|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI
Cytat:
A widzisz ich biuro? Może zerkaj czy ten drugi gdzieś nie wychodzi i wtedy zaatakuj.
|
|
|
#2162 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dzięki dziewczyny
Kash, jak nie urok to przemarsz wojsk Dokładnie jak mówią dziewczyny - czatuj aż ten drugi wyjdzie
|
|
#2163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale przynajmniej mam juz pewnosc ze prezes jutro z rana bedzie
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Jestem pewna, że w którejś z części padło już to pytanie i pewnie nie jedna odpowiedź, ale troszkę za dużo postów do przeglądania.
Powiedzcie mi proszę ile średnio wydajecie na jedzenie gotując w domu? |
|
|
|
#2165 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Zależy jak się chce żyć i co gotować ![]() Kash, jak wiesz, że będzie jutro to lepiej jak będzie sam
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziś humor odrobinę lepszy Zaliczyłam już wizytę u ortodonty. Jakież było moje zdziwienie kiedy pani doktor oznajmiła, że za miesiąc ściągamy aparat, a mi się zęby nie podobają Powiedziałam co i jak i na szczęściej będą jeszcze poprawki ![]() Wstąpiłam też do rossmana czekając na autobus. Głównie szłam po elmex, bo dziś mialam piłowane zęby i pasta ta jest konieczna. Ale był balsam nivea (wzięłam za Waszą namową ten ujędrniający zamiast wygładzającego) i jeszcze taki oczo.***ny lakier na przekór pogodzie Tylko nie wiem czy odważe się go użyć ![]() Kash myślałam dziś rano o Tobie i cały czas trzymam kciuki ![]() Nurek ![]() Punto gratulacje Dziś mam wolne od uczelni, bo jakieś święto uczelni sobie organizują. Ale niestety zamiast poświęcić się przyjemnym czynnościom jak sprzątanie, gotowanie czy pranie, biorę się za kwadrans do nauki
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Kash- trzymam kciuki za rozmowę jak nie dzisiaj to jutro
![]() Nurek- za angielskiPunto gratulacje witam ![]() ja wczoraj do 23 gotowałam zupę gulaszową bo Tż po 13 dzisiaj wychodzi do pracy i nie chciałoby mi się rano gotować ![]() wczoraj byłam na zakupach w Biedronce i drogerii i 100zł poszło ![]() przeszliśmy z Tż na dietę zobaczymy co z tego będzie![]() ja nadal bez pracy, dobrze że zlecenia mam i dzisiaj będę je robić jak Tż pojedzie do pracy
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pofolgujemy myślę, że jeszcze ze 100 w miesiącu potrafi pójść na jakieś słodycze, przekąski, alkohol czy napoje (mój TŻ jej coca-colowym pijakiem).
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-01-11 o 09:57 |
|
|
|
|
#2169 |
|
Konto usunięte
|
dzieki Dziewczyny, wiem ze jeszcze troche tak jak Lili nam się kojarzy z lodówką
tak ja Wam będę sie kojarzyć z podwyżką U nas na jedzenie tez miesiecznie wychodzi jakieś 600zł, nie kupujemy prawie słodyczy, alkoholu i słodkich napojów bo nie lubimy (albo ja nie mogę bo się odchudzam ) kupujemy za to dużo warzyw, owoców dobrych wędlin i serów |
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w ramach oszczędności zaprzestaliśmy częstych wycieczek do supermarketów. Wystarczy tam wejść i jedna, druga, trzecia rzecz i 50 zł nie ma. Zakupiłam podstawowe produkty w sobotę, mięso na cały tydzień, więc teraz tylko dokupuję jak mi coś potrzeba w drodze do pracy - w miasteczku nie pracuję na targu jest taniej w dodatku. Wczoraj tylko pieczywo, dzisiaj kupiłam trochę wędliny i 3 pomidory. Jutro też znów tylko pieczywo. Podoba mi się ten system.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-01-11 o 10:38 |
|
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie wiem ile wydajemy na jedzenie. Ale pewnie też około 600-500 zł. Ja tak średnio dwa razy w tygodniu jeżdżę do biedony i wydaje około 100-120 zł tygodniowo tam. Dzisiaj po wypłacie (jak Tż dostanie oczywiście) chce zrobić większe zakupy, a przy okazji kupić moje produkty odchudzające. Mam liste co moge jeść i mam zamiar od jutra ostro zacząć. Bo jakos nie moge wziąć się w garść.
Przy okazji diety chce kupić jakieś tabletki z żeń szeniem żeby nie opaść sił z braku cukru. Dziewczyny czy makaron razowy( taki ciemny) jest wskazany przy diecie?? Bo planuje kupić brązowy ryż, a nie wiem jak ten makaron?? Ijaa martini kocham, zawsze kupuje w biedro podróbe wino vermuth białe 1l za 11zł. Ale whisky nie cierpie, za to mój Tż uwielbia. Ja natomiast nie moge odmówic sobie piwka. I pewnie przy diecie tylko tą przyjemnośc sobie zostawie Edytowane przez effie22 Czas edycji: 2011-01-11 o 10:51 |
|
|
|
#2172 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hehe no ja słodycze kocham, ale nie jem BO NIE MOGĘ więc sobie wmawiam, ze bez słodyczy można żyć mój P. ma za to swoje ulubione słodycze ale nie jada ich zbyt wiele, są to: mleczna czekolada Lindt, krówki martini też kocham
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powinno go się też łączyć z tłuszczami, czyli sosami, masłem, tłustym mięsem. Najlepiej jeść go z białkiem (twaróg, kurczak, tuńczyk).
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Powysyłałam już kilka cv, zaraz chyba wyskoczę na malutkie zakupy, zobaczę co mam w lodówce i czy mi czegoś nie brakuję.
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast Martini jak kupię, to dwa dni i może nie być. ![]() Gazowanego nie lubię, za sokami też nie przepadam. Dla mojego A. właściwie słodycze mogłyby nie istnieć - poza jednym wyjątkiem. Zje czasem coś ale bez szału. Tylko za jedne dał by się pokroić - MICHAŁKI. Nie ważne ile, 5, 10, pół kilo - zje wszystkie.
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Punto gratulacje
![]() Kash nie daj się!
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
telefon to jak dla mnie przereklamowana i przebajerowana obroża, nie da się z nią ani od niej uciec, nie zapewnia anonimowości zwykłym ludziom a jednocześnie w dziwny sposób nie pozwala zlokalizować bandziorów, zapewnia kontakt ale nie zawsze chciany. dziś posiadanie komórki to nie kwestia wyboru a obowiązku, "bo musisz mieć komórkę". wyolbrzymione poczucie niby-bezpieczeństwa przez media i sieci komórkowe sprawia, że nawet osoby w podeszłym wieku mają przynajmniej jeden egzemplarz na stole, mimo, że potrafią tylko odebrać rozmowę, nic więcej.
przedmiot mojej cichej nienawiści, bo za duża ilość telefonów od teściów doprowadza mnie do czarnej rozpaczy, brak telefonów od P. również. gdyby telefonów nie było (komórkowych) - każdy dzień byłby cudowny, cichy i bez kłótni o to co mama powiedziała o mnie albo o P. albo o co tatuś ma pretensje. oraz - brak telefonu czy smsa od P. nie doprowadzałby mnie do wściekłości, bo nie miałby obowiązku ani sposobu by się meldować do godzinę. komórka nakłada obowiązek ![]() kocham budki telefoniczne, dzwonię kiedy chcę, do kogo chcę, jak długo chcę (ograniczenie kartą) i długo żyło mi się z nimi dobrze, nawet posiadając komórkę rodzice dzwonili do mnie na budkę w akademiku, bo po prostu było taniej. teraz jest inaczej już nie wspomnę o chwili, kiedy padnie mi bateria a ja nie zauważę, lub kiedy wyciszę tel, a akurat wtedy teściowej zachce sie do mnie zadzwonić (telepatia chyba)... i co słyszę z ust teścia przy odwiedzinach, na temat nieodbierania telefonów... najchętniej wywaliłabym gada, ale przez to, że właśnie do swoich rodziców mam pół świata, i do sis, to go utrzymuję przy życiu jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- na goło - czyli bez zapasów - 500 zł. jak przycisnę pasa (ale nadal jest jakieś mięso na obiad) to 400 dam radę. i od tej kwoty w górę, zależy co i ile kupuję, ile mam zapasów i ile wydam na pierdoły typu cukierki, żelki i smakowe dżemy. przy tym pełny recykling czyli staram się nie wyrzucać jedzenia i wykorzystywać resztki przy następnych posiłkach.
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Mam wreszcie chwilke na odsapniecie i zaraz znow wracam do nauki, przy okazji wstawiłam rosołek na obiad. Trochę bałagan w domu, ale mam nadzieje, że okres sesyjny mnie usprawiedliwia, jak TZ chce niech sam sprzata. Tak mu zazdroszcze, ze wraca z pracy i ma czas dla siebie a ja tylko ksiazki i sprawozdania
![]() Podliczyłam, że w grudniu wydaliśmy na nas dwójkę ok.700 zł jedzeniowo, ale w tym alko sylwestrowy i miałam wigilie w pracy, na którą coś trzeba było przynieść. I raczej bardzo się nie ograniczamy w drobnych przyjemnościach, choć w tym miesiącu dostaliśmy słodycze na święta, więc mało kupywaliśmy ![]() Dzis idziemy do teatru Pierwszy raz razem, akurat na gruponie kupony były.Kash trzymam kciuki. Punto gratulacje. Wracam do nauki
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze wysypuję kilka rodzaji cukierków do takiej misy i oczywiście najszybciej znikają Michałki
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
P. dogorywa na łóżku, wziął wolne
wrócił przed 24 ![]() ja jestem nieprzytomna, bo spałam w sumie 4 godziny przerywane. dam się pokroić za TRUFLE Ala - ja się dziwię, że u Ciebie jeszcze wiszą na choince, moje dawno wyparowały
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Punto
![]() Kash walcz kochana walcz jak lwica o młode ![]() Pojeździłam na rowerku. wykompałam się. wypróbowałam nową odżywkę z Garniera, zobaczymy ![]() zaraz się ubieram i wyjdę na zakupy bo woda mi się kończyła. ostatnio przerzuciłam się na tą bez gazu, gazowana mi się przepiła Obiadu znów gotować nie muszę więc lusss blusss. żałuję że wczoraj nie kupiłam jeszcze jednej bluzki w Butiku
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zamiast się uczyć znalazłam sobie robote- odmrażanie i mycie lodówki. Poodkurzałam i pozmywałam, zrobiłam też liste zakupów taką mniej więcej, bo pewnie w sklepie cos wymysle. Ide wstawić pranie,
Ijaa to polecasz mi kupić makaron pełnoziarnisty zamiast razowego?? Mi chodzi o taki żeby do sałatek dodać |
|
|
|
#2184 |
|
Konto usunięte
|
michałki
![]() a ja idę dzisiaj do fryzjera o 15, wreszcie będę wyglądać jak luuuudź
|
|
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tam dzisiaj SPD serwują na obiad??
Ja właśnie ryż sobie gotuję i zjem go z kurczakiem, a tż będzie miał frytki z kurczakiem
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Uhh...Od rana biegałam z babcią po lekarzach, potem recepty jej załatwiałam, a na sam koniec poszłam z kotem do weta bo chory :/
No i 45 zł nie ma, jeszcze dwie wizyty po 15-20 zł...a potem trzeba będzie go zaszczepić pewnie...Chyba powiem TŻ, że ta wizyta dzisiejsza mniej kosztowała bo zły będzie, że znowu trzeba na kota wydawać ;/ Muszę coś zjeść i ruszam na uczelnię... |
|
|
|
#2187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o sałatki jednak to ja bym proponowała zrezygnować z makaronowych na redukcji. Chodzi o to, że duże prawdopodobieństwo że będą one z tłuszczami (majonez, jogurt, ser) a tego nie powinno się łączyć. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ostatnio bardzo często Was podczytuję i chciałabym się dolączyć, jesli można
![]() Może nie należę do jakiś mega oszczędzarek Niewiem, czy dobrze widziałam w necie, ale w biedronce są rajstopki niemowlęce po chyba 8 PLN , co prawda dzidzię będę miała dopiero w sierpniu, ale co tam . Niewiem, czy dam radę dzisiaj zajechać, ale może się uda???
|
|
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
600 zł na jedzenie- chciałabym ten wynik osiągnąć, ale mi zawsze więcej wyjdzie żarłok ze mnie czy coahaa.... oświadczam, że schudłam do 65 kg ![]() nie wiem jak to możliwe, pojęcia nie mam, ale wczoraj za 20 zł kupiłam sobie w Tesco sukienkę (musiałam :/) i weszłam w rozmiar 34 , ale to tylko dlatego, że dół jest luźny, a to nie jest typowa sukienka, tylko taka dziwna i nawet jak ktoś ma na dole 40, a na górze mniej niż 40 to by zapewne wszedł miałam nic nie kupować, ale mamy czynsz niższy o 100 zł wczoraj się dowiedziałam ![]() ![]() :---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
kupiłam kurczaka w całości ![]() jeszcze się z nim nie rozprawiłam aha i drugi dzień z kolei posoliłam kawę ![]() mam w takich samych słoikach cukier i sól ![]() ostatnio Tż sobie omleta posłodził
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-01-11 o 12:50 |
||
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, żeby iść się dzisiaj za torbą rozejrzeć - muszę coś kupić, bo zostałam mi jedna brązowa, reszta się popsuła która mi pasuje jak.. nie powiem co. Tylko, nie wiem czy mi się chce.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

Dokładnie jak mówią dziewczyny - czatuj aż ten drugi wyjdzie
ale przynajmniej mam juz pewnosc ze prezes jutro z rana bedzie 

żarłok ze mnie czy co
, ale to tylko dlatego, że dół jest luźny, a to nie jest typowa sukienka, tylko taka dziwna i nawet jak ktoś ma na dole 40, a na górze mniej niż 40 to by zapewne wszedł