|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Fajne zabawy dla dzieci w różnym wieku
https://mamotoja.pl/Na_skroty_katalo...er_01_offset=0
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Cytat:
![]() a Ewcia chyba właśnie paluchom się przygląda. trzymam ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24271975] ![]() Ewcia tak inaczej na tej fotce wyszła. ![]() tzn. jak? u nas po powrocie z zakupów było popołudnie turlania. obracała się wte i wewte na macie ani minuty nie pozostając w jednej pozycji ![]() ostatnią drzemkę zaliczyła bardzo późno, przez co kąpiel się przesunęła o godzinkę, ale za to jak się z niej obudziła, to zaczęła gadać więcej niż przez ostatnie dni. głównie "a-ga-ga" dziś szło. i chyba dojrzałam górne dwójki w drodze na zewnątrz. ciekawe, ile na nie poczekamy... Justin - Stefuś wymiata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
halo, gdzie jesteście?
pisałyście ostatnio sporo o usypianiu. czas, żebym i ja się wypowiedziała. Ewcia nigdy nie miała opcji samodzielnego zasypiania po odłożeniu, czy też na przykład w trakcie zabawy. bywało różnie. do pewnego momentu usypialiśmy w wózku, robiąc rundkę, czy dwie po domu. potem doszło łóżeczko turystyczne, a wózek poszedł w odstawkę. niezależnie od miejsca, ona i tak płakała (żeby nie powiedzieć "darła się") przed snem. widac było, że ledwo na oczy patrzy, a i tak walczyła do ostatniej chwili. jakiś czas temu pisałam, że odkryliśmy sposób - chwila bujania na rękach przy muzyce i Ewcia odpływa. tak - tak było. na chwilę obecną jest bujanie na rękach przez małża, coś jej tam pośpiewa i po góra 10 minutach dziecko zasypia. wtedy ją odkłada do łóżeczka albo bierze sobie na klatę. niestety u mnie ten sposób przestał działać. u mnie na rękach zmęczona dostaje histerii, bo chce do cyca, którego ja zła matka nie chcę jej dać tylko po to, żeby zasnęła... nie działa też kładzenie się z nią, czy kładzenie jej sobie na klacie... próbuję ją usypiać w łóżeczku, ale jest taki sam ryk. dochodzi do tego walka z obracaniem się. nie mam pomysłu, co zrobić... 10 minut temu ostatecznie dałam jej pierś, bo już dławiła się z płaczu. i niech mi ktoś powie, że sama sobie to zrobiłam... ![]() nie wiem, co robić. cycek nie może być usypiaczem, bo w końcu trzeba będzie go odstawić. poza tym Ewcią zajmuje się też babcia, która próbuje metody małża, ale trwa to duuuużo dłużej i nie zawsze skutecznie. a dzieć płacze. serce się kraje, bo daleka jestem od zimnego chowu. a propos zimnego chowu właśnie - znam jedną taką matkę. nie zapomnę sceny z przedszkolnego ogródka. przyszła odebrać córkę, która bawiła się w piaskownicy. dziewczynka zobaczyła mamę, podbiegła i chciała się przytulić, a zamiast przytulka i całusa dostałą na powitanie tekst "dlaczego jesteś w lakierkach w piaskownicy??!!" u nas dziś deszczowo, chyba bedziemy uziemione w domu, a to oznacza, że jeszcze co najmniej 2 drzemki przed nami, na które nie mam pomysła.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem co Ci podpowiedzieć... naprawdę współczuję! Kardashi ![]()
![]() |
#4475 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka ma 11cm, tyle samo co w listopadzie jak mierzyłam ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24270131]Nie, ona w ogóle butli nie chce. No i niestety zatwardzenie jest jakieś, bo nie chce mi pić. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Justynko, ale popitala ![]() ![]() A Blance już pasuje garnuszek. Też płakała jak widziała. ale byliśmy niedawno u Tża siostry a oni mają 3 tyg młodszego chłopaka i też ma garnuszek i pięknie się nim bawiła, wiec nasz wyjęłam ![]() Cytat:
![]() I na pajace na 6-9 bo te co kupiłam na ten romiar z 5 10 15 już dawno za małe ![]() A z mothercare jeszcze za duże. Cytat:
![]() Oo kurde. Blanka też owinęła sie pępowiną i urodziła sie w zamartwicy, ale raczkuje, moze dysleksji nie będzie miała?! Mi tez tak mówili że mam ręce pianistki ;] Długie i chude palce. Blanka tez ma takie ![]() Wszyscy mowią 'oo jakie długie palce, wysoka będzie' a ja mówię ze ma to po mnie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24271975] ![]() ![]() Tymek łazi w łóżeczku, i np. za skrzynką z zabawkami, która pod jego naporem przesuwa się po podłodze, a on za nią drepcze. ![]() Myślę, że jeszcze 2-3 miesiące i będzie śmigał na dwóch. ![]() ps. w sobotę skończyliśmy 7miesięcy. [/QUOTE] Ja nie tyle co się bałam że idzie ale nie wiedziałam co ona robi ![]() i się zlękłam i odruchowo wzięłam ją na ręce ![]() Margo jakie pieluszki zakładacie na basen? I w jakim rozmiarze? Bo ja moze w końcu się wybiore ale musze kupic pieluszki. Zastanawiam się nad rossmanowskimi, no i nad rozmiarem ![]() wchodze dziś do pokoju, a Blanka urzęduje przy kwiatku. w jednej rączce liść a w drugiej ziemia. A buźka caaała czarna ![]() I chyba udało mi się ją przestawić ze spaniem. Zasypiała zawsze po 18, o 18 włączał się już marud. Teraz o 19 już robi się marudna, idziemy się kąpać, jeść i ok 20 zasypia ![]() No i kolejną noc spała cała noc w łózeczku. Bo jak tak często się wybudzała to już spałam z nią. a teraz je, odwraca się na bok i zamyka oczy a ja ją myk do swojego wyrka i śpi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | ||
Zadomowienie
|
Justynko ślicznie się Stefek porusza
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24270583]Migotko, może - ale na brak raczkowania nic nie poradzisz - to raz. Dwa - dysleksja może być również u dziecka, które rozwija się książkowo, zaliczając każdy etap. Trzy - ja prawie sama ominęłam ten etap, tzn. nauczyłam się raczkować i zaraz potem stanęłam na nogi i tyle raczkowania było. Cztery - z dysleksją da się normalnie żyć ![]() ![]() A ja od dziś zaczęłam mozolne ćwiczenia żeby jednak czworakował mój maluch. Wieczorem przyniosę dywan z piwnicy, musze dokupić matę antypoślizgową pod niego, bo panele to na pełzanie OK ale raczkować to on się tam nie nauczy, są za śliskie. Wiem, że ślicznie się czołga/pełza naprzemiennie, ale chcę żeby zaczął czworakować. Uparłam się i już. ![]() Cytat:
![]() A grasz?? ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry. Uciekamy zaraz na spacer, piękną pogodę mamy, słońce grzeje ![]() Pospaliśmy do 9.30 ![]()
![]() |
#4478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24267153]Evean, Agu od skończenia 5 tygodnia była na pepti, od 4,5 miesiąca na nutra, i żadnej różnicy jej to nie robiło, a teraz foch ![]() mojej kuzynki syn tak mial przestalo mu mleko smakowac i koniec pil nan wiec ona probowala lyzeczka z niekapka ale nic to nie dalo poszla wiec do lekarza i kazal jej zmienic mleko tylko ze ona troche lekkomyslna i zmienila ale na takie z kartonu i pił ze smakiem ![]() szaju a próbowałas np deserek rozcienczyc i spróbowac jej dac z butelki hmm moze butelka juz mlodej nieodpowiada ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
trzymam kciuki ze sie wszystko poukłada wg twoich mysli
![]() |
#4480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewcia waży 7,5kg, dostaje pieluchę 4-9kg. wchodzi trochę ciasno, ale dobrze trzyma się na ciałku w wodzie. u mnie w mieście jest sklep, gdzie można te pieluszki kupić na sztuki. może u Ciebie też tak robią? wtedy mogłabyś popróbować różnych rozmiarów. moje dziecko uśpione przy cycku pospało 45min. wstała pobawiła się, zawołała jeść i znów była zabawa, ale cały czas coś jej nie pasowało. wzięłam na ręce, włączyłam rmf baby, zakwiliła kilka razy i zaczęła odpływać, więc ją odłożyłam do łóżeczka. szok, bo 2h wcześniej wstała, a przecież wszyscy tu wiedzą, jaki z niej cyborg ![]() ![]() i pytanko do mam ząbkujących dzieci: czy Wasze dzieciaczki oprócz tarcia dziąseł trą coś jeszcze? Ewcia szoruje całą buzią o wszystko, a dodatkowo trze uszka, nosek i oczy. i nie wiem już, czy to wina ząbków, czy może zapalenie spojówek... oczy nie ropieją, czerwone są tylko, gdy potrze mocno. to normalne? zapomniałam dodać, że te pieluszki się wkłada jak majteczki. i mój dzieć już się wyspał... 35 minut tym razem.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-01-10 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Raczkowanie
|
Cześć mamom!!!!
Znowu mnie nie było z tydzień chyba ![]() Fotki dzieciowe piękne, umiejętności wszystkim gratuluję. Jasio jeszcze nie siada sam, nie raczkuje, pełza do tyłu, za to wstaje w łóżeczku trzymając się za szczebelki.... i wogóle cały czas chce stać, łapie za bluzki za co sie da i do góry ![]() Curly aż mnie zmroziła historia z ząbkiem, myślałam ze są one mocniejsze a teraz będę miała lęki.... Z ciekawostek, młody spadł mi z kanapy ( rozłożonej - wysoko nie miał) zajęło mu to sekundę. Poszłam po ubranko do pokoju obok zrobiłam krok, usłyszałam buch. Spadł jak kotek.Ale chyba się nie walnął bo nie płakał.... patrzył się i robił jejeje... wyglądał nawet na zadowolonego ze mu się udało odkryć nowy sposób przemieszczania się. W ogóle dawno nie słyszałam jak moje dziecko płacze.... ![]() Poszerzył mu się wachlarz słów - mówi nie-nie-nie-nie i dia-dia-dia i uuuuuu, mama nie chce.... Ja w środę byłam z psiapsióła na imprezie , poszłyśmy do Organzy normalnie potańczyć. Wróciłam do domu o 5:30 rano ![]() ![]() Ale za to w sobotę dostałam gorączki i mam grypę, wczoraj podchodziło pod 39.... kaszel mięśnie bolą... taka kara za dobrą zabawę ![]() Dzisiaj już nie mam gorączki i nic nie boli, ale małż dziś nie otwierał warsztatu tylko siedzi z małym bo się boję go zarazić to raz a dwa że nie mam siły się zwlec z łóżka na dłużej a on ma żywotności + 50. ale szybko mija jutro może będę jak nowa.... Dziecko ojcu zostawić pod opiekę - je o 8 normalnie, o 9 się budzę dziecko nie zjadło jeszcze, do obiadu (13) w spiochach, cały dzień w łóżeczku.... ja tylko komenderuję z wyrka ![]() Hi hi. Edytowane przez spradka Czas edycji: 2011-01-10 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam drugie dziecko, starsza - Ania usypiała bez problemów - kładłam ją do wózka lub do łóżka i spała. Wojtek jeszcze nigdy sam nie uspał sie, choc sposobów było wiele. Widac taką ma potzrebę, aby był przy nim ktoś, kazde dziecko jest inne - a moim zdaniem to nie jest kwestia sposobów, tylko charakteru dziecka... Też mu sie zdarza zasypiać przy piersi, czasami zasypia bujany,a czasami tylko za raczke trzymany. Zalezy jaki ma humor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiec tak troszke zmieniłam wczoraj dzienne spanie małej - spała po południu jak zwykle 1,5 godziny i o 17 tej wybudziłam - w tym że była troche przetrzymana i po kąpieli spała juz bez wybudzania całą noc z przerwą na flache ![]() Ale i tak wczoraj wieczorem stoczyłam z nią prawdziwą wojne żeby zmusic ją do wypicia flachy ![]() Powiedzcie mi kobity jak to jest z niekapkiem , na razie młoda tylko sie nim bawi ale chciałabym ją nauczyc z niego picia . I teraz czy podawac w niekapku tylko soczki , herbatki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4484 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeju jaki on jest cudny ![]() i jak przekłada sobie tego chrupcia ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
mmmmm spiewam trwa to od min do 5 i mloda spi ale musi miec smoka chowam go i daje tylko kiedy idzie spac i kiedy naprawde jest marudna ale tylko do momentu kiedy marud sobie pojdzie dziwne to jest bo jak ja szczepili i dawalam smoka nie chciala go tylko wolała sie przytulic do mnie i do cyca ![]() moze oduczenie smoka pojdzie łatwiej co do zabkowania miałam własnie zapytac bo moja strasznie oczy trze i uszy zdarzylo sie nawet 2 razy ze polała sie krew ogladałam jej uszy czysciłam bo myslałam ze woskowina sie produkła ale nie to samo robi z noskiem nic w nim nie ma a pociera go nie da sobie nawet wyczyscic musze podstepem ja mysle ze jak górne zeby rosna to inaczej niz dolne i dlatego one tra uszy oczy i noski
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-01-10 o 17:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() \spokojnie, wcale nie musi mieć. Tak samo, jak całkowicie poprawnie urodzone dzieci mogą ją mieć ![]() Cytat:
![]() Oooooo brawo! ja po skończeniu roku planuję, i już się boję ![]() Cytat:
![]() Młoda już je. Jakiś 3dniowy foch na butelkę to był czy co ![]() ![]() No i fakt, z raczkowaniem się przeliczyłam ![]() ![]() Jutro do wieczora w pracy, konferencja klasyfikacyjna. Moja klasa jest 2 w gimnazjum, średnia 4,05 ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
ja na moment bo mloda nie spi
nie wiedziałam ze my cycowe mamy inne siatki centylowe dzis dzieci karmione flaszka tzn butelka ![]() nie wiem czym sie to rozni ale na tej stronie sa te siatki dla dzieci karmionych cyckiem
#4487 | |
Konto usunięte
|
jakaś taka niepodobna do siebie.
![]() a z zasypianiem nie zazdroszczę. ![]() ![]() Cytat:
Dziś podczas spaceru wstąpiłam do ośrodka dziecia wymierzyć, oto wyniki: 9kg, 68cm, główka 44cm ![]() a fote czarnej Blanki strzeliłaś? ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24289859] Jutro do wieczora w pracy, konferencja klasyfikacyjna. Moja klasa jest 2 w gimnazjum, średnia 4,05 ![]() ![]() ![]() na dyrektorkę Cię awansują. ![]() ale tu dzisiaj pustki.... ![]() chyba pogoda robi swoje. Ja dziś dwa razy na spacerze byłam, każdorazowo 2 godziny, aż żal w domu siedzieć jak "tyle" ![]() Jutro mamy kolędę, i zebranie w przedszkolu... prawie w jednym czasie... nie wiem, co wybrać... szaja, nie odpisałaś jeszcze.... nie wiem, czy słać Ci te pajace, czy mam czekać na dalsze wieści. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24289859]
Jutro do wieczora w pracy, konferencja klasyfikacyjna. Moja klasa jest 2 w gimnazjum, średnia 4,05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam się o coś zapytać, ale niestety starość nie radość ![]() lea, brawo za wymiary. Ja bym wybrała zebranie ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-01-10 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Konto usunięte
|
heloł... no ładnie... 5 dni i tyle nadrabiania...
![]() najpierw się chwalę: wczoraj liwka skończyła 7 m-cy a moje małżeństwo rok ![]() tortu nie było ale częstujcie się lodami z owocami ![]() ps... dałam małej spróbować ciutkę lodów śmietankowych, chyba nic złego nie zrobiłam? ![]() ![]() tak w ogóle nadal nie mamy zębów i nie umiemy pełzać. jak chcemy dotrzeć do celu to się turlamy... dziwne to moje dziecko ![]() ![]() i od trzech dni sajgon w nocy. pobudki i ryk. zawsze w okolicach 3-3:30. trzeba poprzytulać, pogadać... wczoraj nawet w najlepsze sie bawić chciala... i w sumie tak sobie baraszkowała prawie godzine... ![]() a teraz ide was nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Rozeznanie
|
hej babki!
padam na twarz, wiec krociutko dzis, Dziec zajmuje mi teraz calutki dzionek, bardzo malo spi, za to wlazi w kazdy malenki katek ![]() ![]() spadam spaciurac ![]() Szaja fajnie sobie to wykombinowalas, hihi, niezle brzmi ![]() ![]() ![]() Emerald gratki za podwojne swieto!!! co do niekapka u nas Stefus rzuca nim po pokoju ![]() ![]() Lea ja mam kolede w sobote, powodzenia jutro! U mnie pogoda pod psem, masakra!!
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Ponadrabiałam Was kobitki ale jak słowo daję nie mam siły na nic odpisać- padam na pysk usypiałam małą 2,5 godziny- próbuję ją do łóżeczka przekonać ale za fiksa nie będzie świadomie tam spać- no chyba że raz na ileś tam się zdarzy. Najpierw usnęła przy cycku- margo wiem co czujesz nie wyobrażam sobie jak to będzie- odłożyłam do łóżeczka obudziłą się i wrzeszczy- próbowałam głaskać wyciszać tylko się rozzłościła jeszcze bardziej. Schowałam się było jeszcze gorzej. Wzięłam na ręce i na klatę żeby znów cyca nie dawać to nerw a za chwilę gryzienie gdzie się da. Powędrowała po naszym łóżku z 20 minut aż widziałam że już głową wlecze usnęła na rękach odłożyłam do łóżeczka i znów to samo. Tak było chyba z 6 razy odkłądanie i wycie w końcu padła i śpi na naszym łóżku a mi się wyć chce bo mam już dość. Nie mogę patrzeć jak ona płacze a z drugiej strony kiedyś się musi nauczyć.
Ale prawdziwa przeprawa jest w nocy dziś 6 razy karmiłam mam dość. Czuję się jak zombie. Dałam jej dziś na noc Panadol w syropie ale gówno za przeproszeniem daje i żel na dziąsła też. Wy dawałyście jakieś czopki o ile dobrze pamiętam? Jakie to były i czy są na receptę bo podawanie Panadolu mija się z celem- ona się męczy i spać nie może. Jeden pozytyw dzisiejszego dnia- wypiła 70ml soku z butli- a ona nie toleruje nawet niekapka i 75ml kaszki na noc nie wiem czy to jednorazowy wybryk czy da się przekonać. Siala trzymaj się kochana ![]() gratki za 8 i 7 miesięcy dla maluszków i za nowe umiejętności. My dalej tylko pełzamy-czworakowanie mamy w nosie o raczkowaniu nie wspomnę- mimo ćwiczeń, i siadać jednak dalej nie umiemy ten jeden siad był przypadkowy. W ogóle pogoda jakoś tak depresyjnie ustawia człowieka i początek roku - nie cierpię go - zawsze wtedy krucho z kasą. Jeszcze nam przyszło pismo z urzędu miasta że musimy opłacić za możliwość przejazdu przez kawałek gminnego- szerokości może 3 m- żeby na naszą działkę wjechać. Dadzą nam służebność a my musimy zapłacić prawie 700zł plus opłacić notariusza. Szlag mnie trafia jak mam być szczera sąsiad kilka lat temu robił to samo za free. Ale już naleźli sposób jak kasę ściągnąć. A tu jak na złość wyszły inne wydatki i trzeba się pewnie będzie pożyczyć ![]() Dobrze że rano zawsze wszystko się wydaje lepsze- może jutro tak będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() tyle, że mnie akurat w tym roku pogoda dośc pozytywnie nastraja. ![]() A u Ciebie pewnie od jutra będzie lepiej. ![]() ![]() a czopki to paracetamol. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
czasami daję pierś na uspokojenie ale coraz rzadziej Wiktor się tego domaga (raczej kryzysowe sytuacje) a ostatnio coraz ładniej zasypia w dzień i najlepiej działa u nas jak na razie najpierw wyciszenie w pionie, wtedy Wiktor zaczyna sie wtulać i ja go myk na poziomo i za chwilkę śpi. Myślę, że każdy maluszek jest inny i na każdego działa co innego ![]() Cytat:
![]() ![]() a Blanka testuje widać nowe smaki ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24291807] Dziś podczas spaceru wstąpiłam do ośrodka dziecia wymierzyć, oto wyniki: 9kg, 68cm, główka 44cm ![]() Ja dziś dwa razy na spacerze byłam, każdorazowo 2 godziny, aż żal w domu siedzieć jak "tyle" ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2429379 4] najpierw się chwalę: wczoraj liwka skończyła 7 m-cy a moje małżeństwo rok ![]() tak w ogóle nadal nie mamy zębów i nie umiemy pełzać. jak chcemy dotrzeć do celu to się turlamy... dziwne to moje dziecko ![]() ![]() i od trzech dni sajgon w nocy. pobudki i ryk. zawsze w okolicach 3-3:30. trzeba poprzytulać, pogadać... wczoraj nawet w najlepsze sie bawić chciala... i w sumie tak sobie baraszkowała prawie godzine... ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() mi to wygląda na ząbki ![]() ![]() dziś pierwszy raz dałam synciowi kaszkę (do tej pory nie chciałąm bo na brak ciałka nie narzeka ![]() Czy wasze dzieci też tak mocno się brudzą jak je karmicie? bo Wiktor jak widzi łyżeczkę wędrującą do buzi to musi ją trzymać razem ze mną, inaczej nie zje, niby to już jakaś samodzielność ale ten klejący bałagan dookoła ![]()
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za porady
![]() Idę spać bo pewnie czeka nas ciężka noc. Lea dokładnie- przez tą głupią opłatę i niespodziewane wydatki i to że w sumie kupiliśmy wcześniej niż planowaliśmy część materiałów na piwnice bo była bardzo korzystna cena- przesunie nam się pozwolenie na budowę bo jak na złość M na razie nie ma zleceń i jest bardzo krucho. A chyba jednak się nie będziemy pożyczać kaski- nie lubię tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z waga brakuje jednej kreseczki do 85 i tez nie wiem co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2429379 4]heloł.. najpierw się chwalę: wczoraj liwka skończyła 7 m-cy a moje małżeństwo rok ![]() ps... dałam małej spróbować ciutkę lodów śmietankowych, chyba nic złego nie zrobiłam? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmm ja młodej juz miesiac temu dałam liznac big milka i nic jej nie było i tez bardzo smakowało
![]() |
#4497 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() moje babsko ma coś blisko do 11cm... ze 2-3mm jej brakuje jakoś... ale ona ogólnie sporsza od większości dziecisk ![]() Cytat:
![]() nie wiem co miałam komu pisać... ![]() na bank to pamiętam, że Tymek fajnie stoi, Blanka już tupta... wow... i chyba Amelka Edzi... kurde... ale ten czas leci... i Agatka szai się buja ![]() my dla odmiany od niektórych z Was właśnie wieczorem robimy sobie z małżem odpoczynek przy kompach. cały dzień praktycznie razem jesteśmy, on pracuje w domu, czasem tylko na spotkania jeździ... potykamy się o siebie, już mi z tym ciężko... ![]() ![]() chyba jednak powiem już dobranoc bo słyszę kwękanie... znowu ciężka noc... ![]() Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2011-01-10 o 22:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimny gryzak z lodówki nurofen - podałam 2 razy i sie okazało ze nie wtedy kiedy trza ![]() i mamy zel dentinox- koszt 20 zeta ale pomaga przynajmniej u nas no i mloda go lubi bo jak ja smaruje az mlacka ![]() hmm a nie da sie jakos tego przepisu ominac pytaliscie prawnika wiem ze w urzedach pracy sa porady prawnicze za darmo raz w tyg moza akurat trzymam kciuki za usypianie i za inne umiejetnosci zeby szlo jak spłatka
![]() |
#4499 | ||
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2429379 4]heloł... no ładnie... 5 dni i tyle nadrabiania...
![]() najpierw się chwalę: wczoraj liwka skończyła 7 m-cy a moje małżeństwo rok ![]() tortu nie było ale częstujcie się lodami z owocami ![]() ps... dałam małej spróbować ciutkę lodów śmietankowych, chyba nic złego nie zrobiłam? ![]() ![]() tak w ogóle nadal nie mamy zębów i nie umiemy pełzać. jak chcemy dotrzeć do celu to się turlamy... dziwne to moje dziecko ![]() ![]() i od trzech dni sajgon w nocy. pobudki i ryk. zawsze w okolicach 3-3:30. trzeba poprzytulać, pogadać... wczoraj nawet w najlepsze sie bawić chciala... i w sumie tak sobie baraszkowała prawie godzine... ![]() a teraz ide was nadrabiac ![]() Gratulacje ![]() Współczuję. Cytat:
U nas tak jest od 1,5 miesiąca ![]() ![]() U nas też nie pomagał ![]() Nic, tylko współczuć. Musimy to przetrwać. Ja sobie codziennie powtarzam, że niedługo roczek i się to wszystko zmieni. Bo kurde nie może przecież trwać wiecznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj pierwszy raz kąpaliśmy Luizkę w dużej wannie. 2 razy opiła się wody, bo oczywiście najlepsza pozycja jest na brzuchu i głowa poszła pod wodę ![]() A ja siedzę i szukam pomysłu na własny biznes. Komis jest w zapasie, ale jeszcze wymyśliłam punkt przedszkolny. Muszę poczytać o tym. Mąż myślał o księgarni w naszym rejonie, bo u nas jest taka biała plama i nie ma nic w pobliżu. Kupując książki pod choinkę musieliśmy jechać do centrum miasta ![]() Patrzyłam jeszcze na franczyzy, ale tam trzeba mieć duży wkład własny w większości przypadków. Idę chyba zaraz spać, bo znowu nocka marna będzie ( chociaż ostatnio są trochę lepsze) ![]() Dobranoc.
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chciałam sie wam wygadac no i troche poprosic o rade co mam zrobic naswietliłam cała sprawe i pyk wszystko znikło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chciałam tylko napisac ze jak godz temu smarowałam maklej dząsła znalazłam te jedynke górna lewa która wreszcie sie przebiła wiec mamy 4 zabek no i młoda zaczeła nowe rzeczy robic ![]() całuje i przytula misie wie które zabaki wydaja dzwieki i te chetniej wybiera buzia jej sie nie zamyka i powtarza za mna niektóre slowa mama tata lala , ja mówie kuku ona aaaaa wie na czym ta zabawa polega a ja piskne ona równiez , ja puszcze banke ustami ona za mna ![]() robi kosi kosi , papa, tyty, palec wskazujacy jest teraz tym najwazniejszym sprawdza nim wszystko ![]() zjadła dzis kisielu troche , odebrała go srednio zobaczymy co jutro powie teraz ide spac trzymajcie za mnie kciuki jutro mam sadowa sprawe do wyjasnienia i mam nadzieje ze dobrze sie zakonczy w koncu wklecze sie od 1999roku ![]() ps a tyle miałam napisane szkoda ze sie skasowało
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.