|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Poczułyście się lepsze?
#632 |
Raczkowanie
|
A jakieś kroplówki jakieś dostajesz???
Ehh...pomału przestaję wierzyć w tę historię , ale jeśli to prawda to dookoła ciebie kręci się banda idiotów. Nawet alkoholikowi na odtruciu dają kroplówki z witaminami,glukozą itp. a u ciebie? Ty przyszłaś do tego szpitala aby wrócić do żywych, czy na powolną eutanazję? ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Wahałam się ale postanowiłam to jednak wkleić. Tego jest 5 części. http://www.youtube.com/watch?v=tIDPV...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=7PLDB...eature=related Drugi link (też 5 części)jest o dziewczynie którą zapewne zna większość z nas. Kiedyś była piękna.... |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu, więc pozwolicie, że się wtrącę.
Nie wiem, czy nasza służba zdrowia totalnie zbzikowała czy poprostu Skomplikowana trafiła na nieodpowiednich ludzi. Dziwi mnie to, że póki co nikt (chyba) nie skierował jej na oddział/do kliniki, gdzie leczy się przede wszystkim ED. Wydaje mi się, że lekarze bagatelizują to, w jakim Ona jest stanie. Dziewczyna jest praktycznie jedną nogą na "tamtym świecie", a wygląda na to, że lekarze (z resztą Skomplikowana zdaje się też) nie są tego świadomi. Dziewczyno, ja bym na Twoim miejscu zwiewała gdzie pieprz rośnie z takiego szpitala, bo prędzej umrzesz, aniżeli ci ludzie Cię wyleczą. Tutaj nie ma warunków - nikt Cię nie pilnuje, chcesz to jesz, nie chcesz - nie jesz. Wiesz, że w zwykłym szpitalu posiłki nie będą takie, jakie powinna jeść osoba skrajnie wychudzona. Ratuj się, dziewczyno, póki możesz. Takie moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
2, 3 miesiace temu wazyla 38 chyba
![]() N.! prosze cie walcz! ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- 163cm,50kg, badania w normie, okres regularnie co 28ni., mam w koncu tyłek i piersi. i TAK POCZUŁAM SIĘ LEPIEJ ! czuje sie wspaniale bo żyje. (to tak z nadzieją ze może pokrzepię kogos.)
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Feronik, wiesz, ja myślę, że Skomplikowanej odpowiadają pozory, że coś ze sobą robi i że walczy.
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
SN:
-troche zupy mlecznej -2nieduze kromki chleba z plastrem szynki -herbata z cytryna 2SN: -monte -2grube wafle ryzowe OB: -troche zupy krupnik -surowka z czerwonej kapusty -pol pulpeta -troche ziemniakow PODW: -kinder "mleczna kanapka" -jogurt truskawkowy Gratka -5duzych herbatnikow -1gruby wafel ryzowy -CALE podwojne kinder bueno -3nadziewane zelki owocowe Akuku -2cukierki Nimm2 -3mentosy -jablko KOL: -2male kromki chleba z plastrem szynki -herbata z cytryna Wiem,ze z podwieczorkiem przegiecie. Miala byc mleczna kanapka+jogurt truskawkowy,a skonczylo sie jak widac inaczej... Byl tata,odpuscilam kontrole,jadlam jakby na sile,dlatego mi z tym ciezko. Na szczescie mialam dzis terapie. Boje sie tez,bo mnie mdli,boli brzuch,za duzo slodyczy naraz,te czekolado we... kinder mleczna kanapka ma 117kcal,a kinder bueno 226kcal,nie? Mdli mnie,za duzo czekolady,te bueno jadlam na sile,wszystko boli,az po plecy i szyje z tylu. To byl napad,bo wolalabym przytyc zdrowo,a nie slodyczami,eh... Ponad 700kcal naraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
przegięcie to jest każdy psoiłek i to w zą stronę. za mało ciągle za mało. to głodowe porcje
#638 |
Zakorzenienie
|
Jesuu głupota ludzka nie zna granic
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
dziewczyno, nie nazywaj napadem czegoś, co nim nie jest
chyba nie wiesz, co to napad (i nie chodzi mi tu tylko o jedzenie) |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
najgorsze jest to ze skomplikowana nie je wartościowego jedzenia nie zjada wszytkiego co jej dadza w szpitalu i myśli ze jak kotleta zastąpi cukierkiem to jest dobrze i przytyje. Jezu co za myslenie......
Cytat:
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
oszukujesz siebie i nas ze nie mozesz jesc.
mozesz: co widac po podiweczorku. szkoda ze pozostałe posilki sa BEZNADZEIJNE! co to jest za sniadanie zalosne?! suchy chleb z plastrem szynki?! obiad POL PULPETA?! troche ziemniaków? nie mozesz zjesc dwoch i chociaz 4 ziemniaki? na co liczysz? odchudzaj sie dalej brawo. tak z ciekawosci: masz jeszcze wlosy czy juz wypadly wszystkie?
#642 |
Zakorzenienie
|
A i jesteś już podobna do małpki ? Urósł ci meszek ?
#643 |
Raczkowanie
|
Skomplikowana, mogę wiedzieć na czym polega Twoja "terapia"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
![]() i nic w tym dziwnego, bo Skomplikowana jest wyniszczona i ogranicza się od bardzo długiego czasu... na usta cisną mi się słowa: Dobrze ci tak. jestem wredna i okropna. :/ Skomplikowana, a teraz się skup: albo zaczniesz jeść normalne, pełnowartościowe posiłki,albo stanie się z Tobą to, co z wieloma dziewczynami po anoreksji: przytyjesz (dużo) przez napady. ___________ dziewczyny, darujcie sobie przytyki dotyczące wyglądu bo do "N." i tak nic nie trafi i wszystkie to wiemy. Osobiście proponuję ignorować posty Skomplikowanej, dopóki nie zacznie ustosunkowywać się do tego, co MY piszemy. Tylko nie że nagle Ervisha czy ktokolwiek inny rzuca komentarzem na temat jedzenia; SERIO wszystkie ją zignorujmy. dziewczyna ma terapię, jest w szpitalu ,po co karmić jej objawy i wciągać się w gierki, w które wciągnęła całą swoją rodzinę? proszę Was, no. Od dzisiaj. Od teraz. Dyskutujemy o wszystkim poza menu Skomplikowanej. okej?
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
na skomplikowaną chyba nie ma innego sposobu jak poprostu przestac odpisywac. jak nikt nie wykaże zainteresowania to może odpuści wypisywanie tych głupot. Bo do niej jak grochem o ścianę. Nic... Niech się dalej użala, ale niech nie zaśmieca forum.
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- O Iza napisałyśmy coś podobnego prawie równocześnie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
zapewne Ci nie odpisze, kiedys pisała natomiast, ze raz na jakiś tam czas rozmawia ze swoją terapeutką PRZEZ TELEFON
ja nie rozumiem, dlaczego nikt jej nie bierze do szpitala psychiatrycznego!! ok, jest pełnoletnia, ale przy takim stanie jej rodzice powinni uzyc rozumu, nie rozczulac sie nad nią, nie patrzeć na to, że "ona nie chce, nie zrobimy jej tego", tylko zabierać ją do tego cholernego szpitala!! LADA DZIEŃ MOŻESZ UMRZEĆ DZIEWCZYNO! NA PRAWDĘ TEGO CHCESZ???? |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tatusiu, co mi przyniosłeś? ciastka i kinder bueno ale nie przytyję od tego? nie,nie przytyjesz,kochanie,a tak poza tym,to przecież musisz przytyć. ale tato ty też zjedz!jechales tutaj pol godziny, jesteś 45 minut po obiedzie,musisz coś zjeść,na pewno jesteś głodny!! nie jestem... ale tato!!!ja będę gruba a ty taki szczuply czemu ja mam jeść skoro nie jestem głodna ;<!?!?! dobrze,dobrze,już spokojnie. zjem. zjemy razem, tutaj herbatniki,k inder bueno... (jedzą) kocham cię córeczko. ![]() ![]() ale taaaaaaaaaaaato!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() itd. itp. bawcie się dobrze...
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że skomplikowana będzie szczęśliwa na innym świecie. bo, niestety, nie jestem pewna czy uda jej się żyć dłużej niż miesiąc. powodzenia w odchudzaniu się do 20 kilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Rozeznanie
|
skoro mozesz najesc sie SLODYCZY to MOZESZ zjesc kanapki z maslem,serem i pomiodrem! na obiad zupe i drugie danie!
mozesz! uwierz ze TYLKO PRZEZ JEDZENIE NORMALNYCH WARTOSCIOWYCH POSIŁKÓW wyjdziesz z tego! a takie ograniczenie sie widzisz co powoduje: napady. i to bedzie sie zdarzac czesciej jesli nie opamietasz sie w pore. napady napady napady a potem owszem wyjdziesz z anoreksji ale przytejsz duuużo ponad norme i od nowa sie zacznie odchudzanie, herbatki czerowne, wymioty, przeczyszczacze, ograniczenie posiłków.. i efekt jojo i tak ... do kiedy? wlasnie: do kiedy tak dasz rade? jedz normalne posiłki nie zapominaj o jajkach, oliwie, masle i orzechach jako dodatkach! dzieki temu moze wroci ci okres.
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, nikt nie wyjdzie z anoreksji tylko dzięki zdrowym posiłkom. Jeśli to był skrót myślowy, to lepiej go nie używaj, bo właśnie takie skróty budują potem mity... po co wałkować temat żarcia? jest przewałkowany tysiąc razy, jaki to ma sens? Skomplikowana trafiła na dobrą terapeutkę, z którą nie rozmawia o jedzeniu i która skupia się na jej emocjach i życiu. Gdyby do tego znalazła się w szpitalu specjalistycznym, to naprawdę miałaby ogromne szanse na wyzdrowienie. ale nie. Ona w przerwie między terapią, posiłkami i rozmowach z rodziną o herbatnikach, wchodzi na wizaż i DALEJ czyta i pisze o jedzeniu. Nie mieści mi się to w głowie. Skomplikowana, jeśli planujesz zdać maturę, to może pokusisz się o napisanie jakiegoś wypracowania maturalnego, co? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
lekarze zdaja sobie sprawe z jej stanu.
ale moga w aktach napisac, ze nie wspolpracowala- to jest szpital psychiatryczny, ona jest pelnoletnia. powinna zdawac sobie sprawe z konsekwencji swojego postepowania, niby jest "zdrowa psychicznie i odpowiedzialna". jezeli chce decydowac o swoim (nie)jedzeniu, prosze bardzo. swoja droga... ten szpital jest 40 km od jej domu, to nie jest niedaleko. ja bym miala wyrzuty sumienia, gdyby rodzice przyjezdzali do mnie dwa razy dziennie ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
tez bylam w szpitalu przed matura. czytalam lektury, opracowania, syllabusy, projektowalam dyplom i robilam fury notatek. z przerwami na posilki, bo kroplowka leciala i tak
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, wyobraź sobie jak jej rodzice muszą być WSPÓŁUZALEŻNIENI, skoro nie potrafią odpuścić i zająć się sobą. naprawdę choroba skomplikowanej musi strasznie ich niszczyc. wg mnie i matka, i ojciec, powinni miec osobna terapię, bo ich uwiazanie do córki (i odwrotnie...toksyczna rodzinka;-)) jest przerażające. rozumiem, że się martwią i wierzą, że pomagają,ale wydaje mi się,że córka ma na nich naprawdę destrukcyjny wpływ i dla swojego dobra powinni się leczyć.
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to był skrót myślowy. czemu pisze o jedzeniu? bo ONA WAZY 30 KG! i MUSI JESC to przeciez stan zagrozenia zycia! emocje emocjami ale ona umrze jesli nie zacznie jesc! rozumiesz teraz czmu pisze o jedzeniu? ![]()
![]() |
#654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
to co piszesz było już pisane T Y S I Ą C razy. Dlatego nieśmiało zaapelowałam o koniec tych bzdur. ______ przepraszam za ton nazbyt emocjonalny, Kociak. wiesz, że Cię lubię. ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-01-10 o 18:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Rozeznanie
|
no wiem iza.
![]() po prostu... po prostu nie moge wysiedziec po tych postach Natalii! ![]() a moze zmiana szpitala?
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
można by ją jakoś sprowokować, wkurzyć,może wtedy by się ustosunkowala do naszych słów. ale mi się chyba nie chce w to bawić..
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
ja oficjalnie olewam wątek
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
Ervisha, czy ty czytasz dokładnie i ze zrozumieniem to, co piszą inne dziewczyny? Ile razy można prosić, żebyś już sobie podarowała te teksty o jedzenie tego czy tamtego lub niejedzenie tego i owego?
#660 |
Rozeznanie
|
dobrze dziewczyny macie racje.
również kończe pisanie w tym wątku i jego czytanie. obojętnosc jest czasem wskazana. chociaz musze powiedziec, ze ciezko mi patrzec z boku jak ktoś umiera na naszych oczach.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.