|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cześć kochane!
![]() Jak wszystko dobrze pójdzie to wrócę w końcu na wizaż, bo komp sformatowany (ale ciągle to ten sam stary rzęch co się wyłącza, mam nadzieję, ze chociaż trochę się naprawił ![]() Nie ma mowy, żebym cały tydzień nadrobiła, ale będę się starała, bo jak zaglądałam to widziałam, ze o jedzonku mówiłyście, a ja ciągle zielona w tym jestem. I mam parę pytań: - Czy są tu w ogóle mamuśki, które karmią tylko cycem i nie dały jeszcze innego jedzenia dziecku? Widzę, ze wszystkim bardzo spieszno do karmienia słoiczkami czy nie-słoiczkami, a chyba tylko nie mi ![]() ![]() -Jak dodajecie kaszkę w ramach wprowadzania glutenu to ją gotujecie i dodajecie czy jak? Do wszystkiego? Od razu? Marta, pamiętam, ze tobie też lekarka polecała tę kaszkę na "s", ja zgubiłam kartkę, może pamietasz nazwę? Jak mi smutno, ze tak się forum podzieliło... Zawsze sie dziwiłam, że dziewczyny z wrześ.-paź. 2008 przeniosły się na grono i zniknęły z wizażu, a tu widzę, ze podobny los czeka nas zwątek ![]() Martuś, na pewno nie przeniesiesz sie na FB? Bo mi strasznie ciebie brakuje, jakoś tak sie z tobą zżyłam ![]() ![]() Znowu zaczynam schizować odnośnie Tymcia.. A żeby było lepiej to napiszę, czego sie ostatnio nauczył: -zauważył nasze twarze i chwyta je ze wszystkich stron -rozumie gdzie "idzie kominiarz po drabinie" i jak tylko zacznę palcami chodzić to kurczy szyję i się śmieje -zaczął chwytać zabawki leżąc na brzuszku -odrzucił smoka na rzecz... własnego kciuka ![]() Ninaad, a ty karmisz ciągle tylko piersią czy też może już mm wprowadzasz? Jeszcze nie doczytałam ![]() ![]() Dobra, nie wiem ile moje szczęśćie bdzie spać, ale zabieram się za dalsze czytanie |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
dziewczyny czy wy tez tak macie,ze jak karmicie jedna piersia to z drugiej kapie mleczko...ja mam takze mala spi cala noc...wiec wstaje bo musze spuscic sobie mleko a nie chce jej budzic...i tak ze 2 buteleczki pojda po 125ml...rano wstaje to mam tez pelno mleczka...wiec karmie jej z jednej piersi..to z drugiej kapie jak oszalale,ze musze podkladac buteleczke bo nakapie nawet do 60ml...w dzien jest podobnie z tym ze kapie juz mniej..bo coreczka wtedy czesciej je...nosze wkladki ale one zaraz sa mokre ze mozna z nich wszystko wycisnac...wiec musze sie rozbierac do naga...
Jestem ciekawa czy wy tez tak macie i kiedy to sie ureguluje...bo nawet nie moge przy kims jej nakarmic bo musze sie rozbierac... ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() |
#2703 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś tatuś Franiulka występował na wizażu, ale może nie kojarzysz, albo zwyczajnie nie widziałaś... Życzę szybkiego powrotu do zdrówka ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Jak czesto wasze dzieciaczki robia kupke..dotyczy mam karmiacych cycem...
![]()
#2705 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wogole czym sie rozni kleik od kaszki??? ![]()
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
No więc tak Nigdzie nie pojechałam i pewnie ni pojadę
Franek się rozchorował w nocy straszny katar i okropny kasze ![]() Rano byliśmy u lekarza mam go nosić nosić i nosić bo jak mu się coś na oskrzelach pojawi to go do szpitala położą Jestem bardzo zmęczona A jeszcze miałam taka kłótnie z TZ że na pewno nas sąsiedzi słyszeli już Wam pisałam przed wczoraj nie podniósł się żeby mi pomóc w nocy i dziś to samo mimo że ja całą noc przy łóżeczko spędziłam bo mały się krztusił katarem albo kazał A on się gapił i co przekręcał na drugi bok więc mu powiedziałam co o tym mydlę To on że czemu ja się nie odzywam To go zapytałam czy całe jego ojcostwo ma polegać na moich prośbach czy sam z siebie też coś chce zrobić no i awantura... Potem zawiózł nas do lekarza i co odprowadził na górę i bez słowa wyszedł aja z małym na rękach ja ubrana leki w siatkach w mieszkaniu burdel nic od jedzenia no ale co on zje na mieście a ja ...Nie wiem co mu się stało nie był taki, pomagał nam a od kilku dni masakra i jeszcze nie widzi w tym nic złego Już Wam pisałam że jego mama powiedziała mi że ona to w nocy prała sprzątała i gotowała jak miała dzieci może od tego mu się po***ało ... przepraszam za słowa ale jestem bardzo zła Dziękuję Wam za miłe słowa odnoście cyców ![]() Tifio ale z Ciebie laska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miarkę mam taką z mleka i jak robię np 150 ml mleka to dodaję takie 3 miarki kleiku, ale to i tak nie jest dużo, niektórzy zagęszczają tak, aby było bardzo gęste. Podaję to butlą, tylko musisz mieć dziurkę sporą, aby to przeszło i bobas nie musiał się bardzo namęczyć... Kleik podaję w każdej butli a kaszkę daję tak niby na obiad ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kurde a te mam miały wszystko w głowie ok? Cytat:
![]() u nas zajęcia kosztują 25 zł wejście jednorazowe, 80 zł karnet - 4 wejścia ![]() Cytat:
![]() na początku polewali dziecko ręką, potem konewkami ale małym strumieniem, potem dzieci w kole były i się "chlapały' czyli rodzice chlapali ich, potem kładli je na plecy i trzymali pod plecami i chlorowali po basenie (ci co są dłużej trzymali tylko pod głową) potem mieli takie kapsle na które się dmucha i one się obracają i zmieniają kolor, żeby zainteresować dzieci i przygotować do dmuchania (ale długa droga) potem na deskach plus machanie nogami potem na 3 zanurzanie pod wode ![]() ![]() ![]() jak wejdziesz w zdjęcia to sobie po kolei pooglądasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() no nie ma możliwości bo nie mam tam konta, a jak będę musiała założyć bo to świetne źródło reklamy to i tak będę pisać tu, bo zależało mi na forumowych mamuśkach a nie fb-kowych ![]() ![]() ![]() ![]() a czemu fotki w minaturkach hmm nie wiem kliknij na jakąś powinno się otworzyć... a jak nie to hmm nie mam pojęcia bo u mnie się normalnie otwierają większe jak kliknę na miniaturkę hahaha widzę Tymo zaczął ekspansje na wasze buzie, oj żadnych kolczyków już nie założysz, włosy będą wyrwane a wy podrapani ale i tak będzie wesoło ![]() ![]() gratuluje łapania i zabawiania się zabawkami leżąc na brzuszku super sprawa ![]() a samoistne odrzucenie smoka, marzenie ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-10 o 11:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
06.06.2009 ![]() OLA ![]() ![]() Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2011-01-10 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Rozeznanie
|
Hej Tifio- ja cie doskonale pamietam
![]() ![]() ![]() Pomi- a to ci sie Tymol poprzestawial. Ja tez ciagle karmie tylko piersia i sloiczkow zadnych nie dawalam. A Olo konczy zaraz 4 miesiace. Forum sie nie podzielilo, tylko rozwinelo ![]() ![]() Cytat:
Malwina- przytulam, bo nawet nie wiem co ci doradzic ![]() A Olek ryczy przy piersi dzisiaj i chyba wychodzi mi na to, ze ... nie jest glodny??? ![]() ![]() ![]() Chcialam pochwalic tez mego synutka, za to ze pokochal mate (wreszcie!) Lezy na niej ponad godzine dziennie! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Rozeznanie
|
malwina pamietaj bądz konsekwentna w tym co mówisz, jesli powiesz ze jak nastepnym razem wroci pijany to zabierzesz Amelkę to tak zrób
a swoją drogą trzymaj się, a znasz powód jego rozstania z ex??? trzymaj się kochana!!!!!! martucha rewelacja jesli chodzi o basen ja tez bym chciala isc ale poczekam az mała skonczy 5 mscy ilona super ze z piersią juz dobrze no i milego pobytu u rodziców zycze pandziolka dla mnie to troche dziwne karmic 5 letnie dziecko piersia ![]() ![]()
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Martucha dopiero zauważyłam linka Zdjęcia są super ale fajnie My koło marca się wybieramy z małym na ten basen No i muszę Ci napisać że Pat to wykapany tata ![]() Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-01-10 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Raczkowanie
|
witam dziewczynki po dłuższej mojej przerwie wizażowej...
nie ma co się dąsać i debatować nad wyższością fb nad wizażem i odwrotnie... przecież i tu i tu są stworzone grupy, w których fajnie jest porozmawiać... ![]() Cytat:
![]() u ans wygląda to tak, że najpierw daję mu pierś i troszkę sobie poje a potem jeszcze słoiczek i tak zjadł jednego dznia pół słoiczka i jeszcze chciał, bo tak jak piszesz składał usteczka jak do łyżeczki i mlaskał... swoją droga to bardzo pociesznie wygląda karmienie takich małych bobasów ![]() a propos: macie jakieś sposoby na usuwanie plam z marchwi?? martucha fajna sprawa z tym basenem... tez się wybieramy, ale u nas są zajęcia dopiero od 6 m-ca, więc jeszcze 2 musimy poczekać, ale i tak sami będziemy chodzić z Kubusiem na basen... ![]() ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() potem pomyslalam ze dam na spobe troche kleiku ........ i ...jezu co sie dzialo ale ryczal, a nawet nie plakal tylko darl sie w nieboglosy ![]() ![]() ![]() A pytanie mam - czy po jabluszku i marchewce wasze dzieci maja inne kupy? moj mial zawsze taka w miare wodnista a teraz taka bardziej kremowa (taka bardziej twarda)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-10 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Słyszałyscie??
Na wątku mamuś styczniowo-lutowych 2011 znów jedna z mamus okazała siejakąś naciągaczkom.. Dziewczyny domysliły sie dopiero jak poszła rodzic..niecałe 2 godz póxniej w necie już były foty jej córy czysciutkiej i ubranej..a ze chwile info od jej niby męza ze ta kobieta jest w ciezkim stanie i ma małe szanse na przezycie... taaak...kobieta umiera a tz siedzi w necie i relacjonuje wizażystkom co i jak ![]() Kurcze ...nie wiaomo kou można zaufać... ![]() Kobieta dostałą bana stałego tak jak jaga
#2718 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za rady itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy jak odciągnęłam mleko wczoraj i cały czas jest w lodówce to mogę je zamrozić ???? Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-01-10 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!postaram sie chociaz troche was nadrobic jak bede miala chwile czasu!
mam problem prosze doradzcie cos jesli mozecie! ![]() ![]() ![]()
#2721 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie też się nie spieszy i coraz bardziej lubię karmić piersią..no może nie będzie to trwało pięć lat , ale rok na pewno ![]() Co do częstszego budzenia się Tymka to obiło mi się,że w okolicach 4 m-ca sporo dzieci zaczyna częściej się w nocy dopominać jedzenia, bo intensywnie rozwija się w tym czasie mózg, a i mleczko w nocy bardziej treściwe ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lisica1 moja córka też raz na tydzień albo rzadziej robi można Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-01-10 o 15:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
witajcie
ja mam ciężkie noce nadal mały strasznie zaczyna płakać i nic go nie uspokaja Pomi ja karmie cycem i jakoś po 14 stycznia już wprowadzę coś,a tylko dlatego,że mały je co 2h,a jak ja jem to aż się trzesie i macha łapkami tak jakby on też chciał,a mówią,że jak dziecko patrzy jak się je i robi tak jak by chciało to powinno się podać.Jakby nie jadł co 2h mi tylko dłużej i jakby nocne karmienia się wydłużyły,pewnie dopiero bym coś podała w 6miesiącu,a tak to już coś dostanie i może w końcu wydłuży sobie czas cycowania,a niektóre maluchy muszą po prostu dojeść. malwina współczuję sytuacji,ale porozmawiajcie jeszcze na spokojnie. Ja ostatnio też nie najlepiej z tż i sama muszę się zajmować,ale daję sobie doskonale radę ![]() ![]()
![]() |
#2724 | ||
Zakorzenienie
|
Ja już nie wiem co mam robić - moja córka nie chce jeść z butelki a z piersi zamiast jeść to się bawi - szarpie mnie i wypluwa, mam całe brodawki poranione... Do tego nie ma szans żeby wypiła herbatkę. Skąd nagle taki strajk głodowy? Czyżbym karmiła ją za często?
Martucha zdjęcia z basenu są super! Cytat:
Cytat:
A co do tż-ta to może on też już jest zmęczony? Oni (mężczyźni) chyba tak mają, że występuje u nich jakaś dawka własnego egoizmu gdzie potrafią mieć wszystko i wszystkich w dupie a myśleć tylko o sobie. Mój tż też tak czasem robi - np. idzie do pracy i zje mi cały chleb, ja wstaję i nie mam nic do jedzenia, muszę dopiero z Natalką zapierniczać do sklepu... No i u mnie tż też prawie wcale nie pomaga w domu... ale chociaż małą się zajmuje, czasem w nocy wstanie, chociaż mało kiedy...
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
tifio zapomniałam napisać słodki maluszek
![]() Zuziczka cieszę się że Olo polubił matę, super wygląda ![]() elenka1 my też czekaliśmy do 5 mce ![]() IlonaN2 polecam bo to fajna sprawa, a Pat no tak cały tatuś ![]() ![]() fem super polecam bo dzieciaki świetnie się w wodzie bawią ![]() ninaad cieszę się że kaszka trochę zapycha małą ![]() ![]() calabria a może nie jest głodna? ![]() ![]() ![]() Klarissa a może tak jak pisałam calabri - może po prostu nie chce jeść bo nie ma ochoty ![]() a my dostaliśmy dziś paczuszkę z bobofrutem jabłkowo marchewkowym i gerberka zupka jarzynowa z królikiem ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-10 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Klarissa może faktycznie nie jest głodna
martucha no zapomniałam wcześniej napisać rewelacyjne zdjecia na basenie ![]()
#2727 |
Zadomowienie
|
Calabria, Klarissa ja myślę że Wasze maluchy wydłużają sobie już przerwy i nie są głodne
![]() Martucha ta paczka to ze szpitala? Bo nam miały przychodzić bo TZ ankietę wypełniał i jeszcze żadna nie dotarła ![]() Dziękuje za odpowiedzi odnośnie mleka Szkoda mi wylać 120 ml a Franek chory i z butli mu nie idzie Co do TZ to zobaczymy Zaraz ma wrócić z pracy i albo pogadamy szczerze albo już sama nie wiem Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-01-10 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Rozeznanie
|
Aneczka- dziekuje
![]() Klari- pisalam na fb, bo mam ten sam problem. Olek dzis oglosil strajk glodowy. ![]() ![]() NIe wiem co robic, niby jutro mamy pediatre, ale co ona moze mi powiedziec, jak Olka nie zna? Olek szarpie cyckiem, puszcza i ryczy, nie chce i tyle. Jak go odstawiam, to jest cisza i idzie spac, albo sie czyms zajmuje. Ale za chwile jak zaczyna marudzic i daje mu cycka to to samo... on dzis prawie nic nie zjadl.. ![]()
#2729 |
Raczkowanie
|
moze ,nie wiem juz
![]() ![]() martucha zgadzam sie super zdjecia z basenu!szkoda ze u nas nie ma czegos takiego! malwina współczuje nerwów!moe spróbuj z nim szczerze porozmawiac za jakis czas!ja tez sie nastresowałam ostatnio!miaam zepsutego sylwestra i kilkadni po!tż przede mna to ukrywał bo nie chcial zebym sie denerwowala i byla zla na niego ale dowiedzialam sie z innego źródła ze jego byla pare dni przed ślubem strasznie chciala zeby przyjechal poadac,a on ze niby żyją ze soba dobrze pojechał do niej zeby osobiscie powiedziec ze nie bedzie go na jej ślubie!i teraz najlepsze!dziewczyna chyba miala jeszcze jakas nadzieje bo walneła tekstem ze sie stresuje ze najlepiej to by bylo zeby on ja porwał z przed ołtarzai zeby razem uciekli!okazało sie ona nadal go kocha!pozniej pisala jakies smsy ze wie ze on ma mnie i ze mamy dziecko ale to ona by chicla mu to dziecko urodzic itp!myslalam ze wyjde z siebie i zabije ją!tż twierdzi ze ma ja gdzies ale mi bylo strasznie przykro a ze jeszcze przed okresem to przeryczałam chyba ze 4 dni..nie recze za siebie jak ja spotkam ale jak mi zajdzie za skóre to bede wredna i zrobie wszystko zeby ten jej "mąż"sie o wszystkim dowiedzial!!!
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.