|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
ja tez jestem tak ciekawa jak wyglada moja niunia ze nie mogę się jej już doczekać!!! ![]() co do różka-ja jeszcze nie mam, dziś siade do all i zamówię jakiś, chciuałabym jeden usztywniany i jeden zwykły. Odebrałam badania. Kurde biorę żelazo, magnez i te inne witaminy dla ciężarówek i znowu wyniki mi spadły ![]() ![]() ja już smaku nie mam po tym wszystkim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
iweczka ja mam to samo...tak się faszeruję,a wyniki nie są zachwycające :/ Walczę z anemią :/
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=izunia233;24299580]Hej
![]() Dzisiaj rano pojechałam do laboratorium zrobić wyniki i wkurzyłam się na maksa. Poczekalnia jest wielkości 2x1,5 metra a w środku jakieś 15 osób. No i co, oczywiście brzuch mi odstaje, wiec widać, że jestem w ciąży, myślicie, że ktoś powiedział "Niecha Pani usiądzie?" kompletnie nikt. Znieczulica. Stałam tak 45 minut zanim przyszła moja kolej. Już nie wspomnę, że babcie emerytki musiały siedzieć bo inaczej moherowy beret mógł spaść im z głowy. Brrr.... izunia, ale u mnie w laboratorium jest tak samo.......wczoraj jak byłam, to te babsztyle sie na mnie tak patrzyły, jakby oczekiwały, że ja im ustąpię miejsca i siedzącego i w kolejce.......a takiego!!!! ![]() i tylko ciagle pod nosem burczaly, jak one długo muszą czekać......ciekawe tylko gdzie im tak spieszno było... a te berety, tam gorąc jak diabli, a te siedzą w tych swoich berecikach-chyba żeby nikt im ich nie ukradł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
ooo dziewczyny to ja chyba od miesiaca czy dwoch witamin nie biorę a wyniki jakie byly takie sa, ani w górę ani w dół
![]() ![]() dobra lece już ![]()
#1745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
caralady jaki sen ![]() ![]() ![]() co do rożka - to mam 2 - jeden miękki, jeden usztywniany wkładem kokosowym. Cytat:
gratuluję blendera !!! a jakim kosztem go wygrałaś haha ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
BAN stały
|
Gratulacje dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
czarna jutro ide do gina, jak mi da kolejne witaminy to ja chyba zejdę......
blat w kuchni przypomina pólkę w aptece.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
a ja zażywam tylko prenatal classic i wyniki mam ok. w sumie nieraz tak że powtarzają się prawie identyczne jak np. robiłam badania miesiąc wczesniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zadomowienie
|
ja brałam falvit mama,potem przerzuciłam się na samo żelazo i tak zostało.Nic innego już nie biorę.Nie wiem sama czy te witaminy coś dają
![]()
#1750 | ||||
Zakorzenienie
|
Megi2015 mi też najbardziej od razu wpadł w oko ten 3 model, ten zielony "za zielony"
![]() Cytat:
![]() ![]() a ruchy...hmm ja cię doskonale rozumiem... ja w nocy jak wstaję na siku to obowiązkowo raz muszę poczuc małego i dopiero zasnę. a on kopie całą noc więc zdziwiłabym się gdyby nagle nic nie było. taka już jestem głupia wiem. może to dlatego że on bardzo ruchliwy jest szczególnie rano wieczorem i w nocy więc bym się też zmartwiła no ale najważniejsze że twój dał ci znak że się rusza i że jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jej biedny od 27grudnia... ![]() ![]() Coralady świetny sen ![]() ![]() a rożki mam dwa miękkie nie usztywniane. izunia233 taka znieczulica panuje wszędzie i to właśnie te mohery są najgorsze... niestety to się już nie zmieni. ja też kiedyś w przychodni stałam z 20minut bo pełno starych moherów i jeszcze gapiły się jak na ufo to się wkurzyłam i przez pozostały czas tak dobre 10 minut się patrzyłam z góry na dół na jedną co się najbardziej na mnie gapiła. tak z góry do dołu i z powrotem. widać że jej się głupio zrobiło i juz ani razu na mnie nie spojrzała ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja wczoraj się popłakałam z bólu tak mnie kłuło pod prawą piersią jakby mi ktoś autentycznie wbijał gwóźdź tam. nawet leżenie z ręcznikiem pod plecami nie pomogło. coś mi musiało za żebro zaleźć i tak kłuło. dopiero potem poleżałam i przeszło ale masakra jakaś i tak sobie pomyślałam skoro ja już teraz bólu wytrzymać nie mogę wnerwiam się na tżta że mnie nie rozumie płaczę, to co będzie przy porodzie ![]() ![]() co do witamin myślę że to przereklamowana sprawa ja biorę jak mi się przypomni raczej codziennie ale dlatego że kupiłam duże opakowanie i chyba do końca mi starczy ale nawet mój lekarz powiedział że jak nie chcę nie muszę brać - niektóre jego pacjentki biorą ale on nie przepisuje raczej i nie zaleca. po prostu mówi zawsze chce pani niech pani bierze to nie zaszkodzi... on raczej to takie własnie przepisuje jak żelazo magnez...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-01-11 o 10:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Zadomowienie
|
Ja biorę PregnaPlus i jak do tej pory wyniki miałam zaskakująco dobre (odpukać). Ogólnie dobrze się czuję, chociaż powoli zmęczenie zaczyna mnie dopadać. Mieszkam na 2 piętrze i wejście do domu to czasami jak maraton
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na badania idę za tydz to się okaże ![]() Cytat:
![]() corolady ale sen o jesuuu ![]() co do rożka to też planuję zakupić jeden usztywniony i jeden zwykły ![]() przejadę się i ja do tesco w czw zobaczę co tam będzie ciekawego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zadomowienie
|
ja w sumie też się zastanawiam czy te witaminy coś dają...bo zdaje mi się że nie bardzo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
iza zamawiam ten kocyk co ty
![]() http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-ba...395883583.html kolor ecru ![]() bo popatrzyliśmy z tżtem a oni mają pościel z kubusiem puchatkiem którą tż chciał w sklepie za 80zł a tu za 51 ![]() http://allegro.pl/disney-posciel-do-...391186030.html ta niebieska ![]() ach musze iść na odwyk ![]()
#1755 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny to ja chyba tez kupie dwa rożki-jeden miękki i usztywniany
![]() A ja się dziwię,bo mam super wyniki-lepsze niż przed ciąża i żadnej infekcji,a wcześniej ciągle mnie coś dopadało.Nie powiem cieszy mnie to ![]() A co do snów to w ogołe w ciąży to jakieś istnevszaleństwo ![]() ![]() ![]() Ciekawe co u Blackrose? ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zadomowienie
|
no też jestem ciekawa co u blackrose
![]() i jak tam kolba i maleństwo się czują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
potem do niej po południo napiszę jak sie czuje
![]()
#1758 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem bo sama miałam taka sytuację, tylko że ja prawie zemdlałam i mnie położna zgarnęła na kozetkę ![]() kochana gratuluje ![]() Cytat:
gratuluje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1759 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie!
![]() Ja tu odzywam się raz na rok bo wiecznie w tyle jestem ale wreszcie nadgonilam ![]() Mam miękką szyjke i musze się oszczędzac, na początku było cieżko z tym ale teraz czesto pobolewa mnie podbrzusze i pachwiny więc leże jak najwięcej. W dodatku w sobote jak sie przeszłam do mamy przez pół miasta (zazwyczaj poruszam się autem) to w niedziele miałam mocne skurcze i już chciałam jechać na IP ale przeszły po 40min.. Dziewczyny te co miewają skurcze - jak byście opisały ten ból? Bo mi lekarz mówił ze ból podobny jak na okres, a ja tak nie miałam tylko takie ściski - tak jak skurcz w łydce łapie to taki w brzuchu ![]() Potem jeszcze naczytałam się tu o mamusiach które są w szpitalu to już wogóle strach mnie obleciał a torba nie spakowana ![]() 3mam oczywiscie kciuki za wszystkie mamusie co sa w szpiatalu ![]() Ale zmotywowało mnie to do szybszego skompletowania wyprawki ![]() Część rzeczy mam - ale nie mam najważniejszych - wózka, łóżeczka, pościeli i większości rzeczy do szpiatala.. ![]() ![]() ![]() U nas 34 tydz leci.. maluch kopie non stop ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki !!
Gratuluje Kolbie córeczki !! ![]() ![]() ![]() Iza Ty to masz nosa do wyszukiwania pięknych rzeczy na allegro !! ![]() ![]() Odnośnie witami to ja biore feminental - teraz to sie nazywa femibion - ale nie jakoś regularnie, tylko jak mi się przypomni. A wyniki mam, jak to powiedział mój lekarz - jak zdrowy chłop heheh ![]() ![]() Jedynie co, to ostatnio jak robiłam tą glukoze to wyszło mi na czczo cukier 58 a po godzinie 129. Ale zadzwoniłam do lekarza i mówi, że tym pierwszym mam się nie przejmować bo akurat dzień wcześniej mogłam albo zjeść mało pożywnych rzeczy albo poprostu zbyt wcześnie zjadłam kolacje, i mówi, że tak się zdarza - jeśli tylko dobrze się czuje (a czuje ![]() Dziś mam wizyte - już nie mogę sie doczekać aż zobaczymy synka ![]() Coralady - ja też zamówiłam 2 rożki - jeden sztywny, drugi miękki, miękki z tej aukcji http://allegro.pl/rozek-becik-serce-...391158192.html - jestem zadowolona ![]() Marsylia - nie martw się, że dzidzia się nie rusza - może spi, albo zmieniła położenie, że nózki ma z drugiej strony, a może ma zly dzień.. różnie bywa, nie ma co panikować skoro nic Cie nie boli ani nie dolega, na pewno się poruszy prędzej czy później. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czemu mi sie wydawało, ze ten wózek jest szary
![]() ![]() Ale w tej brązowej wersji na pozostałych zdjeciach też jest bardzo ładny i zdecydowanie obstawiałabym ten wybór. Ja biorę Feminatal i ostatnio dostałam żelazo (tardyferon-fol). Mam jednak nadzieję, że wyniki tych płytek krwi będą teraz lepsze, bo coś kiepsko się czuje po tych tabletkach. Często męczą mnie mdłości albo mam taki niesmak w buzi, nie mówiąc już o kolorze kupy (sorki za dosłowność), kóra spokojnie mogłaby robić za węgiel, bo taka czarna. Tysiąc razy lepiej czułam się jak nie brałam tego żelaza. Ale czego się nie robi dla Maleństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
CAstiaNo,no..ja to samo-codziennie kołowrotek w głowie
![]()
![]() |
#1763 |
Raczkowanie
|
Witam mamy marcowo - kwietniowe
![]() Mam nadzieję że się nie obrazicie, ale od jakiegoś czasu tak sobie Was podczytuję ![]() ![]() Jestem przyszłą mamą marcową (termin porodu na 18 marca ) i jest to moja pierwsza ciąża - wiek 34 lata ![]() ![]() Mój mały terrorysta ![]() ![]() Co do wyprawki to dla małego większość już zakupiona, teraz jestem na etapie mobilizacji męża, aby to wszystko poskładać, poskręcać itd. Dla siebie jeszcze nie mam nic, ale i za to się zabiorę, zaczynając jutro od zmiany lekarza rodzinnego ![]() ![]() To tak na początek bo wiem z autopsji, że długich tekstów nie chce się czytać ![]() ![]() Tak więc pozdrawiam serdecznie Wszystkie Przyszłe Mamusie i mam nadzieję, że będziemy mogły poznać się bliżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
zaba5 witaj
![]()
#1765 |
Rozeznanie
|
Piszecie ze macie problemy ze snem - ja tez ostatnio
![]() Pol nocy sie mecze zanim zasne i jeszcze 20razy wstaje na siusiu ![]() No! to sie troche wyzalilam ![]() ![]() Z innej beczki ![]() ![]() ![]() Wlasnie przegladam polecanych przez Was sprzedawcow na allegro - rodzyneczki i rp77 i nie wiem na kogo sie zdecydowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
zaba5 witamy nową mamusię
![]() emila najbardziej polecana jest 'Frida',czyli aspirator do noska z rureczką ![]() ![]()
![]() |
#1767 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś mąż ma wyjść wcześniej z pracy i jutro musimy oboje iść do lekarza, bo dzisiaj już nas nie przyjmą Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam fridę do noska aspirator rodzyneczki mają więcej ale niektóre rzeczy sa droższe
![]() |
#1769 |
Rozeznanie
|
czyli to jest ta frida? http://allegro.pl/frida-aspirator-do...406517188.html
a czemu ta pani na zdjeciu ma rurke w buzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.