|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
chyba przed wewnêtrznym to bez problemu - bo jak masz np wewn z teorii to kto wystawia za¶wiadczenie do WORDu?
Dwóch instr siê podpisuje na kwitku? Chocia¿ zawsze mozna jeszcze raz rozwi±zac test. Przeczyta³am, ze wystarczy zabraæ kartê jazd i mozna isc do innego. Jedyny problem to ewentualne finanse (jak ktos zaplaci³ za ca³osc od razu) - a OSK nie chce zwróciæ.
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2011-01-10 o 19:26 |
|
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 521
|
Hm, w ka¿dym b±d¼ razie bêdê jutro w "swoim" osk to siê jeszcze dopytam, co i jak z tymi za¶wiadczeniami.
Bo sprawa wygl±da tak, ¿e znajomy znalaz³ jak±¶ szkó³kê niedaleko miejsca swojego zamieszkania i trafi³ na niez³ego chama, który zamiast t³umaczyæ sytuacje drogowe czyta gazetkê i tylko wydaje polecenia "w prawo, w lewo". Jak ten co¶ ¼le zrobi to wy¿ywa siê na nim, krzyczy nawet za pomy³kê przy kierunkowskazie, a ch³opak po 4h w samochodzie przecie¿ ma prawo do b³êdu. Poradzi³am mu, ¿eby wyra¼nie nie da³ sob± pomiataæ, ewentualnie je¶li to nic nie da, zmieni³ osk, bo w nieprzyjemnej atmosferze niczego siê nie nauczy, a jedynie zrazi do dalszej nauki.
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
a zmiana instruktora?
|
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Podobno ca³a ta szko³a jest do niczego, moja ciocia zapisa³a siê tam na kurs, wychodzi³a calusieñk± teoriê i ju¿ od trzech tygodni nie mo¿e siê skontaktowaæ z przydzielonym instruktorem ¿eby zacz±æ jazdy... ;/
A zmiana, wed³ug mnie to same korzy¶ci w tym przypadku - nie do¶æ, ¿e o wiele lepsza atmosfera to jeszcze nie marnowa³by kursowego czasu na dojazdy do miasta, tylko dojecha³by na w³asn± rêkê na umówione miejsce i pe³ne 2h wyje¼dzi³ w ruchu miejskim.
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba tak na z³o¶æ, jakbym trafi³a na takiego chamskiego instr to, zmieni³abym OSK. Nie zarobiliby na mnie nawet grosza wiêcej. Teraz jest taka ilo¶æ OSK, ze to nie problem znale¼c co¶ lepszego
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
jomic: cykniemy sobie po herbatce?
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
sylwiszon, w³asnie taki mia³am zamiar. 20.00 to ¶wietna pora na herbatkê. Ale ja wybieram rooibosa o tej porze. Zajê³am siê planowaniem remontu i ceny mnie dobijaj±. Musze sobie humorek poprawic
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ja ju¿ mam
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
No i cudne plany mojej nauki oczywi¶cie nie wypali³y. Przyjecha³a do mnie kole¿anka (zda³a prawko za pierwszy razem, zazdroszczê jej
Sylwia, ¶licznie! Królowa balu
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Eroll, z tej biol to mogê siê za Ciebie pocuzyæ
![]() A ja znów mia³am plan, ju¿ by³a wizja i co? I uk³ad rur mnie pokona³ tym razem. Padnê nim to ogarnê
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Jomic, ok. Ty uk³ad rozrodczy i wydalniczy (pierwszy spr) oraz genetyka (drugi spr), a ja Ci ³adnie zaplanujê remont
![]() A która chce siê pouczyæ funkcji z matmy i termochemii? |
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
ja te¿ mam herbatkê
![]() dziêki Monia ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- ja mogê wzi±æ funkcje z maty
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
A czyje te uk³ady? Cz³owieka? Bo jak jakiego¶ p³aziñca to ... chyba nie mam czasu
![]() Kobieto, jak poradzisz sobie z moj± malusi± ³azienk±, wstawisz mi tam wszystko co chcê to ja nawet maturê mogê za Ciebie napisaæ. Tylko do tego ma jeszcze byæ tanio. Przerwa na herbatê bywa d³uga - ja mam pó³ litra
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
Och, dziêkujê Wam. Zostaje mi w takim razie tylko chemia, ale tej to siê z przyjemno¶ci± nauczê. W koñcu to bêdzie moja pierwsza lekcja chemii od dwóch miesiêcy
![]() Sylwia, pokaza³abym siê, ale siê przestraszycie :P Muszê tylko poszukaæ kabla do aparatu i baterii. Uk³ady najnormalniejszego w ¶wiecie cz³owieka. Spoko, niedawno mia³am remont w³asnej ³azienki. Mama oczywi¶cie niezdecydowana, wiêc mogê siê pochwaliæ, ¿e mam wprawê w takich rzeczach. Chocia¿ lepiej chyba wysz³a mi kuchnia :P Edytowane przez Eroll Czas edycji: 2011-01-10 o 20:26 |
|
|
|
#1754 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Przepraszm bardzo, a co to jest termochemia? Eroll, funkcje trygonometryczne??? I LOVE IT, i wielomiany mmmmmmmmmmm. Nie cierpialam logarytmow brrrr,
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Cz³owiek, to powiem wam jak wygl±da³y zajêcia z fizjologii cz³owieka, z tych 2 uk³adów w³a¶nie. Ka¿dy przygotowany, bo nikt nie chcia³ us³yszeæ "to pani nie wie co pani ma?", albo "nie wie pani?" (w przypadku pytania o uk³ad mêski). Dziewczyna na do omówienia jadra, pewna baaardzo tego co mówi zaczyna, ze jadra maj± 10x 15cm. Wszyscy w szoku ale ta pewna swego, wiêc zaczynamy w±tpiæ a dr karze jej wzi±c linijkê i spr ile to jest 15cm. Ok, poprawi³a siê i mówi dalej, ze znajduj± siê w jamie brzusznej. Znowu cisza i oczekiwanie, facet oczy weeelkie, dziewczynê olsni³o, ok, w mosznie ju¿ s±. I pada pytanie "a gdzie to jest?". I to by³ koniec - ¶miech na sali, bo "tam na dole".
Historie o 15cm j±drach kr±¿y³y przez ca³e 5 lat studiów. Eroll, ja wiem co chcê, nie mam problemu z decyzj±. Gorzej z wykonaniem - tu nie mogê wanny bo siê nie mie¶ci(a i tak max ma 130cm), tu nie mogê bo odp³ywu nie da siê zmieniæ, prysznic nie wchodzi w grê. Chyba zacznê od dodatków.
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha, no to dziewczyna siê ³adnie przedstawi³a na tych zajêciach Hehe, w ka¿dym razie powodzenia z t± ³azienk± (; Herbatka wypita... pora siê zbieraæ? |
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Monia: ja zaryzykowa³am, i co nie uciek³y¶cie...chyba:brzyd al:
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajne by³y te zajêcia
Sylwiszon - nikt nie uciek³. Czy kto¶ dzisiaj je¼dzi³? (Znowu bêdzie, ze OT robimy) ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() Ja jeszcze mam... zostañ, odpocznij
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
ja te¿ jeszcze mam
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 360
|
Cze¶æ Gadu³y
![]() Dla odmiany Waszych off-topów to Wam napiszê, ¿e dzi¶ je¼dzi³am . W ogóle dojecha³am do OSK-u w¶ciek³a jak osa, bo autobus siê spó¼ni³ pó³ godziny wiêc i ja mia³am 15min opó¼nienia, pogoda do d.upy i jak wsiad³am do auta to my¶la³am, ¿e mnie rozniesie, nie widzia³am siê w ogóle je¿d¿±cej... Ale jako¶ siê poma³u rozkrêci³am i dalej posz³o. Chocia¿ jak zaczê³am sobie parkowanie ty³em na placu to mój I stwierdzi³, ¿e lepiej wyje¿d¿ajmy bo zaraz te biedne makiety w mak rozpirzê![]() A na mie¶cie, a to kierunku zapomnia³am, a to zjazd przejecha³am a to pani na przej¶ciu nie pu¶ci³am, a to rusza³am z 3-ki ale i tak najlepszy numer zrobi³am jak szuka³am lusterka w tablicy rozdzielczej i takie zaæmienie- czemu tu nic nie widaæ?! I za sekundê lampka w g³owie gdzie ja patrzê Instr mai³ naprawdê niez³y ubaw ze mnie i do koñca siê ze ¶mia³, ¿ebym na egzaminie przypadkiem nie sprawdza³a prêdko¶ci jak bêdê chcia³a pas zmieniæ ![]() I jeszcze mi zosta³y w czw dwie godzinki i w pi±tek egzamin. Stwierdzili¶my z I , ¿e w nerwach lepiej je¿d¿ê, bo wiêcej my¶lê ![]() Widzê, ¿e ten pi±tek bêdzie mocno oblegany przez egzaminy. Ile w koñcu dziewczyn zdaje, 5-6? Sylwiszon fiu-fiu, super wygl±dasz jak tak pisa³y¶cie o studniówkach to mi siê moja przypomnia³a a by³a ehhh 11lat temu ...... ojjjj dziewczyny jak Wam zazdroszczê! Witam nowe kole¿anki
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mo¿e zaczniemy kolorowo pisac - na temat i OT innym kolorem. Bêdzie ³atwiej siê odnale¼æ
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
no ale jakos trzeba sobie czas umiliæ
jejku dzisiaj tak sobie u¶wiadomi³am, ¿e za tydzieñ i 1 dzieñ mój egzamin...ups
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
A taki odleg³y siê ten termin wydawa³. I juz tylko tydzieñ
|
#1764 |
|
Rozeznanie
|
Ach, ten czas tak szybko leci (wg mnie zdecydowanie za szybko), prawda?
Ja te¿ jeszcze nie tak dawno dopiero frunê³am do MORDU ¿eby siê zapisaæ, a tu wielki dzieñ lada chwila.
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
no, jaka by³am w¶ciek³a ¿e miesi±c muszê czekaæ, a minê³o jak z bicza strzeli³...w weekend pewnie zacznê wariowaæ, ale od jutra obieca³am sobie ¿e biorê sie za testy, bo zaniedba³am to sobie...
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio rozwi±zywa³am i 18/18. Ale czas mi siê wyd³y¿y³ przez te 3 miesi±ce
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
Witam herbaciary
ja tylko przelotem znowu princeseczka, brawo! ale jeszcze trzymam kciuki sylwiszon, piêknie wygl±dasz! mam nadziejê, ¿e z butami co¶ wykombinujesz bo szkoda jakby za du¿e by³y ![]() trzymajcie za mnie kciuki jutro, bo mam ko³o
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujê Martolek
![]() teraz przymierza³am i tylko lewy jest lu¼ny a prawy dobry...nie wiem co sie dzieje
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
Brawo, jomic
![]() Ja sobie wydrukowa³am aneks nowych pytañ, bo nie idzie mi nauka z komputera, wolê mieæ na papierze. Porówna³am niektóre ze starymi i wiecie co? Dla mnie wiêkszo¶æ zmian to czysta g³upota, bo zmienili tre¶æ np. z 'kieruj±cy pojazdem nie mo¿e' na 'kieruj±cy pojazdem mo¿e", a przecie¿ poprzednia wersja by³a równie dobra. Robi± wielkie zamieszanie :P Martolek, oczywi¶cie trzymam kciuki ![]() sylwiszon, mo¿e lewy by³ czê¶ciej przymierzany?
It's okay to love them both. I did. Edytowane przez liwiusz Czas edycji: 2011-01-10 o 21:47 |
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
Dla zainteresowanych:
Na stronie mego osk znalaz³am taki link: http://svr.zielonylistek.com/~biuro/...pytania_AB.pdf pytania testowe z komentarzami (aktualne, czyli po zmianach)
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

i takie zaæmienie- czemu tu nic nie widaæ?! I za sekundê lampka w g³owie gdzie ja patrzê