|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
ehh...jednak wątróbki nie będzie...bo tż nie zdążył na pociąg i wróci na 18 dopiero to co to za obiad
dostał zwolnienie od lekarza na mnie na moją chorobę, pani doktor powiedziała że musi się chorą żoną zająć No i oczywiście tż musiał wypytać czy krwawienie z nosa to coś poważnego czy norma (bo dzisiaj rano też mi leciała) i pani doktor go uspokoiła mówiąc że to norma. Chciałam iść jutro na morfologię ale chyba sobie odpuszczę jeszcze bo zakatarzona jestem. W ogóle to podejrzany ten mój katar...taki jak zazwyczaj z alergii mam...a do tego strasznie kręci mnie w nosie i oczy mi łzawią. Możliwe że jak ten śnieg stopniał to coś już uczula. Oby nasze dzieciątko nie odziedziczyło tego cholerstwa po mamusi.
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() Tylko tak sobie mysle ze biedne takie te kobitki. W takim teraz stanie a oni i foto i kwiaty i tyle ludzi. Jakos mam obiekcje na ten temat :P Ja to bym nie chciała żeby mnie ludzie nawiedzali tak w pierwszym tyg. Dajcie trochę pożyć :P |
|
|
|
|
#4383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie miałam Kasiu, zrobie pod koniec miesiąca, to będzie 26 tydz., mój gin kazal mi nawet później, ale kolejna wizyta bedzie ok. 30 tyg i to bedzie troche za późno.
|
|
|
#4384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiesz co, ja tez mam o wiele mniejsza wrazliwosc na takie rzeczy. Jak np. pies nabrudzi, to sprzatam bez problemu, a TZ ledwo sie trzyma przy takich rzeczach. Choc np. jak byla taka akcja w pierwszym trymestrze, to pawiowalam dalej niz widzialam, no ale wiadomo, bylam wyczulona na zapachy. |
||||
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie wrzucę, jak mąż wróci i zrobi
![]() Bo ostatnie mam z połowy grudnia. Avatarek nowy ze ślubu
|
|
#4386 |
|
Wtajemniczenie
|
to sa zdjecia z aparatu mojej siostry, wyslaly mi emailem juz przerobione
album i plytke od fotografa odbiore jak bede w Turku (nie wiem kiedy )
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Badania z glukozą mam zrobić do następnej wizyty (20.01) trochę wcześnie mi się wydawało bo jestem w 21t4dz, moja siostra robiła chyba dopiero po 25 tygodniu. Ale chodzimy do zupełnie innych lekarzy i stwierdziłam że każdy mówi co innego
. Ruchy juz czuję gdzieś od 19 tyg z tym że ja to czuję jak by dzidziol się cały czas kręcil a nie kopał ale może ja się nie znam bo to moja pierwsza ciąża a może mam za dużo tłuszczyku i te kopniaki odbieram tak lekko![]() a mam pytanie czy którąś z was bolą biodra? bo mnie podczas snu zależy na którym poleże ale czasami aż się obudzę i muszę się przewracać nawet kilkakrotnie w czasie nocy.
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
są troszke niewyraźne, sama takie dostalam, ale jak tylko odbiore te od fotografa wstawie wam jescze
![]() a na tych zdjeciach sa moje trzy siostry, siostra Tż -Klaudia (8lat) oraz moj kuzyn Przemek (12lat)
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zmykam dziewczynki na usg i do makro
Trzymajcie kciuki za to, żeby z dzidzia wszystko było ok
|
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia jak Ci ślicznie w błękicie... Kwitniesz
i mąż cały czas sie uśmiecha ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Dziewczonka ja wiem, ze wszystko będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- moria44 czy ty widzisz dziewczyno ile tu trzeba na pierwszej stronie uzupełnić? Rośniemy w siłę
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa ja jestem w 22 gim tygodniu i mialam dzis isc na glukoze, niestety z powodu choroby nie dalam rady, ale jutro juz koniecznie musze
24kasia86 super ta Twoja niebieska kiecka ![]() Dziewczonka trzymam kciuki, daj znac po powrocie
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Śliczna para,oj dzieciatko tez bedzie prześliczne.
Cieszę sie ogromnie,że dzieciatko zdrowe i ładnie rosnie,jej wymiary odpowiadają 19t i 3 dni. A podwójnie się cieszę,że to córeczka,chłopcy także bardzo zadowoleni,wszyscy trzej ![]() Oj coś czuję,że trudno bedzie mi sie powstrzymać aby nie kupować ubranek dla niuni,chyba nie wytrzymam do 30tygodnia
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
O matko, kilka godzin mnie nie było a tu już prawie 6 stron
niezłe macie dziś tempo Cytat:
Ostatnio tu nawet panikowałam dziewczynom, że nie dam rady itd. ale tak sobie myślę, że nie ja pierwsza i nie ostatnia. W końcu jakoś te matki zajmują się dziećmi i sobie radzą, więc ja nie będę cienias i też muszę dać radę Nasze panny młode bardzo pięknie wyglądały na ślubach
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia1361 nie wytrzymasz
jeszcze w tym tygodniu powiesisz w szafie sukieneczkę - miałam tak z Wiktorią szłam czasem do szafy, wyjmowałam kiecuszke i patrzyłam bez końca
|
#4395 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi sie wydaje ze kazda z nas czuje inaczej ruchy... mnie nieraz dzidziol kopie po bokach, nieraz po srodku i tak fajnie mi brzuszek podskakuje tez jest to moja pierwsza ciaza wiec ucze sie stale![]() Cytat:
ogolnie on ma taka nature, lubi zarty, towarzystwo itp ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
nie wiem czy pamietacie, pokazywalam wam zdjecie z wesele Tż siostry we wrzesniu- ale bylam szczypiorek![]() a na swoim slubie w grudniu juz taka kluseczka( na szczescie w kiecke weszlam) ...no a teraz klocuś i kiecka w szafie wisi
|
|
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
To jak będziesz po to napisz czy to faktycznie takie niedobre jest, bo mnie już mdli na sama myśl.
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
24kasia phi... założysz znowu w maju
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ruchów to ja zaczęłam 22 tydz. i nadal mam w brzuchu tylko motyle
czasami większe, czasami mniejsze ale takich typowych kopniaków jeszcze nie doświadczyłam. To moje pierwsze dziecko ![]() Co do linii pod pępkiem to ja nie mam, jak to w ogóle wygląda?
|
#4399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Amarcia też tak mi sie wydaje,ze nie dam rady,jest tyle pieknych rzeczy dla niuni,aż strach sie bać ![]() Dziewczyny jakie wy jesteście śliczne na tych fotach. Coś mnie spanie łamie,obżarłam sie i chyba polegnę.
|
|
#4400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. pionowa linia(chyba ciemniejsza) biegnaca do pepka, czasem wyzej. Cytat:
|
||
|
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
...tak, dzisiejsza noc nie była za fajna
![]() Idę zrobić koktajl z kiwi i banana
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
no to zaczynam sie denerwowac
aaaa za 1,5 h jedziemy na wizytke ciekawe czy potwierdzi core
|
|
|
|
#4403 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, delikatną tylko do pępka. Super wyglądaliście ale ja i tak najbardziej skupiłam się na torcie ![]() Cytat:
![]() Witajcie mamuśki! Rozgośćcie się Cytat:
![]() Cytat:
czekam na więcej Cytat:
Wrzucam zaraz sondę na 24h aby wyłonić 3 prowadzące tytuły, jest ich tak dużo, no chyba, że po 1 dniu wyłonimy zdecydowanego lidera grupy
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
no mam nadzieje
|
|
#4405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
padlam az mi sie wierzyc niechce ze mozna takie rzeczy robic!mam nadzieje ze nam sie nikt taki nie trafi ![]() Cytat:
tylko z imionami nie mozesz juz krecic jak zamowisz hahahatrzymam kciuki zeby ci przeszlo. ja tez dzisiaj bylam u lekarza, rozmawialam na temat moich plecow- z zalecen dostalam tylko masc i nie zaszkodza masaze(ulga na krotko), ze swedzeniem to hormony, a z ospa mam sie na razie nie przejmowac ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
ty tez kusisz koktajlami dobrze ze uzupelnilam zapas owockow
|
|||
|
|
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiem, wrzuce wrzuce jeszcze
kurde jestem ciągle glodna na tej diecie, ale jeszcze godzinka i podwieczorek. dziewczynki zycze wam pozytywnych wynikow na krzywa cukru- glukoze, zebyscie nie musialy sobie niczego odmawiac i nie patrzec stale na zegarek!!! mam nadzieje, ze pomozecie mi przez to wszystko przejsc... sama nie dam rady...strasznie nie lubie byc od czegos zalezna, a nie mam wyscia! wszystko dla mojego skarba ![]() jeszcze 3 miesiace
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh az mi sie przykro zrobilo, ja tu o koktajlach i owocach..... zobaczysz, wszystko bedzie dobrze, moze nic wiecej procz diety nie bedziesz musiala stosowac. wyslalam ci wiad |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
jezu jak mi sie sledzi w occie i w smietanie z ziemniakami w mundurkach zachcialo
no slina do pasaaaa ![]() :sli na:
|
|
|
|
#4409 |
|
Moderatoreska
|
Zdrzemnęłam się i mnie tż obudził telefonem bo zbiera się już do domku i będzie wcześniej niz zwykle, więc musze mu obiad przyszykować i zabrać sie w końcu za porządku bo niedługo ksiądz przyjdzie :P
|
|
|
|
#4410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z wiktorią mogłam pić ocet normalnie i ona była zadowolona a to moje małe wogóle nie toleruje kopie zaraz tak boleśnie, kręci się, czuję że coś nie tak jest. A ja tak luuuubieeeem...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

No i oczywiście tż musiał wypytać czy krwawienie z nosa to coś poważnego czy norma (bo dzisiaj rano też mi leciała) i pani doktor go uspokoiła mówiąc że to norma. 

Czekamy na Ciebie fasolko
), to zapomnę

niezłe macie dziś tempo

tak jak mam zapchany nos, zatoki i wszystko to w zyciu nie mialam no pelno tego i nie wylazi koszmar!!! dzis rano oczywiscie nie dalam rady zwlec sie na te glukoze, ale jutro juz musze na bank, bo na wyniki czeka sie u mnie tydzien a w nast. poniedzialek mamy wizyte u ginka, chce bardzo isc sprawdzic czy wszystko dobrze z dzidziusiem, nie chce przelozyc wizyty chociaz bylabym umierajca....