|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Żartowałam z tym różowym
, bo po przeczytaniu linka od Siaśka non stop mi się zapalało czerwone światełko w głowie jak oglądałam ciuszki dla dziewczynki, no a teraz .... bedę szalec
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
mała mi sie tak rozpycha że aż mnie macica zabolała
i gulka się zrobiła ![]() |
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
![]() Dziewczonka gratuluje udanej wizyty Płeć potwierdzone, to już możesz rozpoczać "różowe" zakupy![]() My jutro mamy połówkowe USG, oj chciałabym już wiedzieć kto w tym moim brzuszku siedzi. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten tekścik znacie?? Już chwilę temu był w necie na topie, ale nadal należy do moich ulubionych ![]() ![]() https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_to_je...ul,7667,0.html |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
lolka mi bardzo podoba sie imie Bartek, gdyby po wlosku nie bylo brzydkie to bym tak nazwala synka
![]() andziot no chyba lenia sie jak to Wlosi hehe no a tak na powaznie to jest jedna przychodnia na mniej wiecej 30 tys mieszkancow i z kazdej takiej przychodni badania pacjetow wysylanie sa do szpitala, a taki szpital to nie wiem na ile tysiecy ludzi, wiec moze dlatego to tak dlugo trwa...nigdy nie zrozumiem ich biurokracji, wyobraz sobie ze wstaje jutro o 6tej, a resjestracja jest otwarta od 7.30 ale juz od 6.30 sa ludzie przed zeby wziac ticket, wiec jakbym poszla o 7.30 to juz bym sie nie wyrobila, bo krew pobieraja do 9tej, ah troche to skomplikowane zaczym ja doszlam jak to dziala to prawie osiwialam, Nobla mi powinni dac
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko doczytalam, ze Dziewczonka bedzie miala corenke i to zdrowa i wszystko dobrze
* cudnie kochana gratuluje![]() ja ide spac bo nie moge z tymi plecami, goraca woda pod prysznicem polewalam ale niewiele pomoglo, czy ktoras z was tez tak cierpi? caluje mocno i nei zapominajcie o mnie, bo piszecie i piszecie! |
|
|
|
#4568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzisiaj bylam z moimi plecami. mi po masazach jest lepiej. lekarz za duzo nie pomogl, zalecil smarowanie mascia fastum i masaze jak najbardziej-tyle. anula jak cie boli na dole to mozesz miec ucisk na cos |
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje aga za rady ![]() dobrej nocki zycze
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
trzymaj się anula_81, oby ból ustąpił i żebyś się wyspała spokojnie
|
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
jak pisałam wcześniej o rozpychaniu to chyba właśnie dzidzia zmieniała pozycję, bo teraz już czuję ją normalnie czyli po prawej u góry
a parę ostatnich dni jakoś po lewo mocniej mnie kopała
|
|
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj mlody od ladnych paru dni bardzo bardzo malo kopie, w stosunku do tego co bylo 2 tyg temu. czuje ze sie okreca, troche rozpycha, ale kopniakow malo, bardzo. troche mnie to martwi |
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana opisalamw klubie
a o corci pisalam po 18 ![]() ma 560 gramow i rozwija sie prawidlowo Cytat:
jutro chyba przejade sie do miasta na swieze powietrze troche bo juz ponad tydzien siedze w domu a takie godzinnie lub dwu wyjscie dobrze mi zrobi pobuszuje w lumpkach |
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam...
Gratuluję obfitych we wspaniałe wiadomości wizyt ![]() Kwiatecek kup może kochana w aptece test na wykrycie sączących wód płodowych - dla własnego i Alanka spokojnego snu Też myślę, ze moze to byc kwestia leku, ale nie ma jak pewność
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać
bo mężu mnie wygania ![]() papa kochane kolorowych snów ... |
|
|
|
#4577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, jak pisalam juz wczesniej, zgadza sie ze od koloru karnacji, i w moim przypadku tez sie zgadza, bo jestem bardzo blada nie mialam i miec nie bede zbieram sie spac. dobranoc |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
rzadko odzywam sie,jakos zawalona jestem pracą. U nas bedzie chłopczyk
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi wstępnie też chłopaka ginekolog przepowiedział, ale do czwartku muszę czekać na potwierdzenie... nie mogę się doczekać No i żeby zobaczyć znów dzidzię ![]() Cytat:
Do tej pory niezawodny.Mnie na szczęście tylko pobolewają, wystarczy, że się położę i przechodzi. Cytat:
Mi też się więcej kręci niż kopie ostatnio, myślę, że to zależy od nastroju dzidzi. Pokopała dziś tylko, jak się uczyłam. A potem, jak słuchałam muzyki to chyba tańczyła w środku :P
|
|
|
#4582 | |
|
Wtajemniczenie
|
No proszę myślalam, że znowu mnie nadrabianie kilku stron czeka, a tu co? pustki!
![]() Cytat:
, to teraz chyba chlopcy na watku wiodą prym ![]() No a ja dzisiaj trochę pochodziłam, rano badania, potem lekarz, makro, kfc i znowu mnie kłuje w dole brzucha i w pochwie
|
|
|
#4583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuszek wyglada na 16.. Cytat:
nie nerwuj sie
|
||
|
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie!
Bardzo sie ciesze ze po wczorajszych wizytach wszystko w porządku I powiem Wam ze tyle sie o tej pościeli Feretti wczoraj naczytałam ze chyba ją zamówie Komplet posciel + wypełnienie + ochraniacz na łóżeczko kosztuje około 270zł. Ja dokupie prześcieradło, rożek, przybornik i moze skusze sie na baldachim Tylko powiedzcie mi jak to jest z tymi rożkami, bo ja nie doświadczona.... Są rozmiary na 100x100 i 85x85. Który lepszy i przydatniejszy. Mnie sie wydaje ze tem mniejszy bo przeciez w tym 100 dziecko sie utopi.
|
|
#4585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do przepychania w brzuchu i kopania... po tym co wczoraj napisalam moj mlody pieknie dal o sobie znac dziwnie odczuwam kopanie, mniej czuje kopniaki poprostu za to bardzo widac z zewnatrz. dziwniewitam rano zaraz zbieramy sie do przedszkola ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
ja za bardzo nie pomoge, bo co prawda rozek mialam ale nie lubilam i nie uzywalam, z tego co pamietam to na pewno nie mialam metr na metr tylko mniejszy, chyba nie ma sensu brac takiego duzego bo to jest tylko na sam poczatek taki rozek. ja z tego ferreti zamowie spiworek, posciel super, kupilabym gdybym nie miala, ale mam takze sam spiworek biore |
||
|
|
|
#4586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A śpiworek jest przydatny? Bo jakoś nie umie sobie go wyobrazić do czego miał by mi służyć....
|
|
|
#4587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
ja juz siedze od pol godzinki w pracy bo mnie rano obudzila dzidzia i uz nie moglam zasnac ![]() wczoraj jak juz zasnelamto jakos spalam, co prawda w przedziwnych pozycjach ale sie udalo, rano jak jechalam metrem to nawet mnie plecy nie bolaly, ale teraz znowu sie zaczyna, chyba musze sie przywzyczaic, mamy na szczescie apteke kolo pracy to podskocze pozniej, powiem wam, ze normalnie to teraz czuje sie genialnie, juz nie jestem taka senna , do zgagi sie przyzwyczailam, a te plecy zwyczajnie mi pracowac nei daja ![]() gratuluje wszystkich udanych wizyt!! ![]() Cytat:
![]() ja jak dluzej poleze to tez jest troche lepiej, ale neistety w ciagu dnia nawet nei mam sie jak polozyc, dopiero wieczorem, chyba musze wyblagac troche zwolnienia, choc u nas to graniczy z cudem ![]() Cytat:
) ale ciemne wlosy i oprawe oczu i mi wczesnie linia sie pokazala w sumie, nie ejst bardzo ciemna, ale dobrze widoczna, od pepka do wzgorka lonowego![]() Cytat:
wczoraj wieczorem sie wystraszylam bo nagle i wybrzuszylo brzuch po prawej stronie taka gorka twarda jak kamien a z drugiej miekki i tylko taka jakby nozka albo co, wiec stwierdzilam ze sie mala musiala pupka albo glowka wypiac do mamusi poza tym czesto czuje pod skora jak sie prtzekreca i raz kopie baaardzo nisko a raz nad pepkiem ![]() kochana dziekuje ![]() dziekuje, chyba wasze zyczenia pomogly, bo pomimo bolu jakos spalam![]() dzisiaj dopiero wtorek...ehh.....a do piatku tyyyke czasuuuuu |
|||
|
|
|
#4588 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Napisałam post i mi się niedobry jeden skasował Dziewczonka gratuluję córci, najważniejsze że zdrowo sobie rośnie ![]() Mała Migotka gratuluję synka Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja jak zwykle nie pospałam sobie, ale od przyszłego tygodnia sobie odbiję, zaczynają sie ferie więc nie trzeba będzie rano wstawać ![]() Udało mi się wygrać wczoraj dwie aukcje z pakami ubranek jedną za 100zł, drugą za 113,50 zł A ciuszków sporo i ładnie wyglądają, przydadzą się na bank ![]() Jeszcze tylko śpioszków i kaftaników trzeba będzie dokupić i wydaje mi się że na razie starczy zakupów ciuszkowych, a trzeba będzie się zabrać za grubsze rzeczy :P |
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Po wczorajszej szkole rodzenia padałam jak przysłowiowe 20 zł ![]() To jednak trwało ponad 3 godziny, więc trochę czasu zeszło. Gratuluję wszystkim dziewczynom, które dowiedziały się wczoraj, kto mieszka w ich brzuszkach ![]() Ja mam dzisiaj wieczorem wizytę u endo, jutro e gina. Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#4590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie sie to sprawdzilo. wsadzasz w taki spiworek malego, zapinasz i masz spokojna glowe ze nie zmarznie i nie zakryje sie kolderka http://allegro.pl/feretti-premium-sp...389097472.html Cytat:
anula, dobrze ze sie lepiej czujesz, ja nie wiem jak cie tak bedzie bolalo czy bedziesz mogla pracowac, ja wiem ze tam chetnie zwolnien nie dawaja, ale powiem ci ze czasem tak sie moze skonczyc. jak ja bym pracowala to od wcz bylabym na zwolnieniu bo lekarz pytal i kazal wypoczywac na ten kregoslup. po drugie takie masci sa stosowane przy stanach zapalnych itd, wiec na pewno troche znieczulaja (powiedzial mi lekarz ze w sumie moglby mi zapisac tabletki , bo ciaza juz wysoko, ale sie wstrzymal-a ja sie z tego ciesze.) mnie tez pomoglo jak zmienilam poduche na jakas wellpur. no i masaze. zwykly masaz fizykalny, bardzo mi to rozgrzewa i mam ulge na ok 1,5dnia max, i masaz kamieniami(niby nie powinno se w ciazy, ale ja mam robiony tylko do stanika) tyle co moge polecic i powiedziec jak ja sobie radze. nie wiem czy amol by pomogl na takie bole |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

ale za dużo tego rózowego nie kupuj bo będzie za słodka 
, bo po przeczytaniu linka od Siaśka non stop mi się zapalało czerwone światełko w głowie jak oglądałam ciuszki dla dziewczynki, no a teraz .... bedę szalec
Czekamy na Ciebie fasolko

* cudnie kochana gratuluje

dziwnie odczuwam kopanie, mniej czuje kopniaki poprostu za to bardzo widac z zewnatrz. dziwnie