![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Cześć dziewczyny, mogę się dołączyć ? Jestem poszukiwaczką pracy od lipca - dziennie śle chyba z 5 c.v ( grafika, fotografia) oczywiście nic z tego nie wychodzi, albo na rozmowie kwalifikacyjnej otrzymuję uprzejme spier**** czyli - odezwiemy się, albo pracodawcy obiecują przesłanie zleceń na maila do takiego i takiego dnia, a jak potem się okazuję nie wychodzi z tego nic.
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, wkurza mnie to niesamowicie. Trakotowanie pracownika w Polsce, a za granicą. Notabene napisałam maila ( czemu mi nie przysłali zleceń i czy sprawa aktualna) do chłopaczków którzy mnie w taki chamski sposób wystawaili i co ? nawet nie odpisali. Albo na stażu - w agencji 17 osób to stażyści z 20 zatrudnionych, nikt tego nie kontroluje, prawo im pozwala, no to co zbudujmy firmę z samych darmowych stażystów, i uchodzi im to na sucho, bo człowiek zawsze liczy, ba nawet obiecują mu że dostanie pracę po stażu.
#1174 |
Zakorzenienie
|
Juz kiedys pisałam o firmie, ktora tak samo miała samych stazystow, praktykantow a wszystko dzieki wtykom w UP. Porazka.
Nie ma rady na takie projekty. Ja staram sie pisac, ze wszystkie prawa zastrzeżone itp. ale co to da, nie masz dowodu na uzycie ich bez Twojej zgody. Ehhhhhhhhhh. Co innego przedstawic na plycie CD na rozmowie, a co innego wysylac mailem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Nawet kiedyś myślałam żeby nick umieszczać na pracach, albo jakieś logo, ale to jest minuta roboty w photoshopie i wszystko się da wymazać. Pumas też specjalizujesz się w grafice?
#1176 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie bubu, ale robiłam pare projektów, różnych różniastych, graficznych także, na stanowiska managerskie, handlowe itp. Jakies obliczenia, analizy, wizje rozwoju, itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
no ale widzę, że masz w planach kupno lustrzanki, więc zainteresowania choć trochę mamy podobne
![]()
#1178 |
Zakorzenienie
|
Tak tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
to u mnie podobnie, smykałak, podobno talent, pasja, z finansami gorzej, a z pracą to już w ogóle dół
![]()
#1180 |
Zakorzenienie
|
Ehhh no to podobnie... tylko, ze praca póki co jest. Ale ja szukałam 5 miesięcy czegoś fajnego. Może powysyłaj do firm, które robią ubrania? Znajomy dostał pracę jako fotograf w tej branży i praca lajcik, robi zdjęcia modelom i ciuchom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
wystawiłabym Ci ołtarzyk
![]() ![]()
![]() |
#1182 |
Rozeznanie
|
Czy ja, zdesperowany poszukiwacz pracy też się mogę do Was dołączyć?
Od pięciu lat mam tytuł magistra matematyki, a poza nim nic więcej. Kilka zastępstw na koncie, setki rozmów kwalifikacyjnych za sobą, godziny spędzone na poszukiwaniach, a niedługo będę jeszcze miała silną nerwicę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
BAN stały
|
Cytat:
Korepetycje to też jskiś pomysł,wiele osób na problemy z matematyką. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2011-01-11 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
|
Mam pod koniec tygodnia pierwszą rozmowę z doradcą zawodowym w PUP (w zeszłym tyg byłam się zarejestrować). Zobaczymy co będzie. Chciałabym starać się o staż. Mam nadzieję, że mi się uda
![]() W ogóle jak przeglądam ogłoszenia o pracę to mam wrażenie, że na wszystkie prace jestem za głupia... co z tego, że mam wyższe wykształcenie, jak pracodawcy strzelają z takimi wymogami, że masakra. Poza tym wiem, że mój problem polega też na tym, że nie aplikuje na ogłoszenia, wtedy jak nie spełniam wszystkich wymogów. A takich ogłoszeń jest mało bądź wcale... Ale nie umiem się przełamać. Jak Wy robicie? Przejmujecie się bardzo wymogami? Czy po prostu jak Was praca interesuje to wysyłacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo chętnie skończyłabym coś jeszcze, ale zwyczajnie mnie na to nie stać. Pytałam o dofinansowanie z UP na podyplomowe, to usłyszałam, że nie dostali środków na ten cel, a rokowania, że w ogóle dostana są słabe. A z korepetycji nie da się wyżyć, przynajmniej nie tutaj gdzie mieszkam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Minęło już półtora miesiąca pracy w szkole językowej i już wiem, że nie mogę wiązać dłuższych planów z tym miejscem. Każdy przychodzi, robi swoje godzinki z uczniami i zmyka do domu, właściwie możnaby robić na zajęciach cokolwiek, bo jedyną formą kontroli jest sprawdzenie tematu w dzienniku. No i jakaś ankieta dla uczniów na koniec roku chyba będzie. Lektorzy nie znają sie nawet z widzenia, ba nawet dyrektorka nie zna za bardzo swoich pracowników- tylko sekretarka wszystko jako tako ogarnia. Na umowie jest inna stawka niż faktycznie dostaję - pieniądze do ręki, a nie na konto żeby nikt się nie zorientował ![]() ![]() Teraz jest martwy sezon jesli chodzi o pracę w szkolnictwie ale od kwietnia znowu czeka mnie roznoszenie podań. Tym razem bede próbowac w szkolach publicznych.
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Rozeznanie
|
To stwierdzenie usłyszałam na pewnej rozmowie kwalifikacyjnej. pewnie panu chodziło o czas pracy. Zresztą nie wiem, bo byłam wtedy już tak zła, że nie słuchałam co dalej mówił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Nie wiem skąd jesteś, ale ja jestem z małej miejscowości, ba jestem z maleńkiej wsi, do miasta powiatowego mam jakieś 15km. Tu z pracą jest ciężko, bo prężnie funkcjonuje sieć układów. Ale ja akurat traktuje to jako atut i wykorzystuje. Nie mam rodziców ni nikogo innego, kto mógł by mi coś ,,załatwić". Za to udzielam się często społecznie, jeszcze na studiach odrabiałam jakieś beznadziejne praktyki i wolontariaty. Dzięki temu poznałam wielu ludzi (także na stanowiskach) i do dziś staram się utrzymywać z nimi kontakt. Ponadto mam konkretną specjalizację i myślę nad inną żeby nie być zbyt ogólnie wykształconą, jak to po administracji bywa ![]()
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
Mi nie chodzi o to żeby dobrze zarabiać, tylko znaleść pracę w której będe się dobrze czuła, mnie jest trudno przystosować do nowego otoczenia, pamiętam pierwsze miesiące na praktyce co było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bedziesz pisala maile, to najwazniejszy jest temat wiadomosci. Nie wpisuj nic w stylu CV, podanie o prace, praca itp. pomysl nad czyms, co spowoduje, ze osoba otworzy tego maila i sie zaciekawi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie namawiam Cie, bo to takiej pracy trzeba byc "stworzonym" lub sie przyzwyczaic, ale mozna fajnie popracowac, zarobic niezle pieniadze, a do tego przelamac w szybkim czasie swoje obawy i lęki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie najbardziej boli w ogłoszeniach o pracę kilkuletnie doświadczenie - szukam pierwszej poważnej pracy, więc doświadczenie mam tylko na stażu, no jak ja mam zdobyć pracę jak wszędzie chcą doświadczenie.
![]() |
#1192 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też boję się wysyłać tam gdzie nie spełniam wymagań. Ale odważyłam się wysłać kilka razy, choć nigdy nie dostałam w takim miejscu pracy. Cytat:
A ja dostałam ostatnio propozycję przejścia od marca na pół etatu lub na 3/4. Jest to bardzo dziwne, ponieważ dziewczyna która pracuje tam już 2lata miała 3/4 ale zmniejszyli jej na pół czym jest załamana. A mi teraz z kolei proponują coś takiego. Co ta dziewczyna sobie wtedy pomyśli? Poza tym jak to pogodzić z byciem rachmistrzem. Choć jeszcze nie wiem czy nim będę bo chyba nie będę na 1 dniu szkolenia, tzn będę tego dnia tylko 2h. Może będę zdyskwalifikowana. Ale bardzo bym chciała nim być. Dostaliśmy pytania był cały dzień o tym i mnie takie rzeczy strasznie interesują. Takie prawdziwe badania społeczne. Poza tym ja uwielbiam uzupełniać ankiety haha wiem, że wiele osób nie lubi a ja to bardzo lubię. No chyba że powiem, że mogę wziąć tylko pół etatu w pracy. Wtedy to pogodzę. No sama nie wiem. Poza tym są jakieś dziwne animozje pomiędzy niektórymi osobami u mnie. Coś się domyślam, że 1 dziewczynie nie przedłużą umowy za miesiąc ale nikt narazie nic nie mówi. Ponadto przekonałam się, że jednak nie jestem zbytnią fanką mody haha Ubrania w Orsay mnie nudzą, tak samo jak rozmawianie o ciuchach z klientkami. Jak pracowałam w Reserved to przynajmniej ja nosiłam mundurek czyli czarny tshirt, a klientów było tyle że nie było czasu na rozmowy, tylko się kasowało i sprzątało porozwalane ciuchy. A teraz nie wiem czy zdzierżę na 3/4 etatu tyle siedzieć w tych nudnych ciuchach. Nie wiem co zrobić i musze o tym pomyśleć. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Postanowiłam do Was dołączyć. Mam taki problem, że brak pracy strasznie wpływa na moją psychikę. Bardzo się zamykam i odizolowuję od ludzi i w ogóle świata, bardzo dużo siędzę w domu, nie chcę nigzdie wychodzić. Zawsze miałam niewielu przyjaciół, znajomych ale teraz nawet tych których mam zaczynam unikać. Boję się nawet wchodzić na NK żeby tam nie było żadnego zaproszenia na jakieś spotkanie klasowe czy coś żebym nie musiała wymyślać powodów dla których nie mogę się pojawić bo nie chcę się spotykać ze znajomymi i widzieć jak oni świetnie sobie radzą i opowiadać o sobie o tym, że nie mam pracy itd. Wiem, że jestem niezaradna życiowo, choć z grzeczności nikt mi tego w oczy nie powie. Na każdym spotkaniu w sprawie pracy zachowuję się tak jakbym przepraszała, że w ogóle żyję. Boję się pytać o pracę, tak jakby od tego mogło się coś złego stać, czuję się do niczego. Jak to jest u Was dziewczyny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak jak piszecie- zacznę wysyłać Cv wszędzie (tzn jak mnie będzie stanowisko ciekawiło). Nie zaszkodzi spróbować. Tylko najtrudniej się przełamać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Ech ja tylko na chwilkę wpadłam ponarzekać, w zeszłym roku żaliłam sie że na jedno miejsce w biurze w moim regionie przypada 280 kandydatów, dziś spadłam z krzesła jak zobaczyłam ponad 450.....
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obecnie pracuję dorywczo, wysłałam cv na hostesse i bardzo bym chciała, zeby sie odezwali ![]()
![]() |
#1197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() I ja mogę do Was dołączyć? ![]() Skończyłam dwa kierunki studiów humanistyczne, odbyłam staż w Urzędzie i cisza ![]() Wysyłam CV, byłam na kilku rozmowach a to w urzędach, a to w jakiś prywatnych firmach i nic ![]() ![]() Jeszcze mi staż przysyługuje, ale z tym też w tym roku ciężko, bo UP dostał mniej środków. już czasem mnie to wszystko dobija. a interesuje mnie troszkę bardziej lepsza praca niż telemarketing ![]() I już czasem sobie myślę, że to ja jestem taka beznadziejna, że nie mogę nigdzie znaleźć pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
titina masz rację, chyba tego spróbuję. Mam jeszcze do Was takie pytanie. Jacy są Wasi rodzice, bardziej mamy właściwie? Czy są spełnieni zawodowo, zadowoleni z życia i z pracy? Czy nie uważacie, że to nie umiecie znaleźć pracy wynika trochę z tego jacy oni są i jak was wychowano? Na ile jesteście do nich podobni.?Bo ja osobiście jestem bardzo podobna do mojej mamy i mam po niej bardzo wiele cech, które nie pomagają znaleźć pracy.Oczywiście i tak mamusię bardzo kocham i wiem że każdy jest kowalem swojego losu ale jednak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama po sobie wiem, że człowiek "dziczeje" siedząc w domu Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2011-01-11 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.