania ale jak chciała ruszyć to padała na brzuch i się czołgała. A jak zaczęliśmy chodzić do rodziców gdzie są dywany pełzało jej się ciężko i przewszła z dnia na dzień na raczkowanie. Teraz nawet na panelach śmiga na czworakach.

darusia- moja też wszystkim sie dzieli a najczęściej smoczkiem
jak tylko go wsadzi do buzi mówię "be smoczek, daj smoczka mamusi" i mi go wtyka do ust i tym sposobem nie "smoczkuje". Tylko do snu uzywa...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości