|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
jezu zostawić Was na 3 dni a tu TAKIE nowości i TYLE nastukane!!!
najpierw Gosiaczek i Magdaka GRATULUJE PIĘKNYCH DZIECIACZKÓW!!!!!! sprawa z Jelly też niesamowita jak dla mnie,dobrze że ja to wszystko już po całej aferze przeczytałam to bez stresów było ![]() mój ma 8-9cm zmykam bo jadę po OSTATNIE (mam nadzieję) zakupy wyprawkowe ![]() chciałam tylko powiedzieć że mierzyłam z 15 różnych staników do karmienia(miękkich i z fiszbinami) i jest TRAGEDIA..chyba będę musiała na alle kupić, bo albo spłaszcza biust,albo zupełnie nie trzyma biustu albo wygląda jak antygwałt. Masakra jakaś... pozdrawiam i odezwę się jak wróce. miłego dnia!! |
|
|
|
#2402 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Koperco ja moge polecic ten, pomimo tego ze moj biust jest duzy i wyglada we wszystkim koszmarnie, to w tym mi sie podoba
![]() http://brzusiomamy.pl/8,50,bielizna_...EW_BIA__Y.html |
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej nieobecności
. 5 stycznia urodziłam i już od dwóch dni jestesmy w domku. Ważył 3500g. i 60 cm. SN udało się urodzić... Bóle miałam 11 godzin a sam poród trwał 40 minut. Mały jest bardzo grzeczniutki ,nic nie płacze. Dziewczyny kikut pępowinowy można przecierać gazikami leko? Wiecie coś na temat krwiaków u noworodków. Bo mały ma ponieważ za szybko przeszedł przez kanał rodny... Nie wiem czemu ale nikt nie udzielił mi informacji co z szwami..ja też ze szczęścia że opuszczam szpital zapomniałam zapytać. Bo miałam nacięcie i mam 3 szwy.
|
#2404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój tż tak się wczoraj pobawił z mały że nie mogłam go uspokoić, wypinał się w każdą możliwą stronę, a ja cały czas miałam wrażenie że się posikam bo chyba strasznie na pęcherz naciska, potem dostałam jakichś bólów, wszytko mi się napinało i takie przeszywające kłucie w dole brzucha, ale nawet nie mówiłam tż bo nie chcialam mu robić nadzieji że to już. Ale poszliśmy spać, jeszcze w łóżku czułam co jakiś czas ból ale w końcu zasnełam i wszystko przeszło. Tak że to nie było to... |
|
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
Ja też witam się po kilku dniach nieobecności.....
Nowym, świeżym mamą gratuluję.... Mi te kilka dni minęło na sprzątaniu i ustawianiu mebli łóżeczka dla małej wczoraj pierwsze prasowanie i zaraz zabieram się za kolejne partie prasowania.... jakaś masakra jak ja tego nie lubię. Haveo pytałaś która to ja w tej poczekalni, ja siedziałam za Twoim mężem, byłam bez córki bo ona wolała zostac u babci i tez siedziałam z mężem on w czerwonej kurtce a ja w zielonkawym sweterku. Pytałam jak weszłam do przychodni kto ma właśnie na 15.30 a tu sie odezwała jakaś starsza babka ta która siedziała pierwsza przed gabinetem obok Twojego męża. Byłaś na tym spotkaniu z położna możesz mi napisac czy powiedziała Ci co dokładnie trzeba ze sobą do szpitala zabrac?? Ile kompletów?? bo ja mam z tym dylemat, jesli zostanę na 4 doby to potrzebne mi będzie 8 kompletów?? A i jeśli zaczniesz w terminie to na 100% spotkamy się w szpitalu bo mi gin powiedział że cc na 14 lutego mam planowane a nie na 22 lutego. Nie wiem co pisac bo połowę już pozapominałam. Dodam tylko że jeżeli będziecie tworzyc klub zamknięty to ja jestem w 100% prawdziwa i realna i poprosze o dopisanie, bywa że malo sie odzywam ale czesto czytam. |
|
|
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale mnie to momentalnie stresuje i nakręca...a ja wolę sobie spokojnie i pomalutku zbliżać się do porodu i już .
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
marlena Gratulacje!!! A propo leko - tak mozna, chociaz mowia ze sa sztywne i kiepsko sie nimi wyciera, jesli chodzi o szwy to niedlugo powinna przyjsc do Ciebie polozna to mozesz zapytac, a o krwiaku to nie wiem
A Maly fajnie wazy no i 60cm to spory ech te ciuszki na 56....szizuho ja mam caly stol zastawiony praniem do wyprasowania, drugi raz sie za to zabieram i kolejny mi sie zelazko przypalilo, cos chyba z nim nie tak :/ cytrynko i wcale sie nei dziwie, to wkurzajace te smsy i pytania czy juz.... moj brat wczoraj do mnie pisal ze cos sie nie odezwalam wiec pewnie urodzilam kurcze to juz czlowiek nie moze jeden dzien byc zajety bo rodzi... Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-11 o 10:51 |
|
|
|
#2408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2409 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję dzieciaczka O szwach i krwiakach się nie wypowiem bo nie wiem a pępuszek można przecierać gazikami nasączonymi spirytusem, u nas w SR je polecali.Cytat:
|
|
|
#2410 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dawaj fotki kochana a szwy to może masz rozpuszalne i nie trzeba wyjmować, ale musisz się dowiedzieć
|
||
|
|
|
#2411 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Obyśmy już więcej takich osób na tym wątku nie uświadczyły, bo to nic fajnego.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
. Usg bioderek ma dzisiaj i z postu wynika, ze ma z kim jechać .
|
||
|
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze..czy Wy ostatnio macie wielki apetyt! Bo ja jak nigdy straszny, sama nie wiem co bym zjadła. W niedziele jak Was nadrabiałam przeczytałam o zachciance na pączki i tak strasznie zapragnełam zjeść pączka (a nie przepadałam za nimi nigdy)! Wczoraj zrobiłam naleśniki ze śmietaną brzoskwiniami, gruszkami i dżemem porzeczkowym, ale stwierdziłam, że to jednak nie to, nadal miałam ochote coś zjeść...zjadłam kabanoska z sosem śmietanowym- takim ze śledzi a jeszcze kilka dni temu stwierdziłam, że musze się odchudzać, bo się nie mieszcze w spodnie sprzed ciąży i wpadłam w panike.. w czym ja wyjde ze szpitala
|
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic na to nie poradzimy, oganiczone zaufanie to podstawa na forum, w internecie, my dorosłe dałyśmy się nabrac ale mnie przeraża że nasze dzieci te starsze, które już są i te które powitamy za jakiś czas na tym świecie jakie maja szanse w internecie z różnymi psycholami, zboczeńcami. Dla mnie to straszne. Chyba tylko blokady zakładac i kontrolowac co dziecko w necie przegląda. Sama nie wiem. |
|
|
|
|
#2416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
Nie bardzo mam z kim Małą zostawić bo mój mąż w pracy i jadę właśnie do niego do POznania i z nim do lekarza.
Poza tym chciałam pojechać z Sarą, żeby pokazać ją ginkowi ![]() Mam nadzieję, że jakoś dam radę ![]() Hahaha ale fajnie wyszło z tymi bioderkami. No ja mam nadzieję, że moje bioderka wystarczą na jutrzejszej wizycie ![]() marlena szwy wyciągnie Ci położna jak przyjdzie a pępuszek lepiej przemywaj spirytusem. Zresztą położna na pewno Ci wszystko wytłumaczy. Krwiaczka Mały na główce? Nic lekarze na ten temat CI nie mówili? Powinien sam się wchłonąć, tylko go nie wciskaj i nic z nim nie rób.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-01-11 o 11:04 |
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
szizuho, byłam na tym spotkaniu z położną. Powiedziała, że nie warto za dużo rzeczy brać, bo zawsze można dowieźć. Dla dziecka wystarczą 2-3 komplety ubranek, pieluchy oraz chusteczki do pupy. Co do kosmetyków, możesz mieć swoje, ale w szpitalu też mają. Dla Ciebie kosmetyki, klapki pod prysznic, koszule (jedna do porodu, druga na salę), wodę do picia, podkłady poporodowe. Warto mieć ze sobą swoje sztućce i kubek.
W poczekalni tak myślałam, że to możesz być Ty, ale brak córci mnie zmylił to może spotkamy się w szpitalu. Będziesz mieć cesarkę 14 lutego, w Walentynki, fajna data a następną wizytę kiedy masz u lekarza? Ja mam 19 lutego. Potem pewnie kolejna za 2 tygodnie, no chyba, że urodzę wcześniej, ale raczej na to się nie zanosi![]() marlena19_19 gratuluję d zielnie się spisałaś, a Mały jaki długi![]() Koperco, antygwałtki to też takie podkolanówki rajstopowe mój kolega tak na nie mówi
|
|
#2419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki..
melduje sie 2w1 ![]() przyznam szczerze ze nie wchodziłam na forum bo jak przeczytałam o "problemach" naszej najstarszej koleżanki to tak sie wystraszyłam ze po prostu nie byłam w stanie czytac tego ze umrze itp.. ja sie po prostu strasznie boje bo ostatnio przez te moje płytki itp.. dzis weszłam zaczełam czytac tylko ze to nieprawda.. po prostu nie moge jak moze ktos cos takiego robic.... ide nadrabiac dalej..
|
#2421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
marlena19_19- gratulacje- synek spory i macie racje co do ubranek w rozmiarze 56, często wogóle są nieużywane, moje siostry tak miały, wiec ja ich nie mam. Jeśli synek będzie mniejszy to będziemy mu wiązali supełki w śpiochach
![]() e_rosa- a nie słyszałaś o podkolanówkach antygwałtach?? ![]() Współczuje natrętnych telefonów. Tobie minoł termin, a mnie do terminu niecałe 3 tyg. zostało, a od miesiaca gdzie zadzwonie, tam odrazu pytanie- urodziłaś?? smsy oczywiscie w standardzie <wrr> |
|
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podczas ostatniej wizyty pobrał mi wymaz w kierunku paciorkowca GBS i to miałam zanieść do laboratorium. Ja poszłam z próbówką do przychodni na Nowodworskiej. Koszt badania 35 zł, wynik odbiera się po 5 dniach roboczych. Ja jeszcze nie odebrałam, odbiorę przed wizytą do gina. Ja wczoraj zaczęłam 36 tydzień.
|
|
|
#2424 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
patrz, mamy prawie ten sam termin, a ja jeszcze prawie głucha cisza... chociaż zobaczymy dzisiaj.Cytat:
a zdjęcia to gdzie? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja za to nie mieszczę się już w spodnie ciążowe nawet mi się popruły w jednym miejscu i ciągle tam "puszczają"...
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki.
Ja dziś nawet z dobrym humorkiem. Zaraz ma mnie odwiedzić kolezanka z półroczna córeczka. Fajnie pogadamy sobie, popytam ja o pewnerzeczy, zda mi relacje z porodu poraz drugi,,,a co... Teraz dostałam paczuszke..pewnie te ciuszki co zamawiałam do szpitala, długo na nie czekałam. OOOo to dresik dla małej co tatus sobie zazyczył by małej kupić..jest śłiczny ![]() W ogóle powiem Wam, że widze po moim męzu, że juz zaczyna miec bzika na punkcie małej.Cały czas powtarza, że nie moze się jej doczekac, często jest taki zamyślony...sprawia wrażenie jakby wyobrażał sobie jak to będzie jak Nadia będzie juz z Nami...coraz częściej o niej rozmawiamy, oboje się zastanawiamy jakimi bedziemy rodzicami...coraz częściej gładzi mnie po brzuszku, coraz więcej z nia rozmawia , całuje jest taki czuły i delikatny...nawet zdarzyło mu się powiedzieć do brzuszka."tatuś cie kocha" Wcześniej tez od czasu do czasu złapał za brzuszek, pocałował ale teraz widze robi to z większym przekonaniem...cały czas powtarza, że nie może sie jej doczekac, że juz sobie wyobraża jak ja przytula, całuje...oj to będzie córeczka tatusia....aaaa wczoraj zamówiłam śpioszki z takim napisem..![]() Dizi Kamilek jest śliczniutki, gratuluje cudownego synka. Olbka ja tez miałam to badanie tylko nie wiedziała, że ono się tak nazywa odczynnik Coombsa :confuse d: miałam badanie na obecność przeciwciał, 2 razy robiłam. Ale u nas tez problem konfliktu, ja mam RH- a mąż Rh+ .Dużo czytałam o tym i pytałam tez ginki niby mnie uspokoiła ale ..powiedzcie zeby pozniej w drugiej ciązy nie było probleu to jakoś przy porodzie czy po muszą podac zastrzyk z immunoglobiny..jak to jest??mam to zgłosic im w spzitalu czy sama zaopatrzyc sie w tą immunoglobinę...czy ten zastrzyk jednak jest niekonieczny..czytałam ze powinno go się też dostać w 28 tygodniu ciązy moja ginka powiedziała, że nie ma takiej potrzeby i nie dostałam... ![]() Nie przejmujcie się ciążowymi humorkami, ja tez je miewam to normalne...ja bardziej miewam doły, że leze, nic w domu nie robie i jestem kłopotem dla męza ( oczywiście to moja wersja) bo musi koło mnie chodzić, gotować mi sorzatać po mnie a ja nie mogę mu pomóc..i żle mi z tego powodu, czuje sie taka zależna...od kogoś..nie lubie tak..i to leżenie często wprowadza mnie w zły nastrój..ale teraz w głowie mi ostatnie zakupy..,także allegro moje i humorek lepszy ![]() O własnie muszę jeszcze poszukać czegos w rodzają pamiętnika dla Nadii, bym mogła zapisywac jakies najwazniejsze wydarzenia z jej zycia..jak pierwszy ząbek, pierwsze kroki..sa takie cuda musze poszukać.. Miłego dnia laseczki...
|
#2426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli jesteś ciekawa wyniku to możesz do przychodni na Nowdworska zadzwonic i Pani bez problemu poda Ci wynik i normy . A później przed wizyta odebrac papierek. |
|
|
|
|
#2427 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zachciało mi się chruścików wczoraj, w końcu karnawał mamy, ale nie chce mi się ich robić...może mąż mi kupi kilka po pracy . Wiesz co, może w wagą nie jest tak źle - pod koniec się stabilizuje - ja np. od dwóch tygodni nic nie przybrałam, a przecież jem normalnie. Niby po tym 36tc waga może stanąć. Zobaczymy... .Cytat:
Cytat:
Nie jestem jakaś nawiedzona i nie będę przed nich chować lapka, ale uważam, że na wszystko jest czas...a potem tak - jak piszecie. Trzeba będzie blokady robić i tyle. Wiecie co, nasz świat jest w ogóle taki brutalny - i w "realu" przecież, czasami boję się, co to będzie, jak nasze dzieci pójdą do szkoły. Agresja, przemoc - ja czegoś takiego w życiu nie doświadczyłam w szkole, a teraz co chwila się słyszy o noszeniu noży do szkoły, o znęcaniu psychicznym i fizycznym..ech . Jakieś bójki ustawiane, a co najlepsze to i dziewczyny się teraz w takie rzeczy "bawią"...wystarczy obejrzeć sobie czasami jakiś program z nastolatkami w TV - włos się jeży na głowie...Olbko - może po prostu zrób opis sobie na gg jakiś śmieszny, wtedy się odczepią . U mnie to nawet dyżury chcą robić, żebym sama w domu nie siedziała - paranoja normalnie! Jak zacznę rodzić, to zrobię chyba psikusa wszystkim i już po fakcie dostaną mms-y z fotką Karola .Justine - co do konfliktu, oni Tobie w karcie szpitalnej wpiszą grupę krwi i po porodzie od razu zastrzyk dostaniesz. Nie powinno być z tym problemu, ale zawsze mozesz Ty, albo mąż przypomnieć o takiej sytuacji. Ech, idę poprasować trochę, chociaż bardzo tego nie lubię, ale muszę się zmobilizować w końcu .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-11 o 11:22 |
|||
|
|
|
#2428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2429 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klaudia ma być podobna (tydzień temu miała 3350g i ok 58cm)... Fajnie, że jest grzeczniutki Mam nadzieję, że Klaudia też będzie Co do gazików LEKO, to nie powiem czy lepiej przecierać tym, czy czymś innym. Ja na liście od położnej mam te gaziki do szpitala, więc kupiłam. To teraz już tylko e_rosa jest przede mną, a mojej małej też się chyba nie śpieszy, choć nie powiem, wczoraj wieczorem miałam bóle jak na @, tylko troszkę silniejsze i brzuch mi twardniał, w nocy za bardzo spać nie mogłam, ale teraz nic, żadnych bóli, więc może mała się wierciła i na jakiś nerw mi naciskała, nie wiem... Mam nadzieję, że coś się ruszy w najbliższym czasie ![]() Cytat:
Cytrynko Chruściki ![]() ![]() Wczoraj teściowa zrobiła ciasto, ja "wywijałam" i ona smażyła, potem ja posypywałam cukrem pudrem. Mniam... Chodziły za mną już jakiś czas Jeszcze zostało nam pół takiej duuużej miski
Edytowane przez Katarina89 Czas edycji: 2011-01-11 o 11:29 |
||
|
|
|
#2430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I muszę brac przykład z Cibei bo mam mnustwo prasowania a tyłka z łóżka nie chce mi się zwlec. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

Nie chodzi tutaj nawet o jazdę samochodem bo lubię jeździć i raczej nie mam z tym problemów, ale świadomość, ze będę wiozła tą Kruszynkę wywołuje u mnie dreszcze.
.
A Maly fajnie wazy no i 60cm to spory 

Gratulacje dawaj fotki kochana
...nie na w sumie wiem, że każdą z nas to czeka, ale ja specjalnie w kolejkę pchać się nie będę