Zapuszczanie włosów - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 18:39   #721
NelluSiIa
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

no wiec tak od pazdziernika uroslo 5cm u nasady glowy jest odrost ale tak sie wykruszaja ze nie ma wgl roznicy od 3 lat;/
prostowalam ale nie prostuje od jakiegos roku nie szusze tyle samo czasu.
farbuje a;e co 3 miesiace ...
ostatnia farbe teraz bede robic pod koniec stycznia bo odrost 5cm zuca sie w oczy ...;/ radykalna zmiana ... w grudniu scielam myslalam ze juz cos bd oke ale sie okazuje ze jeszcze nie nie zetne po uszy bo mam odstajace i by tylko smiech na sali byl lol2. i nie pisz mi o stosowaniu odzywek bo tyle co ja stosowalam jakiego bzika mialam na ich punkcie to chyba nikt nie mial ;P caly kontener tych odzywek mozna by przeliczyc po kiblu i pokoju sie walaly a dzis po 3 latach zrozumialam jedna senetncje ,,odzywka pomaga - do czasu az ja nie zmyjesz szamponem(niewypluczesz)' '. jedyne co wnika w glab wlosa sa to oleje stosuje olej kokosowy bardzo dobry ale wlosy mi zaczynaja wypadac;/za gesta konststencja na moje wlosy zbyt je obciaza;/
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:45   #722
MadzSch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
w grudniu podcielam 5 cm ok. i nie kruszyly sie przez 3 tyg. i znowu zaczynaja jak myslicie mam podcinac sporadycznie co miesiac po 1-2cm czy moze odrazu ciachnac z 9cm... boje sie ze jak ciachne te 9 to dalej mi sie bd kruszyc tyle ze bd krotsze hmmm ...
może zacznij uzywac jakiegoś jedwabiu na konćówki, lub serum

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
no wiec tak od pazdziernika uroslo 5cm u nasady glowy jest odrost ale tak sie wykruszaja ze nie ma wgl roznicy od 3 lat;/
prostowalam ale nie prostuje od jakiegos roku nie szusze tyle samo czasu.
farbuje a;e co 3 miesiace ...
ostatnia farbe teraz bede robic pod koniec stycznia bo odrost 5cm zuca sie w oczy ...;/ radykalna zmiana ... w grudniu scielam myslalam ze juz cos bd oke ale sie okazuje ze jeszcze nie nie zetne po uszy bo mam odstajace i by tylko smiech na sali byl lol2. i nie pisz mi o stosowaniu odzywek bo tyle co ja stosowalam jakiego bzika mialam na ich punkcie to chyba nikt nie mial ;P caly kontener tych odzywek mozna by przeliczyc po kiblu i pokoju sie walaly a dzis po 3 latach zrozumialam jedna senetncje ,,odzywka pomaga - do czasu az ja nie zmyjesz szamponem(niewypluczesz)' '. jedyne co wnika w glab wlosa sa to oleje stosuje olej kokosowy bardzo dobry ale wlosy mi zaczynaja wypadac;/za gesta konststencja na moje wlosy zbyt je obciaza;/
to może powinnaś używac np innej farby do farbowania, może też olejek rycynowy by pomógł jak mówisz, że z olejkami jest lepiej
MadzSch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:51   #723
NelluSiIa
Raczkowanie

jedwabie takze nic nie daja ... daja tyle ze wygladzaja wlosy ale pozniej wysuszaja wlosy a co do farbowaniaa ostatnio farbowalam w pazdzierniku dokladnie 4 teraz zafarbuje na naturalny kolor i koniec z eskperymentami ... moja mama mowi ze moje wlosy i tak swietnie znosily moje wyczyny bo nadal sa mega geste chociaz tyle
Stary 2011-01-10, 20:01   #724
MadzSch
Raczkowanie

Ja raz farbowalam wlosy, a tak rozjaśniam. I też się zastanawialm jak to po dlugim okresie podziała na moje włosy. Ale nie chce farbować bo farbowac musiałąbym np co miesiąć i niszczą sie włosy i wypadają a rozjasniam kiedy chce. I teraz rozjaniam tylko przed myciem a potem nakladam olejek. Może dłużej musze czekać na efekty ale bd w lepszym stanie. A wy co o tym myslicie?
Stary 2011-01-10, 20:14   #725
NelluSiIa
Raczkowanie

ja rozjasnialam kilka razy kiedys siano i nic wiecej z tego sie zrobilo najlepiej zostac przy naturalnych ale rude bym farbowala i katowala za wszelka cene bo nie lubie tego koloru wlosow przez to farbowanie/rozjasnianie wlosy mam w takim stanie jakim mam dlatego teraz bede zapuszczac gore dol przycinac az zredukuje sie to co jest farbowano-rozjasniane az wkoncu tylko beda moje naturalne wlosy ale najchetniej to sciela bym sie na lyso zeby wiecej sie nie martwic ze mam wlosy teraz jakie mam ... ale cierpie przez to co robilam w przeszlosci a co to bylo... ludzka bezmyslnosc;/ i brak zachamowan;/
Stary 2011-01-10, 20:20   #726
MadzSch
Raczkowanie

Ja też myslałam o śćięciu się na łyso ale zadługo bym czekała aż mi odrosną. Rudy kolor jest całkiem fajny, masz napewno jasną karnacje. A ja to ani w tą ani w tamtą. Ja mogę być załamana
Stary 2011-01-10, 20:30   #727
NelluSiIa
Raczkowanie

ja jeszcze 2 lata do technikum chodze wiec bym byla posmiewiskiem szkoly chyba i nic wiecej noo jasna mam karnacje zdjecia nie wkleje ogolem kazdy zachwyca sie moimi wlosami wklejaja na strony fryzjerskie ale prawda jest taka kazde zdjecia mam w doczepianych wlosach cuz sie dziwic ze super sie prezentuja na zdjeciach jak w realu to wiadomo co nie musze mowic nawet bo koszmar to jest ;/ wkurza mnie to ze niektore dziewczyny moga prostowac suszyc farbowac a nadal wlosy maja w swietnym stanie ja postanowilam sie im poswiecic odstawilam wszystko co sie da a one dalej kombinuja chodz mam duzo lepsze nie powiem niz mialam rok temu ale teraz sie bd sugerowac fryzura Evy Longori w sredniej dl. wlosach i chce miec tak zadbane jak ona ma na zdjeciach dlatego zamierzam co miesiac byc u fryzjera na podcinaniu moze cos z tego bd

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

ja jeszcze 2 lata do technikum chodze wiec bym byla posmiewiskiem szkoly chyba i nic wiecej noo jasna mam karnacje zdjecia nie wkleje ogolem kazdy zachwyca sie moimi wlosami wklejaja na strony fryzjerskie ale prawda jest taka kazde zdjecia mam w doczepianych wlosach cuz sie dziwic ze super sie prezentuja na zdjeciach jak w realu to wiadomo co nie musze mowic nawet bo koszmar to jest ;/ wkurza mnie to ze niektore dziewczyny moga prostowac suszyc farbowac a nadal wlosy maja w swietnym stanie ja postanowilam sie im poswiecic odstawilam wszystko co sie da a one dalej kombinuja chodz mam duzo lepsze nie powiem niz mialam rok temu ale teraz sie bd sugerowac fryzura Evy Longori w sredniej dl. wlosach i chce miec tak zadbane jak ona ma na zdjeciach dlatego zamierzam co miesiac byc u fryzjera na podcinaniu moze cos z tego bd

http://images.beautyriot.com/photos/...d-straight.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 20:38   #728
MadzSch
Raczkowanie

Co do gwiazd to trzeba mieć pewnien dystans. Na zdjęciach można zrobić wszystko, a mając kosmetki za kilkaset złoty lub więcej, i najlepszego fryzjera i włosy są jak z obrazka.
Ja sama mam włosy kecona i sianowate. Obecnie mam no dla mnie krótkie, i róznej długoći: z przodu krótsze z tyłu dłuższe. Wyglądam nieciekawie, ale musze wytrzymac by za jakiś czas cieszyć sie lepszymi i dłuższymi. Mi się osobiście podobają rude włosy, szzególnie taki mocny.

ten jest ładny ale dziewczyna ma troche suche włosy
Stary 2011-01-10, 21:02   #729
NelluSiIa
Raczkowanie

kerastase niby najlepsze kosmetyki ale to i tak daje chwilowy efekt mozna miec takie wlosy jak sie o nie dba a ja o takie wlasnei sie staram a co do tych rudych wlosow tak zniszczone to ja mam moze ciut bardzie4j ale tylko ciut ale rudego koloru nie chciala bym miec
Stary 2011-01-10, 21:10   #730
Śnieżka
Zakorzenienie

Mnie tez sie bardzo takei rude podobaja nawet rozważam zafarbowanie sie na wiosne na taki kolorek ale tak sie waham bo w sumie mam naturalne włosy,nie uzywam prostownic,lakierów.itd pielęgnuje a i tak są dosc suche i wymagajace (bo falowane)wiec nie chce myslec jakbym musiala je pielegnowac gdy beda zafarbowane no boje sie ze sie mega zniszcza,bedzie siano i co mi po kolorze jak będą brzydkie wiec trudna decyzja
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:13   #731
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
Mnie tez sie bardzo takei rude podobaja nawet rozważam zafarbowanie sie na wiosne na taki kolorek ale tak sie waham bo w sumie mam naturalne włosy,nie uzywam prostownic,lakierów.itd pielęgnuje a i tak są dosc suche i wymagajace (bo falowane)wiec nie chce myslec jakbym musiala je pielegnowac gdy beda zafarbowane no boje sie ze sie mega zniszcza,bedzie siano i co mi po kolorze jak będą brzydkie wiec trudna decyzja
a jaki masz naturalny ??)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 07:43   #732
kasia2277
Raczkowanie

Cytat:
jedwabie takze nic nie daja ... daja tyle ze wygladzaja wlosy ale pozniej wysuszaja wlosy

moim zdaniem jedwab pomaga. Uzywam biosilk juz od jakies pol roku i koncowek w ogóle nie mam suchych, a wręcz przeciwnie. Poza tym zawsze po krotkim czasie od scięcia mi sie rozdwajaly koncowki a jak uzywalam jedwabiu to do tej pory są ładne, a scinalam ponad 3 miechy temu
Stary 2011-01-11, 08:12   #733
201607040946
Konto usunięte

ooo tak!! dlugie i rude (przefarbowalam sie na rudo, ale na jasnych wlosach nie wyszedl taki ostry, jasniejszy, no to zapuszczam...)
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:45   #734
Mocny Akcent
Dolce vita

Ja z natury ma rudawe włosy. I oczywiście moja zmora nienawidzę ich. Farbuję je od około 10 lat

No i do tego dbam....Dziś zaczynam kurację ampułkami Radical.
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:53   #735
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki masz naturalny ??)

hmm taki ciemny blond,własciwie to szatynka jestem taki typowy kolor włosów jakich najwięcej ;p narazie sie skupiam zeby je nawilżac zamierzam przed kazdym myciem je olejowac moze cos da
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:27   #736
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

ciemny blond jest ładny
ja mam naturalny piaskowy blond, przyciemniany szamponetkami joanny na średni brąz.
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:46   #737
farfalla88
Raczkowanie

Ja mam zniszczone włosy po trwałej ondulacji... Trwałą robiłam 1,5 roku temu i już w ogóle nie widać skrętu, włosy mam proste jak druty. Jednak od połowy włosów wciąż mam zniszczone i bardzo suche. Strasznie włosy mi się kruszą i łamią. Nie chcę ich ścinać, bo będę wyglądała fatalnie we włosach za ucho. Więc póki co, męczę się z takimi, a potem zetnę. Mam postanowienie, że do świąt Bożego Narodzenia 2011 roku, nie zetnę włosów. Mam nadzieję, że trochę podrosną. Właściwie to nie używam żadnych kuracji do włosów, ani olejków, bo naprawdę nie mam na to czasu. Tym bardziej, że mieszkam z moim facetem w akademiku i naprawdę nie mam jak się ludziom pokazać z maseczką na włosach, lub jakimś olejkiem.

Jedyne czego używam to szampon i maskę Elseve z L'Oreal i czasami, ale bardzo, bardzo rzadko olej rycynowy na końcówki, ale tylko na 5 minut czasu.

Chciałabym zacząć kurację jakimiś tabletkami ze skrzypem. Mam też Inneov, ale nie używam go regularnie, bo ciągle zapominam i robie tygodniowe przerwy w stosowaniu. To samo z ampułkami Radical. Jestem kompletnie niesystematyczna.

ZDROWE ODŻYWIANIE!
Postanawiam:
- nie jeść chipsów
- ograniczać słodycze
- nie jeść zupek chińskich
- nie jeść frytek
- ograniczać jedzenie fast-foodów

Edytowane przez farfalla88
Czas edycji: 2011-01-12 o 08:59
farfalla88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:05   #738
weegirl
Zakorzenienie

Farfalla, nawet nie nakładasz zwykłej odżywki po umyciu? Przecież to zajmuje najwyżej 3 minuty... w dzisiejszych czasach to chyba nic niezwykłego, że po myciu nakłada się na włosy odżywkę
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:30   #739
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Farfalla, nawet nie nakładasz zwykłej odżywki po umyciu? Przecież to zajmuje najwyżej 3 minuty... w dzisiejszych czasach to chyba nic niezwykłego, że po myciu nakłada się na włosy odżywkę
Racja
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 20:26   #740
Mocny Akcent
Dolce vita

Ja sobie nie wyobrażam nie nałożyć odżywki lub czegokolwiek innego oprócz mycia szamponem (wcierki,maski, odżywki,jedwab,lotiony).. .

I też nie byłam systematyczna ale w końcu zaczęłam o siebie dbać i weszło mi to w krew
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:06   #741
Celestia
Zakorzenienie

Istnieją przecież też jednominutowe maski do włosów zawsze to lepsze to, niż nic.
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:36   #742
kasia2277
Raczkowanie

Wczoraj umylam wlosy tym szamponem z joanny i powiem, że zapach mi się nie podobał, ale potem na umytych włosach byl OK. Mi ten zapach sie kojarzy jakby z kremem Nivea. Włosy rzeczywiscie bylo troche ciężko rozczesac, ale jak wyschły to juz sie nie plątały i byly mięciutkie . Moim zdaniem szampon jest spoko i mam nadzieje ze po dłuzszym uzywaniu uzdrowi tez włosy

A w ogóle to juz uzylam 4 ampułke Radical i wydaje mi sie, że włosy chyba mniej się przetłuszczają. Bo kupiłam go w sobote, umyłam włosy i jak wyschły to nałozyłam 1 ampułke no i nakładałam codziennie i normalnie mialabym tłuste wlosy juz w poniedzialek, a we wtorek mialam jeszcze takie ze mozna wyjsc w nich . Więc jesli o przetłuszczanie chodzi to nie przetłuszcza, a wręcz przeciwnie . No ale mam nadzieje ze tez szybciej urosną i fajnie by bylo te nowe włoski zobaczyc . Chociaz lepiej nie robic sobie nadzieji bo opinie byly baardzo różne .

Ale ja cały czas tylko patrze w lustro czy moze mi troche nie urosly haaha , jakaś obsesja .
Stary 2011-01-12, 08:55   #743
farfalla88
Raczkowanie

Cytat:

Przecież napisałam, że nakładam zamiast odżywki za każdym razem maskę Elseve L'Oreal "mleczko królewskie." Wolę używać maskę do włosów, niż odżywkę, bo ma silniejsze działanie.

Ja również, nie wyobrażam sobie jak można nie nałożyć maseczki na włosy po umyciu. Ale to jest jedyna rzecz którą robię. A tak to kupuję ciągle nowe kosmetyki, tabletki, ampułki a i tak nie jestem w stanie zapamiętać o i ich regularnym używaniu.
To właśnie miałam na myśli

Mi się marzą włosy jak ma dziewczyna na tym zdjęciu:

Kolor, długość i to jak się układają. Boskie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-652646.jpg (24,7 KB, 48 załadowań)

ZDROWE ODŻYWIANIE!
Postanawiam:
- nie jeść chipsów
- ograniczać słodycze
- nie jeść frytek

Edytowane przez farfalla88
Czas edycji: 2011-01-12 o 09:04
Stary 2011-01-12, 09:06   #744
gimli666
Rozeznanie

farfalla88
"Edytowane przez farfalla88
Czas edycji: Dzisiaj o 09:59"
Czyżbyś troszkę zmieniła w poście? Bo wydaję mi się, że o masce nie było tam ani słowa...

Sama zawsze nakładam jakąś odzywkę, maskę- weszło mi to na stałe w program pielęgnacji.
O włosy, które się zapuszcza powinno się dbać, a one powinny się odwdzięczać.
Szkoda, że to nie reguła, bo czasem smutno widzieć jak osobie, która myję włosy tylko szamponem(o wcierkach niiigdy nie słyszała) włosy rosną szybko i do tego całkiem ładne ^^

gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:18   #745
farfalla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
farfalla88
"Edytowane przez farfalla88
Czas edycji: Dzisiaj o 09:59"
Czyżbyś troszkę zmieniła w poście? Bo wydaję mi się, że o masce nie było tam ani słowa...

Sama zawsze nakładam jakąś odzywkę, maskę- weszło mi to na stałe w program pielęgnacji.
O włosy, które się zapuszcza powinno się dbać, a one powinny się odwdzięczać.
Szkoda, że to nie reguła, bo czasem smutno widzieć jak osobie, która myję włosy tylko szamponem(o wcierkach niiigdy nie słyszała) włosy rosną szybko i do tego całkiem ładne ^^

Tak zmieniłam w poście, nie dopisałam maski. Dobrze ci się wydaje. Ale używam jej za każdym razem

ZDROWE ODŻYWIANIE!
Postanawiam:
- nie jeść chipsów
- ograniczać słodycze
- nie jeść frytek
Stary 2011-01-12, 11:38   #746
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farfalla88 Pokaż wiadomość
Przecież napisałam, że nakładam zamiast odżywki za każdym razem maskę Elseve L'Oreal "mleczko królewskie." Wolę używać maskę do włosów, niż odżywkę, bo ma silniejsze działanie.

Ja również, nie wyobrażam sobie jak można nie nałożyć maseczki na włosy po umyciu. Ale to jest jedyna rzecz którą robię. A tak to kupuję ciągle nowe kosmetyki, tabletki, ampułki a i tak nie jestem w stanie zapamiętać o i ich regularnym używaniu.
To właśnie miałam na myśli
No właśnie, nie napisałaś Akurat z czytaniem ze zrozumieniem nie mam większych problemów. A jeśli stosujesz maskę zamiast odżywki to ok, Elseve ma fajne maski. Powodzenia w zapuszczaniu i pozbywaniu się włosów, które przeszły trwałą
Stary 2011-01-12, 12:49   #747
farfalla88
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie, nie napisałaś Akurat z czytaniem ze zrozumieniem nie mam większych problemów. A jeśli stosujesz maskę zamiast odżywki to ok, Elseve ma fajne maski. Powodzenia w zapuszczaniu i pozbywaniu się włosów, które przeszły trwałą

Dziękuję Ja Tobie również życzę powodzenia. Niestety mam nadal bardzo łamiące się włosy.

ZDROWE ODŻYWIANIE!
Postanawiam:
- nie jeść chipsów
- ograniczać słodycze
- nie jeść frytek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 13:50   #748
MalaArielka
Wtajemniczenie

Mi z kolei się dzisiaj śniło, że koleżanki obcinały mi włosy( o jakieś 10 cm). Przy tym bardzo wypadały mi włosy, one się dziwiły co mi tak lecą, a ja mówię, że to to jeszcze nic, że właśnie od 3 tygodni nie wypadają mi włosy
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 15:26   #749
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2277 Pokaż wiadomość
moim zdaniem jedwab pomaga. Uzywam biosilk juz od jakies pol roku i koncowek w ogóle nie mam suchych, a wręcz przeciwnie. Poza tym zawsze po krotkim czasie od scięcia mi sie rozdwajaly koncowki a jak uzywalam jedwabiu to do tej pory są ładne, a scinalam ponad 3 miechy temu
poczytahj troche na temat jedwabiow to bedziesz miala pojecie co robisz wlosom na poczatku super pieknie a pozniej kicha a dlaczego ? bo jedwab zwlaszcza biosilk posiada w skladzie duze stezenie alkoholu a jak powszechnie wiadomo alkohol wysusza bardzo polecam jak juz jedwabie bez skladu alkoholowego mam na mysli np. joanne , CHI

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
hmm taki ciemny blond,własciwie to szatynka jestem taki typowy kolor włosów jakich najwięcej ;p narazie sie skupiam zeby je nawilżac zamierzam przed kazdym myciem je olejowac moze cos da

piekny kolor wlasnie dzis z blond jasnego zrobilam braz ciemny czyt. naturalny wiec bedzie wielka zmiana nie rub rudych z tego koloru nie zawsze ten kolor wychodzi tak jak bysmy tego chcieli

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Ja mam zniszczone włosy po trwałej ondulacji... Trwałą robiłam 1,5 roku temu i już w ogóle nie widać skrętu, włosy mam proste jak druty. Jednak od połowy włosów wciąż mam zniszczone i bardzo suche. Strasznie włosy mi się kruszą i łamią. Nie chcę ich ścinać, bo będę wyglądała fatalnie we włosach za ucho. Więc póki co, męczę się z takimi, a potem zetnę. Mam postanowienie, że do świąt Bożego Narodzenia 2011 roku, nie zetnę włosów. Mam nadzieję, że trochę podrosną. Właściwie to nie używam żadnych kuracji do włosów, ani olejków, bo naprawdę nie mam na to czasu. Tym bardziej, że mieszkam z moim facetem w akademiku i naprawdę nie mam jak się ludziom pokazać z maseczką na włosach, lub jakimś olejkiem.

Jedyne czego używam to szampon i maskę Elseve z L'Oreal i czasami, ale bardzo, bardzo rzadko olej rycynowy na końcówki, ale tylko na 5 minut czasu.

Chciałabym zacząć kurację jakimiś tabletkami ze skrzypem. Mam też Inneov, ale nie używam go regularnie, bo ciągle zapominam i robie tygodniowe przerwy w stosowaniu. To samo z ampułkami Radical. Jestem kompletnie niesystematyczna.

zawsze mozna raz w miesiacu sciac 1cm wszystko sie zredukuje najwazniejsza pielegnacja
Stary 2011-01-12, 17:24   #750
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ja Tobie również życzę powodzenia. Niestety mam nadal bardzo łamiące się włosy.
Spokojnie, w miarę zapuszczania obetniesz wszystkie zniszczone końcówki Na łamliwe włosy poleciłabym olej kokosowy, ale to może jak nie będziesz musiała się pokazywać ludziom w akademiku, bo olej to trzeba dłużej trzymać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości