W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 10:38   #2401
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

jezu zostawić Was na 3 dni a tu TAKIE nowości i TYLE nastukane!!!

najpierw Gosiaczek i Magdaka GRATULUJE PIĘKNYCH DZIECIACZKÓW!!!!!!

sprawa z Jelly też niesamowita jak dla mnie,dobrze że ja to wszystko już po całej aferze przeczytałam to bez stresów było

mój ma 8-9cm

zmykam bo jadę po OSTATNIE (mam nadzieję) zakupy wyprawkowe

chciałam tylko powiedzieć że mierzyłam z 15 różnych staników do karmienia(miękkich i z fiszbinami) i jest TRAGEDIA..chyba będę musiała na alle kupić, bo albo spłaszcza biust,albo zupełnie nie trzyma biustu albo wygląda jak antygwałt. Masakra jakaś...

pozdrawiam i odezwę się jak wróce. miłego dnia!!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:42   #2402
ligotka
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Koperco ja moge polecic ten, pomimo tego ze moj biust jest duzy i wyglada we wszystkim koszmarnie, to w tym mi sie podoba
http://brzusiomamy.pl/8,50,bielizna_...EW_BIA__Y.html
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:45   #2403
marlena_19_19
Raczkowanie

Witam po dłuższej nieobecności .
5 stycznia urodziłam i już od dwóch dni jestesmy w domku. Ważył 3500g. i 60 cm. SN udało się urodzić... Bóle miałam 11 godzin a sam poród trwał 40 minut.

Mały jest bardzo grzeczniutki ,nic nie płacze.

Dziewczyny kikut pępowinowy można przecierać gazikami leko?

Wiecie coś na temat krwiaków u noworodków. Bo mały ma ponieważ za szybko przeszedł przez kanał rodny...

Nie wiem czemu ale nikt nie udzielił mi informacji co z szwami..ja też ze szczęścia że opuszczam szpital zapomniałam zapytać. Bo miałam nacięcie i mam 3 szwy.
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:45   #2404
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

My dzisiaj jedziemy na USG bioderek. Trzymajcie kciuki żebyśmy nie musieli Małej szeroko pieluchować.

Jutro natomiast mam problem strategiczny.....jestem umówiona na wizytę kontrolną do gina i chyba będę musiała jechać z Sarą sama samochodem.....Kurcze trochę się boję Nie chodzi tutaj nawet o jazdę samochodem bo lubię jeździć i raczej nie mam z tym problemów, ale świadomość, ze będę wiozła tą Kruszynkę wywołuje u mnie dreszcze.

Dziewczyny można wozić dziecko z przodu w foteliku? Bo mi się coś kojarzy, ze można jak zamontuje sie je tyłem do kierunku jazdy i wyłączy poduszkę powietrzną.....
ja to też bym była zestrachana, może lepiej kogoś poproś o opieke nad małą w tym czasie niż się stresować podczas jazdy, no chyba że czujesz się na siłach.

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No jeśli dzisiaj wieczorem będzie tak, jak wczoraj, to mąż już zapowiedział, że zwiedzimy IP...na razie tylko ćmi mnie brzuch jak na @, także jestem dobrej myśli...
mój tż tak się wczoraj pobawił z mały że nie mogłam go uspokoić, wypinał się w każdą możliwą stronę, a ja cały czas miałam wrażenie że się posikam bo chyba strasznie na pęcherz naciska, potem dostałam jakichś bólów, wszytko mi się napinało i takie przeszywające kłucie w dole brzucha, ale nawet nie mówiłam tż bo nie chcialam mu robić nadzieji że to już. Ale poszliśmy spać, jeszcze w łóżku czułam co jakiś czas ból ale w końcu zasnełam i wszystko przeszło. Tak że to nie było to...
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:48   #2405
szizuho
Raczkowanie

Ja też witam się po kilku dniach nieobecności.....

Nowym, świeżym mamą gratuluję....

Mi te kilka dni minęło na sprzątaniu i ustawianiu mebli łóżeczka dla małej wczoraj pierwsze prasowanie i zaraz zabieram się za kolejne partie prasowania.... jakaś masakra jak ja tego nie lubię.

Haveo pytałaś która to ja w tej poczekalni, ja siedziałam za Twoim mężem, byłam bez córki bo ona wolała zostac u babci i tez siedziałam z mężem on w czerwonej kurtce a ja w zielonkawym sweterku. Pytałam jak weszłam do przychodni kto ma właśnie na 15.30 a tu sie odezwała jakaś starsza babka ta która siedziała pierwsza przed gabinetem obok Twojego męża.
Byłaś na tym spotkaniu z położna możesz mi napisac czy powiedziała Ci co dokładnie trzeba ze sobą do szpitala zabrac?? Ile kompletów?? bo ja mam z tym dylemat, jesli zostanę na 4 doby to potrzebne mi będzie 8 kompletów?? A i jeśli zaczniesz w terminie to na 100% spotkamy się w szpitalu bo mi gin powiedział że cc na 14 lutego mam planowane a nie na 22 lutego.

Nie wiem co pisac bo połowę już pozapominałam.

Dodam tylko że jeżeli będziecie tworzyc klub zamknięty to ja jestem w 100% prawdziwa i realna i poprosze o dopisanie, bywa że malo sie odzywam ale czesto czytam.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:49   #2406
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
mój tż tak się wczoraj pobawił z mały że nie mogłam go uspokoić, wypinał się w każdą możliwą stronę, a ja cały czas miałam wrażenie że się posikam bo chyba strasznie na pęcherz naciska, potem dostałam jakichś bólów, wszytko mi się napinało i takie przeszywające kłucie w dole brzucha, ale nawet nie mówiłam tż bo nie chcialam mu robić nadzieji że to już. Ale poszliśmy spać, jeszcze w łóżku czułam co jakiś czas ból ale w końcu zasnełam i wszystko przeszło. Tak że to nie było to...
Ciekawe, kiedy u Ciebie zacznie się na serio! Ja na razie jakoś mocno się nie przejmuję, chociaż najbardziej wkurzają mnie telefony od rodzinki i znajomych - czy oni nie pojmują, że jak urodzę, to na pewno dam znać. Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale mnie to momentalnie stresuje i nakręca...a ja wolę sobie spokojnie i pomalutku zbliżać się do porodu i już.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:49   #2407
ligotka
Rozeznanie

marlena Gratulacje!!! A propo leko - tak mozna, chociaz mowia ze sa sztywne i kiepsko sie nimi wyciera, jesli chodzi o szwy to niedlugo powinna przyjsc do Ciebie polozna to mozesz zapytac, a o krwiaku to nie wiem A Maly fajnie wazy no i 60cm to spory ech te ciuszki na 56....

szizuho ja mam caly stol zastawiony praniem do wyprasowania, drugi raz sie za to zabieram i kolejny mi sie zelazko przypalilo, cos chyba z nim nie tak :/

cytrynko i wcale sie nei dziwie, to wkurzajace te smsy i pytania czy juz.... moj brat wczoraj do mnie pisal ze cos sie nie odezwalam wiec pewnie urodzilam kurcze to juz czlowiek nie moze jeden dzien byc zajety bo rodzi...

Edytowane przez ligotka
Czas edycji: 2011-01-11 o 10:51
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:49   #2408
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki,
u mnie noc udana, tylko wiecie co zauważyłam? Mam tak od kilku dni i nie wiem co to, czy to narządy w środku tak poupychane czy rzeczywiście coś z sercem mam. Po takim dłuższym leżeniu, szczegolnie na lewym boku, tak tępo boli mnie jakby serce, albo okolice serca. Wydaje mi się, że to dlatego, że tam wszystko jest tak pościskane. Ma może z Was któraś podobnie?

Ja już po śniadaniu, teraz idę sobie ukroić loda - nie wiem czy to ja taki łakomczuch czy mały taki łasuch Niech będzie, że dziecko heheh :P
ja miałam wczoraj to samo. Ale po paru minutach przeszło. Myślę, że może mały już jest na tyle duży, że coś uciska i stąd ten ból w okolicach serca. tak czy siak, za tydzień idę do lekarza i powiem mu o tym.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:50   #2409
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
5 stycznia urodziłam i już od dwóch dni jestesmy w domku. Ważył 3500g. i 60 cm. SN udało się urodzić... Bóle miałam 11 godzin a sam poród trwał 40 minut.

Wiecie coś na temat krwiaków u noworodków. Bo mały ma ponieważ za szybko przeszedł przez kanał rodny...

Nie wiem czemu ale nikt nie udzielił mi informacji co z szwami..ja też ze szczęścia że opuszczam szpital zapomniałam zapytać. Bo miałam nacięcie i mam 3 szwy.

Gratuluję dzieciaczka O szwach i krwiakach się nie wypowiem bo nie wiem a pępuszek można przecierać gazikami nasączonymi spirytusem, u nas w SR je polecali.

Cytat:
ja to też bym była zestrachana, może lepiej kogoś poproś o opieke nad małą w tym czasie niż się stresować podczas jazdy, no chyba że czujesz się na siłach.
hmmm tylko jak pojechać na badanie bioderek gdy bioderka małej zostaną w domu? heheheh
Stary 2011-01-11, 10:51   #2410
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
chciałam tylko powiedzieć że mierzyłam z 15 różnych staników do karmienia(miękkich i z fiszbinami) i jest TRAGEDIA..chyba będę musiała na alle kupić, bo albo spłaszcza biust,albo zupełnie nie trzyma biustu albo wygląda jak antygwałt. Masakra jakaś...
antygwałt nie słyszałam jeszcze takiego określenia
: hahaha::h ahaha:

Cytat:

Gratulacje dawaj fotki kochana a szwy to może masz rozpuszalne i nie trzeba wyjmować, ale musisz się dowiedzieć
Stary 2011-01-11, 10:55   #2411
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość

Dodam tylko że jeżeli będziecie tworzyc klub zamknięty to ja jestem w 100% prawdziwa i realna i poprosze o dopisanie, bywa że malo sie odzywam ale czesto czytam.
Głupio, że przez tą sytuację z Jelly dziewczyny, które mają mniej czasu na forum muszą się teraz tłumaczyć, że istnieją naprawdę. Obyśmy już więcej takich osób na tym wątku nie uświadczyły, bo to nic fajnego.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
hmmm tylko jak pojechać na badanie bioderek gdy bioderka małej zostaną w domu? heheheh
Marice chodziło o to, że jutro ma wizytę u ginka i musi Sarę zabrać. Usg bioderek ma dzisiaj i z postu wynika, ze ma z kim jechać.

Stary 2011-01-11, 10:56   #2412
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Hejka, ja noc w miarę przespałam. Za to od rana mnie aż nosi - sprzątam, piorę, zaraz się wezmę za prasowanie chyba. No i koniecznie mam wizję przemeblowania w naszej sypialni - nie miałam kiedy sobie tego wymarzyć. Także jak mąż wróci z pracy, to go trochę pomęczę.

Nie strasz...nie na w sumie wiem, że każdą z nas to czeka, ale ja specjalnie w kolejkę pchać się nie będę.

No jeśli dzisiaj wieczorem będzie tak, jak wczoraj, to mąż już zapowiedział, że zwiedzimy IP...na razie tylko ćmi mnie brzuch jak na @, także jestem dobrej myśli...
Jeszcze jak na złość mój gin ma urlop w tym tygodniu i muszę czekać do poniedziałku na wizytę i KTG...w tym tygodniu chcę sobie zrobić wszystkie podstawowe badania krwi i moczu tak w razie "w".

Udanej wizyty u babci.

Czasami lepiej zmienić, albo chociaż iść na konsultacje do innego gina, choćby po to, żeby upewnił nas, że wszystko jest w porządku...wiem, co piszę. Oby jednak tego stresu jak najmniej było. Powodzenia!

Wiesz co, ja też tak mam...np. jak w nocy za długo leżę na lewym boku, to mnie tak jakby żebra bolą...wiesz, no co tu się dziwić...nasze dzieci mają już na pewno malutko miejsca i stąd tak nas wszystko uwiera.

Ech, ja chciałam w weekend ubrać łóżeczko, ale mąż się nie zgodził, żeby kurz nie osiadł. Już mu zapowiedziałam, że w ten weekend nie odpuszczę.

Mariko - 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę!! A co do jutrzejszej podróży, to jest, tak, jak piszesz - dziecko na przednim siedzeniu tyłem w kierunku jazdy + koniecznie wymontować poduszkę powietrzną trzeba!! Też bym miała stresa, ale wierzę w Ciebie .
oj cytrynka syndrom wicia gniazda Ci się włączył! Poród zbliża się wielkimi krokami
Kurcze..czy Wy ostatnio macie wielki apetyt! Bo ja jak nigdy straszny, sama nie wiem co bym zjadła. W niedziele jak Was nadrabiałam przeczytałam o zachciance na pączki i tak strasznie zapragnełam zjeść pączka (a nie przepadałam za nimi nigdy)! Wczoraj zrobiłam naleśniki ze śmietaną brzoskwiniami, gruszkami i dżemem porzeczkowym, ale stwierdziłam, że to jednak nie to, nadal miałam ochote coś zjeść...zjadłam kabanoska z sosem śmietanowym- takim ze śledzi
a jeszcze kilka dni temu stwierdziłam, że musze się odchudzać, bo się nie mieszcze w spodnie sprzed ciąży i wpadłam w panike.. w czym ja wyjde ze szpitala
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:57   #2413
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe, kiedy u Ciebie zacznie się na serio! Ja na razie jakoś mocno się nie przejmuję, chociaż najbardziej wkurzają mnie telefony od rodzinki i znajomych - czy oni nie pojmują, że jak urodzę, to na pewno dam znać. Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale mnie to momentalnie stresuje i nakręca...a ja wolę sobie spokojnie i pomalutku zbliżać się do porodu i już.
naewt mi nie mów o tel. bo jak słysze że ktoś dzwoni to już mi się ciśnienie podnosi. Wczoraj już ciotka dzwoniła, a w domu tez mi już zaczna garać na nerwach jak chodzą i ciągle jakię głupie hasła typu no ruszaj się nie leż, zrób coś itp. wczoraj juz powiedziałam żeby sobie dali spokój mnie już wkurzać zaczynają - bo ile można słuchać

Cytat:
bioderka małej mają dziś jechać, a problem jutrem z ginem a tam to już bioderka mariki wystarczą
Stary 2011-01-11, 10:57   #2414
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Marice chodziło o to, że jutro ma wizytę u ginka i musi Sarę zabrać. Usg bioderek ma dzisiaj i z postu wynika, ze ma z kim jechać.
aaaaa to wybaczcie to małe niedopatrzenie
Stary 2011-01-11, 10:58   #2415
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Głupio, że przez tą sytuację z Jelly dziewczyny, które mają mniej czasu na forum muszą się teraz tłumaczyć, że istnieją naprawdę. Obyśmy już więcej takich osób na tym wątku nie uświadczyły, bo to nic fajnego.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Nic na to nie poradzimy, oganiczone zaufanie to podstawa na forum, w internecie, my dorosłe dałyśmy się nabrac ale mnie przeraża że nasze dzieci te starsze, które już są i te które powitamy za jakiś czas na tym świecie jakie maja szanse w internecie z różnymi psycholami, zboczeńcami. Dla mnie to straszne. Chyba tylko blokady zakładac i kontrolowac co dziecko w necie przegląda. Sama nie wiem.
Stary 2011-01-11, 10:59   #2416
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

bioderka małej mają dziś jechać, a problem jutrem z ginem a tam to już bioderka mariki wystarczą
hahahaha dokładnie, biodra mamy w zupełności wystarczą
Stary 2011-01-11, 10:59   #2417
MARIKA.S
Zadomowienie

Nie bardzo mam z kim Małą zostawić bo mój mąż w pracy i jadę właśnie do niego do POznania i z nim do lekarza.
Poza tym chciałam pojechać z Sarą, żeby pokazać ją ginkowi
Mam nadzieję, że jakoś dam radę

Hahaha ale fajnie wyszło z tymi bioderkami. No ja mam nadzieję, że moje bioderka wystarczą na jutrzejszej wizycie

marlena szwy wyciągnie Ci położna jak przyjdzie a pępuszek lepiej przemywaj spirytusem. Zresztą położna na pewno Ci wszystko wytłumaczy.
Krwiaczka Mały na główce? Nic lekarze na ten temat CI nie mówili? Powinien sam się wchłonąć, tylko go nie wciskaj i nic z nim nie rób.

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-01-11 o 11:04
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:00   #2418
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

szizuho, byłam na tym spotkaniu z położną. Powiedziała, że nie warto za dużo rzeczy brać, bo zawsze można dowieźć. Dla dziecka wystarczą 2-3 komplety ubranek, pieluchy oraz chusteczki do pupy. Co do kosmetyków, możesz mieć swoje, ale w szpitalu też mają. Dla Ciebie kosmetyki, klapki pod prysznic, koszule (jedna do porodu, druga na salę), wodę do picia, podkłady poporodowe. Warto mieć ze sobą swoje sztućce i kubek.

W poczekalni tak myślałam, że to możesz być Ty, ale brak córci mnie zmylił to może spotkamy się w szpitalu. Będziesz mieć cesarkę 14 lutego, w Walentynki, fajna data a następną wizytę kiedy masz u lekarza? Ja mam 19 lutego. Potem pewnie kolejna za 2 tygodnie, no chyba, że urodzę wcześniej, ale raczej na to się nie zanosi

marlena19_19 gratulujęd zielnie się spisałaś, a Mały jaki długi

Koperco, antygwałtki to też takie podkolanówki rajstopowe mój kolega tak na nie mówi

Stary 2011-01-11, 11:03   #2419
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Nic na to nie poradzimy, oganiczone zaufanie to podstawa na forum, w internecie, my dorosłe dałyśmy się nabrac ale mnie przeraża że nasze dzieci te starsze, które już są i te które powitamy za jakiś czas na tym świecie jakie maja szanse w internecie z różnymi psycholami, zboczeńcami. Dla mnie to straszne. Chyba tylko blokady zakładac i kontrolowac co dziecko w necie przegląda. Sama nie wiem.
wiecie co, moja koleżanka ze studiów przeprowadzała takie badania w internecie odnośnie pedofilii. Logowaliśmy się na roznych czatach pod nickami sugerującymi dzieci, np Kasia12. Dostawaliśmy takie arkusze, w które trzeba bylo wpisać częstotliwość z jaką odzywały się do nas poszczególne osoby, jakiego języka wobec nas używały, czy były słowa obelżywe, próby spotkań itp. Wyniki były zatrważające, potrafili do niby dzieci wypisywać słowa, których nie słyszy się w najgorszych filmach pornograficznych, były próby wysyłania nagich zdjęć itd.
Stary 2011-01-11, 11:04   #2420
kaskup
Rozeznanie

czesc dziewczynki..

melduje sie 2w1

przyznam szczerze ze nie wchodziłam na forum bo jak przeczytałam o "problemach" naszej najstarszej koleżanki to tak sie wystraszyłam ze po prostu nie byłam w stanie czytac tego ze umrze itp..
ja sie po prostu strasznie boje bo ostatnio przez te moje płytki itp..

dzis weszłam zaczełam czytac tylko ze to nieprawda..
po prostu nie moge jak moze ktos cos takiego robic....

ide nadrabiac dalej..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:06   #2421
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
szizuho, byłam na tym spotkaniu z położną. Powiedziała, że nie warto za dużo rzeczy brać, bo zawsze można dowieźć. Dla dziecka wystarczą 2-3 komplety ubranek, pieluchy oraz chusteczki do pupy. Co do kosmetyków, możesz mieć swoje, ale w szpitalu też mają. Dla Ciebie kosmetyki, klapki pod prysznic, koszule (jedna do porodu, druga na salę), wodę do picia, podkłady poporodowe. Warto mieć ze sobą swoje sztućce i kubek.

W poczekalni tak myślałam, że to możesz być Ty, ale brak córci mnie zmylił to może spotkamy się w szpitalu. Będziesz mieć cesarkę 14 lutego, w Walentynki, fajna data a następną wizytę kiedy masz u lekarza? Ja mam 19 lutego. Potem pewnie kolejna za 2 tygodnie, no chyba, że urodzę wcześniej, ale raczej na to się nie zanosi

i
Tak data rewelacja, jestem całkowicie pozamykana więc wcześniejsze bóle i akcja mi nie grozi. Ja wizytę ma dopiero na 26 stycznia czyli standard co 3 tygodnie. Dziś zaczynam 34 tydzień . Aha i jeszcze chciałam zapytac czy badanie ba GBS czy coś takiego to dr Żołnierczyk Ci w gabinecie robił czy gdzieś musiałaś udac się na to badanie??? I czy cos za nie płaciłaś?
Stary 2011-01-11, 11:10   #2422
mika_am
Raczkowanie

marlena19_19- gratulacje- synek spory i macie racje co do ubranek w rozmiarze 56, często wogóle są nieużywane, moje siostry tak miały, wiec ja ich nie mam. Jeśli synek będzie mniejszy to będziemy mu wiązali supełki w śpiochach

e_rosa- a nie słyszałaś o podkolanówkach antygwałtach??
Współczuje natrętnych telefonów. Tobie minoł termin, a mnie do terminu niecałe 3 tyg. zostało, a od miesiaca gdzie zadzwonie, tam odrazu pytanie- urodziłaś?? smsy oczywiscie w standardzie <wrr>
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:11   #2423
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Tak data rewelacja, jestem całkowicie pozamykana więc wcześniejsze bóle i akcja mi nie grozi. Ja wizytę ma dopiero na 26 stycznia czyli standard co 3 tygodnie. Dziś zaczynam 34 tydzień . Aha i jeszcze chciałam zapytac czy badanie ba GBS czy coś takiego to dr Żołnierczyk Ci w gabinecie robił czy gdzieś musiałaś udac się na to badanie??? I czy cos za nie płaciłaś?
Mi wcześniej kazał za miesiąc przyjść, bo nic nie wskazywało na wcześniejszy poród, nie miałam też żadnych dolegliwości. Ale teraz kazał przyjść po 2 tygodniach. Za to szyjkę mam już bardzo krótką.

Podczas ostatniej wizyty pobrał mi wymaz w kierunku paciorkowca GBS i to miałam zanieść do laboratorium. Ja poszłam z próbówką do przychodni na Nowodworskiej. Koszt badania 35 zł, wynik odbiera się po 5 dniach roboczych. Ja jeszcze nie odebrałam, odbiorę przed wizytą do gina. Ja wczoraj zaczęłam 36 tydzień.

Stary 2011-01-11, 11:12   #2424
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dziewczyny można wozić dziecko z przodu w foteliku? Bo mi się coś kojarzy, ze można jak zamontuje sie je tyłem do kierunku jazdy i wyłączy poduszkę powietrzną.....
tak, właśnie tak to ma wyglądać. A jak bobas jest starszy i bardziej kumaty, to można mu taki pałąk z zabawkami do fotelika założyć, żeby mamie nie przeszkadzał podczas prowadzenia samochodu

Cytat:

Nie strasz...nie na w sumie wiem, że każdą z nas to czeka, ale ja specjalnie w kolejkę pchać się nie będę.
cytrynka, mnie tam też się wydaje, że Ty się niedługo rozpakujesz patrz, mamy prawie ten sam termin, a ja jeszcze prawie głucha cisza... chociaż zobaczymy dzisiaj.

Cytat:
Gratulacje, dzielna dziewczyna!!! a zdjęcia to gdzie?

Cytat:
Ciekawe, kiedy u Ciebie zacznie się na serio! Ja na razie jakoś mocno się nie przejmuję, chociaż najbardziej wkurzają mnie telefony od rodzinki i znajomych - czy oni nie pojmują, że jak urodzę, to na pewno dam znać. Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale mnie to momentalnie stresuje i nakręca...
mam to samo. Codziennie rano na gg mam wiadomości pt. "CZY TO JUŻ?" No szału można dostać...

Cytat:
racja, nic fajnego. Ale myślę, że ta sprawa troche nas nauczyła...

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
oj cytrynka syndrom wicia gniazda Ci się włączył! Poród zbliża się wielkimi krokami
otóż to

ja za to nie mieszczę się już w spodnie ciążowe nawet mi się popruły w jednym miejscu i ciągle tam "puszczają"...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:13   #2425
Justine1988
Zadomowienie

Hej dziewuszki.
Ja dziś nawet z dobrym humorkiem. Zaraz ma mnie odwiedzić kolezanka z półroczna córeczka. Fajnie pogadamy sobie, popytam ja o pewnerzeczy, zda mi relacje z porodu poraz drugi,,,a co...
Teraz dostałam paczuszke..pewnie te ciuszki co zamawiałam do szpitala, długo na nie czekałam.
OOOo to dresik dla małej co tatus sobie zazyczył by małej kupić..jest śłiczny
W ogóle powiem Wam, że widze po moim męzu, że juz zaczyna miec bzika na punkcie małej.Cały czas powtarza, że nie moze się jej doczekac, często jest taki zamyślony...sprawia wrażenie jakby wyobrażał sobie jak to będzie jak Nadia będzie juz z Nami...coraz częściej o niej rozmawiamy, oboje się zastanawiamy jakimi bedziemy rodzicami...coraz częściej gładzi mnie po brzuszku, coraz więcej z nia rozmawia , całuje jest taki czuły i delikatny...nawet zdarzyło mu się powiedzieć do brzuszka."tatuś cie kocha": love:to było słodkie..jakby teraz jeszcze bardziej do niego dotarło, że w moim brzuszku jest nasze dziecko, nasze, mały człowieczekWcześniej tez od czasu do czasu złapał za brzuszek, pocałował ale teraz widze robi to z większym przekonaniem...cały czas powtarza, że nie może sie jej doczekac, że juz sobie wyobraża jak ja przytula, całuje...oj to będzie córeczka tatusia....aaaa wczoraj zamówiłam śpioszki z takim napisem..

Dizi Kamilek jest śliczniutki, gratuluje cudownego synka.

Olbka ja tez miałam to badanie tylko nie wiedziała, że ono się tak nazywa odczynnik Coombsa:confuse d:miałam badanie na obecność przeciwciał, 2 razy robiłam. Ale u nas tez problem konfliktu, ja mam RH- a mąż Rh+ .
Dużo czytałam o tym i pytałam tez ginki niby mnie uspokoiła ale ..powiedzcie zeby pozniej w drugiej ciązy nie było probleu to jakoś przy porodzie czy po muszą podac zastrzyk z immunoglobiny..jak to jest??mam to zgłosic im w spzitalu czy sama zaopatrzyc sie w tą immunoglobinę...czy ten zastrzyk jednak jest niekonieczny..czytałam ze powinno go się też dostać w 28 tygodniu ciązy moja ginka powiedziała, że nie ma takiej potrzeby i nie dostałam...

Nie przejmujcie się ciążowymi humorkami, ja tez je miewam to normalne...ja bardziej miewam doły, że leze, nic w domu nie robie i jestem kłopotem dla męza ( oczywiście to moja wersja) bo musi koło mnie chodzić, gotować mi sorzatać po mnie a ja nie mogę mu pomóc..i żle mi z tego powodu, czuje sie taka zależna...od kogoś..nie lubie tak..i to leżenie często wprowadza mnie w zły nastrój..ale teraz w głowie mi ostatnie zakupy..,także allegro moje i humorek lepszy

O własnie muszę jeszcze poszukać czegos w rodzają pamiętnika dla Nadii, bym mogła zapisywac jakies najwazniejsze wydarzenia z jej zycia..jak pierwszy ząbek, pierwsze kroki..sa takie cuda musze poszukać..

Miłego dnia laseczki...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:15   #2426
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Mi wcześniej kazał za miesiąc przyjść, bo nic nie wskazywało na wcześniejszy poród, nie miałam też żadnych dolegliwości. Ale teraz kazał przyjść po 2 tygodniach. Za to szyjkę mam już bardzo krótką.

Podczas ostatniej wizyty pobrał mi wymaz w kierunku paciorkowca GBS i to miałam zanieść do laboratorium. Ja poszłam z próbówką do przychodni na Nowodworskiej. Koszt badania 35 zł, wynik odbiera się po 5 dniach roboczych. Ja jeszcze nie odebrałam, odbiorę przed wizytą do gina. Ja wczoraj zaczęłam 36 tydzień.

Jeśli jesteś ciekawa wyniku to możesz do przychodni na Nowdworska zadzwonic i Pani bez problemu poda Ci wynik i normy . A później przed wizyta odebrac papierek.
Stary 2011-01-11, 11:17   #2427
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Kurcze..czy Wy ostatnio macie wielki apetyt! Bo ja jak nigdy straszny, sama nie wiem co bym zjadła. W niedziele jak Was nadrabiałam przeczytałam o zachciance na pączki i tak strasznie zapragnełam zjeść pączka (a nie przepadałam za nimi nigdy)! Wczoraj zrobiłam naleśniki ze śmietaną brzoskwiniami, gruszkami i dżemem porzeczkowym, ale stwierdziłam, że to jednak nie to, nadal miałam ochote coś zjeść...zjadłam kabanoska z sosem śmietanowym- takim ze śledzi
a jeszcze kilka dni temu stwierdziłam, że musze się odchudzać, bo się nie mieszcze w spodnie sprzed ciąży i wpadłam w panike.. w czym ja wyjde ze szpitala
Nawet wczoraj pisałam, że nie mogę się najeść ostatnio...wczoraj co chwila coś do jedzenia sobie robiłam. Zachciało mi się chruścików wczoraj, w końcu karnawał mamy, ale nie chce mi się ich robić...może mąż mi kupi kilka po pracy.
Wiesz co, może w wagą nie jest tak źle - pod koniec się stabilizuje - ja np. od dwóch tygodni nic nie przybrałam, a przecież jem normalnie. Niby po tym 36tc waga może stanąć. Zobaczymy....

Cytat:
Cytat:
wiecie co, moja koleżanka ze studiów przeprowadzała takie badania w internecie odnośnie pedofilii. Logowaliśmy się na roznych czatach pod nickami sugerującymi dzieci, np Kasia12. Dostawaliśmy takie arkusze, w które trzeba bylo wpisać częstotliwość z jaką odzywały się do nas poszczególne osoby, jakiego języka wobec nas używały, czy były słowa obelżywe, próby spotkań itp. Wyniki były zatrważające, potrafili do niby dzieci wypisywać słowa, których nie słyszy się w najgorszych filmach pornograficznych, były próby wysyłania nagich zdjęć itd.
Dlatego ja nie chcę, żeby Karol od małego siedział na necie...mam znajome, które chwalą się, że ich 2-letnie dziecko samo sobie kompa włączy i gierki na Internecie znajdzie...jeśli ktoś tak chce, to okej...ja jestem zdania, że nic nie straci, jeśli zamiast gry na kompie pomaluje ze mną rysunki, pobawimy się zabawkami etc.
Nie jestem jakaś nawiedzona i nie będę przed nich chować lapka, ale uważam, że na wszystko jest czas...a potem tak - jak piszecie. Trzeba będzie blokady robić i tyle.
Wiecie co, nasz świat jest w ogóle taki brutalny - i w "realu" przecież, czasami boję się, co to będzie, jak nasze dzieci pójdą do szkoły. Agresja, przemoc - ja czegoś takiego w życiu nie doświadczyłam w szkole, a teraz co chwila się słyszy o noszeniu noży do szkoły, o znęcaniu psychicznym i fizycznym..ech. Jakieś bójki ustawiane, a co najlepsze to i dziewczyny się teraz w takie rzeczy "bawią"...wystarczy obejrzeć sobie czasami jakiś program z nastolatkami w TV - włos się jeży na głowie...

Olbko - może po prostu zrób opis sobie na gg jakiś śmieszny, wtedy się odczepią . U mnie to nawet dyżury chcą robić, żebym sama w domu nie siedziała - paranoja normalnie! Jak zacznę rodzić, to zrobię chyba psikusa wszystkim i już po fakcie dostaną mms-y z fotką Karola .

Justine - co do konfliktu, oni Tobie w karcie szpitalnej wpiszą grupę krwi i po porodzie od razu zastrzyk dostaniesz. Nie powinno być z tym problemu, ale zawsze mozesz Ty, albo mąż przypomnieć o takiej sytuacji.

Ech, idę poprasować trochę, chociaż bardzo tego nie lubię, ale muszę się zmobilizować w końcu.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-11 o 11:22
Stary 2011-01-11, 11:18   #2428
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
O własnie muszę jeszcze poszukać czegos w rodzają pamiętnika dla Nadii, bym mogła zapisywac jakies najwazniejsze wydarzenia z jej zycia..jak pierwszy ząbek, pierwsze kroki..sa takie cuda musze poszukać..

Miłego dnia laseczki...
oooo daj linka jak znajdziesz coś ładnego
Stary 2011-01-11, 11:21   #2429
Katarina89
Raczkowanie

Cytat:

GRATULUJĘ synka, spory
Klaudia ma być podobna (tydzień temu miała 3350g i ok 58cm)... Fajnie, że jest grzeczniutki Mam nadzieję, że Klaudia też będzie
Co do gazików LEKO, to nie powiem czy lepiej przecierać tym, czy czymś innym. Ja na liście od położnej mam te gaziki do szpitala, więc kupiłam.

To teraz już tylko e_rosa jest przede mną, a mojej małej też się chyba nie śpieszy, choć nie powiem, wczoraj wieczorem miałam bóle jak na @, tylko troszkę silniejsze i brzuch mi twardniał, w nocy za bardzo spać nie mogłam, ale teraz nic, żadnych bóli, więc może mała się wierciła i na jakiś nerw mi naciskała, nie wiem... Mam nadzieję, że coś się ruszy w najbliższym czasie

Cytat:
naewt mi nie mów o tel. bo jak słysze że ktoś dzwoni to już mi się ciśnienie podnosi. Wczoraj już ciotka dzwoniła, a w domu tez mi już zaczna garać na nerwach jak chodzą i ciągle jakię głupie hasła typu no ruszaj się nie leż, zrób coś itp. wczoraj juz powiedziałam żeby sobie dali spokój mnie już wkurzać zaczynają - bo ile można słuchać
Mnie też już telefony denerwują. A najbardziej to jak siostra TŻta na gg się mnie pyta: "rodzisz już?" przez to wszystko muszę siedzieć na gadu na niewidoku, bo bym nie wytrzymała...

Cytrynko Chruściki Wczoraj teściowa zrobiła ciasto, ja "wywijałam" i ona smażyła, potem ja posypywałam cukrem pudrem. Mniam... Chodziły za mną już jakiś czas Jeszcze zostało nam pół takiej duuużej miski

Edytowane przez Katarina89
Czas edycji: 2011-01-11 o 11:29
Katarina89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:22   #2430
szizuho
Raczkowanie

Cytat:

Dlatego ja nie chcę, żeby Karol od małego siedział na necie...mam znajome, które chwalą się, że ich 2-letnie dziecko samo sobie kompa włączy i gierki na Internecie znajdzie...jeśli ktoś tak chce, to okej...ja jestem zdania, że nic nie straci, jeśli zamiast gry na kompie pomaluje ze mną rysunki, pobawimy się zabawkami etc.
Nie jestem jakaś nawiedzona i nie będę przed nich chować lapka, ale uważam, że na wszystko jest czas...a potem tak - jak piszecie. Trzeba będzie blokady robić i tyle.
Wiecie co, nasz świat jest w ogóle taki brutalny - i w "realu" przecież, czasami boję się, co to będzie, jak nasze dzieci pójdą do szkoły. Agresja, przemoc - ja czegoś takiego w życiu nie doświadczyłam w szkole, a teraz co chwila się słyszy o noszeniu noży do szkoły, o znęcaniu psychicznym i fizycznym..ech. Jakieś bójki ustawiane, a co najlepsze to i dziewczyny się teraz w takie rzeczy "bawią"...wystarczy obejrzeć sobie czasami jakiś program z nastolatkami w TV - włos się jeży na głowie...

Ech, idę poprasować trochę, chociaż bardzo tego nie lubię, ale muszę się zmobilizować w końcu.
Moja chodzi do pierwszej klasy i ma bardzo ograniczony dostę p do komputera, a tym bardziej do internetu. Zazwyczaj ja jej szukam gier, ale tak jak piszesz u nas częściej gra się w gry planszowe, maluje niż przed kompem siedzi. Ja mam czas jak ona jest w szkole a później juz prawie cały czas jest wyłączony.

I muszę brac przykład z Cibei bo mam mnustwo prasowania a tyłka z łóżka nie chce mi się zwlec.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości