Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 14:21   #2071
Martita88
Rozeznanie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI

Ja nie mogę Ciebie zobaczyć
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:22   #2072
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez tygrysekak Pokaż wiadomość
Szczęka mi opadła - REWELACJA, wyglądałaś przepięknie!!!!!
To nie ja To mój brat i bratowa

Jeszcze nie wyszłam ale jestem w trakcie

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:22   #2073
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
PW

Spadam do sklepu... ale mi się nie chce
Też by chciała obejrzeć zdjęcia jeśli mogę.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:23   #2074
tygrysekak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
To nie ja To mój brat i bratowa

Jeszcze nie wyszłam ale jestem w trakcie
łojej, ale faux pas ale zdjęcia cudne
Stary 2011-01-10, 14:25   #2075
201608051010
Konto usunięte

ello ello
melduje poslusznie, że wracam do świata żywych, miałam taki sajgon przez ostatni tydzień, że z chęcią zapadłabym w sen zimowy i pospała przynajmniej kilka dni

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Lili niestety nie koniec do końca stycznia pogoda w kratkę a w lutym wraca zima i mrozy dzisiaj mówili w Dzień Dobry TVN.
nie strasz
Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
gdzie co jak ?? tvn, polsat ?
TVP i TVP regionalna, to były dwa wywiady a raczej dwie wypowiedzi bo to zaledwie kilka zdań, nic wielkiego (info w sprawie WOŚP w naszym mieście)
Cytat:
Kash to dobry znak, mnie tez śnił się pogrom przed rozmową o podwyżce, a wyszłam z gabinetu Pana i Władcy bogatsza o 700 zł netto i Tobie życzę tego samego
o kurcze, niezła podwyżka, zaszalałaś
i też uważam , że to dobry znak
Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
czasem mam wrażenie, że tylko my z całego sklepu tak liczymy
inni kładą pełne wózki
nie tylko wy, co prawda u nas aktualnie lepiej z kasą, ale za gorszych czasów też 3 razy się zastanowiłam zanim coś kupiłam
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ale u mnie piękna pogoda. Może tak już zostać
u mnie też, piękna wiosna
Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość

Nooo ciekawe jak w tym roku u nas będzie z księdzem. W tamtym roku nie chciał nawet ze mną gadać Słyszał tylko to co TŻ mówił Czarnogród normalnie, baby do garów, a nie na salonach się plątać Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, a o dziwo młody był, ok.30 może
haha skąd się takie ananasy biorą
Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
Ja swoje kupiłam w czerwcu, ale w październiku już były rozklejone skleiłam je, ale wiem, że nie wytrzymają całej wiosny, więc nowe sie przydadzą. Tym bardziej, że wczoraj czytałam pogode długo terminową i juz pod koniec lutego ma przyjsć wiosna, a w kwietniu ma być ciepło jak w maju.
oby oby, czekam na wiosnę z wielkim utęsknieniem
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Właśnie podpisałam nowa umowę!
super, gratulacje
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:34   #2076
Martita88
Rozeznanie

Przepiękne fotografie !

Przepiękna para

Nie mogę się napatrzeć
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 14:37   #2077
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Intensywny dzień przed Tobą,powodzenia i pochwal się zdobyczami.
Ha! upolowałam czarną narzutkę z długim rękawem...za 13,70...Pierwsza lumpowa zdobycz...

Cytat:
czasem mam wrażenie, że tylko my z całego sklepu tak liczymy
inni kładą pełne wózki
Ja to liczę, ale czasami nie ma mocy i trzeba wziąć mimo, że zostawiam więcej kasy niż planowałam...

Cytat:
O kurczę, ksero nadal jest takie drogie
pamiętam, że za moich studenckich czasów koleś, który prowadził punkt przy uczelni zbijał niezłe kokosy
Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
wiesz co niby nie jest drogie bo po 6-7gr ale ja mam tyle do kserowania
U mnie to ok. 10 gr za stronę...9 czy 8 przy dużych ilościach, powyżej 1000 stron...

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
no teraz mam każda SPD się dorobi
co tu tak cicho dziewczyny???
Każda zajęta...
Wróciłam z zajęć i trochę się zasiedziałam...Zaraz ruszam obiadek zrobić i sprzątac...

Cytat:
to i tak dobrze.

skręciłam kaloryfery do zera, bo tak gorąco, że szok
Cieplej na dworze to można oszczędzać na ogrzewaniu
Mnie denerwują mierniki ciepła w naszym mieszkaniu...One pobierają ciepło z otoczenia a nie z grzejnika...i jak mi np w mieszkaniu nagrzeje się od słońca chociażby latem to kreski idą na tym mierniku i jak tu oszczędzić...

Cytat:
Napisane przez ang81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, musiałam dziś zakupić pralkę wybraliśmy Indesit, ale czytam teraz o tej firmie w necie i jest wiele złych opini, jakich marek Wy macie pralki ?Dodam, że mam małe dzieci i dużo piorę , oby posłużyła kilka lat
Mam indesit od października...Sprawuje się całkiem nieźle...ładowana z boku, ale jest węższa niż normalne z boku ładowane...i jak kupowaliśmy ją to dawali do niej 15 kg proszku

Edytowane przez Kelpie
Czas edycji: 2011-01-10 o 14:46
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 15:05   #2078
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
łojej, ale faux pas ale zdjęcia cudne
Mi też się bardzo podobają

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 15:14   #2079
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Co do tych wyświetlaczy elektronicznych to ja się nie zgodzę, ja kupowałam pralkę LG w najtańszym sklepie internetowym zapłaciłam za nią 1200 zł dodam że jest A+,A,A, pojemność 6kg, i jak dobrze pamiętam 44l wody na cykl prania więc oszczędna cicha i z tym napędem dd jak wiruje to jakby odrzutowiec starował gdzieś daleko Uważam, że za rozsądne pieniądze można znaleźć coś odpowiedniego dla siebie bo i wybór jest duży, A co do psucia tż mama miała pralkę chyba z 6 lat i się nie popsuł a teraz babcia z niej korzysta i jest ok.
ja nie mówiłam o tym, że z wyświetlaczem sa ogolnie drogie , tylko, że są droższe od wersji z samymi pokrętłami , mimo, że wszystkie inne opcje są takie same ... moja też jak wiruje to szaleje , ale na mniejszych obrotach juz nie jest tak głośno ( więc teraz jak jest zimno, to mocno bedę wirować, a jak zrobi się lato bedę ustawiać niższe obroty )

wogole doradźcie mi coś... w ktorych włosach mi ładniej? w blond czy w ciemnych -- albo w jakich włosach byście mnie widziały ... zdjęcia na nk są...szkoda tylko, że nie mam ładnego zdjęcia w ciemnych włosach ... jedynie mam inne fotki na blogu, wiec jesli któras umie doradzić to dam linka

Bo nie wiem co zrobić z włosami na swoje wesele...

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 15:20   #2080
201604250957
Konto usunięte

mam wku*w totalny!!! prezesa nie dorwałam, bo wyszedł wcześniej a żeby tego było mało to jak poszłam do kasy odebrać wypłatę to się okazało, że lista jest ale gotówki do wypłaty w kasie nie ma i tym sposobem odeszłam z pustymi rękami rzygam już tą robotą, tą firmą i tym wszystkim jak się wkur*** to rzucę wypowiedzenie i pójdę do sklepu ciuchy sprzedawać, kasa ta sama a ile stresów mniej nie dość że śmieszna kasa to jeszcze nigdy na czas, jeszcze trochę to trzeba się bedzie prosić o swoje wcale nie lekko zarobione pieniądze wróciłam do domu, puściłam beksę i już mi trochę lepiej, chętnie bym sobie dalej poryczała i poużalała się nad sobą gdyby nie fakt, że o 17 przychodzą "panowie majstry" oglądać łazienkę bo niebawem remont jutro idę od rana gadać o podwyżce, jak nie dostanę to spier*** stamtąd jak najszybciej

* przepraszam za przekleństwa i ton wypowiedzi, ale dziś czara goryczy się przelała nienawidzę już tej roboty!!!

edit: robotnicy przyjdą jednak jutro, mogę płakać dalej ;(

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2011-01-10 o 15:37
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 15:30   #2081
anoola
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie czym usunąć z szafek kuchennych zacieki,mam brązową kuchnię i takie zacieki od wody i tłuszczu,próbowałam gorącą wodą z płynem ale bezskutecznie.
Ja swoje po poprzednich lokatorach szorowałam ciepłą wodą z Ajaxem (gąbką do mycia naczyń- tą chropowatą częścią ) i dało radę

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
ja nie mówiłam o tym, że z wyświetlaczem sa ogolnie drogie , tylko, że są droższe od wersji z samymi pokrętłami , mimo, że wszystkie inne opcje są takie same ... moja też jak wiruje to szaleje , ale na mniejszych obrotach juz nie jest tak głośno ( więc teraz jak jest zimno, to mocno bedę wirować, a jak zrobi się lato bedę ustawiać niższe obroty )

wogole doradźcie mi coś... w ktorych włosach mi ładniej? w blond czy w ciemnych -- albo w jakich włosach byście mnie widziały ... zdjęcia na nk są...szkoda tylko, że nie mam ładnego zdjęcia w ciemnych włosach ... jedynie mam inne fotki na blogu, wiec jesli któras umie doradzić to dam linka

Bo nie wiem co zrobić z włosami na swoje wesele...
Dawaj tu linka. Wszystkie ocenimy

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
mam wku*w totalny!!! prezesa nie dorwałam, bo wyszedł wcześniej a żeby tego było mało to jak poszłam do kasy odebrać wypłatę to się okazało, że lista jest ale gotówki do wypłaty w kasie nie ma i tym sposobem odeszłam z pustymi rękami rzygam już tą robotą, tą firmą i tym wszystkim jak się wkur*** to rzucę wypowiedzenie i pójdę do sklepu ciuchy sprzedawać, kasa ta sama a ile stresów mniej nie dość że śmieszna kasa to jeszcze nigdy na czas, jeszcze trochę to trzeba się bedzie prosić o swoje wcale nie lekko zarobione pieniądze wróciłam do domu, puściłam beksę i już mi trochę lepiej, chętnie bym sobie dalej poryczała i poużalała się nad sobą gdyby nie fakt, że o 17 przychodzą "panowie majstry" oglądać łazienkę bo niebawem remont jutro idę od rana gadać o podwyżce, jak nie dostanę to spier*** stamtąd jak najszybciej

* przepraszam za przekleństwa i ton wypowiedzi, ale dziś czara goryczy się przelała nienawidzę już tej roboty!!!
Kash kurcze
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 15:52   #2082
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Głupio jakoś wyszło że kasy nie mieli,nie dziwię się ze jesteś wkurzona też bym była.
Teraz wogóle to człowiek się napracuje a jeszcze łaskę robią że wypłatę dają.
Nie martw się,trzymam kciuki za rozmowę o podwyżce.
I nie płakaj już.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Ja swoje po poprzednich lokatorach szorowałam ciepłą wodą z Ajaxem (gąbką do mycia naczyń- tą chropowatą częścią ) i dało radę

Dawaj tu linka. Wszystkie ocenimy

Kash kurcze

Dziękuję za poradę,spróbuję tak zrobić.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2011-01-10, 16:09   #2083
kraven
Zakorzenienie

Golden, Punto Śliczne z Was laseczki!!!
Ja dzisiaj musze wieczorem posprzątać dom bo jutro ksiądz, a dzisiaj do 19 jestem w pracy. Na pewno będzie mi się chciało jak cholera

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:19   #2084
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry.

Dla mnie bardzo zły. Zaczęło się od tego, że w nocy jakieś demony nademną fruwały i spałam może 3 godziny. Dziś mialam takiego ogromnego nerwa, że jeszcze do tej pory trzyma mnie adrenalina

Wszystko nadrobiłam, ale wybaczcie, nie poodpisuje. Mam nadzieje, że ta cholerna sesja i *******ona uczelnia skończą się szybko i szybko o niej zapomne. To dzięki niej uświadczam się każdego dnia w przekonaniu, że kłamstwa, krętactwa i wszelkie oszustwa są w modzie i to one wygrywają
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:23   #2085
golden_eye
Wtajemniczenie

i po księdzu chyba nie uwierzył, że "mamy sakrament małżeństwa" bo strasznie wpatrywał mi się w obrączkę i minę miał niewyraźną, jak powiedziałam, że ja nie stąd i że nie tu był ślub (jak nei tu to nie może sprawdzić ) a jak już datę usłyszał to łooooo prędko się zwinął . nie rozumiem
dzięki za wszystkie słodzące komentarze
może na zdjęciach nie widać, ale miałam ślicznie płaski brzuszek i jeszcze wcięcie w talii. ale tego to już tylko można się domyślać i wierzyć mi na słowo

Punto - piękne zdjęcia i śliczna para widać bardzo dobrego fotografa (i sprzęt), genialna pamiątka na resztę małżeństwa
jedna rada dla wszystkich młodych par - NIE OSZCZĘDZAĆ NA FOTOGRAFIE. kamerzystę można olać, winietki brylantowe można olać, nawet drogą wódkę można olać, bo nikt nie będzie pić na smaka ale na umór, więc i tą za 10 zł się upije, ale zdjęcia będą do końca życia. i to zdjęcia ogląda się najczęściej, nie długaśny film. mój błąd, że takiego właśnie fotografa nie miałam... i mam aż 3 zdjęcia których nie muszę się wstydzić...
Sikoreczka - ja miałam prawie wszystko luzem, mały kok pod welon spięty a reszta frędzelki wisiały na TONIE lakieru, pianki i po 3-ch godzinach pod suszarką. resztki fryzury mam na zdj. z poprawin ale mi ogólnie nigdy się włosy kręcone nie trzymały i nie trzymają dłużej niż 2 - 3 godziny góra, w tym właśnie cały mój problem. porozkręcały się prawie do tej 6 rano, ale ogólnie przy takim skakaniu, ściskaniu, szarpaniu itp. to nawet niezły wynik
Ijaa - gratulacje chwal się teraz co i jak
Ang81 - electrolux ewb 101505w. od tygodnia, więc niewiele mogę Ci o niej powiedzieć ale dobrze, że na razie nic złego
ma nawet program antyalergiczny oraz higieniczny w sam raz pod małe złotko na przyszłość
Kash bidulko nie płacz nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. może tak ma być, może masz być tak zdesperowana, że rzucisz tą kupiastą robotę i wtedy w końcu znajdziesz fajną pracę, spokojną i za normalne pieniądze i będzie tylko lepiej zobaczysz wszystko prowadzi ku lepszemu
Haniula - jak 25 mm to ok pstryknij zdj jak przyjdzie
Stary 2011-01-10, 16:41   #2086
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Punto - piękne zdjęcia i śliczna para widać bardzo dobrego fotografa (i sprzęt), genialna pamiątka na resztę małżeństwa
jedna rada dla wszystkich młodych par - NIE OSZCZĘDZAĆ NA FOTOGRAFIE. kamerzystę można olać, winietki brylantowe można olać, nawet drogą wódkę można olać, bo nikt nie będzie pić na smaka ale na umór, więc i tą za 10 zł się upije, ale zdjęcia będą do końca życia. i to zdjęcia ogląda się najczęściej, nie długaśny film. mój błąd, że takiego właśnie fotografa nie miałam... i mam aż 3 zdjęcia których nie muszę się wstydzić...
Tak sobie kiedyś myślałam apropo fotografa na moim weselu...Mój tata zajmuje się amatorsko zdjęciami...Sesje w plenerze by nam bez problemu zrobił...ale przecież w kościele czy na weselu nie będzie za fotografa robił...Ale to i tak daleka przyszłość...Więc tylko taka luźna uwaga...
Stary 2011-01-10, 16:48   #2087
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Dla mnie bardzo zły. Zaczęło się od tego, że w nocy jakieś demony nademną fruwały i spałam może 3 godziny. Dziś mialam takiego ogromnego nerwa, że jeszcze do tej pory trzyma mnie adrenalina

Wszystko nadrobiłam, ale wybaczcie, nie poodpisuje. Mam nadzieje, że ta cholerna sesja i *******ona uczelnia skończą się szybko i szybko o niej zapomne. To dzięki niej uświadczam się każdego dnia w przekonaniu, że kłamstwa, krętactwa i wszelkie oszustwa są w modzie i to one wygrywają
a

Smutne to jest co napisałaś ale prawdziwe,coraz częściej Ci co kłamią,kręcą są wygrani,niestety coraz mniej mi się to wszystko podoba.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Dobra spadam bo zaraz goście będą.

Pa.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2011-01-10, 16:53   #2088
ssnowdrop
Zadomowienie

BĘDĘ WYĆ! wszystko jest nie tak i nic się nie udaje. na dodatek mamy problem z mieszkaniem [zazyczyla sobie 700 za pokoj bo nasz wspollokator sie wyprowadzil, a mnie to gowno obchodzi ze oni maja przez to mniejsza kase] przeszukałam właśnie 300 stron z ogloszeniami inic nie znalazlam: albo cena kosmiczna, albo mieszkanie jeszcze gorsze niz nasze. powinnam sie uczyc, bo jutro mam dwa najwazniejsze kolosy a kluje mnie serce i łeb boli! mam dosyc kiedy wreszcie skoncza sie te wszystkieproblemy? kiedy zacznie nam sie ukladac? czemu qrwa zawsze musi byc pod gorke? jeszcze przed chwila dzwonil do nas byly wspollokator czy mu kase pozyczmy? a niby skad? co prawda udało nam sie odlozyc dwie stowy w grudniu,ale nie wiadomo jak bedziemy stac z kasa, anie chce mu pozyczyc i martwic czy nam wystarczy na jedzenie... poza tym mogl pomyslec ze teraz bedzie musial utrzymywac swoja piekna ciezarna i oszczędzić,anie kupować jej lokowki za 100 zł! Wyc mi sie chce do księzyca...

Cytat:
Ssnow - rewelacyjne zdjęcia wstawiasz ale jak to - nie masz pralki? myślałam, że tylko ja i Paulunia nie mamy to przyjedź udostępnię Ci moją
nie mam;/ wczoraj targaliśmy majtki i skarpetki w łapach

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Golden ale przecież ty już masz pralkę ( czego ci zazdroszczę bo ja jeszcze się nie dorobiłam ;()
iija TUTAJ parę granatowych ślubnych inspiracji

kash biedna Ty chyba mamy dzisiaj podobne humory;/ momi wszystko życzę Ci poprawy w pracy albo uzyskania super-extra hiper superzastej nowej posady z za***ista pensja
Punto cudne te zdjęcia pięknie się na nie patrzy i brat przystojniak
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2011-01-10 o 17:52
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:14   #2089
golden_eye
Wtajemniczenie

Ssnow ale właścicielka nie ma prawa tak robić, nie wiem jak to jest u Was czy macie umowę czy nie ale tak czy siak nie możecie płacić za pusty pokój, bo ktoś sie wyprowadził, nie Wasz obowiazek zapełnić mieszkanie przecież
a to które ostatnio podlinkowałaś? zajęte już?
pytałaś w akademikach?? z tego co się orientuję to w skrzacie od kilku lat jest dużo wolnych miejsc i pokoi, może nowością nie grzeszy ale przeszedł remont i malowanie pokoi i korytarzy wszystkich i każdemu wynajmują, czy student, czy pracujący, czy z innej uczelni. jak nie skrzat to akademiki polibudy jeszcze są. plus wielki że żadne rachunki Cię nie interesują, ludzie nie imprezują jak kiedyś, więc nie masz się co bać, że nie będzie jak się uczyć, a jak bardzo się boisz o ciszę i spokój to właśnie do 3-go piętra są kwaterowane małżeństwa, pary z dziećmi, profesorowie i ludzie nie studiujący, i na tych piętrach zawsze była grobowa cisza. jest siłownia, jest pralnia z suszarnią, jest pracownia malarska i biologiczna (tak słyszałam ) jest pokój na 10-tym piętrze gdzie spędziłam pięknie prawie 5 lat swojego życia za 2 osoby zapłacicie może 500 zł, ale to tyle więcej żadnych rachunków. woda ciepła bez ograniczeń, prąd bez ograniczeń, gaz również, internet hula aż buczy światłowodowy z polibudy.
może przesadzam z tym zachwalaniem skrzata, ale naprawdę fajnie tam było i nie było nigdy większego problemu z miejscami jak chcesz mogę zapytać kierowniczkę nie płacz
i żadnych pieniędzy nie pożyczaj
gdybyście potrzebowali mieszkania od wiosny to coś bym wykombinowała od kuzynki, bo zwalniają swoje, ale teraz na szybko nic nie poradzę
Stary 2011-01-10, 17:22   #2090
Nadia5
Zakorzenienie

jestem. byłam na zakupach. ciuchowych

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Tak sobie kiedyś myślałam apropo fotografa na moim weselu...Mój tata zajmuje się amatorsko zdjęciami...Sesje w plenerze by nam bez problemu zrobił...ale przecież w kościele czy na weselu nie będzie za fotografa robił...Ale to i tak daleka przyszłość...Więc tylko taka luźna uwaga...

nie polecam amatorki.
my wzięliśmy kolegę który amatrsko zajmował się fotografią. miał super wypasiony sprzęt. a co go zabiło? warunki zdjęć. słabe oświetlenie itp. taaa każda wymówka dobra

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:29   #2091
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

nie polecam amatorki.
my wzięliśmy kolegę który amatrsko zajmował się fotografią. miał super wypasiony sprzęt. a co go zabiło? warunki zdjęć. słabe oświetlenie itp. taaa każda wymówka dobra
chwal sie szybko
ja również, jak też "po znajomości", "z litości", "ze zobowiązania", "bo kolega/kuzyn/ciotka robi i gupio będzie kogoś innego wziąć"... bo kasy szkoda, bo coś.
porządna opinia, piękne portfolio i więcej niż 10 zdjęć udanych z wesela... to powinno opiniować o fotografie. złej baletnicy wadzi rąbek u spódnicy, jak mawia moja babcia dobry fotograf nawet w złym świetle zrobi dobre zdjęcie, a paprok i na karaibach niczego nie pstryknie... do kolegi czy kuzyna z pretensjami i reklamacją w razie W się nie wystartuje, bo obraza boska do końca życia, a i tak będzie, że łaskę zrobił bo taniej (lub wcale) Was policzył. szkoda psuć ten jeden dzień na czyjeś udamisiezrobićzdjęcieczyn ie.
Stary 2011-01-10, 17:35   #2092
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
chwal sie szybko
ja również, jak też "po znajomości", "z litości", "ze zobowiązania", "bo kolega/kuzyn/ciotka robi i gupio będzie kogoś innego wziąć"... bo kasy szkoda, bo coś.
porządna opinia, piękne portfolio i więcej niż 10 zdjęć udanych z wesela... to powinno opiniować o fotografie. złej baletnicy wadzi rąbek u spódnicy, jak mawia moja babcia dobry fotograf nawet w złym świetle zrobi dobre zdjęcie, a paprok i na karaibach niczego nie pstryknie... do kolegi czy kuzyna z pretensjami i reklamacją w razie W się nie wystartuje, bo obraza boska do końca życia, a i tak będzie, że łaskę zrobił bo taniej (lub wcale) Was policzył. szkoda psuć ten jeden dzień na czyjeś udamisiezrobićzdjęcieczyn ie.

szkoda że mądry polak po szkodzie
no cóż. pozostaje, wziać ślub jeszcze raz a że to niemożliwe to przeboleć.

a kupiłam bluzkę o taką http://www.butik.net.pl/product-pol-125944-Bluzka.html tyle że granatową

sweterek pasiak, i gładki

zakupy jednak czynią cuda humor o niebo lepszejszy.

aaa, dziewczyny, jak tak dalej pójdzie to będę musiała Was opuścić chyba (tzn nie opuszczę Was za nic w świecie) ale...możliwe że będę SPD nie mieszkającą z tżtem

Stary 2011-01-10, 17:43   #2093
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:

nie polecam amatorki.
Co kupiłaś?

To taka w sumie luźna myśl...
Stary 2011-01-10, 17:50   #2094
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Co kupiłaś?

To taka w sumie luźna myśl...
wiem ja tylko mówię jak to było z naszym fotografem

Stary 2011-01-10, 17:51   #2095
ijaa
Zakorzenienie

Powróciłam! Micha zupy zagrzana (aż za bardzo), właśnie przy mnie paruje - mogę nadrabiać.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:52   #2096
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ja tylko mówię jak to było z naszym fotografem
Na pewno utkwi w pamięci i w razie czego się przyda
Momentami aż zazdroszczę tych ślubnych przygotowań...
Ja to pewnie umrę z nerwów z dziewięć razy przed ślubem jak i na samym ślubie...
Stary 2011-01-10, 17:53   #2097
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Nadia a co się stało że będziesz mieszkającą samą SDP??
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:55   #2098
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Ssnow ale właścicielka nie ma prawa tak robić, nie wiem jak to jest u Was czy macie umowę czy nie ale tak czy siak nie możecie płacić za pusty pokój, bo ktoś sie wyprowadził, nie Wasz obowiazek zapełnić mieszkanie przecież
a to które ostatnio podlinkowałaś? zajęte już?
pytałaś w akademikach?? z tego co się orientuję to w skrzacie od kilku lat jest dużo wolnych miejsc i pokoi, może nowością nie grzeszy ale przeszedł remont i malowanie pokoi i korytarzy wszystkich i każdemu wynajmują, czy student, czy pracujący, czy z innej uczelni. jak nie skrzat to akademiki polibudy jeszcze są. plus wielki że żadne rachunki Cię nie interesują, ludzie nie imprezują jak kiedyś, więc nie masz się co bać, że nie będzie jak się uczyć, a jak bardzo się boisz o ciszę i spokój to właśnie do 3-go piętra są kwaterowane małżeństwa, pary z dziećmi, profesorowie i ludzie nie studiujący, i na tych piętrach zawsze była grobowa cisza. jest siłownia, jest pralnia z suszarnią, jest pracownia malarska i biologiczna (tak słyszałam ) jest pokój na 10-tym piętrze gdzie spędziłam pięknie prawie 5 lat swojego życia za 2 osoby zapłacicie może 500 zł, ale to tyle więcej żadnych rachunków. woda ciepła bez ograniczeń, prąd bez ograniczeń, gaz również, internet hula aż buczy światłowodowy z polibudy.
może przesadzam z tym zachwalaniem skrzata, ale naprawdę fajnie tam było i nie było nigdy większego problemu z miejscami jak chcesz mogę zapytać kierowniczkę nie płacz
i żadnych pieniędzy nie pożyczaj
gdybyście potrzebowali mieszkania od wiosny to coś bym wykombinowała od kuzynki, bo zwalniają swoje, ale teraz na szybko nic nie poradzę
Pozyczyliśmy mu 50 zł bo jak mają nie miec co jeść to... Mimo wszystko szkoda mi go.. ze się wpakował w głupi zwiazek z glupia dziewucha i dał się złapać na dziecko...
Jutro kupuje Pośrednika i jak tam nie będzie ofert to pomyślę nad skrzatem... zobaczymy co z tego będzie... Dzięki golden za wsparcie a powiedz co Ty masz za konszachty z kierowniczką? Ja mam z nią same nieprzyjemne doświadczenia z tego co piszesz wydaje mi się że studiowałaś w czewie, a pochwalisz się na jakiej uczelni?
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:00   #2099
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:

Kash bardzo mi przykro życzę aby jutro udała się rozmowa z szefem i obyś dostała tą podwyżkę, bo z pewnością należy Ci się A jeśli można wiedzieć gdzie pracujesz?? Że takie numery macie, no żeby w dniu wypłaty pieniążków w kasie na nie nie było to już chyba są wolne żarty.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:

a kupiłam bluzkę o taką http://www.butik.net.pl/product-pol-125944-Bluzka.html tyle że granatową

aaa, dziewczyny, jak tak dalej pójdzie to będę musiała Was opuścić chyba (tzn nie opuszczę Was za nic w świecie) ale...możliwe że będę SPD nie mieszkającą z tżtem
Nadia toż to ja przez Ciebie zaraz zgreszę już chciałam się chwalić jak mi to dobrze oszczedzanie idzie a ty mnie kusisz tutaj obniżkami i przecenami oj ty
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:03   #2100
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:

jestem za tylko już bez tej imprezy po kościele sam fotograf i do domu
aż tak źle? jak by nie było - SPD zostaniesz, tytuł niezbywalny
my sobie kiedyś zrobimy taką fajną sesję w plenerze, albo gdzieś bo mało mamy wspólnych zdjęć estetycznych i pięknych albo ja rozdziawiona, albo P. śpiący, albo przyłapani w dziwnej pozie, ktoś by sobie pomyślał, że my tacy na co dzień jesteśmy (bo jesteśmy ale zdjecia maja być ładne )
Kelpie - przecież my nie do tego, że Ty myślisz o kimś znajomym, bo my go nie znamy, może robi fajne zdjęcia i wszystko będzie ok my tylko o swoich doświadczeniach , ja na początku byłam zadowolona, bo tanio (w sumie nic mnie to nie kosztowało) bo kilka zdjęć jest fajnych, ale pleneru nie miałam, a teraz jak na nie patrzę, to większość jest niedoświetlonych, w złej jakości, powiększyć się nie da, zrobić tapety tym bardziej i w dodatku zaangażowałam osoby, które powinny się tylko bawić, a do tego latały z aparatem i kamerą. bez sensu. ani się nie pobawili, ani zdjęć nie porobili bo całego sprzętu nie zabrali ze względu właśnie na to, że mieli się też bawić, więc ani lamp, ani obiektywów, ani nic. i wtedy byłam zadowolona, a teraz jest mi głupio po prostu.
dziś zatrudniłabym fachowca, któremu nie bałabym się powiedzieć, że takie a takie zdjęcie chcę, że nie robi teraz chociaż jest fajna zabawa. i że chcę WSZYSTKIE zdjęcia z wesela na płycie. to jest norma. to nie może kosztować extra, bo ja zapłaciłam panu za każde pstryknięcie, jakie zrobił na moim weselu i on nie z łaski mi te zdjecia daje. owszem, wywołanie np. 100, oprawienie w album 30-tu, ok, bo to dotyczy zdjęć gotowych do oglądania, ale wszystkie ogólnie i wywołane i nie, powinny być dodatkowo na płycie dostępne. bez extra opłat. za to sie zapłaciło i to się powinno dostać.
fotograf u brata mojego zażyczył sobie 200 zł extra za oddanie bratu na płycie nagranych wywołanych zdjęć. o wszystkich zdjęciach nie było mowy. dla mnie to jest bardzo nie w porządku. wiem, że wszyscy tak robią, ale młoda para płaci za wszystkie zdjęcia, nie tylko za te wywołane czy oprawione i powinna mieć je wszystkie do dyspozycji własnej.
no i tak, przyznaję, nudzi mi się P jeszcze nie ma, poimprezował chyba, coś czuję, że będzie reanimacja jutro... albo L4

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości