|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() Cytat:
Byłabym bardzo wdzięczna za informacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie co do świadków, bo tak teraz zaczęłam się zastanawiać nad tą kwestią, w sumie jeszcze do końca nie wiemy, kto nimi będzie, ale u nas w rodzinie ostatnio była taka sytuacja, że świadkowa przyszła sama, a świadek z dziewczyną, no więc wiadomo, że taka sytuacja jest niezręczna, ale zaczęłam się zastanawiać jak to powinno wyglądać? Z jednej strony przecież nie powiemy świadkom, żeby przyszli bez pary, a z drugiej to przecież ich zadaniem jest prowadzenie zabaw i rozkręcanie atmosfery, więc czy świadków należy zapoznać wcześniej ze sobą? i czy jeśli każdy przyjdzie ze swoja parą, to czy będą oni razem też się bawić, czy pary nie poczują się opuszczone? I co jeżeli np. świadek nie ma stałej partnerki i przyprowadza jakąś nieznaną koleżankę, czy to nie jest trochę niezręczne jeśli jakaś nieznajoma osoba siedzi blisko młodych?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było. Witam więc wszystkie przyszłe panny młode
![]() Odnośnie tematu, który poruszyłyście...my zapraszaliśmy rodziców (mimo że bez ich pomocy finansowej wesele by się nie odbyło), ale mieli oni specjalne zaproszenia z inną treścią niż reszta gości tj. Drodzy Rodzice Będziemy bardzo szczęśliwi wiedząc, że jesteście obok nas w tym szczególnym dla nas dniu, kiedy sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą i bycia ze sobą na zawsze. Tym samym mamy zaszczyt zaprosić Kochanych Rodziców M..... i E...... ........ na nasz ślub dnia 05 czerwca 2010 r. o godz. 16.45 w kościele Św.Rodziny w Lublinie. Po ceremonii kościelnej zapraszamy na przyjęcie weselne, które odbędzie się w domu weselnym Lachówka w Świdniku. A odnośnie dzisiejszego dnia i XIX finału WOŚP chciałam Was zaprosić do brania udziału w aukcjach charytatywnych na http://aukcje.wosp.org.pl/ Zwłaszcza że jest tam też parę aukcji o tematyce ślubno-weselnej również z woj. lubelskiego
![]() |
#2014 |
Raczkowanie
|
My nie wręczaliśmy zaproszeń rodzicom, bo po co.....w końcu to oni nam robili to wesele a na zaproszeniach było napisane, że na ślub i wesele zapraszają "narzeczeni z rodzicami"....poza tym moi rodzice uważają, że bez sensu robić zamieszaniei i na takie "pierdołki" nie zwaracają uwagi.
Co do świadków: my wzięliśmy sobie małżeństwo z 3-tygodniowym stażem, sprawdzili się super (wbrew gadaniu innych, że przyniosą nam nieszczęście - gdyby coś między nami się źle działo, oni pierwsi robiliby wszystko abyśmy byli razem)- sami wiedzieli czego Młodzi potrzebują i sami częswo wychodzili z inicjatywą (każdemu życzę takich wspaniałych świadków), goście też byli zachwyceni naszymi świadkami. Moim zdaniem świadkowie powinni się poznać, pogadać - milej im będzie, jeśli będą wiedzieć, czego mogą się spodziewać od osoby obok świadkującej. My chcieliśmy mieć parę za świadków, żeby bawili się ze sobą...mieliśmy tez na uwadze znajomych bez połówek (nie mieli).
#2015 |
Raczkowanie
|
![]()
jak dobrze,że jest wizaż
![]() ![]() ![]() ![]() co do starszych- u nas chyba będzie para (moja przyjaciółka z chłopakiem), właśnie po to, żeby bawili się razem. Uważam, że czasy, kiedy to starsi prowadzili zabawę już minęły, oczywiście będą tańczyć też z rodziną (jakimiś ciociami i takie tam ![]() ![]() dodam jeszcze, że byliśmy kiedyś na weselu, na którym mój Tż świadkował swojemu najlepszemu koledze i do "pary" miał jakąś koleżankę młodej (była z jakimś kolegą)... tego, jak się czułam sama przy stole, kiedy młodzi pojechali na zdjęcia nie chcę nawet wspominać... "opuszczenie" to za mało powiedziane.. ![]() ![]()
'Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, bo wiedza jest ograniczona.' A.Einstein ![]() Edytowane przez Kicur Czas edycji: 2011-01-09 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałem sytuację gdzie oboje z żona byliśmy z jednej parafii, ale kościół był w budowie więc postanowiliśmy wziąć ślub w Katedrze. Koszty przygotowania kartki A4 w naszej parafii (zaświadczenie czy też inne zezwolenie na ślub w innej parafii) kosztowały więcej niż nasz ślub w Katedrze Lubelskiej. Ale myślę że warto było. Mimo, że właściwie wpadliśmy z deszczu pod rynnę bo na nasz ślub rozpoczęli remont w Katedrze ![]() Reasumując - ślub można wziąć praktycznie w każdym kościele - kwestia załatwienia - i oczywiście załatwienia odpowiednio wcześniej. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2018 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi dotyczące świadków
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2020 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do netu, to przeglądałam pod kątem samodzielnie robionych zaproszeń jakiś czas temu i rzeczywiście wybór jest, ale jednak wolę zobaczyć kolor i fakturę na żywo... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Może jak Was poczytam to w końcu się do czegoś zmobilizuję! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
Pozwolicie, że jeszcze się wypowiem na temat doboru świadków. Sama świadkowałam już 4 razy i tak naprawdę wszystko zależy od młodych. Miałam zaproszenia z osobą towarzącą kiedy nie byłam z nikim związana i bez osoby towarzyszącej, gdy już byłam z TŻem. Oraz i takie sytuację, że byłam zaproszona z nim. Nie mieliśmy okazji nigdy świadkowac jako para (i już raczej nie będziemy ;P ) Z własnego doświadczenia muszę przyznać, że najlepiej dla wszystkich jest, jeśli to jest para ale pod warunkiem, że zamiast zajmować się sobą będą się poczuwać do roli jaka im zaszczytnie przypadła.
Może nie jest już tak, że świadkowie muszą się zajmować gośćmi, ale muszą być widoczni na parkiecie, raczej nie powinni sobie wychodzić na romantyczne spacerki, a być w zasięgu młodych "ręki". Jeżeli macie sytuację, że oboje planowani starsi nie są z nikim związani to polecałabym, żeby sami przyszli na wesele, bo po co targać nikomu nie znaną koleżankę, czy kolegę jak się nie będzie miało dla nich czasu. Na pewno dobrze jest, żeby się poznali przed weselem, zaproście ich na jakies piwko, luźna atmosfera sprzyja nawiązaniu dobrego kontaktu. WAŻNE - ustalcie ze swoimi świadkami, czego od nich oczekujecie na weselu. Wierzcie mi, różne mają ludzie pojęcie o tym jaka jest rola świadków i lepiej rozwiać wątpliwości i ustalić za wczasu kto jest za co odpowiedzialny. Byłam na weselu, na którym Młoda ciągle krzyczała na starszego, że czegoś nie dopilnował, że nie sprawdza czy goście mają wódkę na stołach itd, a chłopak nie miał pojęcia, że czegoś takiego się od niego oczekuje. U mnie na weselu (jeśli mi dziewczyny nie pozachodzą w ciąże w najbliższym czasie) będzie 4 druhny i 4 drużbów. Wszyscy będą mieli swoje osoby towarzyszące (większość mężowie czy żony) Oczywiście tylko jedna para będzie taka, że tak powiem "główna", ale nie będzie to para.... Moja świadkowa jest "wyznaczona" od wieków. Od niedawna jest z kimś związana, a w związku z tym, że ja za granica to prawie jej faceta nie znam... Z głównym drużbą mamy problem, bo TŻ nie jest Polakiem, i nie wiemy co z tym fantem zrobić. Czy szukać na siłe kolegi z Polski czy po prostu wziąć jego najlepszego kumpla z RPA.... Do do postanowień upiekszających strasznie chciałabym zapisać się na tańce, na salsę w szczególności ale jaki kolwiek rodzaj tańca by mnie cieszył. Niestety w mojej wiosce nie mam takich możliwości, na szczęście od jutra zaczyna się nowy cykl "body balance"( czyli coś na zasadzie yogi) w pobliskim leisure centre więc choć tyle będę miała od życia ![]() Co do zabiegów kosmetycznych to sama jestem ciekawa co polecacie i kiedy najlepiej zacząć. Jej ale się rozpisałam! Brawo dla każdej, która przebrnęła przez ta moją tyradę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
Mi by się przydało zrzucić jakieś 5kg, żeby wrócić do wagi sprzed wakacji, ale z ćwiczeniami też tak średnio mi idzie
![]() ![]() ![]() co do mikstur- piję drożdże <fuu, ale włosy szybciej rosną, więc się przemęczę>, pokrzywę, łykam skrzyp i olejuję włosy <zgodnie z radami z działu fryzjerskiego ![]() ![]() ![]() właśnie skończyłam miesięczną kurację Effaclarem Duo na twarz (z kwasami), więc moja skóra musi odpocząć od zabiegów, ale możliwe, że jeszcze przed końcem zimy wybiorę się na oczyszczanie ![]() Trzymajcie kciuki za mnie, bo idę dziś na pierwszą w swoim życiu rozmowę o pracę i strasznie się stresuję:/
#2023 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hymmmm skoro działają cuda to może też bym spróbowała, bo paznokcie zwłaszcza mam w opłakanym stanie - są straszliwie łamliwe... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za rozmowę też - daj znać jak poszło! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o paznokcie dbam sama w domu, ale nic wielkiego nie robię przy nich, u kosmetyczki nigdy nie byłam (ale planuję kiedyś się wybrać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za rozmowę, daj znać jak poszło i co to za praca ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez cindi Czas edycji: 2011-01-10 o 13:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
O widzę, że więcej nas pije drożdże! La Cocinerita możesz dowiedzieć się więcej na ten temat tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277343
Kicur trzymam kciuki za rozmowę i oczywiście podziel się wrażeniami! |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Rozeznanie
|
Kicur ja tez 3mam mocno kciuki
![]() Widzę, że poruszyłyście temat pielęgnacji itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od 2 miesięcy biorę biotynę w tabletkach na włosy i paznokcie bo pod koniec zeszłego roku myślałam, że do ślubu pójdę łysa ![]() ![]() ![]() ![]() Do tego może to nie jest dieta..ale ustaliłam sobie (bo miałam z tym problemy), że nie jem słodyczy, chleba i ziemniaków ![]() ![]() Kolejna sprawa ![]() ![]() ![]() Nie wiem co mi jeszcze przyjdzie do głowy ale jak coś zdrowego to dołączę to do moich postanowień ![]() ![]() ![]() A jeszcze co do tańca..to muszę jakoś namówić mojego TŻ do ćwiczeń jakiś podstawowych kroków bo będzie z nim problem..oj będzie ![]() Też się rozpisałam :P
![]() ![]() Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-01-10 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na mnie sesja też zazwyczaj działała "odchudzająco" czasami nawet znacznie, ale już w czerwcu zauważyłam, że przestaje - chyba coraz mniejsze robi na mnie wrażenie ![]() A jak się robi te "drożdze" ? tzn ten specyfik? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do drożdżowej mikstury- ja zalewam rozdrobnioną 1/4 kostki drożdży (Babuni) wrzącym mlekiem. Do tej pory zalewałam taką ilością, żeby się tylko drożdże rozpuściły, ale odkryłam, że jak się doleje więcej to są mniej obrzydliwe, więc teraz jest tego z pół kubka w sumie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aa.. ja nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych ![]()
'Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, bo wiedza jest ograniczona.' A.Einstein ![]() Edytowane przez Kicur Czas edycji: 2011-01-10 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() dawno tutaj nie zaglądałam aż do czasu...kiedy odkryłam to forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps, czy ktoś był na naukach na Staszica? chodzi mi o ten szybszy kurs ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeszcze co do drożdży ..to też chciałabym pić skoro to przynosi takie efekty ale nie wiem czy w UK można kupić takie drożdże ??? może w Polskim sklepie..ale ciekawe czy to nie są piwne :/
![]() ![]() Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-01-10 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() na forum piszą, że w Morissonie można dostać bez problemu, a jak nie masz w pobliżu to idź do piekarni- tam można kupić większą porcję od razu;]
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2033 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2034 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki a czy drożdże w tabletkach dają taki sam efekt? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Rozeznanie
|
Ja mam okropny problem jeśli chodzi o swoją starszą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Raczkowanie
|
Kicur - GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Ona911 - oj chyba wypróbuję Twój peeling! ![]() ![]() ![]() Ashyshqa - dzięki za linka ![]() ![]() Fajnie dziewczyny, że piszecie o swoich upiększających przygotowaniach - wraz z czytaniem Waszych wpisów rośnie mój zapał do ćwiczeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dawno sie bardzo nie odzywałam tu dziewczyny ale podczytuje w miare mozliwosci ![]() Od dziś równo 8 miesiecy do naszego ślubu zostało...obawy mnie male ogarniaja... dziś zapisałam nas na nauki u ojców Dominikanów ![]() ![]()
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że tak ważna osoba, jak starsza druhna, to powinien być ktoś nam naprawdę bliski. Taki przy którym nie będziemy się czuły skrępowane ubierać, rozbierać, korzystać z toalety oraz osoba z którą wszystkie szczegóły możemy ustalić, i która towarzyszy nam w przygotowaniach do tego dnia, tak jak do tej pory towarzyszyła nam w innych ważnych momentach w naszym życiu. Myślę, że druhna pęłni ważniejszą (mentalnie) rolę niż drużba. Dlatego ja mam 4 druhny - wszystkie są mi i sobie nawzajem bliskie - kiedyś dzieliłyśmy razem smutki i radości singielskiego stanu, teraz wspieramy się w Dniach Ślubów ![]() Ona 911 też mnie zaciekawił Twój peeling z kawy. Może też zacznę stosować - tym bardziej, ze lubię zapach kawy (dużo bardziej niż smak). A jak jeszcze działa cuda to bomba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do drożdży, próbowałam, ale nie dałam rady --> ![]() Peeling kawowy polecam w 100% - ja robię w ten sposób: ok. dwóch łyżeczek kawy sypanej zalewam wrzątkiem (tyle tylko, żeby zaparzyć kawę, nie stosuję tegoż napoju wewnętrznie ![]() ![]() ![]() Polecam!!! Agata
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.