Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 10:07   #1741
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hej!

Zanim doczytam co u was to napiszę co mi sieśniło

Miałam sen...Urodziłam dziecko przez cesarskie cięcie,pokazali mi je przez chwilę i kazali odpoczywac.Po jakims czasie przyniesli mi je do karmienia i okazało sie chłopcem,Mówię,ze ja urodziłam dziewczynke i chce ją zobaczyć!Pielegniarka próbowała mi wmówić,ze to jest moje dziecko,ale ja dobrze wiedziałam że nie.Krzyczałam,że wezwe prase i telewizję i nagłośnimy sprawe zamiany noworodków! Pobiegłam do pokoju z noworodkami i wskazałam im dziewczynke mówiąc,że to moja córeczka!Tak bardzo nie chciałam tego chłopca,bo on nie był mój!Tak bardzo mocno czułam,ze to nie moje dziecko,że nie mogłam znieść myśli,że chcą mi to wmóiwić.Pierwszy raz widziałam twarzyczke mojego dziecka-była taka śliczna,słodka i malutka Zastanawiam sie jak rzeczywiście wygląda ten mój Skarb Nie mogę się Jej doczekać!

A mam pytanie jakie rożki/beciki kupujecie-miękkie czy usztywniane?
coralady - ale sen!!!!!!!
ja tez jestem tak ciekawa jak wyglada moja niunia ze nie mogę się jej już doczekać!!!
co do różka-ja jeszcze nie mam, dziś siade do all i zamówię jakiś, chciuałabym jeden usztywniany i jeden zwykły.
Odebrałam badania. Kurde biorę żelazo, magnez i te inne witaminy dla ciężarówek i znowu wyniki mi spadły
ja już smaku nie mam po tym wszystkim takie mam po nich odruch
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:10   #1742
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

iweczka ja mam to samo...tak się faszeruję,a wyniki nie są zachwycające :/ Walczę z anemią :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:11   #1743
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=izunia233;24299580]Hej
Dzisiaj rano pojechałam do laboratorium zrobić wyniki i wkurzyłam się na maksa. Poczekalnia jest wielkości 2x1,5 metra a w środku jakieś 15 osób. No i co, oczywiście brzuch mi odstaje, wiec widać, że jestem w ciąży, myślicie, że ktoś powiedział "Niecha Pani usiądzie?" kompletnie nikt. Znieczulica. Stałam tak 45 minut zanim przyszła moja kolej. Już nie wspomnę, że babcie emerytki musiały siedzieć bo inaczej moherowy beret mógł spaść im z głowy. Brrr....

izunia, ale u mnie w laboratorium jest tak samo.......wczoraj jak byłam, to te babsztyle sie na mnie tak patrzyły, jakby oczekiwały, że ja im ustąpię miejsca i siedzącego i w kolejce.......a takiego!!!!
i tylko ciagle pod nosem burczaly, jak one długo muszą czekać......ciekawe tylko gdzie im tak spieszno było...
a te berety, tam gorąc jak diabli, a te siedzą w tych swoich berecikach-chyba żeby nikt im ich nie ukradł
Stary 2011-01-11, 10:11   #1744
Montii
Zakorzenienie

ooo dziewczyny to ja chyba od miesiaca czy dwoch witamin nie biorę a wyniki jakie byly takie sa, ani w górę ani w dół

dobra lece już

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:12   #1745
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Zanim doczytam co u was to napiszę co mi sieśniło

Miałam sen...Urodziłam dziecko przez cesarskie cięcie,pokazali mi je przez chwilę i kazali odpoczywac.Po jakims czasie przyniesli mi je do karmienia i okazało sie chłopcem,Mówię,ze ja urodziłam dziewczynke i chce ją zobaczyć!Pielegniarka próbowała mi wmówić,ze to jest moje dziecko,ale ja dobrze wiedziałam że nie.Krzyczałam,że wezwe prase i telewizję i nagłośnimy sprawe zamiany noworodków! Pobiegłam do pokoju z noworodkami i wskazałam im dziewczynke mówiąc,że to moja córeczka!Tak bardzo nie chciałam tego chłopca,bo on nie był mój!Tak bardzo mocno czułam,ze to nie moje dziecko,że nie mogłam znieść myśli,że chcą mi to wmóiwić.Pierwszy raz widziałam twarzyczke mojego dziecka-była taka śliczna,słodka i malutka Zastanawiam sie jak rzeczywiście wygląda ten mój Skarb Nie mogę się Jej doczekać!

A mam pytanie jakie rożki/beciki kupujecie-miękkie czy usztywniane?

caralady jaki sen ja zauważyłam że ostatnio praktycznie nic mi się nie śni...a to dziwne w moim przypadku bo kiedyś śniłam codziennie. a poród, dziecko, już w ogóle mi się nie śnią....

co do rożka - to mam 2 - jeden miękki, jeden usztywniany wkładem kokosowym.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
ja jak zwykle pospałam do 10

i i tak się podoba w tej brązowej wersji,
bardziej niż te zielone

ahaaaaa zapomniałam napisać, że wygrałam blender w feralnym konkursie kulinarnym
przez który bym się z wizażem pożegnała
ja też jestem za tym brązem. musze jedynie dopytać czy ten kosz na dole też będzie w brązie, bo na zdjęciu tako jumper jest w wersji czarnej. takiego nie chcę.

gratuluję blendera !!! a jakim kosztem go wygrałaś haha to cenny blender
Stary 2011-01-11, 10:12   #1746
miszka24
BAN stały

Gratulacje dziewczyny już niedługo powitamy Wasze kochane maleństwa na świecie życzę dużo zdrówka
miszka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:15   #1747
iweczka
Zakorzenienie

czarna jutro ide do gina, jak mi da kolejne witaminy to ja chyba zejdę......
blat w kuchni przypomina pólkę w aptece....
Stary 2011-01-11, 10:23   #1748
megi2015
Zadomowienie

a ja zażywam tylko prenatal classic i wyniki mam ok. w sumie nieraz tak że powtarzają się prawie identyczne jak np. robiłam badania miesiąc wczesniej.
Stary 2011-01-11, 10:28   #1749
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja brałam falvit mama,potem przerzuciłam się na samo żelazo i tak zostało.Nic innego już nie biorę.Nie wiem sama czy te witaminy coś dają

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:33   #1750
Eirene1987
Zakorzenienie

Megi2015 mi też najbardziej od razu wpadł w oko ten 3 model, ten zielony "za zielony" a ten śliczny

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie, ja wczoraj tylko poczytałam, już nie miałam siły pisać. Przyszły do mnie koszule, amarant jest trochę wściekły, szara ładniejsza na pewno. Upiorę w płynie dla małego jak przyjdzie i włożę już żeby czekały.
Mam nadzieje, że z black będzie wszystko dobrze i jeszcze chociaż kilka tygodni Julka posiedzi w brzuszku.

Ja dziś jestem przerażona od rana nie czuję Franka
Zawsze jak wstawalam kopal, a po sniadaniu z Nutella w ogóle był bardzo aktywny, a teraz nic, ani jednego kopniaka od 6stej;(
Pije teraz ciepłą herbatkę i się wsłuchuje.
macie pomysł co zrobić żeby mały się rozbrykał? Jest coś co mogę zjeść?
Poczekam 2 godziny jeszcze i chyba będę dzwonić do lekarza
a mi się ten amarant bardzo podoba choć fakt - taki żywy kolor
a ruchy...hmm ja cię doskonale rozumiem... ja w nocy jak wstaję na siku to obowiązkowo raz muszę poczuc małego i dopiero zasnę. a on kopie całą noc więc zdziwiłabym się gdyby nagle nic nie było. taka już jestem głupia wiem. może to dlatego że on bardzo ruchliwy jest szczególnie rano wieczorem i w nocy więc bym się też zmartwiła no ale najważniejsze że twój dał ci znak że się rusza i że jest ok mi to też wystarcza jeden mały kopniak już taka panikara jestem co zrobić

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja od dziś już na l4

Dziewczyny, jaka wysokość macicy macie teraz?
Ja wczoraj byłam na wizycie i lekarka powiedziała, że jakoś nisko mam brzuch...macica niecałe 3 palce nad pępkiem (28tc). Odkąd opadł tak jakby brzuch to mam te bóle pachwin i ruchy dziecka czuje bardzo nisko i są dość nieprzyjemne. Biorę Cordafen i Luteinę dodatkowo. Za tydzień kontrola i zobaczymy.
ja sądząc po kopniakach to też tak ok 3cm nad pępkiem mi się kończy...cały czas tak miałam.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Montii i inne dziewczyny, przyszły do Was już nagrody z konkursu aniołkowego?
nieee... a czekam bo 22 idę na ślub i przydałoby się ładną maskarą rzęsy podmalować

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

A mój TŻ nieogolony
jej biedny od 27grudnia... rumcajs

Coralady świetny sen miałaś matczyne przeczucie nie ma co
a rożki mam dwa miękkie nie usztywniane.

izunia233 taka znieczulica panuje wszędzie i to właśnie te mohery są najgorsze... niestety to się już nie zmieni. ja też kiedyś w przychodni stałam z 20minut bo pełno starych moherów i jeszcze gapiły się jak na ufo to się wkurzyłam i przez pozostały czas tak dobre 10 minut się patrzyłam z góry na dół na jedną co się najbardziej na mnie gapiła. tak z góry do dołu i z powrotem. widać że jej się głupio zrobiło i juz ani razu na mnie nie spojrzała ja w ogóle teraz się nauczyłam jak jedziemy autem i te mohery mają w zwyczaju tak się gapić na ciebie kto to jedzie tym autem, to ja wybałuszam oczy albo język pokazuję tż też ale mamy ubaw

Cytat:
ahaaaaa zapomniałam napisać, że wygrałam blender w feralnym konkursie kulinarnym
o to gratulacje z wielkim trudem wygrana ale ważne że się udało

a ja wczoraj się popłakałam z bólu tak mnie kłuło pod prawą piersią jakby mi ktoś autentycznie wbijał gwóźdź tam. nawet leżenie z ręcznikiem pod plecami nie pomogło. coś mi musiało za żebro zaleźć i tak kłuło. dopiero potem poleżałam i przeszło ale masakra jakaś i tak sobie pomyślałam skoro ja już teraz bólu wytrzymać nie mogę wnerwiam się na tżta że mnie nie rozumie płaczę, to co będzie przy porodzie

co do witamin myślę że to przereklamowana sprawa ja biorę jak mi się przypomni raczej codziennie ale dlatego że kupiłam duże opakowanie i chyba do końca mi starczy ale nawet mój lekarz powiedział że jak nie chcę nie muszę brać - niektóre jego pacjentki biorą ale on nie przepisuje raczej i nie zaleca. po prostu mówi zawsze chce pani niech pani bierze to nie zaszkodzi... on raczej to takie własnie przepisuje jak żelazo magnez...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-11 o 10:35
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:34   #1751
izunia233
Zadomowienie

Ja biorę PregnaPlus i jak do tej pory wyniki miałam zaskakująco dobre (odpukać). Ogólnie dobrze się czuję, chociaż powoli zmęczenie zaczyna mnie dopadać. Mieszkam na 2 piętrze i wejście do domu to czasami jak maraton
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:38   #1752
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
iweczka ja mam to samo...tak się faszeruję,a wyniki nie są zachwycające :/ Walczę z anemią :/
ja też myslę, że mam anemię bo bardzo ale to bardzo mi się kręci w głowie w ciągu dnia
na badania idę za tydz to się okaże

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
a ja zażywam tylko prenatal classic i wyniki mam ok. w sumie nieraz tak że powtarzają się prawie identyczne jak np. robiłam badania miesiąc wczesniej.
ja biorę tylko Feminatal i aspargin

corolady ale sen o jesuuu

co do rożka to też planuję zakupić jeden usztywniony i jeden zwykły
przejadę się i ja do tesco w czw zobaczę co tam będzie ciekawego
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:39   #1753
megi2015
Zadomowienie

ja w sumie też się zastanawiam czy te witaminy coś dają...bo zdaje mi się że nie bardzo...
Stary 2011-01-11, 10:42   #1754
Eirene1987
Zakorzenienie

iza zamawiam ten kocyk co ty
http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-ba...395883583.html
kolor ecru
bo popatrzyliśmy z tżtem a oni mają pościel z kubusiem puchatkiem którą tż chciał w sklepie za 80zł a tu za 51
http://allegro.pl/disney-posciel-do-...391186030.html ta niebieska

ach musze iść na odwyk

Stary 2011-01-11, 10:45   #1755
coralady
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny to ja chyba tez kupie dwa rożki-jeden miękki i usztywniany

A ja się dziwię,bo mam super wyniki-lepsze niż przed ciąża i żadnej infekcji,a wcześniej ciągle mnie coś dopadało.Nie powiem cieszy mnie to

A co do snów to w ogołe w ciąży to jakieś istnevszaleństwo Ciesze się bo w końcu przyśniła mi się buzinka mojej córeczki i jestem przekonana,że tak właśnie będzie wyglądać Cały czas mam ja w pamięci-jeeeny jak bym ją wycałowała

Ciekawe co u Blackrose?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:55   #1756
megi2015
Zadomowienie

no też jestem ciekawa co u blackrose

i jak tam kolba i maleństwo się czują
Stary 2011-01-11, 10:55   #1757
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe co u Blackrose?
potem do niej po południo napiszę jak sie czuje

Stary 2011-01-11, 10:59   #1758
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj rano pojechałam do laboratorium zrobić wyniki i wkurzyłam się na maksa. Poczekalnia jest wielkości 2x1,5 metra a w środku jakieś 15 osób. No i co, oczywiście brzuch mi odstaje, wiec widać, że jestem w ciąży, myślicie, że ktoś powiedział "Niecha Pani usiądzie?" kompletnie nikt. Znieczulica. Stałam tak 45 minut zanim przyszła moja kolej. Już nie wspomnę, że babcie emerytki musiały siedzieć bo inaczej moherowy beret mógł spaść im z głowy. Brrr....

rozumiem bo sama miałam taka sytuację, tylko że ja prawie zemdlałam i mnie położna zgarnęła na kozetkę

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja się nauczyłam upominać o swoje
i jestem z siebie dumna

kochana gratuluje ja to chyba muszę zapisać się na jakieś lekcje

Cytat:

gratuluje czyli opłacało się

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
iza zamawiam ten kocyk co ty
http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-ba...395883583.html
kolor ecru
bo popatrzyliśmy z tżtem a oni mają pościel z kubusiem puchatkiem którą tż chciał w sklepie za 80zł a tu za 51
http://allegro.pl/disney-posciel-do-...391186030.html ta niebieska

ach musze iść na odwyk
śliczna ta pościel

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:00   #1759
emila28101987
Rozeznanie

Witam mamusie!
Ja tu odzywam się raz na rok bo wiecznie w tyle jestem ale wreszcie nadgonilam pewnie dlatego że więcej leże..

Mam miękką szyjke i musze się oszczędzac, na początku było cieżko z tym ale teraz czesto pobolewa mnie podbrzusze i pachwiny więc leże jak najwięcej. W dodatku w sobote jak sie przeszłam do mamy przez pół miasta (zazwyczaj poruszam się autem) to w niedziele miałam mocne skurcze i już chciałam jechać na IP ale przeszły po 40min.. Dziewczyny te co miewają skurcze - jak byście opisały ten ból? Bo mi lekarz mówił ze ból podobny jak na okres, a ja tak nie miałam tylko takie ściski - tak jak skurcz w łydce łapie to taki w brzuchu
Potem jeszcze naczytałam się tu o mamusiach które są w szpitalu to już wogóle strach mnie obleciał a torba nie spakowana
3mam oczywiscie kciuki za wszystkie mamusie co sa w szpiatalu

Ale zmotywowało mnie to do szybszego skompletowania wyprawki
Część rzeczy mam - ale nie mam najważniejszych - wózka, łóżeczka, pościeli i większości rzeczy do szpiatala.. W nastepnym tyg jade po wózek i zamawiam tą całą reszte.. Łożeczko i pościel przez allegro. Już dawno przejrzane i powybierane Jestem zdecydowana na wózek Espiro Vector 4 Air ciemnoniebieski

U nas 34 tydz leci.. maluch kopie non stop Prosilabym iizabele o wpisanie nam imienia Filip na pierwsza strone Bo pierwsza na liscie mam marcowych i jeszcze tak bezimiennie
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 11:10   #1760
aguchaw1
Raczkowanie

Hej Dziewczynki !!

Gratuluje Kolbie córeczki !! a za black trzymam kciuki !! Kurcze ale faktycznie ten szpital jest chyba zaraźliwy ;/ mam nadzieje, ze mój mały nie będzie się tak spieszył, bo mam jeszcze duuuużo do zrobienia do kwietnia przede wszystkim obrona !! Mam tak wyliczone, że jeśli nie urodzi się wczesniej, to pójdę pod koniec marca, czyli ok 3 tyg przed porodem

Iza Ty to masz nosa do wyszukiwania pięknych rzeczy na allegro !! Też zamówiłam ten kocyk - niebieski. Mimo, że mam już dwa ale nie mogłam się powstrzymać

Odnośnie witami to ja biore feminental - teraz to sie nazywa femibion - ale nie jakoś regularnie, tylko jak mi się przypomni. A wyniki mam, jak to powiedział mój lekarz - jak zdrowy chłop heheh odpukać, mam nadzieje, że tak zostanie do porodu
Jedynie co, to ostatnio jak robiłam tą glukoze to wyszło mi na czczo cukier 58 a po godzinie 129. Ale zadzwoniłam do lekarza i mówi, że tym pierwszym mam się nie przejmować bo akurat dzień wcześniej mogłam albo zjeść mało pożywnych rzeczy albo poprostu zbyt wcześnie zjadłam kolacje, i mówi, że tak się zdarza - jeśli tylko dobrze się czuje (a czuje ) to wyniki w porządku.

Dziś mam wizyte - już nie mogę sie doczekać aż zobaczymy synka

Coralady - ja też zamówiłam 2 rożki - jeden sztywny, drugi miękki,
miękki z tej aukcji http://allegro.pl/rozek-becik-serce-...391158192.html - jestem zadowolona

Marsylia - nie martw się, że dzidzia się nie rusza - może spi, albo zmieniła położenie, że nózki ma z drugiej strony, a może ma zly dzień.. różnie bywa, nie ma co panikować skoro nic Cie nie boli ani nie dolega, na pewno się poruszy prędzej czy później.

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:18   #1761
Szara Myszka
Raczkowanie

Nie wiem czemu mi sie wydawało, ze ten wózek jest szary. Może to mój bzik na punkcie tego koloru to spowodował.
Ale w tej brązowej wersji na pozostałych zdjeciach też jest bardzo ładny i zdecydowanie obstawiałabym ten wybór.

Ja biorę Feminatal i ostatnio dostałam żelazo (tardyferon-fol). Mam jednak nadzieję, że wyniki tych płytek krwi będą teraz lepsze, bo coś kiepsko się czuje po tych tabletkach. Często męczą mnie mdłości albo mam taki niesmak w buzi, nie mówiąc już o kolorze kupy (sorki za dosłowność), kóra spokojnie mogłaby robić za węgiel, bo taka czarna. Tysiąc razy lepiej czułam się jak nie brałam tego żelaza. Ale czego się nie robi dla Maleństwa.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:19   #1762
87czarna
Zakorzenienie

CAstiaNo,no..ja to samo-codziennie kołowrotek w głowie

Stary 2011-01-11, 11:19   #1763
zaba5
Raczkowanie

Witam mamy marcowo - kwietniowe

Mam nadzieję że się nie obrazicie, ale od jakiegoś czasu tak sobie Was podczytuję . No ale może się przedstawię
Jestem przyszłą mamą marcową (termin porodu na 18 marca ) i jest to moja pierwsza ciąża - wiek 34 lata . Będzie synuś - Antoni, Marek . Długo staraliśmy się o maluszka (2 lata w tym jedno poronienie po roku starań) więc już z mężem nie możemy się doczekać przytulenia szkraba.
Mój mały terrorysta (tak Go nazywam - szczególnie w nocy) jak tylko coś mu nie pasuje to kopie w pachwiny i w pęcherz - nie ważne, że mamusia wreszcie znalazła odpowiednia pozycję dla siebie .

Co do wyprawki to dla małego większość już zakupiona, teraz jestem na etapie mobilizacji męża, aby to wszystko poskładać, poskręcać itd.
Dla siebie jeszcze nie mam nic, ale i za to się zabiorę, zaczynając jutro od zmiany lekarza rodzinnego - tam gdzie obecnie należę nie przyjmują dzieci a wolę być tam gdzie będzie mały - zresztą mój lekarz nigdy mnie na oczy nie widział (ja go też ) i nawet tam karty założonej nie mam.

To tak na początek bo wiem z autopsji, że długich tekstów nie chce się czytać a też i nie wiem co by Was zainteresowało .
Tak więc pozdrawiam serdecznie Wszystkie Przyszłe Mamusie i mam nadzieję, że będziemy mogły poznać się bliżej
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 11:24   #1764
Eirene1987
Zakorzenienie

zaba5 witaj

Stary 2011-01-11, 11:28   #1765
emila28101987
Rozeznanie

Piszecie ze macie problemy ze snem - ja tez ostatnio
Pol nocy sie mecze zanim zasne i jeszcze 20razy wstaje na siusiu Mecza mnie mysli czy bede umiala wszystko zrobic przy dziecku - czyli skad bede wiedziala kiedy glodne, czemu placze itp Wiem ze podobno wlacza sie instynkt i duzo rzeczy samo przychodzi ale jak mi sie nie wlaczy.. wlasnie takie obawy mnie teraz mecza. Pewnie dlatego ze to juz coraz blizej..

No! to sie troche wyzalilam moze nie jestem sama w tych moich obawach

Z innej beczki Mam pytanie odnosnie aspiartora do noska bo znalazlam kilka na necie i w sumie nie wiem jak to ma wygladac Znalazlam taki co wyglada jak gruszka, drugi w formie sprayu, a trzeci to taka rurka..

Wlasnie przegladam polecanych przez Was sprzedawcow na allegro - rodzyneczki i rp77 i nie wiem na kogo sie zdecydowac rodzyneczki chyba maja wiecej..
Stary 2011-01-11, 11:32   #1766
87czarna
Zakorzenienie

zaba5 witamy nową mamusię

emila najbardziej polecana jest 'Frida',czyli aspirator do noska z rureczką JA bynajmniej taki kupuję

Stary 2011-01-11, 11:32   #1767
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

Ego może faktycznie wyślij męża do lekarza. bo on sam się męczy, a i ciebie - was - może jeszcze zarazić. a już słysząc o tej świńskiej grypie to w ogóle lepiej dmuchać na zimnie.
już jestem chora od wczoraj, a dzisiaj to mnie wszystkie mięśnie bolą
dziś mąż ma wyjść wcześniej z pracy i jutro musimy oboje iść do lekarza, bo dzisiaj już nas nie przyjmą

Cytat:

no to super

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję że się nie obrazicie, ale od jakiegoś czasu tak sobie Was podczytuję . No ale może się przedstawię
Jestem przyszłą mamą marcową (termin porodu na 18 marca ) i jest to moja pierwsza ciąża - wiek 34 lata . Będzie synuś - Antoni, Marek . Długo staraliśmy się o maluszka (2 lata w tym jedno poronienie po roku starań) więc już z mężem nie możemy się doczekać przytulenia szkraba.
Mój mały terrorysta (tak Go nazywam - szczególnie w nocy) jak tylko coś mu nie pasuje to kopie w pachwiny i w pęcherz - nie ważne, że mamusia wreszcie znalazła odpowiednia pozycję dla siebie .

Co do wyprawki to dla małego większość już zakupiona, teraz jestem na etapie mobilizacji męża, aby to wszystko poskładać, poskręcać itd.
Dla siebie jeszcze nie mam nic, ale i za to się zabiorę, zaczynając jutro od zmiany lekarza rodzinnego - tam gdzie obecnie należę nie przyjmują dzieci a wolę być tam gdzie będzie mały - zresztą mój lekarz nigdy mnie na oczy nie widział (ja go też ) i nawet tam karty założonej nie mam.

To tak na początek bo wiem z autopsji, że długich tekstów nie chce się czytać a też i nie wiem co by Was zainteresowało .
Tak więc pozdrawiam serdecznie Wszystkie Przyszłe Mamusie i mam nadzieję, że będziemy mogły poznać się bliżej
witamy
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 11:35   #1768
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość

Z innej beczki Mam pytanie odnosnie aspiartora do noska bo znalazlam kilka na necie i w sumie nie wiem jak to ma wygladac Znalazlam taki co wyglada jak gruszka, drugi w formie sprayu, a trzeci to taka rurka..

Wlasnie przegladam polecanych przez Was sprzedawcow na allegro - rodzyneczki i rp77 i nie wiem na kogo sie zdecydowac rodzyneczki chyba maja wiecej..

ja kupiłam fridę do noska aspirator

rodzyneczki mają więcej ale niektóre rzeczy sa droższe

Stary 2011-01-11, 11:40   #1769
emila28101987
Rozeznanie

czyli to jest ta frida? http://allegro.pl/frida-aspirator-do...406517188.html
a czemu ta pani na zdjeciu ma rurke w buzi? czyli jak sie tego uzywa?
Stary 2011-01-11, 11:49   #1770
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość

Witaj !!! super że po staraniach wreszcie się udało. też jestem po poronieniu i coś o tym wiem I też spodziewamy się synusia

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
czyli to jest ta frida? http://allegro.pl/frida-aspirator-do...406517188.html
a czemu ta pani na zdjeciu ma rurke w buzi? czyli jak sie tego uzywa?
ja też się zastanawiam nad zakupem fridy, póki co mam tylko gruszkę. mama wciąga powietrze przez rurkę i zanieczyszczenia z noska maleństwa lądują w rurce. tylko tam jest taki filtr który blokuje - żeby zanieczyszczenia z noska malucha nie wylądowały w twojej buzi. hmmmm przynajmniej ja tak rozumie mechanizm działania. chyba dobrze nie???

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości