![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
przecież wet nie zrobił nic źle, to się zdarza, że kot godzinę po narkozie się jeszcze nie wybudził, a sama kastracja trwa 5 minut, więc co za problem w międzyczasie obsługiwać innych klientów? Podanie zastrzyku dożylnego przytomnemu kotu nie jest wcale łatwe... Uważam, że łatwo można komuś zrobić krzywdę obrabiając mu tyłek, jeśli nie ma się uzasadnionych powodów, a w tym wypadku wet nie podełnił żadnego rażącego błędu. OK, mozesz się czuć źle obsłużona, trudno. a to 'srebrne coś' to Alu Spray ![]() Edytowane przez esfira Czas edycji: 2011-01-09 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie przejdzie po 2 dniach, to może idź do weta, bo jeszcze się odwodni, no i nie wiadomo co to...
TU Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane przez ratta Czas edycji: 2011-01-09 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to jest z nim tak, że to rozwolnienie nie jest wodniste i nie załatwia się często...Kupka jest raz dziennie tylko, że rzadsza...Pije normalne, może nawet więcej...Mam nadzieję, że to nic poważnego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Rozeznanie
|
esfira ja nikomu tyłka nie obrabiam-napisałam jak to wszystko wyglądało z mojego punktu widzenia..i jak widzisz nie podałam nigdzie danych tego weterynarza.
Na szczęście z technicznego punktu widzenia wszystko jest okej z kotem a to dla mnie najważniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian." L. McCartney Edytowane przez Maricken Czas edycji: 2011-01-09 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie ciesze ze trafilam na fajnych ludzi, bardzo oddanych pracy, nawet jak maja tlok to wszystko tak zorganizowane zeby zwierze mialo komfort i wlasciciel sie nie stresowal (czy odwrotnie ![]()
![]() |
#1627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do czekania u weta - jak jeździłam na kroplówki, to byłam wściekła. 2 gabinety, no ok, idę na kroplówkę, to po co wet, ale jak ona się kończyła, a ten nie może przyjść i jej odłączyć, kot mi się szarpie, a ja ledwo żyję i czekam 30 min., to miarka się przebrała. Ostatnim razem powiedział, żebym zadzwoniła, jak się skończy, bo on pójdzie do laboratorium... Ale jak chciałam dawać w domu, to nie widział takiej możliwości. Teraz chodzę do miłych wetów, ze świetnym podejściem. Nie usypiają kota do każdej bzdury, przyjmują po kolei, a nie na 2 gabinety i ja jestem zadowolona.
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Raczkowanie
|
Witam pierwszy raz pisze na tym wątku trochę poczytałam i mam takie pytania. Kto wie co się stało z The Kamm tą dziewczyną co założyła wątek? Ma swojego kotka czy nie ? Bo jakoś nie zauważyłam czy w końcu znalazła jakiegoś dla siebie. Po drugie ja mam jednego kotka ma teraz 9 mieś to rasowy rosyjski niebieski
![]() ![]()
#1629 |
Wtajemniczenie
|
No wet może poznać, czy to świerzb, może idź do innego, jak temu nie ufasz.
Ale to nie musi być świerzb, moja kicia miała jakąś infekcję, dostała Oridermyl.
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle też to ja nigdy jakoś wnikliwie nie przeglądam zawartości kuwety ![]() Tylko pojawił się inny problem...swego czasu kichał...ale nie robiłam z tego paniki...tylko że wczoraj zauważyłam, że mu z nosa trochę leci... Kurcze nooo...nie wychodzi...okien się nie otwiera...skąd znowu się to przypałętało... A tymczasem kot mi się zgubił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Wtajemniczenie
|
To super, że się unormowało
![]() No właśnie ja swoją leczę od 2 miesięcy, czyli prawie od początku jej pobytu u mnie. Też troszkę kicha, troszkę z oczu cieknie, troszkę z nosa kapie, tak na zmianę. Niby nic, a jednak wet stwierdził, że to przewlekła infekcja. Nie wiem, co tym razem wymyśli, ale ja już chcę zdrowego kota ;p
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam co piszecie to dochodze do wniosku ze mialam wielkie szczescie z Cyckiem, biedny pocierpial na poczatku ale teraz okaz zdrowia, apetyt mu dopisuje, kupki robi zawsze takie same i o tej samej porze, mozna zegarek sobie ustawic
![]() na razie ciekawosc jeszcze w nim wielka, od rana lazil za mna krok w krok, najpierw zjedlismy sniadanie (on swoje, ja swoje ![]() ![]()
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio zaczęła lecieć z niego sierść miłosiernie...Wcześniej i tak gubił sporo, ale teraz to już takie ilości, że masakra... Teraz mnie nastraszył z tą biegunką... I do tego znowu katar...Apetyt ma jak zawsze taki, że trzeba się opędzać, nie jest osowiały ani nic...Trochę ma mokro w nosku, ale też nie leci mu z niego...tylko brudek mu się przykleja i stąd zauważyła, że coś jest nie tak... Tylko mnie zastanawia skąd to się przypałętało znowu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1635 |
Raczkowanie
|
Nie możemy pozbyć się glist u Bendera :/ Kilka dni temu był na odrobaczaniu, a dziś znów wymiotował i były w tym ruszające się robaki :/ Dzwoniłam do wetki, kazała zaczekać aż do 17.01 (wtedy miną 2 tyg. od pierwszego odrobacznia) i da mu coś innego. Nie wiem, czekać jeszcze tydzień? Bender jest kociakiem jeszcze, nie wiem po co to czekanie skoro ma w sobie ruszające się robale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Zakorzenienie
|
Bawilismu sie 3 godziny i teraz Cycus spi obok na kanapie przykryty swoim kocykiem a ja obok swoim
![]() ![]() Wiecie tak nagle z dnia na dzien Cycek zrobil sie taki bardziej towarzyski i bardziej "rozmowny", podchodzi i robi wywrotki jak cos chce (turla sie rozciagniety na maxa), jak sie nie zwraca na niego uwagi to miauczy, a jak i to nie pomaga to podchodzi i depta po nogach albo wskakuje na porecz fotela czy kanapy i zaglada w oczy, no i jak jestem w domu to lubi jak jestem obok jak spi, wstalam wziac sobie laptopa to zaraz patrzyl gdzie ide ![]() Wyszlam z nim dzisiaj na 25 min na dwor, niestety taki typowy spacer nie wyszedl, jak postawilam go przed drzwiami frontowymi to przywarl brzuszkiem do chodnika i za nic nie chcial sie ruszyc, wiec zabralam go do domu i wyszlismy tylnymi dzrzwiami na nasze podworko-ogrod, troche trwalo zanim zaczal chodzic i wachac, koty sasiada wylazly i siedzialy pod plotem obserwujac sytuacje (pewnie zastanawialy sie czemu ich rodak ma przyczepiony sznurek i ludz za nim chodzi ![]() Gwedhan tutaj (troche ponizej) sa dokladne przepisy o wjezdzie kotka to UK, czyli wychodzi ze sa takie same jak w Irlandii, vet nam wyjasnil ze za kazdym razem jak zwierze opusci Irlandie musi przejsc ta procedure
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-01-10 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Raczkowanie
|
No z tym preparatem na pchły to mój akurat w domku siedzi więc nie muszę ale kupiłam dla kota mojej mamy bo on był z podwórka brany i śmierdział jak futro starej babci fuj :/. Z tymi uszami mojego czarusia to może po prostu on tak ma weteryarz go bardzo skrupulatnie badał, to jedna z najlepszych lecznic w moi mieście więc raczej jest ok no ale wiadomo człowiek jest przewrażliwiony o swojego kota
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1639 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy u weta...Nie wiem czemu, ale był inny...Znowu Rewers katar złapał...Po wyleczeniu mam zamiar go zaszczepić bo w książeczce jest wątpliwy wpis i nie wiadomo czy był szczepiony w zeszłym roku...
No i jak mówiłam o sierści to zaraz wspomniał o tabletkach wita-vet, że to bardzo dobre itd... |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Czy wasze koty też śpią w takich pozycjach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Konto usunięte
|
A to nasza kotka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Konto usunięte
|
A tam obciach... Nasz też śpi w ten sposób, podczas snu ma tiki... Ale to raczej zabawne jest.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zakorzenienie
|
oj tak
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2011-01-11 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jest taki ![]() ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2011-01-11 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
Czym Ty go karmisz...
![]() Dalej Bozitą? Moj Rysio to wcina jak szalony Bozitę w galarecie (w sosie mu nie smakuje) i suchego Royala 36. I nie wiem czy jak mu smakuje, to może tak sobie cały czas jeść, czy powinnam też o czymś innym pomyśleć? |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mokre, to różnie- je raz dziennie, lub rzadziej ok. 50 g ![]() ![]() ![]() ![]() z domowego daję mu czasem rybkę, albo rozmrożoną pierś... ale to b. rzadko
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2011-01-11 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.